Stingerea Debitului – Ce Fac Daca Sunt Executat Silit Desi Am Platit Creditul – Debitul

Cu debitul platit INTEGRAL fata de recuperatorul de creante, debitorului i s-a scos casa la vanzare

Si atunci aceasta situatie a dat nastere intrebarilor legitime referitoare la ce faci daca totusi ti-ai platit datoria si esti executat silit in continuare?

Stingerea debitului prin contestatie la executare, vedeti UPDATE August 2022 in finalul articolului.

Stingerea Debitului executat silit se poate obtine in baza unui proces verbal de stingere a executarii silite, emis de catre executor insa la cererea debitorului, atunci cand executorul “uita” sa faca asta.

Daca executorul judecatoresc totusi nu constata stingerea debitului si actualizeaza in continuare dobanzile ilegale ale recuperatorilor atunci aveti dreptul sa formulati o contestatie la executarea silita.

Pentru situatii de urgenta ce tin de execuarea silita pornita in mod ilegal, aveti contactul rapid:

Sunteti executat silit? Completati formularul de mai jos pentru a vedea cum puteti contesta executarea silita!

Caz revoltator prin care recuperatorul PROSPEROCAPITAL SARL ii scoate casa la vanzare unui debitor cand de fapt acesta nu mai avea nimic de plata – Stingerea Debitului executat silit.

Cazul de mai jos, referitor la stingerea debitului executat silit in mod ilegal de catre recuperatorul de creante Prosperocapital SARL , aduce sau readuce in discutie modul abuziv sau chiar ILEGAL in care recuperatorii pun in executare silita creante fara sa verifice legalitatea lor iar Executarea silita se prescrie si ei tot insista ca ar fi legala.

O somatie de executare silita emisa pe numele debitorului il anunta prin somatia imobiliara ca incepe procedura de vanzare a casei acestuia, asa cum aratam mai jos , desi isi achitase debitul in mod integral.

Revenim si spunem din nou ca recuperatorii de creante nu pot pune dobanzi.

Observati mai jos cum in anul 2018, debitorul primeste o somatie imobiliara prin care este somat sa-si plateasca debitul care in realitate era inexistent, altfel riscand vanzarea casei.

somatia imobiliara stingerea debitului

Ce reprezinta stingerea debitului pus in executare silita? V.S Incetarea executarii silite!

Stingerea debitului executat silit reprezinta de fapt momentul la care executorul judecatoresc trebuie sa ia act de faptul ca toata suma pusa in executare silita este platita si sa emita o incheiere de incetare a executarii silite.

Incetarea executarii silite pe de alta parte poate fi obtinuta nu doar prin stingerea debitului ca urmare a platii dar chiar Drepturile debitorului in executarea silita arata ca daca recuperatorul de creante solicita adaugarea unor dobanzi, ca in cazul de fata, executorul ar trebui sa refuze actualizarea debitului sa emita o incheiere de stingere a datoriei si nu sa actioneze asa cum a actionat executorul Prodea Ioan Adrian din cadrul BEJA Herlea Romulus si Prodea Ioan Adrian, emitand o somatie imobiliara de vanzare a bunului debitorului, in mod evident ILEGAL.

Prin Instiintarea de  executare silita emisa de catre recuperatorul PROSPEROCAPITAL SARL, s-a ajuns la situatia in care daca debitorul nu ar fi contestat aceste acte de executare i s-ar fi vandut casa fara sa mai poata face ceva.

Ce fac daca sunt executat silit dar am platit datoria? Vedeti explicatiile video , mai jos:

Daca ati platit datoria si practic ati ajuns sa fi achitat suma integrala din somatia emisa initial, datoria ar trebui sa fie stinsa.

Motive pentru stingerea debitului – Povestea debitorului executat silit si aproape lasat fara casa!!

In randurile de mai jos gasiti motivele invocate in contestatia la execuatre pentru inchiderea debitului in functie de ordinea stingerii datoriei conform codului civil.

Atentie insa – modurile de stingere a datoriilor NU sunt aplicabile cand vine vorba despre o executare silita a recuperatorilor de creante.

Ordinea de incasare a debitelor deriva doar din actul de execuatre silita iar creanta principala NU mai poate avea dobanzi suplimentare adaugate de catre recuperator.

Ce a invocat debitorul executat silit in contestatia la executare silita pentru a reusi sa anuleze executarea si sa constate stins debitul?

Contract cu banca semnat in 2008 !

Fata de contractul de credit incheiat cu BancPost in anul 2008 este de precizat faptul ca in anul 2011 a intervenit o cesiune a creantei catre Efg Europe Funding II BV si faptul ca pana in anul 2013 subsemnata si sotul meu ne-am indeplinit corespunzator obligatiile contractuale, achitand ratele la datele scadente.

Incepand cu anul 2013, in raport de imposibilitatea noastra de plata, s-a procedat la executarea silita a subsemnatilor prin poprire, in cadrul aceluiasi dosar de executare, respectiv 1574/A/2013.

Din anul 2013 au fost recuperate prin poprire suma de 45.279 lei de la sotul subsemnatei si suma de 9.404 lei de la subsemnata, deci un total de 54.683 lei (aproximativ 13.500 CHF la cursul CHF actual).

Acestei sume i se adauga sumele achitate anterior inceperii executarii silite, respectiv aproximativ 7.500 CHF, cumulandu-se un total al sumelor achitate in temeiul contractului de credit mai sus mentionat de aproximativ 21.000 CHF.

Astfel, in raport de cuantumul creditului contractat, de sumele achitate de subsemnata si sot si de sumele recuperate de creditor ca urmare a infiintarii popririi, este absurd a se considera ca suma datorata in prezent se ridica la totalul mentionat in somatia imobiliara, respectiv 21.252,92 CHF.

Creditorul Prosperocapital SARL si-a recuperator toti banii dar a adaugat dobanzi ilegale

Dincolo de aceste aspecte, in conditiile in care creditorul isi recupereaza lunar, prin poprire, sumele de bani datorate de subsemnata si sot, nu rezulta de ce a procedat la emiterea unei somatii imobiliare in vederea scoaterii la licitatie a imobilului meu si al sotului care are o valoare mai mare decat pretinsa creanta de recuperat, pe de o parte, si pentru o suma care nu este datorata sau, cel putin, nu in acest cuantum, pe de alta parte.

De altfel, incuviintarea executarii silite a fost facuta in 12.08.2014 pentru suma de 20.215,05 CHF, iar in prezent, dupa ce au fost recuperati prin poprire 13.500 CHF, se face referire la suma de 21.252,92 CHF.

Se pare ca, in mod surprinzator, desi se achita sume considerabile din pretinsa datorie, aceasta continua sa creasca, ceea ce este inadmisibil.

Cum s-a ajuns la stingerea debitului in urma expertizei judiciare facute de catre debitor?

Procedura executare silita etape contestare debit care a fost deja platit si este repus in executare silita –

Inchiderea dosarului de executare silita ca urmare a stingerii debitului a fost posibila doar in baza unei expertize facute in instanta in urma contestatiei la executare.

Se arata foarte clar in cadrul expetizei facute in dosarul de contestatie la executare silita ca DEBITUL ESTE ZER0!!

Vizualizati si :

Dosare castigate de stingere a debitului executat silit ilegal, in instanta.

Dosarul de mai jos este castigat exact pe subiectul acesta al executarii silite pentru o datorie deja platita si desigur a stingerii datoriei sau mai bine spus a constatarii faptului ca debitorul NU mai are nicio datorie.

Instanta anuleaza somatia imobiliara emisa cu privire la care se constata ca NU EXISTA UN DEBIT DE PLATIT.

STINGEREA DEBITULUI EXECUTAT
26.11.2020Ora estimata: 09:00
Complet: Complet6 – civil – minori
Tip solutie: Admite in parte cererea

Solutia pe scurt: Respinge excepţia tardivităţii formulării contestaţiei la executare, invocată de intimată.

Admite în parte contestaţia la executare formulată de contestatoarea BIVOLARU DANA RODICA, în contradictoriu cu intimata PROSPEROCAPITAL S.A.R.L., cu privire la executarea silită ce face obiectul dosarului execuţional nr. 1574/2013 al S.C.P.E.J. Herlea Romulus Nicolae şi Prodea Ioan. Anulează în parte Somaţia imobiliară emisă la data de 2.08.2018 în dosarului execuţional nr. 1574/2013 al S.C.P.E.J. Herlea Romulus Nicolae şi Prodea Ioan, precum şi actele de executare subsecvente, în ceea ce priveşte sumele ce depăşesc valoarea de 13.660,92 CHF.

Dispune întoarcerea executării silite şi obligă intimata să restituie contestatoarei suma de 7.088,5 lei, achitată în plus până la data de 30.06.2020, precum şi toate sumele executate silit ulterior datei de 30.06.2020.

Obligă intimata la plata către contestatoare a cheltuielilor de judecată în cuantum de 7.444,39 lei, reprezentând onorariu avocat ( 2.500 lei ), onorariu expert ( 4540 lei ), contravaloare copiere dosar execuţional ( 354,39 lei ) şi taxa judiciară de timbru ( 50 de lei ). Dispune restituirea către contestatoare, la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri, a taxei judiciare de timbru în cuantum de 1.000 de lei, achitată prin chitanţa nr. 2827219/4.12.2018 emisă de Municipiul Cluj – Napoca.

Recuperatorul de creante ILEGAL si ABUZIV. Solicita debitorului plata a 33000 de lei iar instanta de judecata constata ca de fapt debitorul NU mai datoreaza nicio suma

Update 2022 – Un alt caz in care PROSPEROCAPITAL SARL executa silit ilegal un debit care fusese deja ACHITAT!!

In urma primirii actelor de executare silita de catre debitor, prin care i se comunica faptul ca are de achitat o suma fabuloasa de 33000 de lei dupa ani de zile de executare silita prin poprire, debitorul nu a mai suportat bataia de jos si a apelat la SCA CUCULIS&ASOCIATII , singurii din Romania specializati in contestatii la executare silita.

Debitorul era executat silit inca din 2012 iar in 2021 executorul judecatoresc la cererea ilegalului recuperator de creante PROSPEROCAPITAL, a demarat o actualizare de debit prin care ii cerea debitorului suma de 33000 de lei.

Executat silit de B.E.J. BIRSĂSTEANU FLORIAN , debitorul scapa de executarea silita ilegala a recuperatorului PROSPEROCAPITAL SARL.

Imediat cum am primit de la debitorul executat silit de Prosperocapital SARL, actele de executare, ne-am dat seama pe loc ca exista o problema si anume, executarea silita este ilegala.

Am formulat contestatie la executare silita si am reusit sa anulam TOT ce insemna act de executare silita cu actualizarea ilegala de debit.

05.07.2022
Ora estimata: 09:00
Complet: CC3
Tip solutie: Admite in parte cererea
Solutia pe scurt: Admite în parte contesta?ia la executare precizată de contestatoarea OLARU MIHAELA în contradictoriu cu intimata PROSPEROCAPITAL S.A.R.L.
Anulează în parte executarea silită demarată în dosarul de executare nr. 560/E/2012 al B.E.J. BIRSĂSTEANU FLORIAN, în sensul că:

– anulează actele de executare ce o privesc pe contestatoarea – debitoare OLARU MIHAELA, întocmite după data de 19.03.2019 de B.E.J. BîrsăSteanu Florian în dosarul de executare nr. 560/2012 Si care privesc diferenta dintre cuantumul total al sumei recuperate (33.196 lei) si suma pentru care a început executarea silită.
– constată că, contestatoarea a achitat integral suma pentru care s-a început executarea silită, potrivit raportului de expertiză contabilă judiciară întocmit de expert Ionescu Emilia.


Pronunţată azi, 05.07.2022, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei.
Document: Hotarâre  2975/2022  05.07.2022

#DosarelePrindViata si debitorul a scapat de executarea silita pornita in urma cu ani de zile, avand in vedere ca expertiza dispusa in cauza a aratat faptul ca acesta nu mai avea nicio suma de platit catre recuperatorul ILEGAL.

Nu va lasati prada abuzurilor, aveti dreptul sa contestati executarea silita si sa cereti constatarea stingerii debitului.

Av.Drd. Cuculis Adrian

Vaselor Nr. 16
Bucuresti
Romania

4 comments to “Stingerea Debitului – Ce Fac Daca Sunt Executat Silit Desi Am Platit Creditul – Debitul”
  1. Ok…..pana aici totul e clar ,dar cine raspunde pt abuzul facut si pt stresul debitorilor,poate fii dati in judecata si cerut bani executorul judecatoresc sau firma de recuperare ????

  2. Buna seara
    Tocmai ce am primit o scrisoare cu exectutare silita si am o intrebare la dumneavoastra daca nu cer prea mult.Am sa incerc sa explic pe scurt despre ce este vorba
    In anul 2012 am avut un abonament la Orange iar dupa ce intr o luna mi au incarcat factura abuziv am incetat sa le mai platesc.Un anumit timp am tot primit scrisori de la ei sa le restitui suma de bani datorata iar apoi ani de zile nu am mai primit nimic de la nimeni pana azi cand am primit scrisoare de la o firma de creanta care mi au spus ca ma vor executa silit daca nu achit suma de bani care este 10 ori mai mare decat suma ce o datoram catre Orange. Intrebarea mea catre dvs este daca exista vre o posibilitate sa platesc inapoi doar ce datoram catre Orange fara penalitatile care le au pus intre timp.
    Va multumesc

  3. Bună ziua, am făcut un împrumut la o casa de ajutor reciproc pe care l-am achitat integral, cu oarecare intarzieri.Sunt sunata zilnic de o doamna contabila care îmi spune ca după 1 an mai sunt niște penalitati de achitat și ca îmi trimite dosarul la executor daca nu merg sa achit lunar o suma .Menționez ca pe carnetul de membru unde se treceau olatilr și sumele ramase de plata , în dreptul debitului este trecut 0.Se pot trimite spre executare astfel de penalizari, atâta timp cât debitul a fost achitat?

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.