ALOCAȚII EUROPENE PENTRU COPII PARINȚILOR ROMÂNI DIN STRĂINATATE – AVIZ CELOR PLECATI DIN TARA – Biroul de Avocatura Cuculis si Asociatii va invata cum sa obtineri alocatii Europene.

ALOCAȚII  EUROPENE  PENTRU COPII  PARINȚILOR  ROMÂNI  DIN  STRĂINATATE

Tu stii ca poti primi

Puţini români care lucrează legal în strănătate ştiu că pot primi pentru copiii lor alocaţii destul de consistente, din ţara în care sunt angajaţi.

Copiii ai căror părinţi lucrează legal în străinătate, într-o ţară din UE, pot primi alocaţiile europene care se dau în acea ţară, în locul celor din România, care sunt, în general, mult mai mici.

Copiii au dreptul la această alocaţie indiferent dacă locuiesc în România sau în ţara în care muncesc părinţii lor. Printre altele, pentru a face cunoscut şi acest drept de care pot beneficia românii, Ministerul Afacerilor Externe  şi organizaţia Alternative Sociale au încheiat un parteneriat pentru proiectul “Combaterea efectelor negative ale migraţiei în rândul copiilor şi al bătrânilor de acasă”, care va acoperi perioada 2009 – 2011.

61222235

Potrivit unui comunicat al MAE, în prima faza, proiectul se va concretiza sub forma unei campanii de comunicare şi conştientizare privind drepturile copiilor cu unul sau ambii părinţi plecaţi la muncă în străinătate, conform Regulamentului Consiliului Europei nr. 1408/71. Campania se va desfăşura la nivel naţional şi internaţional în perioada 2009 – 2011 şi include: un spot radio difuzat la nivel naţional şi internaţional, 2.000 de postere şi 10.000 de pliante, 3.000 de ghiduri practice destinate părinţilor.

MAE va promova informaţiile şi prin ambasadele şi consulatele României de pe teritoriul UE, precum şi prin anunţuri pe site-urile reprezenntanţelor diplomatice.

CUANTUMUL  ALOCAŢIILE  EUROPENE?

Alocaţiile “europene” reprezintă o formă de prestaţii familiale care au ca scop asigurarea securităţii sociale pentru salariaţii şi lucrătorii independenţi, şi membrii familiilor acestora, care au reşedinţa într-un stat membru al Uniunii Europene şi desfăşoară o activitate salarială sau independentă într-unul dintre aceste state.

Aceste “alocaţii” se acordă pentru copiii avuţi în îngrijire, ca şi alocaţiile care se acordă în România.

Diferenţa constă în faptul că, urmare a desfăşurării unei activităţi salariale sau independente pe teritoriul unui alt stat membru UE, această alocaţie poate avea un cuantumul mai mare (în majoritatea cazurilor), acest cuantum depinzând de legislaţia statului respectiv.

De aceste alocaţii pot beneficia copiii ai căror părinţi lucrează legal pe teritoriul Uniunii Europene.

Astfel, părinţii care au dreptul de a primi această alocaţie ca urmare a activităţii desfăşurate în afara României, pe teritoriul Uniunii Europene, pot beneficia de alocaţie pentru copiii lor, în cuantumul stabilit de legislaţia ţării în care lucrează, indiferent dacă aceştia au sau nu copiii împreună cu ei.

CE ACTE SUNT NECESARE

Pentru obţinerea “alocaţiei europene” trebuie să vă adresaţi instituţiei competente cu plata prestaţiilor familiale din România (AJPS) şi din statul în care lucrătorul migrant îşi desfăşoară activitatea. Aceste instituţii sunt organizate diferit de la un stat la altul. În Italia, de exemplu, trebuie să mergeţi la Institutului Naţional de Protecţie Socială (INPS).


În Romania, instituţia responsabilă cu plata prestaţiilor familiale  este Agenţia Naţională pentru Prestaţii Sociale, care la nivel local este reprezentată de Agenţiile Judeţene pentru Prestaţii Sociale.  Procedura se demareaza prin depunerea formularului E411 completat în partea A la instituţiile abilitate cu plata prestatiilor familiale din România sau din ţara în care lucrătorul migrant îşi desfăşoară activitatea.

Plata “alocatiei europene” va fi efectuata dupa completarea integrala a formularului E411 si depunerea acestuia la institutia responsabila din statul UE competent cu plata “alocatiei”.

Perioada de timp scursa intre data depunerii formularului E411 la institutia responsabila cu plata “alocatiei europene” si plata propriu-zisa a alocatiei depinde de factori precum: corectitudinea datelor completate in formular (nume, adrese, coduri numerice personale etc.) si perioada necesara obtinerii de informatii de la alte institutii abilitate.

Dacă, în funcţie de venitul anual al familiei, minorul nu are dreptul să beneficieze de Prestaţia pentru minor aflat în întreţinere în Spania, reprezentantul legal poate solicita în România Alocaţia de stat pentru copii, care reprezintă o sumă acordată necondiţionat de veniturile familiei, conform legii.

Cererea de alocație de stat pentru copii, împreună cu documentaţia necesară, trebuie depusă personal sau prin împuternicit la primăria de domiciliu din ţară.

Dosarul depus va cuprinde şi formularul E 411, completat în partea B, solicitat de la birourile Securităţii Sociale din Spania, sau orice alt document eliberat de această instituție din Spania care să dovedească faptul că împuternicitul legal al copilului nu este îndreptățit să beneficieze în Spania de prestaţia pentru copil aflat în intreţinere.

Societatea de Avocati Cuculis si Asociati va poate ajuta sa beneficiati de “Alocatia Europeana”.

Biroul de Avocatura Cuculis si Asociatii  – Indrumari Juridice Pentru Dvs. online! Prima Initiativa din Tara!!
Raspunsuri gratuite la intrebari juridice.

Avocat Cuculis – Titular de cabinet si membru al Uniunii Nationale a Barourilor din Romania – Specialist in Drept Penal si Comercial

Avocat Drd. Cuculis Adrian

Vaselor Nr. 16
Bucuresti
Romania
684 comments to “ALOCAȚII EUROPENE PENTRU COPII PARINȚILOR ROMÂNI DIN STRĂINATATE – AVIZ CELOR PLECATI DIN TARA – Biroul de Avocatura Cuculis si Asociatii va invata cum sa obtineri alocatii Europene.”
  • Revin cu inca o intrebare; Stiti cumva ce acte trebuie sa aduca tatal copilului din Franta pentru a putea depune actele pentru alocatia europeana aici in Romania?Va multumesc pentru intelegere!

   • Demersurile trebuiesc facute de tata in tara in care isi are rezidenta, adica Franta. Va completa un formular european si de restul se vor ocupa cei de acolo.

    • Buna seara eu am lucrat in italia ai copilul meu este nascut in italia acum suntem in romania nu mai lucrez in italia de la alocatii deva mi sa spus ca trebuie sa astept pentru alocatie europeana intre 3 luni si 3 ani au trecut 4 luni si nu am niciun raspuns ce pot face va multumesc

     • Buna ziua. Va rog, pentru aceasta solicitare sa reveniti in registratura noastra la 031.412.48.88 si discutati cu un coleg specializat pentru intocmirea dosarului. Cu stima, av Cuculis 0722298011

      • Bună seara! Ma numesc Costina și am un băiețel de 6 luni și am născut aici locuiesc în Franța nu muncesc cum pot sa beneficiez de alocația copilului va mulțumesc

      • Buna seara!Am fetita nascuta in Spania,am mers in Romanía si am depus actele ptr alocatie.DIN Romanía au trimis formularul 411 aici in Spania ,am asteptat 4 luni ptr a obtine un raspuns.Luna trecuta au primit formularu in Romanía in care CEI DIN Spania au scris ca atat eu cat nici sotu n am primit nici o prestatie familiara dar eu aveam dreptul la 25€ si n am mers sa i cer.DIN acest motiv ñu mi au acordat alocatia copilului in Romanía si mi au spus ca daca eu sunt in Spania de CE mai ver alocatie in Romanía.?! Va rog daca mi ati putea spune CE trebui sa FAC .va multumesc

       • Bunaziua ma numesc mariana si sunt mama unei fete de 18 ani si o am cu mine in italia ,beneficiez de alocatia din tara deoarece aici nu lucrez legal acum fata mai ate 2 ani de studiu aici ,cum procedez ca sa beneficiem de alocatia din tara pina termina scoala?ps.cei din tara iau alocatie pana termin scoala cu documentul adus de la scoala ca inca e elev.Multumesc

      • Buna ziua asi dori o informatie am nascut o fetita in italia si nu am fakut alocatie in italia vreau sa fac in Romania ce acte imi trebuie din italia

      • Cum pot face actele de alocație am lucrat din feb pina in mai și acum din noiembrie lucrez la abator pot lua și din urmă

     • Buna ziua! Am o fetita de 11 ani si urmeaza sa nasc peste 3 lui. Tata.l lucreaza in Olanda de 1 si 5 luni cu contract…doresc sa stiu daca poate el sa ia alocatie pt copii si cum se procedează…mentionez ca nu suntem legitim

    • Buna seara tuturor soțul meu lucrează în Italia de aproape 4 ani. Menționez k lucrează cu contract roman semnat cu o firma romana din România pot săi îi fac alocație europene pt copil chiar dak aceste sta cu mine in Romania suntem căsătoriți legal ?

    • Bună ziua ! Am și eu o întrebare Copilul meu învață în irlanda de anul trecut nu a primit nici acum alocatia .Eu nu sunt cu copilul acolo eu sunt în România. De ce nu ai da alocatia ? Mulțumesc!

     • Bună seara .va rog dacă puteți sa ma ajutați cu o informație. Am 2 nopții 6ani respectiv 2 sunt născuți în Anglia și părinți s au hotărât sa vina în România. Cum se procedeaza cu actele pt a primi alocație în România? Mulțumesc

    • Bună seara asi vrea sa știu sotul lucreaza in germania și primește alocația de acolo dar eu nu primesc nici un ban din bani pe care el primește acolo.se poate ca să pot primi eu acea alocatie?

  • buna ziua! ma numesc robert,lucrez in germania de mai bine de 5 ani,sunt angajat la firma cu sediul in romania si cu locul de desfasurare a muncii in germania. intrebarea mea la d-voastra ar fi : cum pot obtine un credit de la o banca nemteasca? Va multumesc.

   • buna ziua , am si eu nevoie de ajutorul dumneavoastra daca se poate. am doi copii nasuti in spania unul nascut pe 06/07/2010 si al doilea pe 21/12/2012, pentru primul copil am primit alocatie in romania pana s-a nascut cel de al doilea copil dupa care am renuntat la alocatia din romania pentru a primi un ajutor din spania pentru crestere copiilor pentru ca nu de depasim o anumita suma pe an. intrebarea me e daca pot primi din nou alocatie in romania eu acum locuesc cu copii in romania iar sotul in spania beneficiind si de jutorul din spania ,si daca as putea recupera si din alocatia perduta pe cel deal doilea capil, multumesc anticipat

     • Buna ziua.
      Matusa mea este plecata de 12 ani in Spania, si are 3 copiiii. Acolo a luat alocatii in urma copiilor dar eram curioasa daca ar putea sa ia si din Romania, in conditiile in care copii au cetatenie romana. Credeti ca exista posibilitatea sa i se calculeze numarul de alocatii pe care le-ar fii putut lua in Romania, si sa primeasca banii toti odata? Multumesc

    • Nu mai ai dreptul la alocația din România pe perioada în care ai luato în alt stat european, dacă încerci să faci te vei trezi ca o sa dai tot înapoi + dobânzi

   • Buna ziua ! O.problema am si eu, daca ma puteti ajuta ! Am depus actele pentru alocație in Germania de mai mult de un an,ultima dată mi au cerut contul si de atunci nu mai stiu nimic ! Cam cât durează până intr banii?

  • Buna ziua. Sotul meu lucreaza in Anglia din aprilie 2014. Lucreaza in constructii ca persoana fizica autorizata. Plateste taxe la stat. Avem doi copii, unul de 18 ani, iar celalat are 10 ani care locuiesc cu mine in România. Eu sunt salariata. As dori sa stiu cum se procedeaza cu aceasta alocatie europeana? Cine trebuie sa porneasca formalitatile, eu sau sotul meu acolo? Si cum sa procedam? Am sunat la AJPS Vrancea si mi-au spus ca sotul meu trebuie sa mearga in Anglia si sa demareze formalitatile

  • va rog sami spuneti sotul meu lucreaza in germania cu contract de munca am o fata care a terminat liceul acum in iunie2015 sia facut actele de somaj si a luat 1 luna indemnizatie de somaj iar dupa aceea sa angajat cu contract de munca pe perioada determinata de 3 luni din cele 3 luni a lucrat numai o luna ar mai avea 2 dar totodata a inceput si o scoala postliceala pe o peroada de 3 ani acum la 1 octombrie 2015 daca acum ca face 1 luna de la angajare si-ar da demisia de fapt si-ar incheia contractul de munca ar mai putea beneficia de alocatia din germania deoarece in urmatorii 3 ani o sa fie eleva va rog frumos sami dati un raspuns cat de repede puteti si daca se poate ce acte sunt necesare in cazul ei

   • Buna ziua, as vrea sa stiu daca am dreptul la alocatia europeana , am lucrat in spania 15 ani cu acte am un copil de 7 ani nascut acolo , am primit acel ajutor de 2500 euro pentru nasterea copilului , in tara nu am cerut alocatie niciodata, dar nu stiu daca se ia in considerare ca fiind alocatie de stat , acum suntem in Romania din luna august 2016 si vreau sa stiu daca pot primi alocatie si retroactiv , va multumesc cu stima astept raspunsul dvs.

   • Buna ziua. O intrebare am si eu. Eu cu sotul avem 2 copii. Unul de 7 ani care sta cu bunica lui , si o fetita de 1 an care este cu noi in germania. Vrem sa le bagam la amandoi alocatiile aici… ce nu stiu eate daca trebuie intai sa renunt la alocatiile din romania dupa care sa le bag aici in germania ? Si baiatul daca a ramas cu bunicii lui si noi doi suntem aici dar lucreaza doar sotul , mai beneficiaza de alocatia de aici din germania?

  • Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un raspun pentru sora mea care lucreaza in Italia cu contract de munca perioada nedeterminata, de mai bine de 10 ani. Are un copil de 14 ani, nu a fost casatorita niciodata, copllul este pe numele tatalui, de la care are declaratia notariala ca nu a luat alocatia niciodata. Copilul este in Romania in grija bunicii. In Italia nu a intampinat probleme la depunerea actelor dar, i s-a cerut din Romania adeverinta pentru componenta familiei. Am fost sa intreb la starea civila si la AJPS, am primit un refuz total, motivul fiind urmatorul: toate actele le primesc doar din Italia, ei doar le confirma. Asa trebuie sa fie sau cum sa procedeze pentru a merge mai departe? Va multumesc!

   • Bună seara .va rog dacă puteți sa ma ajutați cu o informație. Am 2 nopții 6ani respectiv 2 sunt născuți în Anglia și părinți s au hotărât sa vina în România. Cum se procedeaza cu actele pt a primi alocație în România? Mulțumesc

  • Buna ziua, am asa intrebarea daca puteti cumva sa ma ajutati? Sunt din Republica Moldova sunt casatorita cu cetatean roman, noi traim in Austria,lucreaza doar sotul, eu sunt la intretinerea lui,dar am copil de la prima casatoria ..are dreptul copilul meu pentru alocatie din Austria, mersi

 1. eu sunt in spania si deocamdata nu lucrez cum pot sa beneficiez de alcatia copiilor.am doi copii gemeni fata si baiat in virsta de sase ani si sunt divortat si sotia este in italia as dori sa stiu cum pot sa fac,multumesc foarte mult si multa sanatate

  • Buna ziua, In cel mai scurt timp o sa va contacteze cineva din partea biroului nostru pentru a va explica toate aspectele acestei probleme.
   Cu stima, Cristian Deca – 0722298011

   • Buna ziua ma numesc alina si am 2 copii dintre care o fetita e nascuta in italia. Am vrut sa facem pt alocatia europeana dar ne tot amana si nu ne zic nimic concret. Sotul meu a lucrat legal in italia dar acum nu. Putem face totusi pt alocatie? Va multumesc mult si astept un rasp.

     • Buna ziua ași dori si eu o informatie. Am locuit aproape 4 ani in italia acolo am născut 2 copii o ferită in 29.10.2012 si un băietel in 25.07.2014. Am facut formularul e411 la nașterea fetiței pt a primi alocația in italia dar nu am depus documentele la servici la sotul pt ca au depus alti colegi si le lua alocația la munca pt in italia nu ti o da direct statul ti o da prin locul de munca doar pe lunile in care muncești daca nu muncești nu iti da. Fetita mea are 2 ani acum si nu am luat aplicatie deloc nici pt fata nici pt baiat. Acum de 2 luni suntem in Germania o sa depun aici pentru ambii copii . intrebarea mea este mai am vreo șansă sa recuperez alocația pt copii din tara măcar. multumesc astept răspuns pe email daca se poate. tin sa precizez ca am sunat in mai multe locuri in ro si nu mia dat nimeni nici o informatie.multumesc anticipat

      • Buna ziua,
       si eu sunt in aceeasi ceata ca si dumneavoastra, si eu acum locuiesc in Germania, dar eu luni plec in Italia pentru ca vreau sa/mi iau toate taxele care au fost platite si bineinteles si alocatia pt copiii, pt ca eu cand am fost sa fac aceasta alocatie cei de la INPS mi/au zis ca la ei nu exista asa ceva. sotul dumneavoastra si/a recuperat toate taxele din italia???

      • Bună Dimineața din 2011-2015 am lucrat pentru TUI Seachefs nave de cruaziera .În toți acești ani nu am primit nici un ban deși am doi copii minori și am plătit tote taxele pentru Compania respectiva.Deși firma este germana sediul îl au în Cipru. Vă rog frumos dacă puteți să-mi spuneți ce trebuie să fac să intru în posesia banilor pentru care eu am plătit luna de luna companieianuarie respective.La fel și cu vechimea nu mi-a fost trecuta .Pe carnetul de marinar am tote debarcării făcute. Vă mulțumesc anticipat cu respect.

     • m am desparti de sotul meu , avem doi copii si el munceste in germania dar in instanta a declarat ca nu munce si sa fie scutit de pensia alimentara..as avea o intrebare cum pot afla unde munceste defapt denumirea firme daca stiu doar orasul unde muneste il stim ca am inteles ca daca asi aflat unde lucreaza copii mei ar primi pensie alimentara in functie de cat ea el de acolo..ajutatima va rog cu un sfat

   • Buna ziua dl.avocat Cuculis.Vreau sa va adresez o intrebare:Sunt casatorita legal cu un cetatean spaniol din 2010si locuiesc in spania avand un baietel de 5ani care este nascut aici in spania .Baietelul avand cetatenia spaniola poate lúa vreun ajutor de aici?Sotul lucreaza este autonom si eu sunt casnica.Este obligatoriu sa inscriu casatoria si nasterea copilul in Romania?va multumesc,astept raspuns

    • Inscrierea casatoriei trebuie facuta in 60 de zile altfel daca o veti face ulterior veti primi o amenda administrativa, Procedura poate fi facuta si la ambasada. In ceea ce priveste deschiderea dosarului de alocatie sunati direct la 031.412.48.88 unde veti primi informatii despre costuri proceduri. av. Cuculis 0722298011

     • Buna ziua
      sunt in Germania de o luna am contract de munca , va rog frumos sa i-mi scrieti ce acte i-mi trebuie pentru alocatie si unde trebuie depuse aici in Germania daca trebuie traduse si legalizate? Va mai rog ce acte trebuie pentru a trece la clasa 3 de salarizare ca acum am clasa1 nu am inteles prea bine cand mi-au spus in germana . Va intreb trebuie tradus si legalizat certigicatul de casatorie si depus la Landratamt.Va multumesc

  • Buna seara. Am si eu o intrebare daca ati putea sa ma ajutati si pe mine. Sunt in spania de 11 ani dar lucrez cu acte in regula doar din 2007. Am fost casatorita cu un cetatean spaniol cu care am o fetita de 8 ani. In urma divortului fetita a ramas la mine si are certificat romanesc . Nu am stiut niciodata ca ar avea si ea dreptul la alocatie fie ea europeana sau nu si nici acum nu imi este foarte clar. Ati putea sami spuneti si mie unde as putea sa ma interesez mai bine si ce ar trebui sa fac primadata. Si daca e adevarat ca are vreun drept daca pot cere retroactiv ceva sau nu. Multumesc mult de tot.

   • Buna seara stimata doamna. Intradevar aveti posibilitatea efectiva de recuperare RETROACTIVA pe ultimii 3 ani a acestei alocatii. Nu uitati, ca alocatia se plateste exclusiv pana la varsta de 18 ani a minorului, daca dvs, puteti proba cu acte, locul de munca de peste graninta. Cu siguranta va putem pune la dispozitie toate documentele necesare.Cu stima, av CUculis 0722298011

    • Buna seara! am o scurta intrebare,sotul lucreaza in Anglia de 4 ani ce trebuie sa fac ,sau ce acte sunt necesare pt a beneficia fiica mea de alocatie.

     • Buna ziua stimata doamna. O sa va rog sa ne contactati direct in registratura 031.412.48.88 si solicitati informatii despre intocmirea dosarului de alocatie Europeana Cu stia, av Cuculis 0722298011

      • Domnule avocat, imi puteti spune va rog daca aceasta alocatie se primeste retroactiv si din partea angajatorilor cu care colaborarea s-a incheiat? Multumesc anticipat

      • Suntem 3 surori tatal meu lucreaza de 5ani in germania. Putem beneficia de alocatia europeana daca da ce acte trebuie si unde trebuie sa ne interesam in legatura cu acestea multumesc

      • Lucrez ca sexonier in germania si am fata studenta in romania de citi euro benificiaza de alocatie si ce acte sunt necesare multumedc

     • Buna ziua! Sotul meu lucreza in Belgia angajat de 3 ani,de aproape un an ia facut actele pt alocatie de acolo si nu am primit nici un raspuns,ce trebuie sa facem pt a beneficia de alocatia de acolo.

 2. Buna ziua!
  Locuiesc si lucrez in Germania si as dori sa stiu carei institutii ma pot adresa pentru a beneficia de alocatia europeana pentru copii.
  Multumesc!

  • Alocatiile „europene” reprezinta o forma de prestatii familiale care au ca scop asigurarea securitatii sociale pentru salariatii si lucratorii independenti si membrii familiilor acestora, care au resedinta intr-un stat membru al Uniunii Europene si desfasoara o activitate salariala sau independenta in unul dintre aceste state. ll
   Aceste „alocatii” se acorda pentru copiii avuti in ingrijire, ca si alocatiile care se acorda Romania. Diferenta consta in faptul ca, urmare a desfasurarii unei activitati salariale sau independente pe teritoriul unui alt stat membru UE, aceasta alocatie poate avea un cuantum mai mare (in majoritatea cazurilor). Acest cuantum depinde de legislatia statului respectiv.

   De aceste alocatii pot beneficia copiii ai caror parinti lucreaza legal pe teritoriul Uniunii Europene.
   Indiferent de statul membru de resedinta al lucratorului migrant si al membrilor familiei sale, acesta are dreptul la prestatii din statul in care isi desfasoara activitatea (art. 73 din Regulamentul 1408/71). Parintii vor beneficia de prestatiile oferite de un singur stat, eventual primind o diferenta de la institutia competenta din statul care acorda prestatii mai mari.
   Cuantumul acestor alocatii difera de la un stat la altul si se acorda conform legislatiei existente in tara in care lucratorul migrant isi desfasoara activitatea.
   Pentru obtinerea „alocatiei europene” trebuie sa va adresati institutiei competente cu plata prestatiilor familiale din Romania (AJPS) si/sau din statul in care lucratorul migrant isi desfasoara activitatea. Aceste institutii se numesc diferit de la un stat la altul (de exemplu, in Italia acestea se numesc institute de securitatea sociala).
   In Romania, institutia responsabila cu plata prestatiilor familiale este Agentia Nationala pentru Prestatii Sociale care la nivel local este reprezentata de Agentiile Judetene pentru Prestatii Sociale. Astfel, formularul va fi depus la AJPS-ul de care copiii lucratorului migrant apartin ca domiciliu

   Cu stima, av Cuculis 0722298011

 3. Buna ziua.Ma bucur ca in sfarsit am gasit pe cineva care sa ma poata indruma in rezolvarea problemelor ce le intampinam in privinta obtinereli alocatiilor pentru copii.Am plecat in italia in 2006 unde am lucrat ca badanta cateva luni.Din 2007 am lucrat cu contract de munca la o cooperativa,iar din 2008 a venit si sotul meu in acelasi loc de munca.Am intrebat de atunci pe sefii nostri de atunci,printre care si o romanca,daca avem dreptul la alocatie si ni sa spus ca nu avem dreptul ptr ca nu avem copiii cu noi acolo.In decembrie 2009 am fost preluati de alta firma,iar cei care au plecat fara sa ne dea salariile pe luna decembrie,fisa fiscala si lichidarea.Mentionez ca sef nea ramas aceeasi romanca care a stiut tot ce se intampla.Neam dus la sindicat si ni sa spus ca daca sunt fugiti nu avem cum sai mai gasim,iar de la adresa de unde am primit scrisorile de lichidare nu figurau sa fi fost acolo,dar ni sa spus ca cine a ramas in locul lor stiu tot despre salarii si rstul.Eu mam intors in tara in aprilie 2010 si sotul meu a ramas acolo,dar faptul ca noi stiam ce sa intamplat sotul a intampinat multe probleme la servici.Sau intamplat multe lucruri urate acolo o sa trec la subiect.Sotul meu sa dus in final la INPS, a completata formularele ptr alocatie retroactiv si a luat doar ptr IANURIE 2010-IUNIE 2011.I sa aprobat si ptr peroada de dinainte cand aveam amandoi copii minori dar acum il amana mereu pe motiv ca ba nu e una ba nu e alta.am trimis din nou formularele E401 SI E411 si nimic.sotul meu a mers si la Patronat sa obtinem si salariile pierdute si la fel il amana cu tot felul de motive,Mentionez ca o singura persoana cu care am lucrat a reusit sa obtina acei bani.Sunt mult mai multe probleme si daca aveti nevoie de alte relatii,astept un raspuns,Sincer nu stim catre cine sa indreptam sa ne ajute legal sa putem beneficia si noi de toate drepturile cuvenite ca orice cetatean cu drepturi in U.E.Va multumesc anticipat.

  • Stimata doamna, ne bucuram ca v-am putut ajuta. O sa va rog sa ne mentionati daca pe formularele depuse vi s-a aplicat si viza de intrare si daca aveti pe ele un numar de inregistrare. Daca da, lasati-mi numarul si data si voi reveni la dvs. in cel mai scurt timp. Cu stima, Biroul de avocatura Cuculis si Asociatii 0722298011

   • Va multumesc ca m-iati raspuns atat de repede.Deci problema sta in felul urmator;azi sotul meu s-a dus la INPS(eu sunt in ROMANIA) cu formularele E401 si E411,pe care i le- am trimis eu din tara.I sa spus ca trebuie sa completeze un formular de reinoire si ca formularele pe care i leam trimis trebuiau trimise de institutia noastra si nu vor sa le primeasca.Doamna care mi-a completat formularele ,cand i-am spus ca cei din Italia le vor trimise prin posta,mi-a spus ca cei din Italia trebuie sa trimita si sa ceara tot ce au nevoie prin corespondenta si ea va raspunde la fel pentru ca asa e normal.Nr de inregistrare are de aici din Romania si este-6718 din 18.05.2012 ptrE401 si ptr E411 E/RO11747.mentionez ca aceste formulare au mai fost facute iar in februarie-martie am trimis un formularde inoire dar se pare ca nu lau luat in consideratie.Iar la inceputul lunii mai cand sotul meu sa dus sa intrebe care e situatia ,i sa spus ca dosarul e in regula si sa asteptam,ca acum sa o luam de la capat.Sincer e dreptul nostru si nu vreau sa renuntam pentru ca am muncit cinstit si am platit toate taxele.Va multumesc pentru rabdare si intelegere si sper ca prin dumneavoastra sa putem rezolva aceasta situatie,care nu e numai a noastra,ci a mai multor romani.As vrea sa stiu daca va pot contacta si telefonic,ptr mai multe detalii,si la ce nr.

    • Cu siguranta, va stam la dispozitie prin unul dintre avocatii nostri la numerele de telefon 0722298011 sau 0216104754

 4. buna ziua. lucrez in germania cu contract de munca din 01.08.2011 si in luna iunie am depus toata documentatia pt. obtinerea alocatiei europene. (mentionez ca sotul si cei doi copii se afla in romania.)
  la depunerea actelor mi s-a spus ca angajatorul trebuie sa trimita o adeverinta in care sa specifice perioada lucrata(adica, 01.08.2011-19.12.2011 ; 01.02.2012-30.04.2012 ; 01.06.2012-31.07.2012). problema este ca am primit si eu o copie dupa aceasta adeverinta si am constatat ca a specificat doar perioada 01.02.2012-30.04.2012, ceea ce imi pare a fi o rea intentie pentru a nu primi eu acesti bani.as dori sa stiu cum sa procedez, unde sa ma adresez in cazul in care nu va binevoi sa imi declare si celelalte perioade.
  specific ca detin actele doveditoare pentru fiecare luna in care am lucrat . Va multumesc.

  • Stimata doamna, eu zic ca prima data sa incercati sa ii faceti cunoscute aceste aspecte si pe urma sa apelati la autoritatie competente. In calitatea dvs. de resortisant al unui stat membru va puteti adresa chiar direct ambasadei, iar daca acestia sunt expeditivi cu dvs. chiar autoritatii grupurilor patronale si de munca din tara respectiva. Pentru mai multe detalii cred ca ar trebui sa intocmim o adresa catre angajator si in urma ei vom putea trage concluziile. Cu stima, av Cuculis 0722298011

   • Bună ziua!Am trimis si eu un dosar de alocație in Germania,anul trecut in mai.In cate luni normal trebuie sa primesc alocația.

 5. Buna seara! Am si eu o intrebare pentru dumneavoastra. Alocatiile europene pentru copii se acorda si parintilor care lucreaza in UE cu contract pe termen limitat? M-a refer la persoane ce presteaza servicii in agricultura pe perioade de doua sau trei luni de zile. Astept cu nerabdare raspunsul dumneavoastra, multumesc!

  • Aceste alocatii se repartizeaza si pentru parintii care sunt plecati pe termen determinat. cu stima, av Cuculis 0722298011

 6. Buna ziua ! M-am despartit de sotul meu care este de nationalitate germana, si am venit in Romania cu cei doi copii tot de nationalitate germana. Inainte sa parasesc Germania am trecut pe la Famillienkasse unde am fost asigurata ca voi primi alocatia in continuare tot ce va trebui sa fac e sa completez formularul 411 .Am fost la Agentia Nationala pentru Prestatii Sociale unde a fost completat acest formular. Au trecut 7 luni de atunci. Famillienkasse Emden unde apatineam cu domiciliul in Germania spune ca toate aceste acte trebuiesc trimise in Nürnberg pt ca ei se ocupa de aceste cazuri. Am trimis de doua ori actele necesare. Mi se raspunde de fiecare data altceva la telefon: actele sunt in Emden si ei trebuie sa rezolve cazul;nu au ajuns scrisori la noi;va trimit un formular pe care va trebui sa il completati si sa il trimiteti la noi (acel formular nu l-au trimis niciodata) etc.etc. Am senzatia ca isi bat joc si ma duc cu zaharelul. Am primit acesti bani timp de 10 ani iar acum cand sunt singura cu doi copii si am nevoie de acesti bani mai mult ca niciodata , mi s-au luat si nimeni nu vrea sa ma ajute, inclusiv tatal copiilor cu care sunt inca casatorita. Sunt neajutorata si tot ceea ce pot face e sa sun in Nürnberg unde, dupa cum v-am spus, mi se spune de fiecare alta poveste. Ce as mai putea face ? Cu stima.

  • Stimata doamna, noi va putem ajuta de aici din Romania in sensul ca putem face o notificare in limba germana ce sa emane din partea biroul nostri de avocatura iar dansii daca vor vedea ca deja a-ti inceput demersurile juridice sa deblocheze aceste sume de bani. Noi de ocupam de ceva timp de acest tip de alocatie si v-am putea ajuta. O sa va rog sa retineti numarul de telefon al avocatului specializat av. Cuculis 0722298011 , cu stima.

 7. suna bine alocatie europeana!!!ma ti facut curios maxim…sotia mea urmeaza ca peste doua luni sa aduca pe lume o fetita.ar putea beneficia fetita de aceasta alocatie??(mentionez ca eu, in calitate de tatic am lucrat din 15 /08/2011 pana in 30/08/2012 in germania.dar nu cu contract am avut gewerbe.nu stiu ce si cat a platit cel care se ocupa de acte statului german.astep-t cu interes raspunsul dvs!!cu stima A.C

 8. Buna ziua, am o problema in domeniul bancar.Acum patru ani am facut un credit ipotecar la credit europe bank in valoare de 80.900 franci elvetieni,pe 30 ani. In momentul de fata sint in italia impreuna cu fetita mea,dar sotul a ramas in romania(sintem separati si vom divorta).dupa venirea crizei ratele la banca sint de patru ori mai mari si nu mai putem plati. Acum patru luni sotul a fost la banca si le-a spus ca nu mai putem plati, chiar si eu am sunat din Italia si le-am spus ca nu mai vreau sa ma intorc in tara,dar ca vreau sa renunt la apartament. La inceput a venit un domn din Bucuresti care a incercat sa-l convinga pe sotul sa nu renunte la apartament si a spus ca trebuie sa vorbeasca si cu mine.Sotul le-a dat numarul meu de telefon si au promis ca ne vor contacta,dar nu au dat nici un semn de viata.Nu mai stim ce sa facem,in acest moment sotul sta in apartament cu teama ca vor veni si vor pune sechestru pe bunurile din casa.As dori sa stiu daca este posibil si daca e mai bine sa plece din apartament. Ce trebuie sa fac? Va multumesc din toata inima! Sinteti fenomenali.

 9. Buna ziua.As dori o lamurire din partea Dvs. Sintem o familie cu un copil de 7 ani si din 2007 sintem in italia impreuna toti trei .Din 2008 sotul meu lucreaza cu contract de munca perioada indeterminata.tot de atunci avem si rezidenta sitot de atunci luam asegno nucleo familiare.as dori sa ma lamuriti ,alocatia europeana este tot una cu asegno nucleo familiare,pentru ca pe unde am umblat si pe unde am intrebat unii ne-au raspuns ca e unu si acelasi lucru ,iar altii nu stiau de aceste formulare Mentionez ca noi in Romania luam aceea alocatie de 10 euro. Va multumesc anticipat.

  • Stimata doamna, pentru ca minorii dvs. sa poata beneficia de aceasta alocatie Europeana, trebuie ca ei sa fie in tara si nu cu dvs. In al doilea rand ceea ce semnalati dvs. ca primiti ca si ajutor nu este acelasi lucru cu alocatia Europeana emisa in baza directivelor consiliului europei. Cu bine, av Cuculis 0722298011

 10. Buna ziua. As dori sa stiu daca ma puteti ajuta. Am un copil in varsta de11 ani si locuiesc impreuna cu el in Romania. eu nu lucrez, iar tatal copilului cu care nu sunt casatorita si de care m-am despartit, lucreaza de 5 ani in Italia cu contract de munca si are si rezidenta. Intrebarea mea este daca pot lua alocatia retroactiv, si daca da, atunci unde ma pot adresa?
  Mentionez ca tatal copilului este un pic reticent deoarece nu crede ca se rezolva ceva. Cu multumiri, Moise Mihaela

   • Buna ziua. Contractul este pe perioada nedeterminata. Lucreaza de 5 ani acolo, dar nu doreste sa depuna actele pt a beneficia de aceasta alocatie. Cu stima, Moise Mihaela.

 11. buna ziua! a-si dori sa ma ajutati si pe mine cu o problema, sora mea lucreaza in italia de 3 ani si are un copil in varsta de 5 ani in romania a-si dori sa stiu daca ea poate obtine alocatie din italia, mentionez ca este divortata si copilul este in custodia ei. care sunt actele necesare pt aceasta procedura?
  multumesc

  • Stimata doamna, procedura trebuie inceputa in Romania. In acest sens aveti nevoie de dovada ca lucreaza si copie de pe certificatul de nastere al copilului. Cu stima, av Cuculis 0722298011

   • Buna ziua, copii mei au 9 respectiv 12 ani sunt nascuti in israel au cetatenie dar invata in romania,din cauza problemelor care au fost in 2006, cel mare a ramas cu stresul ca celelalte tari ar putea ataca oricand.israelul nu este in uniunea europeana, sotul lucreaza in continuare in israel ei cum pot primi alocatie din afara?(au si cetatenie romana)

 12. Sunt educatoarea unui copil de 3 ani care nu poate beneficia de alocatie,mai ales ca a fost nascut in Italia stand langa parinti 2 ani.Mergand la primaria comunei Valea Mare Pravat,la primarul Boncoi Ion si la o d-na Rozalia ca sa-i dea dreptul copilului,raspunsul a fost negativ,trimitand parintii la cei din Italia.Copilul se numeste POPESCU ANDER,COMUNA VALEA MARE PRAVAT,ARGES,ARE 3 ANI.IMI PUTETI DA DETALII PE EMAILUL MEU:giuliapopescu92@yahoo.com.Va voi da nr de tel a pers.in cauza abia maine,ca nu-l am momentan,pentru a lua legatura cu dv. Cu consideratie.,ed.Giulia

 13. Buna ziua.
  Numele meu este Anamaria si am si eu o nelamurire legata de alocatiile europene ( la rugamintea surorii mele)
  Sora mea lucreaza in Germania cu contract de munca de la o firma din Romania cu detasare in Germania. Are doua fete care stau cu ea in Germania, care merg acolo la scoala si care iau alocatia din Romania. Sotul ei este decedat.
  Prima mea nelamurire este daca fetele au dreptul la alocatie europeana, iar a doua nelamurire este daca cumva au dreptul la alocatie europeana unde trebuie inceputa procedura de obtinere a alocatiei: in Romania sau in Germania.
  Astept raspunsul d-voastra.
  Va multumesc

  • Stimata doamna, in conditiile date, are dreptul la alocatie europeana iar procedura trebuie inceputa in Romania. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 14. Buna ziua ! Nepoata mea are acte de rezidenta in Luxemburg dar nu lucreaza. Are o fiica de 5 ani care merge la gradinita si primeste alocatie in Romania si ar vrea sa stie daca poate primi alocatie europeana in Luxemburg daca renunta la alocatia din Romania. Va rog mult sa-mi raspundeti.

  • Stimata doamna aceasta alocatie functioneaza pentru parintii plecati la munca in strainatate.Cu stima, av Cuculis

 15. buna ziua… am si eu o intrebare . Am 14 ani si am plecat din romania la varsta de 3 ani . Nu am luat alocatie doar pana la varsta de 3 ani , si in spania nu am mai beneficiat de nicio alocatie . Acuma mam intors in Romania si am depus actele acu 3 luni , pentru alocatie , se mai da din urma ce 11 ani pierduti?

 16. buna seara as avea si eu o intrebare eu am un baietel de 1 jum luam asegneo familiare de 40 euro as vrea sa stiu daca avem dreptul la alocatia europeana pt ca in romania noi nu luam nimic.

   • va multumesc .azi am fost la CAAF da nici macar nu stiau ca exista acest formular adica E411 maine o sa merg la un birou la primarie in italia pt straini sa vad cum reusesc sa obtin aceasata alocatie pt ca in Rom imi cer o negatie cum ca aici nu primim alocatie, dar nu stiu unde sa merg sa cer acesta negatie.nb

    • Buna ziua, vreau sa fiu cât mai scut si la obiect posibil, sunt divorțată locuiesc in Austria de 6 luni împreuna cu fetița mea in vârsta de 2 ani si prietenul meu, am încercat sa-mi găsesc de lucru, dar din cauza ca nu vorbesc limba germana nu am reușit sa ma angajez nici unde. Nu îmi cunosc drepturile in aceasta țara, întrebarea mea este: cum as putea beneficia de alocație pt copil si de un ajutor social si bine-nțeles dacă este posibil având in vedere ca nu am lucrat in aceasta țara niciodată? Aștept cu mult interes răspunsul dumneavoastră, va mulțumesc.

 17. buna conform regulamentului 1408 avem dreptul sa primim alocatia sau diferenta de alocatie pt fetita noastra aflata in romania dar am facut toate demersurile si am primit raspuns ca nu se poate deoarece ea se afla in ingrijirea bunicii care este pensionara noi avem drept de munca si de sedere si contracte de munca definitiv in germania va rog sa ne ajutati in vederea stabiliri i drepturilor daca acestea exista sau nu pentru a primi aceasta alocatie sau diferenta de alocatie VA MULTUMESC

  • Stimata doamna, tocmai acesta este rationamentul sa poata primi alocatia cel ce are grija, cred ca a-ti fost informati gresit. Noi am deblocat pentru foarte multe persoane aceste fonduri, cu stima, av Cuculis 0722298011

   • Simate domnule avocat ! Multumiri pentru efortul depus . Pe scurt ,sunt o mama singura ,in prezent locuiesc pe teritoriul Germaniei . La fel ca multi altii am aplicat pentru alocatia copilului in aceasta tara . Raspunsul a fost negativ pentru ca acest copil nu se afla in ingrijirea mea ci a bunicii . Presupunand ca voi relua documentatia -cerere facuta de bunica – ce sanse sunt de a beneficia copilul meu de acest ajutor ????
    Va intreb aceasta pentru ca un raspuns pentru aceasta problema l.a primit o tanara mamica : pentru ca bunica nu se supune fiscalitatii germane alocatia nu e justificata !!! chiar e legala treaba ??? adica vin si intreb asta pentru ca aceasta directivaeuropeana a alocatiei pt copil ar trebui sa fie valabil universala pt toti copii europeni care raman in tara materna cu rudele din familia extinsa ,,,,este logic faptul ca daca acest copil din terte motive nu locuieste cu aplicantul ramane in grija unei persoane! Nu cred ca refuzul este justificat ,,,practic acesti copii sunt scosi din schema !!
    Credeti ca se cuvine c a in astfel de cazuri sa se depuna contestatie sau sa se deschida actiune fudecatoreasca impotriva institutiei care preia cazul ,pentru ca mie una mi.i se pare total nedrept …..unde e efectul acestei fraze :„ Copiii au dreptul la această alocaţie indiferent dacă locuiesc în România sau în ţara în care muncesc părinţii !!!
    TOTUSI ESTE O DIRECTIVA EUROPENA !!!

    • Buna ziua. Esenta este sa se afle in ingrijirea unui membru de familie nu a dvs. personal care lucrati. Cred ca este un abuz si asa cum i-am sfatuti pe toti cei care ne solicita, nu depuneti dosarele decat printr-un profesionsit, ori daca sunteti absolut siguri ca ele sunt complete. AV. CUCULIS 0722298011

     • Va multumesc pentru raspunsul prompt oferit ! Este clar ca este un abuz si totodata eu o percep si ca pe o reavointa a unui functionar vis a vis de:…. apartanenta celui care ingrijeste copilul la fiscalitatea germana ! curate utopie !!!
      in ceea ce ma priveste spun eu ca dosarul intocmit de mine este complet cata vreme am primit doar un refuz fara solicitari de alte acte !am primit totusi indicatia ca cererea sa fie solicitata de bunica . si de aici o mare de semen de intrebare .. . urmeaza sa va contactez cat de curand , in masura in care am de rezolvat problema finantelor personale , Fiindca orice serviciu se plateste nu ?!
      Cu stima !

 18. Buna ziua..am si eu o problema. Sunt divortata, fostul sot a lucrat si lucreaza cu forme legale in Franta de 7 ani. Avand in vedere ca nu suntem in relatii bune, nu vrea sa faca niciun demers in vederea obtinerii de catre copil a acestei alocatii ma pot ocupa eu de tot?…stiu unde lucreaza, am toate datele necesare.
  Va multumesc

  • Dupa modul in care puneti problema se poate cu siguranta sa obtineti aceasta alocatiile europeana pentru copil. Procedura trebuie inceputa in tara si mai apoi dupa confirmarea formularului veti primi bani chiar si retroactiv. Cu stima, av Cuculis 0722298011

  • Buna Alexandra in acceasi situatie sunt si eu as vrea sa stiu daca ai reusit sa rezolvi ceva in legatura cu alocatia europeana ,mie mi s-a spus ca daca sunt divortata copii mei nu au dreptul la alocatiia europeana ms
   angela_angi71@yahoo.com

   • Aveti un document justificativ in acest sens? O sa va rog sa il comunicati pe email si noi il vom posta. Eu personal nu cred ca exista un asemenea document. Alocatia europeana nu are leagatura cu statusul civil. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 19. buna ziua am si eu o problema va rog daca puteti sa ma ajutati
  sotu lucreaza in germania , eu am lucrat pe o perioada scurta , dupa care am plecat in romania ptr a termina masteru . Copilu a stat pe o perioada scurta de timp cu bunica in rest am stat eu cu ea si toate vacantele de vara l=eam petrecut impreuna in germania . In cazul acesta avem drept la alocatie sau nu ?
  va multumim

  • In mod normal se poate insa trebuie facuta o discutie pe partea aceasta cu actele pe care dvs. le detineti, urmand sa ne pronuntam dupa ce le analizam. av. Cuculis 0722298011

   • va multumesc ptr raspuns
    din pacate am primit raspuns si ne-a respins alocatia pe motiv ca a locuit cu bunica
    apoi le-am scris ca a locuit pe o perioada scurta si ca eu am facut masteru si eu am avut grije de fetita dar nu am mai primit nici un raspuns
    multumesc

 20. buna ziua. si tot respectul , sotul meu lucreaza in belgia cu, contract din 20 o0 2011 si pana ian septembrie 2012 eu in calitate de sotie si cele 2 fetite ale noastre de 4 si 6 ani am locuit in romania, din 2 septembrie 2012 am venit si eu cu fetele in belgia si am depus actele pt alocatie pt copii, mia venit o scrisoare in care solicita incetarea alocatiei pt copii . nu stim de unde si prin cine am putea solicita aceasta incetare a alocatiei deoarece noi in calitate de parinti locuim in belgia ,mentiomez sotul lucreaza in continuare la aceiasi societate cu acte in regula si contract de munca.,exista posibilitatea de a primi alocatie pt copii din luna iulie 2011 de cand lucreaza sotul in belgia ,chiar daca eu cu cei 2 copii am venit in belgia din septembrie 2012? am putea returna banii primiti in aceasta perioada statului roman pentru a primi alocatia statului belgian. unde si prin cine ne putem adresa. va multumesc.

  • Stimata doamna, alocatia este un drept primit de catre totu cei cu cetatenie romana inscrisi la cursuri primare. Alocatia EU provine din fonduri structurale europene iar daca doriti o alocatie belgiana trebuie sa faceti renuntarea la cea EU si din tara evident.Va puteti adresa institutiilor specializate din Belgia iar in Romania va putem ajuta noi cu siguranta. av Cuculis 0722298011

 21. Buna -ziua as dori sa stiu daca fetita mea in varsta de 3 luni are vreun drept la alocatia europe….eu am lucrat pana la sf anului 2011.si pe urma am ramas insarcinata…sunt o mama singura …tatal a recunoscut-o.pe cale legala .eu sunt singurul tutore…va multumesc

 22. buna ziua…am si eu o nelamurire si va rog sa ma ajutati daca puteti…Copilul meu are doar 5 luni si i-a indemnizatie pt crestere de 200lei…la situatia 1 scrisa mai sus indemnizatia este de cel putin 600 lei…Daca vreau sa bag actele pt alocatie europeana in germania,ce se intampla cu alocatia din Romanaia sau cum trebuie sa procedez?formularele E401 si E411 de unde le ridic?

  • Buna ziua stimata doamna, Procedura se face in Romania pentru alocatii europene in strainatate pentru parintii plecati la serviciu. Aceste formulare vi le putem furniza si noi insa nu v-as sfatui sa plecati pe acest drum fara o informare prealabila fiindca nu o sa primiti prea multe raspunsuri intr-un timp scurt ci dimpotriva veti intalni diverse bariere birocratice. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 23. Buna va rog ajutati-ma cu niste sfaturi..deci treaba sta in felul urmator:eu locuiesc si muncesc in germania de 2 ani…sunt divortat iar prin sentinta judecatoreasca mi a fost incredintat mie baiatul…dar acum baiatul locuieste cu mama lui in spania..el nu ia alocatie de acolo iar din romania am renuntat la alocatie datorita faptului ca nu m-ai figura inscris la scoala…eu as vrea ca sa il aduc in germania ca sa i fac anmeldung si ca sa trimit actele necesare pt aprobarea alocatiei…dar nu stiu ce acte ale mele..ale copilului si ce formulare imi trebuie…si daca ar fi posibil ca sa mi se aprobe pentru alocatie…va multumesc astept raspunsuri

  • Cu siguranta din situatia expusa de dvs. reiese foarte clar ca puteti sa faceti aceste demersuri si va putei obtine drepturile europene. O sa fiti contactata de un coleg. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 24. Buna ziua.Va rog daca poate cineva sa-mi dea un raspuns.Sotul meu a lucrat in Germania cu acte un an de zile.la o luna dupa ce a plecat el ,am plecat si eu acolo,dar fara sa lucrez.Avem doi copii si ei au ramas acasa cu bunicii.La 3 luni de stat acolo,am bagat dosar pentru alocatia copiilor,bineinteles am renuntat la alocatie in Romania.Dupa cateva luni am primit raspuns ca are dreptul la alocatie doar bunicii cei care au grija lor.Da, OK! am complectat formularul cu datele bunicii si un nr de cont in valuta din Romania.Sa stiti ca nu am mai primit nici un fel de raspuns,dar nci alocatia.Credeti ca am sanse sa recuperez alocatia pe acea perioada?Dupa un an de stat acolo ,sotul a primit dreptul de lucru definitiv,apoi din motive personale ne-am intors in Romania.Cum rebuie sa procedez sa rebag dosarul de alocatie in Romania?Va multumesc.

  • Stimate doamna, procedura pe alocatie europeana nu este una foarte simpla fapt pentru care pentru un avocat urmeaza sa va contacteze telefonic pentru a va da toate indicatiile necesare.
   Cu stima, av Cuculis 0722298011

 25. Buna ziua. Sotul meu a lucrat 5 ani in Italia legal, dar momentan nu mai lucreaza cu forme legale. As vrea sa stiu daca se poate lua alocatia retroactiv pt acesti 5 ani in conditiile in care in acest timp am beneficiat de alocatie din partea statului roman. Mentionez ca minorul are 11 ani si locuieste cu mine in Romania.

   • Lucrezia in Italia in agricultura din aprilie pina in decembrie am doi copii in romania unul de 14 si unul de 19 inca e la scoala beneficiez de alocatie europea a si ce TRsa fFAC

     • bunaziua! am o fetita de 10 ani!suntem divortati,tatat e stabilit in italia de 8 ani.fetiza dupa divort mia fost incredintata mie,mentionez ca locuim in romania!putem beneficia de alocatie,in italia?cu multumiri

    • Puteti sami spuneti unde trebuie facut dosarul de asistenta sociala si tre buie sa fiu EU in tara sau poste sal faca sotul meu va multumesc

     • IMI cer scuse am uitat sa mentionez ca pina in luna aprilie muncesc un de gasesc fara contract de munca tre buie sa astept pina imi face contractulde munca va multumesc asad vera sa VB cu dumneavoastra pot sa va sun si cind

 26. Buna ziua, am si eu o nelamurire….pot sa beneficiez de alocatie europeana daca eu am lucrat in Germania cu carte de munca mai multi ani pe perioade de cateva luni in fiecare an si am primit alocatia din romania in acea perioada? Va multumesc.

   • Buna seara! Soțul meu lucrează in Germania. Ce acte trebuie sa depunem pentru a beneficia de alocația copilului? Sau cum trebuie sa procedam?

 27. Buna ziua. si tot respectul ! Sora mea lucreaza in Jersey ( Channel Islands). Are in Romania un copilas de 6 ani. Ea poate beneficia de alocatia europeana? Acolo dupa cate stiu nu platesc taxe si impozite. Unde pot afla mai multe detalii?! Va multumesc !

  • Stimata doamna trebuie sa intelegeti ca aceste sume sunt oferite pentru cei plecati in spatiul European. Din cate observ eu acolo aceste insule nu se afla pe spatiul european. daca este asa nu puteti sa obtineti aceste sume cu titlu de alocatie europeana. av. Cuculis 0722298011

 28. buna ziua.sotul meu a lucrat an italia cativa ani .a luat alocatie pentru cei doi copii de 40 de euto pentru fiecare copil.dar din aprilie 2011 a fost licentiat si a venit an romania.pe ultimele 4 luni nu a mai primit alocatia din italia.problema e ca desi am facut acte din nou an romania nici la ora actuala nu nea dat drumu la alocatie.sfatuitima ce acte ami trebuie sa ami dea drumu la alocatie puntru ca desi am depus cererea de licentiere la a.j.p.i.s bacau ei spun ca tot beneficiem de alocarie an italia si nu ne da alocatia.

  • Ce va pot raspunde, asa cum am precizat de mai multe ori si pentru alti cititori ai blog-ului, trebuiesc facute anumite cereri de urgentare a raspunsului dvs. avand chiar posibilitatea de a chema in judecata institutia serviciilor sociale pentru emiterea raspunsului. In fond ar trebui sa incercati cu cel putin o cerere de comunicare stadiu lucrari, cu stima, av Cuculis 0722298011

 29. buna seara.am si eu o intrebare defapt mai mult asi dori niste informatzii.eu sunt in italia si am un contract part time determinat cum pot sa procedez ptr alocatiile copiilor pe care ii am in romania?si de unde trebuie sa incep?de la INPS sau din romania de la asistentza sociala?’va multzumesc.

  • Stimata doamna in primul rand cetatenia dvs. este romana si prin efectul cetateniei dvs. trebuie sa va adresati asistentei sociale din Romania care ulterior dispune efectuarea acestor plati catre dvs. cu titlu de alocatie europeana pentru minorul din Romania lasat in grija tatalui mamei,bunicii etc. Nu va sfatuiesc sa mergeti singura fiindca o sa asteptati peste un an de zile. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 30. buna ziua lucrez de 1,5 luni in italia cu contract de 4 ore munca am 2 copii in romania locuiesc k sotia ce acte trb sa depun in italia pt alocatie si unde.mentionez ca am si un copil k handicap.iar in aprilie am hotarit sa ma intorc acasa ma puteti ajuta cu citeva sfaturi.pot incepe aici procedura .sau mam trezit tirziu multumesc

  • Actele se pot depune in Romania urmandn ca statul roman sa faca procedura de verificare cu Italia.Alocatia o primiti pe parcursul sederii dvs. in strainatate copilul fiind in Romania. av. Cuculis 0722298011

 31. va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat.ce acte ani trebuie ca sa fac alocatia iar an romania.pentru ca sotul meu a lucrat an italia si a luat alocatie acolo.iar acum am depus actele an romania pentru ca nu mai lucreaza acolo.a.venit an romania.va rog somi raspundeti ca nu mai stim ce sa mai facem ca sa ne dee alocatia.am depus si actul de licentiere din italia si tot degeaba.va multumesc din suflet.

 32. azi am trc la insp si mia dat niste hirtii de conplectat in romania puteti sami spuneti unde trb dus sa le conpleteze la primaria unde locuiesc sau unde si a copilului cu handicap tot acolo va multumesc ar

 33. Buna ziua!Sotul meu lucreaza cu contract in Germania.Eu locuiesc in Romania cu fetita noastra in varsta de aproape o luna.Imi puteti spune ,va rog,daca pot beneficia in Romania de cei 200 lei si poate lua si sotul aceea “alocatie” in Germania?Mi s-a spus ca aici nu am dreptul sa primesc nimic daca primeste el.Va multumesc!

 34. Fiul meu lucreaza legal in Germania de un an de zile ,i-a urmat si sotia lui dupa 9 luni .Fetita lor de 5 ani este in grija mea in Romania .-fiul meu lucreaza cu contract pe perioada nedeterminata .Spunindu-i de alocatie fiului -mi-a spus ca va face demersurile cind va veni fetita lor in Germania ,adica -ameldung(?) Poate primi el alocatia eurpoeana acolo pina va veni fetita lor in Germania? SI daca da ce trebuie sa facem (aici in tara sau in Germania)?Va multumesc anticipat-pentru faptul ca existati si puteti sa ajutati cu informatii miile de romani plecati afara din tara .Dumnezeu sa va binecuvinteze !Cami Blejoiu .

 35. sotia lucreza in italia badanta din 2005 are salarul de 750 euro are si buletin italian conteaza cumva la cate ore este angajata ,copilul este cu mine in romania ,iau alocatie pina in prezent din romania pot sa cer sa mi se acorde alocatia din urma de cand sa dat legea in vigoare. VA ROG UN RASPUNS CLAR.
  VA MULTUMESC.

  • Raspunsul foarte clar este ca DA puteti sa obtineti aceasta alocatie europeana. Cu bine, av Cuculis 0722298011

  • lucrez in austria,ingrijitoare,platesc asigurarea lunar,am fost operata si nu am lucrat doua luni,dar asigurarea am platit,am dreptul la alocatie si pe alea doua luni sau nu?va multumesc astept raspuns

 36. Bunaziua.sotul meu lucreaza in Italia cu contract pe perioada indeterminata si avem 2 copii in Romania in grija bunicii.As dori sa stiu daca se poate beneficia de aceasta alocatie europeana retroactivsi daca trebuie sa returnez statului roman alocatia primita pe ultimii 2 ani de cand sotul lucreaza in italia.Mentionez ca alocatia primita in Romania este pe numele bunicii lor.Va multumesc.

  • Cu siguranta puteti beneficia de aceasta alocatie europeana asa cum expuneti dvs. problema. Cu stima, av Cuculis 0722298011

   • bunaziua! am o fetita de 10 ani!suntem divortati,tatat e stabilit in italia de 8 ani.fetiza dupa divort mia fost incredintata mie,mentionez ca locuim in romania!putem beneficia de alocatie,in italia?cu multumiri

 37. buna ziua,eu lucrez in Belgia doar 6 luni pe an ,pe sezon ;am cerut in Belgia alocatia ptr. copii,de acolo mi-au trimis acasa prin posta niste harti care trebuiesc completate si scrie ca sa le trimit inapoi ,am si formularul E 411 dar nu stiu demersurile ,nu stiu unde sa pornesc scum,actele se depun in romania sau sa le trimit inapoi in Belgia?daca puteti sa-mi dati si mie un rasp.va multumesc…

  • Cu siguranta urmeaza sa va contacteze un coleg avocat. Va putem ajuta noi fara probleme cu aceste demersuri si a-ti actionat foarte bine apeland la un profesionist dat fiind faptul ca majoritatea care incep demersurile singuri ajung sa apeleze tot la un profesionist insa cateodata este prea tarziu fiind se pierd in hatisurile legale.av Cuculis 0722298011

 38. trebuie sa returnez statului roman alocatia primita pe ultimii 2 ani inainte de inceperea demersurilor pentru alocatia europeana?

  • In mod normal nu.A-ti primit alocatia in mod normal in baza unei decizii aparent legale, asa ca nu vad de ce trebuie facuta o restituire. Av. Cuculis 0722298011

 39. buna.numele meu e anna lucrez in italia din 20011 cu contract de munca as vrea sa fac si eu alocatie europeana pentru fetita mea de 10 ani e in romania e recunascuta de tatal ei da nu primim nimic de la el.ce demersuri trebuie sa fac am auzit e art 411 da nu stiu cum sa procedez.va multumesc

  • Acele acte trebuiesc depuse intr-un anume fel la autoritatile competente in materie pentru eliberarea avizului necesar obtinerii alocatiei. av. Cuculis 0722298011

 40. Buna ziua.
  Numele meu este Maria.De doi ani eu si familia mea,respectiv sotul si cei doi copii minori(5 si 14 ani) locuim in Germania.Am depus actele aici pentru alocatia copiilor dar pana in prezent nu am primit nimic.Cei de aici ne spun ca inca lucreaza la acte si ne intreaba de ce nu am intrerupt alocatia in Romania.In Romania am tot incercat de doi ani de zile sa intrerupem alocatiile dar cei de acolo,mai exact din Constanta ne spun ca noi ca parinti nu avem dreptul sa intrerupem alocatiile copiilor deoarece exista o lege care ne interzice noua parintilor sa luam copiilor acest drept dat de stat.Le-am explicat ca de doi ani de zile copiii mei nu mai locuiesc in Romania si nu mai frecventeza acolo scoala si gradinita si legal nu ar mai avea dreptul la alocatiei,dar am primit acelasi raspuns,nu se poate incheia alocatia in Romania.Intrebarea mea este exista o asemenea lege in Romania care imi interzice mie ca parinte sa anunt autoritatile ca legal copiii mei nu mai pot beneficia de aceasta alocatie si care imi interzice sa o intrerup?Am intrebat si alte persoane din alte judete ale Romaniei si ei au putut fara nicio problema sa intrerupa alocatia copiilor.De ce in Constanta nu se poate?Si daca de doi ani noi am primit alocatie in Romania ,iar copiii au locuit in acest timp in Germania mai au dreptul sa primeasca alocatia de aici ,din Germania pentru aceasta perioada ,si daca da trebuie sa restitui eu alocatia care au primit-o pe acesti doi ani?
  Va multumesc si astept un raspuns care sa ma lumineze in aceasta privinta ca m-am saturat sa ma lupt cu autoritatile romane sa imi ia un drept la care eu vreau sa renunt
  O zi buna va doresc

  • Facem o scurta analiza a situatiei dvs. si revenim cu un raspuns elaborat. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 41. Buna ziua,

  Ma numesc Daniela. Lucrez legal cu contract de munca in Italia di anul 2001.
  Am un fiu de 16 ani care mi-a fost incredintat in anul 2005 in urma divortului, si care locuieste cu mine in Italia. Acesta frecventeaza in Italia un Institut Scolar Superior Profesional in al doilea an.
  Precizez ca eu lucrez part-time intr-o alta provincie , nu in acea unde am resedinta, fac naveta in fiecare zi.
  In luna decembrie 2012 am venit la cunostinta de aceasta alocatie europeana , si m-am dus la patronatul in comuna unde avem resedinta Conegliano (TV) ca sa mi se spuna daca am dreptul sau nu la aceasta alocatie pentru fiu.

  Mi s-a spus ca-mi trebuie sentinta de divort definitiva di irevocabila, in limba italiana, din care sa reiasa ca fiul i-mi este increnditat si cat trebuie sa-i dea tatal pe luna (700.000 lei adica 70 Ron actuali).

  Sunt in posesul de toate actele necesare traduse si legalizate, (sentinta divort, certificate nastere, etc., pasapoarte)..
  Asa ca m-am intors sa mi se faca aceasta procedura …mi s-a spus ca trebuie sa completez Formularul E411 si E401 in limba italiana si romana. Le-am descarcat dupa sit-ul INPS-ului italian si in limba romana (AJPS) , le-am complectat singura dupa ce am facut o gramada de telefoane Call Center INPS Italia si AJPS (Romania).

  Cand m-am dus cu aceste formulare la patronat (INAS, CAF ) ca sa-mi fie inregistrata si trimisa cu stampilele acestora catre Romania, si sa mi se spuna ce trebuie sa fac ulterior, mi s-a raspuns ca eu nu am acest drept deoarece eu primesc “assegni ” la salariu pentru fiu, de la angajatorul meu (cam 19,00 € lunar) .
  M-am deplasat la INPS in Comuna de resedinta si mi-au spus ca nu am nevoie de E411 si E401 pentru ca ei i-mi vor completa impreuna cu asistenta Patronatului din Comuna Conegliano (TV) Mod. ANF 42, dupa care eu v-a trebui sa dau aceasta documentatie angajatorului meu care-mi v-a plati , dupa care angajatorul meu v-a fi restituit de catre INPS. Acest functionar INPS mi-a spus ca-mi v-a fi restituita suma de catre angajator, pe ultimi 5 ani si aceasta cerere se face doar o data.
  Acest “Assegno per nucleo famigliare” i-l pot avea doar daca am un loc de munca, si-mi vine acordat pentru ca am salariul mic. In plus m-au facut sa semnez “Autocertificatione” prin care eu, subsemnata M.D. declar ca in Romania, fostul sot nu primeste nici un fel de contribut pentru fiu: acesta nu mai are nici o legatura cu noi, are viata pe contul sau.
  ____

  Intrebarea mea este in felul urmator : Aceasta alocatie europeana vine platita de catre INPS sau de catre angajatorul meu? Sau de catre cine?
  Este un drept al minorului , are legatura cu faptul daca eu muncesc sau nu, vine integrata cu salariul , nu inteleg de ce m-au facut sa umblu de trei luni de zile sa mi se spuna ca trebuie sa fac E411 si E401, iar dupa aceea nu mai trebuie…

  2) Mai am o problema: daca tatal minorului nu mi-a platit pensia stabilita de catre Tribunal, niciodata din anul 2005 si pana in momentul actual chiar s-a prescris si se da doar pe ultimi 3 ani?
  Stiu ca este penal pentru acesta, pentru abandon de familie, dar daca s-a prescris …
  Poate fi chemat in cauza sa-i corespunda minorului o suma sa zicem 5.000,00 forfetara pentru daune morale?

  Va multumesc .

  • Stimata doamna, dat fiind faptul ca situatia dvs. este mai complexa urmeaza sa va facem un raspuns juridic elaborat si vi-l expediem pe email. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 42. Buna ziua,
  Ma numesc Elena Angela,lucrez in Romania si am doua fete:una de 11 ani,cealalta de 20 de ani care este studenta,copii pentru care am perceput alocatiile de stat din Romania.
  Sotul meu lucreaza de peste 10 ani in Italia,cu forme legale,dar nu a beneficiat de alocatiile celor doi copii ai nostri.Am aflat zilele acestea de existenta modelului 411,procedura pe care intentionez sa o accesez pentru a recupera diferenta dintre cele doua cuantumuri ale prestatiilor noastre.
  In acest moment ma aflu in Italia la capataiul sotului meu,bolnav de cancer in faza terminala.Data fiind certitudinea ca sotul meu poate deceda in orice clipa,intrebarea mea este daca pot inainta acest demers,daca-mi pot recupera acest drept si in lipsa lui.
  Va rog sa-mi dati un raspuns urgent!
  Va multumesc anticipat pentru sprijinul acordat.

  • Stimata doamna, cazul dvs. este in cercetare si urmeaza sa fiti contactata. La prima citire fara discutii aveti acest drept si trebuie sa vi-l valorificati. De indata va sfatuiesc sa incepeti demerusurile in vederea obtinerii acestei alocatii europene. Cu stima, av Cuculis 0722298011

   • Stimate av.Cuculis,
    sotul meu a decedat!Astept inca sa fiu contactata,astept un raspuns concret.Cei de la INPS mi-au spus ca in acest caz nu mai pot inainta cererea pentru recuperarea celor doua alocatii.Intre timp am reusit sa pun apostilele pe certificatele fetelor.Va rog sa-mi dati un raspuns,mai am acest drept sau trebuie sa incetez sa-mi cheltui banii putini dealtfel,intr-o cauza pierduta!

  • Buna ziua!
   Ma numesc Ionica Gheorghe,,lucrez in Germania de sapte ani ,angajat permanent.Pana acum am primit alocatie de la statul german .fata mea a terminat liceul in aceasta vara si s-a inscris la o postliceeala.Am anuntat autoritatile competente din Germania si mi-au trimis un formular pe care trebuie sa-l complecteze scoala unde fetita frecventeaza.Spre surprinderea mea,,directoul si secretara nu binevoiesc a complecta acest formular deoarece spun ca ei nu pot complecta asa ceva ,copilul nebeneficiind de alocatie ca are deja 18 ani si ca urmeaza postliceeala si nu facultate.Intrebarea mea este:oare cei care mi-au dat acest formular sunt nebuni sau directorul si secretara sunt in necunostiinta de cauza.Va rog sa-mi spuneti cine are dreptate si ce pot face in aceasta situatie.
   Va multumesc!

 43. buna ziua camelia ma numesc intrebarea mea este urmatoarea ce acte sant necesare pt alocatia minorului daca sotul meu lucreaza legal in germania pe perioada nedeterminata unde trebuiesc depuse de carte cine trebuiesc depuse cel din tara sau parintele care-i plecat? va multumesc anticipat

  • Buna ziua. Trebuie depua de parintele plecat, personal sau prin reprezentant legal. Poate fi depusa si de cel ce are in intretinere minorul tot personal sau prin reprezentant legal(avocat) Cu stima, av Cuculis 0722298011

 44. buna seara,am si eu o intrebare la dumneavoastra:lucrez ca badanta in italia de 1,6 ani dar abia cu data de 1 feb 2013 am contract de lavoro in regula,as dori sa stiu daca pot beneficia de alocatie europeana sau assegno familiare; mentionez ca am 3 copii ramasii in romania cu sotul meu ,cel mare e student are 24ani,mijlociul lucreaza abia de o saptamanaare 19 ani iar cel mic e elev are 16,10ani,iar sotul este pensionar. va multumesc anticipat.

  • In mod sigur puteti sa obtineti pentru minori alocatia europeana.Beneficiarul evident va fi sotul. Este bine ca sunteti la inceput cu contractul fiindca puteti a faceti formele de alocatie mai simplu si mai rapid. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 45. buna ziua locuiesc in spania am o fetita de 13 luni nu primesc nici o alocatie nici din romania nici din spania tatal fetitei are cetatenie spaniola si lucreaza legal are dreptul copilul la alocatia europeana ?si daca da o pot cere statului spaniol?

  • Daca fetita este in tara, in grija altor persoane se pot cere si alocatii romanesti si alocatie EUROPEANA din statul spaniol. Va putem ajuta cu siguranta. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 46. Buna ziua,
  sotul lucreaza din iulie 2012 in germania. fetita nostra a primit din romania alocatia in val de 200 lei pana in martie anul curent 2013 (momentul in care a implinit 2 ani),. Acum ne aflam toti 3 in germania. intrebarea mea este daca putem primi diferenta de bani intre cei 184 euro si cai 200 lei primiti din romania, din iulie anul trecut ( de cand lucreaza sotul pe teritoriul Germaniei). ce perioada se poate primi retroactiv?. multumesc.

 47. Locuiesc in spania si kucrez. Legal as vrea sa stiu am un copil de 13 ani am luat alocatia doar pana la 6ani. In romania dupa putin timp am plecat in spania si avem 8ani. Decand locuim in spania si Putem lua alocatia din urama in spania

 48. buna seara.eu lucrez in germ.legal.pe perioada nedeterminata.am 2copii in ro.la fam.mea sunt separata de tatal copiilor dar nu divortata legal .eu as avea dreptul la alocatia europeana.tin sa mentionez ca de tatal copilor numai stiu nimic de 7ani.alocatia in ro.e pe numele meu.va rog sa ma ajutati cu sfaturi daca se poate.va multumes mult.

 49. Buna seara. Am si eu nelamurire ! Tatal meu e plecat in Italia de 7 ani ,si in urma cu 2 ani am renuntat la alocatia mea si a surorii mele pentru alocatia ce urma sa o primim de acolo ! Pana acum tata a zis ca nu a primit alocatiile noastre si va rog sa ma indrumati cum sa fac sa aflu daca alocatiile au fost luate de catre el sau chiar nu a primit ! Multumesc mult !

 50. Lucrez in Italia cu contract nedeterninat de un an si as dori sa beneficiez si eu de alocatie sau assegno familiar ,nu stiu daca e unu si aceiasi treaba ,pentru fetele mele ce stau in Romania cu sotia .Va rog sa-mi spuneti ce DOCUMENTE sau unde TREBUIE SA MA DUC pentru a putea beneficia .Am ceva acte care am inteles ca imi vor trebui dar nu sunt sigur daca sunt bune sau mai in vor trebui.
  ACTE..
  -CODICE FISCAL la fete
  -FOLMULARUL E 411 complectat de partea romana si e in limba Romana.
  -C.U.D. pe anul trecut

 51. buna ziua,am un baiat de 3 ani si jumatate nascut la roma,urmand sa ne intoarcem definitiv(sper)in romania ce acte sunt necesare pentru alocatia de stat si unde trebuie depuse….cat despre alocatia europeana sotul meu a lucrat cu contract timp de 2 ani (contractul ii expira in august dar ne avand de munca,i-au trimis acasa)putem beneficia din urma…..va multumesc!!!

 52. buna ziua am si eu o intrebare sotul meu munceste de 5 ani in germ cate 5-6 luni pe an se acorda alocatia europeana si retroactiv ?
  am inteles ca trebuie sa ai neaparat 6 luni lucrate ca sa poti beneficia de alocatie va rog frumos sa ma lamuriti?

 53. Buna ziua. in momentul de fata lucrez si locuiesc in Franta ( Ardeche). unde trebuie depuse actele pentru a obtine alocatia europeana ( ce institutie). va multumesc

 54. Buna ziua.
  Numele meu este Cocian Vasile si nu demult am aflat de legea asta cu alocatii europene pentru copiii parintilor plecati in strainatete.Tatal meu lucreaza la o firma de macelarie din Romania din 2008 pana in prezent.Eu am 25 de ani si vreau sa stiu dak ma incadrez la aceasta lege.in 2009 eram student in Romania si aveam 22 de ani.As dorii un raspuns.
  Va multumesc anticipat Vasile Cocian

 55. Buna ziua.am si eu o intrebare la dv:daca sotul meu lucreaza cu contract aici,in Italia(noi avand o fetita de 7 luni jumatate),putem beneficia de vreo alocatie in Roimania?am avea acest drept?tin sa mentionez ca el ia,in busta paga,o suma in valoare de 130 de euro ajutor(sau mai exact nu stiu cum sa-l numesc)pentru mine si fetita..am putea depune actele pentru alocatia de 200 ron in Romania?am beneficia de ea??Ma puteti ajuta in vreu fel cu vreun raspuns?Va multumesc anticipat!
  p.s. mentionez ca eu nu muncesc si nici nu am muncit(sunt de un an jumatate aici)!

 56. Buna ziua am si eu o intrebare la dumneavoastra,am un copil de 6 luni si lam nascut in italia in decembrie iam facut certificat de nastere roman,si statul roman imi da timp de 2 ani de zile imi da 200 roni alocatie,acuma sotul meu sia gasit de munca in italia cu contract de munca totul legal.Pot lua in continuare alocatie si romania si in italia sau trebuie sa renunt in romania?va multumesc

 57. Buna ziua!
  Am nevoie urgent de ajutorul Dvs. Fostul meu sot lucreaza in Italia din anul 2007 octombrie, presupunem ca legal….. avem un copil de 17 ani. In decembrie 2011 am aflat ca exista posibilitatea de a cere alocatia de stat european pentru copil, dar sotul nu vrea sa rezolve nimic.Relatia noastra nu este prea buna, in momentul de fata asa mi-a zis ca nu are dreptul sa ceara ca nu a lucrat legal. Eu nu cred asta si stiu precis ca e o minciuna , cum pot sa procedez in acest caz , cererea pot sa depun altfel n-am cum sa aflu daca a avut loc de munca sau nu. In prezent tot in Italia e dar ma ameninta ca mai sta o saptamana si nu mai ramane acolo.

 58. buna sunt FLORENTINA lucrez in italia asigurata din noiembrie 2011,am 2 copii minori in romania locuiesc cu sotu si doresc sa intru in posesia unui assegno familiare dar nu stiu daca e una si aceasi cu alocatia europeana si ce formular trebuie completat E411 sauE401 este vreo diferenta?Va rog sa-mi dati un raspuns, va multumesc anticipat.

  • Cel mai indicat ar fi a il completeze si sa il depuna cineva care cunoaste prevederile legale in materia in sensul de a fi asistata ina cest sens. este vorba de e 411 cu bine, av Cuculis 0722298011

 59. buna seara am si eu o rugaminte la dumneavoastra eu si sotulmeu lucram de 5 ani an germania cu contract de munca pe perioada nedeterminata firma la care suntem angajati e din rom antrebarea mea este daca putem beneficia de alocatie an germania dar repet noi suntem detasati an germania cu contract de munca firma este an rom am primit formulare de la familikase leam completat patronul lea semnat stampilat dar nustim daca firma noastra plateste impozit pentru alocati cei de facut sa la dam drumul sau nu poate ne trezim dupaiaca trebuie dati bani anapoi multumesc raspundetimi va rog daca se poate

 60. In Romania si copiii sunt discriminati din fașă !
  Mi se pare chiar o ticalosie nesimtita . Multi dintre demnitarii romaniei nu cunosc legile si semnsul punerii loe in aplicare a unor norme sociale de convietuire .
  Niste bestii cu minti bolnave de tip nazist orientate spre exterminare sociala sau chiar crima impotriva societatii , se gandesc la propriile interese si odrasle , odrasle pe care le-au ancorat cu salarii uriase de mii de euro pe luna si ca ar fi bine sa mai jefuiasca statul in interes propriu . Ei reprezinta mintile negre ale imaginatii bolnave , lipsite de ementarul bun simt si elementara umanitate fata de semenii lor , menite sa sfideze si sa discrimineze chiar si copiii nevinovati , copii , condamnati la o dezvoltare precara , condamnati la incultura si fara niciun viitor .
  Deci iata , de ce nu intram in Europa ! Si pentru ca nu avem macar tendinta sa ne apropiem de standardele europene , avem preturi europene si venituri mai mici decat alocatia unui copil din UE care este aceeasi pentru toti coiii si anume in valoare de 184 de euro .

  Alocaţiile pentru copii ar putea fi calculate în funcţie de veniturile părinţilor
  Senatul a aprobat pe 27 octombrie o propunere legislativă a PNL care prevede ca alocaţiile pentru copii să fie diferenţiate în funcţie de venitul lunar al familiei din care minorii fac parte, minimul fiind de 30 lei, maximul de 150 lei.
  În acest sens alocaţia de stat va avea valorile de 30, 60, 90, 120 şi 150 lei, faţă de 40 lei cât este în prezent.

 61. As dori sa stiu daca copilul meu cate urmeaxa scoala in greci unde locuim fe 6ani are dreptul sa ia alocatie din romania.mentionez ca eu sunt somera fara drept banesc lunar si am acte legale de sedere aici .de asemeni am tutela legala a copilului dupa divort.

 62. Buna ziua! Am depus actele pt alocatie in Germania, dar la scurt timp am aflat ca au fost respinse pe motiv ca fiica mea se afla in Romania, sub intretinerea bunicilor.
  Mi s-a spus ca se poate primi alocatia in urma depunerii unui formular completat de bunica, pe langa altele, printre care si o cerere care trebuie scrisa de bunica.
  Nu stiu exact ce trebuie scris in aceasta cerere, ma puteti ajuta?

  • Au dreptate, cel ce este indreptatit la plata alocatiei este bunica, sau in fine, cel ce are in grija minorul.Procedura este complicata totusi, nu este vorba doar de un singur inscris. av. Cuculis 0722298011

 63. Buna ziua , sunt divortata de 3 ani si am in intretinere 3 minori , copii primesc o data la 2 luni cate 150 euro de la tatal lor ,l-am rugat sa umble sa faca actele pentru alocatii europene dar mi-a spus ca nu poate deoarece are firma in germania pe numele lui ,ma puteti ajuta cu un raspuns ce pot sa fac in cazul asta ? este adevarat ca daca are firma copii nu beneficiaza de alocatia europeana ? si inca ceva am vrut sa cer marirea pensiei alimentare de la 45 lei de copil sa se calculeze la salarul lui din germania dar mi se cere adresa lui iar eu nu o am .
  va multumesc

 64. Buna ziua! Eu am un baiat de 4 luni nascut in italia si lucrez doar pe timp de vara ca ospatar.Am intrebat la patronat daca pot lua alocatie pentru copil si mia spus ca doar pe perioada care am facut contractul. Eu pot sa fac la toamna acte pentru alocatia copilului in Romania?Ca sa iau alocatie in Romania trebuie sa completez formularele 401 si 411?
  Eu nu sunt casatorita legitim,poate lua aceste formulare tatal copilului?
  Va multumesc!!!!!!!!!!!

 65. buna ziua sunt in spania de mai multi ani dar de3ani lucrez cu contract nedeterminat acum sunt insarcinata sunt in medical de a doua luna de sarcina pt risc de avort mentionez ca tatal copilului e español si lucreaza nu suntem casatoriti intrebarea mea este pot beneficia de alocata europeana sau din tara chiar daca nu locuiesc in tara dupa nasterea copilului daca da ce trebuie sa fac si ce acte imi trebuiesc si daca nu nu i nimic multumesc mult

 66. Buna ziua ma numesc Dana,si locuiesc de 2 ani in germania cu sotul si copilul.As dori sa ma lamuriti in legatura cu alocatia europeana,este una si aceeasi cu alocatia de stat,sau sunt 2 alocatii dferite de care putem beneficia ?astept raspuns…multumesc

 67. Buna seara, va rog sa ma ajutati si pe mine cu niste informatii: eu lucrez in Germania cu contract pe perioada determinata, am depus in toamna anului 2012 actele pentru obtinerea alocatiei pentru copil dar mi se cer suplimentar fata de formularele oficiale si alte date pe care nu stiu de unde sa le obtin, respectiv :
  *care dintre parinti a beneficiat de alocatia pentru copil (precizez ca sunt divortata de 10 ani, copilul a fost in grija tatalui pana in decembrie 2011 cand in urma unei hotarari judecatoresti mi-a fost reincredintat si locuieste cu mine) incepand cu anul 2008 (adica anul de cand lucrez in Germania):
  *cu ce se ocupa tatal (sau daca nu are nici o ocupatie, din ce motiv nu mai are. Pana in iunie 2012 stiu unde a lucrat dar nu stiu daca eu, ca fosta sotie pot sa cer o adeverinta care sa ateste ca a lucrat acolo, iar din iunie 2012 nu mai stiu unde lucreaza, cert este ca e angajat undeva)
  * cine se ocupa de copil pe perioada sederii mele in Germania.
  As dori sa-mi spuneti caror institutii trebuie sa adresez pentru obtinerea acestor trei rezultate, va multumesc.

  • Toate aceste lucruri le puteti afla prin cereri scrise cu numar de inregistare in termenul legal de 30 de zile. In caz contrar daca informatia pe care o solicitati este inscrisa in cazul celor din lecea 667, puteti sa ii actionati in judecata pentru emiterea raspunului. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 68. Buna ziua ma numesc Andreea si sunt in Germania de 3 ani dar nu lucrez cu ,contract iar permisul de munca astept sa il primesc acum in iulie pt ca asa am inteles ca dupa trei ani il primesc de la stat,deci lucrez cu Gewerbe. Am un copil de 5 ani dar locuieste in ro la mama,crede-ti ca as-i putea primi alocatia europeana daca nu am contract? tin sa mentionez ca in luna iulie vreau sa il aduc in Germania si sa il inscriu aici la gradinita. Astept raspuns… Va multumesc!!

 69. Buna seara! Sotul meu lucreaza in Germania si avem un fiu, student in anul IV in Romania ( 23 ani). V-as ruga sa-mi spuneti daca ar mai putea beneficia de alocatie in Germania, fiind inca in intretinerea noastra.
  Va multumesc mult!

 70. Ma numesc Georgiana Nedelcu,lucrez in Belgia cu statut de independent,am un baiat de 11 ani care este in romania in grija parintilor mei;mentionez ca eu sunt divortata ,iar fiul meu ia alocatie din tara si pensie alimentara de la tata;Ce trebuie sa fac pentru a beneficia de alocatia europeana pentru fiul meu?Ce acte sunt necesare si la ce institutii trebuie sa ma adresez?

 71. buna ziua,eu impreuna cu familia mea sot si 2 minori unu nascut in italia in 2002 dar are certificat romanesc si pentru o perioada 2002-2007 aluat alocatia din RO.in 2007 am plecat din nou in italia si alocatiile copiilor au fost taiate momentan suntem in italia dar vreau sa ne intoarcem definitiv in RO.MI SE VA ACORDA AJUTOR RETROACTIV PT AMBII COPII TREBUIE CERUT VRE-UN DOCUMENT CEVA DE LA INPS CUM TREBUIE SA FAC PT A BENEFICIA DIN NOU DE ALOCATIA DE STAT DIN ROMANIA MULTUMEC FRUMOS SEARA BUNa

 72. Buna seara ! Lucrez in Italia din noiembrie 2010, avand pana in prezent mai multe contracte successive de munca pe perioada determinata de timp la aceeasi fabrica.Am 2 fete care anul acesta implinesc 23 respectiv 25 de ani. Cea mare, a terminat anul trecut masterul in Romania, iar cea mica este anul 1 la master, tot in Romania. Vreau sa stiu daca pot beneficia de alocatie pentru ele si ce documente imi sunt necesare sa traduc si sa legalizez. Deasemenea, doresc sa aflu daca trebuie sa fie prezente aici pentru intocmirea Codicelui Fiscal si cum pot demonstra calitatea de student, cu diploma de studii tradusa si legalizata sau adeverinta de student ? Cu respect, Marinela.

 73. buna ziua,eu lucrez an germania an constructii cu detasare din romania cu contract de munca,casatorit 2 copii an tara cu sotia.o singura antrbare,.daca ami recuperez inpozitul pe salar,mai am dreptul la alocatia pentru copii.va multumesc!

  • Nu incomodeaza cu absolut nimic recuperarea impozitului. Puteti beneficia de alocatia europeana. av Cuculis 0722298011

 74. Buna seara am si eu o intrebare lucrez cu contract in Italia si am in Romania o fetita care a ramas cu sotul as vrea sa stiu daca pot lua alocatia fetitei din Italia in locul celei din Romania si ce trebuie sa fac tin sa precizez ca in Romania beneficiarul alocatiei fetitei e sotul trebuie sa fac eu aici in italia actele sau trebuie sa le faca sotu in tara va multumesc anticipat

  • Stimata doamna, in mod cert puteti sa beneficiati de aceasta alocatie europeana. Nu mai asteptati si depuneti de urgenta dosarul. O sa aveti nevoie de actele doveditoare ca lucrati acolo si de orice alt act din care sa reiasa faptul ca tatal si copilul au ramas in tara. Cu stima,a v Cuculis 0722298011

 75. Buna seara. Locuim in Italia unde sunt student cu bursa, sotia mea nu lucreaza si cei 2 copii ai nostri sunt inscrisi in scolile italiene de 2 ani. Ei primesc in continuare alocatiile din Romania. As dori sa stiu daca ai nostri copii pot beneficia de aceste alocatii europene si daca da, atunci ce demersuri trebuie sa facem. Va multumesc.

  • Daca, copii sunt cu dvs. nu. Regula se aplica pentru cei plecati in strainatate ai caror copii au ramas in tara. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 76. Buna ziua.Locuim in Italia unde lucrez de 7 ani cu contract indeterminat si primesc alocatie si aici si in romania pe fiul meu de 10 ani vreau sa stiu daca este legal sau nu ?

 77. Buna ziua, as dori sa aflu si eu va rog,dc. acum ca sotul meu lucreaza si a inceput procedurile pt. alocatie si in italia unde lucreaza, chiar pt. a i se da din urma, dc se poate, pt ca noi, de cand s-a nascut fetita in italia, nu am primit nimic acolo-nelucrand niciunul din noi; prin urmare as vrea sa stiu dc.acum revenita in romania pot cere alocatie aici chiar retroactiva dc.copilul nu implineste 2ani pana atunci, si sotul la fel acolo, pt ca de-abia s-a angajat, in concluzie as vrea sa stiu dc. putem cere din urma sau chiar doar pe cea din luna in curs pt. ambele tari, am inteles ca se imparte cumva; pt. ca n-as vrea mai apoi sa fie nevoie sa restitiu vreo suma. multumesc anticipat

  • Puteti cere prestatia din urma, insa la limita termenului de precriptie de 3 ani de zile. AV. Cuculis 0722298011

 78. Am o intrebare: se poate primi alocatii europene chiar daca parintii nu lucreaza cu carte de munca (de exemplu ingrijirea de batrani)?

  • atata vreme cat forma aceasta de exercitare este inregistrata, da, se poate. Av. Cuculis 0722298011

   • pai ati spus ca se poate primi alocatie europeana atata timp cat aceasta exercitare este inregistrata, inrebarea mea este: ingrijirea unui batran cum poate fi inregistrata, sau o alta activitate fara contract de munca (cum ar fi la campanie in italia), se poate obtine alocatia europeana daca lucrezi fara contract de munca?

    • Cred ca nu am fost facut inteles. Asistenta personala este platita in baza unei conventii civile adica contract ce puteti sa il inregistrati la organele financiare din tara respectiva, prin urmare, contractul capata forma de publicitate si astfel puteti evident capata si dvs. alocatia europeana cu cerere facuta in fata autoritatilor din Romania. Av. Cuculis 0722298011

 79. Buna.Lucrez ca si badanta in Italia cu contract nedeterminat in perioada cuprinsa intre11.2012-04.2013 , luna 06.2013 .Urmeaza ca sa mi se faca contract incepind cu 15 august 2013.Am un copil de 4 ani in tara cu sotul meu si is alocatia din tara 42 ron.As vrea sa stiu daca pot lua alocatia europeana si din urma,respectiv din luna 11 2012 ,Am avut intreruperi in contract deoarece am schimbat locul de munca si nu mi s-a facut comtract.Pe perioada fara contract voi beneficia de alocatie sau doar p eperioada cu contract?Cum incep demerurile?Ce trebuie sa fac?Cit este alocatia in Italia?Ma puteti ajuta dvs??Multumesc.

  • Buna ziua. In primul rand trebuie sa faceti traduceri de pe contractele au contractul de munca pe care dvs. il aveti, copie de pe certificatul de nastere al minorului si eventual daca aveti si certificatul de casatorie pentru a face dovada familiei sau sentinta de divort. Cu aceste acte si formularele necesare trebuie sa ne adresam asistentei sociale insa va asigur ca fara a depune toate diligentele cererea dvs. nu va primi curs. Cu siguranta va putem ajuta, un coleg avocat urmeaza sa va contacteze pentru a discuta mai multe. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 80. buna ziua am o intrebare la dumneavoastra am primit formularele E401 si E411 pt alocatie eu lucrez in austria de 3 anii jumatate daca ma puteti ajuta sa imi puteti spune cum sa fac si unde sa merg sa pot primi dreptul copilului lucrez cu acte in regula am ghewerbe si ecard austriac si nu stiu cum sa procedez ma puteti ajuta va rog frumos astept un raspuns de la dv multumesc

  • In principal puteti sa depuneti aceste documente cu ajutorul nostru. Un coleg avocat specializat in aceste probleme urmeaza sa ia leagatura cu dvs. pentru a va explica toti pasii. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 81. buna ziua.Impreuna cu sotul locuiesc in Franta.Sotul lucreaza pe cont propriu din 2010.Avem o fetita de 14 luni.Nu am primit nimic nici de la statul roman,nici de la cel francez,pentru copil.Am incercat sa obtinem alocatia normala, de la statul francez(atunci nu stiam de existenta celei europene),dar ni s a refuzat pe motiv ca venitul sotului depaseste plafonul stabilit de ei.Intrebarea mea este daca,in conditiile acestea putem beneficia de alocatia europeana,si daca da,unde trebuie sa depunem aceste formulare,la aceeasi institutie(CAF)care ne a refuzat initial.Va multumesc anticipat.

  • Din pacate daca procedura a fost facuta pe cont propriu de cele mai multe ori aceste institutii profita de faptul ca justitiabili nu cunosc in totalitate legile. In orice caz, in proportie de 100% cererile admisibile pentru plata alocatiei europene au fost onorate avand in prezent peste 300 de persoane care se bucura de aceste alocatii. In orice caz, un avocat urmeaza sa va contacteze pentru mai multe detalii. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 82. buna ziua,locuiesc si muncesc in spania cu contract de munca legal din 2005,sant divortat si am o fetita de 16 ani acum,intrebarea mea este daca pot cere alocatie europeana ,si ce acte imi sant necesare si unde trebuie sa ma adresez atat in spania cat si in romania,fetita locuieste in romania este in custodia mamei si eu platesc pensie alimentara,va multumesc.

  • Cu siguranta puteti obtine alocatia Europeana. Un coleg avocat urmeaza sa va contacteze pentru a va da toate informatiile. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 83. buna ziua va rog sa ma ajutati cu un raspuns pe acest site la problema mea am beneficiat de alocatie in germania un an de zile dar am lucrat numai 6 luni legal siam primit instiintare ca trebuie sa returnez o parte din bani ce se poate intampla daca nu am aceasta suma

  • In principal dovada locului de munca! O sa fiti contactata de catre un avocat pentru mai multe detalii! Cu stima, av Cuculis 0722298011

 84. BUNA ZIUA ASI DORI SAMI DATI O INFORMATIE DACA SE POATE SINT DIVORTAT DE SOTIE COPILUL A RAMAS LA MINE DUPA DVORT MAMA IESTE CETATIAN SPANIOL COPILUL IESTE NASCUT IN SPANIA ACUM IAM FACUT SI CERTIFICAT ROMANESC CUM POT BENEFICIA DE ALOCATIA DIN SPANIA PRECIZEZ NU ARE NICI IN ROMANIA ALOCATIE VA MULTUMESC ANTICIPAT

  • Buna ziua stimata doamna. Raspunsul la intrebarea dvs. consta chiar in formularul 411 pe care puteti sa il depuneti cu ajutorul nostru, mai ales ca acesta trebuie si completat in limba de domiciliul si apoi tradus si depus la locul resedintei pentru a putea obtine alocatia. Cu stima,a v Cuculis 0722298011

 85. Buna AM si eu o intrebare locuiesc in Frantz cu situ si cei 3 copii luam alocatie din to si beneficiem si din franta un ajutor zis alocatie familiala Pana ce face copii 3ani ce se poste intampla dak nu AM oprito pe ces din romania

 86. Buna seara!
  Lucrez in italia,am un copil in Romania,iar sotia mea lucreaza tot in Romania si are un salariu de 10 milioane.Am facut actele pt alocatie europeana,am primit confirmarea de la inps pe care am dat-o angajatorului asa cum mi sa spus. De trei luni de zile astept sa primesc banii pt. anul 2012 si 2 luni din 2011 de cand am fost angajat cu acte,si nici un rezultat.A ngajatorul imi cere acte doveditoare ca am casa in Romania,fisa fiscala a sotiei si multe altele. Vreau sa stiu daca intr-adevar sunt necesare aceste acte sau sunt doar motive pt a pune piedici. Ce ar trebui sa fac eu in aceasta situatie?
  Va multumesc!

  • Buna ziua stimata doamna. In primul rand demersurile trebuiau facute in Romania. In cazul in care nu reusiti sa rezolvati in cel mai scurt timp reveniti cu mesaj la noi si va dam toate informatiile. Alte acte dupa formularul e411 nu ar mai fi necesare. Greu este de obtinut acest formular si actele anexa. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 87. Buna ziua.Am si eu o intrebare la dv.Lucrez in Germania si am depus actele pentru alocatia celor doi copii ai mei pe data de 14 august si inca nu am primit nici un raspuns.

  • Buna ziua stimate domn. Exista o procedura si un “manual”daca doriti al solicitantului. Formularul E 411 se elibereaza doar daca faceti si produceti toate dovezile din care sa reiasa evindet dretpul dvs. implicit al copilului la incasarea acestei alocatii. Va sugerez o reevaluare a actelor depuse. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 88. buna am si eu o nelamurire sunt in germania de la sf.iulie cu cei 2 copii si sotu am depus actele de alocatie si nu a venit nici o confirmare am intrebat odata la ei si au zis sa sunam noi in romania sa ne trimeata o foaie in care sa specifice suma care o luam in tara sa o scada, cel mic are 1 an si 10luni nu stim unde sa sunam anume si inca ceva daca sotul lucreaza din anul 2011 se poate da din urma alocatia si daca da ce acte trebuie puse in plus… va multumesc

 89. buna am si eu o nelamurire sunt in germania de la sf.iulie cu cei 2 copii si sotu am depus actele de alocatie si nu a venit nici o confirmare am intrebat odata la ei si au zis sa sunam noi in romania sa ne trimeata o foaie in care sa specifice suma care o luam in tara sa o scada, cel mic are 1 an si 10luni nu stim unde sa sunam anume si inca ceva daca sotul lucreaza din anul 2011 se poate da din urma alocatia si daca da ce acte trebuie puse in plus… va multumesc

  • Buna ziua stimata doamna. In legatura cu problema dvs. va asigur ca daca actele ar fi fost depuse in mod corespunzator la autoritatile competente atunci nu ati fi intampinat nicio problema. Cred ca cel mai bine este sa reiterati cererea in vederea obtinerii formularului E411 pentru alocatiile europene. Cu stima, av Cuculis 0722298011

   • Bună ziua,as avea si eu o întrebare .Am un copil de 2 ani şi 8 luni născut în Italia si de 2 luni ne-am mutat in România, tatăl copilului este italian si nu suntem căsătoriți, eu nu am muncit in Italia legal numai vreo 3 luni dar cu mult înainte să devin mama si as dori sa știu dacă am dreptul la alocatie europeana, pentru ca in Italia nu am primit alocatie din cauză că tatăl copilului nu lucra angajat. Va mulțumesc.

 90. Mai pot depune cerere pentru alocatie din strainatate daca am lucrat intre 1999-2011 ,la firme diferite din Germania ?
  se mai restituie pentru anii din urma ?

 91. am fost plecati in Spania impreuna cu copilul 7ani.In tot acest timp nu am mai primit alocatie de stat in Romania,dar nici in Spania nu am cerut.Acum sotul este in somaj in Spania iar eu(mama)sunt cu copilul in Romania . Copilul este la scoala Am facut dosarul pentru alocatie dar imi spune sa cer in Spania ca in Romania nu are dreptul la alocatie.Am adus formularul E411 si tot nu are dreptul.Ce sa fac?

 92. Buna ziua. Eu impreuna cu sotul meu locuim si lucram in Italia cu contract de munca pe termen nedeterminat de 7 ani. Avem un baiat de 6 ani pentru care stat Italian ne da 40 E asegno famliar si de 4 luni avem un alt baiat (si pentru acesta luam inca 40e). As dori sa stiu daca putem beneficia de alocatia europeana in valoare de 137E si daca da, cum sa procedam pentru a o obtine. Am inteles ca trebuie completat formularul 411 dar de unde sa il obtinem . Multumesc frumos

  • Buna seara stimata doamna.Atata timp cat dvs, aveti actele de munca inregistrate in IT si taxele si impozitele sunt cotizate acolo, va asigur de celeritatea si finalitatea pozitiva a acestei alocatii. Prin urmare, formularul ravnit e 411 nu este singurul de care aveti nevoie, acesta se raporteaza la serie de acte in dovedirea locului de munca , filiatiei, domiciliului etc. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 93. Formularul E411 a fost trimis de statul elen,prin posta in localitatea de resedinta,si cei din Romania spun ca in baza formularului E 411 deduc ca am activitati profesionale,si ca nu am cerut alocatia din grecia.

 94. Buna seara,
  As dori sa stiu daca fiul meu in varsta de 15 ani poate beneficia de alocatie din strainatate,avand in vedere ca tatal lui lucreaza cu contract in Anglia si ce acte sunt necesare pentru aceasta procedura. Va multumesc

  • Stimata doamna, in primul rand vroiam sa va asiguram de disponibilitatea noastra in ceea ce priveste intocmire dosarului priviind acordarea de alocatii europene pentru cetatenii romani, priviind formularul E 411. Daca sotul dvs. lucreaza cu acte legale sau daca este in somaj in UK, atunci dvs. pentru copilul dvs. aveti acest drept. Un coleg urmeaza sa va contacteze pentru a va da toate detaliile. Cu stima, av. Cuculis 0722298011 avocat@indrumari-juridice.eu

 95. Buna,as dori sa stiu daca se poate de ce nu mi-a intrat alocatia pentru copil din germania?Am facut actele acum 6 luni si de atunci n-am primit nici un semn.Ce as putea face k sa beneficiez de ei?

  • Este posibil ca dosarul dvs. sa NU fie aprobat. Aveti numarul de inregistrare? Am putea sa va ajutam cu o informatie referitoare la stadiul lui ? Av. Cuculis 0722298011

 96. Buna ziua,lucrez in Austria,legal,am un baiat de 20 de ani student la zi,tatal este decedat si baiatul primeste pensie de urmas si bursa de la scoala.Mai are dreptul la alocatie?Va multumesc.

  • Daca dvs. legal lucrati in strainatate in Austria, cu siguranta puteti sa ii obtineti copilului dvs. acest tip de alocatie. O sa fie nevoie sa produceti formularul e411 cu toate actele doveditoare. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 97. Buna ziua dar dak nu se aproba alocatia pt copil in germania primesti vreun raspuns de la ei sau cum vom sti?multumesc

  • In mod normal, da, in mod obisnuit nu veti primi nimic. Din pacate trebuie sa va interesati dvs. la Family Planing in Germania, evident echivalentul protectiei sociale la noi pentru dosar. Daca ati depus dosarul cu reprezentat at. discutati cu aceasta., Cu stima,a v Cuculis 0722298011

 98. Buna ziua. lucrez in germania cu contract de munca pe patru luni la Mc Donalds din 2001,am un baiat nascut in 2006 locuim impreuna in Romania iar anul trecutl am auzit de alocatia europeana am facut tot ce era de facut pt a beneficia de alocatie din Germania retroactiv,ca apoi sa primesc o scrisoare de la Familien Kasse Nurenberg cum ca nu pot beneficia de acest drept deoarece contractul meu de munca este pe o perioada prea scurta, este aceasta corect? va multumesc.

 99. Buna,
  Lucrez munca sezoniera in Germania(turism),de doi ani cate opt luni pe an,cu contract de munca.Am o fetita si nu sunt casatorita cu tatal ei.Ce am de facut pentru a obtine alocatia din Germania?Multumesc!

  • Buna ziua. In primul rand trebuie sa deschideti un dosat in acest sens, la care se vor anexa dovezi priviind locul de munca, dovezi priviind minorul copie de pe certificatul de nastere si dovezi priviind alocatia pe care o primeste in Romania pentru a fi sistata. Cu stima, av Cuculis 0722298011

  • Daca sunt depuse in nume personal, nu vreau sa va descurajez dar daca nu insistati si nu va interesati dureaza spre un an 2. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 100. Buna ziu am si eu o rugamite daca ma puteti ajuta va rog din suflet imi cer mi de scuze daca am scris ceva grasit am lucrat in Germania cu contract de munca din 06.05.2008 pana in 2011 pe an am lucrat doar 2 luni sau 4 luni eu am facut aceste acte de care ati scris dumneavoastra dar problema este ca nu am stiut unde sa apelez si am facut cu o persoana care se numeste Debrecei Katalin care lucreaza pentru Sfantul Gheorge ei meau spus ca trebuie sa le dau prima oara 230 de euro eu am platit aceasta suma lor dar problema este ca eu cand am facut cu ei contractul meau spus ca in 6 luni imi iese bani dar cu parere de rau trebuie sa spun ca a trecut un an si patru luni iar eu am primit din suma ce trebuia sa primesc numai sfertul adica 500 de euro si a mai cerut inca 86 de euro a zis ca daca nu le dau bani atuncea nu imi vine nici restul de bani si asa imi face de un an si trei luni ma amana de pe o zi pe alta si nu stiu unde sa apelez si unde sa bat va rog daca ma puteti ajuta indrumatima ce sa fac pentru ca sant pierduta va multumesc anticipat Lenke

  • Buna ziua. In primul rand trebuie sa determinam, ce acte mai exact ati inaintat dvs. pentru alocatia euorpeana? Din ceea ce semnalati dvs. aici nu reiese clar ce doriti sa obtineti. Alocatia europeana se obtine DOAR pentru copii celor care lucreaza in strainatate, sau daca ati lucrat in trecut puteti obtine retro. O sa va rog sa ne contactati la 0314124888 sa ne comunicati exact ce va intereseaza. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 101. Buna ziua impreuna cu sotul meu locuim in franta de 5 ani impreuna avem 4 copiii nascuti in franta dar nu am beneficiat de alocatie pentru niciunul dintre copiii pe baza ca nu detinem niciunul dintre noi titru de sejur.de ceva timp lucrez la o firma de menaj cu contract de munca pe perioada nedeterminata.intrebarea mea este daca pot beneficia de alocatie pentru copiii si daca o sa primesc si din urma alocatie,copiii au intre 1an si respectiv 4 ani

  • Stimata doamna, referitor la intrebarea dvs, cu siguranta puteti sa
   recuperati acesti bani din urma. O sa va rog sa ne comunicati ce fel de contract de munca aveti
   si pentru a putea stabili exact in ce situatie sunteti pentru a putea beneficia retroactiv pe ultimii ani de
   alocatie pentru minori.

   Cu tima, av Cuculis 0722298011

 102. Buna,

  As dori sa ma indrumati juridic pentru obtinerea alocatiei copilului din Germania.Cum procedez?Ma contacati d-voastra?

 103. Buna ziua,
  Sotul meu a lucrat cu contract de munca in Anglia intre 2007 si 2008, apoi a revenit in tara.Din noiembrie 2013 lucreaza din nou in Anglia cu contract de munca,are Yellow Card si National Insurance.Avem un fiu de 15 ani care este in Romania cu mine.As dori sa stiu daca pot obtine alocatie pentru el si ce acte trebuie sa depun si unde trebuie depuse aceste acte.Va multumesc si astept raspuns.

  • Buna ziua. Conditia este sa faceti dovata ca lucreaza acolo. Actele se depun in dosar cu sina la asistenta sociala. Contracutl de munca in mod obligatoriu, de altfel cererea, si formularul e 411, copie de buletin si certificat de nastere, cu adeverinta alocatie din Romania. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 104. Buna ziua..Am 2 copii care primesc alocatie din Romania.De ceva timp sotul meu care lucreaza in regula in italia a facut cerere pentru alocatie acolo si ia aprobat.Ce ar trebui sa fac sa o inchid pe asta din Romania (ca continua sa-mi vina si asta din romania) sau am dreptul la amindoua?? si daca trebuie so inchid ce documente mi-ar trebui? va rog sa-mi raspundeti,va multumesc anticipat.

 105. Buna ziua! As dori sa ma ajutati cu un raspuns. Sotul meu este plecat de o luna de zile sa lucreze in Germania. Am inteles ca pt a avea asigurare medicala trebuie sa-i retina 160euro, iar daca vrea asigurare de somaj si pensie va trebui sa cotizeze 450 euro. Pt a beneficia de alocatie pt cei doi copii din Romania ce suma va trebui sa-i retina? Si inca o intrebare: Care este perioada minima de cotizare pt a putea beneficia de alocatia europeana la cei doi copii?

  • Buna ziua stimata doamna.In legatura cu problema dvs. Nu se retine niciun fel de suma pentru plata alocatiei europene insa dat fiind faptul ca nu ati explicat ce fel de contract de munca detine dansul atunci nu va pot confirma daca poate obtine aceasta alocatie. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 106. Vă salut. Dl av.Cuculis. Am și eu o întrebare. Eu lucrez în Austria de doi ani ca Geschäft Führer. Soția e în țară și a născut de curând.în țară nu a lucrat. Poate primi indemnizație de creștere a copilului din Austria?

  • Buna ziua.
   În anul 2014 indemnizatia pentru cresterea copilului se menţine la cuantumul de 85% din media veniturilor nete înregistrate în ultimele 12 luni anterioare naşterii, precum şi acordarea indemnizaţiei indiferent de numărul de copii, nu doar pentru primele 3 naşteri, aşa cum prevedea legea anterioară.

   Condiţiile pentru acordarea concediului de creştere a copilului:

   Pentru a putea beneficia de concediu şi indemnizaţie pentru creşterea copilului, părinţii, tutorii ori persoanele care îl în plasament trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:

   – să aibă domiciliul sau reşedinta pe teritoriul României
   – să locuiască împreună cu copilul şi să se ocupe de creşterea şi îngrijirea acestuia
   – să fi realizat venituri supuse impozitului pe venit în ultimele 12 luni anterioare naşterii, adopţiei, ori luării în plasament a copilului. Aceste venituri pot proveni din salarii, activităţi independente, activităţi agricole, dar şi ajutorul de şomaj sau indemnizaţia de creştere a copilului. De indemnizaţie pentru creşterea copilului beneficiază şi cei care se află în concediu fără plată pentru a participa la cursuri de formare profesinală sau cursuri la zi.

   In atare conditii, nu are cum, cel putin sub sistemul nostru, sa primeasca indemnizatia respectiva. Sunt sigur ca nici in germania.

   In schimb, alocatia este un alt subiect.

   Cu stima, av Cuculis 0722298011

 107. buna seara, o mica lamurire daca se poate..gravida in 2 luni..sotul lucreaza legal in italia iar eu nu am venituri impozabile pe ultimele 12 luni, se poate ca el sa ia stimulentul de insertie…cei 5 mil si sa lucreze totusi in italia….mai exact sa faca cerere de CCC cu intoarcerea mai devreme de un an la munk…si el sa se intoarca de a 2 luna…?deci practic nu sta deloc in CCC….si deasemenea de alocatie….

 108. Buna ziua.Va rog daca se poate sa ma ajutati si pe mine .sotul meu de afla in germania unde lucreaza legal.Eu si fetita de 9 ani locuim in romania.Am umblat pt alocatia de acolo aproximativ un an de zile.Am reusit pana la urma sa o luam.Ea se livreaza in germania in contul sotului meu.Problema este urmatoarea:din decembrie 2013 sunt in divort de sotul meu.Din ianuarie 2014 numai binevoieste sa trimeata acesti bani.As dori sa stiu ce spune legea.Dupa divort acesti bani copilul i mai poate lua?Sau daca da se pot livra aici in tara?Macar sa stiu daca nu sa o inchid ceva d egenul pt a lua macar din romania dreptul ei.

 109. Buna ziua, as avea o intrebare la dvs.: Sunt divortata si copiii sunt in intretinere la mine in Ro. Fostul sot lucreaza legal in Germania de un an. Mi-a cerut certificatele copiiilor in orginal ca sa le traduca si sa le inainteze statului german in vederea obtinerii alocatiei europene pt copii. I-am dat actele etc etc. Acum nu mi-a mai spus nimik daca primeste alocatie pt copii sau ba… Poate el sa primeasca alocatie chiar daca copiii sunt in intretinerea mea? Adica este posibil ca el sa fi declarat pe proprie raspundere ca el este intretinatorul copiilor si nu l-a verificat nimeni in acest sens???? Si mai apoi sa-si insuseasca sumele de bani care ar fi trebuit sa le revina copiilor???? Va multumesc anticipat. Cu stima.

 110. buna ziua!
  in mare parte m-am regasit printre raspunsurile date de dv. celorlalti colegi de aici. situatia mea e una similara. sunt divortzat, lucrez in spatiul ue, am un copil in custodia mamei in ro. desi suntem in relatii bune, ea este..comoda vis a vis de a face aceste demersurile in acest sens. intrebarea mea este: pot duce asta la capat de unul singur? luand in calcul ca imi pune la dispozitie actele ce mi-ar trebui. si, ca sa fiu ma explicit in intrebare, as vrea sa nu fiu nevoit sa fac prea multe drumuri de ro.

  • Demersurile evident ca le puteti face si dvs. insa nu va pot garanta ca le veti face conform. In prinicpal dosarul trebuie sa contina absout toate actele doveditoare in sensul aratat de dvs. plus formularul e 411. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 111. Buna seara,va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine cu alocatia asta…eu sunt in Italia si lucrez de multi ani aici cu acte dar momentan nu lucrez.Nu sunt casatorita dar am o fetita si stau cu tatal fetei in aceeasi casa.El lucreaza si a depus actele pt assegno familiare.Intrebarea e: am dreptul sa cer si eu alocatia in Romania pentru fetita!??

 112. Buna ziua,as vrea sa stiu ce se poate intampla daca iau alocatiile de copil din doua state.
  Eu muncesc in Italia si sant aici cu familia mea (sotia si 2 copii) si eu nu am oprit alocatiile copiilor in Romania. Aici in Italia se pot incasa alocatiile doar daca muncesti legal,sau esti in somaj. In cazul in care nu muncesti,dispare automat si alocatia. Totusi eu sant obligat sa opresc alocatiile din Romania????
  Ce mi se poate intampla daca am luat pt 14 luni alocatiile din Romania si Italia in acelas timp.
  Va multumesc.

  • Stimata doamna, este o chestiune de TIMP pana cand va veti trezi cu o cerere prin care vi se cer toti banii inapoi. Va sfatuiesc sa intrati in legalitate si sa opriti imediat incasarea alocatiei. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 113. Sunt intr-o situatie penibila pe care mi-am creat-o singura din inconstienta si prostie. Acum am nevoie de ajutor si nu am bani pentru consiliere juridica. Va rog sa ma ajutati macar cu un sfat. In octombrie anul trecut am luat dintr-un Magazin din Germania- dracu mai pus- niste produse in valoare de vreo 100 de euro. O angajata a venit dupa mine, a tras de geanta , a cehmat politia si am mers la sediul politiei. Acolo am fost intrebata daca am ceva bani la bine pentru amenda, presupus. Am spus ca am 10 euro si mi-au spus sa merg acasaca voi primi amenda prin posta. Acum am primit acasa in Rominia un plic in care mi se spune ca sunt acuzata de furt si vatamare coporala pentru ca acea angajata si-a rupt o unghie tot tragind de mine si de geanta. IN acea scrisoare nu este mentionata vreo amenda. SE invoca artoculele 242 abs, banuiesc alineat 1 stgb, 153 abs- 1 stgo si artoculul 170 – 2 stgo si mi se spune ca sunt asteptata sa fac o intelegere cu acea persoana care si-a rupt unghia. Mentionez ca prejudiciul a fost recuperat in totalitate. La politie nu mi-a luat nicio declaratie. Sunt disperata. NU am fost in viata mea in situatia asta. Am gresit cumplit si nu am sa mi-o iert toata viata. Ajutati-ma. Ce trebuie sa fac?

  • Buna ziua. Intradevar este o situatie neplacuta. Totusi, sa nu uitam, ca indiferent daca dvs. ati rupt aceasta unghie sau nu, pana una alta si persoana respectiva v-a bruscat. Nu pot sa fiu impartial in aceasta situatie si nu pot sa nu va spun asta, dar aveti si dvs. posibilitatea sa faceti un demers impotriva aceasteia. Faceti o adresa catre politie in acest sens. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 114. Buna ziua, as avea o intrebare la dvs.: Sunt divortata si copiii sunt in intretinere la mine in Ro. Fostul sot lucreaza legal in Germania de un an. Mi-a cerut certificatele copiiilor in orginal ca sa le traduca si sa le inainteze statului german in vederea obtinerii alocatiei europene pt copii. I-am dat actele etc etc. Acum nu mi-a mai spus nimik daca primeste alocatie pt copii sau ba… Poate el sa primeasca alocatie chiar daca copiii sunt in intretinerea mea? Adica este posibil ca el sa fi declarat pe proprie raspundere ca el este intretinatorul copiilor si nu l-a verificat nimeni in acest sens???? Si mai apoi sa-si insuseasca sumele de bani care ar fi trebuit sa le revina copiilor???? Va multumesc anticipat. Cu stima.

  • Doamna, sa nu va mire acest aspect, este foarte posibil, insa cred ca acest lucru il puteti verifica cu serviciile sociale. Oricum actiunea aceasta trebuia pornita in Romania. Cu stima, av Cuculis 0722298011

  • Buna seara! Am citit ceea ce ati scris si ma regasesc oarecum in situatia dvs. Am in intretinere 2 copii , fostul sot lucreaza de 3 luni in Germania si acum insista sa ii dau acte pt aceasta alocatie, desi pana la momentul actual n-a platit pensie alimentara de cand am divortat. Mi s-a parut ciudat acest interes brusc….si suspectez ca doreste sa se foloseasca de situatie pentru a obtine venituri in plus. Aceasta alocatie ii este data lui? Daca aveti informatii in acest sens va rog sa ma ajutati! Cu respect, Anca

 115. Buna ziua! As avea o nelamurire in privinta acestei alocatii europene.Eu sunt cu sotul in austria cu drept de sedere amandoi,dar lucreaza numai el legal de 5 ani.Copilul este in romania in grija familiei mele,am completat formularele in ro si am sistat alocatia ,putem primi retroactiv pe 3 ani alocatie in austria?multumesc anticipat

 116. Buna ziua. Am un baiat de 2 luni care sa nacut in spania. In momentul acesta aici nu iau nici un fel de alocatie sau ajutor de la statul spaniol. Noi am vrea ca in cateva luni sa ne retragem in Romania si am vrea sa obtinem alocatia din tara. Pot sa depun actele de pe acum sau trebuie sa asteptam pana mergem in tara? Si daca e posibil ce acte ne-ar trebui? Va multumesc!

  • Aici dvs. nu mai solicitati informatii despre alocatia europeana ci despre cea nationala. Trebuie sa va adreati asistenti sociale fiind o precodura mult mai simpla. In principal actele de stare civila, dupa ce il inscrieti in gradinita.

   Cu stima, av Cuculis 0722298011

 117. Buna ziua , lucrez in germania cu acte in regula pe minumum pe economie , momentan am cazarea asigurata de angajator dar mai tarziu (in 2/3 luni) as dori sa-mi inchiriez o locuinta dupa care sa-i aduc aici si pe sotia si copilul meu si as dori sa stiu exact daca pot beneficia de alocatie pt copilul meu , si am mai citit pe net dar nimic concret despre ajutor social pt sotie daca ar veni aici si nu si-ar gasi de lucru prea curand (nu vorbeste germana inca).As dori in cazul in care se poate sa imi dati niste sfaturi pentru a putea beneficia de cat mai mult sprijun si ajutor din partea statului german pentru copil ,sotie, casa/locuinta.Desigur asta pana cand sotia isi va gasi un job aici.
  Va multumesc anticipat

 118. AM LUCRAT IN IT CATIVA ANI LEGAL AM O FATA NASCUTA ACOLO ARE 7 ANI NU AM LUAT NICI UN FEL DE ALOCATIE SAU ALTFEL DE AJUTIR AM DEPUS ACTE IN RO PT ALOCATIE DE UN AN SI MA TOT AMANA CA NU AU PRIM RASPUNS DIN IT NU STIU CE POT FACE PT A URGENTA IN ASTEPTAREA UNUI RASPUNS MULTUMESC ANTICIPAT

 119. BUNA ZIUA MA NUMESC SERBAN VIORICA AM 3 FETITE MINORE CARE BENIFICIAZA DE PENSIE DE URMASI DUPA TATAL LOR CARE A DECEDAT IN URMA UNUI ACCIDENT DE MUNCA EU M-AM RECASATORIT SI NE-AM HOTARAT SA MERGEM CU TOTII IN SPANIA PE O PERIOADA MAI INDELUNGATA ,VA ROG MULT SA-MI SPUNETI DACA STATUL ROMAN IMI VA MAI DA ACEASTA PENSIE PTR COPIII, DE ASEMENEA VREAU SA STIU CE SE VA INTAMPLA CU ALOCATIA DE STAT ? VA ROG MULT SA-MI DATI RASPUNS PE E-MAIL. VA MULTUMESC PTR INTELEGERE.

 120. buna ziua. noi lucram in italia cu contracte de munca pe timp indeterminat si avem si copii alaturi de noi (avem 2 copii, unul de 6 si altul de 17 ani, ambii la scoala). de cateva zile rasfoiesc paginile internetului despre aceasta problema cu alocatiile europena si inca nu m-am lamurit… in cazul nostru se poate lua aceasta alocatie??? va multumesc

 121. Buna ziua. Locuim in Spania din 2005, impreuna cu fiica noastra care va implini 16 ani. Am solicitat informatii in legatura cu aceasta alocatie(via internet ) in Romania, si mi s.a raspuns sa cer alocatia in Spania.Aici nu se da alocatie decit pina la virsta de 3 ani Formularul E 411 il iau de aici? Si il completeaza la locurile noastre de munca, sau toata procedura se demareaza in tara? Multumesc

 122. daca sotul este pensiont pe caz de boala in italia primeste alocatie europeana pentru un copil de 5 ani jumatate? mentionez ca el deja sta in italia si de mine a introdus divortul.

 123. buna ziua
  va rog sa mi spuneti daca pt fiica mea de de ani studenta la o facultate la zi in Bucuresti pot primi alocatia europeana. eu lucrez de 2 ani in Belgia cu contract. se plateste retroactiv, mersi

  • Buna ziua. Corect. Se poate primi alocatia respectiva pana termina ultima forma de studii in limita varstei de 26 de ani. Se pot recupera, evident, cu titlu de DREPT si retro. Cu stima. av. Cuculis 0722298011

 124. Buna ziua
  Sunt o mamica cu doi copii in anul 2010 am plecat in Belgia acolo fetita mea a primit alocatie ,in 2012 am nascut un baietel el a primit alocatie 2 luni ,in 2012 august sotul si-a facut pfa romanesc si automat ne-au sistat alocatiile,noi ne-am intors in tara in 2013 pe la sfarsitul lui mai ,sotul angajandu-se in Romania in mijlocul lui iunie ,din iulie am incercat sa facem demersurile pentru alocatiile din Romania unde ne-au cerut dovada cum ca copii nu mai primesc alocatii in Belgia ,am luat legatura cu Partena casa de asigurari sociale unde ne-au promis ca trimit formularele respective,au trecut asa aproape trei luni si n-au facut nimic,in noiembrie m-am dus din nou sa incerc sa depun dosarele pentru copii pt alocatiile romanesti mi le-au acceptat cu copii dupa buletinele belgiene,adeverinta de la locul de munca ,adeverinta ca a avut pfa,si mi-au spus ca in 2-3 luni primim alocatiile…..Am sunat lunar la directia judeteana pentru alocatiile de stat unde tot timpul mi se spune ca asteapta raspuns,ca dosarele nu sunt inregistrate…Intrebarea mea este ce pot sa fac sau cat dureaza maximum o asemenea procedura si pentru cat timp pot primi retroactiv alocatiile din Romania?
  Va multumesc anticipat pentru ajutor!

  • Stimata doamna. In cazul in care demaram impreuna actiunea va putem spune stadiul, insa in acest caz termenul legal de solutionare este de 30 de zile. Daca cei de la asistenta sociala nu inteleg sa va elibereze alocatia ii actionati in instanta. Cu stima, av. Cuculis 0722298011

 125. Buna seara, am urmarit toate intrebarile si toate raspunsurile si cred ca pe acest site am sansa sa gasesc raspunsul corect la intrebarile mele. Am fost casatorita de doua ori in Romania ( cu cetateni romani) din ambele casatorii am ramas cu 2 copii care imi sunt incredintati mie in urma divorturilor. Copilul cel mare, 16 ani, locuieste in Romania si este elev la liceu, iar cel mic in varsta de 6 ani locuieste cu mine in Austria cu forme legale din 13 Iulie 2012, eu am inceput sa lucrez cu contract de munca in Austria din data de 8 Ianuarie 2014. Intrebarile mele sunt urmatoarele: au dreptul copii mei la alocatia europeana?
  -trebuie sa fac 2 dosare daca un copil locuieste cu mine si celalat locuieste in romania? e normal sa ma intrebe cati bani primesc pensie alimentara pt copii? se ia in calcul si pensia alimentara? va multumesc anticipat

  • Stimata doamna, in mod clar copii dvs. sunt in drept sa obtina acest tip de alocatie. In mod obligatoriu trebuie sa faceti 2 dosare si cel mai important, trebuie sa faceti demersurile corect, in Romania pentru a nu avea dureri de cap prin respingere, etc. Av. Cuculis 0722298011

 126. Buna ziua.Ma numesc Victoria,am o intrebare. Sotul meu lucreaza de doi ani legal in Germania eu am fost tot timpul asta acasa cu copii la Moldova noi avem cetatanie dubla,adica si Romaniei si al Moldovei. Viza de resedinta avem la Iasi. Acolo am si indeplinit formele 401 si 411 sotul le- a trimis la familiankasse dar a primit a raspuns negativ,precum ca copii invata in Moldova iar aciasta nu e zona europiana si nu putem primi alocatii.Adica Turcia e zona europiana parintii turci find in Germania si copii acasa in Turcia iar noi nu,avind cetatanie si viza de domiciliu in Romania.Daca puteti sa ne ajutati raspundeti va rog.Multumesc mult.

  • Stimata doamna. DOAR din spatiul european se poate face o asemenea cerere si plus de asta daca dvs. nu ati formulat cum trebuie dosarul este posibil sa fi lipsit ceva din el. In tot cazul trebuie sa ne uitam peste el si un coleg va contacteaza in cel mai scurt timp. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 127. Buna seara Din 2006,eu si sotul meu am lucrat in spania cu forme legale,iar din august 2013ne-am intors in romania,as vrea sa stiu daca putem cere alocatia europeana din urma sidaca se poate face totul de aici din romania. Va multumesc.

 128. buna ziua , as vrea sa stiu cum pot verifica , daca sotul primeste alocatie europeana pentru copil in itakia deoarece el a divortat de mine si sta in italia iar eu cu copilul locuiesc in Romania si copilul mi-a fost incredintat mie. prin hatarare judecatoreasca.
  in Romania am intrbat la AJPS si mi-a zis ca nu figureaza cu alocatie .

 129. Buna ziua,as dori sa stiu daca cei 2 copii pe care ii avem cu noi in Spania,ei fiind nascuti aici,au dreptul la alocatia europeana?

 130. va rog comunicati-mi cui ma pot adresa pentru a verifica daca fostul sot al meu ia alocatia europeana pentru copil. Mie nu imi spune .
  multumesc

 131. Buna ziua o intrebare va rog sunt divortat copilul de 16 ani este pe numele meu cu hotarare judecatoreasca ;fosta sotie poate primi alocatie din italia .Ea lucreaza si din cate stiu acu e in somaj cu posibilitatea de a incepe iar in doua luni munca Multumesc anticipat

  • O sa am rugamintea la cei care posteaza aici, sa indice in mod CLAR, daca lucreaza cu contract PERMANENT sau nu, in ce tara si ZONA exacta, cati ani are copilul si daca are peste 18 ani DACA frecventeaza cursuri. In cazul dvs. am o rugamintea sa comunicati toate acete aspecte. La prima, citire, da se poate obtine alocatia. Cu stima, av Cuculis 0722298011

   • Buna ziua Da fosta sotie lucreaza cu contract permanent in italia zona bari iar copilul invata la liceu cursuri de zi

 132. Pentru munca sezoniera,7-8 luni pe an,timp de 3 ani,cu contract,in Germania,se poate solicita alocatie?Multumesc!

 133. Sotul meu lucreaza in Italia cu contract perioada nedeterminata din 2012 .Eu sunt in Romania cu 2 copii unul de 6 ani unul de 2 ani.Pot beneficia de alocatie europeana din urma daca sotul nu are rezidenta in Italia?

 134. Buna seara! Am si eu o intrebare pentru dumneavoastra. M-am intors in noiembrie din Spania, am un baietel de 8 ani care s-a nascut in Spania si nu a beneficiat niciodata de alocatie. Acum m-am stabilit in Romania si cand am fost sa depun cerere pentru alocatie mi s-a spus ca trebuie sa declar ca nu beneficiez de niciun ajutor pentru copil din Spania. Eu inca mai am ajutor de somaj de acolo, nu muncesc iar sotului meu i se termina ajutorul de somaj la sfarsitul lui martie si nici el nu munceste. Intrebarea mea este daca pot beneficia de alocatie in conditiile date si daca exista si alt tip de ajutor social si unde trebuie sa merg. Va multumesc!

  • Buna ziua, puteti beneficia retroactiv pe ultimii 3 ani de zile. Dosarul de alocatie complet trebuie depus in Romania. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 135. Buna ziua.Sotul meu lucreaza in Germania cu contract permanent de munca de la 1 februarie 2013.In luna iulie a depus formularele E 401 si E 411 la Nurenberg la Familienkase.I s-a dat numar de inregistrare,dar pana acum nu a primit nici un raspuns.De cate ori suna spun ca dosarul e in lucru.Este normal sa dureze o perioada atatde lunga pana la obtinerea unui raspuns?Unde se mai poate adresa pentru obtinerea unui raspuns.Mentionez ca avem 2 copii minori care locuiesc cu mine in Romania.Multumesc pentru raspuns.

  • Stimata doamna, procedura este GRESIT inceputa. trebuia plecata din Romania si apoi in Germania. In tot cazul o sa va rog sa reveniti pe numarul de programari pentru a va explica situatia. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 136. Mentionez ca sotul meu lucreaza in Frankfurt si cei de la Familienkasse din Frankfurt i-au spus sa trimita actele la Nurenberg.

 137. buna seara !!! am si eu o iintrebare am bagat dosarul ptr alocatii in germania de 10 luni si nu am primit nici un rapuns pana in momentul de fata..avem si un numar de inregistrare de la dansii am facut 2 sesizari pana acuma cu doi avocati diferiti si tot nu am primit nici un raspuns in legatura cu dosarul e posibil asa ceva?? in mai sotul face 3 ani de cand lucreaza in Germania..tot nu inteleg de ce nu ne dau nici un raspuns in legatura cu stadiul dosarului…ce putem face in acest caz??…va multumim anticipat !!! asteptam raspunsul sau indrumarea dumneavoastra .

  • Imi este teama ca nu o sa primiti, mai bine va intersati personal sau mandatar de dosar. Daca ati fi depus prin cabinet in mod normal raspunsurile vin mai repede. O zi buna. av Cuculis 0722298011

 138. buna ziua as dori sa va antreb pot beneficia de acea alocatie daca lucrez ca anlocuitoare badanta cu contract pe termen scurt an italia

 139. Buna ziua. As dori si eu o lamurire intr-o problema… Am fost casatorita in Serbia (in 1997), casatorie din care au rezultat doi minori. In anul 2002 am venit in Romania cu copii, iar in 2003 am depus dosarul pentru alocatia de stat, primind banii retroactiv, caci in Serbia nu au primit aceasta alocatie. In 2004 am deschis actiunea de divort, deoarece sotu imi rapise copii, ducandu-i in Serbia, iar alocatia de stat a fost sistata. In 2006 s-a incheiat procesul de divort (definitiv si irevocabil), mie incredintandumi-se copiii. Intrebarea mea este urmatoarea: pot sa deschid acum un dosar pentru primirea alocatiei de stat retroactiv, pentru copii, si daca da, ce acte trebuie sa contina dosarul? Mentionz ca acum varsta copiilor este de 17 ani, respectiv 15 (in ambele cazuri neimpliniti inca. Va multumesc anticipat!

 140. Buna ziua, am si eu o intrebare sotu lucreaza in germania din 2011 cu gewerb eu cu cei doi copii am venit anu trecut in germania am facut actele de alocatie si acum nea venit confirmarea ca nea bagat alocatia intrebarea mea e: pot lua.din urma alocatia de cand lucreaza sotu? Va multumesc

 141. Buna seara! Am si eu o mica nelamurire! Sotul meu lucreaza in Germania de aproape 1 an. La data de 01.08.2013 si-a deschis o firma in domeniul publicitatii acolo…pe vremea aceea fiul nostru avea varsta de 7 luni si era cu mine in Romania. In scurt timp urmeaza sa plecam si noi in Germania la sotul meu. Cat timp am locuit in Romania (eu si copilul…adica pana la varsta de 1 an si 3 luni) copilul a beneficiat de alocatia de 200 de ron. Poate beneficia de alocatia europeana? Daca poate beneficia de aceasta alocatie ce acte sunt necesare si de unde trebuiesc incepute demersurile? Mentionez ca eu si sotul meu nu suntem casatoriti legal , iar copilul este pe numele meu.

  Va multumesc!!
  Astept raspunsul dvs!

  • Stimata doamna, in mod obligatoriu de contract tradus. Actele difera de la o institutie la alta. De baza, contract, acte nastere, casatorie, adeverinta renunatre , Cu stima, av Cuculis 0722298011

 142. Buna ziua.va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o chestiune legata de alocatii. Eu si sotul meu locuim in Irlanda impreuna cu cei 3 copii. Sotul meu momentan Nu lucreaza, e pe Disability Allowance.Nu stiu echivalentul romanesc. Probabil pensie de handicap. Nici eu Nu muncesc.sunt insotitor. Avem alocatii de stat si in Irl si in Ro. E legal? Copiii sunt toti nascuti in Irl, dar doar unul are ambele cetetenii.daca nu e legal, Cum putem renunta la alocatia din Ro? Multumim

  • Nu este legal si va sfatuiesc at mai urgent sa renuntati la aceasta dn Romania, pentru a nu va afla in situatia de a returna cu dobanda toate sumele. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 143. Buna ziua,
  Cum a-si putea renunta la alocatia din Romania pentru cei 2 copii.Mentionez ca locuim in Spania de 2 ani si copii i-au alocatie si de aici .In Spania nu am fost intrebat daca luam alocatie si din Romania cind am depus cererile.
  Ce trebuie sa fac sa nu mai iau alocatie din 2 locuri ,cred ca nu este bine ce fac bani din Romania intra int-un cont.
  Va multumesc!

 144. Buna ziua,
  Am o problema mare cum asi putea renunta la alocatia din Romania pentru cei 2 copii, noi sintem stabiliti in Spania de 2 ani si copii iau alocatie si de aici.Nimeni nu ne-a intrebat daca luam alocatie din Romania cind am facut dosarul.
  Ce trebuie sa fac?
  Va multumesc!

  • Buna ziua stimate domn. Va ofer 2 posibilitati, fie sa renuntati la alocatie in Spania, si sa o incasati si pe aceasta din Romania, fie sa renuntati in tara la ea si sa o luati pe aceea din Spania, integral. Cu stima, av CUculis 0722298011

 145. din 2008 lucrez cu contract in italia.patroana m-a mintit ca in busta paga sunt incluse si alocatia fetei care avea13 ani..acum am descoperit ca eu nu am beneficiat din nicio parte de alocatia copilului.ce pot sa fac in acest caz,,se mai poate recupera ceva,,si ce trebuie sa fac.. va multumesc foarte mult

 146. Domnule avocat va rog sa ma lamuriti si pe mine, sotul meu a lucrat in italia cu contract din mai 2002 dar a mai facut intreruperi ultima intrerupere a fost din ianoarie 2010 pana in martie 2010 vreau sa stiu din ce an pot sa iau alocatia (2002-2014 ?) europeana pentru ce doi copii unul de 13 ani si unul de 14 ani, va rog sa – mi spuneti ce acte imi trebuie din romania.si ce acte trebuie legatizate , tratuse si apostilate?
  va multumesc

  • Stimata doamna, in postul aferent aveti la dispozitie de toata lista necesara. In cazul in care nu va simtiti lamurita, apelati va rog 031.412.48.88 numere noastre de registratura. AV. Cuculis 0722298011

   • Soțul lucrează cu gewerbe in Germania din 2012. A primit Alocatii pentru copiii rămase in romania cu mama copiilor adică eu pana in Aprilie 2013 când am primit o notificare ca dosarul s-a mutat la nuremberg datorită reimpartirii teritoriale. De atunci a trecut un an si nu am mai primit Alocatii si nici un răspuns care e stadiul dosarului. Mentionez ca soțul a lucrat in continuare cu gewerbe. Întrebare chiar atât de mult durează solutionarea dosarelor ?a mai primit cineva Alocatii care sa aibă situație asemănătoare cu noi?

 147. buna ziua !!!am si eu o intrebare…lucrez in germania ,am contract nelimitat ,copilul meu este in romania in grija surorii mele ….am depus actele pt alocatie dar dosarul mi a fost respins deoarece sora mea trebuie sa trimita actele ….dar sora mea nu stie germana si nu poate comunica cu cei de aici ….cum pot proceda mai bine pt a lua alocatie pt copil…..?
  va multumes

 148. Buna ziua,am o intrebare pentru dvs,sotul meu lucreaza cu contract sezonier in Elvetia,cei de la firma din Elvetia ne roaga sa mergem la AJPS Constanta sa pornim procedura pt prestatii familiale formularele 401 si 411,mentionez ca am fost si am vb cu dna Fatu Mariana si mia spus ca nu se poate sub nici o forma sa incepem procedura din tara,in conditiile in care regulamentul cce spune ca nu neaparat trebuie inceput din tara angajatorului,nu vrea sa vb cu noi decat dak primeste formularele din Elvetia,nu stiu de unde sa incep,multumesc daca puteti sa ma ajutati!

 149. Buna ziua. Eu si sotia suntem de 3 luni si jumatate in Anglia. Lucram amandoi legal printr-o agentie cu contract permanent. Avem doi copii, unul de 20 de ani, student in Romania, celalalt de 16 ani, elev, tot in Romania. Cum putem incepe procedurile de obtinere a alocatiilor in Anglia? Va multumesc.

  • In primul rand procedura o incepeti in Romania fiindca va este mult mai simplu, rapid si normal. In atare situatie, aveti nevoie de toate actele de munca de acolo intocmite intr-un dosar. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 150. Buna seara,
  Ma numesc Geanina, intrebarea mea este daca e ceva gresit daca cei doi copii ai mei primesc alocatie din trei tari diferite.
  Copii sunt nascuti in UK, acum locuim in Franta si primul copil primeste alocatie si din Romania.

  Va multumesc

  • O a va treziti cu o executare silita daca se afla acest lucru. E foarte gresit. Aveti grija si mergeti mai degraba sa intrerupeti aceasta alocatie. Principiul nu este sa luati dvs. alocatie din toate tarile membre ci doar din una singura av. Cuculis 0722298011

 151. Buna ziua .Lucrez cu contract de munca de 3 ore pe zi in Italia din decembrie 2014,si am un baietel de 15 luni nascut aici. Sunt in Italia si sotul si baiatul .Vreau sa stiu daca beneficiez de alocatie europeana, neluand nici un fel de alocatie pana acum din Romania.Si daca da pot depune formularul 411 la INPS ?

 152. BUNA ZIUA ! SOTIA MEA A FOST PLECATA CU CONTRACT DE MUNCA,PE PERIOADA MAI MULTOR ANI,PENTRU CATEVA LUNI,ATAT IN SPANIA CAT SI IN GERMANIA SI AVEM O FIICA IN VARSTA DE 6 ANI,EU RAMANAND CU ACEASTA IN TARA SI INCASAND ALOCATIA DE 42 LEI/LUNA.
  AM COMPLETAT ACELE FORMULARE EUROPENE IN TARA SI AVEM SI ADEVERINTE DE LA ACESTE LOCURI DE MUNCA CU PERIOADA CAT A MUNCIT IN ACESTE TARI EUROPENE.
  PROBLEMA SI INTREBAREA MEA CATRE DUMNEAVOASTRA ESTE UNDE POT DEPUNE ACESTE ACTE PTR.SPANIA SI PENTRU GERMANIA SI DACA MA PUTETI AJUTA IN VREUN FEL.
  VA MULTUMESC PENTRU AMABILITATE!

  • Adresati-va cu aceasta solicitare direct in registratura 031.412.48.88 si va putem ajuta cu adeverintele respective. Nu uitati de e411 av Cuculis 0722298011

 153. Buna ziua,
  va rog frumos sa ma ajutati si pe mine
  sotul meu lucreaza de 3 luni in Cehia cu contract de munca
  avem o fetita de sase luni pentru care primesc indemnizatie de crestere copil.De la ijps mi s-a spus ca daca plec in cehia cu fetita trebuie sa ii anunt sa suspende plata indeminzatie pentru ca aceasta plata se face doar daca locuiesc in Romania.
  este legal?
  va multumesc

 154. Buna as vrea sa va intreb,daca copilul lam nascut in grecia si pe august 2014 implineste varsta de trei ani data la care noi vom fi in romania definitiv mai poate beneficia de alocatia de stat a romaniei in momentul in care ai fac certificat de nastere romanesc ca deocamdata nu are deoarece nu am fost in romania pana acum si as mai vrea sa stiu daca putem lua alocatia din urma adica pe trei ani va rog sa-mi spune-ti va multumesc.

 155. buna ziua, as dori sa stiu daca pot primi alocatie pentru copilul meu care e student in romania; eu am statutul de independent in belgia , multumesc anticipat

 156. Buna ziua!
  As dori sa va intreb daca se poate cere RETROACTIV diferenta dintre cuantumul alocatiei europene pentru copii din Cipru si cea din Romania, tinand cont ca in tot acest timp, alocatia s-a incasat numai in Romania?
  Multumesc!

 157. Buna ziua!
  As dori sa va intreb daca se poate cere RETROACTIV diferenta dintre cuantumul alocatiei europene pentru copii din Cipru si cea din Romania, tinand cont ca in tot acest timp, alocatia s-a incasat in Romania?
  Multumesc!

 158. Buna ziua va rog frumos sa imi spuneti si mie lucrez cu contract in Italia pt a beneficia de alocatia europeana depun actele atat in tara cat si aici,mentionez ca sunt divortata ,ce acte imi trebuiesc ,daca trebuiesc traduse si cum se cheama aceasta alocatie pt ca aici nimeni nu ne intelege sau nu vor sa ne inteleaga .O alta intrebare ar fi la cat timp trebuiesc reinoite formularele F401 si 411 si in momentul in care revin in tara pot relua alocatia si ce treb sa fac .Va multumesc din suflet

  • Buna ziua va rog frumos sa ma ajutati ,am depus actele pt alocatia europeana in Italia ,F401,F411 din Romania aduse dar mi-au spus ca se transmit on -line ca acelea nu sunt valabile au facut copie dupa ele dar ast rasp de4 luni ,tin sa mentionez ca sunt divortata asa ca tatal copilului nu stie de acest lucru si de aceea nu a completat nimic oare asta sa fie cauza lipseste acea declaratie ,chiar nu stiu cat ar mai trebui sa astept ca mi-au taiat si alocatia din Romania .Ca si acte depuse sunt formulare ,CN copil,sentinta de divort,xerox actele mele sunt rezidenta ar mai lipsi ceva ?Va multumesc mult si ast urgent un raspuns

 159. Buna numele este Cristian.eu lucrez in Germania cu o firma din Rom dar pe unele periode ala anului, si va intreb daca pot primii alocatia fetitei.Mentionez ca fetita este dintr-o casatorie anterioare a sotiei mele. ce acte sunt necesare si unde sa ma adresez si daca alocatia se da si retroactiv.Va multumesc mult.

 160. Buna seara,

  In primul rand vreau sa va felicit pentru acest site si va multumim pentru suportul acordat!
  Din anul 2012 lucrez in Germania cu acte in regula, initial am avut contractul pe un an, apoi acesta a fost prelungit pe doi ani dupa care in primavara acestui an am primit contract pe perioada nedeterminata.
  Sunt casatorit si am o fetita de 7 ani care in momentul de fata locuieste inca in RO. Am domiciliul in DE (Bayern) insa sotia si copilul nu locuiesc cu mine.

  As avea cateva intrebari:

  1. Unde trebuiesc incepute demersurile in DE sau in RO?
  2. Ce acte imi trebuiesc?
  3. Se primesc bani retroactiv? si daca da pe ce perioada?
  4. Care este workflow-ul demersurilor ?

  Cu deosebita consideratie,

  Costin Coman

  • Buna ziua si va mumtumim pentru suport. In primul rand trebuie sa se constate in Romania ca dv. lucrati acolo si sa vi se elibereze acest formular E 411 pe care alaturi de setul de incrisuri doveditoare, il veti depune in Romania, tara care va trimite in mod oficial statului German solicitarea dvs, urmand sa luati aceste fonduri in Germania . Baniis se pot lua retroactiv, conform planului de prescriptie de 5 ani. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 161. Buna ziua. eu si sotul locuim in Austria de 8 luni. el lucreaza eu sunt in concediu de maternitate – copilul are 1 an. am facut cerere pt indemniatie de ingrijire cpil aici si mi s-a cerut o ‘dovada ca nu locuiesc in Romania’. Exista asa ceva? ce institutie ar putea sa o elibereze? noi avem resedinta in Austria. multumesc

 162. am facut cerere pentru alocatie europeana in 2013 septembrie in italia pentru doi minori din romania.Formalitatile sunt in decurs.Daca acum as dori sa iimi aduc copii in italia ce se poate intampla?trebuie sa dau inapoi suma care mi s-ar cuveni pentru cei 2 ani cat timp copii auu figurat pe teritoriul romaniei sau trebuie sa fac demersuri pentru obtinerea alocatiei aici?MULTUMESC.

 163. lucrez in italia de 2 ani,acum sunt in somaj,am o fetita de 4 ani si sunt despartita.alocatia din romania o primeste tatal.pot sa beneficiez de alocatia din italia?

 164. Sotul meu lucreaza in Franta cu acte legale de la 1aprilie 2014si avem doi copii care locuiesc cu mine in Romania. Eu nu lucrez. Vreau sa stiu daca putem beneficia de alocatie europeana.

 165. Buna ziua.As avea si eu o intrebare:am 2 copii cu cetatenie romana pe care i-am adus cu mine in italia in urma divortului.Am lucrat cu contract di 2008 pana in 2011 cand s-a nascut al treilea copil cu cetatenie italiana,in acest moment nu lucrez si nu am nici somaj,sunt cetatean roman cu resedinta in Italia di 2008,iar cei 2 copii au resedinta in Italia din 30 mai 2014.As putea si eu sa cer alocatia europeana pt cei 2 copii?Va multumesc anticipat

 166. Lucrez in Italia din 2005, din 2008 cu contract. traiesc cu un italian si vom avea un copil luna viitoare (copilul va fi cetatean italian). Vroiam sa stiu daca va avea si copilul meu drept la aceasta alocatie. Multumesc.

 167. Buna dimineata ! eu lucru in Austria cu contract de munca pe perioada nedeterminata,si doresc sa depun actele de alocatii dar cred am o problema,eu nu mai locuiesc cu tatal copiilor, si implicit copii au ramas la tatal lor avind o situatie mai buna la momentul acela,eu ajutand cu pensie alimentara pina in clipa de fata . Intrebarea mea e: are rost sa umblu sa depun acele acte ,mentionez nu vreau acesti bani pentru mine doar sa ajut copii care inca sint la scoala si au multe nevoi.Pot primii eu acei banii pe care ulerior sa le dau lunar o suma copiilor ?
  Va rog daca se poate sa-mi raspundeti pe adresa de email .
  Va multumesc

 168. Fetita noastra sta cu noi din 2011,si as vrea sa stiu daca acum este tarziu sa cerem alocatia .Are 16 ani ,iar noi muncim in Italia de aproape 5 ani.
  Va multumesc.

 169. Bună ziua. Am și eu o întrebare. Lucrez în italia de 8 ani cu contract determinat în agricultura în 2013 am divorțat .copii sunt cu mine merg la școală aici .dar din păcate fără nici o semnătura fosta soacra a primit și primește în continuare alocația la copii mei.eu aici îi iau o data la 1 an alocația pt ca lucrez în agricultura .fostul soț lua alocație 147 euro pe amândouă dar acum nui mai poate lua pentru ca sia deschis afacerea pe cont propriu. Cum pot sa fac sa nu mai poată lua alocația la copii fosta soacra pt ca nu am văzut nici un leu în tot acești ani copii fiind aici cu mine

 170. Sunt despartita de sot care este in pensie in Romania.A fost si el in Italia cu,, reantregire de familie” fetita noastra nu a m-ai primit alocatie din clasa a || a inainte sa o aduc in Italia e posibil sa primeasca alocatie inca in Romania ?? dupa divorz copila afost incredinzata mie si in prezent are 18 ani eu nu lucrez din pacate iar fata mai are de invatat 3 ani .In It nu aprimit alocazie nici cand lucram cu contract.,Se poate face ceva.e posibil sa primeasca el alocazie in Romania ? si eu sa nu stiu? MULTUNESC anticipat.

 171. Buna ziua…Am auzit de ceva timp despre acest formular E411,am cerut informatii la sindicatele din Italia si la INPS dar ei au zis ca nu au auzit de asa ceva si ca nu pot beneficia de aceasta alocatie….Cica se da doar pt parintii care muncesc in statele UE si au copii in Romania…As dori sa aflu cum obttin acest formular si cum reusesc sa depun actele.Mentionez ca lucram in Italia de 15, respective 8 ani cu contracte indeterminate…

  • Buna ziua. In cazul dvs. puteti beneficia de acest ajutor cu 5 ani retroactivitate la un aport de 180 e/cap de minor, av Cuculis 0722298011

 172. Buna ziua! Lucrez in Germania si copilul locuieste cu tatal in Bucuresti.
  Unde ma pot adresa si ce acte imi trebuiesc pentru alocatie?Aici lucrez cu contract. Am sunat in Magdeburg, si au spus ca trebuie depus dosarul in Romania.
  Multumesc!

 173. Buna seara.sunt in spania din 2005 si lucrez cu contract am un baietel de 1 an unde pot solicita alocatia europeana aici in madrid sau trebuie solicitata in romania?

 174. Buna seara , lucrez in germania din 02.09.2013 cu contract , am fost la Familien Case si mia dat actele , leam complectat si din tara si aici la firma unde lucrez. Leam depus la ei, dar nam primit nici un raspuns, intrebarea me e, Asa dureaza , sau trebe sa ma mai duc eu si sa mai intreb. Sunt deja 2 luni de cand am depus toate actele ce mi leau dat sa le complectez si ce mi leau cerut. Va multumesc

 175. Buna ziua!Va rog sa/mi raspundeti si mie la urmatoarea intrebare;Poate copilul meu ,nascut in Romania in 2011,beneficia de alocatia europeana daca tatal lui lucreaza cu acte in Franta din ianuarie 2014?
  Mentionez ca eu si tatal nu suntem casatoriti,iar copilul primeste alocatia de stat in Romania si este in intretinerea mea.
  Multumesc!

 176. Buna ziua,lucrez in FRANTA din octombrie/2011 si am depus actele pt alocatie in ianuarie 2014.In dosarul depus am trimis tot ce mi-au zis (state de plata formularul e411 complectat si stampilat in Romania etc)iar dupa 6 luni mi se trimite o scrisoare la adresa din tara in care lucrez cu precizarea de a trimite informati complementare mai exact sa refac f411 pe perioada 01/01/2014 pina in prezent ,si niste declarati de resurse din ani precedenti (2010).de fiecare data cind am contact cu organismul respectiv ,mi se cere cite un alt document.Care este sfatul DV ?.

  • Sistemul acesta al al eu nu se acceseaza individual, de aceea exista specialisti, am spus lucrul acesta tuturor celor 1000 de persoane care au intampinat probleme fiindca depun un dosar incomplet de cele mai multe ori. Reveniti la ei cu precizari clare si cu referire la nr. de dosar. av. Cuculis 0722298011

 177. Buna ziua ! Muncesc, cu acte legale, impreuna cu sotia in Germania. Copilul lucuieste in Romania in resedinta noastra impreuna cu bunica lui. Am trimis actele necesare obtinerii alocatiei , dar autoritatile germane mi-au raspuns ca fiul nostru nu poate beneficia de alocatie deoarece locuieste impreuna cu bunica ( spun ei ca daca bunica il are in ingrijiere, ea trebuie sa beneficieze de alocatie ) Ce trebuie sa fac in acest caz ?

 178. buna ziua am 2 copii unu de 5 ani si unu de 9 luni locuiesc in spania de 9 ani primesc alocatie la cel de 5 ani din romania iar acu la cel de 9 luni nu vor sa i-mi dea ca trebue sa trimit o foaie cum ca nu primesc de aici din spania de unde o pot lua ca nu stiu de unde pot lua sotu lucreaza cu contract care si pe acela mi la cerut la dosar eu nu lucrez dar am lucrat multumesc

 179. As dori sa stiu daca are dreptul si baiatul meu :din 2003 Lucrez impreuna cu sotul meu in italia cu contract,in 2007 sa nascut baiatul si iam facut cererea de alocatie in romania pe care o primeste si acum CEI 40 de lei,pot renunta la aia si sa iau CEA europeana precizez ca aici la munca am copilul “in carico” (ma scuzati dar nu stiu cum m-as putea exprima in romaneste)

 180. buna seara….am si eu o intrebare…sotul meu lucreaza in italia si are un contract determinat care se sfarseste la sf lui noiembrie…si ia pt. amandoi un assegno familiar de 128 euro pentru k ne are la intretinerea lui(locuim impreuna in italia)…cum baiatul este nascut in italia exista posibilitatea sa fac si eu cererea pentru aceasta alocatie europeana?
  Va multumesc.

  • Nu, daca minorul este cu dvs. nu puteti face cererea. Ajutorul primit vine in sprijinul persoanei ramane in Romania cu minorul. av. Cuculis 0722298011

 181. buna ziua eu si sotul meu am lucrat 5 ani in spania unde sa si nascut fetiata noastra acum in varsta de 1 an si 4 luni anul trecut in august neam intors in tara si aici luram amandoi dar nu primim alocatie pentru fetita ce ar trebui sa facem ca sa beneficiem de alocatie? Va multumesc anticipat

 182. BUNA ZIUA .SOTUL MEU A LUCRAT IN ITALIA TIMP DE 3 ANI .DUPA 2 ANI DE MUNCA CU ACTE IN REGULA AM DEPUS ACTELE PT ALOCATIA DE STAT PT CEI 2 COPII CARE AI AM.DUPA CE AM DEPUS DOSARUL LA INMS A MAI LUCRAT APROXIMATIV INCA UN AN SI A VENIT IN TARA NE MAI AVAND DE LUCRU IAR CONTRACTUL NU SA MAI REINOIT.VA ROG SA MI SPUNETI DACA IN ACEA PERIOADA A PUTUT BENEFICIA DE ALOCATIA.MAI PUTEM PRIMI DUPA ATAT TIMP BANII DIN ACEA PERIOADA .

 183. Buna ziua
  Lucrez cu acte in Franța din Ianuarie 2010 ,soțul nu lucrează si avem împreuna o fetița de 3 ani născută in Franța de cetatenie roman si as fost la CAF ( instituția care se ocupa de alocatii ) si am întrebat de acest formular dar răspunsul a fost ca nu au auzit de așa ceva.
  Întrebările mele ar fi:
  -am drept la aceasta alocatie
  -unde trebuie sa ma adresez
  -ca acte am nevoie in tara pt ca actele le pastrez in Franța
  Va multumesc pt răspunsuri.

 184. buna ziua.perioada care a lucrat sotul este septembrie 2010-octombrie-2013.actele sunt depuse la inms in mai-iunie 2013.nu stiu sigur intr-una din aceste luni.si a spus sa asteptam.

 185. Buna ziua , avem o fetita de 11 ani, nascuta in Madrid, suntem si lucram in Spania din anul 2000, in perezent , nu beneficiem de nici o alocatie nici de aici si nici din Romania, cui ma pot adresa si ce acte am nevoie ca sa incep demersurile necesare in cazul in care e posibil sa beneficiem de alocatie … multumesc anticipat

  • Buna ziua stimate domn, pentru demararea procedurii va rugam sa va adresati direct registraturi noastre la numarul de telefon 031.412.48.88 loc unde veti primi informatii referitoare la actele necesare pe care trebuie sa ni le comunicati. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 186. Bunaziua sunt de 9 ani in Spania si sotul de 16ani .El nu mai munceste,baiatul ia de la stat un fel de alocatie dar din cate stiu e doar pana la varsta de 3 ani,de la anul din ianuarie cand implineste 3 ani mai are drept de ceva alocatie aici sau in Romania?va multumesc

 187. Buna ziua!
  Am nevoie de cateva informatii cu privire la dreptul copiilor la alocatie daca parintii lucreaza intr-o tara membra EU. Locuiesc in Uk si sunt angajata, platesc taxe iar fetita mea locuieste in Romania.Am fost la primaria locala de aici si nimeni nu vrea sa imi dea nicio informatie. De unde pot lua formularul E411?
  Va multumesc anticipat!

  • Pentru intocmirea dosarului sunati in registratura noastra 031.412.48.88 . acolo vi se vor spune costurile si procedura. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 188. Buna ziua!As avea si eu o întrebare….Locuiesc in Londra si am un Băiețel născut aici.eu iau alocația doar din Londra dar cunosc persoane care iau si de aici si din România…pot face si eu ca sa iau alocația din tara??multimesc!

 189. Buna ziua,
  Anul trecut in martie am depus dosarul pentru alocatie in Romania ; Prin luna iulie mi-a venit o scrisoare ca trebuie sa cer de aici ( Spania) alocatie, iar daca de aici am dreptul la alocatie, voi primi din Ro. Am depus actele necesare in Spania si mi s-a respins pe motiv ca sotul meu castiga mai mult de 11 000 de euro pe an. Iar din Romania ni s-a spus ca nu primim alocatie pentru ca baiatul e cu noi in Spania, deci nu luam nici dintr-o parte nici din alta. Cu toate ca majoritatea prietenilor nostri primesc alocatie pentru copii, chiar daca ei sunt aici si merg si la scoala aici.
  Intrebarea e : pot sa fac ceva ca sa primesc aici alocatie, daca din Romania nu am nici o sansa ?
  Multumesc.

 190. Buna ziua ași dori și eu o informație daca se poate lucrez in Germania de 3 ani doar pe sezon 6 luni am o fetiță in România pot beneficia de alocatie si ce trebuie sa fac va mulțumesc.

 191. Buna ziua,

  Am citit cu atentie postarile anterioare, poate ma puteti ajuta: sunt divortata din 2011, am 2 copii, unul in varsta de 15 ani si altul de 20 ani (acesta urmeaza cursurile la zi la facultatea SNSPA din Bucuresti). In urma divortului am primit custodie comuna, dar copilul in varsta de 15 ani locuieste cu fostul sot iar celalalt locuieste in apartamentul meu mostenit de la tatal meu.
  Eu locuiesc din octombrie 2011 in Germania cu un partener de nationalitate germana, iar de la 1 iulie 2014 am contract de munca pe perioada nedeterminata. Intrebarea mea, avand in vedere cele de mai sus, am dreptul la alocatie europeana? Pentru care din copii?
  Va multumesc

 192. buna seara copilul meu e nascut in italia are certificat de nastere italian am luat alocatia decat 1 jumatate cat sotul a lucrat in regula acum sotul nu mai are de munca as vrea sa stiu daca are dreptul la alocatia din italia?va multumesc frumos

 193. Buna ziua,

  Fiind mama singura, lucrand in Belgia, pot beneficia de vre-un ajutor social? Traiesc cu fata mea de aproape un an aici, aceeasta merge la scoala, si sincer e foarte greu.
  M-ar bucura sa stiu daca este vre-un ajutor.
  Multumesc mult!

 194. Buna ziua …. doresc sa stiu ce pot face in cazul avesta ce il voi mentiona .Doresc sa iau prima alocatie a copilului din romania , eu muncesc cu familia in Spania , copilul are 4 luni sa nascut in spania …. am facut certificatul la consulat si o imputernicire ca tatal meu sa fie imputernicit in romania sa imi faca toate demersurile ce se cuvine intocmirii dosarului de alocatie …. in dosar sunt acte cum ar fii : certificatul de nastere original , certificat declaratie E411 ca eu tatal nu iau nici un ajutor banesc din spania , si acea imputernicire facuta pentru tatal meu . Cand sa arate toate documentele sus mentionate la biroul de intocmire a actelor , doamna de acolo ii spune ca nu merge procura si ca trebuie sa fie titularul ( patintele ) copilului pt. intocmirea actelor …. Ce pot face sa pot reglementa situatia , pt. ai face dosarul pt. copil . Va multumesc si astept raspunsul dv-stra.

 195. Buna ziua, Ma numesc Laura sunt divortata de anul acesta , sotul meu beneficiaza de alocatie pentru copilul nostru in varsta de 4 ani (de aproximativ 1 an de zile) lucrand in Austria cu contract , contractul se prelungeste la fiecare 6 luni. Custodia copilului este custodie comuna cu domiciliul la mine ( am divortat prin accord de mediere+plan parental).Intrebarea mea este fostul sot mai poate beneficia de alocatie avand in vedere divortul nostru?Tin sa precizez ca eu nu intru in posesia acelor bani , banii se vireaza direct in contul lui.Se poate sa primesc eu alocatia sau doar el are dreptul avand in vedre ca el are un contract intr-o tara din UE? Va multumesc pentru ajutor

 196. Buna ziua ma numesc anamaria si am o intrebare .sotu meu lucreaza in germania cu acte inregula .si vrem ca copii sa beneficieze de alocatiea europeana .eu sunt cu ei in romaniea .eu acopletat aicea in tara formularul E411si il l am trimis .precizez ca actele lo lasat la partonu lui pt a le complecta dar el nu vrea sa il le dea pt ca zice ca le duce el .dar de doi ani lu le a mai depus ce trebuie sa facem .va multimeter

 197. Buna ziua Am si eu o întrebare.sunt cetățean roman si ma aflu in Franța am 2 copii minori,unul are 6ani si celălalt are 4ani soția cu copiii se afla in România iar eu sunt in Franța in căutarea unui serviciu mar interesa dacă am dreptul la alocatii si unde a-și putea depune actele si ce acte îmi trebuie ca sa obținut alocatii pentru copii aici in Franța ??? Va multumesc

 198. Buna ziua. As dori ajutorul Dumneavoastra intr-o problema : sunt cetatean roman, am domiciliul in Romania insa de 4 ani lucrez in Vienna cu contract pe perioada nedeterminata. Sotul meu locuieste in continuare in Ro, a lucrat in Ro si acum este somer in Ro. In acest moment sunt insarcinata si as dori sa nasc si sa ma mut inapoi in Romania insa nu stiu cum pot beneficia in Romania de indemnizatia de maternitate. Concediul il voi avea conform legii austriece (un an sau 1,5 ani sau 2 ani in functie de modelul pe care il voi alege) insa as dori sa locuiesc in Ro in acest timp. Cum pot beneficia de indemnizatia de maternitate, alocatie copil , toate beneficiile in acest caz? Va multumesc anticipat pentru raspuns.

 199. Buna ziua, am citit raspunsurile dvs si sper sa ma puteti ajuta si sa gasim o rezolvare pentru situatia mea. Am avut o relatie de concubinaj cu un cet.italian din care a rezultat un copil. Ne-am despartit iar tatal copilului a plecat in Italia. In prezent are un job in afara Italiei , nu stiu daca are sau nu un contract. Relatiile noastre nu sunt cele mai buna insa doresc sa stiu daca copilul meu poate beneficia de aceasta alocatie europeana ( tinanad cont de faptul ca minorul are dubla cetatenie, locul nasterii e la Bucuresti si locuieste la Bucuresti)

 200. Buna ziua ma numesc martinas angela si am o intrebare?lacuesc cu sotul si doua fetite una de 12 si una de 5 ani ,in italia din 2003 si am luat alocatie doar din rominia,pt ca sotul pina in 2007 nu a avut documente de italia apoi si-a deschis o firma (artigean)dar nu ne-a intrebat nimeni de alocatie aici.Nu stiu ce trebuie sa facem ? asd dori un raspuns multumesc!

 201. Sunt doamna martinas angela ,am uitata sa precizez un lucru fetita ce-a mica de 5 ani este nascuta in italia si nu luom alocatie nici din italia dar nici din rominia. Ce ar fi de facut?

 202. sant in Franta de 4 ani am 3 copii nascuti in franta am o fata de 2 saptamanii un baiat de 3 ani o fata de 4 ani si mai am un baiat care mia DECEDAT in urma cu un an jumate tot in franta nascut!aici nu am nici o alocatie nu miam facut nici in RO imi caut de lucru in franta de cand neau dat drept de lucru dar inca nu miam gasit sotia e despartita de mn de 10 luni si as dorii s stiu dacsa ea poate primi singura Alocatie in franta!sotia locuieste in departamentul 30 Nimes la un hotel impreuna cu toti 3 copii
  !sta cu asistentii sociali/Consiliu General!s tot odata nu santem ROMI!CU SPERANTA CA VOI PRIMII UN RASPUNS DIN PARTEA D.STRA va MULTUMIM anticipat

 203. Buna

  Sunt in Irlanda si sunt insarcinata in 2 luni si intentionez sa nasc in Rominia.As vrea sa va intreb ce acte trebuie sa aduc din Irlanda pentru indemnizatia de crestere a copilului si daca pot lua indemnizatie

 204. Bună ziua, domnule avocat Cuculis! Eu muncesc în Spania și am un copil de 3 ani.Dosarul pt alocatia minorului a fost aprobat dupa un an de zile de la solicitare. Văzând că nu mai intra banii in cont am mers la Ajps si.ne-au spus că e respinsa solicitarea pt ca nu muncim in România, conform unei legi ulterioare aprobarii dosarului ( caz de iretroactivitate legislativa ). Tocmai pt acest fapt ne cerusera dovada ca nu primim alocația de la statul spaniol.Am depus contestatie, in aproape doua luni nu a sosit nimic, așa că am cerut audiență la director.Dansul a dat o alta explicație. Nu are drept pt ca veniturile noastre sunt prea mari si ca trebuie sa semnam ca renuntam la tot din urmă, sa facem alt dosar si sa incepem sa primim de anul asta alocatia. Nu am semnat nimic, mi se pare incredibil…Aștept răspuns de la dumneavoastră. Vă mulțumesc anticipat!

 205. buna ziua,as dorii daca se poate sa imi dati niste informatii.Sotul meu lucreaza in germania cu contract de munca din 2009,avem o fetita de 3 ani si jumatate,eu locuiesc cu fetita in romania dar avem si rezidenta in germania unde stam 3luni pe an,am facut actele pentru alocatie europeana dar dupa 2saptamani am primit inca un set de acte pentru completat…dupa aceea ni s-a spus ca primim alocatie doar daca fetita locuieste si este la gradinita in germania…ce ar fi de facut,chiar nu avem dreptul la alocatie din partea statului german tinand cont ca sotul plateste de ani de zile taxe statului .putem primii din urma ceva?va multumesc!

 206. Buna ziua!Locuim in Spania de 9 ani,avem 2 copii,9 si 17 ani,Nu am luat niciodata alocatie de stat deoarece in Spania se da in functie de venitul parintilor…si chiar daca avem un venit minim ni s a spus ,in urma cu 3 ani cand am fst sa intrebam,ca nu ne incadram .Imi puteti spune ce acte necesitam,unde sa le trimitem si daca se da retroactiv!Va multumesc anticipat!

 207. buna ziua ,sotul meu lucraza in germania si am vrea sa stim cum trebuie sa procedam pt a primi alocatia din statul respectiv,mentionez ca avem un copil de 9 ani care este cu mine in romania.

 208. Buna ziua.Lucrez in Italia cu contract de munca.In Romania am o fata care e studenta la zi la o facultate de stat anul 3,are 21 de ani.Tatal ei e decedat.Spuneti-mi va rog daca in acest caz poate beneficia de alocatie europeana .Daca raspunsul e afirmativ aceasta alocatie se poate lua si din urma?Multumesc anticipat.

 209. Am si eu doi copii in varsta de 6 si 8 ani si locuiesc cu mine si sotia in Spania pot beneficia si eu de alocatia europeana astept raspuns si demersurile trebuie facute din Spania sau romania va multumesc

 210. buna ziua as dori si eu sa stiu ce trebuie sa fac ca sa primesc alocatia europeana am doi copii si locuiesc cu mine si sotia in spania astept raspuns va multumesc

 211. Buna ziua.Am si eu o intrebare si sper ca ma puteti ajusta.Am o fetita de 7 año nascuta un Spania nu am beneficiar nici o data de alocatia fetitei din Romanía .Sunt vaduva ,nu lucrez motivul este ingrijirea fetei.As crea sa imi spuneti daca fata are drepul la alocatie si care sunt demersurile para intrar in poesía ei.
  Va multumesc

 212. Buna ziua….sunt in spania de 5 ani si am un băiat de 3 luni in grija mea .nu sunt casatorita si as vrea sa stiu unde si ce acte sunt necesare pentru alocația europeana daca pot sa o iau….am lucrat legal iar acuma sunt in maternitate dupoa care iau șomaj…va mulțumesc si aștept un raspuns

  • Buna ziua, o sa va rog sa va adresati direct registraturii noastre pentru intocmirea dosarului de alocatie. Numarul de telefon este 031.412.48.88 av. Cuculis 0722298011

 213. Buna ziua! sunt student in anu 2 si am 23 de ani as dori sa stiu daca pot sa primesc alocatie europeana dupa mama mea care lucreaza in italia cu contract nedeterminat de un an de zile..daca da, care ar fi demersurile pentru intocmirea actelor. Va multumesc

 214. Buna seara,Sunt maritata( cu grec) si am un copil in Grecia.Lucrez legal dar alocatia aici este in valoare de 46 e pe an.As putea opta pentru cea din Romania ? Daca da ce acte ar trebuie sa prezint?Va multumesc.

 215. buna ziua,dl avocat va rog sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez pt a primi indemnizatie crestere copil in Austria fiind insarcinata in 2luni.Locuiesc in Romania.multumesc frumos

 216. Buna seara!Statutul meu este de femeie divortata cu 2 copii incredintati mie spre ingrijire,ramasi in Romania la bunici.Am lucrat in Germania cu contract de munca 3 luni ,am incetat activitatea si intentionez sa schimb tara.Intrebarile mele sunt : – pot lua alocatia europeana retroactiv pentru copii pe aceste 3 luni?daca da – cum ma puteti ajuta in aceasta privinta?

 217. buna seara,va rog frumos daca ma puteti ajuta intr-o problema careia nu-i pot gasi rezolvare de aproape 2 ani jumatate.Am doua fetite ,ambele cu handicap,am reusit acum o luna sa depun actele pt alocatii in Italia fiindca in tot acest rastimp inps ma trimitea in Romania iar dansii la fel.Spuneti-mi cum si daca pot obtine alocatii pt dizabilitatea pe care o au si cum,MENTIONEZ CA NICI LA INPS ,NICI LA PATRONATE NIMENI NU STIE!!!!multumesc anticipat

 218. Bună seara, as dori să va întreb și eu dacă soțul meu poate lua alocatie pentru copii din Franța el lucrând acolo de 2 ani dar este angajat de o firma din România cu contract legal. Firma la care este angajat ia făcut detașare în Franța. Va mulțumesc anticipat pentru răspuns.

 219. Buna ziua,
  As dori sa stiu daca as putea sa beneficiez de alocatie pentru copilul meu de 7 ani din partea statului italian , țin sa va spun ca lucrez ca navigator Ofiter punte pentru armator italian din anul 2006 si pana un prezent si as dori sa stiu procedura pentru a beneficia de aceste drepturi.

 220. Buna, vas ruga sa ma ajutati s-au sa ma Indrumati si pe mine, sunt in Spania de 12 ani, si sunt cu contract de munca Fix si eu si prietena mea din 2007, si avem la randul nostru un Baietel de 9 luni de zile, amandoI suntem stabiliti aicea si suntem la zi cu toate impozitele la statul Spaniol, Unde trebuie sa ma duc ca sa solicit alcocatia ? va multumesc

 221. Buna ziua,
  As dori sa stiu daca pot beneficia de alocatie pentru copilul meu de 7 ani din partea statului italian,ținând cont de faptul ca lucrez din 2006 si pana in prezent pentru armatori italieni cu nave sub pavilion italian ca Ofiter maritim punte. As dori sa stiu procedura si unde trebuie sa ma adresez pentru a beneficia de aceste drepturi. Va multumesc!

 222. Va deranjez si eu cu o intrebare. Lucrez in Austria din aprilie ,iar in ianuarie 2015 ar trebui sa depun si eu actele pt alocatie la cei doi copilasi ai mei.,baietelul avand certificat de handicap cu grad grav. Intrebarea mea este daca ar trebui adaugate si alte formulare pt baiat la cele 411_401.sau doar certificatul de hadicap tradus. Va multumesc.

  • Buna ziua. E-urile trebuie sa cuprinda toate informatiile. Cel mai bine va dresati direct la registratura noastra la tel 031.412.48.88 si acolo colegii nostrii va vor da toate raspunsurile. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 223. Buna seara!aici in romania mia spus sa vin cu m411 completat din italia iar din italian mai spus sa vin cu el completat din romania.Ce pot sa fac ca nici una nu vrea sa imi dea modelul

 224. buna seara! o intrebare daca se poate,, in legatura cu inscrierea fetitei mele in varsta de 14 ani impliniti,, la o scoala din burton anglia,, eu urmand sa plec la munca acolo acum in noiembrie cu,, contract de munca. ce pasi trebuie sa urmam si eu si sotia ca sa intram in drepturi banesti depline ale fetitei avand si locuinta prin chirie si ce acte ne trebuie ptr inscriere la scoala si procedurile de urmat. va multumesc anticipat!

 225. Buna ziua , am si eu o nelamurire, prietenul meu are din prima casatorie o fiica ce locuieste in Spania cu mama sa, el lucreaza in germania din 2011, poate obtina alocatie in germania ?mentionez ca fata are 20 ani si inca studiaza

 226. Buna ziua. As dori sa obtin o informatie in ceia ce priveste alocatie pe copil. Lucrez in Franta, sotia si copiliul sunt cetateni romani cu resedinta in Republica Moldova unde si locuesc. Alocatii pentru copil nu am avut din partea statului Roman (si nici nu stiu daca avem vre-un drept, deoarece tara de resedinta e totusi Republica Moldova). E posibil pe careva cai legale de obtinut alocatia europeana?

 227. Buna ziua,
  As dori sa stiu daca firma dumneavoastra se poate ocupa de toate actele pentru alocatia copiilor a caror parinti lucreaza in tarile Europei.Si care este tariful pentru acest lucru.
  Va multumesc

 228. Buna ziua. Va rog sa imi spuneti daca copii pot lua aceste alocatii europene in cazul in care sotul e de 10 ani in Austria, are rezidenta acolo dar in ultimii 3 ani nu a mai lucrat, ia ajutor social.

  • buna seara ,eu vreau sa stiu daca pot optine alocatia copilului ,din anul 2008 -2013 (aritrati),Mentionez ca in acea perioada copilul nu era rezident in italia , Nici unul din parinti nu am primit alocatie ,pe aceasta perioada,

 229. Domnule avocat.Mama mea a inceput demersurile pentru alocatii pentru anii lucrati in germania,fratele meu in tot acest timp a fost la facultate si in plus a si lucrat.ii afecteaza faptul ca a lucrat?

 230. Buna ziua, sunt rezidenta in italia de 5 ani si am un copil in varsta de 8 ani(copilul locuieste cu mine in italia) la care nu mai iau alocatie din romania de 4 ani, in italia nu am luat niciodata nimic. Am lucrat cu contract perioada 18.11.2010 -31.01.2012 dupa care am devenit asociata de la un s.r.l si sunt administrator fara plata pina in prezent Intrebarea mea este am dreptul la alocatia europeana din urma si in prezent. Daca da, unde trebuie sa depun actele. Va multumesc.

 231. am lucrat cu contract pe perioada determinata de 2 luni in germania,cei de acolo ne-au solicitat documentele pentru alocatia pt copii.la incheierea contractului ne-au spus sa astetam in tara ca banii vor fi trimisi la adresa din contract.au trecut 7 luni si nu am primit nimic nici bani nici informatii.

 232. Buna-ziua, imi puteti spune si mie ce acte sunt necesare? Am sunat pe nr. acela si mi s-a spus sa accesez un sait, imi puteti spune din nou ce sait? Multumesc anticipat !

  • Buna ziua. Va rog reveniti in registratura noastra la 031.412.48.88 si solicitati deschiderea unui dosar de alocatie europeana. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 233. Buna ziua! V-as ruga sa ma ajutati cu niste detalii in legatura cu alocatia europeana. Sotul meu urmeaza sa plece peste doua zile( pe 27 decembrie 2014) in Danemarca. Va lucra acolo pe o perioada de 1 an( 1 ianuarie 2015-31 decembrie 2015). Avem impreuna un baiatel de 15 luni care ia alocatia de 200 lei. Eu voi ramane in tara cu cel mic. Are sotul dreptul sa ia alocatia europeana? Dupa ce perioada lucrata in Danemarca se pot depune actele respective? Va multumesc anticipat pentru raspuns! O seara buna!

 234. Buna ziua, am depus actele pt alocatie europeana in 20 iul 2014 la INPS Monfalcone-Gorizia-Italia.Contractul meu de munca in Italia a incetat din 30.07.2014 , de la aceasta data sunt in Romania, cum stiu in ce faza este situatia dosarului ,avand in vedere ca nu am nicio modalitate de contact cu institutia in cauza. Rog ajutor

 235. Buna seara ma numesc Raluca si am nevoie de un raspuns.Eu am o fata de 12 ani care in prezent de 6luni locuieste cu mine in Italia.Eu sunt aici din 2007 si la INPS rezult cu 5ani in regula cu contract.Deocamdata nu lucrez din cauza unor probleme de sanatate si deci nu beneficiez de assegno familiare dar as dori sa stiu daca poate beneficia de alocatia europeana avand in vedere ca pentru ea nu mai iau nici un ajutor.Va rog mult sa mi raspundeti va multumesc din inima anticipat

 236. Ma scuzati ca revin dar am uitat sa intreb si daca are dreptul de la urma pana in prezent.Fiica mea a locuit cu bunica care a decedat anul trecut iar Eu fiind mama singura precizez ca nu am fost niciodata casatorita am luat o in Italia.Inca o data va multumesc,Raluca.

 237. Buna seara!
  Sotul meu a lucrat in Germania cu contract de munca din 2004 pana in prezent. Nu am beneficiat de alocatia europeana.
  Mentionez ca a lucrat cate 5 -6 luni pe an.
  Va rog sa-mi spuneti daca beneficiez de alocatie si cum sa procedez.
  Multumec!

 238. buna ziua lucrez in it de 4 ani am un copil in tara sotul meu lucreaza in ro ce acte imi trebuiesc pt alocatie am auzit cv de articolul 411 doar acesta se completeaza si se depune la inps sau trebuiesc acte traduse ale sotului din tara ca sa pot sa iau alocatie va multumesc

 239. Buna o intrebare asi dori sotu lucreaza in spania cu acte de 8ani copilu ie in romania beneficiaza de alocatia europeana

 240. Buna ziua

  Am lucrat in Germania in anii 2012,2013 cu un total de 16 luni lucrate.Mentionez ca detin fisele fiscale,anmeldung si deciziile de returnare impozit.Rog frumos sa imi spuneti daca se poate obtine in cazul meu alocatia retroactiv pe acesti ani
  Acum sunt in Romania Cu stima!

 241. Buna seara,am si eu o problema. Am depus actele la familienkase in 2013 si nimic pana anul trecut in toamna knd am primit o scrisoare de la ei.As dori dak se poate sa ma ajutati si pe mine cu ce acte as avea nevoie pt a rezolva sa primim si noi aceasta alocatie.E vb.de un formular E 411.Va multumesc

  • Buna ziua, o sa va rog sa ne contactati direct in registratura la 031.412.48.88 pentru formarea dosarului de alocatii europene. Cu stima av. Cuculis 0722298011

 242. Buna ziua ! as dori daca se poate sa mi dati o informatie. Sunt divortata de 7 ani si locuiesc in Romania cu cei doi copii respectiv 10 ani si 15 ani care mi au fost incredintati. Sunt angajata aici iar fostul meu sot in Austria unde este angajat de 3 ani cu acte in regula. Mi-a dat sa completez actele si sa le depun in vederea alocatiei europene dar pe formularele respective este trecut nr. lui de cont de acolo. De unde pot avea certitudinea ca banii vor ajunge copiilor dat fiind faptul ca vor intra in contul lui?!

 243. Buna ziua,

  Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Am un baiat de 1 an jumatate, cetatean roman si i-am depus pentru alocatia de stat in Romania, care i-a fost respimsa pe motiv ca, parintii, ambii cetateni romani, muncesc in Cehia, si trebuie sa ne cerem drepturile de aici.
  Am facut toate demesurile in Cehia pentru alocatie si am primit raspuns ca nu primim deoarece se ia in functie de salariu, primesc alocatii doar familiile foarte sarace care lucreaza doar unul din membrii familiei si i-a salariul minim, nu ca am avea noi salarii foarte mari. Am dus negatia din Cehia in Romania sa ne acorde alocatia acolo si nu ne accepta.
  Este corecta hotararea luata de cei din Romania sau trebuie sa ne adresam mai departe institutiilor superioare ? Multumesc !

  Cu stima,
  Floarea Micean

 244. Sotul meu lucreaza in Germania de 8 luni cu contract de munca , ce documente si unde sa depuna actele pentru alocatia europeana ptr copilul nostru si daca i se da de cand are contract de munca

 245. Buna ziua ,am si eu o intrebare.Eu si sotul meu lucram in spania cu contracte de munca,avem un baietel de 3 luni as vrea sa stiu daca are dreptul la alocatie din spania sau romania si unde trebuie sa ma adresez exact in spania si ce acte as avea nevoie.VA MULTUM ESC

 246. Buna ziua!! am si eu o intrebare va rog…tatal fetitei mele de origine grec lucreaza de un an si jumatate in germania cu acte legale..nu suntem inca casatoriti insa fetita este pe numele lui…as putea beneficia de alocatia din Germania? Fetita de 3 luni locuieste cu mine in Romania…multumesc!!!

 247. buna ziua
  De 3 ani sotul meu lucreaza cu contrat de munca pe o perioada indeterminata in Italia, as dori sa stiu daca am dreptul la alocatie europeana avand in vedere ca avem un copil de 2 ani aici cu noi (nascut tot in Italia), mentionez k beneficiem de asegniu familiar de 40 euro, iar din Romania nu primim nicio alocatie.
  Daca da ce acte imi trebuiesc?
  Va multumesc!
  Cu respect Nicoleta

 248. eu si sotia mea lucram 6 luni pe an cu conctract in germania si am depus actele pentru alocatie din 2014, vrem sa stim cat dureaza pana intra bani in cont si daca primim alocatia pe tot anu sau numai pe cele 6 luni lucrate

 249. buna ziua vreau sa va intreb un lucru…..am 2 copii unul de 5 si 2ani care sant cu mine in italia sotul lucreaza aici cu contract nedeterminat si ia asseniul familiar in saalar dupa mine si copii ,,,,,dar alocatia europeana e una si aceeasi cu asegniul familiar??va rog sami raspundeti pt am mers la inps si eu au zis ca nu exista niciun ajutor pt copii in afara de asegniul

 250. buna seara,
  as avea o intrebare la dvs., ce acte sunt necesare pentru alocatie in Germania?Sotul trebuie sa plateasca impozit la stat pentru a obtine aceasta alocatie?multumesc

 251. Buna ziua.ma numesc Pielmus Elena.sotul meu lucrează de 2 ani în Franța dar ca sezonier.adica lucrează cu contracte de munca legale și spun contracte pentru ca are cam 3 pe an și lucrează în jur de 8-9 luni pe an.eu locuiesc în România împreună cu cei doi copii ai noștri și beneficiez de alocatia lunara de 42 lei.ma interesează dacă poate beneficia de alocatiaeuropeana

 252. Bună ziua,as avea si eu o întrebare .Am un copil de 2 ani şi 8 luni născut în Italia si de 2 luni ne-am mutat in România, tatăl copilului este italian si nu suntem căsătoriți, eu nu am muncit in Italia legal numai vreo 3 luni dar cu mult înainte să devin mama si as dori sa știu dacă am dreptul la alocatie europeana, pentru ca in Italia nu am primit alocatie din cauză că tatăl copilului nu lucra angajat. Va mulțumesc.

 253. Buna ziua domnule avocat ! Am si eu o problema…eu am divortat de sotul meu care lucreaza in Germania cu forme legale impreuna avem un copil,care prin hotarare judecatoreasca mi s-a dat mie in intretinere, fostul meu sot a facut acte pentru alocatia europeana si imi spune ca bani ii va baga intr-un cont,nici decum nu ii va trimite copilului ptr intretinere,spunetimi va rog are el dreptul sa primeasca acesti bani? ps noi stam in Romania ,,,va multumesc !

 254. scz si alta problema putea face acele acte decat cu copia dupa cartea de identitate a mea si dupa certificatul de nastere al copilului…fara nici-un act completat in RO de mine?

 255. Buna ziua! Cum pot afla daca parintii mei pot sa faca acte pt a primii alocatii pt copii din Germania unde lucreaza? Mentionez ca nu stiu daca au contract.

 256. Buna ziua.Am si eu o intrebare de cateva luni sotul meu este plecat in Luxembourg la munca.Abia cu 1 martie va fi angajat,eu am ramas in Romania cu cei 8copii.Pot beneficia de alocatii acolo daca sotul meu va fi angajat cu contract de munca cu data de 1martie ?Ce acte sunt necesare ?Unde se depun ele ?Cine depune actele angajatoru sau sotu va depune actele de alocatie sau eu din Romania.Va rog tare mult ajutatima .nu stiu unde sa apelez.Va multumesc

 257. Am solicitat completarea formularului 411,dupa ce am primit formularul am fost instintata ca incepind cu data de 1.03 2015 alocatia de stst pentru copii afost suspendata.Mentionez ca sotul lucreaza in germania dar nu are tot timpul de lucru ,au fost anii cind a lucrat doar doua luni.Va rog sa-mi raspundeti daca este normal sa mi se suspende alocatia .Va multumesc anticipat.

 258. Buna ziua .Revin din nou la dumneavoastra si va rog tare mult sa imi raspundeti la cateva intrebari .Sotul meu cum v-am scris mai sus a fost angajat cu 4martie2015 dar i sa facut contract de munca pe perioada indeterminata adica 3luni proba.,si apoi sa i se prelungeasca contractu.In situatia aceasta noi mai putem beneficia de alocatie pt copii in Luxemburg?Se poate priimi alocatie pt contract de munca pe perioada indeterminata?Cum stiu sigur si de unde aflu ca actele care leam dat la angajator pt a face dosaru de alocatie sunt depuse si nu aatept in zadar ?unde pot verifica lucru acesta ca au fost depuse actele si sunt in prelucrare?Pentru ca nu cunosc legile si nici limba va rog raspundetimi la aceste intrebari.Va multumesc din suflet.

 259. Buna ziua! Am si eu o intrebare unde as putea sa sun sa ma pot interesa daca primesc bani pentru cresterea copilului in germania. Eu acolo am nacut scrisoare am primit cu ca o sa primesc dar au trecut deja 6 luni si nu am primit nimik. Momentan suntem in romania dar vom mergem inapoi.. Daca mati putea ajuta cu un raspuns va multumesc

 260. buna.am si eu o intrebare…multumesc…….am un copil de 4 ani…suntem in italia..in italia nu am cum sa i.au alocatie..am tot zis ca poate am sa iau aici dar nu a fot asa..daca depun in romania imi va da si din urma adica pe 4 ani?….multumesc

 261. buna ziua. sunt divortata, am un baiat incredintat mie spre crestere si educatie, iar tatal lui traieste de cativa ani in Germania. a cerut acolo alocatie pentru copil, dar nu stiu daca aceasta poate ajunge in Romania, la copil. am inteles ca banii pot intra intr-un cont deschis de tata in Germania si sunt convinsa ca acesta nu ii va trimite copilului. (nu I-a dat niciodata copilului pensie alimentara, desi am divortat de 11 ani). exista vreo posibilitate sa primeasca copilul alocatia europeana aici in Romania? va multumesc anticipat.

 262. Buna ziua eu momentan lucrez in spania am o fetita de 11ani cae sa nascut in madrid tatal ei este spañol noi neam desparit pt ca era casatorit cind sa nascut fetita.vreau sa stiu daca am fetitade 4 ani in romania la mama ea e inscrisa si in spania a fost la scoala dar acum merge la scoala in romania.pe scurt eu nu primesc nici un fel de ajutor economic de la tata si nici alocatie nu ia.ce trebuie sa fac pt a putea lua aalocatia fetitei mele din spania si daca se puate lua din urma.va rog sa ma ajutati unde sa ma adreses in spania pt actele necesare

 263. buna ziua.noi adica eu si sotul meu am lucrat in anglia si am beneficiat de alocatie acolo.Cand am revenit in tara am oprit alocatia acolo in ideea ca vom aplica in tara .noi am venit in aug.2011 in tara iar copilul meu nu mai are alocatie din mai 2010.Intrebarea mea este cum sa facem sa reluam alocatia copilului si daca se va da si din urma.

 264. Buna ziua,as avea si eu o intrebare.Eu si sotul meu am locuit in Austria si fetita noastra are alocatie acolo,de curand noi am divortat si el a ramas acolo,iar noi ne am intors acasa.Intrebarea mea este daca fetita mai are dreptul la alocatie sau nu. Multumesc.

 265. V a multumesc frumos pentru raspuns.Din Austria au spus ca daca am divortat si fetita sta cu mine in tara,nu mai are dreptul la alocatie.

 266. Buna ziua,

  Sunt intr-un mare impas in legatura cu alocatia “europeana”. Tatal meu lucreaza de apromixativ 7 ani in Italia si eu sunt in acest moment studenta in Danemarca.Am aflat recent de alocatia “europeana” avand in vedere ca parintii mei sunt divortati de 15 ani.
  As dori sa stiu care sunt procedurile necesare si ce acte ar trebuie depuse la INPS daca va fi aplicabila si in cazul meu.

 267. Buna ziua poate ma puteti ajuta ,,,,fosta nevasta sta in germania a lucrat acolo, a vrut sa faca copilului nostru alocatie dar in urma divortului copilul a ramas la mine si in intretinere si custodia e numai a tatalui,,ea a depus actele pentru alocatie acolo in germania dar au fost respinse mi lea trimis mie sa le fac eu ca eu am custodia,,,,,eu le pot face?la ce ar trebui sa renunt la custodie sau sa.i fac copilului mutatia acolo?nu ma pricep mentionez ca vreu sa fie legal totul se poate asa cum zice fosta nevasta?ca fata locuieste cu mine sa a locuit dintotdeauna mama ei doar trimite pensia alimentara sabilita prin sentinta.Multumesc.

 268. Buna,am nascut in Austria in luna februarie a acestui an dar din cauze medicale am revenit in tara dupa 2 sapt de la nastere iar tatal fetitei a ramas in Austria el lucrand acolo cu acte,mentionez ca noi nu suntem casatoriti dar a recunoscut fetita si as vreasa stiu daca fata poate beneficia de alocatie europeana…in tara am incercat sa depun actele ptr alocatie aici in Romania dar nici aici nu poate lua deoarece ne cer o negatie din Austria pe care nu o pot procura nemai avand relatii cu tatal fetei,ne puteti ajuta??? Va multumesc!

 269. buna ziua as avea o intrebare sotul lucreaza in strainatate cu contract de munca printro firma din rominia copii au dreptu la alocatie europeana va rog daca puteti sami raspundeti

 270. Am si eu o intrebare legata de acordarea alocatiei europene si anume:locuiesc in Germania de doi ani si am o fetita care merge la gradinita si traieste tot in Germania!Am intrerupt alocatia din Romania si primesc in Germania doar din momentul in care a fost intrerupta in Romania! Este corect sau nu??? Initial mi au spus ca ii vor acorda fetitei alocatia din momentul din care suntem inregistrate la primarie(scazand suma din Romania) dar nu s a intamplat! Nici macar din momentul din care am lucrat legal sau din momentul depunerii dosarului la Familienkasse! Daca nu e corect ce pot sa fac?

 271. buna ziua lucrez an italia ca badanta cu contract de munca din luna octombrie 2014 am an romania 2 copii dintre care unul are 11 ani pot primi alocatia celui minor an italia ce acte trebuie facute va multumesc

 272. Buna ziua,
  Am o fetita de 5 ani tatal ei este de origine marocana si are domiciliul in Franta. Fetita este nascuta in Franta. Nu am fost casatoriti dar fetita este pe numele lui. Doresc sa obtin pentru fetita alocatia copilului in Romania deoarece eu cu fetita traim in Romania si fetita este la gradinita aici.Tatal ei nu doreste sa dea o declaratie ca este de acord ca fetita sa primeasca alocatia in Romania. Mentionez ca am adeverinta din Franta de la CAF (Centrul de alocatie familiala) tradusa si legalizata din care reiesa ca fetita de la varsta de trei ani nu a mai beneficiat de alocatie in Franta.
  As dori sa stiu cat m-ar costa demersurile care trebuie sa le intreprind pentru a obtine acordul tatalui in instanta.
  Va multumesc.

 273. Buna ziua , sant Lavinia , am nevoie de ajutorul Dumneavoastra Daca se poate? Sant an Italia din 2003 , sant an preuna cu concubinului meu care este italian , avem o ferita de aproape 4 ani si ferita este pe numele lui , nu a cerut alocatia aicia pentru-ca un de lucra i se fascia contract pe termen scurt , IAR ieu am lucrat 1 an cu contractor in test am lucrat la negru 1an si… Acuma sant casnica , Stau acasa cu Fetita mia care pe 5 octombrie face 4 anisori. Ieu pot sa cer alocatia? Va multumesc o zi Frumoasa sa aveti

 274. Buna ziua am si eu nelamurire! Mama lucreaza in Italia de 5 ani. Eu am 21 de ani iar sora mea 25. Intrebarea este, se mai poate optine acea alocatie europeana avand in vedere faptul ca eu si sora mea am depasit varsta de 18 ani? Precizez faptul ca noi am beneficiat de alocatia din tara , pana cand am implinit 18 ani.

  • 0314124888 este numarul de registratura, o sa va rog sa ne contactati acolo pentru a putea deschide un dosar de alocatie europeana. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 275. ma scuzati ca sunt insistent in legatura cu alocatia va.m mai scris dc ma puteti ajuta cu un raspuns,,daca se poate face alocatie unui copil de 14 ani care lociueste cu mine tatal in tara eu am tutela copilului dupa divort mama ei fosta nevasta are resedinta in germania si a vrut sa.i faca alocatie dar nu a reusit pt ca fata locuieste cu mine in tara si ea nu are tutela doar trimite pensia alimentara stabilita printr.o sentinta definitiva si a trimis actele pentru alocatie sa le fac eu ca eu am tutela nu inteleg eu pot face ceva?va multumesc si va rog sa ma sfatuiti ce sa fac !

 276. Buna seara,va rog mult sa ne sfatuiti si­ pe noi. Suntem cu sotul si 2 copii mino­ri in Franta de un an. Am depus actele p­u alocatia familiara. Ne-au cerut certif­icat precum ca nu primim alocatie din Ro­mania.
  De ce acte avem nevoie si in ce consta ­procedura de a suspenda alocatia din Rom­ania.

   • buna ziua, am o fetita de 2 ani am nascut in italia, nu am muncit cu contract ,acum neam intors in tara si de jumate de an asteptam raspuns de la inps din italia ca sa pot lua alocatia fetei din urma pe 1 an de zile, dar nu au raspuns inca la formular e 411. am trimis 2 formulare si tot nu au rasp, vroiam sa stiu ce ar trebui sa fac, sa mai trimit alt formular? sau ar trebui sa mai astept ,nu inteleg de ce nu raspunde pt ca nu am muncit cu contract nici eu nici sotul iar cei de la directia muncii au spus ca pot recupera banii pe 1 an de zile, multumesc va rog daca puteti sa imi dati o informatie

 277. buna ziua, am o fetita de 2 ani am nascut in italia, nu am muncit cu contract ,acum neam intors in tara si de jumate de an asteptam raspuns de la inps din italia ca sa pot lua alocatia fetei din urma pe 1 an de zile, dar nu au raspuns inca la formular e 411. am trimis 2 formulare si tot nu au rasp, vroiam sa stiu ce ar trebui sa fac, sa mai trimit alt formular? sau ar trebui sa mai astept ,nu inteleg de ce nu raspunde pt ca nu am muncit cu contract nici eu nici sotul iar cei de la directia muncii au spus ca pot recupera banii pe 1 an de zile, multumesc va rog daca puteti sa imi dati o informatie

 278. Buna ziua!Sunt divortata de sotul meu,am 2 copii in custodie si locuiesc cu ei in Romania.Fostul sot lucreaza in Germania cu acte in regula,poate obtine alocatia copiilor in Germania si cine ar trebui sa faca demersurile necesare,eu sau el?Va multumesc!

 279. Buna ziua, am si eu o mare rugaminte pt a ma indruma cum sa procedez. acum treisaptamani neam dus in Germania eu cu sotul so cei patru copii ai nostri sa lucram so sa ne putem face actele pt alocatii. De lucru a zis ca deocamdata nu se gaseste si am inceput sa umblam pt a ne face actele ,cunostinta NEA purtat prin primarie LA posta pt ami face card si la finante a zis ca o sa dureze ceva vreme pana se rezolva actele si ca nare rost sa mai stam acolo as venim inapoi in Romania ca ne contacteaza el cand e gata…dar problemai asa… eu am las at actele toate acolo la cunstinta cu card… se pot face ceva cu else fara noi….e grav cazul?va rog ajutatima! mentionez ca nici nu stiu ceam semnat acolo pt ca nu stiu germana… sa fi semnat cine sti CE?ce se poate face?

 280. Lucrez in Austria ca Pflegerina si am depus actele pentru Kindergeld pentru 2014 . In luna iunie am primit in cont 730 euro dar eu am platit SVA pe intreg anul. A sunat un membru al familiei unde lucrez in Wels sa intrebe de ce nu am primit bani pentru intreg anul iar acestia au motivat ca am luni in care am lucrat dar nu incepand cu 01 ale lunii de aceea luna nu mi se ia in considerare. Am motivat ca si cehoaicele lucreaza numai doua saptamani din luna si primesc banii pe intreaga luna si mi-a dat dreptate urmand sa ia legatura cu seful sa vada ce s-a intamplat. De doua saptamani incercam sa vorbim acolo dar ba nu este persoana ba este in concediu. Ce ar trebui sa fac sau cui sa ma adresez pentru a lamuri aceasta problema. Nu vreau sa ramana asa ,sunt drepturile noastre chiar daca suntem Romani si nu vor sa mai cheltuiasca bani pentru copiii nostri. Multumesc.

 281. buna ziua.lucrez in italia cu contract de munca determinat din 2012 am copilu in romania pot primi alocatie din italia? ce acte trebuie? multumesc

 282. buna ziua ,am si eu o problema sper sa ma puteti ajuta in luna oct vine al 2 lea bebe eu sunt angajata in tara care este procedura de urmat se poate sa iau alocatia copilului diferentiat adica 200 lei in romania si restu in germania + cei 600 lei concediu de crestere din romania in 15 august intru in concediu medical si o sa nasc in germania va multumesc

 283. as avea o nelamurire poate cineva ma poate ajuta.eu si sotia mea avem 3 copii unul al nostru pentru care primesc alocatia din austria si doi copii ai sotiei dintr-o casatorie anterioara…intrebarea mea este:as putea obtine si pt ei alocatie de stat de aici din austria??va multumesc

 284. Buna ziua.Ma numesc Alina.Am buletinul roman din 2011 copii au adeverintele de nastere romane din 2011 (acuma au virsta de 18ani,16ani si 6 ani) locuim in tara vecina Republica Moldova as putea primi alocatiile p-u copii si recalcularea lor din timpul cand copii au facut adeverintele de nastere romane(adica pe toti acesti ani). Daca da: va rog sa-mi scriti actele necesare care trebuie sa le prezint si cit timp dureaza procedura ,si daca le voi putea primi din Republica MOLDOVA. Va multumesc anticipat si astept raspuns.

 285. Buna seara am si eu o intrebare la dumneavoastra.Concubinul meu munceste in italia cu contract nelimitat si eu am un copil din alta casatorie dar stam impreuna in italia,el ar putea beneficia de arseni familiare.Si se pot depune in acelasi timp si pentru alocatie europeana

 286. Ma numesc Lili am o fetita nascuta in franta de 5 ani suntem in Romania invata aici dar nu iau alocatie ce trebuie sa fac sa iau alocatie pt copil

 287. Ma numesc Lili am o fetita nascuta in franta de 5 ani suntem in Romania invata aici dar nu iau alocatie ce trebuie sa fac sa iau alocatie pt copil 0768910xxx

 288. Salve. Am citit raspunsurile dvs. pentru aproape toate cazurile dar nu am reusit sa incadrez situatia mea in niciuna din ele. Totusi as dori sa va expun cat pot de scurt situatia astfel incat dvs cu experienta dvs sa imi spuneti daca am vreo sansa sau nu in obtinerea alocatiei europene sau nu.
  In 2003 am plecat in italia, m-am casatorit iar in 2004 am nascut un baietel. Nu am lucrat nici eu nici sotul…(cetatean italian) apoi in 2006 sotul a facut un infarct dupa care, cand si-a revenit am decis sa venim in romania. din 2006 suntem in romania. Atat in Romania cat si in italia nu am cerut nici un fel de alocatie pentru copil. acum copilul are 11 ani si ma intrebam daca as putea beneficia de alocatie europeana avand in vedere ca el este cetatean italian, nascut in italia dar care frecventa scoala in romania. Pana acum nu am depus nici un dosar pentru nici un fel de alocatie…romana sau italiana. Totusi noi nu rezulta nicaieri ca am fi lucrat…adica am avut o societate dar nu a functionat si nu ne/am mai facut angajari la firma, deci in principiu…nu rezultam cu nici un fel de venit.
  Dvs cu experienta dvs credeti ca merita sa pregatesc un dosar pentru copil sa poata lua alocatia care cred ca i se cuvine?…sunt sanse sa iau alocatie si de cand s-a nascut?
  Multumesc anticipat

 289. Buna ziua.De doi ani de zile locuiesc in Italia impreuna cu fiica mea de 10 ani,(fiica mea nu a fost recunoscuta de tatal sau) ea frecventand cursurile unei scoli de aici din Italia.Tin sa mentionez ca eu nu muncesc si nu am muncit in ultimii doi ani in Italia ,obtinand rezidenza in urma cu doua luni.

  Va rog sa ma ajutati cu un raspuns :stiu ca nu avem dreptul la alocatia europeana pentru fiica mea ,dar este ilegal faptul ca incasam in continuare alocatia in Romania.
  Va multumesc.

 290. Buna seara.
  pana la varsta de 6 ani am avut fetita cu noi in Grecia si nu a primit alocatie apoi m-am intors in Romania si am depus dosarul de alocatie la Galati din noiembrie 2014 si nu am putut lua alocatia din urma nici acum spun ca nu primesc raspuns din grecia.
  La tecuci unde locuiesc am facut alt dosar de alocatii de stat dupa ce am fost la 2 interogari la Galati si declaratie pe propie raspundere ca nu am luat alocatie si in momentul de fata primesc alocatie dar ce pot face cu alocatia din urma.
  mi s-a spus de la judet ca nu merge si acolo cu declaratie pe propie raspundere.
  ce pot face daca din grecia nu le trimite raspunsul.
  tel:0752586xxx

 291. Buna seara, ași dori sa adresez o intrebare in legătură cu alocația. Eu si sotul meu am locuit in italia timp de 3 ani, in acest timp au venit pe lume 2 copii o fetita născută pe 29-10-2012 si un băiețel nascut pe 25-07-2014.Noi dup nașterea fetiței am renuntat la alocația din românia, numai ca in italia nu am depus documentele la serviciul sotului din motiv ca colegii care au depus pt alocație nu primeau banii…ii oprea firma. ..apăreau in fluturaș dar le lua din salariu…..si așa au trecut 2ani. Noi de 1 an suntem in germania si aici luăm alocația de cand am venit. intrebarea este: eu mai pot recupera alocația pt copii din italia sau românia? cineva imi mai poate recupera dreptul copiilor? va multumesc si ași fi recunoscătoare

 292. Buna ziua ,va rog sa ma ajutati cu un raspuns avem o fetita de 6 ani este nascuta in Italia din7 iunie ne-am intors in romania definitiv am depus actele pentru alocatie a trecut 3 luni au zis sa asteptam dosaru european Da nu trebuia sa ne dea si noua o chitanta .

 293. Buna ziua.Ma bucur ca in sfarsit am gasit pe cineva care sa ma poata indruma in rezolvarea problemelor ce le intampinam in privinta obtinereli alocatiilor pentru copii.Am plecat in Cipru am lucrat acolo cu forme legale si eu si sotul,in septembrie 2014 am depus formularul pt alocatie au sistat alocatia in romania inca din prima zi insa pana in prezent nu am beneficiat de absolut nimic din Cipru,acum suntem in Romania din septembrie 2015 am fost la alocatii sa vad ce se intampla,aici mi sa spus ca nu pot lua nici un ban din urma, trebuie sa ma intorc sa cer o adeverinta in care sa DOVEDEASCA ca nu am luat nici un ban de la statul Cipriot..ce este de facut in acest caz cum este posibil ca intr- un stst in care nici macar nu cunosteam bine limba engleza au putut sa opreasca alocatia in Romania,dar din Romania nu pot sa faca nimic sa vada daca am beneficiat de alocatie si asa mai departe printr-un fax (orice)….ce este de facut ????va rog ajutati-ma nu am posibilitatea sa ma ntorc inapoi in Cipru deoarece am inscris COPILUL la scoala aici si nu am cum sa il las,iar la ambasada Romaniei din Cipru am tot sunat dar nu fac alt ceva decat sa ma paseze de la un birou sau altul….Nimeni nu stie nimic.

 294. Bună ziua. Sunt în Franța cu sotu care lucrează legal de un an și avem împreună o fetiță de 3 luni ce trebuie să fac să obțin o alocație ,eu nu lucrez doar el, Va multumesc

 295. Bună ziua ,am uitat să precizez ca am completat niște formulare de alocație si am trimis copia de contract de muncă certificatu de căsătorie și cel de naștere al copilului . De aproape 2 luni am trimis și încă nu am primit nici un fel de alocație . În cât timp primesc alocație? Sau mai trebui să fac ceva. Va mulțumesc.

 296. Buna ziua! Va rog , daca puteti, sa ma jutati cu o informatie. Sunt divortata din 2008, fostul sot lucreaza de aprox 1 an in Germania. Pana ceva vreme nu s-a implicat aproape deloc in cresterea celor 2 copii pe care ii avem….si de aceea sunt suspicioasa cu ceea ce mi-a propus. Mi-a spus ca poate beneficia de alocatie europeana pentru copii dar are nevoie de acte . Mesajul lui este acesta:,,Pentru alocatie…am nevoie de certificatul de naștere tradus în germană si legalizat…certificatul de căsătorie tradus si legalizat…copie după Anmeldung al tău…” …Mi s-a parut ciudat sa aiba nevoie de certificatul de casatorie atata timp cat exista o hotarare de divort. Ma tem sa nu foloseasca actele in alte scopuri….Multumesc anticipat!