ANRP Deblocarea Dosarelor De Despagubiri- CCR Declara Neconstitutionala Parte Din Legea 165/2013 Finalizarea Procesului De Restituire In Natura Sau Echivalent A Imobilelor Preluate In Mod Abuziv-Avocat Cuculis

Decizia nr. 44/2017 referitoare la admiterea excepției de neconstituționalitate a prevederilor art. 7 alin. (1) și ale art. 11 alin. (1) din Legea nr. 165/2013 privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist în România

S-au deblocat dosarele de despagubire, desigur dupa ce CCR a constatat ca statul Roman, prin legea 165/2013 a folosit prevederi neconstitutionale-

Daca in urma deciziei, nu se emit deciziile de despagubire si punere in posesie, atunci puteti sa apelati la instanta de judecata, avand in vedere si

Art. 7
(1) Pana la intocmirea situatiei centralizatoare la nivel local, se suspenda emiterea hotararilor de validare/invalidare de catre comisiile judetene de fond funciar sau, dupa caz, de catre Comisia de fond funciar a municipiului Bucuresti, eliberarea titlurilor de proprietate, punerea in posesie de catre comisiile locale de fond funciar, precum si orice alte proceduri administrative in domeniul restituirii fondului funciar.

Efectul deciziei CCR: Obligarea Comisie sa elibereze titluri de proprietate(blocate pana in acest moment), sa puna in posesie pe fostii proprietari.

Art. 11
(1) Comisiile locale si judetene de fond funciar sau, dupa caz, Comisia de fond funciar a municipiului Bucuresti au obligatia de a solutiona toate cererile de restituire, de a efectua punerile in posesie si de a elibera titlurile de proprietate pana la data de 1 ianuarie 2016.

Lipsita de efecte fiindca termenul este trecut insa aici cei vaduviti de catre aceasta prevedere pot solicita plata unor despagubiri suplimentare.

Decizia 44/2017 A CCR –

D E C I D E:

Admite excepția de neconstituționalitate și constată că dispozițiile art. 7 alin. (1) și ale art. 11 alin. (1) din Legea nr. 165/2013 privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist în România sunt neconstituționale.

Definitivă și general obligatorie.

Decizia se comunică celor două Camere ale Parlamentului, Guvernului și Tribunalului Mehedinți – Secția I civilă și se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Pronunțată în ședința din data de 31 ianuarie 2017.

avocat@indrumari-juridice.eu

Autoritatea Nationala De Restituire A Proprietatilor – ANRP – Despagubiri – Avocat Cuculis

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.