Timbru de mediu 2015. Noutate absoluta in Romania. Biroul de avocatura Cuculis si Asociatii va pregatesc cea mai mare surpriza in domeniul timbrului de mediu.

Toti cei care vor sa inmatriculeze un autoturism FARA PLATA TIMBRULUI DE MEDIU o pot face acum in instanta,.

nsa la o analiza detaliata a legii am observat ca si aceasta varianta incalca anumite prevederi ale dreptului comunitar.

Timbrul de mediu este contrar legislatiei europene in materie si ne aflam intr-o situatie asemanatoare cu cea generata de prevederile OUG 50/2008 republicata si Legii 9/2012 specificul situatie de fata fiind determinat de neconcordanta intre prevederea interna si cea comunitara. Astfel,  argumentele instantei Europene nu tin de criteriile folosite de legiuitorul roman pentru determinarea timbrului de mediu pe care le declara corespunzatoare si conforme dreptului comunitar (a se vedea cauza 402/09) ci de efectul descurajant al unei taxe in sine pentru importul autovehiculelor de ocazie.Incepand cu anul 2013 instantele nationale au fost mai reticiente fata de platitorii timbrului de mediu, intrucat Curtea de Justitie a Uniunii Europene nu s-a pronunta asupra acestor prevederi ca in cazul fostelor legi privind taxa de poluare.
http://www.dailybusiness.ro/

 

AV. CUCULIS 0722298011

031.412.48.88

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.