Sentinta suspendare executare silita pentru clauze abuzive! Contracte bancare cu clauze abuzive? Executare silita inceputa impotriva dvs? Singura cale de a opri executarea silita este CONTESTATIA LA EXECUTARE. Tot mai multe instante SE OPUN EXECUTARII SILITE cand vine vorba despre clauzele abuzive din contractele de credit. Vezi sentinta aici!

Contracte bancare cu clauze abuzive? Executare silita inceputa impotriva dvs? Singura cale de a opri executarea silita este CONTESTATIA LA EXECUTARE.

Biroul de avocatura Cuculis si Asociatii

Aflat totul aici! avocat@indrumari-juridice.eu

 

 

Antal (2)Antal (1)

 

Biroul de Avocatura Cuculis si Asociatii  – Indrumari Juridice Pentru Dvs. online! Prima Initiativa din Tara!!
Raspunsuri gratuite la intrebari juridice.

www.indrumari-juridice.eu
www.indrumari-juridice.ro
www.indrumari-juridice.eu/indrumarijuridice
www.indrumari-juridice.ro/Cuculis_Blog
http://indrumarijuridice.forumest.ro
Tel: 031.412.48.88 / 0722.298.011

Avocat Cuculis – Titular de cabinet si membru al Uniunii Nationale a Barourilor din Romania – Specialist in Drept Penal si Comercial

150 comments to “Sentinta suspendare executare silita pentru clauze abuzive! Contracte bancare cu clauze abuzive? Executare silita inceputa impotriva dvs? Singura cale de a opri executarea silita este CONTESTATIA LA EXECUTARE. Tot mai multe instante SE OPUN EXECUTARII SILITE cand vine vorba despre clauzele abuzive din contractele de credit. Vezi sentinta aici!”
 1. La un credit in chf la Banc Post luat 2007 cu dob,variabila 7,95la suta pe an ,com de acordare credit 2,50la suta din val,credit si com de administrare lunara a creditului de 0,30 la suta qplicat la valoarea soldului creditului ,sunt considerate clauze abuzive? DAE reprezentand costul total al creditului 12,90 la suta unde ma pot adresa ?Va multumesc tare mult.

 2. AM LUAT UN CREDIT DE 10 000 EUR DE LA BCR IN IUNIE 2007.SUNT BUGETAR,AM AVUT SALARIUL DIMINUAT CU 25% DAR TOT AM PLATIT RATELE INTEGRAL,BANCA NEDORIND SA RENEGOCIEM CONTRACTUL.PLATESC LUNAR CATE 170 EUR IAR ACUM CAND AM SOLICITAT UN GRAFIC DE RAMBURSARE AM CONSTATAT CA PANA ACUM AM PLATIT DOAR 5800 EUR DIN ACEST CREDIT.IN ACEST RITM CRED CA O SA PLATESC PANA IN 2017 PESTE 20000 EUR ,CEEA CE MI SE PARE “CAMATARIE”AM PLATIT LA TIMP PANA ACUM IAR PE GRAFICUL DE RAMBURSARE NU AM VAZUT DECAT UN COMISION DE ADMINISTRARE DE 33 EUR LUNAR,IMPRUMUTUL FIIND PE 10 ANI FARA GARANTII IMOBILIARE SAU GIRANTI.CE AS PUTEA FACE IN ACEASTA SITUATIE PENTRU CA NU AS PUTEA SA-I DAU IN JUDECATA SI CE VARIANTE AS AVEA AVAND IN VEDERE INTRAREA IN VIGOARE A OG LA 1 OCTOMBRIE.VA MULTUMESC MULT!

 3. Am luat un credit ipotecar pentru apartament in valoare de 26.000 EUR . Am platit aproximativ 4 ani jumate , iar acum mai am de platit 29.000 EUR . Nu mai am posibilitati sa platesc la timp . Ce sa fac? Va rog sa imi raspundeti daca banca poate sa ia bunurile imobile ale girantilor . Multumesc !!!

 4. Poate un executor dintr-un judet , sa faca executare silita , pentru un datornic ddin alt judet ? Mai exact , executoru si instanta fiind din Arad iar cel executat din Timis .
  Se poate actiona in judecata executorul care nu a respectat legea . Dupa cate inteleg trebuia sa fie executarea ceruta la domiciliu persoanei executate .

  • Nu in mod obligatoriu., Vedeti dvs. daca executarea silita a inceput inainte de februarie 2013, atunci cu siguranta era varianta propusa de dvs. sau la sediul tertului poprit, de cand s-au schimbat regulile jocului, din februarie 2013, executorul poate executa in circumscriptia C.A – CURTII DE APEL cu incuviintare de la sediul lui. Cu bine, av Cuculis 0722298011

   • Bună seara!Sotul meu a fost prins cu tigari de contrabanda iar in anul 2015 a fost inchis,luna aceasta am primit o hartie ca ne pune sechestru pe casa si pamant .Datoria aceasta de care ei il acuza este ca l-au pus sa plateasca accize pe tigarile cu care l-au prins.Intrebarea mea este .Cum putem noi sa scapam de acest sechestru?Ca sa nu ramanem fara casa?

   • Bună.ziua.donule.avocat.am.o.problemă.cu.decizie.cu.ecsecutare.silită..subectul.e.agentie.imobiliară.un.vecin.la.dat.an.judecată.pe.tatăl.meu.pentru.acest.teren..neam.judeca.cinci.ani.dupa.care.am.primit.decizia.nu.pot.ănteleg.cum.pot.să.dau.un.teren.dacă.nu.suntem.propietari..si.nici.domnul.care.cere.terenul.nui.propietar..si.terenul.pe.care.ăl.cere.nu.are.propietar..vă.rog.frumos.sami.spuneti.ce.trebue.sa.fac.

    • Buna seara am si eu o problema eu sunt plecat din tara de vro 8 ani si mi sa pus seciestru pe o masina si eu nu am stiut nimic pana acum cand am venit sa radiez masina ce pot sa fac ca eu nu am primit nimic

 5. va rog sa mi raspundeti. sa va spun in mare am luat o masina in leasing la momentul respectiv masina a costat 23 de mii de euro am dat si avans de vro 6 mii si ceva de euro. fara taxa reziduala la terminarea contractului. pana la urma mi au luat masina si m au dat in judecata si au castigat PE O SUMA IMENSA 1 MILIARD MAI MARE DECAT CREDITUL PE CARE L AM LUAT. ESTE CLAR UN ABUZ? si umeaza executarea silita da vad ca nu a venit nimic acasa din august.

  • Buna ziua stimate domn, stiu ca am discutat telefonic si v-am explicat. In situatia dvs. tinand cont de apararea slaba sau inexistenta pe care ati avut-o pe perioada procesuala a recursului nu mai aveti la dispozitie decat o combinatie de actiuni prin care sa va aparati drepturile si anume.
   Promovarea unei actiuni in anulare in termenul recomandat plus o actiune in contestatie la executare priviind suspendarea pana la solutioanrea actiunii in anulare. Cu stima,a v Cuculis 0722298011

 6. Buna ziua, la un credit chf 2008 bancpost, am platit commission acordare credit 1%.Se poate aceste recupera?Am marja fixa 3.9 si 0.5 p.p. pe toata perioada de creditare.Este normal la o dobanda variabila sa platesc in afara de marja fixa si acest procent de 0.5 p.p pe toata perioada de creditare?

  Va multumesc

  • Buna ziua. Nu, practic cele 0.5 pp sunt tot o marja ascunsa, practic daca aveti marja de 3,9 se adauga doar indicele de referinta variabil. Cu stima, av Cuculis 0722298011

  • chiar daca in contract este scris si marja fixa de 3.9 si majorarea dobanzii de 0.5 pp pe topata perioada de creditare si am semnat asa contractual in 2008?

 7. Buna ziua
  va mai deranjez cu o intrebare; dobanda penalizatoare de 15% p.p. este o dobanda legala?

  cu multumiri,
  cristi

 8. si va rog de asemeni sa imi spuneti, care este onorariul dvs ptr a ma reprezenta in instant. mentionez ca am trimis si anpc o scrisoare dar nu primesc raspuns si as dori sa stiu daca ma puteti ajuta dvs si pe mine doarece sustine ca in contract sunt clause abusive.astept rasspuns si celorlate intrebari ale mele precum si cat ma costa sa ma ajutati.multumesc

 9. Buna ziua.Am incheiat an anul 2008 un contract de credit de nevoi personale in CHF unde este mentionat si un comision de administrare cont aplicat la sold in procent de 0.45% pe luna,intrebarea mea ar fi se poate castiga scoaterea acestui comision de la plata?!Multumesc.Cu respect.

  • Asa cum am mai explicat si celorlalti colegi, acest comision de gestiune
   lunar cu siguranta poate fi eliminat. Fiindca discutam despre o nulitate
   absoluta ce loveste acest comision , atunci el va fi eliminat si
   ultraactiv. In tot cazul, trebuie sa vedem in clar si actele astfel va rog
   sa ne lasati un nr. de telefon si un coleg avocat revine la dvs.Cu stima,a
   v Cuculis 0722298011

 10. Buna ziua,
  Nu sunt in executare silita, am trimis la anpc doar o sesizare daca dansii imi pot raspunde unor intrebari din contract, deoarece banca nu doreste sa vorbeasca cu mine.Eu doresc foarte mult sa merg in instant cu banca daca dvs considerati ca acest contract are clause abusive, gen dobanda penalizatoare 15%p.p , marja 3.9 plus majorarea dobanzii 0.5 pp pe toata perioada de creditare, etc.Nu am avut niciodata intarzieri, in schimb am avut intrebari bancii la care nu am primit nici un fel de raspuns despre lucruri pe care nu le-am inteles.Va rog s aimi comfirmati daca ma puteti ajuta.Cu multumiri, Cristi

 11. Buna ziua,
  Nu sunt in executare silita, am trimis la anpc doar o sesizare daca dansii imi pot raspunde unor intrebari din contract, deoarece banca nu doreste sa vorbeasca cu mine.Va rog s aimi comfirmati daca ma puteti ajuta.Cu multumiri, Cristi

 12. banc post nu a facut nici un act aditional din 2008 pana in present sau modificare de contract.Eu am cerut explicatii la calculul dobanzii si ratei lunare si nu primesc raspuns.Mi-au spus ca daca am semnat 3.9 marja fixa plus 0,5 pp pe toata perioada de creditare asa va ramane.Este adevarat, nu se poate modifica asta?

  • Mai ales ca BANCPOST este foarte clar in culpa. In contract nu are marja bancii practic ei puteau doar sa incaseze INDICELE DE REFERINTA adica o dobanda maxima de 0.2 % Cu stima. av Cuculis 0722298011

 13. aceiasi intrebare am pus-o si celor de la anpc si nu primesc raspuns, acesta fiind motivul ptr care doresc sa apelez la dvs daca ma puteti ajuta.Rata lunara a scazut cativa franci din 2008 pana in present si nu cred ca este normal. Banca nu considera ca trebuie sa imi explice exact calcul ratei lunare.Asa am fost informat.

  • Din primul moment este in neregula raspunsul. Ba din contra, ei sunt tinuti de contract si legea protectiei consumatorului sa va explice in mod fara echivoc tot ce deriva din contractul de credit. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 14. In plus nu am avut niciodata restante la dansii, fac inca tot posibilul sa platesc aceasta rata, dar vreau sa stiu daca este o rata corecta,si daca pot merge in instant cu dansii ptr clause abuzive din contract.Va intrebasem care este onorariul dvs si daca sunteti dispus sa ma ajutati.cu multumiri, cristi

 15. Buna ziua dl Avocat.V-am trimis un email la sugestia dvs acum 2 saptamani, referitor la credit ipotecar plus corespondenta bancii.Imi puteti spune daca ati avut timp sa va uitati pe contract si daca putem merge mai departe?
  Cu mii de multumiri,
  Alina

 16. Buna ziua dl Avocat,

  V-am trimis un email la sugestia dvs referitor la bancpost.Imi puteti spune va rog cand as avea un raspuns de la dvs si daca ma puteti reprezenta?
  multumesc

 17. am cerut doar informatii referitor la clauzele abusive si calculul dobanzii atat la bacpost cat si la anpc si nici un raspuns

 18. buna ziua dl avocet, am trimis la sugestia dvs un email referitor la banc post , imi puteti comfirma daca l-ati primit si daca ma puteti ajuta?
  alina

 19. Buna ziua,
  Cu o intrebare doresc sa va deranjez referitor la un credit ipotecar.
  Forrmula de calcul a dobanzii: D = S x30/360xRD , este o formula legala tinand cont ca anul are 365 zile?banca prin aceasta nu isi face cadou o dobanda pe 5 zile?

  • In primul rand trebuie sa cunosc toata formula dobanzii. Observatia este corecta, insa imi este teama sa nu cumva sa fie de fapt ceva mult mai grav ascuns in spatele formulei de calcul. Cel ami indicata ar fi o analiza a contractului in sine. Cu stima, av. Cuculis 0722298011

 20. buna ziua,

  in contract este scris :
  D = S x n/360x r%, unde S = soldul creditului, n = nr zile, r = rata anuala a dobanzii. Dobanda se calculeaza si se plateste lunar odata cu rambursarea ratelor de credit, cf garficului de rambursare, parte integrate din contract.

  Am intrebat banca sa-mi explice aceasta formula de calcul si acum banca imi raspunde:

  Odata cu integrarea in vigoare a OUG 50/2010 formula de calcul ptr dobanda aplicata creditului este urmatoarea:
  D = S x 30/360 xrd, unde s = sold, rd = rata anuala a dobanzii.

  va mentionez ca acestea sunt soingurle informatii
  Ce credeti dvs?Am dreptate cu prima intrebare ca banca isi face cadou 5 zile dobanda sau este formula legala cf oug 50/2010 asa cum sustine banca?

  • Pai din pacate este abuziva si prima forma expusa si a 2-a. Conform oug 174/2008 si in continuare 50/2010 dobanda variabila se fizeaza in baza indcelui de referinta plus marja bancii ce trebuie sa ramana fixa, astfel ca o asemenea reglementare este contrara legii si puteti cere o recalculare integrala a creditului. Cu stima, av Cuculis

 21. Pe graficul de rambursare la zi este mentionat: ’’Pe intreaga perioada a creditului, cuantumul ratei lunare datorat Bancii poate suferi modificari, in sensul majorarii,
  ca urmare a materializarii riscului valutar (valabil pentru creditele in valuta, reprezentand devalorizarea monedei nationale
  in raport cu valuta respectiva) si/sau a riscului de comisirata a dobanzii (valabil indiferent de valuta, pentru creditele cu
  dobanda variabila, reprezentand eventualitatea majorarii indicilor de referinta Xbor.’’.
  – procentul in sensul majorarii ratei lunare ca urmare a riscului valutar, si/sau a riscului de comisare a dobanzii trebuia mentionat ?
  -de ce nu se vorbeste si de sensul diminuarii aceleasi situatii?
  -este legal ce este scris pe graphic?

  • In mod sigur nu. Costurile trebuie sa fie clare si fara echivoc, ori o asemenea prevedere creeaza o stare discretionara fata de clienti.Cu stima, av CUCULIS 0722298011

 22. VA MULTUMESC ANTICIPAT PENTRU RASPUNS SI DORESC DUPA ACEST RASPUNS SA REVIN LA DVS PTR O CONSULATANTA AMANUNTITA.ACESTEA FIIND SINGURELE MELE DUBII DIN CONTRACT.ASTEPT RASPUNSUL DVS SI DACA SI ACEASTA ESTE CONSIDERAT ABUZIV, DORESC O CONSULTANTA LA DVS

 23. Buna ziua, detin un credit ipotecarsi este este mentionat;
  ’’Pe intreaga perioada a creditului, cuantumul ratei lunare datorat Bancii poate suferi modificari, in sensul majorarii,
  ca urmare a materializarii riscului valutar (valabil pentru creditele in valuta, reprezentand devalorizarea monedei nationale
  in raport cu valuta respectiva) si/sau a riscului de comisirata a dobanzii (valabil indiferent de valuta, pentru creditele cu
  dobanda variabila, reprezentand eventualitatea majorarii indicilor de referinta Xbor.’’.
  – eu cum stiu procentul majorarii ratei lunare ca urmare a riscului valutar, si/sau a riscului de comisare a dobanzii?
  – dar cel al diminuarii nu trebuie mentionat?
  este legal ceea ce este scris pe graficul la zi?

  • Tocmai aici este abuzul. Costurile contractului mai ales ca se intind pe un termen foarte lung trebuiesc specificate in mod CLAR. Cu siguranta daca lecturati contractul impreuna cu un specialist veti gasi mai multe nereguli. Cu stima, av CUculis 0722298011

 24. astept si eu unraspuns de ceva timp de la protectia consumatorului, dar care nici danii nu se grabesc asa cum nu o face nici banca. Imi puteti spune daca in caz ca vreau sa merg in instant cu dansii, trebuie sa astept scrisoarea de la anpc sau pot apela in orice moment fara sa fiu conditionata da raspunsul dansilor?

  am auzit variante cum ca banca uneori se apara f bine chiar daca sunt clause abuzive si sunt situatii cand clientii pierd.Dvs ce credeti?in afara de rezolvarea neclaritatilor cereti si dezpagubiri?

  • Nu stimata doamna. Legea prevede clar varianta consumatorului de a se adresa DIRECT sau prin intermediar ANPC. Prin urmare nu cred ca este oportun sa mai asteptati. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 25. si as mai avea o intrebare, in contractual meu este specificat de creditul generos banc post, care am inteles ca nefiind in interesul bancii este scos.dvs stiti ceva conditii despre acesta?in contract este metionat dar contractual a fost prezentat la semnare in forma scrisa , trebuia doar semnat si nu mi-a explicat nimeni de asa ceva. intreb banca dar banca …….nu raspunde.

  • Nu stiu daca ati intrat sa vedeti sentinta, insa am castigat de curand un dosar priviind anularea integrala a unui credit. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 26. cum pot afla evolutia euribor.libor ptr chf la 6 luni incepand din 2008 de cand detin un credit ipotecar? am citit ca cea mai mare valoare a fost in 2008 oct , peste 5 ,apoi a inceput sa scada catre 2 si chiar sub 1.cum pot afla evolutia cu exactitate ca banca mi-a raspuns in scris evolutia dobanzii la fiecare 6 luni formata din indice si marja, dar pe graphic, plec de la o dobanda de 6.67 in 2008 cand indicele de referinta a fost peste 5, scade indicele de referinta, dar….rata creste cu 100 si ceva de chf. pe hartie totul arata ok, marja plus indice, dar diminuarea ratei nu, ba din contra cand indicele este peste 5 am o rata mai mica decat at cand indicele este 1 sau sub 1. este posibil banca sa imi scrie ca acum dobanda variabila este 4.56 si de fapt sa platesc o dobanda cred mai mare de 9?

 27. si va rog de asemeni daca ma puteti ajuta cu un raspuns: la un credit ipotecar de 100000, facand o plata de 10.000 reduce cat de cat din principal?ptr ca la rata lunara abia dupa plata anticipata de 10000 se vede o reducere de doar cativa franci la rata, altfel fara ea…..as plati mai mult decat la inceput cand indicele de referinta a fost peste 5.culmea este indice mare rata mica, indice mic, rata mare.oare cum poate fi posibil?va informez ca vorbesc despre bancpost bucuresti

 28. buna ziua, detin si eu un credit in chf in valoare de 130.000 franci.am descoperit multe neclaritati in ceea c epriveste creditul si calcularea dobanzii. am cerut explicatii bancii despre modificarea clauzelor gen commission de rambursare anticipate, calc dobanda etc.banca spune ca daca nu am comentat nimic se considera acceptare tacita din partea mea ptr ca din 2009 pana in present nu m-am prezentat sa ma plang.am gasit pe internet ca nu poate fi consierata acceptare tacita din partea mea atata timp cand nu am fost instiintat de nici o forma de modificare. OG 21/ 19992, -spune ca lipsa unui raspuns neputand fi considerate acceptare tacita si ca nu mi-am dat sub nici o forma acordul.practic nu am stiut.are dreptate banca in cazul meu ca am lasat ani sa treaca din 2009 pana in present fara sa ma prezint la banca sa fac vreo plangere?

 29. totul a inceput cand am auzit si eu c apot cere inapoi comisionul de acordare de 1% sin 130.000 franci. banca spune , ca o data c eeste semnat e bun semnata si acceptat de mine.ca acesta reprezinta acoperirea cheltuielilor aferente intocmirii documentatiei de credit , dar pe care eu il consider nejustificat de mare in comparative cu munca depusa de banca ptr a intocmi un dosar de credit. in ceea ce priveste consimtamantul dat la semnare in 2009 le-am spus ca eu consider ca a fost exprimat in contextual unei stari de constrangere finaciaran , moment d ecare banca s-a folosit, nefiindu-mi explicate toate amanuntele necesare in acel moment. Am sanse in baza carei legi s aimi recuperz acest commission de acordare credit de 1%?nu cred ca 1300 chf este munca depusa de banca facand Xerox, redactand deja contracte standard, semnand cu pixul , etc.dvs credeti ca il pot recupera?
  multumesc

  • Rationamentul dvs. este corect. Acum daca maine semnati un contract prin care la acordare vi se ia toata suma asta inseamna ca este si licit? Nu. Tocmai de aceea se pune problema legatlitatii contratului si prin prisma acetuia puteti constata in baza dispozitiilor legii 193/2000 si nulitatea absoluta al acestui comision cu consecinta restituirii. Totusi cred ca in contractul dvs. sunt mai multe de analizat. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 30. buna ziua,
  as dori si eu va intreb in situatia mea care detin un credit ipotecar in valoare de 200000 franci , in cazul in care aplic legea falimentului pot scapa de ratele lunare si de aceasta suma? apartamentul daca s-ar vinde ar valora maxim 40000. banca imi spune ca daca nu imi platesc la timp ratele, am baga in executare silita. ce ma sfatuiti in leg cu legea falimentului ?

  • Buna ziua stimata doamna. In primul rand discutia o inchidem din start fiindca nu exista o asemenea lege, a falimentului persoanei fizice. Singura varianta de aparare este sa ii actionati in instanta pentru clauzele abuzive din contracte si in cazul unei executari silite sa speculati greselile, executorului, instantei,etc.

   Cu stima, av Cuculis 0722298011

 31. buna ziua

  la serviciu s-a primit o poprire pe salariu, in baza unui titlu executoriu
  cu toate ca la data cand banca a cerut executarea mea silita eu achitam ratele, banca a denuntat unilateral contractual. de ce nu stiu. acum cei de la sv vor sa-mi retina 1/3 din salariu, cu toate ca legea spune cel mult 1/3 din salariu. sotia are salariu minim brut pe economie, practice din salariu meu acopar toate datoriile pe care le avem, inclusive cele de la bloc (intretinere, lumina, inclusive chirie) si nu ne mai raman bani si pentru mancare. si avem si un copil in intretinere, este student la zi, si nu realizeaza venit. eu nu am primit de la executor nimic, ptr ca am fost deja executat pe apartament, si acum stam provizoriu la niste prieteni, dar am anuntat banca si am solicitat sa-mi trimita instiintari pe adresa de e-mail . am adus la cunostinta societatii ca daca imi opreste 1/3 din salariu, care este dublu fata de rata pe care o plateam la banca, nu mai pot plati celelalte rate si nu mai am bani de a asigura mancare ptr noi si copli, practice nu mai avem din ce trai
  ce pot face in acest caz?
  multumesc

  • Buna ziua stimate domn. Din moment ce ati mai avut asemenea experiente neplacute cu executarea este clar ca stiti ca executarea se face fara anunt prealabil. Totusi daca treceti printr-o situatie ca aceea aratata mai sus, puteti face contestatie la executare, prin care instanta sa-l oblige pe executor sa retina o cota mai mica.Av. Cuculis 0722298011

 32. Buna ziua,

  Zilele acestea am aflat ca am o proprire pe salariu.
  La creditul de 9660 CHF am platit pana acum un an 3700 de franci iar timp de un an nu am mai avut bani sa achit ratele, tinand cont ca sunt singura salariata, sotul nu are servici si am un copil minor.
  Acum am de restituit 12.000 franci + 6 000 RON cheltuieli pentru biroul executoriu.
  Mi-au spus ca suma va creste pe fiecare luna fiindca se pune dobanda la suma restanta. Este legala aceasta dobanda dupa sentinta de executare silita ?
  In situatia mea, suma care se va opri din salariu nu va acoperii nici macar dobanda, asa voi ajunge la sume imense de restituit.
  Nu cunosc toti termenii din contract, dar cred ca am clauze abuzive in el.
  Mentionez ca banca mi-a acordat 4 perioade de gratie in care am platit o rata mai mica tot din cauza situatiei financiare.
  Ce pot face ?
  Nu am bani sa restitui suma datorata si nici macar sa achit lunar o parte din ea.

  • Buna ziua. In cazul in care vreti sa va aparati, singura varianta este evindet contestatia la executare. Nu trebuie sa intrati intr-un impas si nici nu trebuie sa lasati suma sa treaca asa fiindca va treziti peste un an ca se dubleaza si or sa va urmareasca silit toata viata. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 33. Buna ziua,
  Suntem 2 familii care avem impreuna un teren, cu care am girat un imprumut, pe care nu l-am putut plati la timp. Numai sotilor (probabil considerati cap de familie) li s-au pus popriri pe salariu, pana in prezent recuperandu-se 19.000 lei din totalul datoriei de 30.000.
  In acelasi timp cu poprirea (care este pusa de 12 luni), executorul a scos la licitatie terenul de mai multe ori; a fost initial evaluat la aprox 45.000 lei, apoi a fost scos la licitatie la 75% din valoare; la a 5-a licitatie a fost vandut cu 27.000 lei.
  Licitatia a fost si trucata (falsa), pt ca cei care au licitat sunt 2 soferi ai creditorului nostru.
  Ce putem acum sa facem sa nu ne ia terenul, avand in vedere ca au fost deja platite 2/3 din credit si avem deja un proces pe rol, prin care contestam valoarea la care a fost evaluat terenul (avand si 2 constructii pe el); proces care inca nu s-a finalizat!
  Va rog sa ne ajutati cu un raspuns!
  Multumim!

 34. Stimate domn, in ce masura ma puteti ajuta in instanta avand in vedere o poprire pe salar de 1/3 (efg euroline) ?
  Executorul din Sibiu eu din jud Hunedoara

  • Buna ziua, in conditiile in care cred in actiune si avem ce sa facem in mod clar, va putem ajuta. EFG are foarte multe nereguli in acele contracte, dar trebuiesc vazute. O zi buna, av Cuculi s0722298011

 35. Buna ziua! Ma numesc Tonea Adina Elena si va rog sa imi spuneti si mie ce mai pot face daca ma aflu in faza de executare silita. In anul 2008 am luat un credit in valoare de72000 chf de la Volksbank, pentru care au girat parintii mei cu casa,din cauza scaderii salariului am ramas in urma cu ratele,in tot acest timp eu vorbind cu doamna directoare de la sucursala din Rm. Valcea sa imi spuna ce se poate face pentru o scadere a ratei. Raspunsul dansei a fost intotdeauna negativ. Problema este ca eu nu am stiut ca trebuie facut in scris. Acum dupa ce mi-a fost declarat creditul anticipat am facut o cerere de intelegere pe cale amiabile dar nu mi s-a dat nici un raspuns. Tin sa mentionez ca nu am fost instiintata ca ma vor baga in executare. Sunt disperata pentru ca nu vreau sa pierd casa parintilor,mama a decedat in urma cu 2 ani si doar pe tatal meu il mai am.tot ce mi s-a spus este ca s-a aprobat cererea de executare.Pana in prezent nu am primit nici o instiintare nici de la executor. Cum pot sa iau legatura cu dumneavoastra?
  Va multumesc!

  • Buna ziua stimata doamna in legatura cu problema dvs. cel mai rapid ar fi sa ne contactati telefonic si va dau toate detaliile. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 36. Buna ziua,

  Ma puteti ajuta cu cateva informatii. Am fost executat silit pentru un credit ipotecar dar nu am primit nici o notificare din partea executorului sau a creditorului de create in acest sens, din intamplare am vazut aceasta decizie pe portalul judecatoresc. Se poate pune poprire pe conturile bancare inainte de evaluarea imobilului? Pot face contestatie pt faptul ca nu am stiut de acesta actiune?
  Multumesc

  • Acela este primul lucru care se intampla poprirea si ulterior vanzarea bunurilor dvs la licitatie. Elementul surpriza este reprezentat tocmai de acest lucru. Puteti depune actiune in contestatie la executare in functie de ce putem contesta pe titlul dvs. Cu stima,a v Cuculis 0722298011

 37. Buna ziua,
  Detin un credit banc post chf si as dori sa stiu daca dau banca in judecata pot plati creditul sau diferenta de credit la valoarea initiala a monedei chf din momentul acordarii creditului.eu am facut un credit in 2008.pot aplela la dvd ptr o astfel de situatie? De cand este in vigoare aceasta lege? Si imi pot recupera si platile anticipare facute?
  Va multumesc si astept raspuns

  • Buna ziua stimata doamna. Aveti aceasta posibilitate, in mod exclusiv daca deschideti o actiune in denominare,contatare clauza abuziva pe cursul de schimb valutar sau va alaturati procesului colectiv. Aveti link aici- cu stima, av Cuculis 0722298011

 38. Buna ziua
  Multumesc pentru raspuns.va rog sa imi explicati cum fac acest lucru si in baza carei legi putem cere acest lucru? Chiar este o clauza abuziva?ce sanse de succes sunt? Va rog sa imi mai oferiti cateva informatii si ce pasi ar trebui sa urmez?
  Va foarte multumesc

 39. Buna ziua,
  Ce sanse sunt de reusita si in baza carei legi se poate intampla asa ceva? Vorbim despre suma ramasa sau intreaga suma.

  ce trebuie facut ptr a aplica pentru acest lucru cu dvs.?

  Multumesc

 40. Si ce sanse de reusita sunt sa platesc creditul la valoarea acordarii monedei chf. Ce lege sustine aceasta afirmatie? Ma puteti ajuta dvs?

  Cu multumiri,

 41. Buna ziua,
  imi puteti va rog explica denominarea ce este sio in ce baza a legii putem actiona/ce sanse de reusita sunt?

  ma puteti ajuta dvs?

 42. Este deja in vigoare acesta lege? Cand este considerat ca fiind neabuziv? Eu detin creditul din 2007 iar acum fancul este f mare ca valoare.este abuziv? Este legea in vigoare sau se asteapta?

 43. de cand intra va rog legea in vigoare si de cand poate fi procesat totul in instanta in ceea ce priveste denominarea?

 44. Buna ziua,
  Am si eu un credit ipotecar facut in decembrie 2007 la otp bank semnat cu banca pentru o dobanda de 5.5% pe an. Printr-o clauza din contract prin care “banca poate modifica nivelul taxelor si comisioanelor, fara consimtamantul clientului”, banca mi-a marit dobanda dupa 6 luni la 6.49% pe an. Nu am restante la plata creditului pana in prezent. Ma intereseaza daca pot intreprinde o actiune in instanta cu ajutorul dumnevoastra pentru recalcularea intr-un mod corect a dobanzii, respectiv eliminarea clauzelor abuzive din contract.

  • Buna ziua stimate domn, acesta este si motivul pentru care am demarat deja in instanta mai multe grupuri care privesc atat recalcularea intregii dobanzi de la data acordarii creditului cat si restituirea in integral a comsionului de acordare.Vedeti deciziile actuale actualizate pe site, referitor la aceasta banca. Un coleg avocat, specializat in aceste contracte urmeaza sa ia legatura cu dvs. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 45. buna ziua .Pot scapa de diferenta de plata care ramane dupa executarea silita si vanzarea uni apartament?Nu am fost inca executata silit si nu am propriri.Mentionez ca nu am mai paltit ratele de 3 ani.Doresc ca banca sa-mi ia apartamentul fara a mai plati ceva ulterior.Dvs ca avocat credeti ca am sanse de reusita?apartamentul se va vinde pe nimic iar eu trebuie sa achit diferenta pana la adanci batraneti.

  • Buna ziua stimata doamna, deja solicitarea dvs. a primit numar de rezolvare in cadrul biroului nostru. Pentru a trece peste temporizarea rezolvarii cererii avem rugamintea sa ne contactati direct in registratura 031.412.4888 data fiind natura urgenta a cererii. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 46. Buna ziua.
  referitor la legea dnominarii 193/200o , va rog de cand se poate aplica ptr denominare?m-am inscris in colectivul dvs deja dar nu stiu de cand este valabila
  multumesc

 47. Buna ziua,
  In 2007 am accesat un credit bancar fara garantii si giranti, de nevoi personale cu buletinul. De 3 luni de zile nu am mai putut plati ratele deoarece societatea la care sunt angajata se afla in lichidare, iar eu, negasind un alt loc de munca, am depus acum dosarul la oficiul de somaj. Am informat reprezentantii bancii prin telefon de situatia prezenta, dar am primit somatie pv actiunea de executare silita. As dori sa precizez ca nu detin bunuri personale, locuiesc cu sotul in casa mostenita de la parintii lui. In situatia de fata, banca poate executa locuinta si/sau bunurile ?
  Va multumesc.

  • Buna ziua, din pacate procedura se intinde pentru toate bunurile dvs. Prin urmare, in ipoteza in care dvs. considerati ca orice aspect este in neregula pe executarea silita, va indemn catre o contestatie la executare. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 48. buna seara
  in 2007 am luat un credit in valoare de aproximativ 3000 lei de efg retail services. pana in 2010 am platit liniei de credit respective suma de 12000 lei, iar din 2010 nu am mai achitat nici un leu. zilele trecute am primit acasa plic cu SENTINTA JUDECATOREASCA de executare silita si inca alte hartii, prin care ei spun ca as mai avea de plata o suma de 6000 lei-aproximativ. este legal ca dupa atatia ani de neplata sa se recurga la aceasta masura? si daca nu este, care este urmatorul pas pe care ar trebui sa-l fac?multumesc anticipat

  • Buna ziua. Creanta este prescrisa si de asemenea si dreptul material la actiune. Puteti sa desfintati executarea silita alaturi de toate actele de executare si titlul executoriu. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 49. Buna ziua ,in data de 17 oct 2014 am primit o executare silita si poprire pe conturi la un credit din 2007 luat de la bcr , credit nevoi personale in valoare de 13500 lei , in 2011 nu am mai reusit sa platesc ratele constant , dar lucrand ca si agent de asigurare cu mandat imi erau virate diferite sume de bani in contul atasat creditului care erau imediat luate de banca in schimbul datoriei , o data 290 lei si de doua ori 38 lei ,ultima data in luna 11 2011 , fiind singurele mele venituri .
  In executarea trimisa exista suma de 18000 datorii si 3300 cheltuieli executare ..
  in data de 20 oct 2014 la venitul meu incasat ptr luna anterioara de 68 lei aveam poprire pe bani , in acest moment este singurul meu veni ….
  Se poate cere contestare la poprire , sau invocarea clauzelor abuzive pe care le-am platit timp de aproape 4 ani ???
  Va multumesc .

 50. Buna ziua
  Va deranjez si eu cu alt gen de întrebare decât cele referitoare la bănci.sunt deja clienta dvs si inscrisa ptr clauze abuzive plus denominare,dar va rog respectuos daca ma puteți ajuta si cu alt gen de problema.

  Bunicii mei au decedat si nu au lasat nici un Testament ptr casa si teren agricol.in urma decesului lor,au 2 rămas 2 copii si nepoti.unul din copii(fata cea mare) a îngrijit-o pe bunica(aceasta fiind ultima decedata),timp de 15 ani,având grija de casa,si de bunica care a fost imobilizata la pat.celalalt copil(fata cea mica),nu a avut deloc grija si nu a trecut măcar in vizita.
  Acum dupa deces,evident ca dorește jumătate a tot ce este avere,deoarece considera ca asa este drept.
  Fata cea mare a încercat sa o contacteze ptr notariat in caz ca se pot înțelege,dar nu exista înțelegere.
  Si in plus nu vrea sa răspundă solicitărilor sau intrebarilor.

  Puteți va rog sa imi răspunderii la urmat întrebări:
  1.daca este chemața in judecata prin dvs,si nu se prezintă la nici o infatisare,dupa cate infatisare lipsa se poate discuta cazul sau nu se poate decât in prezenta ei?
  1.fata cea mare poate cere mai mult datorită faptului ca a îngrijit-o 15 ani atât casa cat si pe decedata?
  3.daca tot plătim un avocat si nu se prezintă niciodată in instanța,care este solutionarea?
  Va multumesc din tot sufletul si ma scuzati ca am intervenit cu alt gen de topic pe acest site

 51. Buna ziua,
  Vineri 31.10.2014, a fost emis de instanta o executare silita pentru neplata despagubirii celor 28€ pentru circulatie fara rovineta la un pv emis in februarie 2012. Inca nu am primit comunicarea executarii silite. Cum ma puteti ajuta cu anularea executarii si anulatea acelei sanctiuni care a fost eliminata din lege?
  Va multumesc

 52. Buna ziua
  in timpul executarii silite pot incheia un angajament de plata pentru siguranta mea impotriva buzurilor de excutare.
  credit de nevoi personale negarantat.
  Creditorul poate refuza incheierea angajamanetului de plata initiat de mine?17000lei sa achit in 11 luni?

 53. Buna ziua, Am un credit luat in 2008 si m-am trezit cu recuperatorii la usa. Am cazut cu ei de acord sa le platesc o suma de x bani pe luna dar nesemnand nimic . Dosarul a ajuns la juridic KRUK si mi-au zis ca rezolvam pe cale amiabila debitul. Intrebare : In momentul in care le platesc suma x pe luna ei ma mai pot executa silit ? adica imi mai pot executa un bun sau sa-mi mai puna sechestru pe acel bun cu toate ca platesc ratele ( masina, teren, casa ) ? In ce conditii se executa un bun , cat dureaza ( din momrntul in care juridic KRUK trimite actele la executor ) si cine decide asupra sechestrului ? Sechestru pe un bun ce inseamna ? Inscris in cartea funciara a debitului ? Daca pe o proprietate exista doi proprietari se poate pune sechestru pe bun?
  Cu stima,

 54. Buna ziua!
  Ma numesc Marinel si as dori sa sa faceti ceva asemanator ( cu retrocedarile ) si pentr-u cei care au facut imprumuturi bancare, in CHF cu credite ipotecare, ce au girat cu imobilul ,au platit si ceva din rate timp de 3 ani (2008-2011),au pierdut si avansul de 20% (bani mei) din valoarea imobilului au facut inscrisuri ca nu mai pot plati ratele in CHF s-au dus cu solutii la banca pt. a fi ajutati,dar banca nu ia luat in seama le-a vandut imobilele la jumatate de pret din cat valorau in urma a doua,trei licitatii,iar diferenta care a ramas din vanzarea imobilului si suma din cat a fost creditul se face prin popriri pe venituri (salarii) toata viata acestor clienti pacaliti de Banca si de Stat.
  Nu inteleg pt ce sa mai platesc dc am girat cu acel imobil?
  Va multumesc

 55. Buna ziua,

  Am achizitionat in anul 2008 un apartament in Bucuresti cu 104.000E,pentru achizionare am luat un credit ipotecar de la Otp in valoare 112000Chf la data aceea insemnau 69.000E,iar restul de 35.000 E a fost avans propriu.Mentionez pentru renovare am mai investit 15.000E.
  Dupa 8 ani de platit ratele, datorita cresterii CHF mai am de returnat bancii 100.000E, iar rata lunara acum ar fi de3000 RON.
  In familia noastra a aparut un nou membru,sotia a ramas sa o aiba in grija ,iar eu am un salariu care imi acopera doar jumatate din rata.
  In conditiile actuale noi am dori sa renuntam ,daca se poate la apartament,din ianuarie nu am mai putut plati ratele.Ce ne sfatuiti?

  Multumim anticipat pentru ajutorul acordat.

  • In legatura cu problema dvs. cu creditul bancar, cresterea cursului si inserarea de clauze abuzive. In primul rand va fi necesar sa vedem contractul de credit tocmai pentru a va putea da o directie. av Cuculis 0722298011

 56. buna ziua…credeti ca ma puteti ajuta??promisune bilaterala vanzare- cumparare chiosc cu achitata plata integrala la momentul efectuarii actului notarial..trb sa vina cu certificatul de urbanism pt a putea profesa pe locul inchiriat intre ea si primarie, unde este chioscul situat…incep demerdurile,,executor,,inchiere notariala,,proces pt k instanta sa dea o hatarare ce tine loc de act autenticvanzare cumparare,,,pe fond ,,castig,,nu sa prezentat nimeni din partea paratei,,eu fiind cumparatoarea.,,urmeaza apel,,,numai recunoaste ce a semnat,,e analfabeta dintrodata,,zice ca am pacalito eu cu notara..recunoaste ca a primit banii,dar credea ,,ca de fapt imi lasa gaj chioscul,,am uitat sa va spun ca e pfa,,imi deschide in nov anul trecut proces nulitate act si uite cum imi suspenda procesul pt hotatre ce tine loc act autentic pana se da o hotarare def in acel dosar,,,adica am stat 2 ani si acum o sa mai astept vreo 2 ani pana se termina acel proces,,ma innebunit de caz,,e pfa,,umbla cu acte,,depune cereri si instanta o ia in seama ca e analfabeta??cheama in instanta k martor pe sotul ei abia iesit din inchisoare ,tot pt inselaciune,,scrie pe tot internetul de ei,,si tot eu sunt cea care a pacalit??incredibil,,am banii blocati de 2 ani si inca 2 de acum incolo,,,exista vreo speranta sa anulam aceasta suspendare a dosarului..am avut avocat,,acum am aflatca numai ma poate reprezenta,,ceva de Bota…am pus altul,,,adormise la proces,,nu a zis nimic,,,doamne doamne,,,sanatate si succes

 57. Dl. avocat, mi s a respins o contestatie la executare,inca nu am hotararea, se mai poate face ceva,sunt in pericol sa mi pierd casa.Mi s a luat un teren unde s a facut autostrada,m a judecat cu primaria, ptr. ca, voiau sa mi plateasca doar o parcela din teren, erau 4 parcele…am castigat si am facut executare silita la finante. banii i am primit in cont.aproape toti i am investit,in casa si gradina.statul si primaria,au facut contestatie la executare, si acum ma pun sa dau banii inapoi,bani pe care eu nu i mai am.Ce urmeaza sa se intample,eu casa am trecuto anul trecut fiului meu .Ma puteti ajuta????

 58. Dl. avocat, mi s a respins o contestatie la executare,inca nu am hotararea, se mai poate face ceva,sunt in pericol sa mi pierd casa.Mi s a luat un teren unde s a facut autostrada,m a judecat cu primaria, ptr. ca, voiau sa mi plateasca doar o parcela din teren, erau 4 parcele…am castigat si am facut executare silita la finante. banii i am primit in cont.aproape toti i am investit,in casa si gradina.statul si primaria,au facut contestatie la executare, si acum ma pun sa dau banii inapoi,bani pe care eu nu i mai am.Ce urmeaza sa se intample,eu casa am trecuto anul trecut fiului meu .Ma puteti ajuta????

  • Pai cred ca tocmai sunteti pagubit de un executor din moment ce s-a intors execuarea silita, trebuiesc vazute urgent actele in acest caz. Cu stima, av CUCULIS 0722298011

 59. Buna ziua, dle.avocat in anul 2008 am facut o refinantare de 15.000 euro la BancPost fiind girat de doi codebitori (sotia si un coleg de serviuciu).In data 10.01.2011 prin sentinta judecatoreasca sa infintat executarea silita.Ultima plata a ratei a fost pe 14.12.2010 de 278.44 euro iar pe 28.12.2010 suma de 34.97 euro.Din pacate sotia fiind bugetar iar reducerea cu peste 35% a salariului si alte probleme au influentat grav putere financiara a familiei.Cresterea cursului leu-euro de asemenea.Poprirea a fost instituita pe veniturile salariale ale mele si colegului meu binenteles eu achitandu-i lunar suma retinuta .In contractul de refinantare este trecut si comisionul de administrare de 0.45% aplicat la valoarea soldului creditor.La 14.939,65 euro inseamna 67.22 euro iar banca inregistra ca suma 69.47 beuro.Lunar datoria scazand banca crestea valoarea comisionului.Din pacate in 08.2014 am ramas fara serviciu iar colegul meu prin executare este si el blocat.Trecand peste neglijenta mea de informare si de a face ceva va rog din suflet sa ma ajutati.Cu stima.

 60. Buna seara, am deja infiintate 4 popriri pe salariu de ceva timp. Doresc sa stiu daca la momentul actual mai pot face contestatii, in ce conditii si cu ce implicatii. Mentionez ca prima poprire a fost facuta in luna august 2013 si la vremea respectiva nu am avut posibilitatea de a fi reprezentat de un avocat. Deasemenea doresc sa stiu cat ma poate costa o consultanta din partea dumneavoastra pentru a putea identifica eventuale sanse de a scapa de aceste popriri. Multumesc!

 61. Buna ziua!
  Am luat un credit de 7000 de lei in 2013de la banca Transilvania din care am achitat aproape jumatate, creditul a fost facut cu girant, datorita faptului ca parintii mei au ramas fara munca in acelasi timp nu am mai reusit sa achit si rata la banca. Desigur am facut la inceputul anului acesta un act cu banca in care am promis ca voi achita suma de 300 de lei lunar, in ciuda faptului ca i-am explicat consultantului bancii ca probabil n-am sa reusesc sa ma tin de cuvant dar acesta a spus ca mai prelungim perioada in care pot fi dat in executare.Desigur in aceasta intelegere era trecut ca sunt de acord sa-mi fie proprit pe salariu 50% .Suma este relativ mica dar… datorita multor probleme inclusiv unora de sanatate nu am reusit sa achit nimic.
  Pe langa acestea sunt si navetist si platesc o mica avere lunar.
  Astazi am primit o instiintare in care arata ca daca nu achit suma in 5 zile dosarul imi va fi dat spre executare silita.
  M-ar interesa, am vreo sansa sa trimit bancii centrale un e-mail in care sa le explic situatia si sa-i rog sa reesaloneze cumva suma.
  Girantului ii va fi si lui facuta poprire pe salariu?
  Mentionez faptul ca nu am nimic pe numele lui deci singurul lucru prin care-si pot recupera banii sunt prin poprire.
  Am apelat la dumneavoastra deoarece nu-mi pot permite un avocat, dar as dori macar sa stiu consecintele si daca pot face ceva.
  Multumesc anticipat!

 62. Am primit pv.de executare silita, am deja poprire pe salariu, nu am facut contestatie la executare..din lipsa bani…, astept sa vina evaluatorul sa evalueze apartamentul! Mentionez ca este vorba de un credit inCHF la BancPost de cca 65000 franci. Se mai poate face ceva? Multumesc anticipat!😓

 63. Am primit pv.de executare silita, am deja poprire pe salariu, nu am facut contestatie la executare..din lipsa bani…, astept sa vina evaluatorul sa evalueze apartamentul! Mentionez ca este vorba de un credit inCHF la BancPost de cca 65000 franci. Se mai poate face ceva? Multumesc anticipat!😓 nr.0730636xxx

  • Buna ziua trebuie sa aveti in vedere ca fiecare act de executare este supus contestatiei la executare prin urmare da puteti face contestatie oricand in termenul de 3 ani de zile, mai ales daca vorbim despre un contract de credit bancar. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 64. Buna ziua!
  Am luat un credit in valoare de 3100 ron de la BCR in anul 2007.Prima data mi l-au acordat pe o perioada de 5 ani insa in momentul in care m-am prezentat la banca au zis ca a intervenit o problema si nu mi se poate acorda decat pe o perioada de 10 ani. Cum aveam nevoie urgent de acei bani din motive de sanatate am fost de acord sa fie pe 10 ani.Dupa un an de plata am fost informata ca s-a modificat dobanda si automat s-a marit rata.M-am conformat celor spuse de banca si am platit in continuare (mentionez ca nu faceam plata lunar ci depuneam o suma mai mare in cont cat sa acopere ratele timp de 5-6 luni) si acest lucru a durat pana in octombrie 2011 cand am observat ca rata mea de la 56 de lei a ajuns la aproape 100 lei .M-am prezentat la banca si obersvasem ca pe langa faptul ca s-a marit dobanda si automat si rata au spus ca au intervenit greseli si eram si un urma cu plata cu cateva luni.am platit atunci tot ca sa fiu la zi si din acel moment am renuntat sa platesc rata mai ales ca mi-au spus ca nu am nici o sansa de contestatie si ca trebuie sa platesc tot creditul plus ca si semnasem pentru acest imprumut.Din lipsa de informatie am renuntat la tot ,nu am apelat la nici un ajutor din lipsa banilor.La o perioada am fost sunata si anuntata ca am de plata 2800 ron la firma recuperatoare.Am raspuns ca nu platesc nimic pentru ca nu mi se pare corect ca dupa 4 ani achitand aproximativ 75% din credit sa am de plata aproape intregral creditul luat.Azi am primit executare silita si nevoita sa platesc suma de 3600 de ron.A sosit instiintarea impreuna cu copia de pe contractul de credit si acel tabel de rambursare a creditului pe luni insa tabelul nu este pe 10 ani asa cum se specifica in contract si doar pe 8 ani cu 2007-2015 si cu rata fixa pentru cand eu am platit rate variabile.Greseala mea cea mai grava este ca nu am pastrat contractul in original plus acel tabel plus chitantele a tot ce am platit .Intrebarea mea este..in cazul de fata se mai poate face ceva? Va multumesc.

 65. Buna seara! Am primit executare silita de la KRUK pentru suma de 56000 de ron! Am luat un credit in 2008,am platit pana in august 2010 cand am incetat platile din lipsa de bani! Creditul e cesionat de BCR catre kruk! aZI AM PRIMIT INSTIINTAREA DE EXECUTARE SILITA ATAT IMPOTRIVA MEA CAT SI A COPLATITORULUI! Daca eu pot plati de ce se mai ataca si coplatitorul? Creditul are si clauze abuzive si nu cumva s-a prescris ? nr meu de telefon e 0749901xxx ! Se poate face o contestatie la executare? Va rog frumos sa ma ajutati!

  • Buna ziua, este bine ca ati lasat totusi si numarul de telefon fiindca putem sa va contactam sa vedem actele. Mergem pe contestatie la executare si invocam acolo si existenta clauzelor abuzive. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 66. Am luat un credit cu buletinul in 2007 de la bcr de 10000 de lei, poate firma kruk prin executor judecatoresc sa imi puna poprire pe toate conturile, executare silita pe apartament si pe masina?

  • Atentie, fiindca daca incepe executare silita si deja s-au emis acte de executare treuie urgent sa faceti contestatie la executare,mai ales daca scrie somatie imobiliara. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 67. Buna ziua!
  Va apreciez foarte mult pentru timpul si rabdarea d-voastra.Ma aflu intr o mare problema cauzata de un executor pentru un credit de 11000lei ,de nevoi personale facut in anul 2007 ce a fost achitat pana in anul 2009,datorita unor probleme grave de sanatate ale copilului si alte probleme din partea sotului ce au dus la imposibilitatea achitarii.In 2015 am primit instiintare de executare silita de la un executor, la care am mers sa ajung la o intelegere unde am facut o cerere de stopare a dobanzilor si penalizarilor si plata lunara a unei sume de 270.Desi am platit aceasta suma stabilita cu executorul , acum doua zile am primit iar instiintare de poprire de la acelasi executor , desi ma putea contacta la telefon sau pe mail oricand, dar nu a facut-o decat prin alte cheltuieli de executare de 3300.Mentionez ca sunt unic intretinator cu doi copii si simt ca se face un mare abuz asupra copiilor mei prin plata de 18.500 leipana acum pentru acel credit.Am fost la banca , apoi la executor sa i rog sa accepte un angajament de plata , fara sa se faca poprire pe salariu (ceea ce ma duce la imposibilitatea supravietuirii),pana la urma au acceptat sa fac o plata de 320lunar, timp de 11 luni ca , apoi sa se faca revenire la infiintare poprire , presupun ca si alte cheltuieli. Si din 3300 chetuieli de executare daca platesc in doua luni avem o reducere de 50%doar la cheltuielile de executare. Va rog din suflet sa ma sfatuiti daca este bine sa semnez acest angajament si ce as putea sa fac sa scapam de acest abuz.
  Va multumesc!

 68. Buna ziua,
  Am si eu un credit de nevoie personale cu ipoteca in chf,nu am mai putut plati,dosarul a fost trimis la un executor,care a inceput sa imi puna poprire pe venit,si imi zice aca va scoate apartamentul la licitatie,
  Ce pot sa fac in acest caz?
  Multumesc

 69. Buna ziua!Am si eu o intrebare :
  -am avut un credit la brd pe care nu am putut achita in totalitate ,la un moment dat am avut oriri pe salariu si eu si sotia si baiatul fiind giranti.
  -cum as putea sa stopez dobanzile si penalitatile pentru ca practic eu nu stiu pana in ce an voi plati acest credit,
  -tot odata sotul fiind titular nu poate sa isi ridice bani cu cardul,deoarece el este blocat si merge cu buletinul la banca.
  Ce as putea face in aceasta situatie!
  Va multumesc!

 70. Bună ziua!Vă rog dacă puteți să mă lămuriți in urmatoarea problemă. Tatăl meu a cumpătat o motoreta in 2010 in rate de la ERB Detail Service…A plătit o perioadă, apoi s-a îmbolnăvit si s-a pierdut serviciul,fiindu-i imposibil să mai plătească. A primit anul acesta in martie o executare silită de la Culce EuropeanĂ EL…si am convenit cu ei să plătească cate
  110 lei lunar suma de 3345,50.Azi a primit un plic de la KRUK care au spus că au preluat ei dosarul si acum are de platit 8,369.82.Mentionez ca a platit din mai lunar,suma convenita.Cum e posibil sa ajungă la această sumă. AM observat ca numarul de cont este diferit de la o firmă la alta….acelasi numar al contractului de credit dar cu terminatii diverse…in loc de 515 e 500.E POSIBIL SĂ FIE O GRESEALA….SAU SE POATE SCHIMBA NUMARUL CONTRACTULUI DE CREDIT?Va multumesc si astept un rapuns de la dumneavoastră, văzând că sunteți deschisi si foarte amabili cu cei care va întreabă. O zi frumoasă!

 71. Buna ziua.
  Sunt debitor intr-un dosar de încuviințare silită.
  1) Se poate face contestație la încuviințare pe motiv de prescripție, chiar dacă nu am fost citat?
  2) Se poate face contestație la executare înainte de a primi somația de la executor, pentru a preveni începerea executări până la primirea somației?
  Menționez : contractul de împrumut a fost încheiat în 2007. Vă milțumesc!

 72. Buna ziua!
  In 2007 am contractat un credit in valoare de 20000 lei la BCR pentru o societate, al carei administrator eram pe atunci, eu si sotia in calitate de garant. Am platit cateva rate, insa, dupa taierile bugetare (sunt profesor) si decesul sotiei, nu am reusit sa mai fac fata platilor, mai ales ca nu mai aveam activitate cu firma. Intre timp, banca a transferat creditul meu la o institutie de recuperare (Coface), asa ca, acum sunt executat silit, prin poprire pe salariu, atat eu cat si fidejusorul, o matusa careia i se retine din pensie, in urma unei notificari din partea unui executor judecatoresc. Va rog sa-mi spuneti daca am vreo portita sa redresez aceasta situatie! Multumesc!

 73. Buna ziua, in aprilie 2014 am facut un credit la BRD de 9000lei din motiv ca nu am mai avut loc de munca in 2015 numai stiu exact luna nu am mai platit ratele…nu am primit nimic de atunci, pana acum cateva sapt cand am primit un plic de la un executor ca am de platit dobanzi,suma ramasa plus onorariul executoresc…eu momentan ma aflu in concediul de crestere al copilului care este singurul venit, bunuri mobile si imobiliare nu detin…pot sa contest executarea,ce pot face?va pot trimite pe mail actele primite ca sa vedeti exact situatia?

 74. Buna ziua. In anul 2015 am contractat 2 imprumuturi in calitate de administrator al unei societati, pentru societate. O linie de credit cu valoarea de 30.000 lei si un credit de nevoi in valoare de 80.000 lei. Ambele credite au fost garantate de mine in calitate de administrator si de sotul meu care era angajat in societate, prin contracte de fideiusiune. Obligatiile contractuale au fost respectate pana in martie 2017, cand am cesionat societatea. Prin cesiune am renuntat cu titlu gratuit la societate in favoarea noului asociat unic si noului administrator. Din acel moment nu au mai fost platite ratele. In aprilie 2018 am primit o instiintare de la o societate care recupera creante, prin care ne anunta instituirea proprilor din cauza nerespectarii conditiilor contractuale. In scurt timp am primit si adresa de la executor judecatoresc, poprire pe conturi si instiintare la OCPI. Pentru ca platile nu au fost efectuate la timp, au devansat scadenta, astfel ca avem de plata aprox. 9.000 lei la linia de credit si aprox. 55.000 lei la credit. Am platit 8.000 lei din primul contract. Am facut contestatie la executare si a fost respinsa. Apelul a fost declarat nefondat. In acest timp nu ni s- a pus la dispozitie nici o dovada a incercarii de recuperare a sumelor de la creditor-societatea comerciala care a intrat in insolventa. Am fost acceptati lamasa credala in dosarul de insolventa tocmai cu plata creditelor. Ce ar trebui sa fac in continuare, avand in vedere ca nu am posibilitatea de a face aceste plati?

 75. Buna ziua,
  In luna a 10-a 2006 am luat un credit pentru nevoi personale in valoare de 34.966 lei rambursabil pe 5 ani. Am achitat constant ratele pana la un moment dat cand am intrat intr-un blocaj. In luna a 11-a 2009 am primit de la TopFactoring o somatie de plata pt suma de 14.966 lei. Inainte de primirea acestei somatii incepusem sa achit iarasi . Facusem deja doua plati. Dupa aceasta am continuat sa efectuez plati in rate lunare. Am achitat 5900 lei. Moment in care am primit o notificare de la APS Romania pentru suma de 28.219 lei.
  Am achitat in rate lunare inca 9170 lei. In total 15.670 lei.
  Anul acesta am primit de la APS trei notificari cu suma de 21.049 lei, ultima in data de 17.09.2019, in care-mi comunicau ca blocheaza contul de salariu Iar poprirea si executarea silita se va face in numele creditorului DDM Invest AG cu sediul in Elvetia.
  In data de 3.12.2019 Am primit un plic de la Biroul Exec. Jud. Giuigea Lenuta cu sediul in Galati, ce contin cu aproximatie un sfert de top de hartie cu documente legate de DDM, APS, Active preluate in timp de DDM,traduceri ale documentelor in engleza… probabil pentru informare mea, probabil pentru a-mi evidentia ca B.Exec.Jd. Giurgea Lenuta Actioneaza la cererea creditorului DDM Invest III AG prin imputernicit APS Romania.
  Ce pot face in aceasta situatie In care , dea lungul timpului am constatat ce platile efectuate nu erau luate in calcul iar sumele solicitate cresteau si nu se potriveau niciodata cu platile mele.

  Cu stima
  Laurentiu C

 76. Buna ziua,as dori sa va relatez o întâmplare cu cei de la OTP Bank,tatăl meu a facut un credit de nevoi personale la ei si achitat ratele la timp,după o perioadă acesta a decedat noi am aflat ulterior ca avea un credit la banca si nu am facut inca succesiunea.
  Tatăl meu era despărțit de mama si aveau apartamentul partajat,între timp cei de la Opt Bank,au dat dosarul către societatea de recuperări si mai exact catre un executor judecătoresc pe nume Cojocaru Bogdan si dupa am fost instintati ca il vor executa silit pe tata si vor scoate la vânzare parte de apartament a defunctului.
  Din cate am aflat conform codului de procedură civilă la art.668 am aflat ca o persoana decedat nu poate fi executată silit,dosarul a fost deschis dupa ce tatăl meu a decedat.
  Va rog frumos sa imi spuneți dacă se poate rezolva într-un fel si cum anume?
  Va mulțumesc anticipat!

 77. Stimat domn avocat, am o poprire pe salariu pentru o suma restanta de plata, in valoare de aproximativ 28.000 Lei ramasa dintr-un credit de nevoi personale. În ciuda retinerior lunare din salariu, am fost executata silit si prin vanzarea apartamentului pe care-l detin. Din luna ianuarie 2022 sunt detasata cu locul de munca in Germania, iar toate obligatiile fiscale (taxe, impozite etc.), plata facturilor utilitatilor (gaz, energie electrica etc) si platile pentru intretinerea apartamentului, au fost efectuate lunar si in tremen,prin aplicatiile online. In data de 29 noiembrie a.c. am venit acasa si am gasit schimbate incuietorile usii de acces in apartament. Cheia de la casuta postala se afla in apartament si nu am acces la ea. Am reusit sa scot doar doua plicuri care erau aproape iesite din cutie. Unul din plic contine un Act de Adjudecare, intocmit la data de 05.08.2022 iar celalalt plic contine un Proces Verbal incheiat la 20.10.2022, ora 10.00,privind inventarierea bunurilor din casa. Tot in acest proces verbal este mentionat faptul ca un lacatus a spart incuietorile usii de intrare in apartament, in prezenta unui reprezentant al Jandarmeriei. Avand in vedere cele menionate mai sus si a faptului ca eu nu eram la domiciliu in momentul cand am primit aceste acte, as mai putea face ceva pentru a-mi recupera apartamentul? Multumesc!

 78. Buna ziua, îmi cer scuze pentru deranj. Îl am și eu pe tatăl meu care din spusele lui a făcut un card de credit in anul 2003 fara sa îl mai plătească ,iar în anul 2016 a fost judecat în lipsa lui și fără să fie anunțat. Acuma in anul 2023 a primit acasă un plic prin care este anunțat că îi va face oprire pe salariu. El având și un minor în întreținere iar soția are tot salariul poprit pentru bănci. Am înțeles că după 3 ani de neplata aceste datorii se prescriu , și mai ales că sau furnizat datele cu caracter personal de la o firma la alta fara acordul lui. Va rog respectuos dacă aveți cum să ne ajutați să oprim aceasta poprire abuzivă pe singurul venit care asigura traiul după o lună pe alta. Mulțumesc frumos

  Este vorba de recuperatorul

  Serraghis load management ltd

 79. Cum pot face o contestație la o executare silita pusa pe masina în condițiile în care mi se face și poprire pe salariu

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.