Cum Putem Bloca Emiterea Actului De Adjudecare – Notificarea De Dare In Plata Si Imposibilitatea Emiterii Actului De Adjudecare In Procedura De Executare Silita – Avocat Cuculis

Vanzarea Imobilului Blocata – A Vrut Sa Cumpere Un Imobil La Executare Silita Si S-a Ales Cu Banii Dati Si Fara Imobil – Executarea Suspendata De Drept – Care Sunt Efectele Depunerii Notificarii De Dare In Plata In Procedura Executarii Silite – Avocat Cuculis

Adjudecarul a ramas cu banii blocati, executorului ii este INTERZIS orice fel de act de executare sau de procedura, inclusiv acte prin care ar putea sa DEBLOCHEZE SUMA. Licitatorul a ramas cu banii blocati si fara imobilul pe care l-a licitat!

Cum s-a pus ajunge la blocarea actului de adjudecare, vedeti mai jos, iar in cazul in care treceti printr-o executare silita aproape de termenul de licitatie, vedeti ce aveti de facut!

Am spus-o de nenumarate ori si le-am spus si celor care se bucura de necazul altora, ” peretii care plang” nu uita.

Ceea ce a patit cel care  a dat si avansul pentru casa si care a ramas cu banii blocati la executor si fara imobil, pentru o lunga perioada de acum inainte sau poate chiar de tot a ajuns in situatia aceasta datorita unei notificari de dare in plata, facuta cu celeritate si atacata din toate punctele de catre noi impreuna cu debitorul pe care l-am ajutat.

Astfel, in ziua in care 13.05.2016 prima zi de DARE in plata, cand am depus documentul la banca, acesta a produs efecte. Desi in data de 04.05.2016 cel interesat de achizitionarea imobilului, a depus pretul, pana la expirarea termenului de 30 de zile pentru emiterea actului de adjudecare, acesta a fost blocat prin depunerea notificarii, fapt pentru care banii vor ramane blocati, iar daca cel care a adjudecat, are ceva de cotestat, se va judeca cu banca si nu cu debitorul ce a depus notificarea de dare in plata.

act de adjudecare blocat
act de adjudecare blocat 1Astfel, analizand piesele dosarului de executare, in coroborare cu dispozitiile art. 6 alin. 1 din legea 77/2016 privind darea in plata a unor buniri imobile in vederea stingerii obligatiilor asumate prin credite – 1) De la data primirii notificarii prevazute la art. 5 se suspenda dreptul creditorului de a se indrepta impotriva codebitorilir, precum si impotriva garantilor personali sau ipotecari. Astfel se constata – suspendata de drept executarea silita fiind in imposibilitatea emiterii actului de adjudecare.

ATENTIE – De precizat este ca ultimul act al executarii silite este tocmai ACTUL DE ADJUDECARE fara de care executarea silita imobiliara nu este finalizata, ori atata vreme cat acest act nu a putut fi emis, executarea silita ramane suspendata.

Ce fac daca nu vreau sa dau in plata casa pe care o am, dar totusi vreau sa blochez executarea silita sau procedura de vanzare?

Desigur, pentru cei care vor sa lupte pentru imobilul lor, pot solicita ca intrevederea la notar sa fie facuta peste un interval mai mare de timp, spre exemplu 12 luni, timp in care  executare silita este blocat complet.

De asemenea, se poate merge si pe procedura de suspendare a executarii silite!

Trebuie sa stiti, chiar daca veti face notificarea de dare in plata, termen in care se va bloca orice executare silita, cand veti cere bancii sa se prezinte pentru predarea casei, puteti sa va razganditi, iar termenul de la 30 de zile la 12 luni, (termenul notificat bancii) este un termen in care nu veti putea fi executat sau evacuat, dobanzile si penalitatile nu curg practic puteti discuta despre o SUSPENDARE PROVIZORIE A EXECUTARII SILITE!

avocat Cuculis

 

Vedeti si –

Cum Contestam Procesul Verbal De Licitatie Sau Un Act De Adjudecare Al Imobilului Vandut Si Cum Putem Bloca In Cartea Funciara, Intabularea Definitiva A Celui Care A Adjudecat Imobilul La Licitatie – Procedura – Avocat Cuculis

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.