Cum Imi Scap Familia De La Executarea Silita Inceputa Pe Imobilul Locuinta De Familie

Cum Imi Scap Familia De La Executarea Silita Inceputa Pe Imobilul locuinta de familie, asta s-a intrebat debitorul cand a primit publicatia de vanzare!

Nu doar bancile sau IFN-urile ii executa pe cei care au avut nesansa sa intre in impsoibilitate de plata sau chiar sa-si plateasca datoria doar ca nu au semnat acte in acest sens, ci si persoanele fizice care executa alte persoane fizice in baza unor acte care pot sau nu sa fie legale.

Am discutat despre banci care executa silit ilegal, despre Inf-uri cu dobanzi colosale, recuperatori de creante care au furat bucuria de a trai multor persoane, insa acum ne lovim si ne infruntam cu lacomia oamenilor si asta este cel mai grav. Am preluat un dosar unde o persoana juridica, executa silit o alta persoana juridica iar primul demers pe care l-am facut a fost deja un succes.

Prima intrebare a debitorului care este urmarit silit pe bunul imobil locuinta de familie este , cum suspend executarea silita?

I-am suspendat deja executarea silita pornita in baza unei intelegeri cel putin neclare.

Imobilul Locuinta De Familie
Solutie obtinuta de catre SCA CUCULIS&ASOCIATII

Aceasta intrebare cu privire la imobilul familiei si-a pus-o si domnul in cauza, atunci cand s-a trezit ca i se scoate casa la vanzare de catre o alta persoana fizica.

Cum suspendam executarea silita indreptata impotriva imobilului nostru si ce demersuri pot face cei executati silit pentru a contesta o executare silita.

Suspendarea executarii silite a imobilului de familie:

SUSPENDAREA PROVIZORIE a procedurilor executionale initiate la cererea creditorului urmaritor a fost solicitata ina cest caz pana la solutionarea cererii de suspendare formulate in cadrul contestatiei la executare.

Asta inseamna ca cei care se trezesc cu o publicatie de vanzare la usa, pot contesta executarea silita si cere acolo suspendarea executarii, insa pana cand instantele dau termen de judecata ” pe fond”, pot solicita si o suspendare provizorie care se poate judecata , ATENTIE si de la o zi la alta!

ATENTIE – Aflati cum puteti reduce sau anula definitiv obligatia de plata a cautiunii.

Conditii de admisibilitate atunci cand vreti sa depuneti o cerere de suspendare provizorie care se poate judeca chiar si de la o zi la alta.

 1. Cererea de suspendare a executarii silite in temeiul dispozitiilor art. 719 alin 1 din Codul de procedura civila este formulata ca accesoriu al contestatiei la executare, in cadrul careia s-a solicitat suspendarea, capat de cerere care nu a fost inca solutionat;
 • Contestatia la executare a fost depusa la Judecatoria Sector 4, formându-se dosarul nr. 22036/4/2019, aici am solicitat anularea integrala a executarii silite;

3. Cautiunea judiciara, în cuantum de 1615 lei, există deja la dispoziția Judecătoriei Sectorului 4, urmând a fi achitată o taxă judiciară de timbru de 50 de lei, corespunzătoare noii cereri de suspendare provizorie. – vedeti mai sus cum scapati de plata cautiunii.

Imobilul Locuinta De Familie executat silit, cum blocam vanzarea lui?

  Am solicitat instantei anularea executarii silite insesi, deoarece executarea silită în întregul ei urmează a fi desfiintată, cel puţin în parte, dat fiind că creditorul urmăreşte îndestularea unei creanţe supradimensionate care decurge dintr-un act în temeiul căruia şi-a îndeplinit parţial obligaţiile în calitate de garant.

Pe scurt, nu doar ca debitul este unul care a fost cerut prin incuviintarea executarii silite in mod exagerat dar inclusiv necertitudinea sumei poate sa formeze obiectul unei contestatii la executare.

Necertitudinea sumei se refera chiar si la un leu pe care executorul nu ii poate dovedi ca are dreptul sa ii executare silit si asta ar face ca tot dosarul executional sa fie nul absolut.

Totul despre executarea silita:

Invocarea aspectului si notiunii de locuinta de familie cand vine vorba de executarea silita:

(1) Locuinţa familiei este locuinţa comună a soţilor sau, în lipsă, locuinţa soţului la care se află copiii.

(2) Oricare dintre soţi poate cere notarea în cartea funciară, în condiţiile legii, a unui imobil ca locuinţă a familiei, chiar dacă nu este proprietarul imobilului.

Am apreciat ca daca executarea silita NU este suspendata, este iminenta producerea urmatoarelor CONSECINTE CERT NEGATIVE susceptibile de a nu mai putea fi intoarse inapoi prin intoarcerea executarii silite:

 • debitul pentru care suntem urmăriţi şi pentru care nu există nici măcar o aparentă justificare, poate fi executat pana la solutionarea contestatiei la executare si vanzarea imobilului sa nu mai poata fi reversibila

Simpla analiza a titlului executoriu din perspectiva persoanei care şi-a îndeplinit fiecare dintre obligaţiile asumate prin Actul de desfiinţare coroborat manoperele dolosive ale intimatului şi cu Procesul-verbal întocmit de domnul executor însuşi SUNT ELEMENTE SUFICIENTE in „a pipai” fondul litigiului.

Urgenta si temeinicia solicitarii noastre de suspendare in conditiile stabilite de art. 719 Cod procedura civila sunt justificate de urmatoarele aspecte:

Publicatia de vanzare!!! Prin acest act al executorului el poate sa scoata la vanzarea imobilul chiar daca executarea silita este legala sau NU.

Executarea silita inceputa impotriva debitorilor am spus ca este nelegala si abuziva, incalcand dispozitiile Codului de procedura civila in materie de executare silita, fiind demarata cu incalcarea prevederilor art. 663 alin (1) C.p.c., potrivit carora executarea silita nu se poate face decat daca creanta este certa, lichida si exigibila.

Desi titlul executoriu beneficiaza de o prezumtie de legalitate, pentru a se suspenda executorialitatea acestuia este suficienta constatarea unei aparente de nelegalitate sau cel putin un dubiu rezonabil asupra acestuia.

suntem executati silit pentru suma de 74.300 lei (!) plus cheluieli de execuatre silita si ca urmeaza sa se fixeze pretul imobilului si publicatia de vanzare pentru apartamentul nostru proprietate personala situat in Bucuresti

Debitor.

În baza A CE s-a procedat la actualizarea sumei în sensul în care la 20.02 să fim urmăriți pentru suma de 74.300 de lei?

Mai mult, la data de 20.02.2020 BEJ Chițescu Eugen Corneliu am primit o primă Publicație de vânzare imobiliară prin care ni se aduce la cunoștință că s-a fixat termen de licitație la data de 18 martie 2020, ora 11, existând inclusiv posibilitatea adjudecării imobilului nostru de la primul termen si astfel Imobilul Locuinta De Familie urma sa fie vandut.

Astfel, daca in contestatia la executare se analizeaza legalitatea sau temeinicia executarii silite, in cererea de suspendare aferenta contestatiei la executare se analizeaza numai aparenta de nelegalitate.

Urgenta pronuntarii suspendarii provizorii a executarii silite este justificata, intrucat continuarea procedurii de executare silita ar crea inevitabil prejudicii ireversibile in patrimoniul debitorilor.

In cazul in care prezenta executare silita nu ar fi suspendata, exista consecinte drastice susceptibile de a se produce.

În acest stadiu se observa dezechilibrul dintre implicatiile majore si deosebit de grave pe care le-ar avea continuarea executarii silite asupra noastra fata de efectele minore, lipsite de importanta, sau poate chiar inexistente pe care le-ar produce suspendarea executarii silite asupra intimatului.

Imobilul Locuinta De Familie executat ? Avand in vedere dispozitiile art. 719, alin. (7) Cod procedura civila potrivit carora in cazuri urgente, daca s-a platit cautiunea instanta poate dispune, prin incheiere si fara citarea partilor, suspendarea provizorie a executarii pana la solutionarea cererii de suspendare, textul mentionat indicand trei conditii de admisibilitate a cererii de suspendare provizorie: urgenta, plata cautiunii si existenta unei cereri de suspendare formulata in cadrul contestatiei la executare aflata pe rolul instantei, invederam urmatoarele:

  – CONDITIA URGENTEI este indeplinita avand in vedere faptul ca in prezent subsemnatii ne aflam in situatia de a fi executati silit;

   – PLATA CAUTIUNII.  Dovada cautiunii judiciare a fost depusă la registratura Judecătoriei Sectorului 4

EXISTENTA UNEI CERERI DE SUSPENDARE, conditie indeplinita, motiv pentru care am solicitat si primit suspendarea executarii silite IMOBILIARE.

Av.Drd. Cuculis Adrian

4 comments to “Cum Imi Scap Familia De La Executarea Silita Inceputa Pe Imobilul Locuinta De Familie”
 1. Buna ziua. Am si eu o intrebare la care v-as ruga sa imi raspundeti.Anul trecut , in luna octombrie am obtinut un termen de plata pt,o sulta , in urma unui proces de iesire din indiviziune.Termenul este de un an.As dori sa stiu daca in

  conditiile actuale am o sansa sa prelungesc acest termen.

 2. Bună ziua!
  În anul 2019 am cumpărat o garsonieră . Cumpărarea s-a făcut printr-o agenţie imobiliară şi am semnat un documentem în care scria că trebuie să le plătesc suma de 1000 de euro, sumă pe care nu am plătit-o. Acum câteva zile am găsit în cutia poştală un document de la un executpr judecătoresc, publicaţie de vânzare la licitaţie a locuinţei, în care se menţiona o sentinţă civilă. Eu nu am primit nicio citaţie şi nu am ştiut de existenţa unui proces. Vă rog să îmi spuneţi dacă mai am posibilitatea să contest în vreun fel executarea.
  Vă mulţumesc!

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.