Secapital si Bancpost Vanzarea De Imobile In Mod Ilegal Catre Cetateni Straini Turci – Act De Adjudecare Nul – Avocat Cuculis

Situatie Incredibila  – Licitatie Publica Ilegala Si Vanzarea Imobilului Debitorului Catre Un Cetatean Turc La Fel De Ilegala –  Vanzare A Fost Facuta La Cererea Recuperatorului De Creante  Secapital si A Bancii Bancpost –  Licitatia Publica

Nu sunt putine abuzurile bancilor intarite de fratii lor mai mici, recuperatorii de creante, insa ceea ce s-a intamplat in cazul acestei executari silie nu este doar un abuz, este o ilegalitate ce ar trebui sanctionata inclusiv de catre legea penala!

Situatia de fapt:

In data de 06.09.2016 a fost vandut la licitatie publica imobilul debitorului!  Procedura de vanzare le licitatie este una foarte clar reglementata de catre codul de procedura civila si anume:

Primul pas:

Garanţia de participare

(1) Participanţii la licitaţie trebuie să consemneze, cel mai târziu până la începerea licitaţiei, la dispoziţia executorului judecătoresc, cel puţin 10% din preţul de începere a licitaţiei pentru bunurile pe care intenţionează să le cumpere.

Pasul 2

Efectuarea licitaţiei

(1) Vânzarea la licitaţie se va face în mod public de către executorul judecătoresc, care va oferi bunurile spre vânzare prin 3 strigări succesive.

(2) Preţul de la care începe licitaţia este cel prevăzut în publicaţii sau anunţuri, potrivit art. 761 alin. (2).

(3) În raport cu natura sau cu destinaţia lor, bunurile se vor vinde fiecare în parte sau mai multe împreună, ţinându-se seama în toate cazurile ca prin modul de vânzare acestea să nu se deprecieze.

(4) În cazul când de la debitor s-au ridicat şi sume de bani, vânzarea celorlalte bunuri nu se va putea face decât în măsura în care acele sume nu acoperă creanţa creditorului urmăritor şi accesoriile acesteia, împreună cu cheltuielile de executare.

(5) Bunul se adjudecă celui care, după 3 strigări succesive, făcute la intervale de timp care să permită opţiuni şi supralicitări, oferă preţul cel mai mare, iar atunci când există un singur concurent, acesta a oferit preţul de începere a licitaţiei.

Din actele pe care le veti vedea mai jos, observam ca ADJUDECATAR este cetateanul TURC ce a participat efectiv, depunand inclusiv cautiune de 10%

Avea voie cetateanul TURC SA ACHIZITIONEZE TERN IN ROMANIA?

NU!

LEGE nr.312 din 10 noiembrie 2005 privind dobândirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor de către cetăţenii străini şi apatrizi, precum şi de către persoanele juridice străine, arata in art. 4 :

Art. 4. – Cetăţeanul unui stat membru nerezident în România, apatridul nerezident în România cu domiciliul într-un stat membru, precum şi persoana juridică nerezidentă, constituită în conformitate cu legislaţia unui stat membru, pot dobândi dreptul de proprietate asupra terenurilor pentru reşedinţe secundare, respectiv sedii secundare, la împlinirea unui termen de 5 ani de la data aderării României la Uniunea Europeană.

Astfel, legea face referire doar la cetatenii statelor Membre U.E!

Practic asta arata ca tara ne este cumparata de catre straini, dupa ce recuperatorii ii dau pe mana executorilor pe debitorii restanti, insa in mod ILEGAL!

Pentru membrii altor state, precum TURCIA , acestia NU au dreptul sa achizitioneze teren in Romania!

Dobândirea dreptului de proprietate asupra terenurilor de către cetăţenii străini, apatrizii şi persoanele juridice aparţinând statelor terţe

Art. 6. – (1) Cetăţeanul străin, apatridul şi persoana juridică aparţinând statelor terţe pot dobândi dreptul de proprietate asupra terenurilor, în condiţiile reglementate prin tratate internaţionale, pe bază de reciprocitate.

(2) Cetăţeanul străin, apatridul şi persoana juridică aparţinând statelor terţe nu pot dobândi dreptul de proprietate asupra terenurilor în condiţii mai favorabile decât cele aplicabile cetăţeanului unui stat membru şi persoanei juridice constituite în conformitate cu legislaţia unui stat membru.

Intre Romania si Turcia nu exista un asemenea tratat!

Acum sa vedem actele!

Tragem concluzia din actul de adjudecare, ca singurul licitatorule este cetateanul turc, deci din start, executorul se face vinovat de abuz in serviciu!

Abuzul continua atunci cand , fara sa participe la licitatie, sotia cetateanului turc, apare ca si adjudecatar, in actul de adjudecare, fara sa fi participat la licitatia publica!

Trageti singuri concluzia asupra profundei ilegalitati comise!

av. drd. Cuculis

avocat@indrumari-juridice.eu

Totul Despre Executarile Silite, Posibilitatile De Anulare Si Invocare A Clauzelor Abuzive,Evacuari,Suspendari De Executare Si Executari Silite Ilegale – Avocat Cuculis

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.