Raspunsul Bancii Nationale a Romaniei Cu Privire La Incasarea Ilegala A Dobanzilor De Catre OTP FINANCING SOLUTIONS BV – Avocat Cuculis

Poate va aduceti aminte ca nu de mult am trimis urmatoarea scrisoare catre BNR, atunci cand efectiv am descoperit ca OTP BANK ROMANIA incasa dobanzi bancare pentru OTP FINANCING SOLUTIONS BV, dobanzi pe care le-am catalogat si explicat ca fiind ILEGALE si tot ce ati platit in anii in care ati fost cesionati, nu ar fi trebuit sa ii fi platit catre banca, ci ar fi trebuit sa platiti doar principalul din contract, FARA DOBANDA.

Astazi, am primit din partea BNR “GIRUL” ca OTP FINANCING SOLUTIONS BV NU EXISTA IN EVIDETELE BNR si nu se circumscrie nici in legislatia speciala a bancilor. Prin urmare, imprumutatilor li se confira de la BANCA CENTRALA A ROMANIEI ca au fost pe buna dreptate pradati de milioane de euro.

Va prezint mai intai scrisoarea noastra, iar mai apoi raspunsul BNR.

Scrisoarea trimisa de care noi:

Catre:

BANCA NATIONALA A ROMANIEI

Domnului Guvernator Mugur Isarescu

 

Domnule Guvernator,

Subsemnatul Av. Cuculis Adrian, in indeplinirea mandatului primit de la reclamantul Cimpu Nicolae, cu privire la actionarea in judecata a paratei OTP BANK ROMANIA si OTP FINANCING SOLUTIONS BV avand in vedere existenta unor clauze contractuale ce pot fi incadrate in sfera dispozitiilor legii 193/2000 cu privire la comisionul de acordare, pentru un credit ipotecar de investitii imobiliare cat si posibilitatea unilaterala de modificare a dobanzii contractuale, a bancii OTP BANK ROMANIA, aspecte ce deriva din contractul cadru notificat catre dumneavoastra  de  catre operatorul financiar, va solicitam ca in raport de dispozitiile art. ARTICOLUL 25 din legea 312 din 2004  (1) Banca Naţională a României are competenţa exclusivă de autorizare a instituţiilor de credit şi răspunde de supravegherea prudenţială a instituţiilor de credit pe care le-a autorizat să opereze în România, în conformitate cu prevederile Legii nr. 58/1998 privind activitatea bancară, cu modificările şi completările ulterioare, sa emiteti un punct de vedere, cu privire la posibilitatea efectiva, a unei institutii ce cesioneaza un contract de credit bancar de la o entitate juridical autorizata de catre BNR, de a incasa de la momentul cesiunii, dobanzile contractuale pe care institutia bancara le percepea imprumutatului.

Astfel, OTP BANK ROMANIA S.A a cesionat in anul 2011 catre OTP FINANCING SOLUTIONS BV, contractul de credit numarul C2204/1000/10631 din 11Jun2008 incheiat cu domnul Cimpu Nicolae, iar conform documentului atasat, intitulat NOTIFICARE, OTP FINANCING SOLUTIONS BV a cesionat catre OTP BANK ROMANIA S.A in anul 2015 luna a 11-a, acelasi contract.

Va solicitam, in calitate de Banca Centrala, sa ne comunicati, daca Banca OTP BANK ROMANIA S.A in calitatea ei de mandatar si administrator de contract al OTP FINANCING SOLUTIONS BV(creditor cesionar) avea dreptul alaturi de acest S.R.L inregistrat in AMSTERDAM, sa incaseze, dobanzile contractuale bancare, stipulate in contractul bancar amintit mai sus, in conditiile in care OTP FINANCING SOLUTIONS BV nu intruneste atributele necesare, functionarii, in mod legal pe teritoriul Romaniei in regim de institutie financiara bancara  sau institutie financiara nebancara iar conform legii 58/1998 a legii bancare, OTP FINANCING SOLUTIONS BV avea obligatia ca in raport de art. Art. 10 sa notifice existenta sa pe teritoriul Romaniei astfel  – Băncile străine au obligaţia să notifice Băncii Naţionale a României deschiderea de reprezentanţe în România, în conformitate cu reglementările date de aceasta.

Va multumim.

Av. Cuculis Adrian

 

Raspunsul BNR pentru jaful survenit dupa cesionarea contractelor:

BNR Raspuns Credite (1)BNR Raspuns Credite (2)BNR Raspuns Credite (3)

 

 

 

 

 

Trebuie sa recunosc ca grija mea personala nu a fost sa depun imputernicirea avocatiala, penru ca BNR sa-mi raspunda punctual pentru unul dintre imprumutatii OTP BANK ROMANIA ci a fost mai degraba grija de a afla pozitia bancii centrale ce se ocupa de activitatea “prudentiala” in timp ce institutii din Ungaria se ocupau de incasarea banilor imprumutatilor pe care ei ii plateau cu greu iar aceasta institutie nu avea dreptul sa ii incaseze.

Reiterez Formularul Pentru Plangerea Penala Adresata DNA Cu Privire La Dobanda Incasata In Mod Ilegal

http://indrumari-juridice.eu/indrumarijuridice/formular-plangere-penala-credite-exportate-pentru-care-s-au-incasat-dobanzi-bancare-ilegale-de-catre-recuperatorii-de-creante-avocat/ 

 

 

Raspunsul Bancii Nationale a Romaniei Cu Privire La Incasarea Ilegala A Dobanzilor De Catre OTP FINANCING SOLUTIONS BV – Avocat Cuculis was last modified: January 13th, 2016 by Avocat Cuculis Adrian