TAXA DE POLUARE 2007 – 2012 SE RETURNEAZA SI SE POT INMATRICULA MASINI FARA PLATA TAXEI, CU SIGURANTA

Taxa de poluare SE RESTITUIE LA TOATA LUMEA- asa a decis ICCJ in cadrul unui recurs in interesul legii

avocat timbru mediu

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

Biroul de Informare şi Relaţii Publice

 

 

 

C  O  M  U  N  I  C  A  T

 

 

În şedinţa din 14 noiembrie 2011, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Completul competent să judece recursul în interesul legii, legal constituit în fiecare dintre cauze, a soluţionat un număr de 4 recursuri în interesul legii, fiind pronunţate următoarele soluţii:

 

 Decizia nr.24 în dosarul nr. 9/2011.

             Admite recursurile în interesul legii formulate de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Colegiul de conducere al Curţii de Apel Iaşi şi Colegiul de conducere al Curţii de Apel Cluj şi stabileşte că:

1.Acţiunea având ca obiect obligarea Instituţiei Prefectului prin serviciul de specialitate, la înmatricularea autovehiculelor second-hand achiziţionate dintr-un alt stat membru al Uniunii Europene, fără plata taxei de poluare prevăzută de Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr.50/2008 şi fără parcurgerea procedurii de contestare a obligaţiei fiscale prevăzută de art.7 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr.50/2008 este admisibilă.

2. Procedura de contestare prevăzută de art.7 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr.50/2008 raportat la art.205-218 din Codul de procedură fiscală nu se aplică în cazul cererilor de restituire a taxei de poluare întemeiate pe dispoziţiile art.117 alin.1 lit.d din acelaşi cod

Obligatorie, potrivit art.3307 alin.4 din Codul de procedură civilă.

Pronunţată în şedinţă publică, azi, 14 noiembrie 2011.

Biroul de avocatura Cuculis si Asociatii au avut dreptate din nou cand au sfatuit pe toti cei care au platit taxa de poluare sa se indrepte catre instanta de judecata. Conform ICCJ si titrand avocatura.com – TOTI ROMANII CARE AU ACTIONAT IN INSTANTA ISI VOR RECUPERA TAXA. Chiar mai mult de atat, in legatura cu EVITAREA taxei de poluare, tot ICCJ a statutat actiunea ADMISIBILA, asta inseamna ca taxa de poluare va PUTEA FI EVITATA CU SUCCES- a declarat av. Cuculis.

Acum este cel mai bun moment pentru demararea procesului de recuperare/evitare taxa de poluare – adauga avocatul.

ICCJ: Toti romanii care s-au adresat instantei, isi vor primi banii inapoi pe taxa de poluare

Statul roman nu mai are loc de intors: trebuie sa dea banii inapoi pe taxa de poluare pentru masinile second hand inmatriculate inRomaniatuturor celor care depun cereri de restituire in instanta. Asa a stabilit Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), printr-o decizie emisa dupa o interventie in interesul legii.

Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie nr. 24 din 14 noiembrie 2011, pronuntata in dosarul nr. 9/2011 admite recursurile in interesul legii formulate de procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Colegiul de conducere al Curtii de Apel Iasi si Colegiul de conducere al Curtii de Apel Cluj si stabileste ca:

1. Actiunea avand ca obiect obligarea Institutiei Prefectului prin serviciul de specialitate, la inmatricularea autovehiculelor second-hand achizitionate dintr-un alt stat membru al Uniunii Europene, fara plata taxei de poluare prevazuta de Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr.50/2008 si fara parcurgerea procedurii de contestare a obligatiei fiscale prevazuta de art. 7 din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr.50/2008 este admisibila.

2. Procedura de contestare prevazuta de art.7 din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr.50/2008 raportat la art. 205-218 din Codul de procedura fiscala nu se aplica in cazul cererilor de restituire a taxei de poluare intemeiate pe dispozitiile art. 117 alin. 1 lit. d din acelasi cod.

Obligatorie, potrivit art. 33o indice 7 alin.4 din Codul de procedura civila. Pronuntata in sedinta publica, azi, 14 noiembrie 2011.

 

Biroul de Avocatura Cuculis si Asociatii  – Indrumari Juridice Pentru Dvs. online! Prima Initiativa din Tara!!
Raspunsuri gratuite la intrebari juridice.
Biroul de Avocatura Cuculis si Asociatii  – Indrumari Juridice Pentru Dvs. online! Prima Initiativa din Tara!!
Raspunsuri gratuite la intrebari juridice.

www.indrumari-juridice.eu
www.indrumari-juridice.ro
www.indrumari-juridice.eu/indrumarijuridice
www.indrumari-juridice.ro/Cuculis_Blog
http://indrumarijuridice.forumest.ro
Tel: 031.412.48.88 / 0722.298.011

Avocat Cuculis – Titular de cabinet si membru al Uniunii Nationale a Barourilor din Romania – Specialist in Drept Penal si Comercial

337 comments to “TAXA DE POLUARE 2007 – 2012 SE RETURNEAZA SI SE POT INMATRICULA MASINI FARA PLATA TAXEI, CU SIGURANTA”
 1. Este posibil??? Eu am incercat sa inmatriculez dupa aflarea deciziei si am fost refuzat de catre cei de la inmatriculari ” nu am primit nimic oficial in acest sens ” a fost raspunsul.
  Ce este de facut ?????

  • Buna ziua. Este cu siguranta o problema daca a-ti facut asta, deoarece fara un proces in instanta NU o sa puteti inmatricula masina. Biroul nostru va poate ajuta cu siguranta mai ales ca exista decizie a ICCJ care va este in avantaj. Procentul de castig este foarte mare spre 100%. Cu stima.

   Biroul de Avocatura Cuculis si Asociatii – Indrumari Juridice Pentru Dvs. online! Prima Initiativa din Tara!!
   Raspunsuri gratuite la intrebari juridice.

   http://www.indrumari-juridice.eu
   http://www.indrumarijuridice.wordpress.com
   http://indrumarijuridice.forumest.ro
   Tel: 031.412.48.88 / 0722.298.011

  • am inmatriculat in decembrie 2012 un logan adus din germania si am platit la finante vreo 2000 lei. ii pot recupera printr-o plangere la instanta? va multumesc!

   • Cu siguranta puteti, trebuie sa urmati procedura prealabila si uletrior plangerea la instanta. Av. Cuculis 0722298011

 2. buna ziua.
  doresc sa i-mi achizitionez o masina din spania ,ma puteti ajuta sa nu mai platesc aceasta taxa de imatriculare imensa ,si cit m-ar costa

   • buna doresc sa imi imatriculez masina adusa din strianatate fara sa platesc taxa e enorma de 2.330 euro ce trebuie facut;am facut aproape toate actele necesare dar cand am ajuns la pret am renuntat ajuttima va rog.

    • Buna ziua. Va va contacta un avocat prin e-mail in cel mai scurt timp pentru rezolvarea problemei.
     Cristian Deca -0722298011

 3. Daca , maine, 28 11 2011, imi cumpar o masina second hand, inmatriculata intr-o tara din UE, cum pot sa o inmatriculez in romania fara a plati taxa de poluare?

 4. In aceeasi situatie sunt si eu! In curand vreau sa cumpar o masina dintr-un stat membru al UE. Cum pot evita plata taxei de inmatriculare? Ma puteti ajuta? Astept un raspuns. Va multumesc !

 5. Buna ziua am un Fiat punto 1242 motor, din 1997, am doua randuri de numere rosii scoase, cum as putea face sa nu platesc taxa de prima inmatriculare si totusi sa imi inmatriculez masina?

  • Buna ziua stimata doamna. Asa cum am discutat deja acest subiect, puteti fara probleme sa promovati o actiunea in fata instantei de judecata prin care sa evitati taxa de poluare si de asemenea cu succes sa inmatriculati masina provizoriu pana la finalizarea procesului de fond. In orice caz aceste demersuri va sfatuiesc sa le faceti in cel mai scurt timp dat fiind faptul ca se anunta miscari legislative. Cu stima, av. Cuculis.

   Biroul de Avocatura Cuculis si Asociatii – Indrumari Juridice Pentru Dvs. online! Prima Initiativa din Tara!!
   Raspunsuri gratuite la intrebari juridice.

   http://www.indrumari-juridice.eu
   http://www.indrumarijuridice.wordpress.com
   http://indrumarijuridice.forumest.ro
   Tel: 031.412.48.88 / 0722.298.011

 6. buna ziua,
  doresc sa inmatriculez maine (16.12.2011) o masina cumparata dintr-un stat membru UE. trebuie sa mai platesc taxa de poluare? daca o platesc cum pot sa o recuperez?
  Va multumesc.

 7. Buna ziua.Am cumparat un autoturims si am depus actele pentru inmatricularea fara taxa.Am proces deabea in 03.05.2012.Mai am sanse sa o inmatriculez fara taxa daca actele au fost depuse in luna noiembrie 2011?

 8. buna ziua.as vrea sa-mi cumpar si eu o masina din germania si nu stiu cum ar fi mai bine sa procedez: sa cer inmatricularea fara plata taxei sau sa platesc taxa si sa cer restituirea? dar cu noua lege din 2012 mai am vreo sansa sa-mi recuperez o taxa platita in 2010? va multumesc

 9. Buna seara!vreau sa achizitionez o masini din germania!In acest an 2012 prin instanta se mai poate inmatricula fara a plati taxa?Multumesc mult!Cu respect!

  • Taxa de poluare se poate recupera si in 2012, legea noua nu este decat o alta pacaleala lansata in presa de catre minunatul nostru Guvern.

 10. La un logan nou cumparat de la Dacia in anul 2010 se poate recupera taxa de poluare in instanta
  ? plus dobinda…multumesc

 11. Dupa noua lege 9/2012 se mai pot castiga in instanta procesele referitoare la inmatricularea autoturismelor SH.care au fost inmatriculate intr-o tara membra ue,FARA PLATA TAXEI,dand in judecata Serviciul Inmatriculari?Aceasta lege nu da in cap LEGII 50/2008 cu care erau prevazute actiunile anterioare legii noi?

  • Buna ziua stimata doamna. Referitor la problema dvs. va aduc la cunostiinta ca – desi aceasta ordonanta a fost modificata asta nu inseamna ca ea reuseste sa evite dubla impunere. Atata vreme cat dubla impunere va continua spre ex. masina a fost cumparata din germania si ea a fost deja inmatriculata acolo, statul Roman nu poate taxa din nou pentru o taxa de poluare deja platita. In concluzie cu succes si pentru 2012 puteti cu sanse reale sa inmatriculati fara plata taxei de poluare masina si daca a-ti plait-o sa o puteti recupera. Cu stima, Biroul de avocatura Cuculis si Asociatii ,

   Biroul de Avocatura Cuculis si Asociatii – Indrumari Juridice Pentru Dvs. online! Prima Initiativa din Tara!!
   Raspunsuri gratuite la intrebari juridice.

   http://www.indrumari-juridice.eu
   http://www.indrumarijuridice.wordpress.com
   http://indrumarijuridice.forumest.ro
   Tel: 031.412.48.88 / 0722.298.011

 12. Varul meu are o masina adusa din Spania un ford escort ar putea el sa isi imatriculeze masina fara sa plateasca taxa de poluaru??? Si ce ar trebui sa faca???Astept un raspuns urgent.

  • Buna ziua stimate domn. Pentru a putea inmatricula masina despre care faceti referire fara a plati aceasta taxa trebuie sa demarati un proces in instanta, asta este singura cale. Pentru mai multe detalii o sa va contacteze un avocat din partea cabinetului nostru. Cu stima,
   Biroul de Avocatura Cuculis si Asociatii – Indrumari Juridice Pentru Dvs. online! Prima Initiativa din Tara!!
   Raspunsuri gratuite la intrebari juridice.

   http://www.indrumari-juridice.eu
   http://www.indrumarijuridice.wordpress.com
   http://indrumarijuridice.forumest.ro
   Tel: 031.412.48.88 / 0722.298.011

   Avocat Cuculis – Titular de cabinet si membru al Uniunii Nationale a Barourilor din Romania – Specialist

 13. Am o masina care am inmatriculat-o in 2008, decembrie , si am platit 4800 ron taxa de poluare. Pot recupera in instanta aceasta taxa si dobanda aferenta? Daca da, vreau sa o fac`cat mai repede prin intermediul dvs.

  • Cu siguranta puteti sa va recuperati banii integral impreuna cu dobanzile legale din 2008 si cu onorariul aferent acestei activitati. Cu stima, av. Cuculis
   0722298011

 14. am un autoturism Renault Symbol, cumparat in 2010, pentru care am platit 300 E taxa de poluare, intrebarea mea este: Pot sa recuperez in instanta suma respectiva?
  Ma poate ajuta cineva?
  Multumesc

  • Cu siguranta va puteti recupera atat taxa cat si dobanzile legale de la data platii.
   Cu stima, Cristian Deca – 0722298011

 15. buna ziua am cumparat un auto hyundai in leazing in noiembrie 2011 si am platit taxa de mediu 2300 ron o pot recupera am inteles ca la masinile noi nu se poate recupera

  • Nu se poate recupera taxa de poluare pentru autoturismele noi sau cele care provin din alte state in afara U.E..

   Cu deosebita consideratie – Cristian Deca – 0722298011

 16. AM UN SEAT TOLEDO ADUS IN TARA DIN ANU 2007 DIN SPANIA.POT EVITA PLATA TAXEI AUTO SAU NU SE MAI POATE?ASTEPT UN RASPUNS .VA MULTUMESC MULT.

  • Plata Taxei Auto se poate evita in urma unui proces in instanta si obtinerea unei hotarari prin care sa oblige serviciul de inmatriculari la inmatricularea automobilului fara plata taxei.

   Cristian Deca – 0722298011

  • Da inca se poate evita taxa de poluare. In cel mai scurt timp veti fi contactata de un avocat din cadrul biroului nostru.
   Cu stima,
   Cristian Deca – 0722298011

  • Buna ziua. Durata de recuperare a taxei de poluare in Bucuresti dureaza intre – 6 si 10 luni de zile. Cu stima, Cristian Deca – 0722298011

 17. Buna ziua,

  Se mai poate recupera taxa de poluare in varianta 2012 daca aduc acum o masina din Germania si o inmatriculez in Romania?

  Va ocupati de procese de recuperare a taxei de poluare si pentru provincie (Cluj-Napoca) ? Cam care ar fi durata de recuperare a taxei de poluare in acest caz?

  Va multumesc!

  • Taxa de poluare se poate recupera si in 2012 – noua lege nu schimba cu nimic caracterul abuziv al acestei taxe si faptul ca a fost decalarata ilegala de care Curtea de Justitie a Uniunii Europene.

   Cu stima. Cristian Deca – 0722298011

 18. buna ziua.am achizitionat un vw din germania la mana a doua si as fi interesat daca se poate s-o inmatriculez fara a mai plati taxa de poluare.am scos primul set de nr rosii .as vrea sa stiu cat poate dura procesul si daca tot acest timp pot circula cu masina.va multumesc

 19. Buna ziua,
  detin doua autoturisme inmatriculate in Bulgaria cu procuri notariale de folosinta pe numele meu.as dori sa le inmatriculez in romania fara a mai plati taxa auto……….se poate acest lucru?cat -ar costa actiunile intrprinse de catre dvs si cat ar dura,in caz de reusita in instanta?……………Cu stima,Florin Cirstea.

  • Trebuie sa aveti un contract (act) care dovedeste ca sunteti proprietarul masinii.
   Cu stima Cristian Deca – 0722298011

   • am contract vanzare cumparare si procura masina fiind cumparata de la o firma care se ocupa de inmatriculari si nu ami da factura cum o anmatriculez???????????????????????????????????

 20. Buna ziua ! as vrea sa stiu daca pe parcursul procesului pot circula cu masina aceasta avand numerele provizorii expirate,se poate da un act sau o autorizatie cu care pot circula cu masina pana la finalul procesului?multumesc si astept cu interes raspunsul dvs.

  • Buna ziua, din pacate nu puteti circula daca aveti numerele proviorii expirate. Numai in judetul Constanta este posibil sa puteti circula cu masina cu un certificat de grefa care atesta ca aveti un proces pe rolul instantei. Pentru mai multe detalii nu ezitati sa ne contactati.
   Cu stima,
   Cristian Deca – 0722298011

   • Buna ziua,am o masina cumparata din Franta si ,ca toata lumea as dori sa o inmatriculez fara a plati taxa.As dori sa va intreb daca, asa cum in Constanta se poate circula cu masina cu un certificat de grefa pana la sfarsitul procesului,nu este posibil acest lucru si in Dolj ,de unde sunt eu,in baza aceluiasi temei legal.Am inteles ca la momentul actual ,cand va trimit eu aceasta solicitare sunt deja mai multe judete ,unde este posibil acest lucru.
    Multumesc pt. atentie si astept raspunsul dumneavoastra,daca ma puteti ajuta!

 21. buna cum asi putea sa imatriculez masina fara sa platesc taxa de poluare.e foarte scumpa 2 330 euro ce asi putea face ajutati-ma va rog multumesc

 22. buna ziua.am achizitionat un vw golf din germania la mana a doua an fabricatie 2003 in luna ianuarie 2007, am platit taxa de inmatriculare 6288 ron in data de 19.03.2007, iar in data de 20.08.2008 mi s-a restituit suma de 2155 ron printr-o cerere adresata Finantelor,intrebarea este daca mai pot recupera ceva din aceasta suma si cum o pot face, prin instanta??

 23. buna ziua, am primit din germania un vw golf cu transmisie automata, am probleme cu coloana, am act de vanzare cumparare…cum o pot inmatricula fara a achita taxa de 1681e…multumesc

  • Buna ziua stimate domn. In legatura cu problema dvs. va raspunde cu placere av. Cuculis.
   Puteti cu siguranta sa va inmatriculati masina fara plata taxei de poluare daca intruniti cateva conditii: Aveti o masina inmatriculabila, sa fi fost inmatriculata in U.E -, sa aveti actele traduse in romana, si o decizie a taxei de poluare. daca veti verifica la tribunalul Ialomita dosarul 999/2012 cu avocat Cuculis, a catigat PRIMUL PROCES DIN ROMANIA PE 2012 pe taxa de poluare NOUA. Prin urmare va putem ajuta cu siguranta, garantat.
   Biroul de Avocatura Cuculis si Asociatii – Indrumari Juridice Pentru Dvs. online! Prima Initiativa din Tara!!
   Raspunsuri gratuite la intrebari juridice.

   http://www.indrumari-juridice.eu
   http://www.indrumarijuridice.wordpress.com
   http://indrumarijuridice.forumest.ro
   Tel: 031.412.48.88 / 0722.298.011

   Avocat Cuculis – Titular de cabinet si membru al Uniunii Nationale a Barourilor din Romania

 24. Buna ziua stimati,

  Am achizitionat un autoturism din austria. Am facut cartea RAR, dar nu mai am numere rosii. Vreau sa o inmatriculez (1300 euro), dar prin instanta de judecata. Exista posibilitatea ca pe timpul procesului sa mi se atribuie numere rosii pana la solutionare ? Sunt din Hunedoara. Va multumesc.

  • Stimate domn. In legatura cu problema dvs. cu taxa de poluare. Din pacate daca nu faceti parte din judetul Contant nu puteti sa luati numere rosii asa simplu. Procedura este in felul urmator: Se introduce o cerere de chemare in judecata pentru inmatricularea definitiva si accesoriu o cerere pentru numere rosii. pentru a indeplini aceasta procedura avem nevoie de rar, actele masinii traduse , contract v-c tradus decizia taxei de poluare de la administratia financiara si o copie de pe buletinul dvs. In orice caz, un coleg va va contacta pentru a va explica mai bine aceasta procedura. AV CUCULIS. 0722298011

 25. Buna ziua.am si eu o masina pe numele sotiei in italia…si as vrea sa o inmatriculez in romania…cum as putea sa fac sa nu platesc aceasta taxa ?masina este euro 3 un mercedes clk din luna 9 an 2002 motor 2000 cmc benzina.va multumesc ,o zi buna!

  • Stimate domn. Raspunsul pentru intrebarea dvs. este urmatorul:
   Vazand ca biroul nostru de avocatura a castigat primul dosar pe taxa de poluare in 2012 obligand la inmatricularea fara plata taxei de poluare, va putem spune cu siguranta ca puteti sa intreprindeti acest demers urmand ca dvs. sa va puteti inmatricula masina fara plata taxei. Procedura de urmat este cererea de chemare in judecata urmand sa cereti aceste aspecte tocmai prin cererea principala. IN orice caz, veti fi contctat de un avocat din cadrul biroului nostru pentru a va putea explica mai bine procedura,
   Birou de Avocatura Cuculis si Asociatii – Indrumari Juridice Pentru Dvs. online! Prima Initiativa din Tara!!
   Raspunsuri gratuite la intrebari juridice.

   http://www.indrumari-juridice.eu
   http://www.indrumarijuridice.wordpress.com
   http://indrumarijuridice.forumest.ro
   Tel: 031.412.48.88 / 0722.298.011

   Avocat Cuculis – Titular de cabinet si membru al Uniunii Nationale a Barourilor din Romania – Specialist in Drept

 26. Buna ziua.Am achizitionat un autoturism din Germania si as dori inmatricularea fara taxa .As dori ajutorul dv.Cu stima

  • Puteti sa il inmatriculati fara probleme. Practica noastra a aratat acest lucru. O sa va rog sa ne dati mai multe detalii in ceea ce priveste masina dvs. Cu stima, av Cuculis 0722298011

   • Buna ziua, am adus un Ford Focus tdci 2005 euro 3. Taxa este 1800 euro si doresc sa inmatriculez masina fara sa platesc taxa. Care este procedura, ma puteti ajuta avand in vedere ca locuiesc in Hunedoara?

    • Stimate domn. Posibilitatea inmatricularii masinii fara plata taxei de poluare subzista si in 2012 prin urmare chiar ii incurajam pe cei ce au taxa atat de mare sa apeleze la organele de cenzura ale statului respectiv instantele de judecata. Referitor la a doua intrebare a dvs. da va putem reprezenta, dat fiind faptul ca suntem structurati in compartimente de parteneriat in toata tara nu doar intr-un singur punct. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 27. Am incercat sa evit si eu plata taxei in vrancea focsani dar nu se ia in considerare acest demers respingandu-se.ce-i de facut?

 28. Buna ziua,

  Intentionez sa achizitionez o masina din Germania, o Skoda Octavia sau Audi A6, ambele euro 4, la care taxa de inmatriculare ar fi in jur de 1200 eur. M-ar interesa care este procedura pentru evitarea taxei si de asemenea care ar fi costurile pentru aceasta.

  Multumesc!

  • Buna ziua stimata doamna. Procedura inca este una simplificata. In sensul ca nu se mai face acea plangere prealabila catre Anaf si nici Regim Permise. Consider ca dupa ce aveti masina se impune o asemenea discutie dat fiind faptul ca nu cunoastem schimbarile juridice ce pot inerveni. Luand exemplul ca vreti sa inmatriculati masina acum fara plata taxei trebuie sa faceti traducerea dupa toate documentele masinii (acte proveniena) si apoi sa faceti o solicitare catre biroul nostru.Ca si costuri cred ca se impune sa discutam pe fapte reale. cu marja de rigoare – 450-800. ron Cu stima, av Cuculis 0722298011

 29. Am inscris o masina in 2010 adusa din germania ma costat 1000 de euro 41 de milione vechi taxa de poluare… Actual eu sunt in Spania masina o am in Romania credeti ca daca vin la vara pot sa recuperez ceva din cei 1000 de euro platiti la taxa de poluare va multumesc

  • Buna ziua. Cu siguranta va puteti recupera cei 1000 de euro platiti pe taxa de poluare insa avem nevoie de mai multe acte pentru a demara procesul. Va va contacta un avocat din cadrul biroului nostru pentru a va explica mai in detaliu acest lucru.

   Cu stima Cristian Deca – 0722298011

 30. Buna ziua….intentionez sa ma reintorc in romania dupa cateva luni petrecute in Germania….am achizitionat un Mercedes Vaneo din 2002 cu motor de 1.7 ,euro 3..taxa de inmatriculare este enorma nu merita masina atata se poate inmatricula cumva fara plata acelei taxe? si cam ce e de facut si care sunt costurile pentru a reusi sa o inscriu?mentionez ca sunt din Valea Jiului si nu as vrea sa fac 1000 de drumuri la sediu de inmatriculari din Deva…Cu stima

  • Buna ziua. Intradevar taxa de poluare este enorma in raport cu valuarea masinii, dar mai mult decat atat TAXA este ilegala fiind in neconcordanta cu legislatia Europeana in materie. Cu siguranta va putem ajuta sa inmatriculati masina fara plata taxei. In cel mai scurt timp veti fi sunat de un coleg pentru a va oferii detalii.

   Cu stima, Cristian Deca – 0722298011

 31. am un autoturism inmatriculat in Bulgaria si as vrea sa-l inmatriculez in Romania ce ar trebui sa fac?

 32. Bună ziua!
  An cumpărat de curând un autoturism marca VW Passat 2002 1,9 TDI din Germani si aș dori să o înmatriculez fără a plati taxa de poluare. Aș dori ajutorul dumneavoastră.
  Vă mulțumesc

  • Buna ziua stimate domn. In cursul zilei de azi va va contacta un avocat din cadrul biroului nostru pentru a va indruma corespunzator.

   Cu stima, Cristian Deca – 0722298011

 33. buna ziua.dece in alte judete, din tara se dau, nr provizori ,pt masini si se poate rula cu ele daca au inaintat dosarul pt evitarea taxei de poluare.de ex… eu am depus dosarul. fara sa platesc taxa de poluare.dar avocata mi-a zis ca in judetul hunedoara nu se dau nr provizori pe perioada procesului.cica in alte judete se dau si aici nu.ce pot face pt a obtine numere.e ultima luna cand mai pot lua nr rosii si dupaia sa trag masina pe dreapta pana se termina procesul si sar putea sa dureze mult.sper sa nu dureze pana la anu ca nu se sie ce se mai schimba.astept raspuns va multumesc,

  • Avocatul dvs. v-a sfatuit corect. Nu aveti alta posibilitate decat sa intrerupeti procesul va faceti flotant pe Constanta sau alt judet ce accepta si pe a-ti rezolvat problema, av Cuculis 0722298011

 34. buna multumesc pentru raspuns… deci doar asa se poate face ceva.
  dar timpul trece si daca intrerup procesul depasesc anul asta si la anu cine stie ce alte legi mai aplica guvernul asta nu se stie daca se suspenda taxa definitiv sau aplica alta mai mare decat asta.va multumesc

 35. am cumparat in anul 2008 o masina skoda, in leasing, pe PJ si am platit taxa de poluare. se mai poate recupera?

  • Buna ziua. Nu se poate recupera taxa de poluare pentru autoturismele noi sau luate in leasing. Cu stima Cristian DECA – 0722298011

 36. buna ziua,am cumparat si eu recent o masina din germania si as dorii sa o inmatriculez in Romania. As dorii mai multe detalii despre ce se poate face pentru a o inmatricula fara plata taxei,ce acte mi-ar trebuii si cam cat ar dura pana la rezolvarea problemei.multumesc

  • Puteti sa va inmatriculati fara probleme masina in Romania. Avem sute de
   hotarari castigate si se pare ca cel putin din acest punct de vedere pe
   anul 2012 judecatorii sunt si mai permisivi cu aceste inmatriculari.
   Depinde de unde sunteti dvs. ca si localitate pentru a va putea spune cat
   dureaza, iar ca si pret tot asa am nevoie de decizia taxei de poluare. In orice caz, se anunta ceva modificari legislative insa pentru moment puteti ara probleme sa actionati in judecata regim permise auto pentru a castiga procesul.
   Cu stima, av Cuculis 0722298011

 37. Buna ziua,

  am achizitionat recent un autoturism din UE si as dori sa-l inmatriculez fara plata taxei.Intrebarea mea este daca in Iasi se acorda numere rosii pe perioada desfasurarii procesului, astfel incat sa pot circula cu masina pana la pronuntarea sentintei.

  Multumesc

  • Stimate domn, din pacate pe Iasi din cate cunoastem nu puteti lua nr. rosii imediat cum incepeti procesul. Procedura este in felul urmator: se introduce cererea de chemare in judecata si dupa ce avem hotararea de fond castigata veti avea si nr rosii. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 38. Buna ziua,am achizitionat si eu o masina din afara si am platit taxa auto aceasta luna,imi poate spune si mie cinenava daca mai pot recupera taxa auto

  • Buna ziua stimate domn. Daca taxa a fost platita in acest an sigur va puteti recupera taxa de poluare. Actuala forma a legii taxei de poluare este discriminatorie si in neconcordanta cu tratatele europene la fel ca si varianta taxei de poluare 2007-2011. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 39. Buna ziua, am cumparat un peuget 206 din germania si am platit astazi suma de 2100 RON taxa de mediu . Se mai poate recupera aceasta suma dupa inmatricularea masinii sau banii raman dati la stat? Precizez ca am de gand ca saptamana viitoare sa finalizez actele si sa imi iau numerele definitive .Va multumesc si astept mesaj .

  • Asa cum am raspuns si utilizatorului iulian, da aceasta taxa se poate recupera sau evita si in 2012 , biroul nostru are sute de cauze si prin prisma experientei va putem spune fara echivoc, ca aceste dosare se castiga.

 40. Buna ziua. Urmeaza sa cumpar o masina de la cineva care a adus-o din Germania. Se poate inmatricula fara a plati taxa? Daca da, ce acte sunt necesare, cat costa si cat dureaza daca nu vreau sa-mi fie restituite cheltuielile de judecata?
  Multumesc anticipat.

  • Buna ziua. Evitarea functioneaza la fel ca si restituirea sumelor de bani. Intradevar in 2012 inca se pot evita taxele de poluare. Iarasi ca si pret si ca durata depinde de unde sunteti si cat aveti de plata taxa de poluare. Raspunsul cel mai important cred eu ca este acela ca DA se poate evita, in curand pe site vor aparea zeci de hotarari castigate deja pe care le vom face PUBLICE. av. Cuculis

 41. Buna ziua. Pentru obligarea la inmatriculare fara plata taxei mai este necesara procedura prealabila (rar, financiar etc), mai trebuiesc obtinute numerele provizorii, daca da cat sunt valabile ? Ce acte sunt necesare ? Se plateste si taxa de timbru ? Va multumesc

  • In viziunea dvs. vad ca procedura prealabila difera de procedura obligatorie prealabila. Procedura de “notificare” prealabila a adm. financiare sau a regim permise auto a fost desfiintata de rilul dat in cauza solutionata de ICCJ prin urmare o astfel de procedura nu mai este necesara. Numerele rosii le puteti obtine fara niciun demers ci doar cu traducerile de pe actele de provenineta iar taxa de timbru in instanta se plateste pentru fiecare cerere in parte. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 42. Doresc recuperarea a taxei auto pentru un autoturism achizitionat din germania, care este procedura?
  Multumesc.

  • Sunt prea putine informatii pentru a va indruma corect si eficient. O sa va rog sa ne lasati mai multe detalii referitoare la masina, locul de unde sunteti si de unde s-a cumparat masina. Cu stima, av Cuculis

   • Masina a fost cumparata din germania in 2010 si inmatriculata in acelasi an in romania, eu sunt din bucuresti.

 43. Buna ziua! Am cumparat un auto din germania in luna aprilie 2012 pentru care ma costa taxa de poluare 2800 de euro.Ma intereseaza ca durata a procesului mai scurta care ar fi un proces pentru evitarea taxei sau sa platesc taxa si ulterior sa dau in judecata pentru recuperarea taxe.Mentionez ca sunt din Sibiu

  • Stimate domn. In primul rand vreau sa va precizez faptul ca ambele variante sunt posibile, cel putin pentru moment, deoarece se anunta diverse modificari legislative pe domeniul acesta. Daca veti opta pentru evitarea taxei de poluare(ceea ce va si indemn), va trebui sa asteptati pentru numere rosii pana la definitivarea pe fond a procesului. Daca va grabiti si doriti sa platiti taxa o putem recupera ulterior insa va atrag atentia ca bani pentru taxa de poluare nu se iau foarte repede de la administratii in solidar cu fondul pentru mediu. Prin urmare, dvs. trageti concluziile si apoi reveniti. Cu stima, av Cuculis

   • Buna ziua!
    Ma numesc Grigoriu Cristian,sunt din judetul Sibiu si eu.Vreau sa va intreb,daca demarez un proces pt.a nu plati taxa de inmatriculare la autoturismul care l-am cumparat din Germania,POT CERE NUMERE ROSII PANA LA TERMINAREA PROCESULUI?Din cate am citit la reply-ul de mai sus pt.Stefan din Sibiu,am dedus ca se pot elibera numere rosii mai mult de trei luni,in judetul Sibiu.Deci legea permite lucrul asta si in judetul Sibiu,cum e in Constanta?
    Va multumesc anticipat pt.raspuns.
    Cu stima,Cristi Grigoriu.

    • Buna ziua stimate domn. Pe judetul Sibiu trebuie sa va adresati serivicului inmatriculari auto cu o astel de cerere, iar in urma primirii raspunsului veti sti ce aveti de factu. Fie cerere de evitare fie de recuperare. Va indemn totusi catre evitarea taxei de poluare. In ceea ce priveste eliberarea nr. rosii va incunostiintez ca dupa primul stadiu procesual – fond puteti lua numere rosii cu siguranta, Cu stima, av Cuculis. 0722298011

 44. Buna in cazul in care dureaza procesul mai mult si depaseste luna decembrie ce se va intampla….daca se schimba legea iar …raman cu masina neinmatriculata…..voi putea sa mai inmatriculaz masina sau depinde de cat va mai costa taxa sper sa se ieftineasca macar.ast ras…va multumesc

  • Stimata doamna, in cazul in care legea se va abroga printr-o alta OUG, in temeiul art. 6 noul cod civil este asa cum spuneti dvs. insa si avantajele pe care le veti capata vor fi altele si prin urmare este posibil ca pe viitor sa inmatriculati masina cu taxe mai mici. Ceea ce vreau sa va spun este ca indiferent de modificarile aduse, taxa ramane ilegala. Fie si plata unui singur ron va atrage “anularea” ei in instanta. Pana cand aceasta taxa nu va fi scoasa defititiv noi va vom putea ajuta pe dvs. sa o evitati sa sa o recuperati. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 45. Bună ziua.
  Am cumpărat in luna mai 2012 un autoturism marca Jeep Cherokee 2.5 TD din 1999 din Germania si vreau să o înmatriculez fără a plati taxa de poluare. Mentionez ca sunt din Ilfov si as dori sa aflu informatii in legatura cu durata procesului, costul lui si daca pot obtine numere rosii pe perioada procesului.
  Vă mulțumesc anticipat pentru raspuns

  • Buna ziua stimate domn. Scurte informatii la problema dvs. – Procesul va dura cu mult mai putin datorita faptului ca la Tribunalul Ilfov se deschide un nou complet specializat pe Contencios Administrativ, nu pot decat sa aproximez un termen de 4-6 luni de zile pana aveti masina inmatriculata. Mai apoi numerele rosii le puteti obtine dupa primul stadiu procesual al fondului. In ceea ce priveste costurile, acestea sunt balansate in functie de taxa pe care o aveti de plata. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 46. buna ziua.am si eu un vw golf 19tdi 2005 cu taxa de mediu de 4664 ron am dosarul complet .ma puteti ajuta sa o inmatriculez fara a plati aceasta taxa?astept raspuns .multumesc

  • Buna ziua stimate domn, noi va putem ajuta cu siguranta insa nu cunoastem exact cat de complet este acest dosar al dvs. Raspunsul probabil care va intereseaza cel mai mult este ca – da, puteti sa evitati taxa de poluare, av Cuculis 0722298011

 47. mai nou am inteles ca a venit un ordin de “sus” azi, ca sa nu se mai dea autorizatii de circulatie cu numere provizorii in baza grefei de la judecatorie in judetul constanta.asta inseamna ca tragem masinile pe dreapta pana la castigarea procesului care poate dura pana la 12 luni avand in vedere ca si vacanta judedecatorilor……astept mai multe informatii mai ales de la cei din constanta

  • Nu este nimic oficial. Pana hotararea de consiliu local nu prevede altfel, se poate circula in Constanta. cu stima, av Cuculis

 48. secretara sefului ploitiei rutiere este persoana de la care stiu….deocamdata este doar un zvon….sper sa nu fie adevarat !!!

  • Stimate domn, singurul lucru pe care vi-l pot spune, avand in vedere ca nu ne dati nicio informatie, este acela ca da, biroul nostru a castigat foarte multe procese definitiv si irevocabil in ceea ce priveste atat recuperarea cat si evitarea taxei de poluare pentru anul 2012.

   avocat Cuculis

 49. buna ziua!am un ford focus euro2 la care taxa ilegala este de 2300 euro cat m-ar costa onorariul dumneavoastra as dorii raspuns sa vad daca mai are rost sa mai fac acele demersuri,cu multa stima pt.ceea ce faceti cosmin

 50. Am inscris o masina in 2010 adusa din germania ma costat 1000 de euro 41 de milione vechi taxa de poluare… credeti ca recuperez ceva din cei 1000 de euro platiti la taxa de poluare sunt din SIBIU da asi dori sa va ocupati dv in a recupera la taxa putetii dv sunt din jud sibiu
  cat mar costa onorariul

  • In mod sigur puteti sa recuperati cei 4100 Ron platiti pe taxa de poluare. De asemenea perspectiva, practica si sentintele castigate pot aduce asigurari ca puteti cere chiar si dobanzi pentru sumele respective. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 51. Sunt din judetul constanta, am inceut procesul pentru evitrea taxei auto in luna iunie pe data de 6 …. am auzit de zvonul ca nu mi se mai pot elibera numere provizorii daca am terminat setul de 3 randuri … este adevarat??? ce pot face??? … mentionez ca cele 3 randuri au fost luate in judetul iasi pe un alt nume iar eu acum circul cu al 4 rand de numere provizorii de constanta … mai pot scoate un alt rand in baza certificatului de grefa ??? … s-a definitivat acest zvon …. multumesc !

  • Cu aceasta intrebare cred ca cel mai bine va adresati institutiei prefectului de constanta serviciul aferent. Nu exista in acest moment hotarare contrara, doar daca nu s-a stabilit la nivel de consiliu local. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 52. Buna ziua. Am cumparat din Germania un autoturism Wolkswagen la 1 martie 2012 cu 1800 euro, data primei inmatriculari 14 octombrie 1998. M-am adresat organului fiscal cu cerere pt calculul taxei si la data de 21.06.2012 mi-au comunicat ca trebuie sa platesc suma de 2679 lei pe care am platit-o pe 24.06.2012. Mai pot face cerere de restituire???

  • Intrebarea dvs. nu are fundament. Restituire pentru ce taxa? v-a fost eliberata doar decizia sau a-ti si platit taxa si s-a inmaticulat masina? Indiferent de raspuns puteti cere banii in situatia in care acestia au fost platit. Cu stima, av Cuculis 0722298011

   • cerere de restituire pentru taxa pe care am achitat-o in luna iunie 2012, taxa ce a fost calculata in baza deciziei de calcul ce mi-a fost inmanata

    • dupa cum v-am explicat se poate recupera aceasta taxa fara problema si in 2012 , av CUCULIS 0722298011

 53. Buna ziua, am o intrebare care consider ca ne va ajuta pe toti de pe acest forum, suna ca asa: daca inmatriculez fara taxa sau o recuperez, cand vand masina ce se va intampla..o va plati cumparatorul sau nu va mai trebui platita..? Stima si o zi buna

  • Sub nicio forma. Hotararea ramas irevocabila si o data pusa in executare ca atare , va ramane sub forma aceea si nu veti fi obligat nici dvs. si nici viitorul cumparator sa restituie sau sa replateasca aceasta taxa. In cazul in care intervine o OUG si spune acest lucru in continuare decizia irevocabila isi mentine efectele – Cu stima,a v Cuculis 0722298011.

 54. Buna. Sunt si eu intr-un proces pt inmatricularea unei masini fara plata taxei.Acum au facut recurs. in prima faza am castig de cauza. de aici mai dureaza mult pana la finalizarea dosarului?
  Multumesc

  • Depinde cat de diligent este avocatul dvs. depinde la ce instanta sunteti si de cererile pe care le-ati formulat. Intrebarea este evaziva si raspunsul nu se lasa asteptat. Cu stima, av CUCULIS 0722298011

 55. Buna ziua,
  Doresc sa cumpar o masina, si as dori sa stiu care este durata medie pentru a face toate demersurile, pana la primirea deciziei cu care voi putea inmatricula masina fara a plati taxa? Va multumesc

  • Stimate domn, poate dura intre 5 si 12 luni de zile depinde de unde sunteti dvs. cu stima, av Cuculis 0722298011

   • Buna ziua
    Inca un lucru as vrea sa stiu in legatura cu toata judecat aceasta,pe durate procesului se mai poate circula cu masina chiar daca am scos cele 3 randuri de numere rosi?
    Va multumesc!

    • Depinde de localitatea de unde sunteti si unde porniti acest proces. In mare parte nu, pana la judecarea fondului. Av Cuculis

   • Am cumpărat o Dacia Logan noua in leasing,pot recupera taxa auto.firma de leasing nu a recuperator.auto a fost achiziționat în anul 2008 luna ianuarie.multumesc.

 56. Daca am certificatul de autenticitate RAR expirat de cateva zile la fel si valabilitatea actelor traduse,dar totusi inregistrat la taxe si impozite avand si decizia e calcul al taxei eliberata de ANAF mai pot da in judecata Registru de Inmatriculari Auto?Astept un raspuns daca se poate.Va multumesc.

  • Stimata doamna, aceste acte pe care dvs. le-ati precizat nu sunt necesare pentru evitarea taxei de poluare. Prin urmare, expirarea lor nu duce la imposibiltiatea de a actiona in judecata Inst Prefectului. Mai mult de atat va aduc la cunostiinta faptul ca nici nu ar fi trebuit sa faceti rar-ul pentru actiona in instanta. Cu stima,a v Cuculis 0722298011

 57. Buna ziua,sunt rezident an Italia,vreau sa ma antorc an judetul Alba,sunt proprietarul unei masini,Alfa romeo,pot sa o inmatriculez an Romania fara taxa,pot ancepe demersurile acum,intentionez sa o aduc an tara an luna octombrie,va multumesc.

  • Buna ziua domnule Silviu. Cu siguranta puteti sa faceti acest demers chiar si inainte de intoarcerea dvs. Atata timp cat aveti un reprezentant nu este nicio problema, cu bine, Av. Ghinea Oana 0722298011

   • Va multumesc,as vrea sa ancep demersurile,cum trebuie , sa procedez,de ce documente aveti nevoie,daca procedura nu se termina pana an 31 dec.mai e valabila an 2013 an eventualitatea an care legea se schimba?Putem comunica pe internet ,email?

 58. Buna ziua, mi-am inmatriculat masina adusa din Germania in aprilie 2007 si am platit 800 de euro taxa de prima inmatriculare se mai poate recupera ceva din aceasta taxa ? Multumesc anticipat!

  • Buna ziua stimate domn, in ceea ce priveste taxa dvs. de poluare va aduc la cunostiinta urmatoarele aspecte! Mergand pe dreptul general de prescriptie in ceea ce priveste creanta fiscala, cererea dvs. in mod normal ar trebui respinsa ca fiind prescrisa, dat fiind faptul ca din 2007 pana in prezent au trecut mai mult de 5 ani , insa raportat la prevederile in materia prescriptiei din noul cod civil, instanta nu poate ridica aceasta exceptie, ceea ce inseamna ca va ramane strict la aprecierea adm. financiare, care daca nu observa acest detaliu nu-l va invoca si vom putea castiga cu succes procesul.Concluzie, pentru dvs. din aprilie 2007, sanse de reusita 50-50. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 59. BUNA ZIUA AM INMATRICULAT O MASINA IN URMA CU PATRU LUNI AM PLATIT TAXA DE 1600 EURO SANT DIN RESITA MA PUTETI REPREZENTA PENTRU RECUPERAREA EI

  • Buna zia stimate domn. Noi avem dosare pe rolul instantelor din toata tara si avem posibilitatea legala si fizica de a va reprezenta si in Resita. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 60. am achitat taxa de po;uare in luna februarie 2012 in valoare de 2650 lei pentru un autoturism cumparat din cluj nu era inscris in romania decat cu numere rosii.masina era adusa din germania.va rog sa-mi comunicati cum sa procedez sa procedez pentru recuperarea sumei de mai sus .suntem amandoi pensionari si pentru noi este o suma destul de mare .va multumesc.

  • Buna ziua stimata doamna, In primul rand va felicit pentru initiativa. Noi va putem ajuta cu siguranta, deja cu sute de procese castigate si alte sute pe rol va incurajam sa trimiteti in judecata statul prin anaf pentru rercuperarea taxei. IN primul rand faceti rost de chitanta taxei de poluare si decizia si apoi ne putem auzi pentru a va demara procesul de recuperare. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 61. Buna ziua,

  Am o masina cumparata din Germania, la care i-am scos al treilea rand de numere rosii.
  Cum este mai bine, sa se plateasca taxa inainte de a se incepe procedura de judecata sau sa se inceapa procedura fara plata taxei?Cat timp dureaza solutionarea in ambele cazuri?
  Exista posibilitatea sa se poata circula cu masina in timpul derularii procesului in cazul in care nu se plateste taxa de inmatriculare ci se incepe procesul pentru evitarea platii acesteia?
  Daca am domiciliul stabil pe Deva dar locuoiesc in Cluj-Napoca exista vreo posibilitate ca procesul sa se desfasoare la instanta din Cluj-Napoca?

  Va multumesc!
  Cu stima,
  Delia

  • Buna ziua stimate domn. Din pacate faceti parte dintre persoanele care au ajuns sa nu mai poata circula cu masina pe perioada procesuala de fond, insa partea buna este ca daca terminam fondul procesului intr-un termen de 3-4 luni de zile, mai ales ca sunteti la Cluj unde noi avem deja foarte multe procese pe rolul tribunalului Cluj, pe urma puteti circula pana la terminarea irevocabila a procesului cu numere rosii. Va sfatuiesc daca va grabiti sa inmatriculati masina si vom recupera taxa iar daca nu sa nu o platiti si vom putea sa va obtinem evitarea taxei de poluare. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 62. Buna ziua certificatul de grefa nu se poate scoate si la tulcea?sa pot circula cu masina pana la terminarea procesului?numerele provizorii au expirat

  • buna ziua stimate domn. Certificatul de grefa se poate scoate pentru orice instanta. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 63. Bună ziua.
  Am cumpărat in luna mai 2012 un autoturism marca Ssang-yong Kyron 2.0 XDI din 2006 din Germania si vreau să o înmatriculez fără a plati taxa de poluare.
  Cei de la RAR mi-au scos masina cu Euro 3 deoarece in actele de Germania scria ca e Euro 3 iar in paranteze (Euro4) si acum a venit taxa 3500 euro.
  Mentionez ca sunt din Valcea si as dori sa aflu informatii in legatura cu durata procesului, costul lui si daca pot obtine numere rosii pe perioada procesului.
  Vă mulțumesc.

  • Durata procesului la dvs. este intre 6 si 9 luni de zile cu finalitate si rata de succes de 99%. Dvs. aveti nevoie doar de un set de acte ce vi-l pot pune la dispozitie pentru a incepe procedurile de evitare. Cu stima, av Cuculis0722298011

 64. Buna seara ,am un audi a 6 din 98 cu un motor de 2400 taxa de poloare ar fi in jur de 3000e. Inmatriculat in Spania. va intreb daca m-ati putea ajuta sa-l inmatriculez fara a plati acesti bani pt taxa de poluare ,Daca da cat dureaza cu aproximatie un astfel de proces si cat ar fi onorariu dvs.
  Va multumesc.

  • Buna ziua stimate domn. Daca este din Spania si putem sa facetm aceasta dovada va putem ajuta 100% sa va inmatriculati masina fara plata taxei de poluare. Suntem specializati in taxa de poluare si va putem promova actiunea in instanta.Onorariul poate fi intre 500-1000 ron Cu stima, av Cuculis 0722298011

 65. Buna ziua!
  Doresc sa achizitionez astazi un autoturism marca opel, model corsa b. Tocmai am aflat ca este euro 2 ,iar taxa de poluare ar fi undeva la 576 de euro, fiind fabricata in anul 2000. Nu dispun de prea mari resurse si doresc sa aflu daca pot evita taxa auto sau trebuie sa o achit si apoi sa incerc sa o recuperez. Mentionez faptul ca sunt din judetul Covasna. Va multumesc anticipat pentru ajutor.

  • Stimata doamna, cu siguranta puteti sa evitati taxa de poluare insa va trebui sa asteptati pana o inmatriculati efectiv la dvs. in judet intre 4 -6 luni. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 66. Buna seara! Sunt din judetul timis am un opel corsa din 1995, inmatriculata in 2010 si am platit taxa aproiximativ 1000 RON. Pot sa-mi recuprez taxa si in ce conditii? Va multumesc anticipat!!!

  • Puteti sa va recuperati taxa de poluare incluzand si dobanzile legale. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 67. Buna ziua, in luna Iulie 2012 am imatriculat masina adusa din Italia si am platit o taxa de 5.288.00 RON reprezentand Taxa Emisii Poluante. Intrebarea mea este daca am putea recupera acesti bani si daca a-ti putea sa ne reprezentati fara a fi nevoie de prezenta noastra? Mentionez ca masina am vandut-o mamei mele si ea e titularul acestei facturi.
  As dori sa stiu estimativ cat ne costa onorariul dumneavoastra in cazul in care a-ti avea raspunsuri afirmative la intrebarile de mai sus.
  Astept raspuns
  Cu respect Elena C.

  • Buna ziua stimata doamna. Raspunsul este da , nu este necesara prezenta dvs. putem sa va ajutam in acest sens si cu siguranta costurile pentru dvs. nu ar fi mai mari de 500 de ron. Av Cuculis 0722298011

 68. buna seara,eu am cumparat o masina in italia in 2009 ,sunt rezident in italia dar vreau sa o inmatriculez in romania.c ar trebuii sa fac k sa evit sa platesc taxa?

  • Buna ziua stimate domn. pentru a evita taxa de poluare trebuie sa aveti in primul rand documentele de provenienta ale masinii, buletinul dvs. si cam atat. Noi le primim si putem porni actiunea in instanta. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 69. Buna ziua ,in 2008 am inmatriculat un ww passat si am platit taxa aferenta la momentul acela dar intre timp eu am vandut autoturismul si a tot fost vanduta la randul ei. intrebarea este eu mai pot recupera aceasta taxa ilegala? multumesc indiferent de raspunsul pe care mil dati favorabil sau nu.

  • Buna ziua, in legatura cu taxa de poluare raspunul este da si foarte ferm chiar. Desi nu mai sunteti proprietarul masinii sunteti titularul dreptului de creanta impotriva statului roman pentru suma ce s-a facut plata cu titlu de taxa de poluare. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 70. Buna ziua, recent am achizitionat o masina inmatriculata in Austria.Am aflat ca taxa ma va costa undeva pe la 330 de eur.Intrebarea mea este:sa platesc taxa si apoi sa incep demersurile de recuperare cu dobanzile aferente ? sau sa incerc sa inmatriculez masina evitand taxa asta ilegala?.Care ar fi drumul mai scurt si mai cionvenabil?Cat m-ar costa aceste proceduri?Va multumesc anticipat! De asemenea v-as intreba daca va ocupati si de judetul Satu Mare pentru astfel de probleme…Multumesc!

  • Stimate domn in cazul dvs. tinand cont ca aveti de plata doar 330 E, platiti taxa si apoi incepeti demersurile pentru recuperarea ei.Cu siguranta ne ocupam si de Satu Mare Cu stima, av Cuculis 0722298011

 71. buna ziua .am cumparat un opel astra din olanda .am facut o simulare la rar si a iesit euro 2 taxa fiind undeva in jurul la 2000 euro.enorm enorm.masina a fost inmatriculata prima data in 2001 dar este fabricata in1999.am luat un rand de nr rosii si nu stiu ce sa fac.cat ar dura un proces de evitare a taxei ,cat ar costa si daca mai pot circula cu ea pe perioada procesului avand in vedere ca sunt din jud prahova.

  • Buna ziua stimate domn. Acest proces de evitare poate dura intre 4 si 14 luni in functie de locatia unde va aflati dvs. Pe perioada procesului PUTETI CIRCULA cu numere rosii doar dupa finalizarea pozitiva a cauzei pe fond, adica pe parcursul recursului. Ca si costuri probabil va incadrati undeva la 500 de ron. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 72. Daca am cumparat o masina din Romania in leasing, de la reprezentanta BMW, pot recupera taxa de poluare cu imputernicire din partea lor??

  • Cu imputernicirea lor da, fiindca dansii au platit taxa de poluare si doar ei o pot recupera, sau evident dvs. cu acordul dansilor. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 73. Buna seara, am un Jeep Cherokee din 1994 adus anul trecut din Elvetia. De cateva zile am inceptut sa fac formalitatile vamale si am inregistrat-o la primarie pentru impozit, pentru a putea numere provizorii. In aceasta situatie pot face inmatriculare definitiva fara a plati taxa de poluare, prin proces si in acelasi timp sa circul cu numere provizorii pe durata acestui proces? Mentionez ca sunt din jud. Arges.

  • Stimate domn. Demersurile despre care vorbim sunt plangerile prealabile si mai apoi cererea de chemare in judecata, insa aceste lucruri se fac doar in cadru procesual si la sfarsitul procesului puteti sa va inmatriculati masina fara plata taxei de poluare. Cu stima. av Cuculis 0722298011

 74. buna ziua am o fiica in romania sat olari JUD PRAHOVA aimatriculat a masina adusa din SPANIA cumparata pe numele ei inmatriculata in spania acum a imatriculato in romania in mai 2012 pentru care aplatit taxa imatriculare poate recupera taxa si cum poate proceda

  • Cu siguranta raspunsul este afirmativ si va puteti recupera banii pentru taxa de poluare insa aveti de urmat niste proceduri prealabile. Cu stima, av CUCULIS 0722298011

 75. Buna seara,am achizitionat de curand un Fiat Punto din 1999 care in brief scrie ca este Euro3 (D3-e3) dar desteptii nostri de la RAR nu se iau dupa brief ul nemtesc.Taxa de mediu calculata pe site este de 531 de euro.Urmeaza sa merg la RAR sa stabileasca norma de poluare,nu am niciun rand de numere rosii luate(trebuie sa iau primul rand).In Valcea se poate circula cu nr. provizorii pana la solutionarea cauzei?Masina este cumparata de la un samsar am contract de vanzare cumparare,este trecuta la fisc pe numele meu.Expira acte ceva daca nu merg sa fac RAR ul acum?Cum ar trebui procedat?Am sanse sa inmatriculez masina fara plata TAXEI cat ar dura si care ar fi onorariul dv.
  Va multumesc.

  • Cu siguranta raspunsul pentru inmatricularea masinii fara plata taxei de poluare este afirmativ. Am inmatriculat cu succes foarte multe masini si pentru anul 2012 fapt pentru care acelasi lucru este valabil si pentru dvs. Singura cale este instanta de judecata. Cu stima av Cuculis 0722298011

 76. am cumparat o masina imatriculata in romania prin hotarire judecatoreasca eu pot sa o mai imatriculez pe numele meu fara sa mai platesc taxa? va rog sa ma jutati cu stima

  • Cu siguranta puteti si nu aveti nevoie decat de cererea de inmatriculare daca o instanta romaneasca a decis acest lucru. Av. Cuculis 0722298011

 77. Buna ziua!
  As avea si eu o intrebare.Unde as putea gasi si eu dosarul pe internet daca am vorbit deja cu avocatul si i-am lasat toate actele pe care mi le-a cerut,sa vad daca intr-adevar mi-a depus dosarul sau nu si cat timp mai trebuie sa astept.
  Tin sa mentionez ca sunt din mures si as avea nevoie de ajutorul dumneavoastra in cazul in care stiti care este durata unui asemenea proces.
  Va multumesc

  • Eu consider din curtoazie profesionala ca cel mai indicat este sa il contactati pe av. dvs. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 78. Buna ziua, tatal meu a castigat la Curtea de apel procesul pentru taxa de poluare, asa cum se intampla in Romania, asteptam de 3 luni, hotararea, avem nevoie de masina si am cerut un certificat de grefa. Aceasta poate tine loc de hotarare? putem folosi certificatul de grefa pentru a inmatricula masina?

 79. Buna ziua!
  Am achizitionat un autoturism marca opel, model Astra H. Este euro 4,iar taxa de poluare ar fi undeva la 835 de euro, fiind fabricata in anul 2004. As vrea sa inmatriculez masina fara plata TAXEI. M-ar interesa cat ar dura procesul si care ar fi onorariul dv. Mentionez faptul ca sunt din judetul Alba. Va multumesc anticipat pentru ajutor.

 80. Buna. Ce puteti sa-mi spuneti despre restituirea raxei auto? Fara deschiderea unui proces in instanta impotriva Statului Roman. Va multumesc anticipat.

 81. buna ziua,,fratele meu mi-a dat mie masina lui ,,o kia sorento din 2003 euro 3,,care este inscrisa pe numele lui pe adresa din franta,,as vrea sa stiu daca o pot inmatricula pe numele meu fara sa platesc taxa care ar fi undeva in jurul lui 3000 de euro,,cam cat ar dura si cam cat ar costa ?si daca pana la finalizarea eventualului proces pot sa circul cu masina.Mentionez ca inca nu am intocmit intre mine si fratele meu nici un contract de vanzare cumparare.Va multumesc cu stima adrian pap

 82. Buna ziua. Am achizitionat recent un Ford Mondeo din 1996, 1800cmc, diesel. Taxa de inmaticulare ar fi undeva la 2700 de euro. Am citit majoritatea comenariilor si raspunsurilor de mai sus, dar va rog, daca se poate, sa-mi dati un raspuns concret la urmatoarele probleme:
  1. Ce acte imi trebuie pentru a deschide procesul de evitare a taxei?
  2. Cam cat ar dura acest proces?
  3. Cam cat ar costa?
  4. Mai pot circula cu masina pe perioada procesului in conditiile in care cele 3 randuri de numere rosii sunt expirate?

  Mentionez ca sunt din Constanta. Va multumesc!

 83. buna ziua,,fratele meu mi-a dat mie masina lui ,,o kia sorento din 2003 euro 3,,care este inscrisa pe numele lui pe adresa din franta,,as vrea sa stiu daca o pot inmatricula pe numele meu fara sa platesc taxa care ar fi undeva in jurul lui 3000 de euro,,cam cat ar dura si cam cat ar costa ?si daca pana la finalizarea eventualului proces pot sa circul cu masina.Mentionez ca inca nu am intocmit intre mine si fratele meu nici un contract de vanzare cumparare.Sau se poate sa-mi faceti d-voastra un contract de comodat auto pe o perioada mai mare de timp sa pot circula in tara?Va multumesc cu stima adrian pap

  • Aveti nevoie de un contract de vanzare cumparare pentru a fi posesorul si detinatorul legal al masinii si ulterior se poate porni un proces civil pentru inmatricularea fara plata taxei de poluare. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 84. Buna ziua,
  Daca am platit taxa in luna Mai 2012 ma puteti indruma sau imi pot recupera banii dati pe respectiva taxa?
  Va multumesc mult,
  Catalin

 85. Buna ziua,
  Daca am platit taxa in luna Mai 2012 pentru o masina fabricatie 2007 ma puteti indruma sau imi pot recupera banii dati pe respectiva taxa?
  Va multumesc mult,
  Catalin

 86. buna seara….am cumparat o masina in italia,am facut deja RAR,in august pe 30,dar neau cerut 2700 de euro,oare e posibil,masina e inmatriculata din anul 2005 si e euro 3,cum e posibil asa ceva,am auzit ca trebuie sa iasa o lege acum in septembrie ca sa nu platim asa de mult,e adevarat sau nu,.MULTUMESC

 87. Buna ziua,sunt proprietarul unei masini cu numere de Italia,euro 3,din 1999,motor 2800 cc.Ar fi posibil sa inmatriculez masina in Romania fara za platesc taxa de prima inmatriculare?Daca da,cam cat timp este necesar si ce suma de bani?Multumesc anticipat

  • Se poate garantat inmatricula fara taxa si timpul necesar este influentat de judetul unde se face inmatricularea!

   Av. Cuculis 0722298011

 88. Buna ziua,
  am achizitionat un autoturism nou BMW prin leasing in septembrie 2011. Am platit societatea de leasing taxa de inmatriculare. Daca solicit imputernicirea lor, pot sa depun cerere de rambursare a texei?
  Multumesc

  • Asa trebuie facut in primul rand. Luata imputernicire de la societatea de leasing. Avem precedente in acest sens si fara aceasta imputernicire practic nu puteti face mare lucru. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 89. Pot incerca o actiune in instanta pentru inmatricularea masinii in judetul Vaslui. Ce sanse as avea si cam cat ar dura procesul? Ati fi disponibil sa ma ajutati?
  Multumesc

 90. Buna seara!am o masina inmatriculata in 2010.acum vreau sa recuprez banii pe care i-am platit pentru taxa auto.anul acesta pana cand se mai pot depune dosare?este adevarat k se va schimba legea?va rog un raspuns.multumesc

 91. buna seara! am platit taxa auto in 2010. mai pot recupera banii? doar luna aceasta se mai pot depune dosare dupa vechea lege? am auzit k se schimba legea si atunci nu se mai pot recupera banii. daca am achitat 15 milioane este adevarat ca inapoi cu dobanda imi revin 25 milioane. intreb acest lucru deoarece am vb cu un avocat si mi-a cerut 10 milioane spunandu-mi ca vai primii inapoi 25 si ca oricum imi voi recupera ceea ce i-am dat lui. va rog sa ma ajutati. multumesc

  • Nu imi permit sa comentez onorariul colegului, insa faptul ca dvs. aveti de recuperat 15 mil nu poate duce sub nicio forma, prin aplicarea dobanzilor fiscale la suma de 25 de mil. Cu stima, av CUCULIS 0722298011

 92. buna ziua am si eu un vw pasat euro 3 si am dat in judecata de o luna si jumatate am vreo sansa sa castig??

 93. Buna ziua.Am cumparat in urma cu o luna, un Opel Astra 2001 din Germania.Avem rar-ul facut,dosarul e aproape intreg,lipseste doar plata taxei,tinand cont ca sunt din jud.Mures…cat ar dura un proces de evitare al taxei?Cam cat ar costa aceste proceduri?Va ocupati cumva si de jud Mures?Va multumesc anticipat.

 94. Buna seara , am achizitionat de curand un Ford Focus2 an 2005 1.6tdci , am efectuat rarul si mi-a iesit euro3 in briful din germania scrie euro3 -D4 , taxa de inmatriculare pt euro3 fiind de 1800Euro , va rog frumos sa ma ajutati sa o inmatriculez fara sa platesc taxa . Multumesc!

 95. Buna,
  Pe 19.09 am castigat procesu pentru restituire de taxa, mi s-a spus sa astept recursul, dar nici acum nu a fost introdus si nici nu am prmit sentinta acasa. Se mai depune recurs? Daca da care este termenul legal?

   • Buna ziua,
    In 31.10.2012 s-a declarat recursul, dar nici acum nu am primit termen de judecare a recursului. Exista o limita de timp pentru depunerea inscrisurilor la Curtea de apel???
    Sunt procesa care au fost castigate dupa al meu, iar recursul a fost deja solutionat, ce pot face?

 96. fiul meu a cumparat in anul 2007 luna sept sau oct ,un automobil opel astra karavan, a achitat cash auto ,plus taxa ;intrebarea este daca isi poate recupera banii( mentionez ca auto a fost cumparat de la un dealer-di bas),va multumesc anticipat

 97. Buna ziua,
  Am vazut ca s-a aprobat ordonanta de suspendare a taxei auto pana pe 31.12.2012 . Nu am studii juridice si de aceea va rog frumos sa-mi spuneti ca daca as vrea sa-mi aduc o masina din Germania nu as mai plati nici o taxa la inmatricularea ei in tara sau as fi nevoit tot cum s-a procedat pana acum prin intentarea unui proces inainte sau dupa inmatriculare?
  Multumesc,

 98. buna ziua.am imatriculat o masina adusa din olanda si am platit taxa de poluare. mai am vreo sansa sa-mi recuperez banii?

 99. buna ziua am cumparat o masina din spania am platit o taxa de -poluare in valoare de 9705 ron in afara de taxa de inscriere masina estye din anul 1997 motorde 1,9 am dat in judecata prima oara mi sa abrobat 52o ron doamna avocat a facut o eronare prin care mi sau aprobat toata suma doamna grefiera a inteles gresit si a trebuit sa fac recurs am mers la recurs la curtea de apel si ma amana mereu eu nu stiu ce se intampla pt greseala doamnei grefier a trebuit sa mai platesc noua milioane sa ma judec nu stiu pt ce cand se putea simplu eronarea pe care am castigato sa mi se faca irevocabila sa merg la finante sa imi restituie bani pe care iam muncit cu sudoare sunt bolnava am un copil bolnav cu acte nu am servici unde pot sa ma intresez va rog din suflet ca sa mi se dea hotarare sa termin cu aceasta poveste

 100. buna ziua
  am un autoturism,numere franta,contracte vanzare/cumparare, am luat toate nr rosii{3}, intrebarea este-o pot inscrie,pur si simplu,platind doar taxele?{RAR/politie/impozit} fara plata vreunui bir statal ilegal{taxa mediu/prima inmatric/etc}. sau tot la vecinii nostri e scaparea?
  Cu respect!!

  • Cred ca puneti problema gresit. In Romania in actuala reglementare a legislatiei taxei de poluare noi va putem ajuta sa inmatriculati masina. Cu drag si din curtoazie profesionala nu va sfatuiesc sa inmatriculati peste granita la vecinii Bulgari dat fiind faptul ca in curand aceste practici vor fi interzise. Ce va pot sfatui este sa demarati un proces de evitare a taxei de poluare. Cu bine, av Cuculis 0722298011

 101. buna seara, Am si eu un autoturism adus din Anglia si as vrea sa il imatriculez in Romania, taxa este destul de mare asa ca vreau sa evit plata ei. Ma puteti ajuta?

  • Buna ziua stimata domana, in primul rand vreau sa va aduc la cunostiinta faptul ca pentru a evita taxa de poluare trebuie sa ne dati cateva informatii referitoare la masina si la persoana ce urmeaza sa faca inmatricularea. In proportie de 100% aceasta procedura este admisibila si puteti sa va inmatriculati masina fara plata taxei de poluare. Cu bine , Biroul de avocatura Cuculis 0722298011 031.412.48.88

 102. Am un autoturism adus din UE, intentionez sa il inscriu fara a mai plati taxa de poluare, ma intereseaza estimativ cat dureaza procesul, costurile si garantiile pentru un raspuns pozitiv. Vreau sa precizez ca, costurile de judecata vor fi suportate de mine, si nu intentionez recuperarea lor in instanta. Multumesc

  • Cheltuielile de judecata se vor recupera in mod automat dat fiind faptul ca biroul nostru sa va emita chitanta fiscala cat si contract de asistenta. Puteti inmatricula fara plata taxei cu siguranta tot ce trebuie facut este sa ii actionati in judecata cu ajutorul nostru.

   Biroul de Avocatura Cuculis si Asociatii – Indrumari Juridice Pentru Dvs. online! Prima Initiativa din Tara!!
   Raspunsuri gratuite la intrebari juridice.

   http://www.indrumari-juridice.eu
   http://www.indrumarijuridice.wordpress.com
   http://indrumarijuridice.forumest.ro
   Tel: 031.412.48.88 / 0722.298.011

   Avocat Cuculis – Titular de cabinet si membru al Uniunii Nationale a Barourilor din Romania

 103. Buna ziua,sunt proprietarul unei masini cu numere de Italia,euro 3,din 1999,motor 2800 cc.Ar fi posibil sa inmatriculez masina in Romania fara sa platesc taxa de prima inmatriculare?Daca da,cam cat ar dura procesul si la cat s-ar ridica cheltuielile?Multumesc anticipat

 104. buna am o intrebare cat timp poate dura procesul in cazul in care vreau sa imatriculez masina fara plata taxei .am depus deja toate actele si avocata mia zis ca trebuie sa asteptam ?mentionez sunt din jud hd.va multumesc

 105. pot gasi un avocat in PLOIESTI care sa ma rezolve in recuperarea taxei auto iar onorariul sa-l primeasca dupa recuperarea taxei

 106. Buna ziua,in august am inmatriculat o masina adusa din Germania,am platit taxa 1800ron si as dori sa o recuperez.Ma intereseaza ce acte imi trebuie si daca ma puteti ajuta

 107. Buna ziua,sunt din Bucuresti,in august am inmatriculat un ford focus din 2007 adus din germania,am platit taxa 1800 lei so as dori sa o recuperez.astept sa ma contactati

 108. Buna seara
  Sunt din localitatea Medgidia judetul Constanta, si doresc sa achizitionez o masina … taxa de poluare estimandu`se la 1000 de euro.
  Intrebarile mele sunt :
  -dupa expirarea numerelor rosii pot circula in continuare cu masina atat timp cat este procesul?
  (am inteles ca se poate circula cu ajutorul unei ordonante presedentiale, in cazul in care iti este aprobata)
  – cam ce perioada dureaza procesul?
  -care sunt sansele de castig?
  -cam care este onorariul pentru acest proces?
  -suma de bani include toate infatisarile, sau doar o singura infatiasare, pentru ca am inteles ca poate aparea si un recurs din partea cealalata?
  -in cazul in care eu ma aflu in proces iar “X” persoane se hotarasc cum e la noi in romania ca peste noapte sa schimbe legile pot pierde inmatricularea autoturismului??

  Ca sfat daca platesc taxa exista riscul sa nu imi mai primesc bani pe taxa inapoi, ma refer la ceea ce am spus mai sus, daca se gaseste cineva si sa spuna gata de astazi nu mai dam bani inapoi …

  Multumesc si astept raspunsul dumneavoastra

 109. am un bmw x5 din 2005 inmatriculat in bulgaria…ma intereseaza pretul pentru actionare in judecata si inmatriculare fara plata taxei….multumesc…sunt din bucuresti… ( se pot lua nr rosii pe parcursul procesului ??? )

 110. buna seara .. am si eu un opel astra adus de curand din germania pot sa`l imatriculez fara sa platesc taxa? cum trebuie sa procedez? astept raspuns multumesc

  • Luati numere rosii si apoi actionati in judecata pentru evitarea taxei de poluare! Cu stima. avocat Cuculis 0722298011

 111. Va salut ! As dorii sa stiu daca in momentul de fata se mai poate face o actiune impotriva platii taxei de poluare ,iar pana la hotararea definitiva a judecatoriei , pot circula cu numere provizorii. Mentionez ca am epuizat cele 3 randuri de nr rosii.
  V-as ruga sa-mi trimiteti detalii despre durata medie a procesului si de taxele aferente inclusiv onorariul dvs.

  Cu respect .

 112. Buna seara, am inmatriculat un vw golf IV euro 3 in ianuarie 2008. am platit taxa de 5400 lei. dar cand s-a modificat denumirea de taxa de poluare am primit diferenta de 2800 lei. intrebarea mea e ca mai am sansa sa recuperez si restul de 2600 lei ?

  • Stimate domn, puteti face demersul judiciar printr-un cabinet de avocat si 100% puteti sa va recuperati si diferenta de bani. av. Cuculis 0722298011

 113. buna seara

  am inmatriculat o masina in octombrie 2008 si am platit o taxa pe atunci foarte mare ,in prezent masina am dato si vreau sa stiu daca pot sa mi recuperez bani pe taxa si daca cartea masini original si copie nu o mai am dar am alte acte ale masini ..

  • Cu siguranta aceasta taxa o puteti recupera in instanta. Este declarata ilegala, cu stima, av Cuculis 0722298011

 114. Buna. Daca taxa a fost platita in judetul Alba si eu intre timp m-am mutam in judetul Cluj si am trecut inscris masina aici unde trebuie sa depun dosarul pentru restituirea taxei? Multumesc.

 115. Buna ziua,
  Suntem 4 persoane din Cluj care am platit taxa de poluare in 2011 si 2012. Vrem sa ne recuperam banii, ce avem de facut? Va puteti ocupa de cazurile noastre, noi suntem din Cluj. Ce acte trebuie sa va dam? Multumesc anticipat

  • Ne putem ocupa si taxa de poluare pentru acei ani se poate recupera garantat si chiar putem forma un grup din cele 4 persoane pentru ca litigiul sa se termine in acelasi timp. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 116. Buna ziua,am o masina cumparata din Franta si ,ca toata lumea vreau sa o inmatriculez fara a plati taxa.As dori sa va intreb daca, asa cum in Constanta se poate circula cu masina cu un certificat de grefa pana la sfarsitul procesului,nu este posibil acest lucru si in Dolj ,de unde sunt eu,in baza aceluiasi temei legal.Am inteles ca la momentul actual ,cand va trimit eu aceasta solicitare sunt deja mai multe judete ,unde este posibil acest lucru.Daca nu ,voi inmatricula masina si voi apela la serviciile dumneavoastra pt. recuperarea taxei si va rog sa-mi spuneti ce acte trebuie sa va trimit.
  Multumesc pt. atentie si astept raspunsul dumneavoastra,daca ma puteti ajuta!

  • Stimate domn cu siguranta zecile daca nu chiar sutele de clienti pot sta marturie ca pe parcursul anului 2012 au fost inmatriculate foarte multe masini fara plata taxei. O sa fiti cotactat de un avocat specializat din cadrul biroului nostru, pentru a incepe procedurile.

 117. Buna ziua,

  In martie 2007 am cumparat pe persoana juridica (in leasing) un autoturism nou de la un dealer din Romania, pentru care am platit o taxa de prima inmatriculare de cca 1600 RON (facturata de compania de leasing). Ulterior, in septembrie 2012 masina a fost vanduta catre o persoana fizica.
  Ma intereseaza sa stiu daca pot sa recuperez taxa de prima inmatriculare platita si daca ma puteti ajuta in acest sens.
  Multumesc

 118. Am cumpărat in anul 2010 un autoturism marca Opel pentru care am achitat taxa de prima inmatriculare de aprox. 2000 ron. Am urmat toate procedurile de recuperare a acestei taxe de la organul fiscal, dar pana la urma am fost nevoit sa actionez in judecata administratia financiara. Tribunalul locului meu de domiciliu a admis cererea mea dar fiscul a efectuat recurs care acum se afla pe rol la Curtea de apel. Curtea de apel m-a incunostiintat incă din luna iunie ca am proces in 24 oct. 2012. Dar eu am pierdut citatia curtii de apel si nu mi-am amintit decat azi 30.10.2012. Am cautat foarte atent citatia si am gasit-o. In cuprinsul acestei citatii mi se recomnda sa introduc o intampinare, dar nu stiu pentru ce. Va rog sa ma lamurirti si pe mine care este rostul acestei intampinari si daca nu am depus-o pana pe 24.10.2012, mai am vreo sansa sa-mi recuperez banii?

  Va multumesc Cu respect deosebit

  Ionel Grama

  • Intampinarea este acel document prin care dvs. va faceti apararile in momentul in care aveti calitatea de intimat. Cel mai sigur se va castiga procesul. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 119. Buna seara,
  se poate recupera taxa de poluare chiar daca autoturismul a fost vandut intre timp? Este vorba de un opel tigra cumparat din Bulgaria in iunie 2008 si inmatriculat in Romania,Constanta in martie 2009. in acelasi an, 2009, s-a platit si taxa de poluare in valoare de 800 Euro
  Multumesc.

 120. in legaturab cu taxa auto la inmatriculare ptr.o masina din Germania cu cine sa vorbesc pe 10 11 2012 imi expira numerele rosii
  CAZACU COSTICA Bacau 0742076292

  • Urmeaza sa fiti contactat de catre un avocat. Problema se rezolva garantat dat fiind faptul ca aveti o taxa ilegala in fata. av. Cuculis 0722298011

 121. gabi caut un avocat in ploiesti ptr a ma ajuta sa-mi recuperez bani platiti taxei auto platita in feb 2012 ptr prima inmatriculare

 122. Buna ziua! am un autoturism ford escort din 1996 si m-ar interesa daca puteti sa ma reprezentati in instanta pentru a reusi sa il inscriu fara a plati taxa de inmatriculare care este in jur de 1000 euro. mentionez ca sunt din judetul iasi. in speranta unui raspuns pozitiv va multumesc anticipat!

  • Putem sa va reprezentam asa cum facem cu sute de clienti. Urmeaza sa fiti contractat de catre un avocat specializat din cadrul biroului nostru. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 123. Am o masina fiat punto euro 2 din 1998 cumparata din elvetia.
  Care este procedura pentru inmatricularea ei .
  Trebuie sa platesc vama? Sau tva.? Nu am certificatul eur 1.
  V-as ramane indatorat pentru detalii.

 124. in 2008 am platit taxa de 242.60E in 2010 am vandut masina.pot recupera acesti bani+dobanda aferenta si care ar fi onorariul Dtra la aceasta suma si cat ar dura?sunt din Bucuresti

  • Stimate domn, chiar daca masina s-a vandut dvs. puteti sa recuperati aceasta taxa plus dobanzile fiscale plus onorariu avocat. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 125. buna ziua am si eu o nelamurire daca se poate:am cumparat o masina noua (din Romania)in septembrie-octombrie 2008 am platit aproximativ 500 euro taxa de prima inmatriculare sau poluare cum naiba se mai cheama am vreo sansa sa mai recuperez ceva?

  • Raspunsul este cu siguranta afirmativ dat fiind faptul ca termenul de prescriptie este de 5 ani adaugandu-se inca un an de cand incepe prescroptia rezultand 6 ani. AV Cuculis 0722298011

 126. Buna ziua! As vrea sa inmatriculez un autovehicul din austria, an 2000 motor 2000 diesel ,prin evitarea taxei de poluare.In caras-severin aveti reprezentant la care ma pot adresa? Cat dureaza procesul? Care este onorariul si cand doriti sa il primiti, inainte sau dupa solutionarea cazului?

  • Stimate domn, biroul nostru are centre in 90% din tara in concluzie va putem ajuta. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 127. buna seara! detin o masina inmatriculata in franta si am depus actele pt evitarea taxei auto in jud prahova ; am primit o citatie cu data la care este programat procesul<<; care deja s_a derulat . cum aflu ce s_a intamplat?daca am castigat sau nu?va multumesc

 128. Buna ziua,
  Fiti amabil,daca masina este vanduta, se mai poate recupera taxa? Am fost la un avocat care mi-a cerut cartea de identitate si certificatul, pe care normal ca nu le mai detinem si spunea ca fara ele nu se pot recupera banii.

  • Stimata doamna, puteti recupera taxa de poluare si fara cele doua documente. Va asigur de acet lucru dat fiind faptul ca avem sute de procese pe rol. Ce aveti nevoie neaparat este chitanta de plata a taxei si decizia. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 129. pentru masinile noi,achizitionate din tara se recupereaza taxa?Pentru ele taxa nu-i discriminatorie?Polueaza mai mult ca cele s-h?

  • Buna ziua,
   Am o intrebare in 17.09.2012 am castigat procesul pentru recuperarea taxei auto, in 31.10.2012 s-a declarat recursul, dar nici acum nu am primit termen de judecare a recursului. Exista o limita de timp pentru depunerea inscrisurilor la Curtea de apel???
   Sunt procesa care au fost castigate dupa al meu, iar recursul a fost deja solutionat, ce pot face?

 130. Buna ziua !
  Cristian sunt, din Barlad ,si anul trecut am fost citeva luni in Anglia de unde am venit cu o masina (mazda din 1998).am incercat la acel moment(am venit in noiembrie ,la sfirsitul lunii ) sa inmatriculez masina dar nu am reusit sa prind o programare la RAR ,,Am reusit acum pe 15 ianuarie 2013,sa fac rar-ul ,,am facut o cerere la inmatriculari in vederea nmatricularii fara plata taxei de 7489 (decizia de calcul de la Administratia Financiara Barlad).As vrea sa stiu daca as putea cu ajutorul dvs sa inmatriculez aceasta masina fara plata taxei (timbru de mediu )???.

  • Stimate domn, forma actuala cat si proiectul de lege pentru timbrul de mediu raman in continuare ILEGALES si in 2013. In acest sens, raspunsul este afirmativ, puteti sa faceti acest demers, fara sa platiti taxa de mediu. Cu stima, av Cuculis 0722298011

  • Buna ziua !
   Am inceput in ianuarie un proces de a evita taxa de inmatriculare a unei masini adusa din UK.In hotarirea care s-a dat mi-a fost respinsa cererea pe motiv ca am depus aceasta cerere pe 08 .01.2013.Mentinez ca am solicitat acest lucru in baza art.90 al CE(masina a mai fost inmatriculata in UK si nu ar trebui sa mai fie taxata)deci nu ar avea nici o legatura cu data cind a fost depusa .
   Am recurs pe 27 .09,2013 la Curtea de Apel Iasi si as vrea sa ma reprezentati la acest proces.Daca sunteti de acord si cum ar trebui sa procedez ???
   Cu respect Cristian Zanoschi!

 131. Buna ziua am si eu o intrebare aceeasi problema ce framanta pe toata lumea taxa de poluare,eu am facut demersurile necesare am dat statul in judecata dar termenul mi la dat tocmai in septembrie 2013 intrebarea este ce fac cum mai circul cu masina pana la solutionarea cazului luind in calcul ca cele trei randuri de numere rosii au fost scoase,exista vreo alternativa adica sa mi dea politia o autorizatie ceva ca sa pot circula pe durata procesului? va miultumesc

  • Da, exista, sa faceti o cerere de prschimbare foarte bine sustinuta si acoperita in cadrul instantei si sa cereti preschimbarea judecatii.av. Cuculis 0722298011

  • Cu siguranta si in 2013 puteti recupera sau evita taxa de poluare sau dupa noua forma, timbrul de mediu. deja exista castigate de catre biroul nostru de avocatura zeci de procese pentru anul 2013! cu stima, av Cuculis 0722298011

 132. Buna ziua,domnilor avocati!
  Ma numesc Grigoriu Cristian,din Coopsa Mica,judetul Sibiu.Am un proces castigat cu prefectura judetului Sibiu,prin care prefectura e obligata sa inmatriculeze autovehiculul fara plata taxei de poluare.Am castigat procesul la data de 06.11.2012,si ramane definitiva si irevocabila la data de 04.02.2013.Intrebarea mea e daca o sa fie totul ok,si daca o sa-mi inmatriculeze autovehiculul,in pofida noii taxe de poluare si a timbrului de mediu.
  Va multumesc anticipat pt.raspuns!Cu stima,Cristi Grigoriu.

 133. buna ziua,am platit taxa 5023 roni in 2009 decenbrie?,pot recupera taxa auto acuma cu aceasta lege data tinbrul de mediu?,sunt din onesti bacau si as pune avocat dar nu am bani se poate la dv cu onorariu la castigarea procesului?si care ar fi suma?cam cat dureaza procesul la onesti?va las id. mpxxxx@yahoo.it va multumesc anticipat pt raspuns o zi buna

  • Buna ziua stimate domn. Taxa in varianta ei 2007-2013 actual este ilegala si POATE fi recuperata integral atat taxa in sine cat si dobanzile aferente. Cu siguranta dvs. puteti sa faceti aceasta recuperare a intregii sume de 5023 Ron. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 134. buna seara domnilor avocati!
  detin un autoturism inmatriculat in Bulgaria si as dori sa-l inmatriculez in Romania, imi puteti spune daca-l pot inmatricula fara a plati taxa de timbru, mai exact, sa urmez procedura de ocolire a taxei? Va multumesc!

  • Stimate domn aveti un avantaj, acela ca nu mai trebuie sa asteptati cu masina pe partea dreapta. Noi cu siguranta va putem ajuta in acest demers dat fiind faptul ca taxa de poluare sau in noua reglementare taxa de mediu timbrul, va fi ilegal. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 135. buna ziua!am cumparat o masina din germania in ianuarie,am dus dosarul la tribunal pt a da statul in judecata(evit sa platesc taxa autotimbrul de mediu);mi-a venit citatia sa ma prezin la proces in data de 26aprilie2013.
  am sansa de a castiga procesul si tot odata sa nu platesc taxa pt inmatriculare,sub nici o forma a ei?? Chiar daca a intrat in vigoare taxa de timbru, noi cara em bagat dosarele mergem pe legea veche?

 136. Daca am castigat procesul pentru inmatricularea autoturismului mai sunt afectat de noua taxa. Precizez ca masina ruleaza acum cu numere definitive.

 137. Buna ziua! Am cumparat o masina SuperNova 2001(norma Euro 2), inmatriculata in Ro, dar in alt judet. Am facut toate demersurile pentru transcrierea acesteia.La biroul inmatriculari am fost respinsa scurt, pe 4 ian. 2013, pe motiv ca trebuie platita taxa de poluare. Am asteptat cu toate actele sa se clarifice regimul taxei acesteia, sperand ca nu vor extinde si asupra autovehiculelor autohtone. Masina trebuie urgent inmatriculata.. sunt intr-o situatie disperata. Ma puteti ajuta sa initiez demersul de contestare a acestei taxe, pentru obtinerea certificatului de grefa, cu ajutorul caruia sa pot incheia transcrierea masinii? Sunt din Slobozia, Ialomita. Multumesc anticipat!
  Cu stima, Raluca N.

  • Stimata doamna, aceasta este democratia din pacate. Avem alte taxe peste alte taxe referitoare la timbrul de mediu si dvs. va trebui sa platiti o taxa declarata abuziva de TRANSCRIERE, respectiv, prima transcriere. O sa va rog sa nu va impacientati fiindca problema se poate rezolva si veti putea inmatricula fara plata timbrului de mediu pentru transcriere. Cu stima, av Cuculis 0722298011

  • Cu sigurata puteti sa actionati in judecata pentru a nu plati taxa de poluare. Cu stima, av Cuculis 0722298011

  • Din pacate nu puteti sa il opriti sa actioneze in judecata, o sa trebuiasca sa il credeti pe cuvant ca in viitor nu va actiona in judecata. In cazul in care intampinati probleme sa stiti ca puteti sa evitati taxa de poluare/timbru de mediu. av Cuculis 0722298011

 138. Buna ziua domnilor avocati! Am cumparat in ianuarie,chiar dupa ce dl.Ponta a anuntat ca se va desfiinta aceasta taxa aberanta,o Solenza inmatriculata in Romania in 2003. Cnd m-am dus s-o transcriu pe numele meu la politie(in Bucuresti)mi s-a cerut sa platesc taxa de poluare! La ANAF mi s-a calculat atunci ca am de plata 9800 lei!Aproape dublu fata de pretul masinii! De atunci stau cu masina in garaj, ca pana nu platesc taxa, nu mai pot circula!Pot sa fac transcrierea pe numele meu, fara a plati aceasta aberatie? Eventual pot face ceva, ca macar sa pot circula cu ea?! Va multumesc mult!

  • Din pacate domnul Ponta nu a anuntat desfiintarea acestei taxe ci modificarea ei…in cele din urma s-a ajuns la situatia aberanta de fata. Puteti sa ii actionati in judecata si sa le cereti inmatricularea fara plata taxei sau daca dispuneti de suma de bani sa o platiti sa inmatriculati masina si in cele din urma sa o recuperati. Av. Cuculis 0722298011

 139. Daca procesul a fost castigat si masina a fost inmatriculata fara plata taxei la revanzarea acesteia se va mai plati taxa?

  • Cu siguranta o sa platiti taxa de prima vanzare. Va sfatuiesc sa va ganditi de pe acum la un nou proces de evitare. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 140. Buna seara.
  Va rog sa ma ajutati, am achizitionat o masina in cursul anului 2007 printr-un contract de leasing, masina a fost achitata in avans si contractul s-a incheiat dupa numai un an. Am achitat Taxa de Prima Inmatriculare tarif 475 E la care a fost adaugat si TVA (romaneste TAXA la TAXA).
  Va rog sa aveti amabilitatea sa imi comunicati daca pot recupera contravaloarea achitata + dobanzile aferente pe care statul mi le datoreaza de la data achitarii pana in prezent.
  In situatia in care raspunsul este pozitiv va rog sa imi comunicati daca reprezentati clienti pe acest subiect, care sunt documentele pe care este necesar sa vi le pun la dispozitie si care sunt costurile+durata actiunii de recuperare.
  Va multumesc anticipat.

  • Din punctul meu de vedere da, se poate, insa o pronuntare se poate da, doar dupa ce vedem actele. cu stima, av Cuculis 0722298011

 141. Buna ziua,
  Va rog sa imi spuneti daca pot recupera taxa auto la autoturismul meu cumparat in 2008 de la reprezentanta Skoda cash.

  • Se poate recupera taxa in functie de modalitatea in care a fost cumparata masina. Sh sau noua? Cu stima, av Cuculis 0722298011

   • Masina a fost cumparata de noua. Am vb si cu alt avocat si mi-a spus ca nu se poate recupera. Dumneavostra ce spuneti ?

    • Eu va spun ca se poate recupera in sensul in care masina provine din teritoriul UE. Puteti sa faceti dovada ca taxa este sau a fost foarte mare, ca ar ingradi importurile etc. Noi avem practica pozitiva in acest sens.

 142. Buna ziua. Am cumparat un logan din 2004.Pot sa o transcriu pe numele meu fara plata timbrului de mediu? Masina a mai fost revanduta in 2010.Multumesc anticipat.

  • Puteti doar in baza unei hotarari judecatoresti, implict un proces civil in instanta. Va puteam ajuta cu siguranta. Cu stima,a v Cuculis 0722298011

 143. Buna ziua,
  Pentru o masina care a fost cumparata din RO in luna Februarie 2007 si sa platit taxa la acea vreme,acum dupa ce au trecut 5 ani se mai poate recupera?
  Multumesc

  • Depinde in ce luna a fost platita, sa nu cumva sa fi trecut 5 ani, av. Cuculis 0722298011

 144. buna,se mai poate evita plata taxei de timbru?daca da pana se definitiveaza procesul se poate elibera o hartie ca sa pot circula cu masina chiar daca mi-au expirat numerele rosii,pana se termina procesul?

 145. am si eu o intrebare! Daca doresc sa cumpar o masina care a fost platita in leasing de proprietarul anterior va fi nevoie sa platesc taxa de timbru sau a fost achitata de firma de leasing, tinand cont ca masina a fost inmatriculata in 2007?

 146. Buna ziua, am inmatriculat un opel corsa in septembrie 2012, am inteles ca se poate recupera taxa, cat ma costa procesul + avocat? taxa a fost cca. 750ron, as vrea sa stiu daca se merita.. daca raman cu 50ron .. mai bine o las asa 🙂
  0766 801 xxx
  O zi buna.!

 147. am platit taxa de inmatriculare in 10.2012..am obtinut negatia de la finante tot in luna 10.2012.Daca a trecut termenul de 6 luni de la data raspunsului negativ..mai pot actiona in instanta ptr recuperarea taxei?

 148. Buna ziua,

  Doresc sa cumpar un Peugeot Boxer, de la o firma din Romania, inmatriculat prima data in 2006, anul fabricatiei.

  Daca il cumpar acum de la acea firma trebuie sa platesc taxa auto?

  Se poate cumva evita plata taxei auto?

  Va multumesc anticipat pentru raspuns!

  • Buna ziua. Taxa o puteti atat evita cat si recupera. CJUE in ultima decizie nu doar ca a desfiintat taxa de poluare, dar se pregateste printr-o noua decizie ce o asteptam in 2014 sa desfiinteze 100% si timbrul de mediu, motiv pentru care si cererea dvs pe instantele din Romania va fi admisa si fie vi se va returna taxa fie nu o mai platiti la inmatriculare. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 149. Buna ziua,
  Doresc sa achizitionez o masina inmatriculata in Romania in anul 2006 care, bineinteles nu are platita taxa auto.
  As putea evita plata taxei? Care ar fi costurile si durata de timp?
  Pot amana plata taxei auto daca scot 3 luni de zile numere provizorii, rosii, dupa perioada de 30 zile obligatorie in care trebuie sa inmatriculez masina pe numele meu?
  Va multumesc anticipat pentru raspuns.

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.