Pagubitii Spiru-Haret Diplome Nerecunoscute – Sentinta castigata Spiru Haret eliberare diplome

Absolvenţii “Spiru Haret” vor acţiona în

instanţă ministerul Educaţiei.

Sentinte castigate de biroul de avocatura Cuculis si Asociatii doar aici –

 

hotarare-ush-restituirea-diplomelor-ush-hotarare-castigata[1]

 

Sute de absolvenţi ai facultăţilor neautorizate din cadrul Universităţii „Spiru Haret”, din promoţiile 2008 şi 2009, s-au constituit în grupuri şi intenţionează să-şi câştige drepturile în instanţă. Absolvenţii doresc să li se recunoască studiile şi se consideră nedreptăţiţi atât de ministerul Educaţiei, care şi-a pus antetul pe diplome, cât şi de universitate, care a organizat programele de studiu şi examenele. Mai multe pe www.indrumari-juridice.eu.

Sursa: www.cotidianul.ro

Singurul mod de recunoastere a

diplomelor este printr-o

Hotarare Judecatoreasca

Actele necesare dobandirii recunoasterii diplomelor le gasiti mai jos:

– Cereri de eliberare a diplomelor de Licenta/ de recunoastere a Diplomelor de Licenta
– Diploma de Licenta/Adeverinta de Licenta
– Foaie matricola- Contract de studii
– Chitante de plata a scolarizarii
– In cazul in care a-ti incercat o negociere cu acestia, si raspunul la acest demers.

ATENTIE INSA, – Studentilor, sau mai degraba pagubitilor Spiru Haret li se pregateste ceva si mai spectaculos din partea guvernului, se pare ca prin ordin dat de Ministru toti cei care au sustinut in perioada amintita examenele de licenta vor trebui sa revina sa dea din nou acest examen fiindca nu le sunt recunoscute aceste diplome. Totusi singura solutie de a rezolva definitiv aceasta problema este instanta de judecata. Indiferent de ordinul Ministrului pagubitii Spiru Haret se pot adresa instantelor de judecata in vederea RECUNOASTERII DIPLOMELOR.

Biroul de Avocatura Cuculis si Asociatii  – Indrumari Juridice Pentru Dvs. online! Prima Initiativa din Tara!!
Raspunsuri gratuite la intrebari juridice.

Biroul de Avocatura Cuculis si Asociatii  – Indrumari Juridice Pentru Dvs. online! Prima Initiativa din Tara!!
Raspunsuri gratuite la intrebari juridice.

www.indrumari-juridice.eu
www.indrumari-juridice.ro
www.indrumari-juridice.eu/indrumarijuridice
www.indrumari-juridice.ro/Cuculis_Blog
http://indrumarijuridice.forumest.ro
Tel: 031.412.48.88 / 0722.298.011

Avocat Cuculis – Titular de cabinet si membru al Uniunii Nationale a Barourilor din Romania – Specialist in Drept Penal si Comercial

338 comments to “Pagubitii Spiru-Haret Diplome Nerecunoscute – Sentinta castigata Spiru Haret eliberare diplome”
 1. Sunt din Vaslui si am absolvit ,,Spiru Haret” in 2008.Momentan am probleme cu recunoasterea diplomei de catre ISJ Vaslui. Mentionez ca nu ma incadrez in acea ordonanta 10 (care a fost abrogata), eu m-am inscris la fac. in 2004 cand se cerea sa fie acreditata specializarea nu forma de invatamant ID.Nu imi permit financiar sa dau in judecata ministerul ,ce ma sfatuiti sa fac?

  • SUNT ABSOLVENTA A UNIVERSITATII SPIRU HARET, FACULTATEA DE LIMBA SI LITERATURA ROMANA PROMOTIA 2003-2007 ID, SPECIALIZAREA ROM-FRANC., AM VRUT SA MA INSCRIU LA MASTER LA STAT SI NU MI AU PRIMIT DOSARUL DIN CAUZA CA PRIMUL AN DE FACULTATE, RESPECTIV 2003-2004 NU E RECUNOSCUT.CUM SE FACE CEILALTI 3 SUNT RECUNOSCUTI IAR PRIMUL NU, CU TOATE CA AM ELIBERATA DIPLOMA DE LICENTA. DC DSE POATE O EXPLICATIE?
   MAI ALES CA ACUM S-A DAT SI ACEA ORDONANTA DE URGENTA.?

   • Draga Dana! ma numesc George si am absolvit si eu aceeasi facultate si specializare ca si tine, tot ID, dar in perioada 2004-2008. Am luat diploma de licenta, dar nu am folosit-o niciodata. Cum pot afla daca este recunoscuta de statul roman, sa zicem, pentru un examen de titularizare. As vrea sa aflu pana sa ajung acolo si sa ma acopar de rusine. Inteleg din ce spui ca 2003/2004 nu a fost recunoscut, dar dupa 2004 este?

 2. Ma numesc Patricia Malaeru si sunt din Targoviste jud. Dambovita.Am absolvit Universitatea Spiru Haret Bucuresti , “Facultatea de limba si literatura romana” specializarea Romana- Engleza, forma de invatamant FR., promotia 2002-2007 si am promovat examenul de titularizare pe limba engleza in 2007.
  In anul 2009 si 2010 am fost data afara de la examenul de definitivat pe motivul ca faultatea mea in anul in care m-am inscris nu era autorizata sau acreditata la frecventa redusa.
  In iulie am trimis un memoriu la Ministerul Educatiei , dar acelasi raspuns negativ am primit.
  As dori sa-i dau in judecata ,dar nu stiu ce procedura legala sa urmez pentru a putea castiiga dreptul de a-mi da gardele didactice si a nu mai fii umilita de facultatile de stat in viitor!

  • Stimata doamna, procedura este urmatoarea! se vor face doua plangeri una catre USH si una catre Minister. In urma raspunsurilor de la dansii putem sa ii actionam in judecata. Veti fi contactata de un avocat din cadrul biroul nostru pentru mai multe detalii. Cu stima, Av Cuculis

  • Doamna sau domnisoara Malaeru, nu vreau sa par rautacioasa, dar se vede ca ati absolvit limba romana la FR. Nu este posibil ca un absolvent de LIMBA ROMANA sa scrie “a nu mai FII”…pe “castiiga” nu il mai luam in calcul, admitand ca poate a fost o eroare inregistrata de tastatura… Imi pare rau ca fac o asemenea remarca rautacioasa, dar din intamplare am citit mesajul dvs.
   Si as mai vrea sa adaug ceva. Vi se pare ca sunteti nedreptatiti?!?! Cum sa nu ma revolt cand stiu cat am muncit in facultate si cat am invatat, iar apoi sa imi fie luat locul de munca de catre un absolvent care nu a dat pe la scoala decat in sesiune si atunci cu subiectele (GRILA) invatate de pe mail sau cum vi le transmit la Spiru. Da , ma revolt si pentru faptul unii chiar au si tupeul sa se laude cum au trecut ei prin facultate ca “gasca sau rata prin apa”…si apoi dobandesc locuri de munca, tot cam cum au luat si licenta… sa fim cinstiti!!!

   • Da ma ca la stat nu se iau diplome pe spagi si nu se trece ca gasca prin apa…

    Ca sa nu mai amintesc ca exact aceiasi profesori de la facultatile de stat ii regasesti si in facultatile private.

    Ai un orizont nici macar obtuz, ci ascutit…

 3. Ma intereseaza actiunile pe care le puteti demara pentru a mi se recunoaste drepturile de licentiat, dobandite in luna iulie 2009, mai ales ca demersul nostru a fost usurat de hotararea ICCJ. Cum pot lua legatura cu dvs.? Am toate actele pe care le-ati mentionat si astept in urmatoarele 30 de zile un raspuns de la MECT in aceasta problema. Cu multumiri!

  • Buna ziua stimata doamna.Va raspunde cu placere av. Cuculis. Referitor la problema dvs. in legatura cu recunoasterea drepturilor de licentiat va aducem la cunostiinta faptul ca singura modalitate de a va fi recunoscute aceste drepturi este instanta de judecata. Procedura este unde destul de complicata insa asa cum stiti si dvs. problema se poate rezolva in asa fel incat sa aveti o diploma valabila. Procesul intentat MECTS si Spiru Haret are o durata ce 6-9 luni si se va judeca la CAB si ICCJ. Cu stima av Cuculis 0722.298.011

  • miha, tu de ce nu iti vezi de treaba ta? probabil esti angajat al ministerului, daca greseste grammatical nu va fi angajat nimeni, decat daca stie sa faca ce I se cere, apropo anumite forme de invatamant au fost neautorizate, dar toate au avut acelasi system, grila, si alte universitati fac coruptie, inclusive rectorii, decanii, adica diplome luate pe bani, si eu sunt pagubit, nu te ingrijora tu ca instant decide si eu iti iau locul, daca gresesc grammatical e din cauza tastaturii care e setata pe alta limba asta in cazul meu, rautate mica mihaaa, iti iau eu locul de munca, dovedeste ca esti mai bun/a nu veni cu o hartie in fata angajatorului, libera concurenta iti cam da bataie de cap

 4. Buna ziua.
  Si eu am terminat Spiru Haret in 2008, ID, m-am titularizat in acelasi an. In 2010, 2011 şi 2012 mi-a fost respins dosarul de la definitivat. Urmează sa-mi pierd titularizarea şi implicit locul de munca la 31,08,2012. Va rog sa ma ajutati deoarece consider ca este o mare nedreptate ce mi se întâmplă. Aştept răspuns.

 5. Buna ziua!
  Eu am terminat facultatea in 2006, ID, master in 2008, din 2007 sunt doctoranda a Academiei Romane si mi-au respins dosarul la examenul de titularizare. Diploma mea nu este valabila in invatamantul preuniversitar (inteleg ca MECTS elibereaza diplomele cu amendamente pe care noi nu le cunoastem). Credeti ca ne puteti ajuta? Ultima zi de inspectie la clasa este 7 iunie, nota de la inspectie reprezinta 25% din nota de la titularizare.
  Va multumim anticipat!

  • Buna ziua stimata doamna. O sa va contacteze un avocat pe e-mail pentru a va da explicatiile necesare.

   Cu stima Cristian Deca – 0722298011

 6. Buna seara, ma numesc Goaga Ioana Camelia , am o prietena care a terminat Facultatea de Geografie si Geografia Turismului in anul 2008, la Universiatea Spiru Haret.Are aceiasi problema , recunoasterea diplomei. Ce ar putea sa faca?

  • Buna ziua stimata doamna, din pacate singura varianta pentru prietena dumneavoastra este instanta de judecata. Personal conduc grupuri de fosti studenti ai USH in instanta atat pentru recunoasterea diplomelor cat si pentru eliberarea lor pentru cei ce nu le-au primit.
   Cu stima. Cristian DECA – 0722298011

 7. Buna ziua. Am terminat in 2008 Universitatea Spiru Haret, Facultatea de Management Brasov, forma de invatamant ID.
  Am fost la Centrul de Recunoastere si Echivalarea Diplomelor unde mi s-a raspuns ca nefiind acreditata forma de invatamant diploma nu imi este recunoascuta.
  Sunt disperata deoarece trebuie sa dau un raspuns urgent cu privire la valabilitatea diplomei altfel intru in categoria persoanelor care au folosit diplome false in vederea obtinerii de beneficii, ceea ce va insemna o mare pata pentru mine ca persoana si va trebui sa suport consecinte, care eu consider ca nu tin de persoana mea.
  Va rog cu un raspuns daca ma puteti ajuta

  • Buna ziua. In cel mai scurt timp o sa va contacteze un avocat pe adresa dumneavoastra de e-mail. Cu stima. Cristian Deca 0722298011

 8. Buna seara,
  sunt absolventa a facultatii de Relatii Internationale si Studii Europene din cadrul Universitatii Spiru Haret, forma de invatamant ID, promotia 2008. Sunt in posesia diplomei de licenta.
  Am depus un dosar de emigrare in Quebec, am sustinut un interviu cu un reprezentant al Quebec-ului in urma caruia am obtinut in iunie 2010 un certificat de selectie.
  In nov. 2010 am depus la ambasada Canadei documentatia necesara eliberarii vizei in vederea imigrarii, cf procedurii.
  Zilele trecute mi s-a refuzat eliberarea vizei din cauza diplomei care nu este considerata valida.
  Ma puteti sfatui daca exista o solutie in cazul descris mai sus?
  Va multumesc in avans!
  Cu consideratie,
  Carmen

  • Buna ziua, mai avem doua cazuri identice cu ale dumneavoastra, deasemenea si dansii au fost refuzati de ambasada. Sfatul nostru este sa dati in judecata Ministerul Educatiei pentru recunoasterea diplomei, din pacata aceasta este singura varianta. Cu stima Cristian Deca – 0722298011

  • Draga Carmen,
   Te rog sa ma contactezi pe adrsa de e-mail *************
   Si eu sunt intr-o situatie asemanatoare

 9. Buna ziua din nou,
  va multumesc pentru raspunsul rapid si concis.
  Am facut o adresa catre Universitate anul trecut, raspunsul acestora l-am depus la vremea respectiva la ambasada (evident un raspuns destul de neclar). La inceputul lunii iunie 2012 am facut 2 noi adrese catre Ministerul Educatiei si catre Universitatea Spiru Haret la care inca nu am primit raspuns.
  Va pot contacta dupa ce primesc cele 2 raspunsuri?
  Cat ar costa un astfel de proces si cat ar dura ca timp?

  Va multumesc in avans,
  Carmen

 10. Buna Gheghe,
  probabil ca politica site-ului nu permite vizualizarea adreselor de e-mail pentru ca nici eu nu vad adresa ta.
  Poate cu acordul dumnealor…

  • Din pacate adresele de mail se sterg automat, in cazul in care doriti sa discutati cu ceilalti membri ai forumului va pot mijloci acest dialog. Rog sa -mi trimiteti adresa de mail si la cine trebuie sa ajunga, cu stima.

 11. buna ziua,sunt absolventa ush 2009,nu se elibereaza diploma,in ce conditii va pot contacta…din motive obiective detin doar adeverinta de la facultate,nu mai am chitantele si contractuyl,ce pot face…multumesc

  • Buna ziua, pentru a deschide un proces impotriva USH si MECTS – avem nevoie de copii de pe adeverinta de licenta si Cartea de Identinate a dvs. Cu stima av Cuculis 0722298011

 12. Buna ziua

  Ma intereseaza actiunile pe care le puteti demara pentru a mi se recunoaste drepturile de licentiat, dobandite in luna iulie 2009, Cum pot lua legatura cu dvs.?Nu mai am chitantele si contractul,ce pot face…multumesc Mihaela D.

  • Stimata doamna,biroul nostru are foarte multe cazuri ca cel pe care il aveti dvs. Va putem ajuta cu siguranta si fara acele chitante pe care va spun de acum ca facultatea in speta Universitatea are obligatia directa sa vi le elibereze in duplicat,la cererea dvs. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 13. buna ziua…am absolvit facultatea de Relatii Internationale si Studii Europene din cadrul USH in 2009 si dupa cum bine stiti nu s-a solutionat in nici un fel eliberarea diplomelor…ce documente sunt necesare pentru demararea unei actiuni in instanta si cam cat ar costa?…multumesc..cristi

  • Stimate domn, din pacate cunoastem si noi aspectul acesta si credem de altfel ca nu se vor rezolva aceste probleme decat pe calea instantelor de judecata. In principal avem nevoie de contracte, chitante de plata si eventual adeverinta de absolvire. Cu bine, av Cuculis 0722298011

 14. din pacate singurul document pe care il detin este doar adeverinta de absolvire…se poate face ceva sau tb sa cer duplicate si alte documente de la ush?

 15. Am absolvit facultatea de Relatii Internationale si Studii Europene din cadrul Universitatii Spiru Haret, promotia 2008, si faculatatea nu este acredita, deci nu mi se recunoaste diploma . Cum va pot contacta?

 16. Buna ziua,
  Sunt absolventa de geografie la Spiru Haret promotia 2008. M-am inscris in 2004, forma ID de 4 ani. Am diploma dar nu imi este recunoscuta anul acesta la validarea dosarului pentru examenul de titularizare. Mentionez ca in baza acestei diplome am participat la examenele de titularizare din 2009 pana in 2011. Raspunsul dat de minister, telefonic, a fost ca specializarea geografie, forma ID, nu a avut autorizare si acreditare la momentul inscrierii. Ce posibilitati exista de a mi se recunoaste studiile facute la o forma de invatamant neacreditata, sau cum pot sa/mi recuperez banii dati pe taxe. Va multumesc anticipat pentru raspuns.

  • Buna ziua stimata doamna. Din pacate la nivel de Romania cazurile sunt extrem de multe. Noi deja ne ocupam de sute de studenti spiru haret. O sa va rog sa asteptati sa fiti contactata de un coleg avocat pentru a va raspunde la toate intrebarile. Ceea ce va intereseaza foarte mult este daca se rezolva iar raspunsul nostru este ca da, in proportie de 95% toate cererile au fost admise iar ce nu a fost admis din fond s-a rezolvat in recurs. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 17. Bună ziua!
  Sunt absolventa Fac. de limbă şi literatură română la Spiru Haret promotia 2006. M-am inscris in 2002, forma ID de 4 ani. Am diploma, dar nu imi este recunoscuta anul acesta(2012) de către MECTS şi nu am putut participa la examenul de titularizare. Mentionez ca in baza acestei diplome am participat la examenul de titularizare din 2009 şi am obţinut definitivatul în sesiunea august 2009. Raspunsul dat de minister, în urma petiţie mele , a fost ca specializarea limba şi literatura română – limba franceză, forma ID, nu a avut autorizare si acreditare la momentul inscrierii. Ce posibilitati exista de a mi se recunoaste studiile facute, deoarece în anul şcolar 2012-2013 trebuia să-mi susţin gradul II şi am înţeles că în acest an şcolar 2012-2013 voi fi încadrată ca suplinitor necalificat. Va multumesc anticipat pentru raspuns.

  • Buna ziua stimata doamna. In primul rand vreau sa va asigur ca stiu in toatalitate despre problema dvs. dat fiind faptul ca este identica cu aceea a miilor de studenti la nivel national cat si a sutelor pe care ii reprezinta biroul nostru in proce cu Spiru si MECTS. Singura dvs. sansa este instanta de judecata, desi ceea e dat prin lege ca si drept pentru dvs. trebuie constatat tot prin instanta. Noi va putem alatura unui grup de spiru haret pentru a mai castiga timp insa o sa avem nevoie de cateva documente pe care trebuie sa le verificam, in prealabil. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 18. Buna ziua!
  Am terminat facultatea de psihologie in 2009 , forma de invatamant ID , centrul Pitesti . Inca nu am nici un document care sa ateste faptul ca am absolvit aceasta facultate , decat adeverinta eliberata in 2009 , pe baza careia sunt si platita . Problema este ca nu stiu cum sa procedez pentru obtinerea diplomei de licenta. Cu stima si respect atept raspunsul dumneavoastra!

  • Buna ziua stimata doamna. Din pacate situatia dvs. este cunoscuta.Tinem sa va precizam ca deja avem foarte multe grupuri spiru haret ce au actionat aceasta institutie in judecata. Studiile dvs. sunt recunoscute de catre institutie in sine prin adeverinta insa nu sunt opozabile pe mai departe. Singura sansa a studentilor spiru haret este sa actioneze in judecata institutia si ministerul educatiei. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 19. Buna ziua.Ma numesc Dican Valerica, locuiesc in Tautii Magheraus,Maramures.
  Am facut parte dintr-un grup care si-au cautat drepturile in instanta,in jud.Cluj.La ICCJ cauza s-a casat si s-a trimis la tribunalul Cluj.V-a rug sa-mi explicati ce se intimpla cu declinarea competentei catre judetul de domiciliu,
  s-au pot sa-mi i-au un alt avocat din alta localitate .

  • Buna seara stimate domn Dican Valerica. Va raspunde cu placere avocat Cuculis. Din pacate daca nu s-a pus punctul pe I din partea dvs. instanta de fond a dat o hotarare pe care ICCJ a catalogat-o in problema spiru haret ca fiind casabila si prin urmare a casat aceasta decizie, probabil le era mult mai simplu. Daca actionati corespunzator din fond tinand cont ca sunteti iarasi in fata probelor si a etapei fondului cosnider ca puteti sa castigati procesul cu spiru haret si ministerul edicatiei si sa va fie recunoscute drepturile.
   Biroul de Avocatura Cuculis si Asociatii – Indrumari Juridice Pentru Dvs. online! Prima Initiativa din Tara!!
   Raspunsuri gratuite la intrebari juridice.

   http://www.indrumari-juridice.eu
   http://www.indrumarijuridice.wordpress.com
   http://indrumarijuridice.forumest.ro
   Tel: 031.412.48.88 / 0722.298.011

   Avocat Cuculis – Titular de cabinet si membru al Uniunii Nationale a Barourilor din Romania – Specialist in Drept

   • in ce baza si-a permis ICCJ sa-si decline competenta, cand prin art. 159 ind. 1 ii este interzis acest lucru ???? GRAVA EROARE JUDICIARA !!!

    • Depinde la ce va referiti. Argumentati. In prezent competent pe prima instanta este Tribunalul. Av Cuculis 0722298011

 20. Este vorba despre Universitatea Spiru Haret,Facultatea de Management,forma ID,promotie 2009.Cu respect Dican Valerica.

 21. Buna ziua!! sunt absolventa a Facultatii de limba si literatura romana din Bucuresti, Univ. Spiru Haret, cu exament de licenta in februarie 2007. Am absolvit in iunie 2006 dar am dat licenta (sinteza) in feb2007.
  Pe diploma de licenta scrie astfel:
  Licentiat in Filologie, in domeniul Filologie, specializarea lb.rom- lb.franceza. Durata studiilor 4 ani. (nu este specificat pe diploma forma de invatamant), acest aspect apare in suplimentul diplomei.
  de asemenea este mentionat si faptul ca este Facultate particulara acreditata.
  INTREBAREA: aceasta diploma este recunoscuta sau nu de Minister in momentul de fata????
  Am trecut 2 dosare de miscare de personal prin 2 comisii, una la validat, alta nu. Care este raspunsul corect??? Am motive de ingrijorare? Va rog sa-mi dati un raspuns pentru a sti ce trebuie sa fac. Va multumesc mult!!

  • Buna ziua stimata doamna, din pacate aceasta problema ce nu se va termina niciodata daca nu ii actionati in judecata este alimentata si de aceste situatii nesigure, daca diplomele sunt sau nu recunoscute. Din pacate diploma dvs. nu este recunoscuta, cel putin ceilalti studenti care au fost la aceeasi disciplina ca si dvs. acum sunt in proces cu spiru haret si ministerul educatiei. Singurul sfat pe care vi-l pot da, pentru siguranta pe viitor este sa ii actionati in judecata pentru recunoasterea in totalitate a efectelor juridice ale diplomei de licenta, chiar daca dvs. detineti fizic aceasta diploma. Cu stima av Cuculis 0722298011

 22. buna ziua, as dori sa ma altur si eu unui grup de studenti de la spiru haret, am terminat in anul 2009 si nu mi-au eliberat diploma

  • Stimata doamna, biroul nostru organizeaza inca un grup de max 20 persoane ce va intra in instanta la sfarsitul lunii septembrie pentru eliberarea si recunoasterea diplomelor spiru haret. Cu stima, av Cuculis 0722298011

  • nici mie nu mi-au eliberat diploma . sunt absolut socata sa aflu ca am pierdut atatia bani si spiru haret functioneaza in continuare si are si conturile pline cu banii nostri ! cum e posibil oameni buni asa ceva ???
   sa-i oblige acest Minister al invatamantului sa ne dea banii inapoi !!!!
   bataie de joc !!!

 23. Am actionat Universitatea Spiru Haret si Ministerul Educatiei in judecata, si la Curtea de Apel am pierdut procesul. Mentionez ca am absolvit in 2009 Facultatea de Sociologie Psihologie Specializarea Psihologie la forma de invatamant ID. Am facut recurs la ICCJ. Avocatul nu a invocat in cererea de recurs articolele de lege care erau valabile la momentul absolvirii si sustinerii licentei deoarece in prezent sunt abrogate, s-a invocat doar faptul ca eliberarea licentei este un act administrativ, oare acest lucru este in regula(mi-am pierdut increderea in avocat dupa pierderea procesului, si ma gandesc la schimbarea acestuia pana la termenul recursului) ???

  • Stimate domn, din pacate nu va pot raspunde fara sa vad actele depuse la dosar, cererea de chemare in judecata si tot probatoriul. Consider ca procesele cu spiru haret sunt in proportie de 100% castigabile daca imi permiteti, doar daca sunt extrem de bine redactate. Cu stima,a v Cuculis 0722298011

 24. Buna ziua, as dori sa stiu ce sanse am sa’mi recuperez diploma fiind absolventa in 2009 a RISE forma ID. Am adeverinta reactualizata in 2010, chitantele dar am retras diploma de BACALAUREAT, fiindu’mi necesara pentru inscrierea la o alta forma de invatamant. Ce sanse am daca actionez facultatea in judecata? cu stima, Nenciu B.

 25. Am terminat Fac de Drept din cadrul Universitatii Spiru Haret din Piatra Neamt in iulie 2009. Nici in acest moment nu am primit diploma de licenta si am nevoie urgenta de ea. Am sunat de nenumarate ori la facultate, dar nu am primit nici un raspuns clar. Ma puteti ajuta, va rog. Tel 07490353xx

 26. si anul acesta ,2012, nu am putut participa la examenul de titularizare. Menţionez că în baza acestei diplome am participat la examenul de titularizare din anul 2009 si am obţinut definitivatul in sesiunea august 2009. Am fost la Spiru la Bucuresti , am fost la minister ,dar nu s-a rezolvat nimic.Răspunsul dat de domnul Bălasa de la minister a fost urmatorul:in anul 2002 , specializarea română – engleză,forma ID nu au avut autorizare si acreditare la momentul înscrierii.Ce posibilitate urgentă există de a mi se recunoaşte studiile, deoarece în anul şcolar 2012-2013 trebuia să-mi susţin gradul II şi în acest an voi lucra ca suplinitoare necalificată după 28 de ani de muncă.
  Vă mulţumesc anticipat pentru răspuns.

 27. Bună ziua!
  Sunt absolventa Facultatii de limba si literatura română, Spiru-Haret, promoţia 2006, forma ID, 4 ani.
  Am diplomă,foaie matricolă,modul, dar nu imi sunt recunoscute de către MECTS

 28. Buna seara , dupa “calmarea spiritelor” in 2009 , retraiesc acelasi cosmar.In 2001 m-am inscris la USH – Fac.de Sociologie – Psihologie , FR deoarece eram incadrata in invatamant.Am obtinut diploma de licenta in 2006 fara a intampina alte probleme.O data cu schimbarea incadrarii de la invatator la profesor invatamant primar prin recunoasterea specializarii in centralizator am beneficiat de marirea salariului , legea intrand in vigoare prin martie 2010.Acum 2 zile , o data cu schimbarea locului de munca ( e vorba de o alta unitate de inv. preuniversitar , dar de acelasi sector) am aflat cu stupoare ca nu puteam sa fiu incadrata ca si profesor si implicit sa primesc banii cuveniti.Nu inteleg cum la o unitate scolara am fost incadrata si salarizata si aici nu , dar mi-e teama ca as fi in pericol de a inapoia si sumele primite de acum 2 ani. Am fost sfatuita sa ma interesez pe cont propriu la ISMB si MECT.Ce ma sfatuiti?Astept un raspuns din partea dvs , deoarece vreau sa ma alatur celor care isi vor cauta dreptatea in instanta.Cum va pot contacta?

  • Contactul nostru este postat peste toate raspunsurile date justitiabililor. Problema dvs. este una generalizata deja si cu siguranta a-ti facut o alegere buna cand va-ti hotarat sa ii actionati in judecata. Urmeaza ca un coleg sa va contacteze in cel mai scurt timp. Din pacate pericolul inapoierii sumelor este unul REAL insa printr-o actiune in instanta puteti reglementa aceste probleme. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 29. doresc informatii despre pasii ce trebuie urmati ….am diploma la spiru ,specializarea Psihologie, id,diploma 2008,dar nu o recunoaste inspectoratul de invatamant ,deci ministerul educatiei.

  • Plangerea adresata atat MECTS cat si SPIRU ce imbraca forma procedurii prealabile reglementate de legea speciala a contenciosului administrativ, urmata de actiunea de chemare in judecata in instanta a celor doua!
   Cu stima, av Cuculis 0722298011

 30. Buna ziua, fac parte din cei care au absolvit Spiru Haret- Psihologie in 2008,cu examen de licenta promovat si detin si diploma,dar la inscrierea pentru a sustine testarea necesara pentru a intra in sistemul de invatamant de anul acesta nu mi sa validat dosarul pe motiv ca diploma de licenta nu este valabila;intre timp am urmat un master si am si atestat de libera practica ca si psiholog clinician,cum sa procedez ?
  multumesc anticipat

 31. Si eu am probleme, am terminat Facultatea de educatie fizica si sport promotia 2008, sunt titulara insa in 2010 am fost data afara de la definitivat, motivul nu este acreditata facultatea spiru haret pe care am urmat-o.Trebuie sa ma inscriu anul acesta 2012 neaparat la definitivat altfel pierd titularizarea , ce ma sfatuiti

  • Singurul sfat pertinent si in interesul dvs. ar fi acela de a-i actiona cat mai curand in judecata pe cei de la MECTS si Spiru Haret pentru a va recunoaste studiile. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 32. Sunt absolventa a Facultatii Sociologie Psihologie,specializarea Psihologie-2008,ID.Nu am avut inca probleme de recunoastere a diplomei,de aceea am urmat un master de 2 ani,la o fac.de stat.Abia acum incep problemele.M-ar interesa,daca nu indraznesc prea mult,cat costa un proces de recunoastere a diplomei,prin biroul dumneavoastra.
  Multumesc

 33. Buna ziua,

  va rog sa ma sfatuiti ce demersuri sa fac sau cum sa iau legatura cu ministrul invatamantului pentru a depune o plangere in ce priveste situatia mea; sunt studenta anul III la Psihologie, universitatea Spiru-Haret Bucuresti, forma de invatamant la distanta , pe centrele din strainatate, (eu locuiesc temporar in Anglia) cu sustinerea examenelor pe platforma electronica ; insa in acest an terminal am surpriza ca acest sistem s-a desfiintat si conducerea universitatii refuza orice dialog in acest sens, pe motiv ca asa prevede noua lege a invatamantului, obligand studentii inscrisi pe centrele din strainatate sa se prezinte la centrul central din Bucuresti pentru sustinerea tuturor examenelor; mi se pare total dictorial acest mod de ingradire si schimbare a unui sistem aflat in desfasurare, dupa doi ani de studiu in care am platit taxele aferente la zi ; imi este imposibil sa merg in Romania in perioada sesiunilor, fiind legata de locul de munca din Anglia.
  va multumesc!

 34. Am terminat facultatea de psihologie in 2009 , forma de invatamant ID , centrul Suceava . Nu mi-a fost eliberata diploma care sa ateste faptul ca am absolvit aceasta facultate, doar adeverinta eliberata in 2009, pe care am tot actualizat-o, pe baza careia sunt si platita . Nu stiu cum sa procedez pentru obtinerea diplomei de licenta. As vrea sa ma inscriu intr-un grup si sa-i dau in judecata daca altfel nu reusec sa intru in posesia ei. Apelez cu incredere la dumneavoastra! Astept raspuns si pasii pe care trebuie sa-i urmez. Multumesc

  • Stimata doamna, noi va sprijinim cu drag, urmeaza sa fiti contactata de catre un avocat specializat. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 35. Buna ziua! Ma numesc Barcer Mihaela, din Sarichioi/Tulcea. Am fost studenta la Universitatea Spiru Haret, Facultatea de drept si Administratie Publica Constanta, invatamant la distanta (Tulcea), iar pe data de 5 iulie 2009 am dat examenul de licenta, in urma caruia mi s-a eliberat adeverinta nr.1619/08.07.2009 de catre Facultatea de Stiinte Juridice si Administratie Publica Brasov, prin care mi se atesta titlul de licentiata in stiinte administrative. Mentionez faptul ca sunt angajata in cadrul administratiei publice locale, unde nu mi s-a recunoscut adeverinta (existand la acea data diferite discutii despre USH), iar de atunci si pana in prezent, la orice discutie legata de salariu, mi se cere diploma. In aceeasi situatie mai sunt inca doua colege de servici.
  Va rog mult sa-mi raspundeti cum ar trebuie sa procedam (cu actionarea in judecata a USH si METS), cat timp ar dura si de ce suma ar trebui sa dispunem.
  Va multumesc anticipat.

  • Stimata doamna, in primul rand va felicit pentru primul pas facut in sensul redobandirii acestui drept ce v-a fost efectiv furat. In al doilea rand problema este ca singura varianta pe care o aveti este chemarea in judecata in fata instantei, atentie, atat MECTS cat si Spiru Haret pentru eliberare sau recunoatere diploma./studii. Procedura pe care trebuie sa o urmati este aceea de a face prima data plangerile prealabile si pe urma sa ii actionati in instanta la Tribunalul Bucuresti(atentie competenta). Cu stima, av Cuculis 0722298011

   Biroul de Avocatura Cuculis si Asociatii – Indrumari Juridice Pentru Dvs. online! Prima Initiativa din Tara!!
   Raspunsuri gratuite la intrebari juridice.

   http://www.indrumari-juridice.eu
   http://www.indrumarijuridice.wordpress.com
   http://indrumarijuridice.forumest.ro
   Tel: 031.412.48.88 / 0722.298.011

   Avocat Cuculis – Titular de cabinet si membru al Uniunii Nationale a Barourilor din Romania

   • In ce consta plangerea prealabila? Nu e acelasi lucru cu cererea de eliberare a diplomei? Exista un model, un tip anume? Aceasta trebuie trimisa si la MECTS si la Facultate…care?… unde? La Bucuresti, la Constanta-unde am fost inscrisa sau la Brasov-de unde mi s-a eliberat adeverinta?

 36. Am adeverinta de Licenta din 2008 si datorita si nu deoarece nu am am primit Diploma de Licenata nu am avansat in functie si m am imbolnavit pe stres foarte rau astfel ca am fost pensionata anticipat pe invaliditate iar acum chiar daca mi s ar elibera nu as avea ce sa mai fac cu ea,de aceea vreau sa ii dau in judecata sa mi cer banii inapoi conform chitantelor si despagubiri banii cheltuiti prin spitale si medicamente.Ce ma sfatuiti?
  As avea castig de cauza?
  Cui trebuie sa ii cer despagubiri si banii cheltuiti pe taxe?
  Ministerului sau Universitatii?
  Multumesc anticipat

  • Stimata doamna, ambele au calitate procesuala . Nu sunteti singura iar noi avem foarte multe dosare spiru. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 37. Exista vreun proces castigat de licentiatii carora nu li se recunosc diplomele? Unde pot fi gasite hotararile judecatoresti?

  • Stimata doamna, exista nenumarate procese castigate in mod ireocabil. Asemenea hotarari va putem pune la dispozitie si noi. Ceea ce trebuie sa retineti este faptul ca fara o actiune judecatoreasca nu puteti obtine nici diploma si nici recunoasterea studiiilor. Av. Cuculis 0722298011

 38. Sunt absolvent 2009 al facultatii de administratie publica forma I.D Brasov si sunt din Vaslui.Incerc sa obtin diploma de licenta de aceea as vrea sa actionez in instanta alaturi de alti colegi. Va rog sa ma ajutati sa realizez acest lucru.Va multumesc anticipat si astept raspunsul dumneavoastra.

  • Stimata doamna, veti face parte din grupul de la sfarsitul acestei luni, urmeaza sa fiti contactata de catre un coleg pentru a va explica toata procedura. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 39. Buna ziua! Ma numesc Adrian Grama, din Comuna Dobroiesti, Ilfov. Sunt absolvent al Universitatea Spiru Haret, Facultatea de Matematica si Informatica Bucuresti, promotia 2009, invatamant la frecventa redusa.
  Dispun de urmatoarele acte in original:
  – Adeverinta de la Facultate prin care se recunoaste Titlul de Licentiat in Informatica obtinut in urma promovarii examenului de licenta sesiunea Ferbruarie 2010.
  – Contractul de studii.
  – Chitante de plata a scolarizarii.
  – Cerere catre conducerea Universitatii Spiru-Haret pentru motivarea refuzului eliberarii diplomei de licenta, si raspunul in scris la acest demers.

  Va rog sa-mi spuneti care ar fi costurile totale pentru deschiderea unei actiuni de judecata impotriva USH si MECTS si cat timp ar dura aceasta.
  Va multumesc anticipat.

  • Pentru un prim raspuns va spun ca aveti toate actele necesare demararii unui asemea proces iar ca si costuri si perioada difera in functie de cat de repede reusim sa transmitem actele intre parti pentru a va putea altura unui grup spiru haret februarie. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 40. Sunt absolventa a Facultatii de Drept si Administratie Publica, specializarea Administratie Publica FR promotia 2009, ma intereseaza sa obtin in instanta obtinerea diplomei de licenta si recunoasterea acesteia.In vederea solicitarii inceperii acetei proceduri ma intereseaza cateva detalii:
  – care sunt costurile estimative acestui demers, iar perioada din cate inteleg din discutiile anterioare este de ~ 1 an
  – detin adeverita de licenta; foaia matricola o pot obtine ,banuiesc, de la facultate , insa imi lipsesc doua chitate aferente ratei 1 din anul doi si trei, iar contractul il am doar pe cel din anul I

  Multumesc anticipat.

  • Actele pe care le prezentati sunt suficiente iar costurile se imparat in functie de grupul format. Oricum va sfatuiesc sa actionati in judecata Spiru Haret si MECTS dat fiind faptul ca instanta de judecata este unica capabila de a va face aceasta recunoastere a studiilor si eliberare a diplomei de licenta. av Cuculis 0722298011

 41. Buna seara ,
  Ma numesc ILIE CIPRIAN -OVIDIU si am absolvit cursurile Facultatii de Management Brasov ,specializarea Management in anul 2009 la centrul ID Buzau .Sunt in posesia Adeverintei de licenta Nr 880/23.07.2009 eliberata de facultatea susmentionata.Doresc sa obtin diploma de licenta ,ca atare as vrea sa actionez in instanta alaturi de alti colegi .Va rog sa ma ajutati in rezolvarea acestei probleme .
  Va multumesc anticipat si astept raspunsul dumneavoastra.

  • Stimate domn, din pacate doar prin instanta judecatoreasca, asa cum am precizat si mai sus, puteti cu succes sa castigati un asemenea proces mai ales ca urmeaza sa fiti alaturat unui grup mare care va pleca in instanta. Av. Cuculis 0722298011

 42. Buna ziua,

  Sunt absolvent Spiru Haret (sesiunea iunie 2009), Fac de Marketing si Afaceri Economice Internationale-specilizarea Marketing FR (Bucuresti) – si doresc sa ma alatur unui grup pentru a demara actiunea in instanta pt recunoasterea/obtinerea diplomei.
  Detin contractele pt. cei 3 ani precum si adeverinta de final. Cum procedez in acest caz?
  Astept un raspuns de la Dvs.
  Multumesc

  • Acelasi raspuns si pentru dvs. urmeaza sa fiti contactat pentru a vi se oferi variantele de aderare la grupurile de instanta SPIRU HARET prin care urmeaza sa primiti recunoasterea studiilor superioare. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 43. Sunt absolvent 2009 al facultatii de Management forma I.D Brasov si sunt din Buzau.Incerc sa obtin diploma de licenta de aceea as vrea sa actionez in instanta alaturi de alti colegi. Va rog sa ma ajutati sa realizez acest lucru.Va multumesc anticipat si astept raspunsul dumneavoastra.

  • Buna ziua stimate domn,in legatura cu solicitarea dvs. urmeaza ca un avocat specializat din cadrul biroului nostru sa ia legatura cu dvs. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 44. buna ziua. sunt absolvent al facultatii STIINTE JURIDICE SI ADMINISTRATIVE, UNIV…. SPIRU HARET FORMA DE INV,,,ID 2009, si nu mi s-a eliberat diploma, as vrea sa stiu pasii care tre….urmati pentru a da in judecata universitatea si ministerul in cazul in care nu mai detin nici un act ( contracte, chitante etc.)

  • Stimate domn, singurul act important este adeverinta de absolvire fie ea si expirata. restul actelor sunt cerute de catre biroul nostru de avocatura pentru a putea prezenta un dosar intocmit riguros si nu doar plangerile,cererile de chemare in judecata si adeverinta, insa daca acestea nu le mai aveti cu siguranta noi ne putem ocupa sa le obtineti de la facultate. Deja sunt mii de studenti ce au actionat in judecata atat SPIRU HARET cat si MECTS.Cu stima, av Cuculis 0722298011

 45. Buna seara.
  Sunt absolventa 2009 a Facultatii de Sociologie-Psihologie, Univ. Spiru Haret din Bucuresti, forma de invatamant ID. La fel ca si ceilalti colegi care v-au contactat facultatea nu mi-a eliberat diploma de licenta. As dori sa va intreb daca m-as putea alatura si eu unuia dintre grupurile pecare le reprezentati in instanta in procesele cu Spiru Haret si MCTS. Va rog sa-mi trimiteti un raspuns cu procedurile ce trebuie urmate si cu modalitatea in care pot lua legatura cu dumneavoastra.
  Va multumesc!

  • Buna ziua stimata doamna, in ceea ce priveste problema dvs. asa cum am raspuns si colegilor, da raspunsul este afirmativ va puteti alinia grupului de persoane. De principiu noi formam grupuri de spiru o data pe luna din cauza numarului foarte mare de studenti care doresc sa urmeze aceasta procedura judecatoreasca. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 46. Buna ziua,
  Am absolvit in anii 2007-2009 programul de masterat Audit Financiar Contabil, de 3 semestre, in cadrul Universitatii Spiru Haret Bucuresti, CTID Ploiesti, si am sustinut disertatia in anul 2010;posed in momentul de fata o adeverinata ce atesta promovarea si sustinerea disertatiei; ma intereaseaza procedura spre a obtine diploma ; costurile ce implica actionarea in judecata, sansele de reusita; daca mai exista si alti colegi care procedeaza asa;va multumesc!

  • Stimata doamna, tinand cont de faptul ca aceasta este singura dvs. sansa, si anume instanta de judecata va sfatuiesc sa ii actionati in judecata asa cum au facut-o alte persoane (mii) din promotiile 2008 2009. Daca dvs. aveti actele pregatite puteti sa va raliati unui grup de minim 20 de persoane ce pleaca la inceputul lunii februarie in instanta. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 47. am inteles perfect stimate domn, dar in cazul in care nu detin nici diploma si nici adeverinta? nu am solicitat adeverinta ptr ca inmediat dupa examenul de licenta am fost plecat cu contract in alta tara la munca si am asteptat eliberarea diplomei. in ce conditii mai pot intra eu in posesia unui act (adeverinta, contarct etc) de la facultate , ca sa dovedesc ca am fost absolvent in cadrul univ. SPIRU HARET. D.ACA AS SOLOCITA DE LA EI ELIBERAREA UNUIA DIN ACTELE MAI SUS PRECIZATE NU STIU DACA VOR ELIBERA, STIIND CA ACESTEA IMI SUNT NECESARE PTR AI DA IN JUDECATA.

 48. Sunt absolvent 2009 al Fac.de Psihologie Brasov , forma I.D .Doresc sa obtin diploma de licenta de aceea as vrea sa actionez in instanta alaturi de alti colegi. Va rog sa ma ajutati sa realizez acest lucru.Va multumesc anticipat si astept raspunsul dumneavoastra.

  • Stimata doamna la incepututl lunii februarie urmeaza sa plece in judecata un grup de 25 de persoane in proces cu universitatea. Cu siguranta gasim o solutie sa va adaugam si pe dvs. acestui grup. Cu stima, av Cuculis

 49. Buna ziua,
  Apelez la ajutorul dvs. si sunt sigura ca ma puteti ajuta in legatura cu obtinerea diplomei de licenta. Sunt absolventa 2009 Spiru Haret.Fac.de Management Financiar Contabil-Specializarea Management. Va multumesc anticipat pentru colaborare si astept sa fiu contactata de specialistii dvs. Cu deosebit respect!

  • Urmeaza sa fiti contactata de catre unul dintre avocatii nostrii pecializati in diplomele spiru haret. Av. Cuculis 0722298011

 50. Sunt absolvent 2009 al Facultatii de Drept si administratie publică, Bucureşti , forma I.D .Doresc sa obtin diploma de licenta,as vrea sa actionez in instanta alaturi de alti colegi. Va rog sa ma ajutati sa realizez acest lucru.Va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra.

 51. Buna ziua,
  Am absolvit Facultatea de Marketing si Afaceri Economice Internationale (Bucuresti) -specializarea Marketing- in anul 2009. Sunt interesat sa ma alatur unui grup pentru a da in judecata cele 2 institutii (Ministerul invatamantului si Univ. Spiru Haret) pentru recunoasterea diplomei de licenta.
  Astept un raspuns de la Dvs.
  Multumesc,
  Eugen Nedelcu

 52. Buna ziua.
  Am absolvit Facultatea de limbi si literaturi straine, in cadrul USH,in perioada 2006-2009,am sustinut examenul de licenta in februarie 2010,examen pe care l-am luat,dar diploma de licenta n-am obtinut-o nici pana in ziua de azi.Deoarece am tot sperat ca mi se va elibera aceasta diploma n-am solicitat niciodata adeverinta de diploma,in schimb am toate contractele anuale ,inclusiv toate chitantele ce dovedesc ca am platit taxa in cei trei ani universitari.As vrea sa ma alatur unui grup pt a da in judecata USH si Ministerul dar doresc sa-mi spuneti ce acte mi-ar mai trebui,cat m-ar costa si daca din cazurilee care le-ati avut pe acest subiect ati avut castig de cauza.
  Astept raspuns de la dvs,
  Multumesc.

  • Din pacate stimata doamna, aceasta problema a studentilor spiru haret nu e poate rezolva decat in cadrul procesual in cadrul instantei de judecata. O sa va indrum catre un coleg din cadrul biroului ce urmeaza sa va anexeze unui grup de 50 de persoane pentru sfarsitul lunii februarie. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 53. Sunt si eu absolvent al Facultatii de Psihologie Sociologie , promotia iulie 2007,ID 4 ani .Nici mie nu imi mai sunt recunoscute studiile. Am fost platita ca prof inv primar pana luna aceasta cand am fost anuntata ca diploma mea este fara valoare si trebuie sa dau si banii inapoi.Vreau sa fiu si eu ajutata , daca se poate.Va multumesc.Nr meu de tel: 0730 013 xxx

 54. Sunt absolvent a Facultatii de Drept si Administratie Publica, Brasov specializarea Administratie Publica ID promotia 2009, ma intereseaza sa obtin in instanta obtinerea diplomei de licenta si recunoasterea acesteia.

  – detin adeverita de licenta; chitatele de scolarizare , raspunsul negativ scris al facultatii la solicitarea mea de a-mi elibera diploma si as dori sa ma alatur unui grup cu aceeasi problema .
  Sunt din Cluj si va rog sa ma ajutati urgent deoarece mi se cere diploma de licenta a servici.
  Mutumesc.

 55. Sunt absolvent 2009, cu licenta in feb.2010 al facultatii de Management forma I.D Brasov .Incerc sa obtin diploma de licenta de aceea as vrea sa actionez in instanta alaturi de alti colegi. Va rog sa ma ajutati sa realizez acest lucru.Va multumesc anticipat si astept raspunsul dumneavoastra.

 56. si eu am aceeasi problema …….detin doar adeverinta diploma insa nefiindu-mi eliberata doresc sa ma alatur grupului dar nu inainte de a fi complet informata de demersuri si costuri va multumesc ….pot fi contactata pe email cmxxxx@yahoo.com sau 0746017xxx

  • Si in cazul dvs. am acelasi comentariu de adaugat, consideram ca aveti suficiente acte pentru a demara atat procedura prealabila cat si cea judiciara pentru eliberarea si recunoasterea studiilor. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 57. buna ziua, in aceasta situatie ma aflu si eu , nu mi s-a eliberat diploma de licenta promotia 2009, rog sa fiu contactat de un avocat specialist in domeniu ptr mai multe informatii, ce acte si unde trebuie sa le trimit ?

 58. IIn 2009 am absolvit la Universitatea Spiru Haret Constanta Fac. Management sectia Management Financiar Contabil .Asi dori sa stiu daca pot intra in posesia diplomei daca nu am fost in grupul de colegi care au dat in judecata MINISTRUL.Am absoluta nevoie pentru ca va trebui sa ies a pensie si imi cere la dosar..Va multumesc.Aastept raspuns.

  • Stimata doamna, am tot scris pentru sute de studenti si citotori ai site-ului. SINGURA modalitate de a va fi recunoscuta aceasta diploma este instanta de judecata. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 59. Am terminat in anul 2009 Facultatea de drept si administratie publica -Bucuresti FR , detin o adreverinta eliberata de Facultatea Spiru Haret,doresc sa ma alatur unui grup pentru a actiona in judecata pentru recuperarea diplomei de licenta.Multumesc

  • Buna ziua
   Sunt din slatina olt, am terminat Facultatea de management financiar contabil specializ contab si inf de gestiune in 2009 si vreau sa actioneaz urgent ush in instanta pentru a trece pe post de consilier superior, as vrea sa stiu daca se rezolva sigur , in cat timp ca sa mai beneficiez de avantajele acestei promovari si cat costa intrucat am varsta de 54 ani

   • Raspunsul nu este unul asa cum va asteptati. Procedura dureaza cam 6-8 luni de zile. Cu stima,a v Cuculis 0722298011

 60. dar va rugam sa ne spuneti ce trebuie sa facem…..mi-am exprimat si eu dorinta de a ma alatura grupului insa doream cateva detalii ……trebuie sunat la acest ne de telefon 0722298011?????

 61. Buna ziua !
  Si eu sunt absolventa Spiru Haret ,
  Va rog frumos sa-mi spuneti cat costa si cat timp dureaza aceste proceduri.
  Va multumesc!

 62. buna
  sunt din Cluj si doresc sa obtin diploma de licenta prin proces cu USH aici in Cluj daca mai sunt interesati va rog sa sunati la 0722298011 mai multi=mai ieftin ,au mai fost procese castigatoare aici.

 63. Buna ziua!…din nou.
  Suntem trei colege, care lucram in administratia publica locala. Am absolvit Universitatea “Spiru Haret”, Facultatea de drept si administratie publica Constanta (I.D. Tulcea), cu examen de licenta in luna iulie 2009. Ni s-au eliberat adeverinte de catre Facultatea de stiinte juridice si administrative Brasov, pe care unitatea la care suntem angajate nu a recunoscut-o. Gandindu-ne ca in luna iulie 2013 se implinesc trei ani de la examenul de licenta si pana acum nu s-a rezolvat nimic cu problema noastra, ne-am hotarat sa dam in judecata Facultatea si Ministerul. Avem deja raspunsurile lor primite in urma cererilor noastre. Nu avem toate contractele si chitantele cu sumele platite in anii de curs-la acel moment nu ne-am gandit sa le pastram, nestiind ce se poate intampla. Care este pasul urmator? Cum procedam?

  • Observ ca s-a mai postat din partea dvs. pe forumul nostru. Urmeaza sa fiti contactat de catre un avocat sa va poata explica toata procedura. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 64. AM TERMINAT ROMANA ENGLEZA IN 2011 SI NU AM LUAT DIPLOMA NICI IN MOMENTUL DE FATA .VA ROG, SA-MI SPUNETI DACA PROMOTIA 2011 ESTE IN REGULA DEOARECE AM MAI PIERDUT O DIPLOMA PRIN SIMPLUL FAPT CA AM TERMINAT IN 2009 DAR DOMNII AU AVUT GRIJA SA INCASEZE TAXELE . RUSINE EU AM MUNCIT PTR ACEI BANI . ASTEPT RASPUNS IN LEGATURA CU DIPLOMA DE LA LIMBA SI LITERATURA ROMANA SPECIALIZAREA ROMANA- ENGLEZA promotia 2011

  • Din pacate cu totii au aceasta problema nu doar dvs. In opinia noastra singura varianta prin care dvs puteti sa le demonstrati ceva este sa ii actionati in instanta. Cu stima, av Cuculis 0722298011, urmeaza ca un coleg sa va contacteze.

 65. Sunt absolvent al USH, Facultatea de Drept Bucuresti, forma ID, promotia 2007, fiind licentiat in drept. Pe baza adeverintei eliberate de USH, in anul 2007, m-am inscris si castigat un concurs de promovare. Ulterior, mi-a fost eliberata si diploma de licenta cu sigla MECTS, precum si suplimentul de diploma. In luna octombrie 2010, un coleg de serviciu, care a participa la acelasi concurs, a actionat in instanta angajatorul, USH si pe mine personal pentru anularea adeverintei si pe cale de consecinta actele de promovare in functie. Analizand actele normative in vigoare, la data urmari cursurilor universitare, nu rezulta ca forma de invatamant era supusa vreunei autorizari sau acreditari. Va rog un punct de vedere. Cu consideratie!

  • Stimata doamna, din pacate aceste diplome, desi eliberate efectiv NU produc efecte juridice in Romania si nici in alta parte, nefiind inregistarate in sistemul ARACIS ca diplome valabile. Puteti sa va adresati instantei de judecata iar pentru procesul deja pornit sa va aparati. Printr-un proces impotriva celor 2 parati puteti sa va reobtineti aceste drepturi. Cu stima,av Cuculis 0722298011

 66. Sunt absolventa USH 2007,am continuat studiile ,recunoscandu-mi-se colegiul universitar incepand cu anul 2005 ,dar in suplimentul de diploma apar ca fiind inmatriculata in 2003 cand universitatea nu avea autorizat ID -ul.Cum sa procedez in acest caz.Sa ma adresez universitatii pentru refacerea suplimentului? Mentionez ca am terminat limba si literatura romana ,romana engleza.Puteti sa-cofirmati daca in 2005 era autorizata?

  • Buna ziua stimata doamna. In 2005 era acreditata nu autorizata insa cei de la minister nu va recunosc aceste studii fiindca se leaga de faptul ca fiecare forma (id,fr,zi) trebuia autorizata. cu stima, av Cuculis 0722298011

 67. Buna ziua!
  Sunt absolventa de Universitatea Spiru Haret, Facultatea de Limbi si Literaturi Straine, Specializarea Engleza-Romana, Frecventa Redusa, 5 ani (lunga durata) 2001-2006 cu licenta in februarie 2010. Mentionez ca prin hotararea de guvern 442 / 31 iulie 1998 facultatea, specializarea si forma de invatamant erau autorizate sa functioneze, dar in ciuda acestui fapt nu mi se elibereaza tipizatul de diploma si supliment. Universitatea da vina pe minister, iar aici bunavointa nu cred ca gasesc. Desi nu ar trebui sa intampin probleme in eliberarea diplomei, observ ca nimeni nu are niciun raspuns asupra impedimentului in ceea ce ma priveste. Ce pot face in aceasta privinta? Am plangerea facuta catre USH, raspunsul lor, adeverinta de licenta valabila 12 luni si inca una valabila pana la eliberarea diplomei (dar care nu are valoare de diploma), dar nu mai am chitantele si contractele de scolarizare, iar secretariatul “afirma” ca in arhiva s-au topit la 10 ani, ceea ce e greu de crezut deoarece am dat licenta in 2010. Astept un sfat! Multumesc!

  • Buna ziua stimata doamna, cu siguranta puteti sa ii actionati in judecata si diploma dvs. urmeaza sa fie eliberata insa doar cu hotarare judecatoreasca. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 68. buna ziua.
  Am absolvit cursurile Universitatii Spiru Haret Facultatea de management brasov – ID ,in 2009, dar nu am sustinut examenul de licenta. De atunci in fiecare luna sun la sediul din Brasov si nimeni nu este in stare sa ma indrume ce am de facut. Eu as vrea numai sa-mi recuperez banii dati pe taxe si in rest nimic. Stiu ca la acest moment daca dau licenta si obtin diploma, este egal cu 0 . Oricum nu este recunoscuta nicaieri. Cu banii din taxe, as vrea sa fac alta facultate acreditata si recunoscuta. Credeti ca am vreo sansa sa-mi recuperz banii? Stitri cazuri asemanatoare?

  • Da, asa este, insa trebuie ca dvs. sa depuneti toate diligentele pentru a definitiva cursurile. Oricum daca acum veti da licenta aceasta va fi recunoscuta.Cu stima, av Cuculis 0722298011

 69. Buna ziua !
  Am absolvit Universitatea “Spiru Haret”, Facultatea de Management financiar-contabil Bucuresti,specializarea Management, in anul 2009,( I D BOTOSANI), cu examen de licenta in luna iulie 2009. Mi s-a eliberat adeverinta de catre Facultatea de Management Brasov. Pana in momentul de fata nu s-a rezolvat nimic cu eliberarea diplomei de licenta, m-am hotarat sa dau in judecata Facultatea si Ministerul. M-am adresat cu scrisori atat Ministerului cat si Facultatii,dar nu am primit un raspunsul favorabil.Am toate contractele si chitantele cu sumele platite in anii de curs.Va rog daca aveti amabilitatea sa-mi comunicati ce pasi trebuie sa urmez in continuare, daca m-ati putrea ajuta in acest sens, care ar fi costurile acestui demers.
  In asteptarea raspunsului dumneavoastra va multumesc anticipat.

  • Stimate domn, noi in nenumarate randuri am tot explicat si chiar am pus pe siteurile noastre modele de urmat si pasii necesari. Pentru ca procedura este destul de complicata o sa va contacteze un coleg avocat si urmeaza sa va indrume in acest sens. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 70. BN ZIUA!
  AM TERMINAT SI EU IN 2009 SI AM DAT IN JUDECATA DAR AM PIERDUT PROCESUL. AM RECURSUL PE 16 IAN 2014.MI-E TEAM CA IN 5 ANI SA NU SE PRESCRIE SI SA NU MAI POT FACE NK . CE SANSE MAI AM DACA PIERD SI RECURSUL?????????

  • In functie de motivele de recurs, o sa castigati sau o sa pierdeti. Totul depinde de ceea ce este scris in motive. Av. Cuculi 0722298011

 71. Buna ziua! Sunt absolventa Spiru Haret ,Facultatea de limbi si literaturi straine,specializarea Franceza-Engleza,FR Bucuresti,promotia 2008. Am sustinut licenta in iulie 2009. Am doar adeverinta de licenta,diploma nu mi-a fost eliberata. Caut fosti colegi absolventi ai aceleiasi facultati,aceisasi promotie, pt a ne uni sa putem da in judecata Ministerul si Spiru Haret sa ni se elibereze si recunoaste diplomele de licenta.
  Daniela G.

 72. Si eu doresc acelasi lucru daca nu e prea tarziu.
  Am absolvit tot in 2009 Finante si Banci – Bucuresti , FR
  Luminita C.

 73. am terminat in 2009 managementul in cadrul ush brasov si am doar adeverinta de licentiere .vreau si eu ce trebuie sa fac ca sa pot lua diploma de licenta.

 74. am terminat in 2009 managementul in cadrul ush brasov si am doar adeverinta de licentiere .vreau si eu sa stiu cum trebuie sa fac ca sa pot lua diploma de licenta.

  • impropriu spus, sa luati diploma, mai degraba sa o castigati, adica sa castigati ceea ce era al dvs. in fine, actele la care faceti referire sunt suficiente si va putem ajuta in sensul alaturarii la unul dintre grupurile spiru haret, cu stima, av Cuculis 0722298011

 75. Am terminat in 2009 Facultatea de Sociologie-Psihologie Bucuresti, forma de invatamant ID la Rm. Valcea, Specializarea Psihologie din cadrul USH, cu diploma de licenta pe care am luat-o in luna iulie. Ce pot face pentru obtinerea diplomei sau recuperare banilor cheltuiti pentru taxe de scolarizare.
  Multumesc anticipat!

  • Se pot recupera banii evident daca se repinge cererea de chemare in judecata, insa acest lucru nu este practic posibil. Daca ii actionati in judecata veti castiga. Cu stima, av Cuculis

 76. Am terminat MFC Constanta, specializarea Finante Banci FR, in iulie 2011. Chiar daca am depus cerere ,nici pana acum nu mi s-a eliberat diploma pe motiv ca sunt putine tipizate. Eu am nevoie urgenta de diploma si nu stiu cum sa o obtin! Sotul meu a terminat Matematica-Informatica ID in 2009 si eventual am dori sa ne alaturam unui grup in vederea obtinerii drepturilor noastre prin judecata.

  • Cu siguranta diploma se va elibera doar in urma procesului. Tot ce va pot sfatui este cu atat mai repede cu atat mai urgent se va elibera diploma. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 77. Am terminat fac. LLR anul 2006 specializarea romana-franceza .tot in acel an am obtinut si diploma de licentiat in filologie ,diploma pe care o am si in baza careia am participat in 2009 la concursul de titularizare si definitivat .In anul 2012 nu am fost primita la titularizare pe motiv ca am studii neacreditate. Am actionat ministerul in judecata la Curtea de Apel Cluj unde ni s-a respins dosarul pe motiv ca nu este bine intemeiat deoarece eu am cerut recunoasterea diplomei.Am fost in audienta la directorul general de la departamentul de la minister unde ni s-a spus ca diploma este recunoscuta ,ca ei nu au nmic cu diploma noastra doar ca specializarea si forma de invatamant(ID) nu erau acreditate/autorizate in anul imatricularii noastre (2002).As dori sa stiu exat pe ce motive sa actionez ministerul in judecata si daca trebuie actionata si universitatea.
  Va multumesc.

  • Din pacate asa se intampla cand nu sunteti asistati, iar daca ati fost asistata, acest lucru nu s-a petrecut asa cum ar fi trebuit. in orice caz, un coleg avocat urmeaza sa va contacteze pentru a discuta mai multe aspecte referitoare la aceasta speta. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 78. Domnule avocat Cuculis, imi permit sa va deranjez si eu cu o problema total opusa celor de mai sus. Eu am absolvit o facultate de stat, ce este drept la buget, dar nu asta este problema. N-o sa va plisctisesc cu detalii, important este ca dupa absolvire, am obtinut un post de profesor, din pacate ca suplinitor, deoarece la momentul respectiv postul nu era titularizabil, nu am inteles de ce, iar doi ani mai tarziu a fost ocupat de catre un fost invatator, care intre timp a absolvit Spiru Haret, Psihologie FR/ID si care are aceeasi problema ca si ceilalti…diploma nerecunoscuta…de aproximativ 3 ani este in proces si nu se solutioneaza nimic, iar in acest timp el ocupa un post ca TITULAR NECALIFICAT, iar eu am fost nevoita sa ma mut in alt judet cu serviciul, deoarece in judetul meu nu am mai avut nici un post. Intrebarea mea este: Pot face ceva? Mi se pare de neconceput ca o persoana sa ocupe un post pentru care nu este calificat si asta la infinit. Am uitat sa mentionez ca tot legea i-a permis sa faca aceasta mutare fara examen, ci pur si simplu prin transfer, desi a trecut de la un nivel de invatamant la altul si de la o specializare la alta…Mie mi se pare ceva strigator la cer, inadmisibil. de ceea ma repet, CE POT SA FAC? In afara de a astepta sa vad daca castiga diploma sau nu…Multumesc anticipat pentru orice raspuns !

  • Buna ziua stimata doamna. Desi nu mi se pare fair play nici de-o parte si nici de cealalta o sa va raspund in limita impartialitatii. Atata timp cand diploma dansului NU ESTE RECUNOSCUTA, este evident ca nu poate ocupa aceasta functie. Pe de alta parte, lipsa de locuri pentru titularizare in ceea ce priveste problema dvs. de altfel nu priveste colectivul ci conducerea. Nu puteti decat a faceti o adresa la MECTS si ulterior sa il fortati pe coleg sa isi dea demisia sau comisia sa fie intrunita pentru a se a sa hotara postul dansului din punctul de vedere al nerecunoasterii diplomei.
   Cu stima, av Cuculis 0722298011

 79. Buna ziua. Cum ma pot alatura unui grup de oameni care au terminat facultatea de Psihologie, anul 2009, pentru primirea diplomei de licenta? Am inteles de la cei de la secretariat ca diploma se elibereaza doar prin hotarare judecatoreasca definitiva.
  As avea nevoie de ajutorul Dvs. in acest sens, inclusiv de detalii financiare, ce implica acest proces, cat dureaza, s.a.

  Va multumesc.

  • In principal urmeaza sa va contacteze un coleg avocat, insa intr-un viitor apropiat vom deschide inscrierile pentru grupurile colective SPIRU HARET. Urmariti site-ul. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 80. Sotia mea a pirdut recursul facut la curte in legatura cu diploma de la Spiru.Mai exista sanse sa deschida alt proces, sau cum trebuie sa procedeze in continuare? Multumesc!

  • Buna ziua. Cu siguranta puteti merge mai deperate catre o revizuire sau contestatie in sensul ca nu se poate ca o instanta din Romania sa va respinga IREVOCABIL o astfel de cerere, asta doar daca actiunea a fost facuta GRESIT. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 81. Buna ziua,doresc sa fac parte din grupului de oameni care au terminat in 2009 Facultatea de Știinte juridice si Administrative din Brasov pt. a primi diploma de licenta As avea nevoie de ajutorul Dvs. in acest sens, inclusiv de detalii financiare, ce implica acest proces, cat dureaza.

 82. Am onoarea sa va aduc la cunostinta ca sotia mea a absolvit, in anul 2009, Facultatea de Psihologie din cadrul Universitatii Spiru Haret – Centrul Teritorial ID Slatina, jud. Olt, inclusiv modulul psihopedagogic si a sustinut si promovat examenul de licenta, in luna iulie 2009.
  Cu respect va rugam sa ne comunicati posibilitatile si demersurile ce trebuie intreprinse pentru a intra, in mod legal, in posesia actelor de studii, precum si platile aferente. Agream inclusiv promovarea unei actiuni in instanta, daca binevoiti sa ne sprijiniti in acest sens. Asteptam cu deosebit interes raspunsul dumneavoastra.
  Cu deosebita stima,
  N. Costea

 83. Buna ziua ,am terminat in 2009 SJA (Administratie publica Brasov ) ID Suceava..am doar adeverinta de licenta ,as dori sa stiu daca se mai poate face ceva sa iau diploma de licenta .Multumesc

  • Tinand cont de faptul ca acesta este un drept nepatrimonial, puteti actiona oricand in judecata spiru haret pentru recunoasterea drepturilor dvs.
   Cu stima, av Cuculis 0722298011

 84. Buna ziua,

  Am terminat studiile la Spiru Haret in iulie 2009 (Management, FR) si nu am primit diploma pana acum. Am mers in instanta, la fond am primit o solutie nefavorabila, acum urmeaza judecarea recursului. Cum as putea face rost de copii ale sentintelor favorabile, date in cazuri asemanatoare cu al meu (acelasi an, aceeasi specializare, aceeasi forma de invatamant)? Credeti ca solutia la recurs imi poate fi favorabila, ca deja ma ingrijoreaza toata aceasta poveste? Mentionez ca acele copii ale sentintelor mi-ar fi de folos in instanta. Multumesc anticipat!

  • Stimate domn, va asigur ca daca actiunea de chemare in judecata ar fi fost intemeiata nu trebuia sa va faceti probleme priviind recursul. Din pacate practica la noi nu tine de lege, decat aceea a ICCJ, pe care putem sa o punem la dispozitie, noi de altfel sustinem pe toate caile studentii spiru haret pargubiti. av. Cuculis 0722298011

 85. Buna ziua, am absolvit in 2011,Facultatea de Psihologie-Universitatea Spiru Haret Brasov-la zi.Forma de zi a facultatii este acreditata,apare pe site-ul MECTS dar mie nu mi se elibereaza diploma de licenta. Ce ma sfatuiti sa fac pentru a intra in posesia diplomei de licenta?
  Va multumesc.

  • Buna ziua stimata doamna. In legatura cu solicitarea dvs, priviind diploma spiru haret va asiguram de faptul ca singura solutie este actionarea in judecata. Sa aveti in vedere de asemenea faptul ca problema SPIRU HARET se adanceste in sensul ca apar si probleme la diplomele 2012. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 86. Buna ziua, am absolvit in 2009,Facultatea de stiinte juridice si administrative Brasov,specializare administratie publica ,forma de invatamant ID,la Universitatea Spiru Haret,am dat in judecata,raspunsul este favorabil la prima instanta,insa MCTES a facut recurs la Curtea de Apel in care ma obliga sa depun raspuns la intampinare,rugamintea mea expresa este de-a ma ajuta in acest sens.Astept ajutorul dumneavoastra.Va multumesc cu stima si respect.

 87. Buna ziua !! Am absolvit in 2011 Facultatea de Drept si Administratie Publica, specializarea Drept , am dat examenul de licenta la Constanta si nici pana in ziua de azi nu am putut obtine un raspuns concret referitor la diploma mea de licenta, acreditare, etc. As vrea sa ma informati referitor la aceasta problema ! Va multumesc !

 88. Buna ziua. In iulie 2010, am absolvit masterul Audit Financiar Contabil In cadrul facultatii de Management Financiar Contabil Bucuresti, firma de invatamant ZI, 3 semestre. Pana acum nu s-au eliberat aceste diplome, dar nici nu am avut nevoie de diploma. Deci nu m-am interesat cum o pot obtine. Ce ma sfatuiti sa fac pentru a intra in posesia diplomei de master?
  Va multumesc.

  • Buna ziua. Cu siguranta dace veti merge la Univresitatea Spiru Haret acelasi lucru vi l-ar spune si dansii. Mergeti la instanta, fiindca si cei de la Universitate doresc sa se rezolve aceste situatii deloc placute pentru ei. Prin urmare, cred ca intrebarii v-am raspuns, trebuie sa ii actionati in judecata si conform sentintei sa primiti aviz favorabil de la instanta. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 89. Buna ziua, am terminat facultatea management financiar Bucuresti, in anul 2009, am majoritatea actelor: adeverinta de la facultate, chitante, contract . am fost de nenumarate ori la facultate la eliberari diplome si mi se da aceleasi raspuns : nu eliberam diplome!!! ce pot face pentru a imi recupera diploma de licenta? in conditiile in care eu sunt plecata din tara, cum pot rezolva? as putea sa imi imputernicesc unul din parinti sa se ocupe de actele mele? daca se poate sa imi trimiteti pe mail toate detaliile!!! Va multumesc

  • Stimata doamna, probabil ca si cei de la facultate v-au indrumat catre aceeasi cale, instanta de judecata. Un coleg revine la dvs. cu toate detaliile. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 90. Buna ziua! Am o intrebare….avand in vedere ca am terminat facultatea de DREPT SI ADMINISTRATIE PUBLICA, Bucuresti in 2009, am deschis dosar in Instanta la sfarsitul lunii iulie 2012 si vreau sa stiu cat dureaza acest proces??! Multumesc

 91. Buna ziua,
  am dat licenta in iulie 2011 F Matematica zi(acreditata), iar acum vad ca nu se elibereaza diplomele pentru ca nu sunt tipizate de la Minister. As dori sa va intreb care este procedura pentru actionarea in judecata si daca mai aveti astfel de cazuri eventual daca ma pot inscrie intr-un proces colectiv. Care sunt costurile si cat ar dura aproximativ?
  Multumesc anticipat,
  Claudia

  • Buna ziua. Exista mai multe locuri pe site-ul nostru unde va puteti inscrie in procesele colective SPIRU HARET.

   O zi buna, av Cuculis 0722298011

 92. Buna seara!
  Am terminat si eu USH, cu licenta in anul 2012, si am aflat ca momentan nu se elibereaza diplome deoarece nu au sosit tipizatele de MECTS.
  Daca ma puteti ajuta sa dau in judecata USH, va rog sa ma contactati pe e-mail.
  O seara buna!

 93. Buna ziua!
  Am aceleasi probleme in recunoasterea diplomei. Am terminat in anul 2008 la Spiru Haret, facultatea de Geografie. Ce pot sa fac pentru ca diploma mea se fie recunoscuta, mai ales ca ieri, 23.05.2014 mi-a fost respins dosarul pentru titularizare in invatamant. Astept cu nerabdare sa ma indrumati. Va multumesc si numai bine va doresc!

 94. Buna ziua!
  Cu aceleasi probleme ma confrunt si eu si anume cu recunoasterea diplomei. Am terminat la Spiru Haret, Facultatea de Geografie in 2008. Ce trebuie sa fac ca diploma mea sa-mi fie recunoscuta? Astept cu nerabdare raspunsul d-voastra si va doresc numai bine!

 95. Buna ziua,
  care sunt costurile pt. a putea obtine in instanta diploma de licenta si aceste cheltuieli de judecata ,pot fii recuperate?

 96. Am terminat in 2011 Dreptul la Spiru Haret , am susținut examenul de licența la Brașov , l-am luat , dar nici astăzi nu am intrat in posesia diplomei ! Am sunat la secretariat si mi-au spus ca nu au formulare ! Ce ma sfatuiti sa fac? Nu pot arunca 4 ani la gunoi , respectiv taxe,naveta,etc. ! Va multumesc anticipat!

  • Buna ziua, tinand cont de faptul ca ne ocupam de asemenea situatii inca din
   2009 de la refuzul eliberarii lor , va sfatuim sa va ganditi de pe acum
   la actionarea in judecata a celor de la USH SI MECTS
   si sa nu faceti greseala celor din 2009 care au asteptat 5 ani de zile sa
   faca acest lucru. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 97. Buna ziua, domnule avocat! Am terminat si eu La Spiru Haret , la Facultatea de Management Financiar-Contabil, programul de masterat de 3 semestre online, promotia 2007-2009, am sustinut examenul de disertatie in martie 2010 si nu mi s-a eliberat diploma de master nici pana acum. Chiar astazi am fost la sediul facultatii si la biroul de eliberare acte si aceeasi poveste ca in fiecare an, ca nu au formulare tipizate. Chiar secretara de la Management m-a sfatuit sa actionez in judecata. Va rog sa imi furnizati si mie detalii legate de costuri si durata unui astfel de demers, acte necesare etc. Va multumesc!

 98. Buna ziua. Sunt absolvent al Univ. Spiru Haret, Facultatea de Limbi Straine, forma de inv. I.D., promotia 2007 si detin diploma de licenta. Ca in cazul altor absolventi, diploma nu imi este recunoscuta nici macar sa ma inscriu la un program postuniversitar de studii psihopedagogice. De 4 ani de zile nu pot sa ma inscriu la examenul de titularizare. Anul acesta am facut o ultima incercare in luna mai, cand mi-am depus dosarul la ISJ Buzau pentru a sustine examenul de titularizare in iulie 2014 dar degeaba, deoarece dosarul mi-a fost respins inca o data. Am redactat un memoriu catre inspectorul general al inspectoraului scolar prin care il rugam sa imi elibereze in scris negatia, prin care dosarul nu imi este primit la inscriere. Am primit negatia in care mi se spun motivele pentru care dosarul mi-a fost respins, si citind-o, am observat ca sunt cuprinse in ea o multitudine de neclaritati.As dori sa stiu cat m-ar costa un eventual proces impotriva Univ. Spiru Haret si Ministerului Educatiei, proces in urma caruia sa beneficiez de despagubiri materiale si, recunoasterea studiilor, a formei de invatamant si a diplomei de licenta. De asemenea, va rog sa imi spuneti cum as putea sa ma alatur unui grup aflat in situatia mea. Va multumesc!

  • Buna ziua stimate domn, in legatura cu problema dvs. urmeaza sa va contacteze un coleg pentru anexarea la grupul USH. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 99. Buna seara! Am terminat Facultatea la ID 2008 si Master ZI 2009 la Spiru Haret. Am avut aceleasi probleme ca si persoanele de mai sus in sensul nerecunoasterii diplomei pe motiv de studii neautorizate desi predasem in prealabil timp de 3 ani de zile in invatamantul gimnazial. Am intentat proces si dupa 2 ani de zile mi s-a dat castig de cauza si astfel mi-au dat acordul sa particip la examenul de titularizare de anul acesta. intrebarea mea ar fi : ,, In cazul obtinerii unui post titularizabil/suplinire in urma concursului din acest an, as putea si as avea sanse sa intentez si sa castig un proces prin care sa cer daune materiale Ministerului insemnand salariile pe cei 2 ani in care nu am fost incadrat in invatamant?” Consider ca mi-a fost incalcat dreptul de a preda pe motive neitemeiate, odata ce instanta mi-a dat castig de cauza. Cu respect Domnul Nicolae.

  • Buna ziua stimata doamna,faceti parte din generatia care a fost cel mai greu pusa la incercare. In fine, nu doar ca puteti cere daune morale dar le si puteti obtine. In atare situatie o sa va redirectionez catre un coleg specializat ce urmeaza sa intre in contact cu dvs. pentru a demara acest litigiu. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 100. Buna ziua sunt din Bacau si am terminat in 2009 Facultatea de Management financiar contabil Bucuresti, domeniu de licenta Management, forma de invatamant ID (sediu ID de la Bacau), am sustinut examenul de licenta in vara 2009 si nu am intrat nici astazi in posesia diplomei. Care sunt pasii ce trebuie parcursi pentru obtinerea unei hotarari judecatoresti irevocabile si definitive pentru obtinerea diplomei si recunoasterii acesteia.
  Va multumesc!

  • Buna ziua. Se pare ca mai sunt cel putin 43000 de studenti SPIRU HARET care inca nu si-au recuperat diplomele si partea cea mai grava este ca incep sa apara in numar mare si studentii 2011-2012 samd. In fine, pentru a putea porni aceasta actiune impotriva USH si MECTS este necesar sa luati legatura cu un coleg specializat din cadrul biroului ce urmeaza sa va contacteze in urma solicitarii dvs. Se va urma procedura prealabila is ulterior veti face parte dintr-un grup USH cu minm 100 de persoane. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 101. Buna seara!
  Am terminat in 2009 Facultatea de Stiinte Juridice si Administrative Brasov, specializarea Administratie publica ID si nu am ridicat pana in prezent niciun document de scolarizare de la Universitatea Spiru Haret. Care sunt demersurile pe care trebuie sa le fac si costurile aferente? Ma puteti ajuta sa fac parte dintr-un grup de judecata? (precizez ca sunt din Suceava, daca are vreo importanta).
  Va multumesc anticipat si astept raspunsul dumneavoastra.

  • Buna ziua. Varianta agreeata de majoritatea fostilor studenti este aceea de anexare la un grup format sau formarea din propria initiativa a unui grup.In acest sens, in urma solicitarii dvs. urmeaza ca un coleg sa va preia solicitarea. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 102. Buna seara.
  Am terminat si eu Fac. de Mate-info, I.D, Braila, in 2007.Problema este ca am diploma dar nu este recunoscuta de Minister. De 7 ani nu sunt primita sa pot sustine gradele in invatamant
  .Doresc sa fiu contactata de dv.,pentru a ma alatura colegilor care merg in instanta, si pentru mai multe detalii.
  Multumesc anticipat

 103. Buna ziua , am o problema si nu stiu daca are rezolvare ,sunt profesor calificat titular insa nu am reusit in conditiile actuale de sustinere a definitivatului sa il promovez deci am picat de 3 ori , mai exista posibilitatea sa-l mai sustin si in ce conditii ?Va multumesc si astept raspuns !

 104. Buna ziua, Am terminat facultatea Spiru Haret – Marketing si Afaceri Economice Internationale Zi in 2011 …am sunat dupa diploma de licenta si mi-au spus ca inca nu este gata, deoarece nu au tipizate. Cand am terminat mi sa dat o adeverinta …dar am nevoie si de diploma. Ce as putea face pentru a o avea mai repede ?

  Multumesc

 105. Buna ziua,

  Am terminat Facultatea Spiru Haret – Marketing si afaceri economice internationale Zi , promotia 2011 . Am dorit sa imi ridic diploma si cei de acolo mi-au zis ca momentan nu se poate elibera pe baza ca nu sunt tipizate. As dori sa stiu daca exista vreo modalitate de a o recupera mai repede decat spun ei .

  Multumesc

  • Singura aparare clara pe care puteti sa o aveti dvs. este aceea de a
   trimite in judecata PERSONAL sau in GRUP pe cei de la spiru haret. Daca
   fenomenul a inceput cu promotia 2009.2010 acum s-a extins catre 2012 si o
   sa fie cu siguranta si 2013 samd. In fine, din pacate situatia dvs, nu
   este unitara, clientii nostrii sunti parte MAPN, MAN, SRI, SIE , MECTS,
   MAI, absolut toate structurile bugetare si singura varianta a fost
   instanta de judecata individuala. A.V Cuculis 0722298011

 106. Buna ziua,

  Am terminat in 2011 Facultatea Marketing si afaceri economice internationale la Spiru Haret …dar nu am reusit sa imi ridic diploma de licenta pe motiv ca nu au formulare tipizate.

  Apelez la ajutorul dumneavoastra pentru a intra in posesia ei .

  Ce trebuie sa fac…ce documente ar trebui sa va dau. Care sunt costurile ..si perioada de asteptare.

  Multumesc

  Mihai Paraschiv

  • Buna ziua stimate domn. In urma solicitarii dvs. un coleg specializat urmeaza sa va contacteze.Din pacate SI diplomele spiru haret 2011 – 2012 au aceleasi probleme. Cu stima, av Cuculis 0722298011

   • Am terminat in 2011 Facultatea Managemnt la Spiru Haret …dar nu am reusit sa imi ridic diploma de licenta pe motiv ca nu au formulare tipizate.

    Apelez la ajutorul dumneavoastra pentru a intra in posesia ei .

    Ce trebuie sa fac…ce documente ar trebui sa va dau. Care sunt costurile ..si perioada de asteptare.

    Multumesc

    Florin

 107. Buna ziua!
  Am absolvit in 2009 Facultatea de Stiinte Juridice si Administrative Brasov, specializarea Administratie publica ID, nu am ridicat pana in prezent niciun document de scolarizare de la Universitatea Spiru Haret si am nevoie urgent de acte (a ramas acolo si diploma de bacalaureat) Care sunt demersurile pe care trebuie sa le fac si costurile aferente? Ma puteti ajuta sa fac parte dintr-un grup de judecata? (precizez ca sunt din Dambovita).
  Va multumesc anticipat si astept raspunsul dumneavoastra.

 108. una Ziua,

  Buna Ziua,
  Ma aflu printre cei care au sustinut licenta in februarie 2010 facultatea de EFS si binenteles ca inca nu am obtinut diploma. Ma intereseaza sa actionez in instanta pentru recuperarea/recunoasterea diplomei . Pentru inceput ma intereseaza care sunt pasii (acte de care am nevoie etc,)… ce am de facut. Cat dureaza si care ar fi pretul?

  Va multumesc pentru eventualele informatii…

  • Avem o veste SOC pentru toti cei angrenati in aceste proceduri. DIPLOMELE 2011 – 2012 NU SE ELIBEREAZA , MECTS refuza eliberarea tipizatelor si astfel nici aceeste promotii nu sunt puse la adapost. Vom anunta daca si cand vom deschide grupurile pentru promotiile 2011 – 2012 . Cu stima, av. Cuculis 0722298011

 109. Buna ziua!
  Absolventa a Universitati Spiru Haret, promotia 2011, specializarea DREPT, forma – zi,salariata in sistemul buget de stat, impreuna cu alte 11-15 persoane, dorim sa aderam la un proces colectiv pentru recuperarea diplomei de licenta.
  cu stima!

  • Buna ziua In ipoteza unui grup deja format de catre dvs. lucrurile se vor rezolva cu atat mai facil pentru dvs. altfel eram obligati sa va anexam noi unui lot. Cu stima, av Cuculis 0722298011

  • Buna ziua,
   Sunt in aceeasi situatie. Spuneti-mi, va rog, daca ati inceput deja actiunea sau daca ma pot alatura si eu grupului.
   Multumesc.

   • Buna ziua, asa cum am comunicat si in alte randuri, va puteti fie inscrie pentru litigiile colective fie individuale in functie de preferinta dvs.Colegii nostrii revin la dvs. cu toate informatiile pe adresa de email comunicata. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 110. Buna ziua,
  sunt absolventa la USH, facultatea de educatie fizica si sport, promotia 2001 (FF), cu licenta obtinuta in Februarie 2002 la Univ de stat din Bacau. Am profesat un singur an in invatamant respecitv 2002-2003. In 2003 am fost acceptata la titularizare, dar din alte motive nu am mai lucrat in sistem pana in acest an, cand am reusit sa intru la o catedra de educatie fizica pentru postul de suplinitor calificat, urmand ca la anul sa dau titularizare. Zilele trecute am aflat de la d-nul Director al scolii ca de fapt diploma mea de licenta nu este recunoscuta, deoarece am terminat la USH cursuri FF. Va rog mult sa ma lamuriti in aceasta privinta si cum as putea proceda in acest caz la recunoasterea diplomei. Va multumesc si astept un raspuns cu deosebit interes!

 111. Buna ziua!
  Absolventa a Universitati Spiru Haret, promotia 2011, specializarea CIG, forma zi– doresc sa ader la un proces colectiv pentru recuperarea diplomei de licenta.
  cu stima!

 112. Va rog sa ne lamuriti dvstra daca vom primi diplomele absolventii anului 2011, pentru ca nu gasim raspunsuri nici la USH, nici la MECTS , daca s-au judecat si castigat procese pentru absolventii anului 2011 si ce trebuie sa facem pentru a intra in posesia lor.
  Suntem un grup care dorim sa ne castigam drepturile si mai aspetam sa adere si altii.

 113. As dori sa fiu contactata de catre un avocat pentru a incepe un proces pentru eliberearea diplomei de licenta

 114. Buna ziua,
  Am terminat Facultatea de Sociologie din Bucuresti, forma de invatamant zi in 2011, examenul de licenta l-am sustinut in februarie 2012. Timp de un an am fist inscrisa la centrele din strainatate dar ulterior m-am transferat la zi. Am adeverinta, nu mai am chitantele si nici contractele. Ce pot face?

 115. Buna seara,
  As dori sa ma inscriu pe lista colectiva dar as dori sa stiu, mai intai, ce costuri presupune acest proces; stiti pana la urma este foarte important aspectul financiar.
  Va multumesc

 116. Buna seara, doresc sa ma inscriu intr-un proces colectiv pentru obtinerea diplomei de licentiat. Mentionez faptul ca am absolvit Fac. de Drept in cadrul USH, promotia 2011 la FF. Va multumesc!

 117. Buna ziua,
  Ma numesc Balan Daniela, sunt din jud.Dambovita, loc. Tirgoviste. Am absolvit in 2009 “Facultatea de Limbi si Literaturi Straine” si nici pana la ora actuala nu am vreun document care sa ateste scolarizarea mea in cadrul Universitatii Spriru Haret. Mentionez ca sanatatea, nu mi-a permis pana la ora actuala sa intreprind o actiune in acest sens. As vrea sa stiu ce demersuri pot face si care sunt costurile aferente. Mai pot actiona in Instanta avand in vedere ca a trecut destul de mult timp si daca da, cum as putea sa ma inscriu intr-un grup de judecata.
  Cu speranta ca ve-ti da curs solicitarii mele , va multumesc anticipat!

  • Buna ziua. Inscrierea in procesele colective de eliberare a diplomei spiru haret se poate face aici – Demersurile se comunica ulterior. Cu stima, av Cuculis 0722298011

   • buna ziua, si eu am tot asteptat raspunsul celor de la Spiru am fost peste tot am vb chiar si cu avocatul lor dar se pare ca nu am nici o speranta va rog as dori sa ma inscriu si eu pe lista in procesele colective de eliberare a diplomei. AM terminat in 2008 dar am dat licenta in 2009 nr meu este 0730880964

  • Buna Daniela,

   Sunt Petronela si as dorii sa iau legatura cu tine, sunt in aceeasi situatie prezentata de tine si mi-ar face placere sa ne unim fortele.
   Astept un semn de la tine pe adresa de mail:miler_petronela@yahoo.com. Multumesc!

 118. Buna seara. In 2007 am terminat facultatea (4 ani) la Andrei Saguna Constanta apoi in perioada 2008 – 2010 (3 semestre) am frecventat cursurile de master la Universitatea Spiru Haret Constanta la Manangement Financiar Contabil. Cursurile au fost finalizate, examenul de disertatie l-am promovat dar nici pana acum nu mi s-a eliberat diploma. Cei din Constanta ma trimit in Bucuresti pentru informatiile referitoare la diplome, iar cei din Bucuresti ne “duc cu zaharelul” si nu ne dau o informatie clara referitor la ce e de facut. Multumesc anticipat.

  • Buna ziua. Nu pot sa cred ca inca mai exista situatii in care Universitatea nu va indruma direct sa ii actionati in judecata. Diploma dvs. nu va mai fi eliberata niciodata, decat daca ii actionati in judecata. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 119. Buna ziua!
  Am terminat facultatea de SOCIOLOGIE in 2009 – sesiuneq de vara , forma de invatamant ID , centrul bUCURESTI si intru sub incidenta OG 10 pe 2009.
  Inca nu am nici un document care sa ateste faptul ca am absolvit aceasta facultate , decat adeverinta eliberata in 2009.
  Am dat in judecata Ministerul Educatiei si Universitatea Spiru Haret si a pierdut la fond. Ce mai se poate face?
  Daca pierd si la recurs trebuie sa dau din nou examenul de licenta la o unversitate acreditata? Exista vreo cale legala aparuta ulterior anului 2009 pentru a da aceasta licenta la alta universitate.
  Va multumesc in avans pentru raspunsul dumneavoastra.

  Cu stima.

 120. una ziua, si eu am tot asteptat raspunsul celor de la Spiru am fost peste tot am vb chiar si cu avocatul lor dar se pare ca nu am nici o speranta va rog as dori sa ma inscriu si eu pe lista in procesele colective de eliberare a diplomei. AM terminat in 2008 dar am dat licenta in 2009 nr meu este 0730880964

 121. Am terminat Sociologia in 2012 la zi dar in primul an am fost inscrisa la FR si la centrele din strainatate. Imi pot recupera dilpoma? Am adeverinta dar chitantele nu.

 122. Buna seara,

  Referitor la “vestea soc” din 27 august 2014, anume aceea ca diplomele 2011-2012, de la USH, nu se elibereaza deoarece MECTS refuza eliberarea tipizatelor, mai aveti vreo informatie noua in acest sens?
  Se mai poate trimite USH in judecata, avand in vedere ca am absolvit in iulie 2011?
  Ca si informatie, aveti idee, se pot recupera banii achitati pe taxele de studiu, in cazul in care se renunta la diploma?

  Cu respect,
  Daniela Dragos

  • Puteti evident sa actionati in judecata pe aceasta tema fiindca de altfel este singura sansa pe care o aveti sa nu pierdeti ani de zile de scolarizare. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 123. Buna seara,

  In 2008 m-am inscris la Facultatea de Relatii Internationale si Studii Europene,Bucuresti (Spiru Haret) , la specializarea Relatii Internationale si Studii Europene,pe care am absolvit-o cu succces in 28.06.2011. Am primit adeverinta de absolvire valabila pana la eliberarea diplomei de licenta insa au trecut aproape 4 ani de cand am absolvit si nu am reusit sa iimi ridic diploma. In 2008 ,inscrierea in primul an de studiu s-a facut la forma de invatamant ID iar din anul 2 de studiu,m-am transferat la ZI ,impreuna cu alti doi colegi. Specializarea la care m-am inscris era acreditata sa functioneze la forma de invatamant ZI in iunie 2011 cand am sustinut examenul de licenta,conform raspunsului la un memoriu adresat Directiei Nationale de Invatamant Superior a Ministerului Educatiei Nationale in 2014. Avand in vedere aceasta situatie,nu inteleg de ce mi se refuza eliberarea diplomei de licenta. Eu si inca 2 colegi de la aceeasi facultate suntem in aceeasi situatie si inca o colega ce a sustinut examnul de licenta in aceeasi zi cu mine insa la Facultatea de Psihologie,forma de invatamant ZI.As dori sa ma inscriu la un program de masterat in Frankfurt insa am nevoie de diploma (si sa fie si valabila,bineinteles) ca sa imi pot continua studiile in acest domeniu. Am raspunsul oficial de la MEN ,am si adeverinta de absolvire eliberata de facultate + contractul de studii + chitante. Va rog sa imi trimiteti pe mail mai multe detalii referitoare la un posibil proces colectiv sau individual. As dori sa stiu care ar fi etapele,termenul de solutionare,acte necesare si costuri (atat pentru un proces colectiv cat si pentru un posibil grup de 4 persoane). Va multumesc frumos pentru timpul acordat.

  Cu stima,

  Vilceanu Luminita

 124. Buna ziua. Puteti oferi ceva mai multe informatii referitor la costurile implicate de actionarea in instanta. Sunt absolvent al Facultatii de Marketing, promotia 2010, USH. Multumesc!

 125. Buna seara.Sunt absolventa a Universitati Spiru Haret, promotia 2011, specializarea Finante si banci , forma – zi,salariata la o multinationala, doriesc sa ader la un proces colectiv pentru recuperarea diplomei de licenta.Vreau sa mentionez ca am salvat examenul de licenta de pe platforma facultatii.
  Cu stima!

 126. Sunt absolventa Spiru Haret -Drept – 2009- 4 ani si as dori sa ma inscriu pentru un proces colectiv in vederea obtinerii diplomei de licenta.

 127. Buna ziua. Am terminat facultatea drept si administratie publica bucuresti , la piatra neamt in 2009 si nu am nici in ziua de astazi licenta si nici vreo explicatie. Credeti ca ma puteti ajuta in vreun fel ?

  • Buna ziua. In urma solicitarii dvs urmeaza sa fiti contactat de catre colegii nostrii care se ocupa de inscrierea in grupul celor pagubiti de lipsa eliberarii diploelor spiru haret. Cu stima, av Cuculis 0722298011

  • Buna ziua. In urma solicitarii dvs urmeaza sa fiti contactat de catre colegii nostrii care se ocupa de inscrierea in grupul celor pagubiti de lipsa eliberarii diploelor spiru haret. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 128. Stimate domnule / doamnă,

  Sînt în căutarea unui avocat care să mă consilieze și să mă reprezinte în acțiunea în justiție pe care vreau sa o intentez C.N.A.S., C.J.A.S. Brașov și Ministerului Sănătătii precum și altor instituții și persoane care au contribuit la prejudicierea mea prin elaborarea și punerea în aplicare a actualei legi a sănătății, respectiv a asigurărilor de sănătate.

  Consider că actuala legislație mă prejudiciază în dreptul meu de proprietate și eludează obligațiile constituționale ale statului de a ne asigura sănătatea și un trai decent, prin :

  – prelevarea obligatorie a unei părți din venituri ( care sînt de natură patrimonială după jurisprudența U.E. si a C.C.R. ), prin A.N.A.F., sub forma unei contribuții obligatorii care nu e nici taxă, nici impozit și nici plată liber consimțită; aceasta deși Art. 56 din Constituție spune că datorăm statului taxe și impozite și că orice altă prestație către stat este interzisă, cu excepția stărilor excepționale;

  – excluderea mea de la decizia asupra oportunității cheltuirii unei părți din veniturile mele pentru dobîndirea calitătii de asigurat al C.N.A.S. / C.J.A.S. avînd în vedere că această calitate de asigurat nu îmi garantează serviciile de sănătate necesare ci doar posibilitatea decontării limitate a acestora într-o ipotetică situație în care aș avea nevoie de ele și nu mi-aș permite costurile lor;

  – excluderea mea de la deciziile privind bunurile și serviciile ce îmi sînt oferite în schimbul acestei contribuții ( sortiment/cantitate limitate – de terțe persoane neîmputernicite de mine în mod special ca să mă reprezinte în această problemă – arbitrar față de necesitățile mele rezonabile și de avizul medicului );

  – excluderea mea de la deciziile asupra oportunității solidarității sociale în domeniul sănătății și asupra părții din venitul meu pe care sînt dispus sau sînt obligat să o aloc în acest scop, eu fiind total de acord cu acest pricipiu dar nu și cu netransparența modului lui de aplicare;

  – discriminarea prin costurile asigurărilor de sănătate pe baza nivelului veniturilor, aplicîndu-se un procent arbitrar stabilit, fără nici o legătură cu necesitățile mele personale sau cu dosarul meu medical și fără să se țină cont de opțiunile mele; aceasta face ca aceeași asigurare de sănătate să mă coste diferit față de alte persoane și categorii sociale, deși pachetul de servicii și bunuri oferite prin asigurare sînt aceleași;

  – aruncarea asupra mea a unei părți proporționale din costurile asigurării sănătății publice – aflată în sarcina statului conform prevederilor Constituției și pentru care deja este destinată o parte din impozitul pe venituri pe care eu îl plătesc statului – prin prelevarea suplimentară din venituri, pe lingă impozitul pe venit, a acestei contribuții care este, de fapt, masca unei impozitări duble pentru același scop; legea ignoră total interesul personal al asiguratului plătitor al acestui impozit ad-hoc în favoarea interesului public și în favoarea solidarității sociale – ambele din sfera sănătății publice – iar fondurile colectate se cheltuiesc în consecință;

  – lipsa unei relații de drept directe între mine și instituțiile / persoanele care deservesc acest sistem – și eu și ei fiind în relație cu statul dar nu și între noi – mă lipsește de controlul asupra modului cum mi se livrează serviciile de asigurare medicală contractate de mine prin plata impozitului pe venit și prin contribuția obligatorie pentru sănătate.

  Acestea sînt principalele motive care mă determină să deschid un proces instituțiilor menționate mai sus pentru a obține anularea obligativității contribuției pentru sănătate și înlocuirea ei cu plata unei asigurări de sănătate individuală și personalizată, în condiții contractuale.

  In secundar mai urmăresc:

  – statuarea prin lege a transparenței componentei de solidaritate socială și a părții din impozitul pe venit aferent obligațiilor statului în domeniul sănătății publice;

  – limitarea prețului sigurării de sănătate la o sumă egală pentru servicii asigurate egale, eventual corectată corespunzător dosarului / istoricului medical personal;

  – independența caselor de asigurări de sănătate față de administrația de stat, ministerul liitîmdu-se doar la rolul de reglementare în domeniul sănătății publice și de ghidare a activității caselor de asigurări de sănătate exclusiv prin stimulente și sancțiuni.

  Pentru aceasta stiu ca va trebui să deschid niște acțiuni în instanță, în contencios cu ridicarea unor excepții de constituționalitate, ale căror meandre procedurale mă depășesc și pe care le-aș lăsa în seama unor persoane de specialitate.

  Deși am toată credința în dreptatea mea, nu-mi fac iluzii prea mari despre cîștigarea acestor procese în fața instanțelor din România ( care, fie vorba între noi, au uitat demult de “ Pereat mundi, fiat justiția ” ) însă este o etapă obligatorie pentru a ajunge la instanțele internaționale, etapă pe care nu aș vrea să o pierd pe vicii de procedură sau de ordin administrativ.

  Avînd în vedere cele de mai sus, ati fi dispus / dispusă la consiliere de fond si de procedură, inclusiv reprezentarea mea în instanțe ?

  Cu considerație,

  XXXXXXXXXXXXXXXX

  • Buna ziua, In legatura cu solicitarea dvs. daca veti cauta pe site-ul nostru o sa gasiti mai multe decizii castigate contra CNAS. Cu stima, av Cuculis 0722298011 prin urmare va putem ajuta cu siguranta,

 129. Sunt absolvent de stinte admistrative , Universitatea din Craiova, putem sa reprezentam in instanta o institutie publica? Multumesc anticipat , cu respect.

 130. Buna ziua,

  Sunt absolventa a Universitatii Spiru Haret promotia 2009.
  Am castigat procesul cu Spiru Haret si Ministerul Educatiei
  si de curand am primit de la domnul avocat hotararea legalizata.
  Imi puteti spune va rog ce trebuie sa fac acum pentru a primi diploma.
  Am inteles ca trebuie sa ma adresez catre Spiru Haret sa imi elibereze diploma.
  Ce trebuie exact sa fac?
  Sa le trimit o adresa scrisa?
  Va multumesc!

  • Buna ziua, da, probabil ca v-a fost eliberata de catre noi sentinta castigata. Cu aceasta faceti o cerere la SPIRU HARET si MEN pentru eliberare. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 131. cum as putea sai dau in judecata pe cei de la spiru haret,eu am terminat 4 ani la drept si nu miam dat licenta dar nu mai vreau sa o dau doar imi vreau banii innapoi si despagubiri pt toti anii de stres prin care am trecut.cine ma poate ajuta sau sfatui va rog sami scrieti pe mail

 132. Am absolvit facultatea Spiru Haret din Brasov in iulie 2011.Nu am primit diploma, decat adeverinta.Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac pentru a putea intra in posesia diplomei.
  Va multumesc.

  • Buna ziua.Am absolvit Stiinte Juridice si Administrative – Brasov.
   As dori sa stiu de unde imi pot ridica actele depuse si o diploma daca se poate….
   De la BucurestI…..
   Imi poate da cineva o adrtesa????

  • Buna ziua.Am absolvit Stiinte Juridice si Administrative – Brasov.
   As dori sa stiu de unde imi pot ridica actele depuse si o diploma daca se poate….
   De la BucurestI…..
   Imi poate da cineva o adrtesa????
   va rog

 133. Buna ziua

  Sunt absolventa a facultatii Spiru Haret, promotia 2009, si as dori sa imi optin diploma prin instanta. V -am dat mai multe mailuri cu aceasta solicitare.Astept raspuns . Multumesc

  • Buna ziua, asa este insa niciodata nu s-a ajuns la un consens. In tot cazul am reactivat cazul dvs. si va contacteaza un coleg in cel mai scurt timp. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 134. Buna ziua,

  Ma numesc Neagu (Trif) Luminita, am absolvit USH in anul 2011 cu examen de licenta in sesiunea iulie 2011, Facultatea de Educatie Fizica si Sport, forma de invatamant: zi si sunt din judetul Cluj.

 135. -continuare

  Va rog sa-mi spuneti daca ma puteti sprijini in obtinerea diplomei de licenta , de ce acte am nevoie, care ar fi timpul de asteptare, daca actele trebuiesc depuse in original , unde anume si alte aspecte legate de o colaborare cu dvs.
  Va multumesc si astept un raspuns din partea dvs.

 136. Buna ziua !Sunt absolventa a FACULTATII DE PSIHOLOGIE BUCURESTI FORMA DE INVATAMANT ZI PROMOTIA 2011.CUM POT SA IMI RECUPEREZ DIPLOMA DE LICENTA DE LA USH .ACESTIA SPUN DE FIECARE DATA CA NU SE FAC ELIBERARI .MENTIONEZ CA FORMA DE INVATAMANT ESTE ZI

 137. Buna ziua!
  Sunt absolventa a facultatii S. H. promotia 2008, am diploma dar nu este recunoscuta de minister. Am facut parte dintr-un proces si am pierdut, sentinta fiind irevocabila. se mai poate face ceva?
  Astept raspuns.

 138. Buna ziua! Sunt absolvent al facultatii spiru haret , facultatea management financiar contabil, specializarea management, anul 2009.Cum as putea si daca voi reusii sa ridic diploma de licenta? Astept raspuns! VA MULTUMESC ANTICIPAT.

 139. Buna ziua. Am absolvit la Universitatea Spiru Haret, Facultatea de Management Brasov, invatamant FR, promotia 2011 si as dori sa stiu de ce e novoie pentru a primi diploma de licenta dar si ce costuri presupune. Astept un raspuns. Va multumesc.

 140. Buna ziua. Sunt absolvent Spiru Haret, forma de invatamant ID, promotia 2007,dar din pacate diploma nu imi este recunoscuta . Daca decid sa actionez in instanta Ministerul Educatiei pentru recunoasterea diplomei, pot cere in cadrul aceluiasi proces si despagubiri materiale din partea Univ. Spiru Haret, avand in vedere ca nu am fost primit la examenele de titularizare si am platit taxe de studii pentru o forma de invatamant neautorizata? Va multumesc.

 141. buna ziua
  Am absolvit si eu si sotia la Universitatea Spiru Haret, Facultatea de Finante banci,Blaj invatamant FR, promotia 2011 iulie
  Va rog sa-mi spuneti ce trebuie pentru a obtine diplomele si care ar fi costurile

 142. Buna ziua.
  am absolvit cursurile facultatii de Marketing si Afaceri Economice Internationale – Spiru Haret, la fara frecventa (5 ani) din 2001 pana in 2006. Am dat licenta in iulie 2006 si am diploma de licenta – economist. la angajarea pe post mi-a fost recunoscuta diploma si in prezent sunt incadrata ca ecomonist. In anul 2014 am fost la Politehnica sa ma inscriu la un master dar am fost respinsa, pe motiv ca, ( din cate mi-au spus de acolo), diploma mea de licenta nu este recunoscuta de cei de la Politehnica, ca fiind valabila deoarece facultatea nu era acreditata. ce pot sa fac? unde pot sa vad daca diploma mea este valabila sau nu?
  va multumesc.

 143. Buna ziua,
  Am absolvit facultatea Spiru Haret – Finante Banci promotia 2009 FR. Nu am primit diploma, decat adeverinta.Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac pentru a putea intra in posesia diplomei.De asemenea imi puteti da mai multe informatii referitor la costurile implicate de actionarea in instanta?
  Multumesc anticipat .

 144. buna seara!
  sunt unul din sutele poate miile de studenti ai Univ. Spiru Haret, am absolvit in 2006 facultatea de romana – franceza, forma IDD, in 2009 am obtinut gradul didactic definitiv, incepand cu 2010 nu am mai putut participa la titularizare pt ca aveam o diploma nerecunoscuta, in 2010 am contactat un minunat avocat care mi-a garantat ca va rezolva …., doar ca dumnealui a dat in judecata ISJ Buzau si a uitat sa se mai prezinte la proces, astfel am pierdut (dar sincer nu stiu ce)
  in 2012 m-am titularizat la nivelul scolii in urma multor memorii catre MEN si ISJ Buzau , cei de la ISJ mi-au spus ca eu am dreptul sa cer si in urma analizei vom vedea daca sunteti indreptatita. acum sunt in CIC dar din sept ma intorc la servici, am incercat un trensfer intr-o scoala mai aproape de domiciliu dar m-am lovit iarasi de valabilitatea diplomei . ce pot sa fac? in 2016 urmeaza sa am ultima inspectie pt gr 2 si examenul, daca o mai fi…. ce sa fac? care sunt costurile?

 145. Sunt abolvent al Facultatii de Drept ID promotia 200din cadrul USH si nu am primit diploma de licenta, i-am dat in judecata in 2014 , am avut termen in aprilie 2015 si am primit comunicarea zilele astea prin care am fost anuntat ca imi respinge cererea formulata ca neintemeiata pentru ca in temeiul art 1 Legea 554/2004 USH nu era autorizata sa organizeze pentru specialitatea urmata de mine cursuri de ID. Am recurs peste 15 zile , cum il sustin? Multumesc

 146. Buna ziua!Suntem sot si sotie si am absolvit facultatea de drept si administratie publica din cadrul USH sustinand si promovand totodata examenul de licenta la Brasov-iulie 2011.Va rugam sa ne spuneti pasii legali care trebuiesc facuti pentru obtinerea diplomelor de licenta.Va multumim!

 147. Sunt absolventa a USH Brasov ,specializara Psihologie-Pedagogie promotia 2011. Din pacate nu pot primi diploma si astfel nu pot face continuare de studii.Sunt colegi din grupa care au obtinut diploma in acelasi an.Ma intereseaza demersurile pe care trebuie sale fac pentru a o obtine si costurile implicite. Este posibil sa ma alatur unui grup de ,,pagubiti”? Astept un raspuns. Va multumesc anpicipat!

 148. as dori daca se fac procese colective in perioada aceasta si care este costul .am terminat psihologie pedagogie promotia 2011

 149. as dori daca se fac procese colective in perioada aceasta si care este costul .am terminat USH CIG Constanta- zi promotia 2011

 150. Am absolvit in 2009 Management Financiar Contabil – Contabilitate si informatica de gestiune, FR. Ma intereseaza demersurile pe care trebuie sa le fac pentru a obtine diploma de licenta si costurile implicite. Este posibil sa ma alatur unui grup de ,,pagubiti”?

 151. Buna ziua.
  Am terminat facultatea de Marketing si AEI la Spiru Haret Bucuresti, promotia 2009, am sustinut examenul in 2010 FEB,
  as dori sa ma alatur celor “pagubiti” pentru dobandirea diplomei de licenta. Unde pot face o solicitare, care sunt demersurile si costurile. Astept un raspuns. Multumesc anticipat!

 152. Sunt absolventa a USH Bucuresti ,specializara CIG promotia 2011. Ma intereseaza demersurile pe care trebuie sale fac pentru a o obtine si costurile implicite. Este posibil sa ma alatur unui grup de ,,pagubiti”? Astept un raspuns. Va multumesc anpicipat!

 153. Buna ziua.Am absolvit Facultatea de Marketing din cadrul Universitatii Spiru Haret promotia iulie 2011.Ma intereseaza cum pot intra in posesia diplomei de licenta si demersurile care trebuiesc facute. Va multumesc!Astept raspuns !

 154. Bună dimineața,
  Sunt absolventa Spiru Haret- facultatea de limbi străine ID promoția 2009.
  Va rog sa îmi spuneți dacă în momentul de fata exista un grup constituit pentru acționarea în judecata în vederea obținerii diolomei.
  Dacă da, doresc sa fiu cooptată în acest grup.
  Va mulțumesc pentru suport.

 155. Buna ziua.
  Am terminat facultatea de Psihologhie la Spiru Haret -Bucuresti, promotia 2011, as dori sa ma alatur celor „pagubiti” pentru dobandirea diplomei de licenta. Mă interesează care sunt demersurile si costurile.

  Multumesc

  • Buna ziua stimata doamna, in legatura cu problema dvs. va pun la dispozitie catre link-ul ce face legatura cu formularul de inscriere in cel mai mare proces deschis impotriva Spiru Haret si Min Educatiei –
   av. Cuculis 0722298011

 156. Buna seara, Sunt din judetul Mures si ma inteteseaza care sunt demersurile si costurile pentru ca sa ma inscriu intr-un proces colectiv pentru obtinerea diplomei de licenta. Mentionez faptul ca am absolvit Fac. de Drept Bucuresti, la Targu Mures in cadrul USH, promotia 2009 la F.F. Va multumesc!

  • Buna ziua stimata doamna. In legatura cu solicitarea dvs. va pot asigura de faptul ca la sfarsitul lunii septembrie pleaca cel putin 300 de persoane in instanta si am putea sa va anexam. Cu stima, av Cuculis 072228011

 157. Buna ziua,

  As dori sa ma alatur si eu celor 300 de persoane din acest “val” insa m-ar interesa, inafara de partea pe care trebuie sa o fac eu, cu cereri la Minister s.a.m.d. cat ar fi suma pe care trebuie sa o platesc, per total judecata.

  Multumesc,

  Marius Popa

   • Buna ziua,
    in anul 1998 a absolvit Faculatatea CONTABILITATE, RELATII FINANCIAR BANCARE SI VALUTARE INTERNE SI INTERNATIONALE UNIVERSITATEA INTERNATIONALA DESCHISA “TEHNOECONOMIA EUROPEANA” ACADEMIA DE TEHNOECONOMIE SI COOPERARE ROMANO-AMERICANA. Am dat licenta in cadrul acestei universitati, dar aceasta diploma nu este recunoscuta.
    Decanul universitatii sustine ca este acreditata prin sentinta civila 1981/10.07.1991 autorizare de functionare definitiva, sentinta ce este publicata in Monitorul Oficial al Romaniei partea a IV-a anul II – nr, 114 din 6 mai 1992.

    Am vazut ca s-a dat o Ordonanta de urgenta , prin care diplomele obtinute la facultati neacreditate ar fi recunoscute.
    As dori sa-mi spuneti daca si eu pot beneficia de aceasta ordonanta .

    Va multumesc anticipat!

     • Buna ANI SI EU am absolvit in 2008 Faculatatea CONTABILITATE, RELATII FINANCIAR BANCARE SI VALUTARE INTERNE SI INTERNATIONALE UNIVERSITATEA INTERNATIONALA DESCHISA “TEHNOECONOMIA EUROPEANA” ACADEMIA DE TEHNOECONOMIE SI COOPERARE ROMANO-AMERICANA. Am dat licenta in cadrul acestei universitati, dar aceasta diploma nu este recunoscuta.
      Decanul universitatii sustine ca este acreditata prin sentinta civila 1981/10.07.1991 autorizare de functionare definitiva, sentinta ce este publicata in Monitorul Oficial al Romaniei partea a IV-a anul II – nr, 114 din 6 mai 1992.
      Este recunoscuta diploma?

 158. Buna ziua, Sunt din judetul Constanta si ma inteteseaza care sunt demersurile si costurile pentru ca sa ma inscriu intr-un proces colectiv pentru obtinerea diplomei de licenta. Mentionez ca am absolvit Facultatea de drept si administratie publica, specializare drept! Promotie 2011 cu examen de liicenta sustinut in februarie 2012! Anu 1 si 2 i am facut la Fr si anu 3 si 4 la Zi! Ordonanta de urgenta emisa de Ministerul educatiei ne poate ajuta cu ceva? Va multumesc! 0721575xxx

 159. Buna, in cazul in care nu am absolvit facultatea si mai am doua restante, materiile pe care le-am studiat nu imi sunt recunoscute la alta facultate.Ce as putea sa fac? Mentionez ca am fost la ID 2006-2009. Multumesc

 160. Buna ziua, eu am terminat facultatea de educatie fizica si sport la zi, am sustinut si promovat examenul de licenta in iulie 2011 si nici acum nu mi-am primit diploma. Care sunt demersurile pentru un proces in instanta ?
  E cineva de la EFS care si-a luat diploma ?

 161. Buna seara!Sunt absolventa a Fac. de psihologie din cadrul Univ Spiru Haret ,ID,promotia 2009.Va rog sa-mi spuneti care sunt demersurile si costurile unui proces colectiv pentru a-mi primi diploma.Va multumesc frumos!

 162. Buna ziua va rog sa ma ajutati ..Am absolvit Facultatea de Relatii Internationale si Studii Europene in perioada 2004-2008 am diploma dar fara lucrare de licenta si normal fara nota de la lucrare trecuta pe diploma. (Noi nu am sustinut la vremea aceea lucrare de licenta).Am vrut anul acesta sa ma inscriu la master dar mi a fost respins dosarul pt ca nu aveam nota la lucrare de licenta.Ce ma sfatuiti?am mare nevoie de un master.cum pot rezolva problema ?va rog frumos sa imi raspundeti pe e-mail..va multumesc anticipat.

 163. Buna ziua,

  Sunt absolventa a Facultatii de Management Brasov, forma de invataman ID, examen de licenta anul 2009 si doresc sa stiu cum sa procedez pentru obtinerea diplomei de licenta. Va multumesc!

 164. Buna ziua,

  sunt din Bucuresti si ma intereseaza ce ar trebui sa fac pentru a recupera diploma de licenta ,licenta am dat-o in februarie 2012. V a rog sa imi spuneti cat ma costa un proces .
  Va multumesc,
  0763131XXX

 165. Bună seara! Sunt din județul Constanța, am absolvit în 2008 și examenul de licență l-am dat în 2010. M-ar interesa să știu cum pot să obțin diploma de licență alăturându-mă unui proces colectiv. Vă mulțumesc! (tel: 0766458xxx)

 166. Buna ziua ! Am absolvit in anul 2008 Fac. de drept la forma de invatamant ID , am sustinut si promovat examenul de licenta in anul 2008. Posed diploma de licenta si doresc sa ma alatur unui grup pentru recunoasterea acesteia prin instanta judecatoreasca. Tel.contact..072xx37892 . Va doresc o zi minunata si astept sa fiu contactat de unul dintre avocatii dvs.!

 167. Buna ziua! Am terminat facultatea de sociologie-psihologie, specializarea psihologie la id, promotia 2009 la spiru haret. Ce pot face pentru a obtine diploma de licenta si daca se tine cont de ordonanta guvernului privind recunoasterea diplomelor de anul acesta. Multumesc. Nr . de telefon 0767338xxx

 168. Buna ziua. Sunt absolvent al Facultatii de Finante si Contabilitate Spiru Haret promotia 2004 din Campulung Muscel. Am urmat cursurile la zi, iar Licienta am sustinut-o cu Spiru Haret Bucuresti care avea acreditare. La acea data facultatea din Campulung avea drept de functionare insa nu era acreditata.As dori sa stiu daca diploma mea de licienta este recunoscuta. Va multumesc!

  • Diplomele de licenta nu sunt recunoscute decat in instanta. Oug din 2015 a facut lumina partial, acum Ministerul Educatiei vor sa o modifice sa nu mai fie recunoscute. De asta va spun ca este o incertitudine la acest punct. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 169. Buna ziua.Vin cu o intrebare scurta:
  Cum sa procedez ,cu cei de la spiru,eliberari diplome daca inca nu mi-au eliberat diploma de licenta (am luat licenta in 2011)

 170. Buna ziua! Ma gandesc sa ma inscriu la Bucuresti la Spiru Haret la ID.Si acum mai sunt inca problemele mentionate mai sus? Din cate observ Spiru Haret trebuie ocolita… Astept cu interes raspunsul. Va multumesc!

 171. buna ziua.am absolvit in 2009,sociologie -psihologie, specializare psihologie,centru teritorial Ploiești si vreau sa ma înscriu intr-un grup pentru recuperarea diplomei. cat costa? va rog mult sa mi raspundeti

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume si email)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.