Scrisoarea Politistului Ucigas Catre Familia Raisei Fetita Omorata Pe Trecerea De Pietoni

Scrisoarea trimisa de catre Politisul care a accident-o mortal pe Raisa catre familia acesteia

De data aceasta in cadrul articolelor pe care le faceam in mod uzual, articole despre legi si situatii juridice, nu mai analizam nimic din punct de vedere juridic ci punem la dispozitie publicului larg si cu acordul familiei Raisei , scrisoarea ce ne-a fost comunicata spre mijlocire de catre avocatul politistului ( Popescu Constantin ) provenita de la acesta, pentru a fi comunicata mai departe familiei.

Facem precizarea ca exista si o scrisoare trimisa de catre politistul Popescu Constantin pentru familia fetitei accidentate scrisoare pe care familia nu a dorit sa o faca publica.

Am facut aceasta mentiune pentru justa expunere a situatiei.

Redam mai jos scrisoarea politistului Popescu Constantin, trimisa catre familia Raisei.

scrisoare politist popescu constantin catre familia raisei partea 2

Ce stim pana in acest moment despre accidentul din Bulevardul Laminorului unde Raisa si-a pierdut viata?

Accidentul de saptamana trecuta unde politistul Popescu Constantin a accidentat mortal fetita de 11 ani si pe prietena ei tot de 11 ani a trimis-o in spital, scoate la iveala o serie larga de probleme de ordin organizatoric in politia romana dar si la nivel de personal angajat.

Cunoastem pana acum urmatoarele:

Politisul Constantin Popescu era incadrat din sursa externa cu un curs de cateva saptamani care nu te face politist ci mai degraba un fel de infumurat fara motive.

In urma accidentului dar si de prin ceea ce cunoastem ca s-a declarat la audieri politistul NU stia sa acorde primul ajutor;

Ne-am oripilat cu totii cand am vazut imaginile cu Popescu ce sustinea corpul micutei cu bocancul murdar de politie. Se pare ca acest lucru nu l-a invatat la scoala de politie de cateva saptamani ci acest lucru l-a simtit asa din interior fiindca eu cel putin nu-mi explic cum sa stai precum un vultur pe prada intr-o asemenea situatie.

Popescu Constantin nu cunostea ca preschimbarea permisului de conducere este obligatorie in Romania, fapt pentru care desi conducea o autospeciala de politie, acesta NU avea permis de Romania ci permis de UK.

Reiese la suprafata si faptul ca Popescu Constantin nu stie unde a facut cursurile de condus defensiv si nici nu mai stie cu cine sau cat au durat, ceea ce indica si faptul ca este posibil ca acele cursuri sa fi fost doar pe hartie.

Din toate probele dosarului reiese clar faptul ca accidentul l-a provocat din culpa aproape exclusiva a politisul Popescu.

Urmeaza ca in acest proces sa fie introdus in cauza si MAI dar si DGPMB alaturi de ASPMB care ar fi avut obligatia de semnalizare corespunzatoare a trecerii.

Asta nu-l scuza pe Popescu Constantin care recunoaste ca rula cu viteza EXCESIVA de vreo culpa.

Mai sunt multe de facut in dosarul penal fiindca nici macar expertiza nu a fost dispusa insa cert este ca din toata tragedia aceasta nu poate fi de vina doar Politistul Popescu ci avem un ansamblu intreg de persoane si institutii ce vor trebui sa plateasca.

Saptamana viitoare urmeaza alte audieri.

Av. Drd. Cuculis Adrian

11 comments to “Scrisoarea Politistului Ucigas Catre Familia Raisei Fetita Omorata Pe Trecerea De Pietoni”
 1. Din păcate,familiei care si-a pierdut puiul,nimic nu va putea sa ii aline pierderea! Doar timpul poate vreodată sa aibă puterea sa îl ierte !
  Peste orice poți trece,dar în cazul acesta nici-un părinte nu va putea trece!

 2. Sincer…nu doresc la nimeni să fie în pielea lui…Este un lucru bun faptul ca regretă, că îi pare rău, a greșit și a greșit rău dar acum este prea târziu.. Suntem oameni,cu toții greșim, uni mai ușor alții sub formă mai gravă. Totul depinde de judecători….

 3. Din pacate nu est eun caz singular, fiica mea in timp ce conducea regulamentar a fost izbita de o ambulanta SMURD ce circula pe contrasens fara a avea semnalele acustice in functiune, in loc sa primeasca prim ajutor calificat a fost injurata si terorizat.Organele de politie in cardasie cu cei de la ISU Covasna au incercat sa musamalizeze cazul, doar incapatanarea mea a facut ca pana la urma soferul sa fie sanctionat contraventional, DOAR CONTRAVENTIONAL. Pentru toate am dovezi, nu vorbe goale, e o practica generalizata.

 4. 80 % dintre politisti au mentalitate de militieni, afirmatie facuta pe un post TV national de Dumitru Coarna pe vremea cand era lider de sindicat. “Politistul” in chestiune va lua cel mult o pedeapsa cu suspendare(vezi cazul Timisul de Sus cu ani in urma), nu va avea Dreptul de a mai conduce 5 ani, iar daunele pt. deces vor fi platite de compania de asigurari din Romania unde are MI polita de asigurare care , la randul ei (compania de asigurare va marii pretul la toate politele de asigurare . Asadar tot noi prostii, nu in sens peiorativ, vom platii mizeria facuta de un cretin . acest caz nu este nici primul , si nici ultimul , ci vor mai fii sute si mii.

 5. Intrebare:
  Cele doua fetite care traversau strada alergand se apropiau de trecerea de pietoni tot alergand, sau au inceput sa alerge doar cand au pasit pe trecere?

 6. Cum ati putea sa iertati un asemenea polițist daca a omorât un copil nevinovat și al doilea in spital nu as putea așa ceva si eu am copil si nu as ierta in aceasta situatie eu ias da pușcărie pe viață

 7. Incercati sa comentati si sa redistribuiti analiza facuta, pentru a preveni repetarea.
  Zilele acestea am fost cu totii zguduiti de tragicul accident de circulatie in care si-a pierdut viata fetita RAISA, in BUCURESTI.
  Acest fapt impune o analiza temeinica, pentru a preveni astfel de accidente.
  Ma asteptam la o analiza responsabila a factorilor responsabili, facuta la fata locului, dar din pacate asistam la un prelungit sir de balbe, incompetenta si inducerea in eroare a publicului de catre asa zisii “formatori de opinie” de la TV, care in loc sa analizeze evenimentul de la inceput pana la sfarsit, pentru a trage concluzii revelatoare asupra modului cum s-a produs evenimentul, se dezlantuie cu furie doar pe finalul nefericit, la care oricum nu mai pot interveni salvator, in niciun fel. Se insista la nesfarsit pe justificarea misiunii politistului, cand de fapt ar trebui ca, in mod responsabil, sa fie preocupati de cauzele evenimentului, pentru a preveni alte nenorociri.
  Toata lumea vrea sa se lupte cu politia, sa o victimizeze, din varii motive (posibil unele intemeiate), sa curga sange, fara sa-i pese cuiva de victimele accidentului si mai cu seama de victimele ce vor urma. Pana cand ilegalitatile de la fata locului (pe care nimeni nu vrea sa le evidentieze si care au condus la intrunirea conditiilor producerii accidentului), nu vor fi remediate, zebra respectiva va ramane un permanent izvor de accidente similare.
  Va propun o analiza a evenimentelor, asa cum au fost prezentate in filmuletele prezentate la TV, care raman singurele dovezi concrete ale desfasurarii evenimentului (din care lipsesc din pacate, aspecte detaliate de la locul de inceput al evenimentului – zebra), aspecte care stau la baza generarii evenimentului si pe care le-am fotografiat pentru sustinerea analizei facute.

  POZA 1 POZA 2
  In poza 1

  • se observa vopseaua abia vizibila a benzilor zebrei, situatie in care masinile nu pot distinge zebra, dar acest fapt nu le absolva de raspundere deoarece exista vizibil semnul de circulatie pentru semnalarea trecerii de pietoni. In poza se observa doar stalpul metallic al semnului de semnalizare, insa perfect vizibil de masina implicata in accident;
  • se observa ca trotuarul de pe care ar fi trebuit sa coboare fetele (pentru a trece pe zebra in siguranta, ASA CUM PREVEDE LEGEA !!!), este impracticabil, obligand pietonii sa coboare pe carosabil din afara marcajului zebrei (INCALCAND LEGEA), pe ambele parti, ceea ce-i expune accidentelor, prin imposibilitatea de a se asigura inainte de trecerea pe zebra;
  In poza 2
  • se observa, in partea stanga a trecerii de pietoni, lipsa bordurilor trotuarului, pentru a facilita urcarea masinilor pe trotuar, pentru aprovizionarea magazinului din dreptul trecerii de pietoni, loc usor de abordat de pietonii obligati sa incalce legea !!!.
  In filmele date la TV
  • se observa cum fetele vin din partea stanga a pozei 2, vesele si fara griji, coboara responsabil pe carosabil prin portiunea fara bordura (singurul loc prin care puteau trece) si se indreapta spre zebra, cat de corect se poate, pe langa bordura, fapt ce arata ca erau constiente de regulile de circulatie, dar nu aveau alta cale de ajuns la trecerea de pietoni. De semnalat ca in tot acest timp erau cu spatele la masina politiei care venea spre ele. Dupa ce fac unu – doi pasi pe langa bordura si pe zebra, se intorc brusc la 900 pentru a traversa strada pe zebra, MOMENT IN CARE IN LOC SA SE OPREASCA SI SA SE ASIGURE (ASA CUM PREVEDE LEGEA), SE ANGAJEAZA IN TRAVERSAREA STRAZII, in ritmul in care mergeau pana in acel moment !!!. In acest moment, cand inca nu au mai facut inca un pas, putand sa vada strada, au sesizat apropierea masinii politiei, AVAND CLAR UN MOMENT DE EZITARE SESIZAT PE FILMELE TV si, in loc sa se opreasca (masina putand sa treaca la cca 1 – 1,5 metri de ele), au tasnit in fuga inspre masina, in speranta ca vor trece, fara nici o justificare logica, rationala !!!…;
  • acesta este momentul generarii accidentului, care putea fi evitat daca fetele ar fi fost atente, ar fi respectat legea si s-ar fi oprit pentru asigurarea traversarii!!!;
  • legea prevede ca trotuarul este pentru uzul pietonilor, iar carosabilul pentru uzul masinilor, dar deoarece pietonii trebuie sa mai si traverseze strada, legiuitorul a amenajat pentru pietoni zone dedicate si marcate pentru traversare, ZONE CARE CONSTITUIE UN DREPT AL PIETONILOR, DAR NU LE GARANTEAZA VIATA SI INTEGRITATEA, MOTIV PENTRU CARE LEGEA PREVEDE CA: ”INAINTE DE TRAVERSARE (adica atunci cand pietonul este inca pe marginea trotuarului – pe care din pacate nu il pot aborda), PIETONUL ESTE OBLIGAT SA SE ASIGURE CA TRECEREA SE POATE EFECTUA IN CONDITII DE SIGURANTA SI ABIA APOI SA PASEASCA PE ZEBRA !!!”, lucru care din pacate nu s-a intamplat, fetele incepand sa fuga ilogic inaintea masinii.
  Se pune intrebarea cum de s-a ajuns la aceasta manifestare comportamentala, aparent de nejustificat, a fetelor percepute de cei cunoscuti ca avand un comportament corect, fara probleme in familie si la scoala ?.
  Raspunsul foarte ingrijorator, poate fi dat de orice psiholog, fiind un semnal de alarma comportamentala inconstienta a tinerilor in evolutia lor, care ar suna cam asa:
  • in momentul schimbarii directiei de mers la 900, pe trecerea de pietoni, fetele erau sub coordonarea “CREIERULUI LIMBIC”, adica a creierului instinctelor primare, animalice (conform evolutiei omului), creier care ne guverneaza actiunile impulsive, de moment, nejudecate, necontrolate, pana la 21 de ani. Sub actiunea acestei stari, in momentul cand au sesizat venirea masini, tot impulsiv si necontrolat, nejudecat (sub imperiul suprapunerii rapide de semnale alarmante contradictorii si imposibil de prelucrat rapid de “CREIERUL RATIONAL”), fetele si-au continuat traversarea si, mai mult, prin bulversarea mesajelor alarmante din creier (de continuare a traversarii si de pericol datorat apropierii masinii), “CREIERUL RATIONAL” – neocortexul (al ratiunii, gandirii), nu a mai putut interveni pentru a impune judecarea situatiei in care se aflau.
  • din pacate, foarte important este faptul ca “CREIERUL RATIONAL”, care se manifesta doar la cateva moment dupa “CREIERULUI LIMBIC”, atinge o maturitate evidentă (biologică) doar în jurul vârstei de 21 ani (abia după această vârstă poți spune că discuți cu o ”ființă umană” formată, care înțelege concepte abstracte, dincolo de reacții instinctive), pana atunci actiunile umane fiind guvernate de “CREIERULUI LIMBIC”, al instinctelor impulsive;
  • exista si situatii in care “CREIERULUI LIMBIC” si “CREIERUL RATIONAL” colaboreaza concomitent, spre exemplu cazul in care pe o sosea cu mai multe benzi pe acelasi sens, in plin trafic, fiecare sofer conduce fiind constient ca trebuie sa fie atent la toti partenerii care ruleaza langa el. In toate cazurile de accidente (!!!), se constata ca pentru evitarea unui accident, soferul care ar urma sa treaca peste masina care a ajuns aruncata in fata sa (chiar daca este un TIR), in loc sa treaca peste acea masina, franeaza si vireaza brusc chiar daca urmeaza sa cada in rau, prapastie, santuri, mormane de zapada, sau sa accidenteze masinile care circula correct pe benzile alaturate. Aceasta manifestare inseamna ca la constientizarea unui pericol, cand cele doua creiere colaboreaza la parcurgerea unui drum cu potentiale pericole, reactia celor doua creiere este de a evita accidental, punand frana puternica si virand spre afara drumului, chiar daca acest fapt ii va aduce si lui moartea, neconstientizata de situatia colaborarii intre cele doua creiere care sunt ocupate cu asigurarea condusului in situatii potentiale de accidente.

  Daca analizam situatia din punctual de vedere al vinovatilor, situatia ar sta cam asa:
  1. vinovati sunt proiectantii trecerii de pietoni care pozitioneaza trecerea in dreptul unui stalp de electricitate care incomodeaza pietonii;
  2. vinovati sunt constructorii trotuarului care fac trecerea de pietoni inutilizabila din cauza pamantului din zona verde plasata in dreptul zebrei, obligand pietonii sa incalce legea;
  3. vinovati sunt salariatii primariei care au receptionat o lucrare ce aduce prejudicii populatiei, conducand la incalcarea nevoita (obligatorie) a legilor si la expunerea la accidente;
  4. vinovati sunt cei care (la toate nivelurile) nu tin cont de influenta dezvoltarii creierului tinerilor si nu ii educa, explicandu-le foarte des, pentru a fi retinut, care este riscul la care se expun pana la maturitate;
  5. vinovati sunt (din pacate) PARINTII (langa care suntem cu totii, dar nu putem face nimic), care probabil ca nu cunosteau realitatea evolutiei creierului, cat si neajunsurile ce le creaza, ajungand acum sa-si franga inimile in zadar si sa caute razbunare (satisfactii desarte care, din pacate, nu le vor mai aduce fata inapoi), cerand “ochi pentru ochi si dinte pentru dinte…”. Aici ar trebui sa subliniem ca nicicand nu este destul cat credem ca am facut pentru ghidarea spre maturizare a copiilor nostril !!!;
  6. vinovat este soferul care a produs accidentul (si care va raspunde pentru fapta sa, conform legii), dar aici, din filmele TV, un psiholog ar putea explica starea unuia care a produs un accident, din modul de comportare, ca o atentionare pentru soferi, si anume:
  • soferul conducea tot intr-o zi insorita, pe o strada fara circulatie mare de masini la acea ora, se grabea (indiferent de motivul ce-l avea), ceea ce insemna ca mai avea treburi la birou (ca altfel ar fi condus incet si s-ar fi bucurat de ziua frumoasa), si-a asigurat mersul in viteza prin semnalele vizuale in functiune, considerand ca nu este cazul sa tulbure linistea strazii si ca masura luata este suficienta (alaturi de vederea masinii politiei), pentru o parcurgere in viteza, fara problem, toate acestea fiind sub conduita “CREIERULUI LIMBIC” ;
  • faptul ca nu a franat poate insemna mai multe lucruri: fie a vazut ezitarea fetelor de a trece zebra, in momentul cand l-au vazut, si ca urmare a considerat ca se vor opri conform legii pentru asigurare, vazand ca este masina de politie, care se grabeste (din varii motive, care nu ne pot consola), el judecand (“CREIERULUI LIMBIC”) ca are timp sa treaca, fie ca nu le-a vazut (fetele mergand paralel cu bordura), fie ca s-a blocat cand a vazut ca rationamentul lui nu s-a adeverit si nu a mai avut timp de a le evita;
  • faptul ca nu a franat inseamna ca a fost atent tot timpul la condus (cu rationamentele de mai sus), deoarece in cazul in care nu ar fi fost atent la condus, instinctual, in momentul in care ar fi sesizat inevitabilul, “CREIERUL RATIONAL”, in mod instinctual, l-ar fi obligat sa franeze !!!…
  • din modul de vorbire la telefon, timbrul vocii si agitatia de la momentul in care cere ajutor la Salvare, inclusive faptul ca nu constientizeaza existent si celei de-a doua victim, se deduce ca este socat, nu stie ce sa faca, cerand instinctiv ajutor pentru victima;
  • din faptul ca nu stie cum sa ajute victima, inseamna ca se confirma comportamentul similar si al altor soferi aflati in aceasi situatie de soc, cand nu mai stiu sa faca nimic.

  17.01.2022
  COVIC Paul

  COMPLETARI LA ANALIZA – de retinut ca:

  1. pe zebra nu se trece in fuga, deoarece chiar daca prima masina este oprita, masina de pe banda a doua poate sa nu opreasca si sa accidenteze pietonii;
  2. pietonul nu trece pe zebra decat daca masinile sunt oprite, dar si atunci trebuie sa fie atent, sa-si pazeasca viata, deoarece se poate ca o masina din randul doi sa nu poata opri (din varii motive), sa intre in prima masina oprita si sa o arunce peste pietoni;
  3. necesitatea asigurarii si a propriei protectii la trecerea pe zebra se impune si deoarece pot aparea situatii neprevazute, ca de exemplu: soferul poate suferi un infarct, situatie in care daca pietonul nu a asteptat si nu s-a asigurat ca masina a oprit, poate fi accidentat, sau o eventuala portiune de gheata sau de ulei pe carosabil scoate eficienta franelor din calcul, masina lovind pietonii datorita patinarii…
  4. faptul ca politistul nu stia de a doua fata, denota ca era in stare de soc, motiv pentru care nu i se poate imputa neacordarea primului ajutor;

 8. Avand in vedere ca avocatul Cuculis il reprezinta pe politist in instanta,ma intreb de ce acest articol?Chichițe avocățești?Manipularea opiniei publice pe tema vinovatului pe care trebuie sa il scoata cat mai usor din cauza asta?Bani extorcati de la organismele statului pe tema dată?…sau toate la un loc.In război unii mor,iar alții se umplu de bani pe nenorocirea acelor ce mor.Nesimțire!

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.