Raport Inspectie Fiscala-Decizii Impunere Persoane Fizice Pentru Vanzari De Autoturisme-Masini Second Hand-Anaf La Usile Celor Ce Au Vandut Masini-Avocat Cuculis

Modalitati Contestare Impozite Vanzari Autoturisme –

Decizii De Impunere Si Rapoarte De Inspectie Fiscala Pentru Cei Ce Au Vandut Masini Pe Persoana Fizica-Cum Putem Contesta Deciziile Anaf De Stabiliere A Sumelor De Bani Pentru Plata TVA, Cass si Impozit Pe Venit In Urma Vanzarii De Autovehicule-Avocat Cuculis

 

Anaf A Emis Decizii De Impunere pentru cei cei au vandut masini cu titlu de a face profit, insa se pare ca deciziile sunt ILEGALE. Sumele sunt cel putin in parte PRESCRISE, si nu toate autoturismele au produs profit.

Vedeti mai jos cum arata raportul de inspectie fiscala si vedem cum se pot contesta deciziile de impunere si raprtul de inspectie fiscala in baza caruia s-a emis decizia de impunere-

Prin urmare observam in raportul de mai sus, ca ANAF in raportul de inspectie fiscala a cuprins si anul 2011 impunandu-i debitorului suma de 219.000 lei, aproximativ 50000 de euro.

Daca sunteti intr-o asemenea situatie trebuie sa stiti ca in raport de art. 130 alin 2 din legea 207/2015, codul de procedura fiscala, urmeaza sa primiti PROIECTUL de raport de inspectie fiscala si puteti depune UN PUNCT DE VEDERE.

ATENTIE- DECIZIA ALATURI DE RAPORT TREBUIESC CONTESTATE LA ORGANUL FISCAL SI APOI LA INSTANTA DE JUDECATA!!

PENTRU ANUL 2011 SUMA ESTE PRESCRISA iar decizia de impunere este ILEGALA EA PUTAND FI CONTESTATA-

 

Prin urmare toate sumele de bani cel putin pentru anul 2011 sunt ilegal cerute de catre ANAF-

Cum opereaza prescriptia datoriilor fiscale si cum se pot apara debitorii?

Codul de procedura fiscala va scapa de datoriile impuse abuziv-

CAPITOLUL VII Prescripția dreptului de a cere executarea silită și a dreptului de a cere restituirea

ART. 215 Începerea termenului de prescripție

(1) Dreptul organului de executare silită de a cere executarea silită a creanțelor fiscale se prescrie în termen de 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care a luat naștere acest drept.

ATENTIE – In conditiile in care raportul pentru 2011 a fost efectuat in 2017 iar conform celor de mai sus din codul de procedura fiscala, termenul incepe la 1 ianuarie a anului urmator celui in care a luat nastere acest drept, respectiv 2011 si raportat la textul de mai sus, 2012, ATUNCI este evident ca la 1 ianuarie 2017 dreptul organului administrativ de a executa s-a prescris si cererea de restituire este prescrisa! 

ART. 218 Efecte ale împlinirii termenului de prescripție

(1) Dacă organul de executare silită constată împlinirea termenului de prescripție a dreptului de a cere executarea silită a creanțelor fiscale, acesta va proceda la încetarea măsurilor de realizare și la scăderea acestora din evidența creanțelor fiscale.

(2) Sumele achitate de debitor în contul unor creanțe fiscale, după împlinirea termenului de prescripție, nu se restituie.

 

Ce alte variante mai avem pentru a contesta decizia in afara de prescriptie?

In primul rand atunci cand se contesta decizia este evident ca se va solicita inclusiv o expertiza contabila fiindca spre exemplu daca se anuleaza chiar si un singur an pe temeiul prescriptiei, atunci toata suma se schimba fundamental.

Alt motiv, se refera la modul in care este emis raportul de inspectie fiscala, verificarea legalitatii lui dar si a formei ce poate atrage nulitatea lui.

In plus, cel putin 3 autoturisme pe an pot fi trecute pentru uz personal.

 

 

Ati primit o decizie de impunere de la ANAF? Verificati legalitatea ei, completai mai jos formularul-

 

Probleme juridice ce necesita o intrevedere? Programati o consultanta in cadrul biroului AICI-

 

One comment to “Raport Inspectie Fiscala-Decizii Impunere Persoane Fizice Pentru Vanzari De Autoturisme-Masini Second Hand-Anaf La Usile Celor Ce Au Vandut Masini-Avocat Cuculis”

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.