Politele RCA Titluri Executorii – Puteti Fi Executati Mai Usor – Avocat Cuculis

Polita RCA Schimbata In Contract Rca Titlu Executoriu – Atentie – Titlu Executoriu Inseamna Ca Nu Este Necesara Interventia Instantei Pentru A Stabili Daca Trebuie Sa Platiti Sau Nu – Executat Silit Pentru Polita RCA

Oug 54/2016  fundamentul legal pentru noile raspunderi civile auto.

Ce noutati aduce noul act normativ?

In principal un prim element de noutate ar fi stabilirea unei noi perioade minime pentru asigurare.In trecut asigurarea RCA se încheia semestrial/anual, acum contractul se poate încheia pe o perioadă de la o lună la 12 luni, multiplu de o lună, în funcţie de cum vrea proprietarul maşinii.

Politele RCA Titluri Executorii

De asemenea, cei care nu folosesc mașina pot, mai nou, să suspende asigurarea, dar sunt obligați să țină vehiculul într-un spațiu privat, nu în domeniul public. Spre deosebire de regulile aplicabile până recent, OUG nr. 54/2016 prevede luarea în considerare a durerii păgubiților la stabilirea despăgubirii, pe cale amiabilă, pentru vătămări corporale sau decese în urma accidentelor auto.

Politele RCA Titluri Executorii

Contractul RCA inlocuieste polita RCA si devine titlu executoriu!

Polița RCA a fost înlocuită cu contractul RCA, iar asta înseamnă că cei care nu-și achită la timp ratele asigurării pot fi executați silit mai ușor, contractul fiind titlu executoriu.  Pentru a citi mai multe despre titlul executoriu, verificati sectiunea executare silita!

av. Drd. Cuculis

avocat@indrumari-juridice.eu

One comment to “Politele RCA Titluri Executorii – Puteti Fi Executati Mai Usor – Avocat Cuculis”
  1. Se pare ca noi,cetatenii, pierdem rand pe rand datorita unor legi abuzive,orice drept de a ne mai apara impotriva abuzurilor.Exact ca si in cazul contestarii unei executari silite la care trebuie sa platesti acea cautiune de 10% din valoarea sumei.Pai de unde sa aiba cetateanul respectiv atatia bani cand el nu reuseste sa-si plateasca rata?Pe langa onorariul avocatului.

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.