Clauze abuzive depistate in contractele semnate cu IFN-urile din 2018 SMILE CREDIT IFN a folosit clauze abuzive de dobanda.
Am trecut de epopeea 2006-2009 a clauzelor abuzive si se pare ca IFN-urile au inventat alte tipuri de clauze alaturi de care sa ii abuzeze pe imprumutati. Ei bine prin Anularea Dobanzii Contractuale dispusa la ifn-ul Smile Credit s-a dat startul erei prin care clauzele abuzive RECENTE , pot fi anulate din contracte.
D.A.E ( Dobanda anuala efectiva) Excesiva Anuleaza Dobanda Creditului Bancar
Executat silit de catre IFN-ul Smile Credit, un debitor reuseste sa anuleze in instanta integral dobanda creditului bancar. Anularea Dobanzii Contractuale este o consecinta a folosirii clauzelor de natura abuziva in contract dar si prin faptul ca DAE( adica dobanda anuala efectiva ) este calculata la un procent ABUZIV de mare, duce la lasarea creditului fara dobanda.
Nu doar ca Anuleaza Dobanda Creditului Bancar in plus instanta anuleaza si dobanda penalizatoare.
Debitorul Anuleaza Integral Dobanda Creditului Luat De la Smile Credit IFN-Practic NU va mai plati niciun fel de dobanda contractuala.
Executarea Silita pornita de catre Smile Credit Ifn anulata pe motivul existentei clauzelor de natura abuziva.
Ce inseamna ca un contract a fost lasat fara dobanda sau cu dobanda zero % adica Anularea Dobanzii Contractuale?
De esenta pretul contractului este dat de catre doabanda contractuala si sau de catre comisioanele aferente.
Practic, prin solutia de anularea dobanzii contractuale a IFN-ului Smile Credit si implicit de anulare a executarii silite, debitorul nu mai are nicio obligatie de a plati dobanda ci doar fix si doar suma pe care a primit-o cu titlu de imprumut.
Pe scurt, iei bani de la IFN, FARA DOBANDA, asta pentru ca IFN-ul a folosit in relatia cu tine, clauze abuzive.
Cine este Ifn-ul Smile Credit IFN?
La o simpla cautare veti observa ca discutam despre un IFN inregistart in Sibiu si care cel putin aparent functioneaza legal.
De asemenea, se pare ca acest IFN- avand in vedere informatiile aparute pe site-ul lor, practica dobanzi DAE chiar si de 1455 %.
Da, ati citit bine dobanda abuziva de 1455% pentru credite mici dar sigur care te vor duce la faliment daca nu le rambursezi imediat.
Ei bine, doar aparent functioneaza legal IFN SMILE CREDIT fiindca de esenta – SMILE CREDIT IFN nu respecta legea.
Vom vedea cum au reusit debitorii Anularea Dobanzii Contractuale la Smile Credit IFN si practic sa ramburseze doar ceea ce au imprumutat FARA DOBANDA abuziva.
De ce functioneaza Ilegal SMILE CREDIT IFN si daca functioneaza ilegal, pot anula dobanda contractuala?
- Primul motiv pentru care Smile Credit IFN lucreaza ilegal !
In primul rand trebuie sa observam ce prevede legea 93/2009 care reglementeaza activitatea IFN-urilor si in principal care este capitalul MINIM pe care trebuie sa-l verse in conturi IFN Smile Credit , pentru a putea functiona legal.
Astfel, legea indicata mai sus arata ca :
(1) Capitalul social minim al instituţiilor financiare nebancare nu poate fi mai mic decât echivalentul în lei al sumei de 200.000 euro, respectiv 3.000.000 euro în cazul instituţiilor financiare nebancare care acordă credite ipotecare.
Ne-am luat libertatea pentru a va arata de ce Anularea Dobanzii Contractuale trebuie sa fie disupusa si este o solutie corecta la fel si solutia cu privire la Executare Silita Smile Credit care a fost anulata.
Asta pentru ca Smile Credit IFN, nu respecta legea cu privire la capitalul social:
CAPITAL SOCIAL
Extras din registrul comertului.
Capital social subscris: 910000 LEI , integral vărsat
Număr acţiuni: 910000 din care:
– nr. acţiuni nominative: 910000
Valoarea unei acţiuni: 1 LEI
Datele de mai sus sunt luate direct din registrul comertului iar actul care atesta acest lucru este datat 11.11.2020.
Daca facem un calcul simplu 910000 : 4.86 – 187000 Euro si nu 200000 de euro cum prevede legea.
2. Alt motiv cu numarul 2 este ca Smile Credit IFN, conduce o campanie mincinoasa de informare astfel observam ca pe site face trmitere la o dobanda contractuala DAE de pana in 1400% iar in contractul de credit pentru care instanta a dispus si anularea executarii silite a Smile Credit IFN si a dispus si anularea dobanzii contractuale, dobanda dae era de 1600%.
3. Al treilea motiv pentru care Smile Credit IFN lucreaza abuziv.
Existenta clauzelor abuzive ce au dus la Anularea Dobanzii Contractuale. Un motiv suficient cat instanta de judecata sa dispusa si anuleaza executarii silite a Smile Credit IFN, pentru ca dobanzile contractuale dar si penalizatoare, erau COLOSAL DE MARI si implict abuzive.
Clauze abuzive la IFN-uri, explicatii video:
Ce tip de clauze abuzive au fost folosite in cadrul contractului cu Smile Credit IFN?
In principal asa cum vedeti si in copia extras din contractul semnat de catre imprumutat cu IFN-ul smile credit, dobanda DAE dar si dobanda penalizataoare au fost cele doua clauze constatate ca fiind abuzive in cadrul contractului.
Practic, vorbim de o clauza pentru care s-a dispus anularea dobanzii contractuale cu un cuantum ridicat de pana la 1639% iar debitorul avea tot dreptul sa solicite constatarea faptului ca dobanda contractuala este abuziva.
Stiati ca lipsa verificarii BONITATII IMPRUMUTATULUI poate lasa contractul semnat cu banca CU DOBANDA ZERO % ?
Procesul castigat cu Smile Credit IFN pentru Anularea Dobanzii Contractuale
In esenta, solutia de mai jos arata foarte clar faptul ca debitorul impotriva caruia Smile Credit IFN a inceput executarea silita prin poprire, a solicitat instantei de judecata sa se constate natura abuziva a clauzelor contractuale referitoarela dobanda penalizatoare dar si dobanda anuala efectiva.
Astfel, dupa pronuntare, instanta a dispus in consecinta ca atat dobanda contractuala aplicata contractului dar si dobanda penalizatoare, adica TOATE TIPURILE DE DOBANDA din contract, sunt considerate clauze abuzive.
Şedinţe
06.11.2020 Ora estimata: 09:00 Complet: C 10 civil 2020 Tip solutie: Admite in parte cererea Solutia pe scurt: Respinge excepţia tardivităţii formulării cererii ca neîntemeiată. |
Admite în parte contestaţia la executare. Costată caracterul abuziv al clauzelor referitoare la dobânzi din contractul de credit nr. 36034/12.03.2018.
Constată nulitatea absolută a acestor clauze.
Dispune anularea parţială a actelor de executare efectuate în dosar nr. 3428/2019 al BEJ Mihai Cristian, în limita sumelor datorate cu titlu de dobândă restantă/dobândă penalizatoare.
Ce am facut daca si eu am o clauza abuziva in contractul cu Ifn-ul Smile Credit pentru Anularea Dobanzii Contractuale?
Nu putem opina ca TOATE CONTRACTELE erga omnes sunt pline de clauze abuzive insa un factor ingrijorator este ca in 2018 IFN-urile au folosit clauze de natura abuziva, constatate 2 ani mai tarziu in instanta.
Desigur, practica pe clauze abuzive a crescut foarte mult iar instantele care analizeaza aspectele referitoare la clauzele abuzive de dobanda sau dobanda penalizatoare, aprecieaza prin prisma a ceea ce a urmarit acel IFN cu acele clauze. Unanim s-a stabilit ca imbogatirea fara justa cauza prin inserarea unor clauze de natura abuziva.
Astfel, exista doua situatii in care va puteti proteja:
a) Sunteti in executare silita – deschideti o contestatie la executare unde invocati clauzele de natura abuziva;
b) Sunteti in desfasurarea contractului, pe baza unei actiuni in instanta de constatare a caracterului abuziv a clauzelor din contract.
Av. Drd. Cuculis Adrian
Buna ziua , am doua credite in derulare cu CETELEM si doresc consiliere si verificarea contractelor mele cu acest IFN