Titlul Executoriu (Contract De Credit) Ce Contine Clauze Abuzive Nu Poate Fi Pus In Executare – Avocat Cuculis

Judecatoria Sectorului 1, A Constatat Ca Titlul Executoriu (Contract De Credit) Ce Contine Clauze Abuzive Nu Poate Fi Pus In Executare – Avocat Cuculis – Si Astfel A Desfiintat Intreaga Executare Silita

Dosarul – 97071/299/2015

Admite cererea
Solutia pe scurt: Respinge exceptia netimbrării ca fiind neîntemeiată. Respinge exceptia lipsei calitătii de reprezentant ca fiind neîntemeiată. Respinge exceptia tardivitătii ca fiind neîntemeiată. Admite contestatia la executare. Anulează toate formele de executare silită din dosarul de executare nr. 1433/2015E a BEJ Ene Magdalena ca fiind nelegale. În temeiul art. 45 alin. 1 lit. f rap. la art. 45 alin. 4 din OUG nr. 80/2013, dispune restiuirea către contestator taxei de timbru aferentă contestatiei la executare în valoare 1.000 lei. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii, cerere de apel care se depune la Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 26.02.2016.

http://portal.just.ro/299/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=29900000000594337&id_inst=299

Sentinta Matei Constantin pag 4

Raportand continutul clauzelor evocate, la dispozitiile legale citate, instanta constata ca prin art. 3/7 si 2.10 banca si-a rezervat posibilitatea de a modifica cuantumul dobanzii de referinta revizuibila semastrial si cuantumul comisioanelor, in mod unilateral, fara informarea corespunzatoare a consumatorului si fara a exista o motivatie intemeiata.

Criteriile avute in vedere de catre banca sunt vagi, lipsite de criterii de verificabilitate dand astfel posibilitatea bancii de a modifica clauzele in mod arbitrar.

Pentru aceste motive instanta va constata caracterul abuziv al clauzelor privind modificarea comisioanelor si a dobanzii curente revizuibila semestrial.

In raport de constatarea caracterului abuziv al clauzelor in functie de care se determina debitul ce urmeaza a fi pus in executare silita, instanta retine, ca in raport de dispozitiile art. 663  alin. 3 creanta pusa in executare silita si-a perdut caracterul lichid urmand a admite prezenta contestatie si a anula actele de executare silita efectuate.

Si alte instante au considerat acelasi lucru – astfel in dosarul aflat la Judecatoria Buftea – 13345/94/2015*  – Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite contestaţia la executare. Anulează actele de executare din dosarul execuţional nr. 2199/2015, al BEJ Trancă Bogdan Ovidiu. Cu apel, în 10 zile de la comunicare, la Judecătoria Buftea. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 02.03.2016.

One comment to “Titlul Executoriu (Contract De Credit) Ce Contine Clauze Abuzive Nu Poate Fi Pus In Executare – Avocat Cuculis”
  1. Inseamna ca toate creditele aflate intr-o situatie similara,pot beneficia- prin extindere- de aceleasi conditii;trebuie sa cada baricadele pe rind,consumind timp si vieti pentru a ajunge la o concluzie comuna?Oricum sunteti un om de exceptie,in contextul actual!

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.