Timbru de mediu 2013 – Recuperare timbru de mediu 2013 – Noutate absoluta – TIMBRU DE MEDIU SE RESTITUIE IN INSTANTA – Vezi hotararea aici –

Atentie TIMBRUL DE MEDIU EVITARE – RECUPERARE

stop taxa

Tribunalul TELEORMAN 

Informaţii dosar

Informaţii generale

 

Informaţii generale

Ora estimata: 08:30
Complet: C4 CAF NCPC
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite acţiunea . Obligă pârâta ADMINISTRAŢIA FINANŢELOR PUBLICE ALEXANDRIA, să plătească reclamantului NEDELCU DANIEL FLORIN , suma de 1894 lei reprezentând timbru de mediu pentru înmatriculare autovehicul, achitată conform chitanţei seria TS8, nr 7536700/24.05.2013 ,actualizata cu inflaţia , calculată de la data plaţii, până la data achitarii efective şi la plata dobânzilor legale aferente, conform codului de procedura fiscala de la data plaţii şi pâna la data achitarii efective. Ia act că reclamantul nu a solicitat cheltuieli de judecata. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Cererea de recurs va fi depusă la Tribunalul Teleorman Pronunţată în şedinţă publică, azi, 11 septembrie 2013.
Document: Hotarâre  1202/2013  11.09.2013

 

Tribunalul Bucuresti

 

Ora estimata: 08:30
Complet: C1-FOND-CAF
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite acţiunea. Obligă pe pârâtă să înmatriculeze autoturismul marca Suzuki Vitara LX, serie şasiu JSAETA02C01200205, proprietatea reclamantului, fără plata taxei speciale de emisii poluante sau timbru de mediu şi să elibereze numere de înmatriculare provizorii până la soluţionarea definitvă a prezentei cauze. Cu recurs în 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică de la 28 iunie 2013, la Tribunalul Argeş – Secţia civilă, complet specializat contencios administrativ şi fiscal. 
Document: Hotarâre  3656/2013  28.06.2013

Timbru-de-mediu-Calculare,Evitare sau Recuperare

 

Noul timbru de mediu poate genera,  la fel ca taxa de poluare din 2012, un nou val de procese impotriva statului

Acest timbru de mediu se achita o sigura data in momentul in care pui masina in circulatie. Practic, este un fel de taxa pe circulatia marfurilor. Aceasta taxa este o restrictie asupra circulatiei marfurilor care intra in contradictie cu directivele europene. Nu este o interdictie, dar autoritatile spun: daca vinzi trebuie sa aplici acest timbru de mediu

Dupa parerea noastra, noua taxa duce la incalcarea liberei circulatii a bunurilor in cadrul Uniunii Europene, intrucat ea este mai mare tocmai la masinile cu tehnologie Euro 3 si Euro 4, care reprezinta, de fapt, procentul cel mai mare din totalul importurilor de masini second hand ,in timp ce pentru masinile foarte vechi taxa este mult mai mica
In plus, exista inca o serie de semne de intrebare cu privire la situatia celor care au achitat deja taxa de poluare.
Ce se intampla cu cei care sunt proprietari de masini si au platit deja taxa de poluare sau de prima inmatriculare pe aceasta masina? Mai platesc sau nu timbrul de mediu?

In situatia aceasta se pune problema unei compensari: ti-ai platit taxa de poluare se face o compensare cu timbrul de mediu si daca mai este o diferenta o mai platesti. Este o alta Marie dar cu aceeasi palarie. Daca insa taxa de poluare a fost mai mare decat timbrul de mediu, nu mai platesti timbru, dar ce se intampla cu diferenta?

Un proces intentat de un sofer impotriva statului dureaza aproximativ sase luni de zile, iar in situata in care instanta le da castig de cauza clientii castiga taxa, dobanzile legale si chiar si cheltuielile de judecata.
Motivele pentru care proprietarii masinilor pot intenta un proces impotriva autoritatilor sunt printre altele incalcarea legislatiei privind libera circulatie a bunurilor in UE sau incalcarea principiului “poluatorul plateste”.

Ce ar putea castiga clientii dupa un proces care nu dureaza mai mult de sase luni?

Se poate castiga taxa achitata plus dobanzile legale sau cheltuielile de judecata.
Noul timbru de mediu aduce schimbari in sistemul de plata al taxei auto.

Daca se aplica cererea pentru evitarea timbrului de mediu, atunci in urma pronuntarii, nu se va mai plati aceasta taxa, fie pe transcriere fie pe prima inmatriculare.

Daca in 2012, taxa de mediu lua in calcul 30% din emisiile de dioxid de carbon si cilindreea, noua taxa auto, aplicabila in 2013, ia in calcul intreaga emisie de dioxid de carbon si va fi aplicata doar masinilor destinate transportului de persoane, cu cel mult opt locuri.
Totusi, Guvernul nu respecta nici acum principiul potrivit caruia poluatorul plateste. Practic, timbrul de mediu se plateste de catre cumparator, cel care nu a poluat. In situata in care s-ar fi urmarit respectarea acestui principiu, vanzatorul, cel care a poluat prin utilizarea masinii ar trebui sa plateasca taxa

 

 

Biroul de Avocatura Cuculis si Asociatii – Indrumari Juridice Pentru Dvs. online! Prima Initiativa din Tara!!
Raspunsuri gratuite la intrebari juridice.

www.indrumari-juridice.eu
www.indrumari-juridice.ro
www.indrumari-juridice.eu/indrumarijuridice
www.indrumari-juridice.ro/Cuculis_Blog
http://indrumarijuridice.forumest.ro
Tel: 031.412.48.88 / 0722.298.011

Avocat Cuculis – Titular de cabinet si membru al Uniunii Nationale a Barourilor din Romania – Specialist in Drept Penal si Comercial

156 comments to “Timbru de mediu 2013 – Recuperare timbru de mediu 2013 – Noutate absoluta – TIMBRU DE MEDIU SE RESTITUIE IN INSTANTA – Vezi hotararea aici –”
 1. Buna ziua. Va adresez o intrebare pentru a putea fi sigur ca nu comit o eroare. Trebuie sa platesc timbrul de mediu pentru un autoturism cumparat deja inmatriculat in Romania in anul 2006. Acest autoturism este fabricat in 2004 si este adus din strainatate. Pot recupera in instanta Timbrul de mediu pe care il voi plati acum in luna octombrie 2013?

  • Timbrul de mediu il puteti si recupera si evita. Indiferent de forma pe care dvs. intelegeti sa o alegeti, fie evitare fie recuperare cu siguranta veti castiga. Exista deja sute de hotarari in acest sens si persoane ce NU au mai platit aceasta taxa, ce este si abuziva si ilegala. Cu stima, av Cuculis 0722298011

   • Buna ziua,am si eu o intrebare e normal ca fostul proprietar sa poata recupera taxa dupa ce mi-a vandut mie autoturismul fara ca el sa detina actele masinii iar eu la randul meu daca vreau sa o vand sa trebuiasca sa o dau la un pret mult mai mic dupa ce in prealabil am cumparato la un pret la care si-a adaugat si o parte din taxa? Ce pot face eu in situatia asta sa o dau pe nimic?

    • Practic dvs. puteti sa il actionati in judecata pentru aceasta suma de bani insa sa o cereti ca si daune cu ca si datorie. Cu stima, av Cuculis 0722298011

   • Si inca ceva as fi de acord cu restituirea oricarei taxe in instanta cu conditia ca cel care o detine sa aibe actele necesare si anume actele masinii iar cu acestea sa se prezinte in instanta altfel e un haos total.De ce se da dreptul acesta din moment ce ei nu mai detin autoturismele respective?

    • Raspunsul este unul cat se poate de rational. Acestia sunt titluarii unor drepturi de creanta. Daca la momentul cumparararii autoturismului dvs. perfectati un contract de cesiune creanta atunci nu ar fi putut. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 2. A si eu o intrebare.Am inmatriculat masina pe 20 aprilie 2013 si am platit o taxa in valoare de 5800 lei,vreau sa stiu daca se poate recupera banii sau macar o parte din ei?Masina are normele de poluare E3.

  • Taxa- si aici va referiti la timbrul de mediu din 2013 introdus, SE POATE RECUPERA integral daca a fost platit sau se poate evita. In principal, nu trebuie sa va lasati abuzati de aceasta taxa de mediu si sa o contestati in instanta. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 3. Buna ziua,
  Am o rugaminte. Va rog sa imi spuneti daca exista posibilitatea de evitare a platii timbrului de mediu, pentru un autoturism Mercedes, inamtriculat in Italia in 2003, motor 220 cmc, 121 emisii CO2. Astept cu interes raspunsul dumneavoastra, de el depinzand achizitionarea masinii. Va multumesc anticipat!

  • Buna ziua. Timbrul de mediu se poate evita in orice forma. Nu conteaza anul sau capacitatea masinii, puteti evita sau recupera timbrul de mediu insa DOAR in instanta. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 4. Buna ziua! Am o mare problema si sper sa ma puteti ajuta. Am cumparat o masina care a fost cumparata de noua de la reprezentanta in anul 2007 luna septembrie. Masina a fost luata pe o pers juridica. Acum in septembrie 2013 am cumparat-o eu de la respectiva firma. Persoana care reprezinta firma nu a stiut sa-mi spuna daca taxa de inmatriculare a fost sau nu platita la momentul la care a inmatriculat masina, dar nici nu stie sa o fi recuperat, ne avand nici un document care sa ateste acest lucru. Avind in vedere anul inmatricularii masinii am mers pe incredere ca taxa s-a platit si am cumparat masina fara acea adeverinta ANAF. Am depus eu cerere la Finante pt eliberarea adeverintei si am primit raspuns prin posta ca : IN URMA SOLICITARII DVOASTRA INREGISTRATA CU NR X PRIN CARE NE SOLICITATI ELIBERAREA ADEVERINTEI PRIN CARE SE ATESTA RESTITUIREA/NERESTITUIREA TAXEI DE POLUARE PT AUTOVEHICULE/ TAXEI SPECIALE PT AUTOTURISME SI AUTOVEHICULE SAU A VALORII REZIDUALE A TAXEI VA FACEM CUNOSCULTE PREVEDERILE PCTULUI 6.4 DIN ORDINUL 407/29.03.2013

  IN SITUATIA IN CARE NU POATE FI IDENTIFICAT DOCUMENTUL CARE ATESTA PLATA, COMPARTIMENTUL DE SPECIALITATE NU ELIBEREAZA ADEVERINTA PRIN CARE SE ATESTA RESTITUIREA/NERESTITUIREA TAXEI DE POLUARE PT AUTOVEHICULE/ TAXEI SPECIALE PT AUTOTURISME SI AUTOVEHICULE SAU A VALORII REZIDUALE A TAXEI, INSTIINTAND CONTRIBUABILUL IN ACEST SENS.

  AVAND IN VEDERE CELE MENTIONATE MAI SUS VA INFORMAM CA TREZORERIA ORASULUI DE UNDE ERA ARANDAT PRIMUL PROPIETAR AL AUTOVEHICULUI, NU NE CONFIRMA INCASAREA TAXEI PT AUTOTURISMUL CU CERIA CARTII DE IDENTITATE X.

  Este posibil ca in septembrie 2007 sa se poata inmatricula o masina, chiar daca este inmatriculata pe pers juridica, fara taxa de prima inmatriculare?
  Eu am intrebat pe cei de la inmatriculari auto si mi-au spus ca in mod normal asa ceva nu este posibil.
  Cei de la finante mi-au spus ca taxa nu a fost platita niciodata pt aceasta masina, nu ca ar fi fost recuperata, insa ma gindesc ca doamna de la ghiseu fiind foarte plictisita/ sau ocupata nu a vrut sa cerceteze mai bine!
  Spuneti-mi ce pot face in acest caz pt valoarea timbrului de mediu este de 4000 ron si nu vreau sa o platesc!

 5. Buna ziua, va rog sa imi spuneti daca pot recupera timbrul de mediu, platit recent. Am achizitionat in septembrie 2013 o masina fabricata in 2006, EURO3, nestiind ca la inmatriculare mi se cere dovada platii la ANAF. Eu sunt al 5-lea cumparator, masina a fost prima data inmatriculata in Romania in 2007.
  Ca sa o pot inmatricula am platit aceasta taxa care mi se pare absolut o mare hotie. Va rog sa imi spuneti ce pot face ca sa pot recupera acesti bani.
  Multumesc,

  • Pasii pentru recuperarea timbrului de mediu sunt urmatorii-

   Plangerea prealabila, fara de care actiunea ar fi respinsa ca inadmisibila si apoi cererea de chemare in judecata.

   Banii ii puteti recupera intr-un interval cuprins intre 2-8 lunim. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 6. Fiul meu detine un autoturism rover 420 sldi turbo inmatriculat prima data in Anglia in 1998. Vrea sa-l inmatriculeze in Romania pe numele meu fara a plati timbru de mediu (ANAF cere 1500 euro). Cum procedeaza?

  • Stimate domn. Aveti la dispozitie calea instantei de judecata, prin care sa va faceti dreptate. Nu uitati totusi de procedura prealabila prin care sa ii “rugati”pe cei din institutia prefectului sa va inmatriculeze masina fara plata timbrului de mediu. Ce va pot spune este ca s-au castigat procese pe evitarea timbrului de mediu, ori acelasi timbru se plateste si in bucuresti si in timisoara si in iasi. Trageti dvs. concluzia. Cu stima, av Cuculis 0722298011 0314124888

 7. Buna seara. Acum 3 luni am achizitionat un autoturism din germania, an de productie 1998. Am folosit toate cele 3 randuri de numere rosii si acum as vrea sa o inmatriculez definitiv, avand timbrul de mediu de 800 de euro. as vrea sa stiu daca se mai poate sa dau statul in judecata iar pana la finalizarea procesului sa iau alte randuri de numere rosii?

  • Cu siguranta puteti inmatricula masina fara plata timbrului de mediu. Partea buna este ca dupa solutionarea fondului cauzei veti putea obtine numere provizorii pana la solutionarea definitiva a litigiului, fapt pentru care veti pute circula si pe parcursul procesului. Cu stima, av Cuculis 0722298011 avocat@indrumari-juridice.eu

 8. buna seara. o persoana X a vandut masina persoanei Y scriind pe certificat instrainata catre…Y a vandut-o lui Z la o luna de zile, iar Z mi-a vandut-o mie tot la o luna de zile. am documentele masinii (carte de de identitate, certificat, asigurare, rovingeta pe numele persoanei X ). pot inscrie masina fara plata timbrului de mediu?dati-mi un numar de contactsau sediu. va multumesc

  • Buna ziua. Inteleg din succesiunea aceasta de acte ca niciunul dintre proprietarii xyz nu a inmatriculat masina pana la dvs. Raspunsul este da, puteti inmatricula masina fara plata timbrului de mediu insa va trebui sa ii actionati in instanta. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 9. Sal,am si eu o intrebare,si o nelamurire pe deasupra,am un fiat din 2001 pe net taxa calculata este de 3200 de lei pe un site,iar pe altul 2500 lei,in afara ca nu stiu ce sa cred,se merita sa mai dau statul in judecada pt suma asta sau mai mult ma duce actele si cheltuielile de judecata?.

  • Cu siguranta puteti sa ii actionati in judecata. Nu uitati ca indiferent de suma, atunci cand dvs. castigati procesul partea adversa este obligata sa va plateasca cheltuielile de judecata, fapt pentru care dvs. nu o sa aveti niciun cost procesual. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 10. Buna seara, domnu avocat incepand cu data de 15 martie 2013 nu se mai restituie nici un ban in privinta taxei auto in instanta, dar citind informatiile de pe acest site imi dau seama ca se poate…acum nu inteleg daca actionez in instanta recuperarea taxei in baza a ce fac aceasta actiune (este un articol in lege care imi da posibilitatea sa fac acest lucru) momentam detin un auto unde taxa ar ajunge la 3000 RON daca nu platesc taxa pana la sfarsitul anului imi expira certificatul de autentificare eliberat de RAR…ce ma indrumati sa fac in acest sens…Va multumesc

  • Cu siguranta puteti sa ii actionati in judecata. Nu uitati ca indiferent
   de suma, atunci cand dvs. castigati procesul partea adversa este obligata
   sa va plateasca cheltuielile de judecata, fapt pentru care dvs. nu o sa
   aveti niciun cost procesual. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 11. Buna ziua,
  am adus o masina din SUA, am fost scutita de TVA si vama pentru ca m-am repatriat, nu sunt insa scutita de taxa de mediu. Se poate evita in vreun fel aceasta taxa de mediu,in cazul meu ?
  Multumesc

  • Dupa noile reglementari, timbru de mediu nu se evita in instanta pe motivul inmatricularii anterioare intr-un stat membru. Motivul pentru care se evita este legal de NELELGATLITEA lui ca si lege organica prin discriminarile majore aduse. Prin urmare, raspunsul este unul afirmativ, veti putea evita taxa in instanta cu siguranta. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 12. Buna ziua. Am achizitionat prin leasing un autorusim nou (euro 4) in mai 2009. Atunci autoturismul era scutit de plata taxei de inmatriculare. In aprilie termin contractul si trebuie sa imnatriculez masina pe numle meu. Pe site-ul Anaf rezulta ca trebuie sa platesc 2820 euro !!! (aproximativ jumatate din valoarea actuala a masinii). Se poate evita plata acestei taxe aberante?!

  • Buna ziua stimate domn. Referitor la solicitarea dvs. priviind taxa de
   timbru va asiguram de disponibilitatea noastra si de faptul ca da puteti
   evita taxa de timbru pe care o aveti de plata in cuantum de 2820 euro. Exista precedent creeat insa sunt o serie de elemente pe care trebuie sa le identifican inainte de a putea deschide o asemenea actiune. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 13. Buna ziua am cumparat o masina merces c 180
  masina a fost inmatriculat in 2010 in tara. a fost platita si restituita taxa de poluare. .la transcrierea se cere sa platesc din nou taxa de mediu. .intrebarea ar fi daca taxa de mediu se pote restitui? sau daca exista alte metode multumesc

 14. Buna , daca la aceasta data platesc timbru de mediu , se mai poate recupera in instanta sau ce este de facut pt a inmatricula fara taxa?????

 15. Buna ziua, va rog sa-mi spuneti cam care ar fi pasii de urmat si ce costuri presupune ( aproximativ ). De exemplu: achizitia autoturismului, plata taxei si ulterior urmeaza procesul sau achizitie, proces si inmatricularea?

  • Buna ziua. Dvs. achizitionati masina, ulterior se deschide actiunea de evitare, ori se plateste taxa si ulterior se deschide actiunea de recuperare. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 16. Am achizitionat o masina,fabricata in 2010,si inmatriculata in acelasi an de o firma de leasing,pentru care constatand ca nu a fost platita taxa atunci a trebuit sa o platesc eu. Cuantumul acesteia fiind de 3160 lei. Intrebare : pot recupera aceasta suma? Pasii ce ii am de urmat. pe ce lege trebuie sa ma bazez.Cat timp mai am avand in vedere ca am platit si imatriculat masina acum o saptamana.Va multumesc.

 17. Buna ziua.
  Mi-ati putea recomanda un avocat din Cluj-Napoca care sa se ocupe de recuperarea unui timbru de mediu platit recent?
  Multumesc

   • buna seara.am cumparat un auto inmatriculat in romania in 2013 fara plata taxei de mediu,prin partaj.acum eu va trebui sa platesc taxa de timbru pt.inmatriculare pe numele meu.ma puteti ajuta sa o inmatriculez cu evitarea platii.
    cu stima,
    bogdan benghe

    • Buna ziua, cu siguranta putem sa va ajutam insa doar pe instanta se pot rezolva lucrurile acestea. Varianta cu partajul nu mai functioneaza de mai bine de un an. O zi buna. av. Cuculis 0722298011

 18. am inmatriculat masina in iunie 2013 si am platit taxa timbru mediu ,daca as recuperao in instanta si o vad , cumparatorul la inscriere poate evita plata taxei ?
  multumesc!!!

  • Stimate domn, V-as recomanda vanzarea autoturismului pentru ca cel care o cumpara sa nu recupereze aceasta taxa iar ulterior recuperarea ei. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 19. Buna seara,indraznesc sa va cer ajutorul intr-o speta legata de timbrul de mediu 2013 si as dorii sa ma ajutati : asadar, am achizitionat prin leasing in noiembrie 2007 un auto audi de la Porsche Leasing Romania si dupa 6 ani de leasing constat ca la transferul de proprietate trebuie sa platesc o taxa de mediu in valoare de 4600 euro!!! Asadar am sunat la Porsche si am urmatoarele date : masina adusa in Romania in martie 2006 la care s-au achitat taxe vamale si accize in noiembrie 2006 si inscrisa de Porsche Romania in 27-04-2007 ( prima inmatriculare) pe baza oug 110/2003 in baza taxelor vamale si accizelor nefiind platita taxa de prima inmatriculare , apoi la data de 16-01-2008 Porsche Leasing Inscrie masina pentru mine iar acum eu sant bun de plata conform timbrului de mediu cu toate ca prima inscriere a masinii a fost facuta in Aprilie 2007. Fac apel la dumneavoastra pentru a ma ajuta.multumesc frumos anticipat.

  • Din pacate aceasta situatie aberanta se ragaseste in cele mai multe cazuri. Intradevar leasing-ul nu are nicio vina, vina o poata leguitorul care a aplicat aceasta taxa si nu a fixat-o in asa mod incat sa nu fie abuziva. Va raspung in mod absolut ca puteti aciona in judecata pentru evitarea timbrului de mediu in 2013. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 20. Buna ziua. As avea cateva intrebari in legatura cu evitarea plăți a taxei. In caz ca vreau sa cumpăr un autoturism X si vreau sa il inmatriculez, dar prin evitarea plati cu actiune in instanță, eu pot circula cu masina pana la hotarare definitiva si irevocabila din instanță sau pot circula doar pana expira cele 3 numere rosii, respectiv 3 luni.
  Mai am o întrebare, detin un autoturism înmatriculat prima data in 2006 in RO, si in mod normal noul cumpărător trebuie sa plătească taxa, cum se poate face ca nou proprietar sa nu plătească aceea taxă? Poate sa de-a in instanță si sa circule tot cu numerele care sunt acum pe masina pana la hotararea favorabila din instanta? Sau daca știți ceva de contractul de comodat auto, care sunt riscurile mai ales pt mine ca vânzător?

  • Raspunsul la prima intrebare este ca puteti circula DOAR dupa sentinta de fond, dupa ce instanta aproba numerele rosii pana la solutionarea irevocabila.
   Pentru a doua solicitare da, va trebui sa platiti daca ea a fost inmariculata inainte de 2007 si nu s-a platit timbru de mediu/taxa de poluare. Nu va sfatuiesc asupra unui comodat fiind asta inseamna lipsa proprietatii. Cu stima, av Cuculis 0722298011

  • Referitor la intrebarea dvs. va confirmam ca din 2013 cand procedura era aproape identica cu cea din 2012, nu a fost modificata legea in nicio maniera, fapt pentru care da, puteti recupera taxa, sau o puteti evita. Cu stima,a v Cuculis 0722298011

 21. Buna ziua!
  Doresc sa achizitionez un autoturism si din cate am citit in posturile de mai sus am inteles ca se poate evita plata taxei de mediu. Intrebarea mea este daca se evita in cazurile in care masina este la prima inmatriculare in Romania sau atunci cand masina a fost inmatriculata si a fost recuperata taxa?

 22. Buna ziua,

  Am terminat leasingul unei masinii din 2008 chiar la sfarsitul lunii noiembrie 2013 si am fost la politie pentru inmatriculare, unde am avut “placerea” sa aflu de taxa de timbru. Asadar, m-am dus la ANAF si am descoperit ca trebuie sa platesc 4377,00 lei. Sunt in situatia in care sunt la limita cu perioada de valabilitate a certificatului RAR, RCA -ul este facut pe noul proprietar (persoana juridica – firma a carui administrator sunt), am stampila pe talon de la Firma de Leasing pentru predarea bunului, iar pentru a inmatricula masina trebuie doar sa mai platesc aceasta taxa. As dori un sfat de la dumneavoastra, ce ar trebui sa fac in aceasta situatie, iar daca este prea tarziu pentru evitare, daca ma puteti ajuta in vederea recuperarii taxei dupa ce o achit, in conditiile in care sunt din Brasov?

  • Buna ziua. Timbrul de mediu il puteti recupera cu siguranta in cazul specificat de catre dvs. Indiferent daca sunteti din Brasov sau din alta localitate, conform legii 51 avocatul va poate reprezenta pe tot teritoriul Romaniei. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 23. Buna ziua,

  Am si eu o intrebare…am cumparat o masina din Belgia,am inregistrat-o la administratia financiara(primarie),am plat contravaoarea timbrului de mediu dar ulterior m-am razgandit si m-am gandit sa o inmatriculez pe numele tatalui meu.Am facut un contract vanzare/cumparare am scos certificat fiscal de eu si am inregistrat-o la primaria orasului unde locuieste tatal meu(nefiind acelasi oras).Cand a mers la politie pentru inmatriculare,politistul de serviciu a spus ca nu-i OK ca chitanta si decizia ANAF sa fie pe numele meu(deoarece auto nu a mai fost inmatriculat) si ca trebuie alta dovada si alta chitanta pe numele tatalui meu.Am mers,am mai platit inca odata taxa(pe numele tatatului)…etc.In fine,eu mai pot recupera acei bani care i-am platit pt timbrul de mediu?Multumesc anticipat!

 24. buna ziua.acu un an am cumparat o masina pe care am platit aceasta taxa( care abia intrase ìn vigoare),fiinnd ìn jur de 2800 euro,se mai poate recupera ca am ìntrebat si mi sa zis ca ìnca nu se poate!?

  • Buna ziua stimate domn. Acum depinde, daca ati intrebat la anaf, cu siguranta nu se poate, daca mergeti la un pofesionist, in sensul unui pactician in acest sens, veti primi pareri diferite. In opinia mea si in baza hotararilor care NU MINT ci sunt cat se poate de reale, va pot spune ca timbrul de mediu se recupereaza sau se poate evita. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 25. Doresc sa cumpar un auto care i-a fost recuperata taxa in instanta.Pot in instanta sa castig dreptul sa o trec pe nume fara taxa.Multumesc

  • Buna ziua stimate domn. Propunerea ar fi, sa discutati cu vanzatorul, sa va lase masina inmatriculata pe numele lui iar in urma actiunii in instanta pentru evitare sa o treceti pe numele dvs. In functie de judetul unde va aflati poate dura mai mult sau mai putin aceasta pocedua, dar da este o actiune clara. In cazul in care nu puteti avea disponibila aceasta varianta, puteti plati taxa si apoi sa o recuperati.

   Cu stima, av Cuculis 0722298011

 26. Buna ziua, am si eu o intrebare daca se poate , am achitat taxa de mediu in luna octombrie 2013 , am sanse sa pot recupera taxa achitata? multumesc mult.

  • Buna ziua stimate domn. Cu siguranta puteti recupera timbrul de mediu platit in 2013. Sa aveti disponibila chitanta de plata decizia i documentele masinii toate in copie. Cu bine, av Cuculis 0722298011

 27. Buna ziua in data de 23 decembrie 2013 am platit taxa de mediu, daca actionez statul in judecata am sanse sa-mi recuperez taxa ?

 28. Buna, as dorii sa stiu daca se mai poate aplica metoda evitarii platirii timbrului de mediu ?
  Si care sunt pasii care trebuie urmati ? Locuiesc in Caras-Severin.
  Va multumesc !

  • Buna ziua. Da, puteti aplica pentru un asemenea tip de proces, asa cum este si indicat, doar in instanta se mai pot rezolva aceste litigii. Cu stima, av Cuculis 0722298011

     • Daca sunt din Dorohoi, judetul Botosani ma puteti reprezenta in instanta pentru recuperarea taxei de mediu? Care este onorariul? Multumesc!

      • Nu conteaza de unde sunteti, va putem reprezenta oriunde in tara. Pana la urma, recuparerea taxei o urmariti sau evitarea? Daca doriti recuperarea inseamna ca este deja platita. Av. Cuculis 0722298011

       • Recuperarea taxei, deoarece este posibil ca pe timpul procesului sa nu mi se prelungeasca valabilitatea numerelor provizorii. Dupa ce o voi inmatricula, va voi contacta pentru a ma reprezenta in istanta. Multumesc!

 29. buna ziua, am platit si eu eu asa zisa taxa de timbre ptr o masina din 2008. imi pot recupera aceasta taxa? ce se intampla daca masina a suferit un accident si este radiate de pe numele meu?fiind catalogata ca dauna totala. mai pot recupera aceasta taxa?
  multumesc

  • O sa spun lucrul acesta pentru toti cei care sunt in aceasta situatie. Taxa de poluare se poate recupera doar pentru ultimii 6 ani de zile. In cazul dvs. este ultimul an in care puteti face acest lucru. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 30. masina este din 2008 ca an de fabricatie, eu am platit taxa in 2013 cand am cumparat masina.Intre timp am avut un accident cu masina si a fost catalogata ca dauna totala.Acum urmeaza procedura asigurarii si normal ca eu trebuie sa o vand la piese si sa o radiez de pe numele meu incat sa nu platesc impozit.Daca o radiez imi pot recupera taxa platita apoi?va multumesc si astept raspunsul dvs.cristi

 31. daca credeti ca putem recupera taxa platita, cum pot depune actele prin dvs? nu ma afecteaza daca o vand la piese masina si o radiez?ca eu asa am fost informat ca trebuie radiate cand o vand la un garaj sau piese auto.din pacate nu mai poate fi reparata masina.Va rog s aimi spuneti cum este procedura si ce acte sa aduc la dvs daca ma puteti reprezenta si pe mine.

  cristi

  • Stimate domn. Daca radiati masina din circulatie si o scoateti din circuit, atunci recuperati TOATA taxa doar prin simpla cerere la adm. financiara. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 32. ce costuri (costuri actiune – onorariu, taxe tribunal) implica recupererea timbrului de mediu achitat in decembrie 2013. Va multumesc

 33. pentru un autoturism cu an de fabricatie 2006,imatriculat in Romania in 2006, pe care l-am cumparat din Romania in aprilie 2013 si pentru care am platit taxa de aproape 2200 euro,se poate recupera aceasta taxa?numarul meu de telefon este 0749043030.va multumesc.

 34. Buna ziua! Am si eu o nelamurire in privinta restituirii taxei de mediu.! Am cumparat o masina din Italia si am inmatriculat-o de un an.Pot cere restituirea taxei de mediu!!

 35. ce costuri) implica recupererea timbrului de mediu achitat in noiembrie 2013 in valoare de 1750 lei. Va multumesc

  • Stimate domn in principal o parte din suma recuperata. Sa nu uitam si de dobanzile fiscale. Orice discutii despre onorarii sunt private si nu sunt supuse publicitatii, conform legii avocaturii. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 36. daca am platit taxa mediu in 2013 ptr un auto din 2009, pot cere banii inaooi?detin toate actele masinii mai putin facture de cumparare sau act de vanzare cumparare.Masina a fost cumparata in baza doar a unei facturi d ela o firma si mi-a fost retinuta la inmatriculare, fara sa imi pastrez o copie.chitanta de plata taxa mediu si celelalte acte sunt detinute de mine.se poate recupera?

  • Cu siguranta. Singurul lucru pe care trebuie sa il aveti dvs. pentru a dovedi proprietatea se refera la chitanta de plata.
   In acest sens. puteti actiona in judecata adm. financiara.
   Cu stima, av Cuculis 0722298011

 37. chitanta cumparare masina sau chitanta taxa mediu?am chitanta cu care am platit taxa de mediu, dar nu mai am chitanta cu care am cumparat masina.se poate?

  • Nu stimate domn , chitanta de plata a timbrului de mediu. Acela este documentul ce va imputerniceste pe dvs. sa o recuperati. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 38. se poate recupera si dobanda aferenta in acest caz?am inteles ca ar putea fi cerut in jur de 30% dobanda/ este adevarat?

 39. care este procentul de dobanda pe care il pot recupera afferent taxei de mediu?

  si care este diferenta cand spuneti ca pot recupera taxa de mediu prin simpla cerere la adm finaciara daca radiez masina?este o procedura mai simpla decat daca masina nu ar fi radiate/eu oricum trebuie sa o ardiez.va rog sa imi spuneti dvs ce diferente sunt ca timp si bani.

  multumesc

 40. Buna seara domnule avocat,
  am si eu o nelamurire acum 2 luni am cumparat o masina ,
  masina a fost inmatriculata in tara la data de 12/05/2008 pe jud giurgiu ulterior a mai avut o inmatriculare 2/11/2009 pe judetul arges si inca o inmatriculare pe 26/11/2009 tot pe jud. arges . eu sunt din bucuresti am fost la anaf sa vad daca e platita taxa iar cei de la anaf au spus ca nu o gasesc ca fiind platita . masina este euro 3 din 2004 si taxa ar fi 2200 de euro cum as putea evita platirea timbrului .
  Va multumesc anticipat , o seara buna

  • Asta se intampla in momentul in care se recupereaza taxa de fostul proprietar. Puteti sa ii actionati in judecata fie pentru evitare fie platiti si ii actionati in judecata pentru recuperare. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 41. Buna ziua. Am inmatriculat o masina in noiembrie 2013 si am platit aproximativ 900 euro taxa de inmatriculare. Am tot sunat avocatul care mi-a rezolvat la o alta masina cu taxa anterioara si imi tot spune de fiecare data ca procesele pe judetul Cluj, unde am inmatriculat masina, inca nu au inceput. Pana la urma se poate recupera taxa sau nu? Am incercat si la alti avocati din zona, dar nici unul dintre ei nu a mai facut recuperari sau neplata de taxa. Va multumesc

  • Daca intrebarea viza reusita procesului, banuiesc ca deja, dupa atatea discutii cu probe clare si sentinte admise nu se mai justifica o asemenea intrebare, raspunsul fiind unui prevazator.
   Cu stima, av Cuculis 0722298011

 42. vreau sa inmatriculez o masina a carei taxa este 800 euro, cat este onorariul dvs pt evitarea taxei? De masina ma pot lipsi indiferent cat dureaza procesul.. rog un raspuns pe e-mail tonu_adrian@yahoo.com , va multumesc anticipat!

  • Buna ziua stimate domn. Informatiile oferite sunt prea limitate incat sa putem discuta despre un onorariu, plus ca discutia asa cum am mai aratat se duce pe onorarii de succes, fixe ori orale. In atare sens, va rog pentru o informare corecta sa ne lasati toate elementele de descriere, la indemana. Cu stima, av Cuculis 0722298011

   • E vorba despre un bmw 520i , an fabricatie 1998, achizitionat cu 1200euro..taxa fiind 800 euro. Ma intereseaza sa inmatriculez masina fara plata timbrului de mediu, sunt din Tecuci Galati, ce alte detalii va mai intereseaza?

 43. Am achizitionat o masina din 2005 euro 3 inmatriculata pe TM si am de platit timbru de mediu 2200 Euro proprietarul a achitat taxele vamale in 2010 cand a luat-o de la firma de unde lucreaza . Intrebarea este daca se va schimba legea la sfarsitul lui martie 2014 cum se zvoneste avand in vedere ca sunt alegeri europarlamentare sau daca nu ce ma sfatuiti !

 44. Daca -i dau in judecata fara sa platesc TIMBRUL DE MEDIU , pe aceasta perioada pot circula cu numerele de TM eu sunt din CS.

 45. Buna ziua domnule abocat! In septembrie 2013 am platit timbrul de mediu la o masina adusa din Italia. Am platit 5300 de lei. M-ar interesa sa stiu daca pot recupera timbrul si daca sunt decizii in instanta finalizate pozitiv in aceasta privinta. Va multumesc anticipat

  • Stimate domn, sunt decizii clare in acest sens. Decia CJUE vizeaza strict legea 9/2012 care se aplica si in 2014. Cu stima, av CUculis 0722298011

 46. Buna ziua
  Am cumparat o masina si trebuie sa platesc timbrul de mediu 1770euro
  Sunt sanse sa ii dau in judecata sa o pot recupera?
  Ca am inteles ca taxele platite in 2014 nu se vor mai putea recupera

  Va multumesc anticipat

 47. Buna ziua,

  Luna trecuta am achizitionat o masina in valoare de 1600 euro, an fabricatie 1998, euro 2 (din germania) si timbrul de mediu ar fi de ~490 euro.

  Sa astept pana la sfarsitul lunii, sa vad daca se scoate taxa de tot ? Persoana de la care am luat masina a sugerat sa circul cu numere rosii 3 luni.

  As vrea sa folosesc masina cat mai repede, e mai rapid sa platesc taxa si so recuperez mai tarziu ? si se returneaza si cheltuielile de judecata ?

  E mai ieftin sa cer evitarea ei ? adica am nevoie de avocat pentru asta sau ajunge o cerere ? si cat ar dura ?

  Ma gasiti la joegagyipalffy@yahoo.com

  Va multumesc anticipat.
  Iosif

  • Buna ziua. Asa cum sunt obisnuiti consumatorii site-ului nostru, am sa va explic in concret cum se pune problema.

   NCPC nu mai lasa niciun petitionar sa se adreseze instantei in recurs fara avocat, altfel cererea este nula.

   In cazul in care demarati procedura nu uitati de plangerea prealabila, absolut obligatorie fara de care cererea este inadmisibila si formularea cerererii de chemare in judecata pe stalpi europeni si nu interni.

   Cu stima, av Cuculis 0722298011

 48. Buna ziua domnule avocat am si eu o intrebare mai pot sa recuperez timbrul de mediu daca am adus o masina din Germania si am inmatriculato in Ro in 5-11-2013 am platit suma de2602 Ron mai pot sa fac ceva sau nu

  • Cred ca raspunsul il veti gasi si printre solicitarile facute de ceilalti cititiori catre noi, in tot cazul revin si va spun cu siguranta ca aveti dreptatea de partea dvs. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 49. Din ce citesc, tribunalul Teleorman a dat o sentinta favorabila, dar nu este definita: ”Cu recurs în 15 zile de la comunicare. ” Ma indoiesc ca in urma recursului s-a decis ca timbrul sa nu fie platit. Daca ma insel, va rog sa-mi aratati dovada.

 50. Care ar fi paşi de urmat pt recuperarea sa evitarea taxei??Si încă cv,..trebuie plătit ceva la început,sau plata se face la sfârşit?,..Mulţumesc

   • Din pacate la Galati instantele nu dau castig de cauza acestor cereri de restituire timbru verde 2013. E unitara atitudinea! Care e calea mai departe, dupa respingere recurs la CA?

 51. am platit in 2013 taxa de mediu pentru o masina adusa din italia… daca radiez masina .. mi se restituie acea taxa de mediu?? multumesc!!

 52. Buna seara!
  Vreau sa vand masina personala mamei mele.Fac acest lucru din cauza rca-ului auto foarte mare.Se plateste timbrul de mediu?Sau exista vreo solutie in afara cererii in instanta?
  MULTUMESC!!!

  • Referitor la solicitarea dvs. va asiguram de faptul ca aveti la dispozitie o asemenea procedura, desi CJUE nu s-a pronuntat in acest moment, Timbrul de mediu este in mod clar desfiintat de instanta nationala prin deciziile pe care le obtinem.av. Cuculis 0722298011

 53. Am luat un auto care a fost inmatriculat,si platit taxa in 2011-septembrie,dupa care in 2012 sau 2013 sa recuperat taxa in instanta,Intrebare-pot sa castig in instanta dreptul de inmatriculare pe numele meu fara taxa?? Multumesc

  • Buna ziua, dupa anul 2012 legea a fost modificata dar a ramas profund ilegala, asa ca fara alte discutii pararele da, puteti face acest demers. Cu stima,av Cuculis 0722298011

 54. Buna ziua,

  In 25 Mai 2010 am cumparat din Germania un Opel astra din 1997, de 1600cm3 /benzina. Am facut toate actele, le-am tradus si am inmatriculat masina pe Romania. Am platit deasemenea si taxa de poluare in valoare de aprox. 900Euro.
  In februarie 2014 am aflat ca se poate recupera taxa de poluare platita in 2010, si am luat un avocat. S-a deschis procesul si inca astept o decizie.
  Recent am primit o notificare care zice in felul urmator:
  In baza art. 197 CPC raportat la art. 16 litera b,a din OUG 80/2013, reclamantul v-a timbra actiunea cu suma de 300 de lei reprezendand taxa judiciara de timbru. Zice ca In termen de 10 zile trebuie platita. Am vorbit cu avocatul si mi-a transmis ca aceasta taxa trebuie platita.

  Intrebarea mea este: Aceasta taxa chiar trebuie platita si de ce ? Ce anume reprezinta ?

  Multumesc,

 55. Buna ziua,

  Am cumparat un autoturism adus din Germania in anul 2010. L-am inmatriculat pe Romania si am platit taxa de prima inmatriculare/poluare aprox. 900 Euro. Anul acesta am aflat ca acea taxa este ilegala si am contactat un avocet . Acesta mi-a sugerat sa dau statul in judecata deoarece pot recupera taxa platita in 2010. Recent am primit o notificare care spune ca trebuie sa platesc o taxa de timbre in valoare de 300 Lei.

  Ce reprezinta aceasta taxa de timbre ? Este obligatorie, chiar trebuie platita ?

  Multumesc,

 56. Buna ziua! Luna aceasta am achizitionat o masina adusa din Germania.Am platit timbrul de mediu 5900 lei. Se poate recupera aceasta taxa in instanta?
  Va multumesc!

 57. buna ziua

  domnule avocat , am si eu o intrebare, am cumparat un autoturism si la inmatriculare mi s-a cerut o adeverinta din care sa reiasa ca nu s-a solicitat si restituit taxa. am revenit l anaf sector3 si am depuns inca din data de 20.03.2015 si nici pana in data de 06.04.2015 nu mi-au eliberat edevrinta , de fapt care este termenul legal de raspuns cf legislatiei in vigoare si daca ma puteti ajuta cu o lege si un articol unde este stipulat acest lucru pt ca doamnele de la anaf au spus ca deabea dupa pasti poate imi vor elibera adeverinta.

  cu stima

 58. Stimate Domn,
  am importat o masina VW Touareg 2004 Euro4 din SUA in 2010, si a trebuit sa platesc 8,200 euro Taxa de Poluare. Exista o sansa de recuperare a texei daca radiez masina din circulatie ?

 59. Buna ziua!Va rog sa-mi spuneti daca se poate recupera timbrul de mediu platit in noiembrrie 2014.

 60. buna seara , am achitat 1900 de lei in ianuarie 2015 pt o masina e4, imi puteti spune in mare care este onorariul unui avocat angajat in recuperarea taxei de timbru , multumesc frumos !

 61. Buna ziua,

  As dori sa va cer sfatul daca pot sa recuperez taxa de mediu in situatia mea.

  In luna septembrie am cumparat un autoturism opel astra G cu nr. rosu provizoriu, masina a fost adusa din Germania.

  Am facut RAR-ul, am inregitrat-o la taxe si impozite si am platit taxa la ANAF 1577 ron in data de 06-10-2015 si urmeaza sa o inmatriculez la politie.

  Imi puteti spune daca pot sa recuperez taxa in cazul meu si ce trebuie sa fac daca se poate recupera.

  Multumesc!

 62. Taxa de timbru plătită în august 2013, proprietar schimbat, însă cunoscut. Pot recupera taxa dacă mașină a fost vândută?

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.