Formularul e 411 – Alocatii europene pentru copii parintilor plecati la serviciu in afara tarii- Afla totul aici ! Cum se obtin alocatiile europene?

ALOCAȚII EUROPENE PENTRU COPII PARINȚILOR ROMÂNI DIN STRĂINA

Cum obtin alocatia europeana pentru copilul meu, din tara de unde sunt plecat la munca ?

Alocatii europene pentru copiii parintilor plecati din tara la munca- Atentie la formularul E 411.

TU stii ca poti obtine aceasta prestatie sociala pentru copilul tau?Alocatia din tara unde lucrati poate fi primita de catre copilul dvs. chiar daca el este in Romania si dvs. lucrati intr-o a Uniunii Europene.

Afla procedura mai jos, cum poti obtine alocatia europeana pentru copilul tau, daca lucrezi in strinatate.

In timp ce in Romania alocatia este stabilita la doar 600 de lei, in alte tari este stabilita la 250 de euro sau chiar 400. Daca lucrati cu acte in regula intr-o tara din U.E, aveti dreptul sa obtineti pentru copilul/copii dvs. ramasi in tara, alocatia europeana.

Vreti sa aplicati pentru alocatia europeana? Completati formularul de mai jos –

Ghid obtinere alocatie Europeana pentru copil. Vezi mai jos ghidul pentru Alocatii europene

Facilitate europeană ţinută la secret de autorităţi? Posibil si lipsa preocupare pentru Alocatii europene din partea statului.

Copiii ai căror părinţi muncesc în ţări membre ale Uniunii Europene pot beneficia de alocaţia din ţara respectivă!

În România, alocaţia este la un cuantum scazut în timp ce în restul statelor europene valoarea acesteia poate fi şi de 15 ori mai mare.

În baza prevederilor Regulamentului 883/2004, reprezentantul legal al copilului aflat în România are dreptul să primească alocaţie pentru copii din statul în care îşi desfăşoară activitatea.

Începând cu 1 ianuarie 2007, copiii ai căror părinţi lucrează cu forme legale în statele Uniunii Europene au dreptul la alocaţii europene de care beneficiază minorii din ţările respective.

Sistemul de protecţie socială, conform normelor europene, cuprinde nu doar dreptul la pensie, ci şi la alocaţii pentru minori, indemnizaţii de creştere a copilului şi şomaj.

De aceste drepturi pot beneficia însă doar cetăţenii europeni care lucrează cu forme legale pe teritoriul Uniunii Europene.

Deşi numărul romanilor plecaţi la muncă în diverse ţări membre ale Uniunii Europene este de câteva milioane, foarte puţini, sub 3%, ştiu că doar prin completarea unui formular, E 411, şi depunerea acestuia la autorităţile statului rezident, copiii lor pot primi o alocaţie de 10 sau15 ori mai mare decât cea din România, în funcţie de statul în care lucrează.

Alocatii europene, la indemana parintilor romani pentru copiii ramasi acasa.

Copiii parintilor care APELEAZA la acesta procedura primesc alocaţii cu valoare cuprinsă între 100 şi 160 de euro.

“Cei mai mulţi romani nu cunosc acest lucru sau procedura de acordare a acestui drept”.

“Dacă părinţii lucrează legal în Uniunea Europeană, indiferent cu cine şi-au lăsat copiii în România, au nişte drepturi de care ei nu ştiu.

În primul rând, oamenii trebuie să ştie că, dacă lucrează cu contract de muncă, indiferent unde, au drepturi şi trebuie să le caute. Le caută de obicei la angajatori, dar aceştia nu sunt cei mai binevoitori pentru aceste beneficii.

Aceste persoane trebuie să se adreseze direcţiilor de muncă, agenţiilor de ocupare şi caselor de pensii din România sau instituţiilor similare din statele respective.

Mai ales că regulamentul european privind exportabilitatea prestaţiilor prevede la alocaţiile pentru copii că se acordă dreptul cel mai mare.

Din momentul integrării, românii au aceleaşi drepturi cu cetăţenii oricărui alt stat comunitar.

Astfel că românii care muncesc în străinătate, precum şi copiii lor beneficiază de aceleaşi prestaţii familiale, ca şi ceilalţi cetăţeni.

Alocatii europene
Alocatii europene

Alocaţie: peste 120 de euro, nu in Romania. Alocatia EUROPEANA poate fi solicitata si RETROACTIV!!

În România, alocaţia este de circa 50 euro.

În Italia, echivalentul alocaţiei de stat pentru copii este de 124 de euro lunar, în Germania este de 154 de euro, iar în Franţa de 119 euro.

Tarile UE. Obligate sa restituie retroactiv alocaţia, aceasta fiind în valoare de 150 de euro spre exemplu in Belgia/luna.

În situaţia în care doar unul dintre părinţi lucrează într-un stat membru al Uniunii Europene în care alocaţia este mai mare decât în ţara de origine, copilul rămas în ţară va putea primi aceeaşi sumă de bani la care au dreptul minorii din ţara respectivă .

Alocatie europena – Biroul atașatului pe probleme de muncă mai informează că din iulie 2014 s-a clarificat faptul că și copiii cetățenilor români care-și însoțesc părinții în străinătate pot beneficia de alocația acordată de statul român, dacă se dovedește că nu au dreptul la prestație în statul în care se află împreună cu părinții.

De asemenea, alocația se poate acorda și retroactiv, perioada pentru care poate fi solicitată anterior putând fi între 1 an și 3 ani (depinde dacă este vorba de prima solicitare sau de reluarea dreptului).

Cateva explicatii video cu privire la Alocatiile europene.

Alocatii europene – vedeti actele necesare mai jos.

Ce acte trebuie sa cuprinda dosarul pentru deblocarea alocatiei europene?

Dosarul depus va cuprinde şi formularul E 411, completat în partea B si sau orice alt document relevant.

Atentie- Plecati cu copilul in strainatate? Puteti beneficia de alocatie eruopeana.

Copiii cetățenilor români care-și însoțesc părinții în străinătate pot beneficia de alocația acordată de statul român, dacă se dovedește că nu au dreptul la prestație în statul în care se află împreună cu părinții.

De asemenea, alocația se poate acorda și retroactiv, perioada pentru care poate fi solicitată anterior putând fi între 1 an și 3 ani (depinde dacă este vorba de prima solicitare sau de reluarea dreptului).

Ce acte trebuie sa pregatesc inainte de a solicita avocatului demararea procedurii de deblocare si obtinere a alocatiei europene?

In primul rand este esential sa faceti rost de:

 • contractul de munca din strainatate si sa-l traduceti;
 • copie de pe actele de identitate;
 • certificat de nastere minor;
 • adeverinta din Romania ca nu o sa mai incaseze alocatia nationala.

Aveti intrebari cu privire la procedura de obtinere a alocatiei europene?

Sunati-ne sau ne puteti scrie un mesaj RAPID pe WHATZAPP!

Av.Drd. Cuculis Adrian

Vaselor Nr. 16
Bucuresti
Romania

364 comments to “Formularul e 411 – Alocatii europene pentru copii parintilor plecati la serviciu in afara tarii- Afla totul aici ! Cum se obtin alocatiile europene?”
 1. Lucrez in Italia,am un salariu de 520 de euro,am facut actele de alocatie europeana si am primit confirmarea de la inps pe care am dat-o angajatorului asa cum mi-au spus cei de la inps.de 3 luni astept banii si mereu mi se cer diferite acte din Romania. Ce ar trebui sa fac? Mentionez ca am un copil in Romania si sotia mea castiga in jur de 10 milioane tot in Romania.
  Va multumesc!

  • Buna ziua stimata doamna. In primul rand demersurile trebuiau facute in Romania. In cazul in care nu reusiti sa rezolvati in cel mai scurt timp reveniti cu mesaj la noi si va dam toate informatiile. Alte acte dupa formularul e411 nu ar mai fi necesare. Greu este de obtinut acest formular si actele anexa. Cu stima, av Cuculis 0722298011

   • eu am 3 copii locuim in italia de 8 ani .am facut cerere pentru alocatia europeana dar au trecut 8 luni si nici acum nu am primit un raspuns.cum putem face sa mergem mai departe sau unde trebuie sa ma adresez.multumesc

    • Bună ziua. As avea și eu o întrebare. Tatăl copilului meu este în Germania, momentan pe social și face școală de la ei. Întrebarea este dacă poate băga în România formularul E 411. El este de 8 ani acolo și de doi ani ni s-a închis alocația pentru ca am divorțat. Poate băga chiar dacă este pe social?

      • Bună ziua!Sunt o mămică care a muncit şi beneficiat de alocație din Italia!Ultimii doi ani,înainte de a mă retrage definitiv în țară,am beneficiat de somaj!Din luna septembrie am solicitat alocația din ianuarie 2020 şi au început plata din noiembrie!Este dreptul copilului să primesc alocația din luna ianuarie(de când nu am mai beneficiat din Italia) si totuşi ei spun că aşteaptă răspuns(autoritățile din România.Cum să procedez?Mulțumesc anticipat

       • Buna ziua, am solicitat in romania pt alocatie copil minor la 5 luni de la nastere adica in 2021 ,Anul acesta am obtinut si formularul E411 din Cehia pentru prestatie sociala unde este mentionat ca nu primim din cehia de la data de nastere a copilului.La agentia de plati si asigurari sociale nu i.au in considerare formular E 411 ca e vechi nu se mai foloseste de 2 ani!? Asigurarile sociale din romania vor ca autoritatile sa completeze in formularul RINA.
        Asta as dori sa intreb doar Rina este formularul in care trebuie sa raspunda Cehia pt.a primi alocatie in Romania.
        Multumesc anticipat!

      • Bună, sunt în Italia la lucru cu pașaport romînesc, dar copiii nu au primit încă, sunt cu biometric moldovenesc, pot să beneficiez de alocație pentru 3copii ai mei din Moldova? Mersi . Seară bună

     • Buna ziua am 3 copii soți lucrează în Elveția și meam depus dosarul și așteaptă răspunsul de la Romina cit durează un raspus

     • Buna ziua,sotul lucrează în Belgia de 1 an cu contract nedeterminat pe Luxembourg eu si cei tre copiii locuim in Romania ce trebuie sa facem pt a lua alocatia europeană,cum procedăm?

    • Buna ziua amsieu o întrebare am un copil născut in 2009 in Italia pentru care am primit alocații atit timp cit locuiam in Italia
     De opt ani de zile ne-am întors in tara si vreau sa depun la alocații si nu pot obține o negație din Italia precum nu mai primesc nimic din 2011 cum pot rezolva problema

     • Buna ziua !
      Lucrez in Franța cu contract francez din 3 in 3 luni și vacanta cate 3 sau 4 săptămâni …pot beneficia de alocație din Franța , menționez că am 2 copii (6 și 2 ani) și soția nu lucrează ?!
      Va mulțumesc

     • Buna ziua partenerul meu lucrează in UK de 7ani cei doi copii ai lui rămași cu sora lui in România cum poate lua alocația europeană iar dacă vă pot contacta as mai avea o întrebare in legătura cu întreținerea copilașilor va multumesc

    • Bună seara soțul lucrează în Germania de 2 ani noi avem 4 copii minori și am dori sa facem alocatie europeana ce acte sunt necesare pentru alocatia europeana? Și unde o pot face în România sau în Germania? Va mulțumesc anticipat

     • Bună ziua ,vin și eu cu o întrebare de fapt e o situație, poate ma puteți îndruma sau lamurii .eu am luat alocatie din tara până în iulie anul acesta 2022 .dar am depus actele pt alocatie din Danemarca, dar nu am luat întreaga alocatia pe motive ca lipsesc documente ,am tot trimis documente cu informații despre situația mea sa primesc alocatie ,eu fiind o mama singura cu custodia totala a copilului ,am luat alocatie și din România și din Danemarca, doar ca din Danemarca nu am luat decât 400de coroane cu timpul mia mai marito dar tot nu era corecta am ajuns la 700 dar nici asa nu era corect ,acum îmi spun cei din Danemarca ca dacă nu le mai trimit informații sar putea sa platesc din urma toți banii pe motiv ca am luat și din România, doar ca între timp alocatia din tara sa oprit ..din câte știu nu ar fi corect pe motiv ca chiar dacă am luat alocatie din tara am considerat ca ,chiar dacă nu am primit alocatia toată în Danemarca ,am co siderato diferența care mia platito statul danez pt a ajunge la valoarea exacta a alocației mai mare ,dar se pare ca nu este asa ..cel puțin asa am crezut ..deci în concluzie momentan nu iau alocatie din România pt ca mi sa oprit dar nici din Danemarca întreaga pt ca ei îmi tot cer informații pe care eu nu le pot da ..și acum ma pun sa platesc din urma ce mi sa dat ..credeți că este corect ..ce sa fac ?

    • Buna ziua,am primit un plic de la “Prestații Sociale” din România,sa plătesc “6973 “ de euro.Alocația a fost pe numele meu,cardul l-a folosiit soțul.Al meu era blocat.M-a interesează dacă este din Germania și ce pot face.O seara placuta.

   • Buna ziua sunt o persoana cu handicap gradul mediu si sunt in italia pentru ami gasi un loc de munca va rog sa-mi spuneti daca pot beneficia de indemnizatia si de drepturile prev in legea 448/2006 in italia raspuns urgent va rog

   • Buna…sotul lucreaza in Germania de 7 ani, avem o fetita de 3 ani si 4 luni si inca un bebe pe drum…ce acte ne trebuie pentru a putea beneficia si copii nostri de alocatia europeana?

     • Buna ziua am si eu o fetiță de 1 an si 8 luni am lucrat Doi ani in italia fata e născută acolo , as avea dreptul la alocația europeană? In Italia am doar un card pe care mi se virează 80 de euro la doua luni si se cheamă ajutor social.

   • Fata mea a beneficiat de alocatie din Ireland in luna Februari implineste 18 ani care este procedura pentru continuarea alocatiei din ROMINIA tinind cont ca urmeaza studiile in Rominia ?

  • Buna ziua!!sotul lucreaza in Italia cu acte pt aceeasi firma de 8ani,EU nu lucrez!!!avem 2fetite ,una de 3ani,si cealalta de 3luni,tin sa precizez ca suntem impreuna in italia…ce trebuie sa fac pt ca fetitele sa primeasca alocatia europeana???am descarcat formularele,le complectez unde tine de noi si dupa???

   • Bună. …Mergeți la inps și va zice tot ceea ce trebuie sau patronul de munca a soțului sa aplice pt alocatie…

    • Bună seara lucrez în Italia și până luna aceasta am luat alocație pt copii aflați în țară de aicea dar cred că s-au schimbat legile aici și dacă nu am copii aici în Italia se pare că nu mai beneficiază de alocație și deduceri de taxe cu noul assegno unico.Ma puteți lămuri cu mai multe informații,nimeni de la Inps nu știe nimic.Multumesc anticipat

      • Din păcate cred că acum nu se mai poate face nimic pt cei aflați în situația mea , vedeți că legislația italiană sa schimbat începând cu data de 1 martie

     • Buna ziua, am solicitat in romania pt alocatie copil minor la 5 luni de la nastere adica in 2021 ,Anul acesta am obtinut si formularul E411 din Cehia pentru prestatie sociala unde este mentionat ca nu primim din cehia de la data de nastere a copilului.La agentia de plati si asigurari sociale nu i.au in considerare formular E 411 ca e vechi nu se mai foloseste de 2 ani!? Asigurarile sociale din romania vor ca autoritatile sa completeze in formularul RINA.
      Asta as dori sa intreb doar Rina este formularul in care trebuie sa raspunda Cehia pt.a primi alocatie in Romania.
      Multumesc anticipat!

   • Bună ziua, eu am lucrat în în insulele Baleare spania cu acte în regulă, beneficiez de alocația fiului meu ?

  • Buna ziua am si eu o intrebare va rog frumos daca puteti sa imi raspundeti! Eu locuiesc in Spania am nascut un baietel, acum se afla in Romania cu tatal am depus formularul E411 pentru alocatie dar raspunsul din Spania a venit ca nu am solicitat ajutor din acest motiv nu ne acorda alocatie. Ne spune ca trebuie sa solicit aici in Spania ajutorul,cei de la ajutorul social din Spania imi spun ca nu am cum sa solicit prestaciones familiar precum copilul nu locuieste cu mine in Spania. Va rog frumos ce trebuie sa fac si unde trebuie sa ma adreses? Va multumesc.

  • Buna seara,sotul meu e plecat in Anglia,luna viitoare vrem sa mergem si noi la el..trebuie sa renunt la alocatie si la indemnizatie sa pot beneficia acolo de alocatie?multumesc

    • Bună seara as dori să-mi spuneți și mie dece numai iau alocație în România ieu nu am pus niciodată dosarul dar la pus soțul meu se poate face Ceva sau nu va mulțumesc anticipat

   • AVETI NEVOIE DE UN FORMULAR E 411 (SAU ADEVERINTA)DE LA AJPIS-UL DIN JUDETUL DVS.
    ODATA CU DEPUNEREA CERERII IN VEDEREA ELIBERAREA ACSTUI FORMULAR E411 ALOCATIA DE STAT VISE VA SUSPENDA . DE REGULA ESTE NEVOIE SI DE UN FORMULAR E 401 CARE SE ELIBEREAZA DE SERVICUL DE EVIDENTA POPULATIEI UNDE ESTE ARONDATA LOCALITATEA DE DOMICILIU.

    • buna ziua ma numesc Flori si am o intrebare daca ma poate ajuta cineva va rog de 1 an am sistat alocatia aici an romania la ambi copii unul de 13 celalat de 10 ani deoarece sotul lucreaza cu acte an regula an franta de 2 an, eu fiind an romania cu copii fara serviciu a depus si acolo la Caf an franta cerere dar ne tot cer hartii cmpletate dar niciun raspuns concret si nu mai stim cum sa procedam ?

      • Buna ziua ma numesc Lefter Florentina si tot astazi v-am trimis si un email cu situatia noastra. Am facut tot ce trebuie ptr a promo alocatia Europeana din Franta ,sotul Meu lucreaza acolo iar eu si cei doi copii suntem an Romania aici locum eu nu am serviciu antai am mers aici an Buzau unde nu sa spus ca trebuie sa luam de acolo alocatia si ne- au sistato am completat niste formulate au facut dosarul cu tot ce trebuie au trimis acolo la caful din Paris la randu lui sotul a mers cu o cerere tot acolo la caf a urmat o series de actarae duse de el acolo deja este mai mult de un an iar acum cateva zile a sunat sotu acolo si au zis ca totul e an regula doar ca la doua zile dupa asta ne-au trimis un email pe contul care al avem facut de ei cu nr de alocater cu tot ca nu puteam beneficia de acesta alocatia Europeana deoarece copii nu anvata acolo an Franta .Va rog din suflet sa ne ajutati nu mai stim cum sa procedammm.

  • Cornelia ma numesc nu mai venit alocatia copilului meu De numeste Ciprian Si are 8 ani este in clasa 0 .Ce trebuie sa fac unde trebuie sa ma duc .A venit postarita si mai zis ca nu a venit alocatia .Astept raspuns multumesc.

  • Buna daca sotul meu are firma de constructi in italia copii nostri au dreptul sa ia alocatie copii sunt in italia noi nu am beneficiat niciodata de nimic .unde ar trebui sa merg sa ma informez multumesc

  • Bună seara sotul lucraza in Austria de 9ani am făcut actele de alocație europeană anul trecut în iulie o trimis din Austria formularul să-l completeze la noi in țară și nu am primit nici un răspuns . Menționez că copii sunt in Romania .In cat timp se completează formularul din România să-l trimită în Austria

 2. buna seara.am si eu o problema cu alocatia fetitei mele care nu a implinit inca un anisor.locuiesc cu acte in regula cu sotia si copilul in grecia ,am facut cerere in Romania prntru alocatia de stat al copilului,am trimis formularul E 411,am facut o cere in grecia precum ca renunt la alocatia de aici care e de 100 euro pe an…si am fost respins pe motiv ca :nu locuiesc cu copilul(fals),si cum ca efectuez activitati profesionale si 3 ca nu am cotizat cu 12 luni inainte la stat…daca imi ve-ti raspunde va voi trimite electronic scrisoarea. E nelegal sa renunt la alocatia din grecia in favorea celei din Romania??Nu pot allege alocatia din ce tara vreau??Fetita are certificate romanesc!! va multumesc!!

 3. Buna seara!

  Am si eu o problema legata de alocatia europeana din germania. Am completat formularele la institutia competenta din Romania (formularele E411) Sunt semnate de angajatorul din Germania. Problema este ca nu stim unde sa le trimitem.
  As dorii sa stiu ce avem de facut mai departe. Care este institutia din germania unde trebuiesc trimise hartiile. Multumesc frumos!

  • Buna ziua stimate domn. In principal la asistenta sociala se rezolva, in caz contrar trebuie facuta procedura din Romania. Cu stima, av Cuculis 0722298011

  • Buna ziua am si eu o intrebare am baiatu in italia cu mine de 3 ani merge la scoala in italia eu nu Lucrez ce acte imi trebuie pentru a beneficia de alocatia din romania va multumesc frumos

 4. Buna ziua. lucrez in germania cu contract de munca pe patru luni la Mc Donalds din 2001,am un baiat nascut in 2006 locuim impreuna in Romania iar anul trecutl am auzit de alocatia europeana am facut tot ce era de facut pt a beneficia de alocatie din Germania retroactiv,ca apoi sa primesc o scrisoare de la Familien Kasse Nurenberg cum ca nu pot beneficia de acest drept deoarece contractul meu de munca este pe o perioada prea scurta, este aceasta corect? va multumesc

 5. si eu plec cat de curand cu contract in germania sunt tutore la copilul meu cu hotarare judecatoreasca , fetita va ramane in romania as vrea cum pot obtine accele formulare ? pentru a urgenta …. multumesc

 6. BUNA ZIUA EU AM LUCRAT IN IT 5 ANI CU ACTE LEGALE IN 2006 SA NASCUT ACOLO FETITA MEA NU AM LUAT NICIODATA VREUN BAN PT EA NICI MACAR CAND SA NASCUT ACUM SANTEM IN RO DE UN AN AM DEPUS ACTELE PT ALOCATIE DAR NI SE SPUNE MEREUCA NU AU PRIMIT RASP DIN IT NE AMANA MEREU CE POT FACE ASTEPT RASPUNS SIVA MULTUMESC ANTICIPAT

   • sotul meu va fi licentiat peste o saptamana si va intra in somaj,el lucreaza in italia.fetita are 15 luni si nu am stiut pana acum ca se ia si alocatii europene…daca intra in somaj mai pot sa le iau? el a lucrat 3 ani la firma asta.mentionez ca iau alocatie din romania pentru baiatul de 7 ani dar la fata nu iau nimic de nicaieri de cand sa nascut.multumesc/

  • Bună ziua eu am lucrat pina la sfârșitul anului 2016 in Italia am 2 copii și nu am luat niciodată alocația europeană pot face o cerere pentru alocație europeana retroactiv ? (eu acum nu mai lucrez in Italia dar sunt rezidență acolo ) Va rog mult să îmi răspundeți.

 7. va rog frumos sa mi spuneti si mie unde trebuie sa ma adresez pt a obtine aceasta alocatie deoarece fiica mea e la facultate la zi in Romania si eu am 3 ani de munca cu contract in Belgia.Unde trebuie sa intreb de aceste acte in Romania sau in Belgia? fiica mea are 20 de ani
  va multumesc

 8. Lucrez la o companie elvetiana si incerc de cateva luni sa pot accesa aceasta alocatie a copilului,dar ajps constanta spune ca initierea procedurii trebuie sa inceapa din elvetia iar compania la care lucrez in elvetia spune ca ajps ar trebuii sa imi completeze in form e411 partea B dupa care sa trimit in elvetia si inca nu stiu de unde sa incep si cum sa fac ….multumesc anticipat

  • Stimate domn, un coleg revine la dvs. pe email cu toate precizarile. In legatura cu formularul, este corect, acesta trebuie depus prima data in Romania si ulterior trebuie sa ia cursul catre Elvetia prin grija statului nostru. Cu stima, av Cuculis 0722298011

  • Lucrez in elvetia si vreu sa primesc indemnizatie pe copil si pe sotie puteti sami dati un sqype viber sa vb daca puteti…

 9. Buna.Fiti amabil,am un baietel in varsta de 1 an si 6 luni nascut in Spania.La doar o luna eu (mama copilului) ne/am stabil in Romania si tatal si/a continuat domiciliul in Spania beneficiind de un ajutor de somaj.Deoarece nu am luat nimic pentru copil din nici un Stat European unde ar avea dreptul la locatie?Daca m/am prezentat deja si am completat formularul cerand informatii in privinta l/ar putea afecta pe sot intr/o masura?Tinand cont ca dreptul sotului este dreptul sau,iar dreptul copilul este aparte.

  • Buna.Eu si sotul meu suntem angajati in Italia cu acte in regula.anul trecut sa nascut fetita noastra Maria.am cerut angajatorului assegni famigliari mai avem dreptul la alocatia europeana? daca raspunsul este da unde as putea sa ma adresez.va multumesc!

   • Bună ziua ! Soțul meu este plecat an elvetia și a depus un dosar pentru alocatie ,cei de-acolo au trimis an romania prin programul rina si asteapta de trei luni de zile sa lise raspunda sa poata sa ai dea alocatia .de aicea se răspunde cu x050 și cei de-acolo nu pot deschide fișierul mam dus eu personal la alocati și misa spus ca ei nu au primit nimica cu toate ca cei din elvetia primes un raspuns cu fișier x050 .ma poate lamuri cineva ce anseamna și ce trebuie făcut

 10. Buna ziua.Am un baietel de 6 ani,nascut in spania,vreau sa depun actele pt alocatie in romania si imi spun ca pt a primii banii din urma imi trebue un act din spania cum ca am depus dosarul acolo si nu m-am incadrat.Va rog frumos sa imi spuneti cum sa fac.

 11. Buna.am si eu un off..am depus actele in 18 feb.nu am primit nici o scrisoare dar nici bani inca..cat ar dura normal?muncim in austria.La noi e putin mai complikat avem 7 copii.si am depus acte reto..pe 5 ani?am inteles k nu ne va da toti odata de la colegi..in acesti 5 ani am avut si 2 maternitati.eu sotia iar acum actele le face sotul meu..pt k el are vechime.va multumesc anticipat.

 12. Buna ziua.
  locuim in Italia de 3 ani,si avem un baietel de 2 ani jumate.Sotul meu este persoana fizica autorizata(artigian)iar eu sunt momentan casnica.Nu am primit nici u fel de alocatie pt copil nici aici nici in Ro.Cum trebuie sa procedam pt a obtine aceasta alocatie europeana,si dak avem dreptul care sunt institutiile competente din Italia,unde trebuie sa ne adresam.care este primul pas pt a intra in posesia acelor formulare E 411 SI E 401.UNDE TREBUIE SA MERGEM AICI IN ITALIA SI CARE SUNT PASII URMATORI?VA MULTUMIM

  • Buna ziua. Am inaintat solicitarea catre colegii nostrii si urmeaza sa va raspunda. Pentru moment va pot spune ca nu in Italia incepeti demersurile ci in Romania. Cu stima,a v Cuculis 0722298011

  • Bună ziua am și eu o întrebare dacă mă puteți ajuta pentru asegni familiare in Italia trebuie să închid alocația la copii pe care o primesc in Romania mulțumesc pentru atenție

 13. Buna ziua,
  va rog sa-mi spuneti ce formulare se depun.in Geramania, pentru alocatia pana implinirea vartei de 26 ani !? Tin sa mentionez ca sotul meu lureaza in Germania si copilul in august implineste 18 ani -urmeaza cursuri scolare la zi si intentioneaza sa mearga la facultate,

 14. Buna ziua! Ma numesc Lefca Madalina si locuiesc cu sotul si copilul in germania, am depus actele in germania pt alocatie si am primit o cerere de atestat/certificat in vederea acordarii prestatiilor familiale pe numele meu.mentionez ca doar sotul meu munceste si ca am primit raspuns de la familienkasse ca I se acorda alocatia copilului pe teritoriul germaniei dar nu stiu ce trebuie sa fac cu aceasta cerere si unde trebuie depusa.multumesc anticipat si astept un raspuns din partea d-voastra!

  • Buna ziua va rog scuzati ma va rog spuneti mi si mie cum ati facut cu ce acte si unde le ati depus in germanialucrez si eu in germania si nu stiu cum sa fac de unde sa incep multumesc si scuze

 15. buna seara .as vrea sa stiu daca pot obtine diferenta de alocatie ptr copii minori.locuim in spania am 3 copii 2 dintre ei nascuti aici pentru care iau 24 euro fiecare lunar.dupa cum am inteles pot lua diferenta de alocatie de la copii care pina la virsta de 2 ani au luat aici cite 24 euro in tara fiind 200 lei noi pina la 2 ani.aceasta diferenta as vrea sa stiu daca o pot lua .sintem cu rezidenta permanenta in spania si drept de munca.multumesc.

 16. buna ziua ,sora mea este in spania si are o fetita de 9 ani cu alocatie in romania ,pot sa merg eu sa merg eu in locul ei sa spun ca vrea sa renunte la alocatia din romania in favoarea celei din spania . Cu stima

 17. urmeaza sa plec in spania in luna septembrie impreuna cu sotul si cei 2 copii , fetita de 2 si 8 luni si baiatu de 4luni , fata are alocatie aici baiatul inca nu , vreu sa stiu daca ii mai fac baietelului alocatie in romania .Cum renunt la alocatia fetitei?

  • Buna ziua. Nu renuntati la ea fiindca dupa ce veti promova dosarul de alocatia europeana, in spania veti primu mai putin cu 10 e si veti primi si alocatia din Romania. O zi buna, av CUculis 0722298011

 18. buna ziua.sotul meu lucreaza in Germania legal ,eu locuesc in Romania si nu lucrez, am grija de copil are 7ani si e la scoala. putem sa beneficiem de alocatia europeana ?astept raspuns multumesc.

  • Buna ziua. Cu siguranta puteti beneficia de alocatia europeana. Totul este sa aveti un dosar bine pus la punct. Cu stima, av Cuculis 0722298011

   • buna ziua!sotul lucreaza in germania…vrem sa beneficiem de alocatia europeana…pe scurt……spunetim va rog in amanunte tot ce trebuie facut …mai ales de acea cerere unde trebuie depusa

 19. vreau s aprecizez ca am 2 copii sipur si simplu nu am stiu de acest drept…eu am lucrat in italia pana pe data de 9 iunie cand din motive economice ale firmei s-a produs o diminuare a numaruli de angajati si am primit somaj pana in luna ianuarie a acestui an…..mai pot primi alocatie din urma acum?

 20. Buna seara lucrez in Italia in agricultura din aprilie pina in decembrie am 2copii in romania unul de 14si unul de 19 inca e la scoala as vrea sa stiu dava beneficiez de alocatie europeana si ce acte IMI trebuie in romania si tr sa merg EU acolo sau poate sa le faca sotul meu am lucrat si anul trecut 4luni pot sa primesc alocatie pe anul trecut as dori sa vb la telefon ptr mai multe informati daca se poate si CD va multumesc

  • Buna ziua stimata doamna,numerele noastre de telefon va stau la dispozitie, insa trebuie sa gasiti disponibilitate direc la colegul nostru care are in practica exact speta dvs. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 21. Buna am si eu o problema. Sotul meu e plecat in germania de 1 an de zile pana acum a muncit ca persoana fizica (gewerbe) acum urmeaza sa i se faca angajarea si vrea sa depuna actele pt alocatiile copiilor. Care-i primul lucru pe care ar trebui sa-l facem? eu si copii suntem in Ro. Poate cere retroactiv si pe perioada in care a lucrat ca si persoana fizica? Si daca eu beneficiez de ajutor de somaj aici in ro, pot renunta la alocatia de aici cu totul sau trebuie sa primesc doar diferenta in Germania? Va multumesc anticipat!

  • Buna ziua. Principiul mai bine mai tarziu decat niciodata este foarte bun. Du siguranta se poate obtine din urma, atentie la intocmire dosarului. Cu stima , av Cuculis 0722298011

 22. buna seara, am si eu o intrebare:
  lucrez in austria cu gheverbe (ingrijitor), de mai multi ani, iar acum cateva luni s+a nascut fiul meu in romania…eu stiu ca alocatia se ia la inceput de an pe anul precedent…intrebarea mea este; trebuie sa declar undeva ca acum am copil? sau la sfarsit de an cand se intocmesc actele (f411) se face dovada dupa certificatul de nastere?
  va multumesc anticipat!

 23. Buna ziua,sotul meu a lucrat cu contract in Italia 7 ani pe parcursul a cate 3 luni.a primit in fiecare an acasa plicuri cu ore lucrate si mai multe,cineva ne-a spus ca are de luat niste bani din italia,imi puteti spune daca chiar este posibil?

 24. O intrebare :
  Mai are dreptul la alocatie fetita mea, daca noi nu mai locuim in Romania? Banii pentru alocatie ii intra lunar in contul bancar. Daca nu mai are dreptul , ce trebuie facut?

  • Nu, alocatia trebuie sistata imediat, altfel veti avea probleme si vor trebui retrunati. Cerere sitare. Cu stima, av Cuclis 0722298011

 25. Buna ziua.
  Noi avem un copil nascut in Portugalia dar, nu am aplicat pt alocatie acolo (sotul pakistanez, copilul are si certificat de nastere romanesc) acum locuim in Arabia Saudita si venim in in tara pt vacanta si m am uitat pt site ul primariei din Iasi ce doc. sunt necesare pt alocatie copil gandidu ma sa depun dosar pt alocatie….pt copiii nascuti intr un stat UE am gasit ca ar trebui sa depun si acest certificat
  E 411…..cred ca ei au nevoie de un doc care sa faca dovada ca acest copil nu primeste alocatie si in PT…..citiind acest formular nu am inteles exact daca este ceea ce au ei nevoie la dosar pt alocatie, etc…..va rog sa mi spuneti in cazul meu ce ar trebuie sa fac……

  Sa completez acest formular si sa l trimit in PT
  ori ce sa fac?

  Nu mai locuim in PT si nu intetionam sa ne intoarcem acolo, prin urmare nu platim taxe in acest stat, nu contribuim pt asistenta sociala, etc…..

  Va intreb daca are copilul meu dreptul sa primeasca alocatie de stat din Romania si cum as putea intra in posesia acelei dovezi ca, copilul nu benificiaza de alocatie in PT?

  Nu au o baza de data comuna toate tarile membre UE unde pot vedea ca nici nu am aplicat pt alocatie acolo?!

  Copilul are 3 ani, dupa 4 luni de la nastere am plecat din Portugalia in Pakistan, la 1 si 6 luni ne am intors in PT pt un an si din Iulie 2013 suntem in Arabia Saudita.

  Va rog daca se poate ma ajutati cu ceva informatii legate de cazul nostru.

  Va multumim anticipat!

 26. Buna ziua, sunt mam a doua fetite una de 10 ani si una de 6 luni. Sotul lucreaza in Germania cu gewerbe,iar eu sunt in crestere copil pana la 2 ani, dar stam in Germania . Intrebarea este daca trebuie sa renunt la indemnizatia de crestere copil din Romania ( eu nu lucrez in Germania) si la alocatiile copiilor ( in totalitate, sau primesc diferenta de alocatie din Germania?)
  Va multumesc!

 27. Multumesc per raspuns. Intrebarea mea: pot sa cer sistare din strainatate sau trebuie sa imputernicesc pe cineva sa o faca pentru mine din Romania?

 28. buna ziua, eu am nelamuriri in legatura cu procesul de a benefecia de alocatie in Romania..Copilul s-a nascut in Portugalia, dar aici nu am dreptul la alocatie, cel putin iar ramane drepul la putinii bani din Romania, dar decat deloc..inteleg ca formularul E411 e pentru a beneficia in strainatate, in situatia inversa ce e necesar?
  Multumesc anticipat,

 29. buna ziua.locuiesc si lucrez cu acte in germania .am intocmit dosarul de alocatie de 2 ani ,am anulat alocatia din romania iar acumm mi se spune ca nu pot primi alocatie findca copilul se afla in romania sub ingrijirea bunicilor,sotia fiind aici si lucrind siea cu acte.am dreptul sa primesc alocatie sau nu. CU STIMA .

 30. Buna ziua .Eu locuiesc cu sotul si baiatul care are 1 an si 6 luni in Italia.Am contract de munca part -time, sotul nu luucreaza.Copilul nu primeste nici un fel de alocatie si as vrea sa stiu avem dreptul la alocatia europeana?

 31. am lucrat in Germania doi ani si patru luni cu contract. am depus dosar de alocatie din luna mai 2013 dar nu am primit nici un raspuns nici pana in ziua de azi….. am fost la agentur for arbait din Bielefeld, si mi sa dat nr. de dosar ,dar tot degeaba. perioada an care am lucrat este decembrie2011 aprilie2014 iar sotia mea aprilie2012 aprilie2014.. va rog raspuns.

 32. Buna,puteti sa-mi spuneti va rog,in afara de formularele E411,E401,complectate in Romania,ce acte mai sunt necesare la introducerea lor la biroul din Germania?multumesc frumos

 33. As avea si eu nevoie de maaare ajutor, am trimis formularele, am primit confirmare prin posta ca le-au primit si astept de aproape 2 ani sa primesc alocatia copiilor care nu m-ai vine si noi avem mare nevoie de ea. Mentionez ca sunt divortata, tatal copiilor lucreaza in Germania a luat alocatie pt copiii pana cand a anuntat ca e divortat si ei au spus ca deacum alocatie merge la copiii care sunt la mama lor adica in Romania. M-am obosit sa tot astept, ce ar trebui sa fac, specificand ca emailuri am trimis dar nu mi s-a raspuns? Si alta intrebare: pana la ce varsta copiii primesc alocatie in germania?
  Multumesc!

 34. Buna ziua.sotul meu lucreaza in germania.si eu sunt in ro cu baiatul.alocatia europeana se acorda din momentul cand a fost angajat sotul?daca el renunta si vine in ro trebuie sa declare ca e in ro si sa nu mai primeasca alocatie europeana?sau automat din momentul cand nu mai lucreaza in germania nu mai primeste alocatie fiul nostru?va multumesc

 35. Avem o fetita de 2 ani nascuta in italia , sotul are contract indeterminat si nu am luat alocatie nici in italia si nici in romania. As vrea sa depun actele pt alocatie europeana le pot depune aici la Inmps sau trebuie depuse in romania? Fetita e cu noi in italia . Pot primi si retroactiv alocatia ? Multumesc

 36. buna : am si eu o intrebare lucrez din 2008 in germania am 5 copii dintre care doi sunt pe numele sotiei mentionez nu eram casatoriti anu acesta neam casatorit trebue sa ii trec pe numele meu ?

 37. Buna!Eu si sotul meu lucram legal in Italia.Am cerut assegni famigliari pt fetita noastra care este rezidenta in Italia.Mai are dreptul la alocatia europeana? specific ca in Romania nu am cerut alocatie.daca raspunsul este da unde ar trebui sa ma adresez si in ce tara Romania sau Italia?va multumesc!

 38. Buna seara.Sunt mama a doua fetite de 14 ani si 16 ani,si lucrez in Italia legal de 1 an.Acum am aflat de aceasta alocatie care se obtine cu formularul european 411.Intrebarea este dupa ce fac demersurile in Romania pentru cerere,etc,pot lua retroactiv difereta care este?Si pe cine ar fi indicat sa pun,sa urmareasca dosarul meu?Si daca, in cazul care raman fara loc de munca trebuie anuntat ca nu mai lucrez?Si unde?Adica mai am dreptul la alocatie,?Multumesc anticipat.

 39. buna ziua eu lucrez in italia si am un baietel de un an si cinci luni su nu am luat alocatie nici de romania nici in italia cum trebuie sa fac sa primesc alocatie europeana si de unde incep? multumesc

 40. buna ziua locuiesc in italia de 8 anii si muncesc legal am 2 copii si as vrea sa stiu de unde se pot lua aceste formulare pt a depune dosaru, va multumesc ,

 41. Buna ziua!!!As avea si eu o intrebare…eu am nascut anul trecut in Italia…sotul meu lucreaza (artigian) iar eu nu lucrez. Pot beneficia de alocatie la copil?(pe declaratia de redit apare bifat ,,impresa,,)va multumesc!

 42. Buna seara ! Cum as putea sa obtin retroactiv alocatia pentru copil ,din 2007 luna septembrie ne mai ridicand alocatia pana in prezent .multumesc

 43. buna ziua;sotia este plecata in fiecare an cate 6 luni la munca in germania cu contract timp de 6 ani la rand;as vrea sa stiu daca se acorda retroactiv pe acesti alocatia ptr.fiul nostru care este cu mine in romania si de care am eu grija

 44. buna ziua,

  sotul meu lucreaza din 2013 in Germania cu o firma de constructii si am dori si noi sa facem actele necesare pentru alocatie; pana aici totul ok…., problema este ca angajatorul din Romania nu doreste sa elibereze sau sa completeze acea hartie in care se mentioneaza perioada in care sotul a muncit in Germania din 2023 pana in prezent ; nu vrea sa completeze decat pentru anul 2014, iar pentru anii din urma se speculeaza faptul ca vor sa ia cei de la firma banii pe alocatie pe anii din urma….aceeasi situatie se intampla cu toti angajatiii!!!!!….mi se pare strigator la cer….sa ia chiar si dreptul copilului!!!!.
  va rog din suflet ajutati/ne!!!! sa reusim sa obtinem banutii care ni se cuvin..!!!…ne/ar fi de un mare folos!!
  ….si vroiam sa va mai specific faptul ca din mai 2013 sunt in concediu pentru crestere copil, care este cuantumul alocatiei oferita de statul german in aceasta situatie? …difera sau este aceeasi valoare?!

  va multumesc anticipat si asteptam cu nerabdare indrumarile dumneavoastra!!!!

  • Buna ziua, pentru problema dvs. o sa va rog sa sunati direct in Registratura noastra la 031.412.48.88 si de acolo colegii mei specializati va pot prelua in vederea intocmirii dosarului. av Cuculis 0722298011

   • buna ziua .. Lucrez in Italia si as dori sa depun actele pentru alocatie pt copilul din Romania ….Alocatia lunara este platita de statul italian sau de angajaor? are vreun rol angajatorul in toata treaba asta ? Multumesc

   • Buna ziua sunt o persoana cu handicap gradull mediu si am plecat in italia sa muncesc intrebarea mea este daca beneficiez de indemnizatie sau de

 45. bunaa ziua am 20 de ani si mama mea lucreaza in austria legal si mi-a depus actele si i s-a spus ca n 4 august tr sa intre banii in contul meu dar nu a fost asa….ce trebuie sa fac?multumesc anticipat

 46. buna ziua .am20 de ani si mama mea lucreaza in austria lega…mi-a depus formularul i toate actele necesare impreuna cu contul meu daar fara swift si i s-a spus ca in 4.09.2014 intra banii in con ceea ce nu a fost asa…ce trebuie facut?ultumesc anticipat

 47. buna ziua…lucrez in italia de 7 ani de zile,cu contract determinat,sunt rezident,iar copilul meu in varsta de 3 ani este in romania.am dreptul la alocatie in italia?daca da pot lua alocatie si pe cei trei ani din urma?

 48. Buma ziua! Am o luna și jumatate de cand lucrez cu acte in regula in Italia. Vreau sa depun acest formular E411 pentru alocatie. Mentionez ca am doi copii de care are grija sotul meu in Romania.Vreau sa stiu daca ma puteti ajuta in acest demers. Va multumesc si astept raspunsul dumneavoastră!

 49. am depus actele an italia din februarie ma dus la imps miau spus ca ami trebue de la romania un formular pot sal am la adresa de mail daca eu al trimit completat de aici Multumesc

 50. am luat dezocupatiunea dar prestatiile fami. nu ne mai trebuia e411 dar nu ni la trimes completat iar cei de la somaj nu il completeaza cu 3 ani lucrati in italia

 51. Bună ziua!O scurtă întrebare am.Îmi puteţi spune care este minimul de luni lucrare pe an in germania ca sa pot primi alocaţia de aici?Vă multumesc.

 52. Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca sun la telefonul scris de dvs -registratura- primesc informatii in legatura cu formularele e401 si e411? Eu am o fetita care este minora si cealalta este studenta. Multumesc

  • Buna ziua. La numerele noastre fixe sau mobile, in urma solicitarii veti primi informatii despre modul de intocmire al dosarului de alocatie europeana. Cu stima, av Cuculis 0722298011

   • Buna ziua.
    Am fost sunata de la dvs, am lasat nr de telefon insa nu am mai fost contactata.
    Imi cer scuze daca deranjez dar mi-ar fi de mare ajutor cateva informatii.
    Multumesc

 53. Soțul meu lucrează în UK cu contract din data de 27 ianuarie 2014. A pregătit dosarul cu formularul E411, copie legalizată de pe certificatul de naştere al fetiței (are 14 ani) şi adeverință de la locul lui de muncă. Eu şi fetița suntem în România. Nu ştie dacă aceste acte sunt suficiente şi unde trebuie să le depună.
  Ne puteți ajuta? Vă mulțumesc anticipat.

 54. Buna ziua ,

  copilul si cu mine ne-am mutat recent in Luxembourg . Tatal copilului este roman si lucreaza de 2 ani deja in Luxembourg este rezident .

  Eu nu lucrez in luxembourg ci sunt platitoare de taxe ( angajata ) in romania , dar rezident in luxembourg .

  Vrem sa renuntam la dreptul de alocatie a copilullui din romania in favoarea celei luxemburgheze .

  Habar nu avem de unde sa incepem …
  statul luxemburghez ne cere adeverinta de renuntare din Romania . Dar in Romania carei institutii trebuie sa ma adresez ?
  multumesc anticipat

 55. Buna seara,
  am si eu o intrebare legata de alocatia europeana,Sotul meu lucreaza in Germania,cu contract de munca.Baiatul e student la o facultate care are forma de invatamant la distanta.Beneficiaza de alocatie din Germania sau conteaza forma de invatamant ?Si daca beneficiaza , ce trebuie sa fac mai intai?
  cu multumiri anticipate, va doresc o seara buna

 56. Buna seara,

  suntem impreuna cu sotul si fiica mea in Anglia.Pana in luna noiembrie fiica mea beneficiaza de alocatia acordata pana la varsta de 3 ani(in baza certificatului de handicap).Dupa implinirea varstei de 3 ani v-a primi cei 42 Ron conform legi;or din Romania.In Anglia nu am cerut nici un fel de beneficii dar dorin sa intocmim dosarul pentru “child benefit” si,pentru a nu avea probleme dorim sa renuntam la alocatia acordata de statul roman.Ati putea sa imi spuneti ce trebuie sa fac pentru a putea renunta la acesti bani?Va multumesc.

 57. buna ziua eu am o fetita nascuta in spania,lucram amandoi cu contract de munca .am cerut in tara dreptul la alocatia de stat fapt care mi sa refuzat avand la mine formularul E411.raspunsul dat a fost sa cer la statul spaniol.acolo unde platesc ,prezentandu-ma si in Spania la seguridad social mi sa spus ca depasesc limita de salariu pt a incasa aceasta alocatie.Fetita are aproape doi anisori si nu am luat nici o alocatie .unde ma pot adresa si ce pot face sa incasez aceasta alocatie

  • buna,alina,daca tu ai lucrat inainte de a naste,in spania,ai dreptul la 100euro pe luna ,timp de 3ani,de cind s a nascut copilul si atit,asta e indemnizatia pt copii la spanioli,dar trebuie sa fii madre trabajadora,nu padre trabajador,lege de 2bani,mama a facut singura copilul¡¡¡¡¡¡iti spun din propia experienta dupa 13 ani de spania si de umblaturi pe la avocati si tribunale¡¡¡

 58. Buna seara ! eu locuiesc in Romania si fostul meu sot lucreaza in Germania de 5 ani cu acte.impreuna avem un copil de 14 ani care e dat prin sentinta judecatoreasca mie in urma divortului,am primit o decizie acasa in care imi comunica suspendarea alocatiei din RO,in valoare de 42 lei pe baza motivului;E411,dosar 1169 Germania..imi puteti spune ce trebuie sa fac
  sau poate el a si facut dosarul.in Germania va multumesc!

 59. Buna ziua,
  Sotul meu lucreaza in Anglia cu contract de 1 an si ceva. Avem un fiu de 16 ani care este cu mine in Romania.Eu sunt casnica.As dori sa stiu daca fiul meu poate primi alocatie din Anglia? In 2007-2008 a mai lucrat cu contract de munca in Anglia.Ma intereseaza daca firma dumneavoastra se poate ocupa de toate actele si care este tariful pentru acest lucru.
  Va multumesc

 60. Buna ziua. As avea si eu mai multe intrebari legatura cu formularul E411 . Daca scot formularul de pe internet unde il pot completa..? Sotul meu lucreaza in germania si ne.a spus de acest formular, am fost la casa de pensii si mi s.a spus ca formularul E411 trebuie prima data completat in germania si apoi in romania.. Daca copilul este la facultate in romania la curs de zi va primi alocatia din germania..?

 61. Buna ziua.Sotul meu lucreza in germania .are nevoie de formularul e 411 si 401 pt alocatie si vroiam sa stiu daca pot sa il scot eu si sa il trimi.

  • Sunt Suciu Maria cetatean cu dubla cetatenie am un baiat cu handicap 100/ 100
   Ma incadrez in alocatie europeana ? Am un redit 0 pentru ca nu am cum sa muncesc cu baiatul pe pat

 62. Buna seara.va deranjez cu un sfat…locuiesccu concubinul meu in italia.el si fiul nostru nascut aici cu un an in urma au rrezidenta.tatal copilului primeste asegno familiare la locul de munca.din romania nu beneficiem de alocatie .as dorii sa stiu daca mai avem dreptul la aceasta alocatie europeana …mentionez ca suntem romani .va multumesc anticipat si astept un raspuns din partea dvs.o seara placuta va doresc

 63. Cum as putea sa vad daca dosarul de alocatie din germania e aprobat demersurile sunt facute de vreo 6luni Astept un raspuns daca se poate multumim

 64. D-le avocat va salut cu respect si va rog sa-mi spuneti ce se poate face in situatia data; sant divortat copiii sant dati prin sentinta sotiei ,ea sa casatorit cu un cetatean italian care este angajat cu acte in regula ,sotia nu lucreaza avand grija de copii ;problema e ca autoritatile italiene spun ca copii romani nefiind copiii sotului nu au dreptul la alocatie ,ce se poate face in acest caz? Multumesc

 65. Buna ziua,
  Pana la ce varsta se acorda alocatie europeana copiilor a caror parinti lucreaza in Germania?
  Multumesc!

  • Buna seara domnu avocat o întrebare am și eu .Am sotul plecat în Suedia de 5 ani și nu reușim sa facem actele pentru alocație .Cum trebuie sa procedam sa putem face actele necesare .o seara frumoasa

 66. Buna ziua,
  Eu lucrez in Austria de 1 an,acuma mi am adus sa mi fac formularele E401,care mi l au completat si E411,pe care nu vor sa mi l completeze pana nu restitui inapoi alocatia ce a primit copilul meu de la statul roman de cand lucrez in Austria,deoarece tatal nu lucreaza.
  Dar mie nu mi a zis nimeni la alocatii,cand am mers si am spus sa i depuna in cont,ca vedetica nu aveti dreptul la alocatie din Ro deoarece sotul nu lucreaza,acum m am trezit ca trebuie sa dau 5 mil.

 67. Salutari, imi puteti comunica o adresa de e-mail? Doresc sa apelez la serviciile dumneavoastra pentru intocmirea unui dosar pentru alocatia europeana. Multumesc!

 68. Buna ziua.Am o intrebare la Dumn-ra.Locuim in Germania de 4luni cu copiii am depus actele pentru alocatii pentru copii ,miau trimis acasa o sumedenia de acte le-am indeplinit si le-am trimis inapoi acum mi-au trimis din nou alte acte forma E411 si nu stim ce si unde putem sa o completam nu dispunem de timp nu puteti sa ne dati un sfat?va multumesc

 69. Buna ziua domnule avocat am si eu o intrebare daca se poate sunt o persoana cu handicap(nu am piciorul stang) in tara beneficiez de acel ajutor de handicap de 234 de ron si am acel certificat de handicap de gradul 2 pe perioada permanent .acum de 6 luni sunt in uk si am aplicat aici de o chestie ”PERSONAL INDEPENDENCE PAYMENT” pt persoanele cu dizabilitati voi avea o intalnire cu ei fata in fata intrebarea mea este :trebuie sa opresc acea indemnizatie in tara sa pot beneficia aici de ceea ce am aplicat?mentionez faptul ca ne-am stabilit cu tot cu familie in uk si copilul este deja la scoala, avem facturi pe numele nostru etc

 70. Buna ziua! As avea nevoie (si eu) de ajutorul celor mai experimentati. Pb noastra e in felul urmator: eu si sotul, suntem in Germania din 2013, copilul nostru este din 2014 aici. Am facut 2 contracte pt alocatie: unul pe perioada de dinaintea venirii copilului in Germania, si unul pe perioada de cand este aici.Cel de-al doilea contract a fost acceptat, este totul ok dar l-au refuzat pe cel in care copilul era inca in Romania. Acum vreau sa depun o “plangere” la solutia data si pt a ma argumenta, as avea nevoie de niste legi in baza carora copii aflati in Romania al caror parinti lucreaza in Germania pot beneficia de alocatia europeana. Aici cand le-am pomenit celor de la Familienkasse despre “alocatia europeana” s-au facut ca ploua si ca habar nu au despre ce vorbesc!!! Va multumesc anticipat

 71. PS: nu ar fi rau daca ati avea la dispozitie si vreo lege “europeana” sau poate chiar din Germania pt a o putea intelege si “stimatii functionari publici”

 72. Buna ziua sunt de 8 ani in spania eu si sotu, sotu ie cu contract fix, avem un copil in romania are 17 ani vrem sa stim daca beneficiem de alocatia europeana

 73. Buna ziua.Lucrez in Franta angajat prin interim din Romania si as dori sa stiu daca pot beneficia de alocatia pentru copii si daca firma de interim este obligata sa plateasca taxe pentru oamenii detasati la statul Francez.Va multumesc anticipat.

 74. Buna ziua!sunt divortata,iar copilul imi este incredintat.Fostul meu sot lucreaza cu acte in strainatate,ia alocatia,dar nu imi trimite decat pensia alimentara.nu este ilegal sa le luam pe amandoua?Mi se pare normal ca banii aceia sa ajunga la copil.Ce pot sa fac?

 75. cu disperare va spun de 2 ani am depus dosaru pt alocatia copilul meu ,Si de atunci i-mi spun ca nu primesc rezultat din italia dupa trimiterea for 411,Sotul meu a lucrat in italia dar acum nu mai lucreaza de mult timp.si licentiamentul e depus si el la dosarul pt alocatie,mentionez ca copilul l-am nascut in italia,dar la 6 luni am venit cu totu cu sotu si licentiamentu.E foarte mult timp 2 ani si sa nu primesc nimic dupa copilu asta care nu este al nimarui nu are nici o tara,ma multumesc.

  • Buna ziua stimata doamna. Solicitarea dvs va rugam sa o adresati direct registraturii noastre la 031.412.48.88 spre intocmirea dosarului de alocatie europeana, Cu stima, av Cuculis 0722298011

 76. Buna ziua
  incep prin a va intreba unde gasesc formular pt alocatie copil,unde trebuie depus,si daca dumneavoastra intocmiti acest dosar pt alocatii as prefera sa colaboram.Pt a colabora ce trebuie sa fac???locuiesc in germania de aceea intreb.

  • Buna ziua. Sunati direct in registratura la noi la 031.412.48.88 si solicitati intocmirea unui dosar de alocatie europeana. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 77. am o scurta intrebare
  tatal copilului traieste in alta tara cu forme legale dar nu lucreaza
  eu stau in romaniea cu copilu si sunt in somaj ,pot sa primesc alocatiea europena?
  multumesc

 78. as vrea sa stiu si eu daca pot obtine alocatia din Germania in cazul in care copilul locuieste cu mine in Romania…tatal este grec si lucreaza in Germania de un an jumate cu acte legale,nu suntem inca casatoriti dar fetita este pe numele …multumesc !!!

 79. as vrea sa stiu si eu daca pot obtine alocatia din Germania in cazul in care copilul locuieste cu mine in Romania…tatal este grec si lucreaza in Germania de un an jumate cu acte legale,nu suntem inca casatoriti dar fetita este pe numele lui…multumesc !!!

 80. Buna ziua domnule avocat as vrea sa stiu daca as putea sa depun si eu actele pentru alocatia europeana ,locuim in italia din 2006 sotul meu a lucrat cu contract 6 ani si acuma de 2 ani fara eu nu muncesc avem un cpil de 2 ani si nu am luat pana acum niciun fel de alocatie

 81. Buna seara domnule avocat sotul meu a lucrat cu acte 6 ani din 2013 a semnat demisia din motive personale s-a intors la acelasi patron si a muncit din 2013 pan acum .Dar el la centro impego nu rezulta licentiat ce se poate face acest caz daca el a semnat demisia si s-a reintors la munca dar el stiind ca e licentiat Va rog sa imi spuneti daca il mai poate licentia sau daca ii intra lunile la vechime va multumesc

 82. Buna ziua!
  Daca sunt persoana cu handicap acceentuat permanent si aplic pentru pensia minima de 350 de lei si apoi plec in UK si lucrez cu forme legale, pot beneficia in continuare de pensia din Romania? Si daca aplic, dupa cateva luni de rezidenta in UK si de plata la contributiile sociale din UK, la incardarea in handicap din UK, pot beneficia in continuare in Romania de indemnizatie si pensie sau trebuie sa le anulez personal? Sper ca am fost clara. Multumesc anticipat!

 83. Bună ziua , soțul meu lucrează în Germania și ia alocația pentru copii de acolo și aș dori să știu dacă pot să iau și alocația din țară în același timp , mulțumesc .

 84. Buna ziua,

  impreuna cu sotul meu si fiica noastra locuim in Ungaria, unde avem o casa proprietatea noastra personala. Amandoi lucram in Romania.
  Am depus actele pentru obtinerea dublei cetatenii. Implicit fetita noastra va avea cetatenia maghiara.
  Sunem in masura avand datele mai sus mentionate, sa solicitam statului maghiar alocatie pentru fetita cetatean maghiar desi parintii lucreaza in Romania? Mentionez ca nu vorbesc de dubla impunere, am renunta la alocatia oferita de statul roman.

  Va multumesc

  O zi buna

 85. Am 22 de ani, parintii sunt plecati in Spania de peste 10, cu forme legale. mai este posibil sa obtin aceasta alocatie? va multumesc

 86. buna ziua imi spuneti va rog daca lucrez 2 luni si 2 acasa la ingrijire batrani in austria si numa pe cele 2 luni ce le lucrez imi sunt platite contributile la stat si cele 2 luni ce stau acasa nu am dreptul de alocatie pt copil. va multumesc

 87. Buna ziua domnule avocat ! Am si eu o problema…eu am divortat de sotul meu care lucreaza in Germania cu forme legale impreuna avem un copil,care prin hotarare judecatoreasca mi s-a dat mie in intretinere, fostul meu sot a facut acte pentru alocatia europeana si imi spune ca bani ii va baga intr-un cont,nici decum nu ii va trimite copilului ptr intretinere,spunetimi va rog are el dreptul sa primeasca acesti bani? ps noi stam in Romania ,,,va multumesc !

 88. scz si alta problema putea face acele acte decat cu copia dupa cartea de identitate a mea si dupa certificatul de nastere al copilului…fara nici-un act completat in RO de mine?

 89. Buna ziua domnule avocat! As dori si eu daca se poate o indrumare in procedura obținerii alocatie europene pt 2 minori, o fetita de 10 ani si un baiat de 16 ani! Problema sta in felul urmator,ambi părinți ai copiilor lucrează in Italia cu forme legale, copii au fost pana in luna ianuarie 2015 in Italia cu părinți, acum ei sunt in țară unde locuiesc cu sora lor majoră… Copii au stat Italia 4 ani, in momentul cand parinti i. Au luat cu ei in Italia, in Romania s. A renunțat l. A alocatia de stat oferita, cu speranta ca se va putea obtine acolo alocatie pt cei 2 copii, fapt ce nu s. A rezolvat! As dori va rog o lamurire cu privire la acest caz… Daca se poate obtine o alocatie europeană in tara si daca se mai poate face ceva cu privire la perioada in care cei 2 copii au locuit in iItalia și n. Am primit nicio alocație! Va mulțumesc anticipat!

 90. Buna ziua.am o intrebare,sotul meu nu mai lucreaza in Italia si vreau sa iau alocatie pt fata care are 7 luni.imi trebuie dovada de la inps ca nu ia alocatie in Italia?daca da cum se cheama? Va multumesc

 91. Buna ziua eu lucrez in Austria de 1 an de zile legal sunt casatorit iar sotia mea are o fetita de 14 ani din prima casnicie care nu este pe numele meu si care locuieste impreuna cu sotia mea in Romania va rog sa-mi spuneti daca pot obfine alocatie aici si cum se poate proceda.Va multumesc.

 92. Buna ziua,
  Sotul meu lucreaza in Finlanda de 1 an de zile si pana in acest moment copiii au beneficiat doar de alocatia de stat din Romania de 42ron;am aflat de curand de existenta formularului 411 care le da dreptul copiilor sa primeasca alocatia din Finlanda, desi ei locuiesc cu mine in Romania.Va rog sa-mi spuneti daca este posibil ca dupa restituirea sumei primita in Romania in ultimele 12 luni,pt alocatia copiilor, sa putem beneficia retroactiv de alocatia din Finlanda.ultumesc!

 93. Buna ziua! Am un copil de 13 ani in custodia mea dupa divort. Fostul meu sot lucreaza in Franta cu acte in regula de cativa ani. Poate copilul meu beneficia de ceva de la statul francez? Si inca o rugaminte : cum pot sa ma asigur ca i se va plati pensia alimentara conform legii?

 94. buna seara,eu lucrez in italia cu contract de munca indeterminat,4 ani de cand facn asta.am o fetita de 4,ani jumatate si pana acum nu am facut nmk pentru alocatia ei.eu nu am cum sa plec in tara dupa acele formulare 401-411 exista vreo posibilitate sa l-e obtin de aici?sau trebuie sa merg eu personal in tara?

  • Buna,

   Daca inca nu ai gasit raspuns la problema ta,suna sau trimite un sms la nr meu 07x6x451x73,oltean viorica cluj residenta in Torino,iti pot da informatiile necesare fara ca tu sa te duci in Romania.
   Pe langa E411 eu am avut nevoie si de form E404 pentru fiul meu.
   Sanatate!

 95. Buna ziua!
  Sunt navigator si muncesc pentru un armator olandez de aproximativ 14 ani.Cum pot sa beneficiez de alocatii pentru copii(am doi baieti de 9 respectiv 14 ani) si pensie pentru mine.Ce acte imi trebuiesc?
  Multumesc anticipat!

 96. buna ziua va rog sa ma ajutati cu o informatie …daca am nascut in italia un copil ce acum are trei ani si nu am primit niciun ban pentruca nu am avut acte italiene cum procedez sami iau macar alocatia din romnia aici miau spus cami trebuie modelul e 411 cine trebuie sal completeze eu? sau in romania ?nam inteles nimic va rog sa ma ajutati

 97. Buna ziua.Acum doua luni am depus o cerere pentru formularul 411 in Romania pentru alocatia fetitei care in aprilie va implini 1 anisor .mentionez k eu lucrez in italia iar mama este in romania cu fetita.nu am primit pana acum nici un fel de alocatie. cei de la asistenta sociala mi au spus sa astept mult si bine pana voi primi alocatia.in aceasta situatie ce pot face?daca primim raspunsul dupa implinirea varstei de 1 anisor mai beneficiem de alocatia din urma?sau vom lua vreodata alocatia?

  • Buna Ionut,

   Raspuns nepotrivit din partea celor de la asistenta sociala,
   Alocatia de stat pentru fetita ta o vei primi ,chiar si din urma cu 5 ani,dar trebuie sa ai rabdare.
   Sapt trecuta am stat de vorba personal cu o romanca de la Brasov care a primit alocatia pentru fiul ei de 17 ani,din urma pe 5 ani si a asteptat mult, aproape doi ani.
   In dreptul meu din sept.2014, prin via telematica INPS Italia,trimite catre Romania form E411 si form E 404 si zilele trecute dupa 8 luni,Romania reuseste sa trimite raspunsul inapoi la INPS. si vor mai trece cate luni bune pana sa beneficiez de “assegno familiare” 2010-2014 perioada pe care am solicitat-o.
   Sanatate si sper ca v-am fost de folos prin tot ce am scris

 98. Buna ziua, sotul meu lucreaza legal in belgia , si-a scos toate actele necesare acolo. Peste ceva timp voi pleca si eu cu fetita. Ce acte am nevoie din Romania pt a primi alocatie in belgia si unde trebuie sa merg pt a le obtine, mentionez k suntem din bucuresti ….

 99. buna ziua,am un baietel de 2 ani si l-am nascut in italia,am avut niste probleme cu sotul meu knd eram insarcinata si am plecat la sora mea im italia si am nascut acolo.la doua luni mam intors cu el in Romania si iam depus dosarul de alocatie.si nici acum nu am primit nici un banut.mi se spune sa astept formularul din italia cat va mai dura pana atunci,e nevoie sa ma duc personal,dar unde ca nu ctiu,va rog sa mi raspundetii.

 100. am lucrat in germania 15 luni perioada 01 04 2013-01 06 2014 ca persoana fizica ,beneficiez de alocatie pt copii?Acum lucrez cu contract de munca in romania(detasat)in germania am 3 copii minori,pot beneficia de alocatie din partea statului german si din ce perioada?

 101. Nu va suparati am si eu o intrebare suntem in Italia de 8 ani avem un copil de 7 ani dar nici o data nu am putut lua alocatie bagam mereu acte pt arsegnii familiare dar nimik unde putem sa mergem mai exact.

 102. Bună ziua,
  Eu și soțul meu lucram de câțiva ani în Cehia și avem un copil de 11 luni. Aici alocații se dau numai copiilor din familii cu venituri mici. Am încercat sa depunem actele pentru alocație în România (Buzău) dar ne-au refuzat, motivând ca trebuie sa depunem actele în țara unde ne desfășurăm activitatea sau sa venim cu o negație de acolo. Este normal? Din câte înțeleg, sa cerem alocație în Cehia este un drept, nu o obligație. Va rog să-mi spuneți dacă am sau nu dreptate și cui as putea sa ma adresez pentru soluționarea problemei, ținând cont ca mai avem destul de puțin timp la dispoziție. Mulțumesc!

 103. Buna ziua. Sunt mama a doi copii cu varste de 7 ani respectiv de 10luni. Sotul lucreaza de 6 ani in Anglia. Nu a pr primit nici un beneficiu pt copii acolo. Aici, in Romania, copii primesc doar alocatia de stat. Intrebarea mea este: daca optam pentru alocatia europeana iar in viitor va fi posibil sa ne mutam si noi acolo, va trebui sa facem alte acte pentru alocatia copiilor ca sa o primim in Anglia? Multumesc anticipat.

   • Buna ziua. Sunt mama unu copil care este in romania si doresc sa stiu daca pot benificia de alocatia europeana pentru copii. Mentoren ca sunt in Germania din 2012 si pana in prezent lucrez am si rezidenta . In urma cu pat ru ani am divortat si de comun acord am hotarat ca copilul sa ramana in incredere tatalui. EU doresc aceeasta alocatie pentru copilul meu chiar daca va benificia si fost sot.eu am completa Formulare pentru alocatie si mia venit raspuns din partea celor care se oau pa cu alocatia pentru copii si au spus ca fostul sot poate sa faca aceeasta cerere, dar fostul sot nu a lucrat nici o zi in germania. Va rog frumos sa imi spuneti cum sa fac sa primesc acesti bani pentru copilul meu si ce trebuie sa fac.eu doresc sa ai ajut pe ei care sunt acasa in romania nu pentru mine vreau. Astept raspuns va multumesc mult

 104. sotul meu a lucrat 5 ani legal in italia am facut actele pt alocatie europeana anul trecut ,pt perioada cat a fost in somaj a primit alocatia dar angajatorul unde a lucrat spune ca mai dureaza de 6 luni tot dureaza.an prezent sotul meu lucreaza de 3 luni an romania.avem sanse sa mai primim alocatia pt perioada respectiva sau unde sa ne adresam

 105. Sotul meu a lucrat 5 ani legal in Italia ,am depus actele pentru alocatie europeana in octombrie 2014 ,sotul meu avand resedinta acolo in momentul in care a depus actele.
  Cat a fost in somaj a primit alocatia ,dar angajatorul de sase luni tot spune ca dureaza .Sotul meu este acum in Romania , mai avem sanse sa primim bani de la angajator sau trebuie sa angajam un avocat.

 106. Buna ziua.tatal meu este plecat in germania si vrea sa faca actele pt alocatie europeana.pt mine si fratele meu.daca eu m am retras de la facultate in decembrie.pot sa primesc alocatia pe anul precedent?adica pe primul an de facultate care l-am terminat.

 107. Buna ziua.
  Va rog sa ma ajutati sa inteleg daca copiii mei pot beneficia sau nu de alocatie de stat din Italia, tinand cont ca sotul meu- tatal lor- lucreaza de un an si jumatate in Italia. Este angajat la o firma in Romania – o firma care se ocupa cu recrutarea fortei de munca, dar este detasat si activitatea si-o desfasoara acolo.
  Mentionez ca avem 3 copii si in aceasta perioada au primit alocatia in RO. Daca ar fi posibil sa primeasca din Italia, la cuantumul legal din It., care sunt demersurile ?
  Multumesc anticipat pentru lamurire !!!

 108. Mama mea lucreaza in Germania de anul trecut si primesc alocatie. Pana la ce varsta se primeste alocatie ? Mentionez ca acum sunt la facultate si am 22 ani. Daca m-as angaja in tara mai beneficiez de alocatie ?

 109. Bună ziua am și eu o întrebare locuiesc cu soțul și băiatul nostru în Franța de 6 ani am renunțat la alocatia din România pentru cea de aici însă statul francez nu da alocație la famille cu un singur copil numai un ajutor la început anului școlar precizat că eu cu soțul lucram cu acte ce putem face pentru a beneficia de alocatia de stat

 110. Buna ziua sunt plecata in uk si am o rugaminte ce hartie trebuie trimisa in romania pentru inputernicirea cuiva de a putea lua alocatia copilului meu va multumesc

 111. Buna ziua,
  As avea si eu o intrebare in legatura cu alocatiile acestea. eu locuiesc in Singapore si am doi copii, baietel de 6 ani si fetita de 18 luni, doar sotul meu lucreaza si nu se da nici un fel de ajutor de la stat copiilor. Doar copiii cu cetatenie aici au un ajutir la nastere si apoi nu mai au. Este posibil ca si copiii mei sa ia alocatia din Romania? Sunt cetateni romani cu cert de nastere si pasapoarte romane. Va multumesc anticipat!

 112. buna seara, am o fetita de 2 ani, ne.am retras in romania din italia acum 1 an si pentru a recupera alocatia fetei a trebuit sa trimit la inps din italia formularul E411 , nu inteleg de ce nu imi raspunde , in italia nu am muncit cu contract nici eu nici sotul, si nu am luat alocatia la fata . cei de la directia muncii au trimis de 2 ori acest formular ca sa.mi raspunda sa pot recupera alocatia din urma . va rog daca puteti sami dati cateva informatii sa ma sfatuiti . multumesc anticipat

 113. Buna ziua,
  lucrez in Italia de 15 ani eu si sotia, sunt artigian cu P.IVA din 2004 nevasta nu lucrează din 2009 avem copii unul de 14 ani si cel mic de 5 ani născuți in Italia, nu am primit alocația de cand suntem în italia deoarece commercialistul zice ca nu putem beneficia de alocații pentru ca sunt artigian.
  Este adevărat?
  Mulțumesc!

 114. buna ziua am o fetita nascuta in spania in 2003..nu am cerut niciodata alocatie din romania .Am luat citeva luni din spania pina a implinit virsta de 3 ani . Pot cere retroactiv alocatia pentru fetita’ Noi sintem in spania si salariile noastre depasesc salariul minim si nu beneficiem de nimic pentru ea . va multumesc

 115. DOMNUL AVOCAT,AM NEVOIE DE AJUTORUL D-VOASTRA!!!SOTUL MEU PRIN 2006 A FACUT UN ABONAMENT CU ORANGE.DUPA TERMINAREA ABONAMENTULUI PE 2 ANI ,COMPANIA A PRELUNGIT ABONAMENTUL FARA SA SOLICITE APROBAREA SOTULUI MEU.DUPA ATATIA ANI NE TOT SUNA O COMPANIE RECUPERATOARE ,AMENINTANDU-NE SI PRIN SCRISORI CU EXECUTARE SILITA PT SUMA DE 1200 RONI (DE UNDE S-A STRANS ACEASTA SUMA ENORMA?)TIN SA MENTIONEZ CA SOTUL MEU ESTE FOARTE BOLNAV (DE CANCER)SI IN URMA AMENINTARILOR S-A IMBOLNAVIT SI CU INIMA SI IMI ESTE TARE FRICA cA V-A FACE UN ATAC DE CORD.LA CE TREBUIE SA NE ASTEPTAM SI CE PUTEM FACE.

 116. buna ziua va rog frumos sa imi raspundeti si mie la o intrebare eu am lucrat in agricultura in Germania 4 ani primul an 2 luni iar apoi cite o luna pe an eu pot sa primesc alocatie avind 2 fete de 17 si respectiv 19 ani precizez ca de fiecare data am lucrat cu contract va multumesc si astept raspuns

 117. Buna ziua!As avea si eu o intrebare.Eu lucrez de 2luni in Austria.Sotul locuieste in Ro cu cei 2copilasi.As putea sa i-au alocatie pentru copil si ce acte imi trebuie?sau dupa cat timp pot sa beneficiez de alocatie.Mii de multumiri

 118. Am primit alocatie pana in luna iunie 2015.copilul a intrat la facultate ,care sunt demersurile pentru a primii mai departe alocatia in germania,ce acte am nevoie

 119. Buna ziua am si eu o intrebare sotul meu lucreaza in germania cu contract nelimitat eu sunt in germania cu copii dar vreau sa plecam in Romania sotu ramane sa munceasca aici daca eu plec cu copilul in tara mai pot lua alocatia va multumes frumos

 120. Buna ziua! am depus cererea e 411 si am primis raspuns,dar ni sa zis ca nu avem dreptul la alocatie din urma ,doar pe 12 luni,fetita are8 ani si nu a primit nici o alocatie nici in Romania nici in strainatate,nu mai avem nici o legatura si nici o asigurare in strainatate suntem in Romania de mai bine de un ani si am inceput activitatea aici .asept un raspuns urgent va rog cu ce drepturi avem,totusi nu e dreptul fetitei sa isi primeasca alocatia daca nu a primit nici de acolo apsolut nimic.multumesc!

 121. Buna ziua eu lucrez in Italia am făcut toate documentele PTR alocația copilului in Italia mi-a dat alocația din urma cu 6 ani de când lucrez asigurata dar copilul meu lua alocația si in România ! Ce se întâmpla acum? Trebuie sa returnez înapoi sau e bine așa? Spuneți-mi cum trebuie sa fac?

  • Buna ziua eu lucrez in Italia am făcut toate documentele PTR alocația copilului in Italia mi-a dat alocația din urma cu 6 ani de când lucrez asigurata dar copilul meu lua alocația si in România ! Ce se întâmpla acum? Trebuie sa returnez înapoi sau e bine așa? Spuneți-mi cum trebuie sa fac?

   • Buna .Am și eu o întrebare.referitor la alocație europeană.eu lucrez in Austria.Care sunt demersurile pt dosar.din Romania mi sa spus .Că de aici din Austria trebuie ori sa duc ori sa trimită formularul e 411 complectat și ștampilat.dar
    E un haos total.cum as putea sa fac? Mulțumesc

 122. Buna seara. Va rog sa ma ajutati cu o informatie. Sunt divortata, locuiesc in Romania cu cei doi copii minori, incredintati legal mie, iar fostul sot, italian, locuieste si lucreaza in Italia. Anul trecut mi-a trimis spre completare formularul E 411 motivand ca il ajuta la o scutire de taxe la salariu. Este posibil sa primeasca alocatia sau vreo diferenta pt.alocatia copiilor. El mi-a spus ca nu este posibil sa primeasca alocatia in Italia deoarece suntem divortati iar copii locuiesc aici.
  Va multumesc, cu respect.

 123. Bună seara, va rog frumos dacă se poate sa îmi spuneți unde trebuie sa ajung pentru a completa acest formular și ce acte am nevoie. Sunt din București, soțul meu lucrează în Anglia și la sfârșitul lunii plec și eu cu cei 2 copii. O adresa unde pot ajunge. Va mulțumesc anticipat!

 124. Buna ziua domnule avocat !Am si eu o intrebare ,eu am divortat de sotul meu el lucreaza cu contract de munca in Germania,inpreuna avem doi copii 19 si 17 ani,care prin hotarire judecatoreasca mi s-au incredintat mie in intretinere ,as dori sa intreb daca copii beneficiaza de alocatie de Germania Va multumesc!0756924xxx

 125. Buna seara. Am si eu o intrebare. Daca sotul meu lucreaza in germania de 4 ani cu ghiverba putem beneficia de alocatia pentru copil?

 126. Buna ziua,am un copil de 5 luni in Spania si vrem sa bagam alocatia in Romania dar problema este ca in Spania spun ca formularu e 411 trebuie sa il aduc din Romania si in Romania imi spun ca trebuie sa il dea spanioli. Cine trebuie sa imi dea formularu E411 ?

  • Buna ziua. Va sfatuiesc sa nu va apucati sa le depuneti dvs incomplet fiindca s-ar putea sa faceti mai mult rau. O sa va rog, sunati al 0314124888 pentru deschiderea dosarului de alocatie. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 127. Buna ziua eu am lucrar in Italia din 2012 pana la sfarsitul lui 2014 dupa ce am ramas insarcinata.Fata s-a nacut in mai 2015 cand eu eram in somaj dupa care am intrat in maternitate.Acum am auzit si eu de aceasta lege as vrea sa stiu daca pot sa beneficiez de alocatie pt. fata.Noi suntem in Italia iar tatal fetitei lucreaza in negru.Trebuie sa mentionez ca nu suntem casatoriti dar locuim impreuna..Va multumesc.Nr de tel 003932779xxx

 128. Va rog mult sami raspundeti la intrebare. EU locuiesc in germania de 2 ani si am 2 copii ei au cetatenie germana si romana ,ei primesc Alocatie de aici in acest caz poate sa primeasca si Alocatia din Romania .Va multumesc.

 129. Buna ziua,va rog sa imi raspundeti la intrebare.Eu am divortat fostul sot lucreaza in germania cu contract de munca avem doi copii impreuna in urma divortului copii mi s-au incredintat mie,as dori sa intreb daca copii pot beneficia de alocatie de germania

 130. Buna seara,

  De vreo cateva zile am aflat si eu despre aceasta alocatie europeana si as dori sa va intreb daca se acorda si retroactiv? Daca da, pentru ce perioada de timp din urma se acorda? Sotul meu lucreaza pentru o firma internationala si pana in iunie 2014 a beneficiat de contract international si de atunci si pana in momentul de fata beneficiaza de contract romanesc. Cand a intrebat pt ce tara lucreaza a primit urmatoarele: “Your contract was an International contract which was subject to Swiss Law by reason of
  the international nature of the contract of employment.” El a beneficiat de acest contract international din aprilie 2012 pana in iunie 2014, am putea primi retroactiv, pt aceasta perioada de timp, alocatia europeana? Ce demersuri trebuie facute in acest caz? Va multumesc!

  • EU SUNT IN ITALIA DE 8 ANI AM DOI COPII UNUL DIN PRIMA CASATORIE IN VARSTA DE 14 ANI SÌ UN ALT BAIETEL DE 5 ANI CEL MARE E NASCUT IN ROMANIA IAR CEL MIC IN ITALIA AM LUAT ALOCATIA LA CEL MARE PANA ANUL TRECUT IN ROMANIA DAR ACUM MI-AU SUSPENDAT-O DIN CAUZA CA COPILUL E LA SCOALA AICI SI CA EU AS LUA ALOCATIA DIN ITALIA DAR NU E ADEVARAT NU POT SA I-AU NICI PENTRU CEL MIC DE OARECE EU NU LUCREZ CU CONTRACT DE MUNCA CE POT SA FAC CA COPII MEI SA BENEFICIEZE DE ALOCATIA EUROPEANA VA ROG AJUTATI-MA

 131. Buna ziua,eu am nascut in Anglia dar nu amdepus actele necesare pentru alocatie deoarece m-am intors in tara. Aici cand am depus actele imi spun ca imi trebuia sa le depun acolo.Am 4 luni decand tot ma amana cu alocatia. Numai inteleg nimic odata ce nu am depus acolo nu trebuie sa imi acorde tara natala alocatia? Am depus toate actele necesare.
  Va multumesc!

 132. Buna ziua am depus dosarul de alocatie si nea spun ca vom primi doar de cand am depus dosarul copilu find nascut in Spania nu ni se da din urma?

 133. Buna seara! As dori sa va intreb,va rog cum se procedeaza intr-o situatie.Sunt casatorita,iar sotul meu lucreaza in strainatate,mai exact in Franta.Eu locuiesc cu fetita noastra de 1 an si 4 luni in Romania,de unde primesc alocatia si prenatal.Intrebarea mea ar fi,daca sotul meu depune actele acolo pentru alocatie,aici in romania imi opreste si prenatalul sau doar alocatia.Si daca se opreste automat sau trebuie sa ma prezint eu undeva!.Va multumesc! Nr de tel e 0760496646

 134. Buna ziua Dl.Cuculis,

  Personal muncesc cu contract de munca pentru perioada nedeterminata in ARABIA SAUDITA si am 3 ani de munca pana acum . Sunt cu famila mea aici ( sotie si copil de 5 ani) de la inceputul contractului . Copilul primeste alocatia in Romania.

  1.Pot primi alta alocatie corespunzatoare prin formularul E411 ?
  2. Exista posibilitatea de a primi alta alocatie aferenta altui formular pentru cei care lucreaza in alte state decat cele din comunitatea europeana ?

  Va multumesc anticipat pentru rapunsul dvs.

 135. buna seara,eu pe 1 dec plec cu contract de munca perrioada nedeterminata in Germania.Ptr a depune cerere ptr alocatie in Germania,îmi trebuiesc acte de la serviciul alocatii sector 4,sau depun direct acolo certificatele copiilor si formularul lor?multumesc si astept un raspuns

 136. Buna ziua!Sotul meu a facut demersurile pentru diferenta de alocatie in Italia de 2 luni si nu am primit nici un raspuns. Acum,cei din Italia imi cer sa fac eu demersuri in Romania si am aflat ca nu pot pana nu primesc din Italia formularele E 411 si E 401.Ce pot sa fac? va multumesc!

 137. Bună seara!Am și eu o întrebare!am doi copii și sunt în grija părinților în România,eu și soțul lucram în anglia cu acte în regula!ce trebuie sa facem sa primim și noi alocația și pt părinți ajutor?va multumesc

 138. buna ziua as dori sa stiu daca pot sai fac alocatie europeana copiluli meu lucrez in anglia de doi ani si sunt despartit de mama copilului comcubina mea , si copilu e la mine acasa in romania as dori sa stiu daca pot sai fac alocatia europeana si de putin ajutor in legatura cu actele daca se poate va multumesc anticipat !

 139. Buna ziua as avea si eu o intrebarè
  Din 2005 a fost blocata alocatia copiilor
  Noi nu am beneficiat de alocatie in Italia si as dori sa stiu daca statul roman le da banii de cind a fost oprita alocatia in 2005 Pina in prezent?
  Sau cum functioneaza?
  Va multumesc

 140. este foarte greu cu formularele E411, am lucrat 7 ani in italia, am primit alocatiile acolopt. cei 2 copii, in martie 2015 am revenit in tara definitiv, in iulie 2015 am facut cererea pt FAIMOSUL FORMULAR E411, din italia nu a ajuns nici un raspuns, am trimis persoanae familiare la inps in provincia respectiva, am sunt personal cu toate datele mele personale,, RASPUNS.:nu se pot da asemenea informatii decat persoanei in cauza!!! la casa judeteana pt alocatii ni se spune permanent ca din italia nu au primit nici un raspuns!!!!!
  MA POATE AJUTA CINEVA??

 141. Buna ziua. Lucrez cu acte in regula in Franța , am o fetița de 3 ani care locuiește in România cu soția mea. Am încercat sa iau legătura cu cei de la serviciul de alocatii(CAF) care mi au zis:fetita nu pot avea dreptul la alocația din Franța pentru ca nu locuiește in Franța. Ce trebuie sa fac pentru a obține acest drept,pentru ca știu ca nu au dreptate? Mulțumesc.

 142. Buna ziua. As dori sa stiu daca mai pot lua alocatie in continuare in Italia. Am luat pana in anul 2014 cand am implinit 18 ani. Am dreptul la alocatie in continuare daca sunt la facultate? Sunt anul 2 la facultate si am 20 ani. Pana la ce varsta se poate lua alocatia?
  Multumesc.

 143. AVETI NEVOIE DE UN FORMULAR E 411 (SAU ADEVERINTA)DE LA AJPIS-UL DIN JUDETUL DVS.
  ODATA CU DEPUNEREA CERERII IN VEDEREA ELIBERAREA ACSTUI FORMULAR E411 ALOCATIA DE STAT VISE VA SUSPENDA . DE REGULA ESTE NEVOIE SI DE UN FORMULAR E 401 CARE SE ELIBEREAZA DE SERVICUL DE EVIDENTA POPULATIEI UNDE ESTE ARONDATA LOCALITATEA DE DOMICILIU.

 144. Buna ziua am si eu o intrebare, de un an am revenit in romania am un copil nascut din tata italian,copilu are dubla cetatenie,nu mai locuesc in italia,copilul este cu mine in romania, venit legal, am depus toate actele la protectia copilui pt alocatie de stat, menionez ca nu am primit alocatie niciodata in italia,de un an tot ma amana ca nu primes aviz din italia ca nu iau alocatie,am dat declaratie pe propria raspundere notariala ca nu primesc alocatie in italia, ce sfat puteti sa-mi dati .Cu stima alina

 145. Daca in perioada 2009-2014 am lucrat in strainatate, dar nu am solicitat alocatia europeana ptr copii mei din Romania, mai pot sa cer acum sa imi fie restituite aceste alocatii ?

 146. buna ziua. sotul meu a lucrat in italia din 2014 pana in iunie 2015 . in luna iunie 2015 , ianinte de a veni acasa definitiv ,a depus actele pentru alocatie la inps italia si pe toata perioada pana acum a tinut legatura telefonic si prin email cu un angajat de acolo.
  in cele din urma ne-a venit acceptul de la inps si acum , dupa spuselor lor, ar trebui sa mearga personal sa depuna acel accept la inps si la firmele unde a lucrat in perioada aceasta pentru a ne vira banii in cont.
  intrebarea mea este daca este obligatoriu ca el sa inmaneze personal acel accept, sau o poate face si prin email ?
  va multumesc

 147. Buna ziua,
  Momentan lucrez in Austria ,legal ca si persoana independenta de un1 an. Dar as dori sa termin cu Austria,insa nu am beneficiat de alocatia copiilor, am 2 copii. Daca renunt sa mai lucrez primesc retrospectiv banii cuveniti pe un an de zile. Ma puteti ajuta contra-cost. Este ft greu de obtinut E 411 si E401 cu stampila.
  Multumesc

 148. Bună ziua ,am o întrebare la dvs. eu am lucrat în Austria aproape 2 ani, după care am rămas fără loc de munca,acum sunt însărcinată în luna a 3 și primesc foarte puțini bani de la forțele de muncă…știți cumva dacă as mai putea primi ceva ajutor? Sunt sigura ca am dreptul la mai mult dar nu știu care îmi sunt drepturile….Va mulțumesc anticipat

 149. Buna ziua ,locuiesc in Italia am 2 fete iar sotul meu e muncitor independent.As vrea sa va intreb daca avem dreptul la alocatie europeana si daca da ce ar trebui sa facem .Precizez ca nu am beneficiat de alocatie din Romania. Va multumesc

 150. buna ziua ,am lucrat timp de trei ani in Germania am un copil de doi ani jumate cum pot optine o alocatie de acolo. multumesc

 151. Am o intrebare. Muncesc in Italia. Sunt din R,M. Sunt divortata am la intretinere doi copii minori. Detin pasaport romin. As pute beneficia de alicatii pentru copii di italia. Unde sa mavadresez,ce si cum sa procedez

 152. Buna ziua ! Locuiesc impreuna cu sotul meu si fetita mea de 7 luni in Austria.Am aflat ca pentru a beneficia de alocatie in aceasta tara trebuie completat folmularul e411 in Ro.Am mers in tara la AJPIS-ul din jutetul Iasi si am cerut acest formular insistent.Doamna de acolo a spus ca nu este nevoie pentru Austria deoarece ,spune ea,demersurie trebuie facute de cei de aici din Austri.Va rog frumos sa ma lamuriti in directia asta!Multumesc!

 153. Bună ziua,o intrebare.Fiul meu lucrează în Germania de trei ani iar fiica lui locuiește în România cu bunica(eu)este divorțat iar soția este grecoaica,fetita este în custodia tatălui,in Germania i s-a spus că nu poate să ia alocație fiindcă nu locuiește cea mică acolo,daca puteți să îmi da-ti o informație în legătură cu asta va mulțumesc

 154. Buna ziua ma numesc maria sotul meu lucrea a in austria de 4ani are contract de munca cu 11 ore pe saptamna pe contract ai bagat ca spalator de geam copii as cu mine in roo am ceva sanse la alocatie baiatu face 7ani si fata 4 astep raspuns multumeesc

 155. buna ziua ! sotul meu lucreaza in Italia de un an de zile si am dori sa stim daca copii nostri (doi) pot beneficia de alocatie din italia si cum trebuie sa procedam .

 156. Buna ziua,sotul meu a lucrat 6 luni in Germania legal,cu contract ,iar din 3 oct lucreaza in Franta,legal,cu contract de munca.Seful lui din Franta nu i-a spus nimic daca ar avea dreptul sau nu sa ia alocatie pt cei 2 copiii studenti la stat si care au 22 respectiv 19 ani.Am inteles ca din Germania ar avea dreptul,a lucrat apr-sept 2016.Va rog respectuos sa imi raspundeti,v-am mai scris .

 157. Buna seara,lucrez in Italia din 2013 cu intermitente și de 2 ani am contract pe perioada indeterminata,as dori sa stiu daca fiul meu are dreptul la alocație .Menționez că este student in Romania și are 22ani.Aștept un răspuns.

 158. BUNA ZIUA AS AVEA SI EU O INTRBARE SOTUL MEU LUCREAZA IN LUXEMBUR EU SUNT IN TARA CU COPII AM COMPLETAT FORMULARILE 411 401LEAM TRIMIS CAT TREBUIE SA ASTEPT MULTUMESC

 159. Buna ziua, am 23 de ani si sunt la o facultate de stat in Romania , mama mea lucreaza in italia de 4 ani si pana acum n uam stiut de aceasta alocatie, oare mai e posibil sa primesc la varsta mea ? Multumesc

 160. Bună ziua,
  Sora mea a lucrat 11 luni în Marea Britanie și, ulterior, 3 luni în România. Acum a născut. Întrebarea mea este dacă poate beneficia de indemnizație pentru creșterea copilului până la 2 ani.
  Vă mulțumesc.

 161. Buna ziua,
  Imi puteti spune va rog daca Elvetia acorda diferenta de alocatie fata de cea din Romania?
  Am aflat de alocatia europeana dupa ce am depus dosarul de alocatie in Romania.Am incercat sa anulam alocatia din Romania (prima plata prevazuta acum in luna martie) insa fara succes (eterna lupta cu birocratia romaneasca…) si din cate am inteles statul elvetian nu plateste diferentele dintre alocatii.
  Mentionez ca sotul meu lucreaza de cativa ani cu contract legal in Elvetia pe perioada nedeterminata.
  Va multumesc!

 162. Buna ziua,
  Fiica mea este casatorita cu un cetatean portughez si au un fiu nascut in Elvetia in octombrie 2016.Ei au contract ptr. 2017 si lucreaza amandoi iar ptr. baietel primesc alocatie din Elvetia.Intentioneaza ca anul viitor sa se intoarca in tara si sa mai aibe un copil .Poate beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului in Romania din contributia de anul acesta si anul trecut din Elvetia ? Ce documente ar trebui sa solicite de la angajatorul elvetian?

 163. buna /am in baiat se 12 ani .sunt despartita de tatal lui de zece ani nu am fost casatoriti .copilul este pe numele lui dar locuieste cu mine.mi.am gasit ceva legal de munca in Austria as putea beneficia de alocatia europeana-

 164. Buna ziua /am depus actele pentru alocatia europeana de2 ani dar nu am primit nici un raspuns/cat timp trebuie sa asteptam?multumesc frumos

 165. Buna ziua.As dori sa imi obtin si eu aceasta alocatie europeana sunt la facultate si abia acum am aflat de aceasta alocatie parinti lucreaza in Spania legal cu contract.De unde pot sa imi obtin formularul?

 166. Buna ziua! Tatal meu lucreaza in strainatate cu contract de munca legal de 6ani. Am inteles ca aceasta alocatie se acordă pentru copiii care sunt la studii chiar si pana la varsta de 26 de ani (daca fac facultatea de medicina sau doctorat). Pana acum am primit alocatia dar anul aceasta m-am angajat si, avand in vedere ca dupa fiecare vacanta de vara acele formulare trebuie resemnate pentru a dovedi ca inca sunt la studii si anul acesta tatal meu a primit formularele pentru a le semna. Mentionez ca lucrez din luna Mai. In aceste conditii, as mai avea dreptul la alocatia europeana? Eu sunt in anul 2 de Master.
  Multumesc!

 167. Buna ziua as avea si eu o intrebare.Eu am depus dosarul pentru alocatie de stat mi-ai trimis decizia pe data de 17 octombrie,in ea scria ca mi-au respins-o pentru ca am alta activitate profesionala in Italia unde am lucrat pana pe data de 31.03.2016 astăzi am facut contestație deoarece eu numai lucrez in Italia si cei de acolo mi-au mi-ai spus ca nu am dreptul la alocație ca nu sunt rezidenta 3 ani in provincia de Trento.Daca soțul lucrează poate sa să depună el actele pentru alocatie europeană?Assegno familiar este acelasi cu E411?Multumesc

 168. Buna ziua am si eu.o intrebare unde trebuie depus formularul E411 soțul a facut E401 dar nu si 411 si alocatie de stat din Romania nu imi da deoarece am lucrat in Italia si soțul lucrează acolo?Imi puteti da un răspuns

 169. Buna ziua, as avea si eu o întrebare. Trăiesc in Italia de 16 ani si sunt fără munca din Ianuarie 2015. In Octombrie 2016 am născut fata iar in August 2017 am depus dosarul pentru alocație in România. Mi s-a răspuns in zilele trecute cu un refuz comunicând ca trebuia sa cer alocația europeană in Italia. Cum pot cere alocația in Italia dacă nu muncesc?
  Va mulțumesc foarte mult.

  PS. Tatăl fetei este italian

 170. Buna ziua am și eu o întrebare,sant in Italia și vreau să fac alocația pentru copii,dar îmi cere din Romania formularul E411,ce trebuie să fac sa-obtin trebuie sa vin eu in Romania sau eu un alt mod de-al obține?
  Mulțumesc

 171. Buna ziua spunetimi varog vrem sa ne informam mai bine ,sotul meu lucreaza legal in belgiea de doi ani amu jumatate de an am venit si eu cu trei copii ,alocatiea se socuate de cind lucreaza sotu sau de cind am venit eu cu copii va multumesc.

 172. Buna seara
  Lucrez legal in Spania de 10 ani .Am o fetita care a locuit in romania pana la varsta de 11 ani,la tatal sau.am divortat si .de 3 ani copila,locuieste cu mine in Spania si cu noul sot.pt a cere alocatie unde sa ma adresez?in Romania unde a locuit copilul? Sau unde am eu domiciliul sau in spania ?

 173. Buna seara . Am solicitat in tara alocatia pentru fata dar acum ne spune ca trebuie sa ducem acte cum ca nu avem dreptul aici la nici un fel de ajutor pentru fata. Am facut cererea si ne-au dat un negativ in care specifica caci nu avem dreptul la nici un ajutor in Madrid. Dar acum ne cere formularul E411,cei din tara imi spun ca trebuie sa il solicit aici iar cei de aici de la Seguridad social imi spun ca trebuie solicitat de catre instititia competenta din tara. Ce trebuie sa fac

 174. Buna ziua am muncit 3 ani în mara Britanie mai pot beneficia da alocația din mara Britanie dacă a ieșit din euniuna europene am si insurăs număr

 175. Buna ziua. Am un baietel 7 luni care este nascut in Spania. Din spania nu am beneficiat de nici un fel de ajutor / alocatie/ imdemnizatie. Ne.am intors in romania de cand avea baiatul 4 luni am tradus actele ( certificat) si am depus dosarul de alocatie. Ptoblena este ca mi s.a spus de la primarie ca nu voi primi alocatie din urma.
  Cum pot proceda sa primesc alocatia din urmă
  La dosarul de alocatie mi sa cerut : Certificatul baiatului ,Buletinele larintilor (nu suntem casatoriti cu acte), NIE (actele din spania) si adresa unde am locuit in spania.
  Va multumesc frumos. Astept un raspuns

 176. Buna ziua ,
  Alocatia europeana poate fi virata pe cardul parintelui in grija caruia sunt copiii in Romania? Sotul lucreaza legal in Germania si e doreste primirea alocatia in contul mamei care locuieste cu copiii in Romania. Multumesc!
  O zi frumoasa!

 177. Sunt medic lucrez in Franta din anul 2012, am o fetita nascuta pe 1 octombrie 2018, tatal este francez dar nu suntem casatoriti, fetita ia alocatie normala din Romania pentru ca statul francez a refuzat sa-mi acorde pe motiv ca depasesc veniturile.
  Doresc sa va intreb pot renunta la aceasta alocatie si sa beneficiez de alocatie europeana conform formularului E411.
  Mentionez ca fetita este cu mine in Franta iar eu de curand am obtinut si cetatenia franceza.
  In speranta obtinerii unui raspuns din partea dv. va multumesc anticipat.
  Cu stima,
  Dr.Rogoz Bianca-Loredana

 178. Buna seara lucrez in italia cu contract indeterminat si mi sa comunicat ca fetita minora din romania nu mai are drept la alocatie din ITALIA cu noua lege din martie 2022.MULTUMESC MULT seara buna

  • Bună Anca in aceași situație sunt și eu cu alocația din păcate pt.noi momentan nu vom mai beneficia de alocație și deduceri fiscale în Italia pt copii care nu au rezidență aicea și sunt in țară,am fost la Inps am sunat la caf Acli asta este legea din 1 martie

 179. Bună ziua, soțul meu lucrează în Belgia legal din februarie 2021. Eu sunt angajata în România și avem 4 copii minori care beneficiază de alocație în tara. Cum putem sa primim alocatia di Belgia?

 180. Bună ziua,

  Vă scriu în numele unei prietene cu soțul lucrând în Belgia și care are un băiat student.
  Pentru acesta, primește de la autoritățile din Belgia Formularul pentru Alocația europeană, dar fiind editat în limba franceză, secretariatul facultății refuză să-l valideze pe motiv că nu este editat în limba română sau engleză.
  Nu consider că este corect.
  Vă sunt recunoscător pentru un sfat.

  Numărul de telefon al dnei în cauză, este: 0799279909 (Cătălina)

  Mulțumesc anticipat

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.