Piraeus Bank Inghetare Curs Valutar La 2.3 Lei Pe Franc – Clauze Abuzive Clauza Risc Valutar Anulata De Catre Instanta – Avocat Cuculis

Piraeus Bank Obligata De Catre Instanta Sa Inghete Cursul Valutar La 2.3 Lei Pe Franc Elvetian – Tribunalul Bucuresti Aprecieaza Clauza De Risc Valutar A Bancii Piraeus Ca Fiind Abuziva – Avocat Cuculis

piraeus

Ce clauza a fost contestata din cadrul contractului de credit? Piraeus Bank Inghetare Curs Valutar!

 

6.3 Imprumutatul este obligat ca cel tarziu in ziua scadentei sa constituie suma necesara rambursarilor in contul current deschis la Banca in valuta prevazuta in graficul de rambursare. Imprumutatul/Coplatitorul si Garantul mandateaza Banca sa debiteze unilateral orice cont al Imprumutatului/Coplatitorului, Garantului deschis la Banca, de unde aceasta poate incasa orice suma datorata de  Imprumutat/Coplatitor si Garant la scadentele prevazute in prezentul Contract.

Daca moneda oricarui astfel de cont difera de moneda in care sunt datorate obligatiile de plata Banca poate utiliza disponibilitatile respective pentru a cumpara o suma egala cu cea in moneda obligatiilor de plata aplicand cursul lor de schimb si poate debita contul respectiv cu costul afferent cumpararii si alte taxe dupa caz.

Tribunalul Bucuresti

DOSAR: 7001/3/2016

TOMA ADRIAN-DOMICILIUL ALES LA CA CUCULIS SI ASOCIATII

SC PIRAEUS BANK ROMANIA SA

Ora estimata: 12:00
Complet: C18-Fond
Tip solutie: Admite in parte cererea
Solutia pe scurt: Admite, in parte, actiunea, astfel cum aceasta a fost precizată. Constata caracterul abuziv al clauzei stipulate in conventia de credit bancar nr.42210000000022518/31.01.2008 la art. 6.3 tezele a II a şi a III a. Declara nulitatea absoluta a clauzelor mentionate anterior. Dispune inghetarea cursului de schimb valutar CHF-LEU, pentru efectuarea platilor in temeiul contractului sus mentionat, la valoarea de la momentul semnarii contractului, respectiv, la valoarea 2,3040 lei/CHF. Respinge cererea reclamantului privind constatarea caracterului abuziv al clauzei stipulate in conventia de credit bancar nr.42210000000022518/31.01.2008 la art. 6.3 teza I a. Ia act se solicită cheltuieli de judecată pe cale separată. Cu drept de apel in termen de 30 zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Tribunalul Bucuresti – Sectia a VI-a Civila. Pronuntata in sedinta publica astazi, 22 iunie 2016.
Document: Hotarâre  3842/2016  22.06.2016

http://portal.just.ro/3/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=300000000688746&id_inst=3

Judecata Dreapta A Tribunalului Bucuresti Si Felicitari Magistratilor Care Au Decis Inghearea Cursului.

Motivatia rezida din aplicarea legii speciale 193/2000. Banca, din  redactarea clauzelor contracuale, ca profesionist, Nu s-a asigurat de buna desfasurare contractuala, nici macar nu a incercat sa previna riscul valutar.

Piraeus Bank Inghetare Curs Valutar La Nivelul Anului 2008

O clauza contractuala care nu a fost negociata direct cu consumatorul va fi considerata abuziva daca, prin ea insasi sau impreuna cu alte prevederi din contract, creeaza, in detrimentul consumatorului si contrar cerintelor bunei-credinte, un dezechilibru semnificativ intre drepturile si obligatiile partilor.

(2)O clauză contractuală va fi considerată ca nefiind negociată direct cu consumatorul dacă aceasta a fost stabilită fără a da posibilitate consumatorului să influenţeze natura ei, cum ar fi contractele standard preformulate sau condiţiile generale de vânzare practicate de comercianţi pe piaţa produsului sau serviciului respectiv.

(3)Faptul că anumite aspecte ale clauzelor contractuale sau numai una dintre clauze a fost negociată direct cu consumatorul nu exclude aplicarea prevederilor prezentei legi pentru restul contractului, în cazul în care o evaluare globală a contractului evidenţiază că acesta a fost prestabilit unilateral de comerciant.

avocat Cuculis

 Piraeus Bank Inghetare Curs Valutar

Inscrierea In Procesele Individuale Si Colective Ce Vizeaza Formularul Pentru Denominarea La Cursul de la data acordarii creditului cat si eliminarea clauzelor abuzive din contracte, de tip, adeziune alaturi de recalcularea dobanzii creditului. Informatii generale procese colective banci.

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.