Reechilibrare Contract Franci Cu Bancpost Si Recuperatorul De Creante Efg Europe Funding II Bv-Anulare Clauze Abuzive Comisioane Si Dobanda-Avocat Cuculis

 Recuperatorul Si Banca Obligati Sa Adapteze Si Sa Reechilibreze Contractul De Credit In Franci-Bancpost si Efg New Funding II BV Alaturi De Constatarea Ca Abuzive A Comisioanelor De Acordare Si Administrare Dar Si Dobanda Contractuala-Avocat Cuculis

Costul total al creditului declarat ABUZIV!

Atat cursul de schimb valutar cat si toate comisioanele si dobanda bancii constituie costul total al creditului, astfel daca instanta de judecata a anulat 4 din 4 costuri, ce model de prevenire a folosit institutia menita sa mentinta stabilitatea financiara? Modelul, sa plateasca consumatorul.

Faptul ca a fost adaptat un contract de credit CESIONAT catre un recuperator de creanta, indica faptul ca toti cei care au contractele cesionate se pot indrepta cu cerere de adaptare a creditului.

Vedeti pronuntarea mai jos!

Dispune adaptarea pentru viitor a clauzei stipulate în convenţia de credit la art. 5.1 în sensul că toate sumele datorate de reclamant în temeiul convenţiei de credit, se vor calcula la o valoare CHF egală cu jumătate din diferenţa dintre cursul CHF de la momentul plăţii şi valoarea CHF de la momentul contractării, la care se va adăuga valoarea CHF de la momentul contractării.

Dosar: 4563/300/2017

NumeCalitate parte
PETCU CRISTINA LOREDANA cu dom. ales la C.A Cuculis&AsociatiiReclamant
EFG EUROPE FUNDING H B.V. REPREZENTATĂ PRIN BANCPOST SAPârât

 

Şedinţe

30.06.2017

Ora estimata: 08:30
Complet: Amanari pronuntare Oancea
Tip solutie: Admite in parte cererea
Solutia pe scurt: Admite în parte actiunea. Constată caracterul abuziv şi, în consecinţă, nulitatea absolută a clauzei stipulate în convenţia de credit la art. 4.1 teza a II-a, sub aspectul perceperii comisionului de administrare şi de acordare credit.

Obligă pârâtul să restituie reclamantului sumele percepute cu titlu de comision de administrare credit de la data încheierii conventiei până la data ultimei rate percepute cu acest titlu precum si la plata dobânzii legale aferente acestor sume de la data plătii fiecărei rate până la data restituirii efective.

Obligă pârâtul la plata către reclamant a sumei de 375 CHF reprezentând comision de acordare si la plata dobânzii legale care va fi calculată de la data plătii comisionului până la data restituirii.

Obliga pârâtul la plata către reclamanţi a diferenţei de dobândă percepută ca urmare a modificării unilaterale peste nivelul dobânzii stabilită la data încheierii contractului, de la data de 25.04.2007 până la data de 20.10.2010- data încheierii actului aditional si la plata dobânzii legale aferentă acestor sume care va fi calculată de la data plăţii fiecărei sume până la data restituirii.

Dispune adaptarea pentru viitor a clauzei stipulate în convenţia de credit la art. 5.1 în sensul că toate sumele datorate de reclamant în temeiul convenţiei de credit, se vor calcula la o valoare CHF egală cu jumătate din diferenţa dintre cursul CHF de la momentul plăţii şi valoarea CHF de la momentul contractării, la care se va adăuga valoarea CHF de la momentul contractării.

Dispune restituirea de către pârâtă a sumelor excedentar încasate, în raport de formula de calcul mai sus menţionată, începând cu data introducerii acţiunii. Respinge cererea în rest, ca neîntemeiată. Obligă pârâtul la plata către reclamant a sumei de 800 lei cheltuieli de judecată constând în onorariu de avocat. Respinge cererea pentru diferenţa solicitată cu titlu de cheltuieli de judecată ca neîntemeiată. Cu drept de apel, în termen de 30 de zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti. Pronunţată astăzi, 30.06.2017 prin punerea solu?iei la dispozi?ia păr?ilor prin mijlocirea grefei instantei conform art. 396 alin. 2 Cod proc. civ.
Document: Hotarâre  7795/2017  30.06.2017

http://portal.just.ro/300/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=30000000000449653&id_inst=300

av. Cuculis

avocat@indrumari-juridice.eu

Bancpost Este Obligata In Premiera La Adaptarea Contractului Si Adaptarea Cursului CHF Aplicand Impreviziunea In Urma Deciziei CCR 623/2016-Impartirea Riscului Valutar Intre Banca Si Client-Avocat Cuculis

One comment to “Reechilibrare Contract Franci Cu Bancpost Si Recuperatorul De Creante Efg Europe Funding II Bv-Anulare Clauze Abuzive Comisioane Si Dobanda-Avocat Cuculis”
  1. Pingback: Rechilibrare Contract Credit Brd S.A-Clauze Abuzive Comision Gestiune - Avocat Cuculi - Cuculis si Asociatii

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume si email)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.