Taxa de poluare pe 2012.Biroul de avocatura va invata ce este de facut pentru a nu cadea in plasa statului.

LEGEA IN DETRIMENTUL CETATENILOR- NOUA REGLEMENTARE A TAXEI DE POLUARE

 

Noul act normativ prevede o reducere a taxei de poluare cu până la 25%, dând posibilitatea ca, în cazul în care taxa de poluare plătită de la 1 iulie 2008 este mai mare decât cea rezultată din aplicarea acestei legi, contribuabilii să poată solicita restituirea sumelor reprezentând diferenţa de taxă plătită.

In data de 05.01.2012 a fost promulgata noua lege privind taxa de poluare. Desi a fost promulgata aceasta va intra in vigoare la 30 de zile in momentul publicarii in Monitorul Oficial.

 

Noutatile aduse de acest ultima ct normativ emis  sunt urmatoarele:

  1. taxa se va plati si pentru masinile inamtriculate inainte de anul 2007 .In lumina noilor reglementari  pentru toate masinile care au intrat pe teritoriul Romaniei inainte de 2007 si care nu au fost vandute pana in acest moment urmeaza sa se plateasca taxa auto.
  2. noua taxa auto se va plati pentru toate autovehiculele. Daca in reglementarile anterioare autoturismele noi nu plateau taxa auto, acum Guvernul a hotarat ca si acestea trebuie sa achite aceasta taxa.
  3. noua lege incearca sa aplice principiul poluatorul plateste, ceea ce inseamna ca taxa de poluare va fi platita o singura data atat pentru autovehiculele noi sau second-hand care sunt inmatriculate pentru prima data  in Romania, indiferent daca autovehiculul este produs in tara sau in strainatate cat si pentru autovehiculele inmatriculate inainte de anul 2007 pentru care nu a fost platita o astfel de taxa.

 

Cum se calculează

Modalitatea de calcul a taxei este unitară pentru toate situaţiile în care aceasta se achită. Aceasta se calculează pe baza unor criterii obiective (tipul motorizării, capacitatea cilindrică, emisia de CO2 şi norma de poluare), luând în considerare şi deprecierea autoturismului.
Statul va încasa anual în urma aplicării noii variante a taxei de poluare peste 330 de milioane de lei.

 

Taxa ramane ilegala

Chiar daca autoritatile au incercat cumva prin aceasta ultima reglementare sa stopeze afluxul proceselor declarate de cetateni impotriva acestei taxe se poate observa ca modificarile aduse tin de modalitatea de calcul a taxei si nicidecum de faptul ca este ilegala.

Curtea Europeana prin deciziile emisa a statuat ca aceasta taxa aplicata e teritoriul Romaniei este ilegala si nu ar trebui incasata

Biorul de Avocatura Cuculis si Asociatii va continua lupta impotriva statului in ceea ce priveste taxa. Sutele de hotarari prin care instantele din Romania au hotarat caracterul ilegal al acestei taxe este dovada faptului ca aceasta trebuie anulata.

Singura solutie garantata este instanta de judecata.

Biroul de Avocatura Cuculis si Asociatii  – Indrumari Juridice Pentru Dvs. online! Prima Initiativa din Tara!!
Raspunsuri gratuite la intrebari juridice.

www.indrumari-juridice.eu
www.indrumarijuridice.wordpress.com
http://indrumarijuridice.forumest.ro
Tel: 031.412.48.88 / 0722.298.011

9 comments to “Taxa de poluare pe 2012.Biroul de avocatura va invata ce este de facut pentru a nu cadea in plasa statului.”
  1. Am și eu o întrebare. Cat am lucrat în italia am beneficiat de alocație.acum de un an sunt în tara momentan fără serviciu ce acte îmi trebuie ca sa fac din nou alocația copiilor în tara, în România. Va rog dacă se poate sari dați un răspuns concret.va Mulțumesc

  2. Buena ziua,as crea sa va intreb ,daca locuiesc un spania de 3 ani ,eu nu iau alocatia copilului din spania .mi sa intrerupt alocatia in Romanía ,pot beneficia de alocatia din urma daca prezint actul ca ñu am beneficiat de alocatie din spania.

  3. Bună seara.ăsta avea o întrebare. Eu am eu merg în germania câte 2 luni pe an cu contract.pot primi și eu alocatie?

    • Bună seara.as avea o întrebare. Eu merg în germania câte 2 luni pe an cu contract.pot primi și eu alocatie?

  4. Buna ziua am nascut in Italia am.si eu o nelămurire pot sa va dau sms prin email că e ceva mai amplu va rog din suflet

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.