Piraeus Bank Respinge Aplicarea Legii Darii In Plata Pentru Cei Executati Silit Si Cu Datorie Reziduala – Ce Trebuie Sa Faca Cei Carora Banca Nu Le Sterge Datoria – Avocat Cuculis
Am primit din partea Piraeus Bank, adresa de mai jos. Mentionam faptul ca sunt indeplinite toate conditiile regasite in legea darii in plata, insa problema celor de la Piraeus este ca NU VOR SA STINGA DATORIA REZIDUALA.
Conditiile de la art. 5 din legea 77/2016 sunt cele de mai jos, indeplinite de catre cel ce a solicitat darea in plata si stergerea datoriei reziduale – Nu uitati – In orice caz NOTIFICATI BANCA, altfel procedura de dare in plata incepe cu notificarea bancii fie pentru transferul imobilului fie pentru stergerea datoriei.
Art. 5
(1) In vederea aplicarii prezentei legi, consumatorul transmite creditorului, prin intermediul unui executor judecatoresc, al unui avocat sau al unui notar public, o notificare prin care il informeaza ca a decis sa ii transmita dreptul de proprietate asupra imobilului in vederea stingerii datoriei izvorand din contractul de credit ipotecar, detaliind si conditiile de admisibilitate a cererii, astfel cum sunt reglementate la art. 4.
(2) Notificarea prevazuta la alin. (1) trebuie sa cuprinda si stabilirea unui interval orar, in doua zile diferite, in care reprezentantul legal sau conventional al institutiei de credit sa se prezinte la un notar public propus de debitor in vederea incheierii actului translativ de proprietate, prin care se stinge orice datorie a debitorului, principal, dobanzi, penalitati, izvorand din contractul de credit ipotecar, in conformitate cu dispozitiile prezentei legi.
(3) Prima zi de convocare la notarul public nu poate fi stabilita la un termen mai scurt de 30 zile libere, perioada in care se suspenda orice plata catre creditor, precum si orice procedura judiciara sau extrajudiciara demarata de creditor sau de persoane care se subroga in drepturile acestuia indreptata impotriva consumatorului sau a bunurilor acestuia.
(4) Cu cel putin 3 zile libere inainte de prima zi de convocare la notarul public, partile transmit acestuia informatiile si inscrisurile necesare incheierii actului de dare in plata.
(5) Toate costurile notariale si, dupa caz, ale executorului judecatoresc sau ale avocatului, se suporta de catre debitor.
Ce aveti de facut daca banca refuza remiterea datoriei reziduale ramasa in urma executarii silite?
Vedeti ai jos cum puteti da banca in judecata pentru stergerea datorie reziduale!
http://indrumari-juridice.eu/indrumarijuridice/ghidul-video-dare-in-plata-avocat-contestatie-darea-in-plata-ce-poti-sa-faci-daca-te-refuza-banca-contestatii-dare-in-plata/
avocat Cuculis