Premiera In Cazul Executarilor Silite-Inghetarea Cursului Valutar In Cadrul Contestatiei La Executare A Bancii OTP Bank Avocat Cuculis

OTP BANK – Instanta INGHEATA Cursul Valutar In Cadrul Contestatiei La Executare La Nivelul De 2.3 Lei Per Franc – Decizia Poate Fi Folosita Ca Referinta In Toate Dosarele De Contestatie La Executare – Avocat Cuculis

Executari Silite Anuluate Si Contestatii La Executare 2017

Infrangere TOTALA pentru OTP BANK ROMANIA si OTP FAKTORING ZRT – Inghetarea cursului valutar in cadrul contestatiei la executare!

Atentie – solutia data nu se limiteaza doar la OTP ci contestatia la executare poate sa vizeze orice banca!

FORMULAR CONTESTATIE LA EXECUTARE- Completati datele de mai jos apoi apasati “Submit”

 

Anuleaza Toate actele de executare silita in limita cursului valutar de 2.3 lei/ franc si surpriza mai mare este ca obliga parata, OTP BANK si OTP Faktoring ZRT sa dispuna restituirea tuturor sumelor incasate peste cursul valutar de 2.2 lei/franc elvetian.

Decizia este o premiera in materia executarii silite! Pe  inghetarea cursului valutar in cadrul executarii silite  mizeaza zeci de mii de debitori in franci elvetieni, fiindca asta ar presupune sa scape DEFINITIV de orice datorie si executare silita!

Solutia data de catre judecatoria sectorului 5, este o veritabila piatra de temelie in toate contestatiile la executare pornite de catre debitorii in franci elvetieni si nu doar.

Prin constatarea caracterului abuziv al clauzei de risc valutar in cadrul contestatiei la executare, practic, toate sumele pe care vi le pretinde executorul, pe de-o parte ca se injumatatesc, iar cu privire la sumele de bani ce au fost platite peste cursul valutar la care instanta dispune inghetarea, acestea se restituie, sau pur si simplu se compenseaza, in asa fel incat nu se mai plateste nimic catre banca sau recuperator.

Solutia Instantei este in premiera  si va sfatuiesc sa o folositi ca practica in toate dosarele pe tema contestatiei la executare –

Dosar: 3718/302/2016 Judecatoria Sectorului 5

Sedinta din data de 03.02.2017 

Ora estimata: 09:00
Complet: C 6 civil 2017
Tip solutie: Admite in parte cererea
Solutia pe scurt: Respinge excepţia netimbrării, ca neîntemeiată. Respinge excepţia lipsei de interes a contestatorilor şi excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a OTP Bank Romania SA, ca neîntemeiate.

Admite în parte contestaţia la executare, astfel cum a fost completată.

Constată caracterul abuziv al clauzei care impune rambursarea creditului în moneda CHF, la cursul de schimb de la data scadenţei fiecărei rate (art. 9 din Contractul de credit pentru nevoi personale garantat cu ipotecă nr. C2204/1300/8166/31.03.2008) şi, în consecinţă, dispune calcularea tuturor ratelor de rambursare la cursul de schimb valabil la data contractării creditului.

Anulează în parte actele de executare silită realizate în cadrul dosarului execuţional nr. 1/2016 al BEJ Bucur Giurgea, în sensul înlăturării sumelor calculate prin aplicarea clauzelor constatate anterior ca fiind abuzive.

Obligă intimatele să restituie contestatorilor toate sumele încasate în baza clauzei anterior constatată ca fiind abuzivă, actualizate cu dobânda legală până la momentul plăţii.

Respinge, în rest, contestaţia la executare silită, ca neîntemeiată. Cu drept de apel, ce se depune la Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti, în 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 03.02.2017.
Document: Hotarâre  819/2017  03.02.2017

Pentru a vedea solutia pe portalul instantelor, click mai jos –

http://portal.just.ro/302/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=30200000000282484&id_inst=302

Atentie – Contestatia la titlu, asa cum este ea gandita de catre leguitor acolo unde se poate cere, inclusiv inghetarea cursului valutar si anularea tuturor actelor peste acel curs valutar inghetat, se poate face in 3 ani de zile de la data inceperii executarii silite! art 713 cod procedura civila (3) Contestaţia privind lămurirea înţelesului, întinderii sau aplicării titlului executoriu se poate face oricând înăuntrul termenului de prescripţie a dreptului de a obţine executarea silită.

Executat silit de catre banca sau recuperatorul de creante? Fie ca vorbim de un credit externalizat sau inca in patrimoniul bancii in termenul de mai sus puteti invoca caracterul abuziv al clauzei de risc valutar.

Formular executari silite – 

Totul despre executarile silite, mai jos –

av. drd. Cuculis

12 comments to “Premiera In Cazul Executarilor Silite-Inghetarea Cursului Valutar In Cadrul Contestatiei La Executare A Bancii OTP Bank Avocat Cuculis”
  1. Bună ziua, am credit la OPT din 2006. Am pierdut si la fond si la apel. Dosar 42088/4/2015 (Av.Pipera). Se mai poate face ceva?

  2. Buna ziua,
    Am pirdut si in apel intr.o executare silita, insa cred eu, ilegal, intrucit sunt toate aspectele in favoarea mea. Am formulat cerere de revizuire cu termen pe 1 feb 2018. Imi este teama ca pierd si aici. Ce sfat imi dat?

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.