Recunoastere – Eliberare Diplome Spiru Haret promotia 2009 specializarea Psihologie!

Situatia studentilor de la Spiru Haret, s-a agravat din ce in ce mai mult in ultima perioada, mai ales dat fiind faptul o marte parte dintre acesti studenti faceau parte din sistemul de stat, avand chiar functii de conducere. Aici putem sa aducem aminte – directori institutii de scolarizare, etc.

Faptul ca universitatea SPIRU HARET NU eliebreaza diplomele de licenta duce la creearea unei situatii inoportune atat pentru studenti cat si pentru stat.

Statul POATE SA CEARA sumele de bani platite pentru angajatii sai daca acestia NU PREZINTA DIPLOMA DE LICENTA.

Scurt exemplu pentru care DIPLOMELE SPIRU HARET POT FI RECUNOSCUTE SI ELIBERATE DOAR IN INSTANTA –

Prima data urmariti interviul cu avocatul Cuculis priviind diplomele spiru haret

Acte normative avute in vedere:

H.G NR. 1609/2004 ANEXA 2, PUNCTUL 6, H.G NR. 916/2005 ANEXA 1, LITERA B, PUNCTUL 6, H.G NR. 676/2007 ANEXA 3 PUNCTUL 6, H.G NR. 635/2008 ANEXA 3 PUNCTUL 6, H.G NR. 749/2009 ANEXA 3 PUNCTUL 30. –  A SE VEDEA ANEXA 1 LA CEREREA DE CHEMARE IN JUDECATA.

 

Va rugam sa tineti cont de dispozitiile art. 60 (1) din legea 84/1995 fosta reglementare in materia educatiei

ART. 60

(1) Activitatea didactica se poate organiza in urmatoarele forme: de zi, seral, cu frecventa redusa si la distanta. Formele  de invatamant seral, cu recventa redusa si la distanta pot fi organizate de institutiile de invatamant superior care au cursuri de zi.

(3) Diplomele si certificatele de studii eliberate de institutiile de invatamant superior, in conditiile legii, pentru aceeasi specializare sunt echivalente, indiferent de forma de invatamant absolvita.

 

 

In noua reglementare, respectiv legea 1/2011 a EDUCATIEI NATIONALE se prevede foarte clar ca:

 

Art.140
(1) Programele de studii universitare de licenta se pot organiza la urmatoarele forme de invatamant: cu frecventa, cu frecventa redusa si la distanta.
(2) Programele de studii universitare de master se pot organiza la urmatoarele forme de invatamant: cu frecventa si cu frecventa redusa.
(3) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) si (2) programele de studii de licenta si master din domeniile reglementate la nivelul Uniunii Europene, care se pot organiza doar la forma de invatamant cu frecventa.
(4) Programele de studii universitare de doctorat se pot organiza numai la forma de invatamant cu frecventa. Pentru programele de studii universitare de doctorat, obligatiile referitoare la frecventa sunt stabilite de catre conducerea scolii doctorale organizatoare a programelor respective, conform unei metodologii elaborate de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului. Obligatiile referitoare la frecventa constituie un criteriu de evaluare a calitatii scolii doctorale, inclusiv in vederea finantarii.
(5) Diplomele si certificatele de studii universitare eliberate de institutiile de invatamant superior, in conditiile legii, pentru aceleasi programe de studii, indiferent de forma de invatamant absolvita, sunt echivalente. Metodologia de organizare a examenelor, competentele si cunostintele verificate, corespondenta dintre rezultatele invatarii si notele, diplomele sau certificatele de studii acordate trebuie sa fie identice pentru orice forma de invatamant corespunzatoare unui anumit program de studii din cadrul unei institutii de invatamant superior.

ALIN.6
(6) Pot organiza programe de studii universitare la formele de invatamant cu frecventa redusa si la distanta numai institutiile de invatamant superior care au acreditat programul de invatamant respectiv la forma de invatamant cu frecventa.

 

Din interpretarea LOGICO JURIDICA a acestor acte normative, va rugam sa obervati atat din H.G cat si din Legea Educatiei, „care au acreditat programul de invatamant respectiv la forma de invatamant cu frecventa.” Ori daca privim cu atentie H.G-urile mentionate mai sus vom oberva cu usurinta fapatul ca  formele de scolarizare urmate si promovate valabil de catre reclamant, sunt acreditate la zi in totatlitatea lor. 

De asemenea la solicitarea mai mulor sute de absolventi SPIRU HARET, am decis sa deschidem inscrierile OFICIALE pentru TOATA TARA, inscrieri la care pot lua parte toti cei care au absolvit universitatea spiru haret in perioada 2008-2010 si a caror diplome NU AU FOST RECUNOSCUTE sau NU AU FOST ELIBERATE SI NICI NECUNOSCUTE.

Link-ul de inscriere in procesele colective il gasiti aici –

http://indrumari-juridice.eu/indrumarijuridice/diplomele-spiru-haret-procese-colective-si-individuale-pentru-eliberarea-recunoasterea-diplomelor-de-la-spiru-haret-promotia-2008-20092010/

 
Biroul de Avocatura Cuculis si Asociatii – Indrumari Juridice Pentru Dvs. online! Prima Initiativa din Tara!!
Raspunsuri gratuite la intrebari juridice.

www.indrumari-juridice.eu
www.indrumari-juridice.ro
www.indrumari-juridice.eu/indrumarijuridice
www.indrumari-juridice.ro/Cuculis_Blog
http://indrumarijuridice.forumest.ro
Tel: 031.412.48.88 / 0722.298.011

Avocat Cuculis – Titular de cabinet si membru al Uniunii Nationale a Barourilor din Romania – Specialist in Drept Penal si Comercial

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume si email)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.