Programul De Vizitare Al Pacientilor – Cand Au Voie Apartinatorii Sa-si Vizite Rudele Internate In Spital?

Programul De Vizitare Al Pacientilor – Multi stiu ca atunci cand au rude internate in spitale, pot beneficia in anumite situatii chiar si de un program de vizitare permanent.

In aceeasi ordine , spitalul pentru anumite situatii, poate sa limiteze accesul vizitatorilor, respectand legea.

Ceea ce vom explica mai jos, face parte din sfera generala a drepturilor pacientilor, drepturile reglementate de legea 46/2003 si de ordinul ministrului cu privire la programul de vizitare al pacientilor.

Regula generala este urmatoare:

(1) Programul de vizită al aparținătorilor pacienților internați în unitățile sanitare publice se realizează de luni până vineri în intervalul orar 15,00-20,00, iar în zilele de sâmbătă și duminică programul de vizită se realizează între orele 10,00-20,00.

Programul De Vizitare Al Pacientilor

Cati vizitatori poate sa primeasca un pacient internat?

(2) Numărul de vizitatori pentru un pacient internat într-un salon cu mai mult de 3 paturi nu poate fi mai mare de 3 persoane și pot fi vizitați maximum 2 pacienți în același timp.

ATENTIE: Vizita poate fi limitata la doar 60 de minute.

Pacientii internati la terapie intensiva au alt program de viziatare ZILNIC!

Vizitarea pacienților în secțiile/compartimentele de terapie intensivă este permisă zilnic doar membrilor familiei, respectiv părinți, copii, surori/frați, cu condiția ca vizita să se facă individual sau cel mult două persoane, cu respectarea procedurilor interne.

Stiati ca toate teraptiile intensite au OBLIGATIA sa aiba un numar de telefon prin care sa fie asigurata informarea familiei de catre medicul curant ori cel de garda, despre starea de sanatate a pacientului internat?

Ce pacienti pot fi vizitati FARA a se tine cont de programul stabilit?

(1) Prin excepție de la prevederile art. 1, în cazul pacienților în stare critică sau terminală, indiferent de secția/compartimentul în care aceștia sunt internați, familia are dreptul de a vizita pacientul zilnic, indiferent de oră, sau poate solicita prezența permanentă lângă pacient a unui singur membru de familie, cu acordul medicului curant, dacă condițiile din secția/compartimentul respectivă/respectiv permit acest lucru.

În caz contrar, se va asigura accesul familiei periodic la pacient, asigurându-se un spațiu adecvat de așteptare, în apropierea secției/compartimentului respective/respectiv.

(2) În cazul pacienților internați care au un grad redus de mobilitate din cauza patologiei prezentate, pe oricare dintre secțiile/compartimentele din unitatea sanitară, accesul unei persoane poate fi permanent.

Programul De Vizitare Al Pacientilor – Copiii internati beneficieaza de prezenta permanenta a unui parinte.

(1) În cazul copiilor internați în secțiile/compartimentele de terapie intensivă se asigură prezența cu caracter permanent a unuia dintre părinți, dacă se solicită acest lucru.

(2) În cazul copiilor până la 14 ani internați în oricare dintre secțiile/compartimentele din unitatea sanitară se acceptă prezența unui aparținător permanent, dacă se solicită acest lucru.

(3) În cazul copiilor cu vârsta cuprinsă între 14 și 18 ani internați în oricare dintre secțiile/compartimentele din unitatea sanitară se poate accepta prezența unui aparținător permanent, cu acordul șefului de secție/coordonatorului de compartiment.

Av.Drd. Cuculis Adrian SCA CUCULIS&ASOCIATII

2 comments to “Programul De Vizitare Al Pacientilor – Cand Au Voie Apartinatorii Sa-si Vizite Rudele Internate In Spital?”
  1. Buna ziua! Sotia mea este internata in sectia de urologie a Spitalului Clinic Judettean de urggenta, Ccraiova. Incerc sa intru ca si apartinator la ea, dar accesul mi se resspinge de catre firma de paza de la intrarea in spital!!!Astazi, fiind weekend, nu am cu cine lua legatura. Mentionez ca nici in cursul saptamanii nu mi s.a permis accesul, motivand ca nu este voie in spitak, ca asa este regula!! In speranta ca imi puteti da un raspuns, va multumesc anticipat! Cu stima. Lacatusu

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.