Taxa de poluare SE RESTITUIE LA TOATA LUMEA- asa a decis ICCJ in cadrul unui recurs in interesul legii

Biroul de avocatura Cuculis si Asociatii au avut dreptate din nou cand au sfatuit pe toti cei care au platit taxa de poluare sa se indrepte catre instanta de judecata. Conform ICCJ si titrand avocatura.com – TOTI ROMANII CARE AU ACTIONAT IN INSTANTA ISI VOR RECUPERA TAXA. Chiar mai mult de atat, in legatura cu EVITAREA taxei de poluare, tot ICCJ a statutat actiunea ADMISIBILA, asta inseamna ca taxa de poluare va PUTEA FI EVITATA CU SUCCES- a declarat av. Cuculis.

Acum este cel mai bun moment pentru demararea procesului de recuperare/evitare taxa de poluare – adauga avocatul.

ICCJ: Toti romanii care s-au adresat instantei, isi vor primi banii inapoi pe taxa de poluare

Statul roman nu mai are loc de intors: trebuie sa dea banii inapoi pe taxa de poluare pentru masinile second hand inmatriculate inRomaniatuturor celor care depun cereri de restituire in instanta. Asa a stabilit Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), printr-o decizie emisa dupa o interventie in interesul legii.

Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie nr. 24 din 14 noiembrie 2011, pronuntata in dosarul nr. 9/2011 admite recursurile in interesul legii formulate de procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Colegiul de conducere al Curtii de Apel Iasi si Colegiul de conducere al Curtii de Apel Cluj si stabileste ca:

1. Actiunea avand ca obiect obligarea Institutiei Prefectului prin serviciul de specialitate, la inmatricularea autovehiculelor second-hand achizitionate dintr-un alt stat membru al Uniunii Europene, fara plata taxei de poluare prevazuta de Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr.50/2008 si fara parcurgerea procedurii de contestare a obligatiei fiscale prevazuta de art. 7 din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr.50/2008 este admisibila.

2. Procedura de contestare prevazuta de art.7 din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr.50/2008 raportat la art. 205-218 din Codul de procedura fiscala nu se aplica in cazul cererilor de restituire a taxei de poluare intemeiate pe dispozitiile art. 117 alin. 1 lit. d din acelasi cod.

Obligatorie, potrivit art. 33o indice 7 alin.4 din Codul de procedura civila. Pronuntata in sedinta publica, azi, 14 noiembrie 2011.

 

Biroul de Avocatura Cuculis si Asociatii  – Indrumari Juridice Pentru Dvs. online! Prima Initiativa din Tara!!
Raspunsuri gratuite la intrebari juridice.

www.indrumari-juridice.eu
www.indrumarijuridice.wordpress.com
http://indrumarijuridice.forumest.ro
Tel: 031.412.48.88 / 0722.298.011

4 comments to “Taxa de poluare SE RESTITUIE LA TOATA LUMEA- asa a decis ICCJ in cadrul unui recurs in interesul legii”
 1. in cat timp se returneaza cheltuielile de judecata pt un proces castigat cu taxa auto.actele le’am depus dar nici un raspuns. multumesc

 2. Buna ziua,
  Sunt interesat de achizitionarea unui autoturism second hand de la o firma care scoate la licitatie cateva autoturisme din parcul auto.
  Dupa noua lege care intra in vigoare la 15.03.2013 timbrul verde va fi in jur de 1100 euro, si nu conteaza daca masina este deja inmatriculata pe Romania.
  Se pot recupera banii de pe acest “timbru verde”? Exista posibilitatea de a ocoli plata acestui “timbru verde”?

  In asteptarea unu raspuns va multumesc anticipat.

  • Buna ziua. In “noua”forma, timbrul de mediu ramane si pentru 2013 la fel de ilegal ca si fosta sa reglementare ca si taxa de poluare! Cu stima, av Cuculis 0722298011

 3. in cat timp se returneaza cheltuielile de judecata pt un proces castigat cu taxa auto.actele le’am depus dar nici un raspuns. multumesc

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.