Prima Dare In Plata Terminata Cu Succes – Raiffeisen A Acceptat – Avocat Cuculis

Raiffeisen Bank i-a șters unui datornic o creanță de 75.000 de franci elvețieni, după ce românul și-a dat casa în plată. – Avocat Cuculis

Va anunt ca astazi, 21.06.2016 am incheiat probabil prima dare in plata, daca nu din tara, cel putin din Bucuresti. Este vorba de stingerea unui credit in sold de 75000 de chf prin care s-a adus ca ipoteca un imobil tip apartament. Astazi la ora :13:30 s-au semnat actele si anume contractul de dare in plata. Precizez ca s-au platit taxe notariale si impozitul de 2% pe tranzactie si ulterior la solicitarea mea expresa, (fiindca banca nu avea un asemenea protocol) imprumutatul, vizibil afectat, a plecat spre imobil pentru a face un proces verbal de intrare in imobil. Ii incurajez pe cei care au de facut notificarile de dare in plata, sa le faca, daca au de platit impozit sa-l plateasca, fiindca daca ordonanta de urgenta intra in vigoare, se pare ca cei care au platit impozitul il vor primi inapoi. Va precizez tututor ca ce e dat in plata, mai ales ca Raiffeisen Bank a venit de buna voie in urma notificarii, ramane dat in plata, indiferent ce se intampla pe mai tarziu! Marchez ziua de astazi ca fiind un succes, l-am intrebat pe imprumutat cum se simte, ce gandeste si pe langa tristetea ca pleaca dintr-un loc pe care il numea casa, mi-a zis ca de asazi incepe o viata noua.
Av. Cuculis Adrian Calin

Update: Am uitat sa va precizez ca pentru bancile care au refuzat toal sa discute cu noi si cu imprumutatii lor, am facut astazi procese verbale de neprezentare, procese verbale ce le vom anexa la cererile de chemare in judecata pentru a putea da in plata in instanta.

Clientul a semnat marți la ora 13:30 actele, și anume contractul de dare în plată, însă a achitat taxele notariale și impozitul de 2% pe tranzacție.

 

Jurnalistii.ro titreaza  – Avocatul Cuculiș îi încurajează pe cei care au de făcut notificarile de dare în plată, să le facă.

De asemenea, el le recomandă debitorilor să plătească impozitul pe tranzacție, deoarece dacă ordonanța de urgență intră în vigoare ei vor primi banii înapoi.

În urma semnării actelor, debitorul şi reprezentantul băncii au mers la apartament pentru a întocmi procesul verbal de predare-primire. În schimb, pentru băncile care au refuzat ori nu s-au prezentat marţi la întâlnirile stabilite la notar pentru semnarea contractelor de dare în plată, avocatul spune că a întocmit procese verbale de neprezentare, pe care le va anexa la cererile de chemare în judecată.

El a menționat că Raiffeisen Bank a venit de bunăvoie în urma notificării să încheie conturile cu clientul.

”Marchez ziua de astăzi ca fiind un succes, l-am întrebat pe împrumutat cum se simte, ce gândește și pe lângă tristetea că pleacă dintr-un loc pe care îl numea casă, mi-a zis că de astăzi începe o viață nouă”, a comentat avocatul.

Tot Raiffeisen Bank şi-a retras o contestaţie în cazul unei notificări de dare în plată, pe care a depus-o la Judecătoria Sinaia, instanţa luând vineri act de renunţarea la judecata contestaţiei de către instituţia de credit. În aceeaşi zi, aceeaşi instanţă şi aceeaşi bancă, dar în cazul unei alte contestaţii la darea în plată, judecătoria a decis să sesizeze Curtea Constituţională din România (CCR) privind excepţiile de neconstituţionalitate invocate de Raiffeisen Bank, suspendând între timp judecarea cauzei.

Aceasta a fost a doua instanţă care sesizează CCR privind excepţiile de neconstituţionalitate ridicate de bănci în contestaţiile privind legea dării în plată, după Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti, care a admis săptămâna trecută o contestaţie a UniCredit Bank. Instanţa a stabilit că excepţiile ridicate de bancă îndeplinesc condiţiile legale şi a decis suspendarea judecării procesului şi trimiterea sesizării la CCR.

http://www.jurnalistii.ro/un-datornic-incheiat-socotelile-cu-raiffeisen-bank-prin-dare-plata/

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.