Remus Truica in divort! Ce implicatii juridice are scandalul dintre cei doi, si ce spune legea romana in privinta incredintarii minorilor va spune Biroul de avocatura Cuculis si Asociatii

Remus Truica a primit luni vizita a doi executori judecatoresti, insotiti de politie, a jandarmilor, si sotiei sale, Irina Truica, cu care se afla in plin proces de divort.Evident sotia nu a ajuns singura. Fortele de ordine au venit sa puna in executare un ordin judecatoresc potrivit caruia Irina Truica poate lua copiii, anunta Antena 3. Irina Truica a plecat dupa 25 de minute, impreuna cu fortele de ordine, desi nu a reusit sa isi vada gemenele. Dupa vizita executorului judecatoresc, Remus Truica a sosit cu bicicleta in fata vilei pe care o are la Snagov ca sa dea declaratii de presa. Acesta a precizat ca executarea nu a avut loc . Pentru a gasi o solutie trebuie sa stam la masa si sa discutam a precizat miliardarul. Se pare ca ea ma uraste”, a conchis Truica. Scandalul intre sotii Truica a continuat luni, cand avocatul Irinei a cerut, la Judecatoria Buftea, ca procesul de incredintare a gemenelor familiei, in varsta de 7 ani, sa fie amanat pentru data de 26 septembrie, din cauza ca aceasta nu are domiciliul in Romania si nu poate sa vada toate datele din dosar. Desi, iniatial, Irina Truica a primit custodia gemenelor, sambata, Curtea de Apel Bucuresti a suspendat decizia, incredintand gemenele tatalui. Razboiul dintre cei doi soti e departe de a se fi incheiat dupa ce au decis sa divorteze.

Din punct de vedere legal arata avocatul Cuculis,  in cazul divortului, codul de procedura civila arata in art. 607  ca – cererea de divort este de competenta judecatoriei in circumscriptia careia se afla cel din urma domiciliu comun al sotilor. Daca sotii nu au avut domiciliu comun sau daca nici unul dintre soti nu mai locuieste in circumscriptia judecatoriei in care se afla ce mai din urma domiciliu comun, judecatoria competeta este aceea in circumscriptia careia isi are domiciliul paratul, iar cand paratul nu are domiciliul in tara, este competenta judecatoria in circumscriptia careia isi are domiciliul reclamantul. De asemenea in cazul de fata este evident ca divortul se va solutiona cel putin la prima vedere din vina paratului si in niciun caz din culpa comuna prin acordul partilor.

Av. Cuculis arata de asemenea ca divortul poate interveni si prin acordul partilor, urmand ca cererea de divort sa fie semnata de ambii soti.In ceea ce priveste incuviintarea minorelor tot codul de procedura civila face lumina si ne arata in art.613 indice 2 ca instanta poate lua pe tot parcusrul procesului prin ordonanta presedentiala,masuri vremelnice cu privire la incredintarea copiilor minori, la obligatia de intretinere , la laocatia pentru copii si la folosirea locuintei. Asta este explicatia juridica a celor ce se intampla in familia miliardarului, a declarat avocatul.
Biroul de Avocatura Cuculis si Asociatii  – Indrumari Juridice Pentru Dvs. online! Prima Initiativa din Tara!!
Raspunsuri gratuite la intrebari juridice.

www.indrumari-juridice.eu
www.indrumari-juridice.ro
www.indrumari-juridice.eu/indrumarijuridice
www.indrumari-juridice.ro/Cuculis_Blog
http://indrumarijuridice.forumest.ro
Tel: 031.412.48.88 / 0722.298.011

Avocat Cuculis – Titular de cabinet si membru al Uniunii Nationale a Barourilor din Romania – Specialist in Drept Penal si Comercial

 

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.