Premiera La Cartea Funciara Respinge Notarea Dreptului De Proprietate Pentru Imobil Cumparat La Executare Silita Imobiliara Licitatie Contestatie Executare – Avocat Cuculis

Cartea Funciara A Respins Cererea Executorului Judecatoresc De Notare A Dreptului De Proprietate Al Adjudecatarului Imobilului Din Procedura De Licitatie Publica Pe Motiv Ca Exista Deschisa Contestatie La Executare – Avem Normalitate In Hatisul Executarii Silite – Avocat Cuculis

Vestile buna vin azi de la Cartea Funciara.

Ce Pot Sa Fac Sa Blochez Cartea Funciara Daca Se Inscrie Cineva La Licitatie Si Vrea Sa-mi Cumpere Casa?

Da! este o intrebare ce iti provoaca fiori pe spate dar este o intrebare pe care si-o pun nu sute ci mii sau zeci de mii de oameni din toata Romania atunci cand sunt executati silit!

carte funciara

De aceea este necesar un raspuns ferm la intrebare, ce fac sa blochez un posibil abuz sa nu poata fi dus la bun sfarsit, fiindca in cele din urma, daca  inceput executarea silita iar debitorul a contestat executarea silita(clauze abuzive, necertitudinea sumei, dobanzi ilegale aplicate onorariu executor are sau alte motive), exista o probabilitate foarte mare ca instanta sa ANULEZE executarea silita iar debitorului ce si-a pierdut casa sa ii fie foarte greu daca nu chiar imposibil sa-si recupereze bunul imobil de la ADJUDECATAR dupa ce instanta anuleaza executarea in cadrul careia s-a vandut imobilul(a se vedea deciziile de anulare a executarilor silite)  iar RESPINGEREA INSCRIERII IN CARTEA FUNCIARA A DREPTULUI ADJUDECATARULUI este un remediu pana la solutionarea definitiva a contestatiei la executare –

Care Sunt Pasi Pe Care Trebuie Sa Ii Urmam Pentru A Bloca  Notarea In Cartea Funciara A Dreptului De Proprietate Al Celui Ce Ne-a Cumparat Casa LA LICITATIE PUBLICA?

Practic licitatia publica urmata de procesul verbal de adjudecare si actul de adjudecare sunt ultimele acte din cadrul unei proceduri executionale practic acela este momentul in care un debitor isi pierde casa si dreptul de proprietate asupra imobilului garantat la banca, ifn sau alta persoana fizica.

Primul pas: Contestatia la executare.

Inainte de a putea bloca o asemenea inscriere in cartea funciara este clar ca trebuie sa avem, daca avem, “o nemultumire”, tradusa in contestarea executarii silite prin intermediul unei contesatii la executare, unde vor putea fi invocate existenta clauzelor abuzive sau necertitudinea sumelor de bani solicitatea de catre banca sau faptul ca suntem executati de catre un recuperator de creante ce ne-a pus dobanzi contractuale ilegale. Cartea Funciara Respinge Notarea Dreptului De Proprietate ceea ce confirma ca executarea trebuie blocata pana la inchiderea oricarui dosar executional.

Pasul al doilea: Notarea contestatiei in cartea funciara(atunci cand incepe executarea silita imobiliara) – Acest lucru presupune adresarea unei cereri, in baza unui certificat de grefa(de la instanta unde s-a inregistrat contestatia la executare), catre CF in vederea notarii litigiului.

Pasul al treilea: La momentul licitatiei, prezentati tuturor participantilor si executorului , notarea in C.F 

Ce solutie a adoptat cartea funciara atunci cand executorul i-a cerut notarea provizorie a dreptului de proprietate al celui ce a adjudecat imobilul?

Analizand actele depuse( de catre EXECUTORUL JUDECATORESC), se constata ca cerere de justificare a inscrierii provizorii a dreptului de proprietate este netemeinica deoarece  : art 854 cod procedura civila :

carte funciara 2

Carte Funciara 2  ATENTIE – INCHEIEREA NU A FOST ATACATA LA INSTANTA PANA IN MOMENTUL PREZENT DECI HOTARAREA REGISTATORULUI ESTE DEFINITIVA

 

(1) În termen de o lună de la data înscrierii provizorii în cartea funciară, debitorul sau terţul dobânditor, creditorii urmăritori şi orice altă persoană interesată, după menţiunile cărţilor funciare, vor putea ataca actul de adjudecare pe cale de contestaţie la executare. Instanţa de executare poate suspenda eliberarea sau, după caz, distribuirea sumelor rezultate din urmărirea silită a imobilului adjudecat. În cazul în care cererea de suspendare este formulată de debitor sau terţul dobânditor, acesta este obligat la plata cauţiunii în condiţiile art. 718 alin. (2).

(2) Dacă actul de adjudecare este anulat, executorul va continua urmărirea de la actul desfiinţat şi va solicita din oficiu ca înscrierea provizorie prevăzută la art. 853 alin. (1) să fie radiată.

(3) Sumele consemnate se vor restitui adjudecatarului, iar calitatea acestuia de administrator-sechestru al imobilului urmărit încetează.

Art. 855

Intabularea dreptului de proprietate şi punerea în posesie a adjudecatarului – Cartea Funciara Respinge Notarea Dreptului De Proprietate

(1) Dacă nu s-a făcut contestaţie în termenul prevăzut la art. 854 alin. (1) sau dacă aceasta a fost respinsă prin hotărâre definitivă, executorul judecătoresc va hotărî din oficiu, prin încheiere definitivă, ca dreptul de proprietate al adjudecatarului să fie intabulat în cartea funciară, chiar în cazul în care adjudecatar este însuşi terţul dobânditor care avea deja dreptul înscris în cartea funciară. În cazul în care dreptul dobândit de adjudecatar era înscris în mod provizoriu, nu se va dispune decât înscrierea provizorie.

(2) Totodată, la cererea adjudecatarului, acesta va fi pus în posesia imobilului adjudecat de către executor, cu excepţia cazului în care a fost pus anterior în posesie, potrivit art. 853 alin. (2). Cartea Funciara Respinge Notarea Dreptului De Proprietate

(3) În cazul în care imobilul a fost vândut cu plata preţului în rate, executorul judecătoresc va hotărî, prin aceeaşi încheiere, şi înscrierea în cartea funciară a interdicţiei de înstrăinare şi de grevare a imobilului până la plata integrală a preţului şi a dobânzii corespunzătoare.

(4) Executorul judecătoresc va preda totodată creditorului urmăritor un exemplar al actului de adjudecare, care îi va servi drept titlu executoriu împotriva cumpărătorului, dacă acesta nu plăteşte diferenţa de preţ.

Cartea Funciara Respinge Notarea Dreptului De Proprietate

Concluzia registratorului: Astfel chiar in situatia in care contestatia la executare a fost introdusa anterior emiterii actului de adjudecare, aceasta referindu-se la un alt act de executare decat actul de adjudecare, o eventuala admitere a acesteia(contestatiei la executare)ar atrage dupa sine, radierea inscrierii provizorii si continuarea urmaririi de la actul de executare desfiintat. (atentie, daca instanta constata titlul executoriu ca nefiind cert, anuleaza INTREAGA executare silita. Astfe, se va respinge cererea de inscriere in cf. si Cartea Funciara Respinge Notarea Dreptului De Proprietate

av. Cuculis

avocat@indrumari-juridice.eu

Totul Despre Executarile Silite, Posibilitatile De Anulare Si Invocare A Clauzelor Abuzive,Evacuari,Suspendari De Executare Si Executari Silite Ilegale – Avocat Cuculis

 

2 comments to “Premiera La Cartea Funciara Respinge Notarea Dreptului De Proprietate Pentru Imobil Cumparat La Executare Silita Imobiliara Licitatie Contestatie Executare – Avocat Cuculis”

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.