Anularea Intregii Executari Silite A Recuperatorului Secapital Sarl. Contractul De Credit Primit De La Piraeus Pus In Executare Desi Era Prescris – Dobanzi Ilegale – Avocat Cuculis

Anularea executarii silite pornite de catre Secapital, in doi pasi!Dupa ce au fost incsate comisioane abuzive banca a vandut creditul.

Totul se leaga acum, dupa mult timp. Dobanzi incasate ilegal de diferite banci din Romania pentru credite cesionate aflate in desfasurare si dobanzi abuzive puse de recuperatorii de creante.

Situatia imprumutatului ce a reusit anularea intregii executari silite este urmatoarea:

stefan dumitra (1)In anul 2008, imprumutatul a luat un credit de 18754 lei de la banca Piraeus Bank. Dupa o perioada de timp, au inceput sa apara si problemele la restituirea imprumutului, iar Piraeus Bank, dupa ce ii incasase deja comisioane abuzive precum cel de acordare si un DAE ce nu se potrivea cu totalul comisioanelor ci era mult mai mare, a predat creditul catre recuperatorul de creante SECAPIAL SARL gestionat prin faimosul KRUK ROMANIA SRL un alt “Gestionar” de credite.

 

 

Astfel, in 2015 conform actelor de mai jos, a inceput executarea silita, dupa 7 ani de zile, sau mai bine spus, dupa depasirea termenului de prescriptie de doua ori si plus un an, recuperatorul de creante, s-a gandit ca dobanzile bancare trebuie sa mearga mai departe si astfel i-au perceput imprumutatului, prin intermediul executorului judecatoresc suma de 60106 lei, respectiv cu de 4 ori mai mult decat suma pe care o imprumutase, desi conform legii suma era prescrisa.

somatie mobiliara

Instanta de judecata,  a sectorului 5, a amendat aceasta practica abuziva si a dispus anularea intregii executari silite, dupa cum aratam mai jos:

Dosar Secapital 18002/302/2015

Admite cererea
Solutia pe scurt: Respinge excepţia netimbrării cererii, ca neîntemeiată. Respinge excepţia lipsei calităţii de reprezentant al contestatoarei, ca neîntemeiată. Respinge excepţia tardivităţii formulării contestaţiei, ca neîntemeiată. Respinge excepţia inadmisibilităţii, ca neîntemeiată. Admite contestaţia. Anulează toate actele de executare silită efectuate în dosarul de executare nr. 573/E/ZD/2015 al BEJAs. Bocancea Silviu-Mădălin şi Zastavneţchi Dumitru. Obligă intimata să achite contestatorului suma de 1.000 lei cheltuieli de judecată reprezentate de taxa judiciară de timbru. Cu apel în 10 zile de la comunicare.

http://portal.just.ro/302/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=30200000000263609&id_inst=302

 

Formularul pentru plangeri penale pentru cei cu credite externalizate.

Raspunsul Bancii Nationale A Romaniei cu privire la incasarea dobanzilor de catre recuperatorii de creante.

 

Avocat Cuculis Adrian

14 comments to “Anularea Intregii Executari Silite A Recuperatorului Secapital Sarl. Contractul De Credit Primit De La Piraeus Pus In Executare Desi Era Prescris – Dobanzi Ilegale – Avocat Cuculis”
 1. Buna ziua,

  spuneti in artcicolul dvs. ca “a inceput executarea silita, dupa 7 ani de zile, sau mai bine spus, dupa depasirea termenului de prescriptie de doua ori si plus un an” iar inainte de asta ca “Dupa o perioada de timp, au inceput sa apara si problemele la restituirea imprumutului, iar Piraeus Bank, dupa ce ii incasase deja comisioane abuzive precum cel de acordare si un DAE ce nu se potrivea cu totalul comisioanelor ci era mult mai mare, a predat creditul”.

  Intrebarea mea e: de cand se calculeaza termenul de 3 ani, nu de la ultima plata facuta catre banca? Sunt 7 ani in total, si cred ca respectiva persoana a platit ceva timp odata ce se face mentiunea ca s-au incasat comisioane abuzive.

  Va rog mult sa ma lamuriti si pe mine.
  Multumesc!

  • Destul de simplu sa va lamuresc Comisionul de acordare s-a perceput din start la tragerea creditului, iar cele 6-7 luni cat s-a platit creditul, imprumutatul a platit o dobanda crescuta, am explicat deja cum. Termenul de prescriptie se calculeaza de la ultima plata, doar in anumite cazuri, nu puteti invoca prescriptia aleatoriu crezand ca daca nu ati platit 3 ani va incadrati acolo. Actele trebuiesc verificate temeinic implicit contractul de credit. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 2. Problema Juridica: Buna ziua, problema mea este urmatoarea- prietenul meu
  a avut o societate , a cumparat o masina in keasing, dupa o luna am
  inapoiat masina inapoi, dar dupa un an soc de leasing i-a trimis o
  scrisoare cu o soc de recuperare de creante cu suma de 5000 de euro,
  masina fiid restituita la aceaa companie, dar intre timp nu a mai primit
  nicio scrisoare unde sa spuna ce mai aveam de platit. Ce se poate intampla
  acum , poate sa- execute silit el avand o jumatate de apartament cu mine.
  Va multumesc pt raspuns
  soc de lising se numest IMPULS
  noi am platit deja 1500 euro
  va rog sa ma ajutati
  multumesc mult
  Fine della conversazione in chat

 3. Buna ziua! Am facut un card de credit (cumparaturi) in cuantum de 5000 lei la BCR in 2006, garantat cu salariul. Am consumat treptat tot creditul in 2010, in acest timp facand si plati in contul cardului. Din 2010 am intrat in imposibilitate de plata pentru ca am ramas fara job.
  Din 2010 nu am mai platit absolut nimic pe acest card pana in dec. 2015 cand creditul a fost cesionat catre Kruk, in tot acest timp BCR-ul a emis in continuare extrase de cont, suma ajungand de la 5000 lei, la 11.700 lei.
  O simpla intrebare am. Pana in momentul de fata nu am platit nimic celor de la Kruk. Este posibil ca acel card de credit sa fie prescris? Sau atat timp cat creditul a generat in continuare dobanzi si penalitati timp de 5 ani de la ultima plata efectuata nu se poate invoca prescriptia?
  Cu stima,
  Mocanu Cristina

  • Buna ziua stimata doamna Creditul respectiv suma provenita din acel card de credit este prescrisa, aveti grija sa nu cumva sa platiti ceva la el si sa nu cadeti prada amenintarilor recperatorilor. Ei acum vor incepe execuarea silita si poate ca cel mai bine incepeti dvs. un proces impotriva lor pe motivul constatarii ca prescrise a datoriei. Cu stima, av Cuculis 0722298011

   • Buna seara,am facut un credit in anul 2011cu banca Citibank Europe,in valoare de 20.000 lei..am platit cateva rate lunare iar apoi nu am m ai platit nimic pana in momentul de fata.Azi,la serviciu mi a venit poprire pe salariu..suma este de 28.664,38 lei,plus cheltuieli executare in valoare de 2.935,63..e posibil sa am atat de platit,cand a fost un credit pana in 20.000 lei,iar banca nu m ai exista cu numele asta.E posibil ca creditul luat de mine sa fie prescris sau nu poate fi invocata prescriptia,crescand dobanzile si penalitatiile timp de 5 ani..
    Va multumesc anticipat

 4. Buna seara.am luat un credit in anul 2006 de la bcr am platit un an apoi nu am mai putut plati(credit cu buletinul 60mil. Nd-a luat o firma de recuperare.acum a inceput executarea silita.nu este prescris?e legal ceea ce ni se intampla,.

 5. Buna ziua,in primul rand va felicit din suflet,sunteti printre singurii care mai tine cu acest popor amarat ci nu cu haitele.Am un credit la BCR contractat in data de 26/07/2007 in valoare de 8 900CHF,in data de 24/01/2012 am intrat in imposibilitate de plata,in data de 24/02/2012 am primit comunicare de la banca de la Directia de Urmarire Credite;in data de 23/07/2013 primesc ca a fost vandut creditul catre ERB NEW EUROPE FUNDING II BV Reprezentata prin SCA ENESCU ENE SI ASOCIATII iar executor judecatoresc,Birsasteanu Florian ma executa silit si imi face propriri,dar nu are pe ce,am luat creditul cu buletinul.Ultimele instiintari de proprire am in data de 10/02/2015 si 15/04/2015.Spuneti-mi va rog daca sau prescris si ce mai exact s-a prescris,si daca da,in baza carei legi.Va multumesc foarte mult.Si ce am de facut?Dumnezeu sa va binecuvinteze si sa va dea multa sanatate d-voastra si celor dragi d-voastra.Va multumesc.

 6. Bună ziua, am un dosar asemănător cu cel din exemplul dvs : am luat un credit în valoare aproximativa de 6600 franci elvetieni în octombrie 2008. Am optat pentru un credit în lei dar Ofițerul de credit mi-a spus ca nu a fost aprobat dar pot obține aprobare pt un credit în franci elvețieni, spunându-mi ca francul este o moneda foarte stabila s.a.m.d. Am ales sa semnez contractul și acum sunt datornic o suma de bani pt care plătesc pana și copiii mei. Acum am poprire pe cont și în afara faptului ei îmi popresc 66% din salariu. Am fost notificat ca am o poprire pe salariu după ce mi-au blocat contul. Au trimis înștiințare către banca, companie și apoi către mine. Acum firma pt care lucrez îmi oprește 33% din salariu după care îmi virează banii în contul băncii unde banca respectiva îmi oprește și ea 33%. Menționez ca nu lucrez în România si va pot oferii toate detaliile dosarului.

  Mulțumesc.

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.