Afla cum poti recupera sau evita taxa de poluare in 2007, 2011, 2013 !

Romania trasa la raspundere pentru

TAXA DE POLUARE !

 stop taxa

            Mult discutata taxa de poluare, care a starnit atatea discutii in Romania, a fost pusa la zid de Curtea de Justitie a Comunitatilor Europene: “Taxa de poluare introdusa de Romania, impusa masinilor la prima lor inregistrare in Romania, contravine legislatiei Uniunii Europene. Respectiva lege are efectul de a descuraja importul si punerea in circulatie a masinilor second-hand cumparate in alte state membre”.

Punctul de vedere al Curtii de Justitie a Comunitatilor Europene, cu sediul la Luxemburg, a fost emis la cererea Tribunalului Sibiu, care judeca un proces in care un roman a dat in judecata statul intrucat a considerat ca taxa de poluare este ilegala. Magistratii sibieni au vrut sa afle de la CEJ daca taxa contravine sau nu legislatiei europene, relateaza Mediafax.

In raspunsul remis Tribunalului Sibiu referitor la taxa de poluare, CEJ afirma ca legislatia europeana interzice statelor membre sa ia masuri de taxare in exces a unor produse provenind din alte state, in favoarea celor de provenienta autohtona.

“Curtea apreciaza ca legislatia romaneasca in aceasta materie are ca efect faptul ca masinile second-hand importate, cu o vechime considerabila, sunt taxate cu pana la 30 la suta din valoarea lor – chiar daca este aplicata o reducere insemnata la taxa ca urmare a scaderii valorii acestora – in timp ce masinile similare oferite pe piata auto second-hand interna nu sunt supuse acestei taxe de poluare.

In atare conditii, legislatia are ca efect descurajarea importului si inscrierii in circulatie in Romania a masinilor second-hand cumparate in alte state membre”, afirma CEJ.

:::Taxa de poluare abuziva Curtea de Justitie a Comunitatilor Europene, numita si Curtea Europeana de Justitie, isi are sediul la Luxemburg si este organul juridic al Comunitatilor Europene. In sistemul politic al UE, CEJ are rolul puterii juridice; denumirea corecta a CEJ ar fi trebuit sa fie insa Curtile de Justitie ale Comunitatilor Europene, fiindca intre timp au aparut trei instante diferite. Curtea Europeana de Justitie nu trebuie confundata cu Curtea Europeana pentru Drepturile Omului cu sediul la Strasbourg, care este o institutie a Consiliului Europei, si nici cu Curtea Internationala de Justitie, care este o instanta internationala, principalul organ jurisdictional al Organizatiei Natiunilor Unite cu sediul la Haga. www.indrumari-juridice.eu

Cons. Jur. Cristian Deca
Sursa: http://www.agenda.ro
 

Taxa de poluare in 2011

Modalitati de recuperare si evitare

“Incepand cu 1 Ianuarie 2011 a intrat in vigoare noua taxa de poluare reglementata de Ordonanta 50/2008 cu modificarile si completarile ulterioare. In acest sens Taxa de primã înmatriculare prevãzutã prin art. 214¹ – 214³ Cod fiscal si aplicabilã autoturismelor si autovehiculelor comerciale la prima înmatriculare a acestora în România constituie o mãsurã discriminatorie a Statului Român fatã de autoturismele second – hand din alte state comunitare în raport cu cele similare din România.

In acest sens C.E.J a statutat – articolul 110 din Tratatul pentru Functionarea Uniunii Europene trebuie interpretat in sensul nediscriminarii autoturismelor de provenienta comunitara iar  prin hotararea data in cauza Tatu, respectiv a romanului care a contestat taxa de poluare la in instanta,C.E.J face lumina in randul instantelor romane.

In opinia Curtii Europene de Justitie constituie o încãlcare a dispozitiilor art. 110 din T.F.U.E. care garanteazã libera circulaþie a mãrfurilor. Judecãtorul român are deplinã putere de a statua cu privire la dreptul comunitar aplicabil si de a înlãtura legea internã când este contrarã celei comunitare.In conformitate cu raspunul Curtii Europene de Justitie in practica instantelor de judecata se cunosc doua tipuri de cereri priviitoare la taxa de poluare. Prima se refera la recuperarea acestei taxei de poluare – atunci cand resortisantul roman a platit taxa de poluare si c ere instantei de judecata sa anuleze actual administrativ prin care s-a impus la plata aceasta taxa de poluare, urmat de restituirea sumei de bani platite cu titlu de taxa de poluare si o alta cerere tot privitoare la taxa speciala care face referire la persoanele ce au adus déjà in Romania autoturisme inmatriculate in alte state membre si doresc sa nu achite taxa de poluare.

Cei ce au socotit in conformitate cu normele U.E, ca taxa de poluare este nelegala au introdus actiuni in instanta in sensul evitarii platii taxei de poluare si obligarii Administratiilor Financiare ce se ocupa cu eliberarea deciziilor de calcul ale taxei de poluare, sa emita o decize pe zero, sau o decizie de scutire de la plata acestei taxe.”

Cons. Jur. Cristian Deca
0722298011
avocat@indruma-rijuridice.eu
http://indrumarijuridice.forumest.ro
www.indrumari-juridice.eu
 
 

CURTEA   DE   JUSTITIE

A   U.E.   A   DECIS:

Taxa pe poluare prevăzută de legislaţia română, astfel cum a fost modificată inclusiv în decembrie 2009, este contrară dreptului Uniunii Europene, a decis, joi, Curtea de Justiţie a UE de la Luxemburg.

Legislaţia română a instituit, începând de la 1 iulie 2008, o taxă de poluare care trebuie să fie plătită cu ocazia primei înmatriculări a unui autovehicul în România. Reglementarea menţionată nu face distincţie între vehiculele fabricate în acest stat membru şi cele produse în străinătate. De asemenea, aceasta nu face distincţie între vehiculele noi şi vehiculele de ocazie, explică în hotărârea sa de joi Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) de la Luxemburg.

Domnul Nisipeanu a înmatriculat în România un autovehicul de ocazie cumpărat în Germania. Acest vehicul, înmatriculat în Germania în anul 1997, are o capacitate cilindrică de 1597 centimetri cubi şi respectă norma de poluare Euro 2.

Pentru a putea să înmatriculeze acest vehicul în România, domnul Nisipeanu a plătit, la data de 1 februarie 2010, suma de 4.431 de lei ca taxă de poluare. Apreciind că taxa este contrară dreptului Uniunii, a solicitat restituirea sumei plătite.

Tribunalul Gorj, sesizat cu litigiul, a adresat Curţii de Justiţie a UE mai multe întrebări cu privire la compatibilitatea legislaţiei respective cu dreptul Uniunii.

Prin hotărârea pronunţată joi, 7 iulie, Curtea UE aminteşte că, astfel cum a stabilit deja în cauza Tatu, o reglementare precum OUG nr. 50/2008 are ca efect faptul că autovehiculele de ocazie importate şi caracterizate printr-o vechime şi o uzură importante sunt supuse, în pofida aplicării unei reduceri mari a cuantumului taxei pentru a ţine seama de deprecierea lor, unei taxe care se poate apropia de 30% din valoarea lor de piaţă, în timp ce vehiculele similare puse în vânzare pe piaţa naţională a vehiculelor de ocazie nu sunt în niciun fel grevate de o astfel de sarcină fiscală. În aceste condiţii, reglementarea menţionată are ca efect descurajarea importării şi punerii în circulaţie în România a unor autovehicule de ocazie cumpărate din alte state membre.

Curtea arată că aceleaşi consideraţii se impun şi în ceea ce priveşte regimul de impozitare prevăzut de OUG nr. 50/2008, astfel cum a fost modificată prin OUG nr. 208/2008, OUG nr. 218/2008, OUG nr. 7/2009 şi, respectiv, OUG nr. 117/2009.

Astfel, toate aceste modificări ale OUG nr. 50/2008 menţin un regim de impozitare care descurajează înmatricularea în România a unor autovehicule de ocazie cumpărate din alte state membre şi care se caracterizează printr-o uzură şi o vechime importante, în timp ce vehiculele similare puse în vânzare pe piaţa naţională a vehiculelor de ocazie nu sunt în niciun fel grevate de o asemenea sarcină fiscală.

Curtea aminteşte de asemenea că obiectivul protecţiei mediului – invocat de guvernul român pentru justificarea taxei – şi care se materializează în faptul, pe de o parte, de a împiedica, prin aplicarea unei taxe disuasive, circulaţia în România a unor vehicule deosebit de poluante, precum cele care corespund normelor Euro 1 şi Euro 2 şi care au o capacitate cilindrică mare, şi, pe de altă parte, de a folosi veniturile generate de această taxă pentru finanţarea unor proiecte de mediu, ar putea fi realizat mai complet şi mai coerent aplicând taxa pe poluare oricărui vehicul de acest tip care a fost pus în circulaţie în România. O astfel de taxare, a cărei punere în aplicare în cadrul unei taxe anuale rutiere este perfect posibilă, nu ar favoriza piaţa naţională a vehiculelor de ocazie în detrimentul punerii în circulaţie a vehiculelor de ocazie importate şi ar fi, în plus, conformă principiului poluatorul plăteşte.

Ultima decizie a Curtii din data 07.07.2011

Sursa: Mediafax

Parerea Biroului de avocatura Cuculis si Asociatii: “Taxa de poluare se recupereaza in instanta, avem precedente judiciare, tot mai multe instante au dat dreptate proprietarilor care contesta in justitie corectitudinea acestei taxe, avand in vedere ca prin solicitarea respectivei taxe nu se respecta prioritatea dreptului comunitar european asupra dreptului national. Biroul nostru de avocatura Cuculis si Asociatii are numeroase procese pe rol in toata tara, foarte multe dintre ele fiind solutionate pozitiiv”

 
avocat@indrumari-juridice.eu
Mob: 0722298011

Biroul de Avocatura Cuculis si Asociatii  – Indrumari Juridice Pentru Dvs. online! Prima Initiativa din Tara!!
Raspunsuri gratuite la intrebari juridice.

www.indrumari-juridice.eu
www.indrumari-juridice.ro
www.indrumari-juridice.eu/indrumarijuridice
www.indrumari-juridice.ro/Cuculis_Blog
http://indrumarijuridice.forumest.ro
Tel: 031.412.48.88 / 0722.298.011

Avocat Cuculis – Titular de cabinet si membru al Uniunii Nationale a Barourilor din Romania

75 comments to “Afla cum poti recupera sau evita taxa de poluare in 2007, 2011, 2013 !”
  • Buna ziua, am cumparat o masina an fabricatie 2007, la inmatriculare mi s-a solicitat dovada nerecuperarii taxei de poluare, de la ANAF am primit ca taxa a fost recuperata. Acum sa pot inmatricula masina trebuie sa platesc taxa de timbru de mediu, o mai pot recupera, sau pot face ceva sa nu-l platesc si sa inmatriculez masina? Va multumesc.

  • Va rog sa-mi spuneti daca pot recupera in instanta suma ce reprezenta taxa de poluare , platita ptr. un autoturism adus din Anglia, in19 februarie 2013, va cer asta ptr ca aici se spune ca nu se mai poate recupera taxa decat cele pana-n 31decembrie 2012.Taxa am platit-o la data de mai sus.

   • Da, taxa de poluare se poata recupera. Nu uitati ca in 2013 era in vigoare legea 9/2012, fapt pentru care ea a fost perceputa in mod abuziv si dand aceasta posibilitate de recuperare. Cu stima, av CUculis 0722298011

    • Buna ziua. In ce conditii se poate recupera taxa de prima inmatriculare, pe care sunt obligat sa o platesc acum, la inmatricularea autovehicolului pentru prima data in Romania?

 1. Sunt persoana cu handicap gr 2 accentuat si am primit o masina de la oruda din Germania, am un venit foarte mic si nu pot achita aceasta taxa deci nici nu pot folosi masina. Va rog sa-mi spuneti si mie daca in cazul meu am sanse sa fiu scutita de la plata acestei taxe.
  multumesc

  • Buna ziua,ma intereseaza daca imi pot recupera taxa de mediu platita cu 2 saptamani inainte de intrarea timbului de mediu,am platit-o in februarie 2013.Va multumesc !

  • Buna ziua stimate domn. In urma solicitarii dvs. un avocat din cadrul biroului nostru va va contacta pentru a va explica in detaliu ceea ce trebuie sa faceti pentru recuperarea taxei de poluare. In principiu procedura, conform Ril-ului primit din partea SCJ procedura prealabila a fost anulata. Cu stima, av Cuculis

 2. Buna ziua,
  Recent am cumparat un autoturism din Germania si vreau sa o inmatriculez taxa de poluare mai este valabila ? sau ce trebuie sa fac ca sa nu platesc aceasta taxa ilegala…
  O zi buna astept raspunsul dumneavoastra pe adresa de mail alina_puff@yahoo.com 0730566121

  • Buna ziua stimata doamna. Puteti sa inmatriculati cu siguranta masina fara plata taxei de poluare si chiar mai mult si fara plangerea prealabila indreptata impotriva institutiei prefectului prin regim permise auto. Taxa de poluare este ilegala, asta va pot asigura, insa trebuie sa faceti acest demers doar prin instanta. Cu stima.

   • Bună ziua am un ford mondeo din 1998 și am înscriso în martie anul trecut 860 de euro pot recupera taxa am avut înscris și pe bulgăria înainte acuma pe România va mulțumesc

  • Buna ziua stimate domn. Biroul de avocatura va aduce asigurari ca in 2012 taxa de poluare se va recupera in proportie de 100%. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 3. buina ziu as vrea sa stiu si cum imi pot recuper 25 % din taxa pt ca pt inmatriculare am platit 4000 ron insa momentan masina am vandut-o pot intampina probleme?

  • buna ziua. referitor la problema dvs. va aduc la cunostiinta ca aceasta sarada organizata de stat este de abia la inceput cu cei 25% zic sa nu va faceti sperante prea mari fiindca in urma recalcularii o sa primiti mai nimic. Singura dvs. sansa clara este instanta de judecata.Mai mult de atat tinand cont de faptul ca dvs. nu mai aveti masina in proprietate in fata administratiei financiare este posibil sa intampinati probleme mari si sa nu va admita cererea. Acest lucru il puteti face in instanta.

   Biroul de Avocatura Cuculis si Asociatii – Indrumari Juridice Pentru Dvs. online! Prima Initiativa din Tara!!
   Raspunsuri gratuite la intrebari juridice.

   http://www.indrumari-juridice.eu
   http://www.indrumarijuridice.wordpress.com
   http://indrumarijuridice.forumest.ro
   Tel: 031.412.48.88 / 0722.298.011

 4. buna seara.
  As dori sa inmatriculez cat mai curand un autoturism,an fabr 2007,prov,anglia al carei taxa calculata este de 6546 ron..
  intrebarea este urmatoarea:
  Platesc taxa si astept returnarea banilor dupa ce actionam in instanta sau incercam evitarea platii taxei..
  o seara cat mai placuta

  • Putem merge pe oricare din variante. In cel mai scurt timp o sa va contacteze un avocat din cadrul biroului nostru pentru a va explica avantajele si dezavantajele.
   Cu stima, Cristian DECA – 0722298011

 5. in data de 2 .02 2012 am depus la D.GF.P.J IASI o cerere pentru restituirea taxei de inmatriculare .chitanta nr 44907 din 30 .04 .2008 suma totala de 5725,5 .Raspunsul a fost verbal ca nu se restituie niciun ban decat la autoutilitare . ESTE ADEVARAT?? DACA NU CE POT FACE VA ROG SA MA AJUTATI CU UN SFAT>>>….

  • Buna ziua. Total FALS. Se restituie intreaga suma in urma unui proces in instanta.
   Cu stima Cristian Deca – 0722298011

 6. Buna ziua
  In luna august 2012 am inmatriculat un autoturism din Germania an de fabricatie 2005 decembrie,platind taxa de poluare in valoare de 5100 lei.
  As dori sa stiu cum pot recupera acesti banii????

  • Puteti recupera aceasta suma doar in cadrul instantei de judecata. Aveti neaparata nevoie de chitanta de plata. Cu stima,a v CUCULIS 0722298011

 7. Buna seara,
  Doresc sa stiu daca se poate recupera taxa auto platita in 2012 in valoare de 5700 ron, si in primul rand cat dureaza un proces?? sau mai pe inteles cat dureaza la cabinetul dumneavoastra (sa imi fac o idee fata de alte cabinete)recuperarea taxei prin proces??
  Multumesc anticipat.Cu respect.

  • Timpul de judecata este acelasi indiferent de avocat. Singura diferenta se observa la calitatea cererii de chemare in judecata si celeritate in a depune toate actele necesare si in timp util pentru a nu amana judecarea cauzei. Noi avem o experienta de peste 4 ani de zile cu taxa de poluare incat orice alt comentariu ar fi de prisos. Cu bine, av Cuculis 0722298011

  • Puteti recupera taxa din 2007 fara probleme insa sa nu se fi implinit termenul de 6 ani la data formularii plangereii prealabile. av. Cuculis 0722298011

 8. Buna ziua.Am o masina din 1998 diesel motor 2000 si vreau sa o imatriculez dar taxa e 1600 de euro,mult prea mult fata de banii de care dispun.va rog daca se poate sa imi oferiti o solutie pt a o inmatricula prin alte moduri la noi in tara deoarece tin masina din ianuarie in speranta ca se va modifica ceva in bine ,dar m-am inselat:( Multumesc anticipat.

  • Puteti face demersuri cu ajutorul nostru sa o inmatriculati fara sa platiti absolut nimic. Cu bine, av Cuculis 0722298011

 9. Buna ziua,am o masina din 2002 benzina 1.3,si am platit taxa de inmatriculare de 800 ron ,si am inteles ca taxa fiind prea mica nu intru in tr-un barem de la ANAF,ce trebuie sa fac.Va multumesc

 10. Buna ziua.Am o masina din 2000 diesel motor 1800 si vreau sa o imatriculez dar taxa e 1452 de euro,mult prea mult fata de banii de care dispun.Va rog daca se poate sa imi oferiti o solutie pt a o inmatricula prin alte moduri la noi in tara. Multumesc anticipat.

 11. Buna ziua! In cazul meu masina este cumparata din tara, mai precis din Bucuresti, ea a fost adusa in Arad si nu a fost transcrisa inca pentru ca taxa este in valoare de aprox 4000e . Valoarea masinii pe contractul de vanzare cumparare este de 2000 e iar pt aceasta masina s-a platit la vremea respectiva o taxa vamala. Ce putem face in situatia asta? Putem actiona cu motivul ca valoarea taxei este mai mare decat valoarea masinii? sau prin mostenire? care sunt posibilitatile de neplata , daca puteti sa imi spuneti va rog? multumesc anticipat

  • Variana partajului succesoral functioneaza DOAR intre soti sau rude. Puteti apela la instanta de judecata, pentru eliminarea obligatiei de plata. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 12. Buna ziua! In cazul meu masina este cumparata din tara, mai precis din Bucuresti, ea a fost adusa in Arad si nu a fost transcrisa inca pentru ca taxa este in valoare de aprox 4000e . Valoarea masinii pe contractul de vanzare cumparare este de 2000 e iar pt aceasta masina s-a platit la vremea respectiva o taxa vamala. Ce putem face in situatia asta? Putem actiona cu motivul ca valoarea taxei este mai mare decat valoarea masinii? sau prin mostenire? care sunt posibilitatile de neplata , daca puteti sa imi spuneti va rog? multumesc anticipat

 13. Buna ziua! As dori sa stiu cat costa toate cheltuielile implicate de un proces pentru neplata taxei? Eu am trecut masina prin RAR, acte traduse si legalizate am. Cat costa restul, cheltuielile de judecata si onorariul? Astept un mesaj pe adresa de mail. oana_t30@yahoo.com

 14. Buna ziua !Ma intereseaza daca imi pot recupera taxa de mediu din februarie 2013,cu 2 saptamani inainte de a intra timburl de mediu ! Va multumesc !

  • Cu siguranat! Aveti dreptate, in februarie 2013, a intrat in vigoare timbrul de mediu si pana la acest moment, era in vigoare fosta taxa implementata prin oug 9/2012.
   Prin urmare, actiunea dvs. este valabila si veti castiga.
   Cu stima, av CUCULIS 0722298011

 15. am platit taxa de poluare pe data de 24 februarie 2009. mai pot solicita acum recuperarea in instanta sau am depasit termenul?

  • Nu, termenul de 5 ani incepe sa curga din 2010. Prin urmare, sunteti in termen sa solicitati aceasta taxa plus dobanzile legale. Cu stima, av Cuculis 0722298011

  • Discutabil. Regula, NU, exceptia DA. Prin urmare trebuiesc vazute deciziile de calcul a taxei, momentul platii si se va merge pe repunere in termen. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 16. Buna ziua!
  As dori sa stiu daca se mai mai poate reupera o taxa de poluare platita undeva in vara anului 2008

 17. As vrea sa stiu daca pot recupera taxa de timbru .
  Am platito anul trecut in noiembrie .
  Va rog sa-mi dati un raspuns (sunt din jud. arad ).

 18. buna ziua am platit taxa in 2010 cum trebuie sa procedez za recuperez taxa se ma i poate si cit dureaza un proces

 19. Buna ziua,sant din jud.Cluj-Napoca am platit taxa de poluare in2008.Cum as putea sa recuperez bani. ,si daca se mai poate.

  • Buna ziua stimata doamna, doar in instanta puteti face asta. Va anunt ca acaesta este prescrisa fiind din 2008, o zi buna. av. Cuculis 0722298011

 20. buna ziua,am cumparat o masina adusa de cineva din Spania.vreau sa o inmatriculez dar fara a plati taxa de timbru/mediu deoarece taxa este cat masina si nu dispun de suma respectiva.este posibila inmatricularea fara plata taxei prin hotarare judecatoreasca (Cluj Napoca).Cu stima

 21. vreau sa va mai intreb daca pe perioada cat se desfasoara procesul sepoate circula cu autoturismul cu numere provizorii si cat dureaza aproximativ procesul in sine.va multumesc

  • Buna ziua. Actiunea pe instanta se promoveaza tinand cont si de numere provizorii cu prelungirea lor pana la judecarea definitiva a litigiului. Astfel, in cazul in care sunteti dn Bucuresti unde timpul de judecata este mai mare, putem merge si pe eliberarea nr. provizorii insa doar dupa solutionarea fondului. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 22. Buna ziua va rog sa ma ajutati intr-o dilema eu am inmatriculata o masina in anul 2008 nu mai stiu exact data si nu ma aflu in tara sa pot merge sa intreb mai pot scoate taxa de imatriculare? In plus mi a venit o amenda de acum 5 ani pe care am platit o dupa ce sau implinit cei 5 ani cam la o Luna? Trebuia sa o mai platesc din moment ce ai trecut 5 ani? Va multumesc

 23. Buna.Am inmatriculat un autoturism adus din Germania ,si lam inmatriculat pe data de 06,10,2008.an de fabricatie 1995. Am sanse pentru recuperarea taxei de prima inmatriculare? Sunt in proces cu finantele. Va multumesc.

 24. Bună ziua am un ford mondeo din 1998 și am înscriso în martie anul trecut 860 de euro pot recupera taxa am avut înscris și pe bulgăria înainte acuma pe România va mulțumesc

 25. Buna seara! Am cumparat o masina vw passat model 2000 acum cateva zile. In actele masinii sunt 2 proprietari, eu as fi al 3-lea… daca primul proprietar a platit taxa si a recuperat-o, al 2-lea proprietar a fost nevoit sa o plateasca iarasi ( intre primii doi proprietari fiind diferenta de 5 luni de la inscriere) al 2- lea proprietar ooate recupera taxa? Mai pe scurt… ar fi vreo posibilitate sa olatesc si eu vreo taxa?
  Multumesc anticipat!

 26. Bună ziua! In ianuarie 2010 am înmatriculat un autoturism Euro 2 si am plătit taxa de atunci de vreo 1350 euro. Mă interesează sa știu dacă mai pot recupera taxa aceea acum, chiar daca s-au împlinit 5 ani de atunci. Mașina este functională și este inca in posesia mea. Va mulțumesc!

 27. Buna ziua,am o intrebare,am adus un Fiat Stilo din Germania si intrebarea mea este,se mai poate EVITA taxa in 2015?si ce pasi ar trebui urmati.Va Multumesc anticipat!!!

 28. Buna seara.Am inmatriculat un VW GOLF 1,4L in iulie 2013 si am platit pt.timbrul de mediu 1380 lei.Ma puteti ajuta sa recuperez acesti bani?Va multumesc!

 29. Buna ziua! Am platit taxa auto” timbrul de mediu” in valoare de 2805 lei in februarie 2009 pt un autoturism Ford Fiesta adus din Germania. Mai pot recupera taxa prin hotarare judecatoreasca?sau am depasit termenul? Va multumesc anticipat!

 30. Bună ziua! Am cumpărat o mașină Hyundai Santa FE la data de 15.04.2008 cu act dobăndire: 1. Am plătit taxă de poluare pt. autovehiculul suma 3310 lei, in data de 27.10. 2008. Dar mașina a fost instăinată la data de 15.02.2016. Mă interesează să știu dacă mai pot recupera taxa respectivă la momentul actual. Mașina este funcționabilă dar nu este in posesia mea. Am copii la toate actele.Vă mulțumesc!
  Vă rog frumos să – mi transmiteți un răspuns pe această adresă de E – mail.

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume si email)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.