Succes Cu Darea In Plata – Contestatia Bancii Raiffeisen Respinsa Ca Lipsita De Interes – Avocat Cuculis

Notificarea De Dare In Plata Contestata Ulterior De Catre Banca Si Respingerea Ca Lipsita De Interes A Contestatiei Bancii Raiffeisen – Vedeti Solutia – Avocat Cuculis

Ce presupune de fapt exceptia lipsei de interes si cum poate sa o invoce oricine se afla intr-un litigiu cu banca pe contestarea notificarii de dare in plata!

Solutia pe scurt: Admite excepţia lipsei de interes. Respinge cererea, ca lipsită de interes. Cu drept de apel în 30 de zile de la comunicare, cererea de apel se va depune la Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti.
Document: Hotarâre    22.09.2016

Nr. unic (nr. format vechi) : 10505/303/2016
Data inregistrarii 31.05.2016
Data ultimei modificari: 22.09.2016
Sectie: ……
Materie: Civil
Obiect: alte cereri contestaţie dare în plată – Legea 77/2016
Stadiu procesual: Fond

Părţi

Nume Calitate parte
RAIFFEISEN BANK S.A. Reclamant
MIREA SANDU ADRIAN La C.A Cuculis Pârât
MIREA ANAMARIA MAGDALENA La C.A Cuculis Pârât

Şedinţe

22.09.2016
Ora estimata: 08:30
Complet: 3-C
Tip solutie: Respinge cererea
Solutia pe scurt: Admite excepţia lipsei de interes. Respinge cererea, ca lipsită de interes. Cu drept de apel în 30 de zile de la comunicare, cererea de apel se va depune la Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti.
Document: Hotarâre    22.09.2016

 

Ce reprezinta exceptia, cand poate fi invocata, de catre cine si care sunt consecintele?

Excepţia lipsei de interes, mijloc procesual de apărare prin care se invocă lipsa interesului sau a uneia din cerinţele acestuia cu privire la cererea de chemare în judecată sau la alt mijloc procedural ce intră în conţinutul acţiunii civile (cereri, excepţii, exercitarea căilor de atac, executarea silită); e.l.î. este o excepţie de fond, absolută şi peremptorie; în cazul în care instanţa consideră că această excepţie este întemeiată, cererea de chemare în judecată (sau, după caz, altă formă procedurală) va fi respinsă ca lipsită de interes.

Excepţia lipsei de interes, este o excepţie de fond (se invocă încălcarea cerinţelor interesului – condiţie de exercitare a acţiunii civile), peremptorie (admiterea sa împiedică soluţionarea fondului cererii) şi absolută (se încalcă norme de ordine publică), care poate fi invocată de instanţă din oficiu, de procuror sau de orice parte interesată, în orice stare a procesului, dacă prin lege nu se prevede altfel, faţă de prevederile art. 247 alin. (1) teza I NCPC.

Dacă excepţia este admisă, acţiunea va fi respinsă ca lipsită de interes.

Pratic exceptia poate fi invocata ORICAND de catre toate partile din proces(desi sigur, partea interesata poate fi paratul sau instanta din oficiu).

avocat@indrumari-juridice.eu

http://portal.just.ro/303/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=30300000000271165&id_inst=303

 

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.