Cei Cesionati La Recuperatorii De Creante Trebuie Sa Obtina Daune Materiale Si Morale Pentru Ca Atat Banca Dar Si Recuperatorii Au Incalcat Secretul Bancar
Daca ati Cesionat La Recuperatorii De Creante vedeti mai jos ce prevederi au fost incalcate de catre banci dar si recuperatori pentru a le putea cere plata daunelor materiale dar si morale.
Cu totii stim ca pana in 2016 recuperatorii de creanta NU ERAU REGLEMENTATI legal.
Astfel au profitat pe de-o parte BANCILE care au fost primele care au incalcat legea si care trebuiesc trase la raspundere dar si recuperatorii de creanta.
Debitorii, imprumutatii la banci au semnat contractele de credit cu banca, nu cu recuperatorul si nici cu alte entitati situate in paradisuri fiscale.
Cesionat la recuperatorii de creante? actionati actum si revendicati-va drepturile.
Astfel daca ati fost cesionat la recuperatorii de creante, trebuie sa stiti ca vi s-au incalcat drepturile referitoare la datele personale, dar poate cel mai important a fost incalcat secretul bancar.
Haideti sa vedem de fapt ce a fost incalcat prin semnarea acelor contracte de cesiune catre recuperatorii de creante si de ce este ilegal daca ati Fost Cesionat La Recuperatorii De Creante-
Extras din lege [….].
Oug 99/2006 (fosta lege 58/1998) legea ce reglementeaza – institutiile de credit si adecvarea capitalului .
Art. 111. – (1) Instituţia de credit este obligată să păstreze confidenţialitatea asupra tuturor faptelor, datelor şi informaţiilor referitoare la activitatea desfăşurată, precum şi asupra oricărui fapt, dată sau informaţie, aflate la dispoziţia sa, care privesc persoana, proprietatea, activitatea, afacerea, relaţiile personale sau de afaceri ale clienţilor ori informaţii referitoare la conturile clienţilor – solduri, rulaje, operaţiuni derulate -, la serviciile prestate sau la contractele încheiate cu clienţii.
As vrea sa cititi nu bine, ci foarte bine acest text de lege, fiindca este exact ceea ce a incalcat FIECARE BANCA IN PARTE atunci cand v-au cesionat catre recuperatorii de creante.
Continuam cu alin. urmator unde aflam ca –
(2) Persoanele prevăzute la alin. (1) nu au dreptul de a folosi sau de a dezvălui nici în timpul activităţii şi nici după încetarea acesteia, fapte sau date care, dacă ar deveni publice, ar dăuna intereselor ori prestigiului unei instituţii de credit sau ale unui client al acesteia.
(3) Prevederile alin. (1) şi (2) se aplică şi persoanelor care obţin informaţii de natura celor arătate, din rapoarte ori alte documente ale instituţiei de credit.
(2) Informaţii de natura secretului bancar pot fi furnizate, în măsura în care acestea sunt justificate de scopul pentru care sunt cerute ori furnizate, în următoarele situaţii:
a) la solicitarea titularului de cont sau a moştenitorilor acestuia, inclusiv a reprezentanţilor
legali şi/sau statutari, ori cu acordul expres al acestora;
b) în cazurile în care instituţia de credit justifică un interes legitim; – interesul legitim in mod clar nu poate fi o cesiune catre un recuperator de creanta, care din punct de vedere legal NU EXISTA!
Mai sunt si alte conditii, insa, nu se incadreaza la niciunul dintre elementele indicate in contractele de cesiune.
Art. 117. – (1) Instituţiile de credit pot derula tranzacţii cu clienţii doar pe baze contractuale, acţionând într-o manieră prudentă şi cu respectarea legislaţiei specifice în domeniul protecţiei consumatorului.
(2) Documentele contractuale trebuie să fie redactate astfel încât să permită clienţilor înţelegerea tuturor termenilor şi condiţiilor contractuale, în special a prestaţiilor la care aceştia se obligă potrivit contractului încheiat.
Instituţiile de credit nu pot pretinde clientului dobânzi, penalităţi, comisioane, ori alte costuri şi speze bancare, dacă plata acestora nu este stipulată în contract.
Banca a incalcat secretul bancar, secret bancar ce era regasit in legi organice si prin care s-a ajuns la o fapta civila delictuala.
Art. 1349 Codul Civil Răspunderea delictuală
(1) Orice persoană are îndatorirea să respecte regulile de conduită pe care legea sau obiceiul locului le impune şi să nu aducă atingere, prin acţiunile ori inacţiunile sale, drepturilor sau intereselor legitime ale altor persoane.
(2) Cel care, având discernământ, încalcă această îndatorire răspunde de toate prejudiciile cauzate, fiind obligat să le repare integral.
Plecand de la acest text de lege, o sa insiruim o serie larga de abuzuri la care au fost supusi toti cei care au intrat in executare silita din “mainile” recuperatorilor.
Cei care au fost cedati recuperatorilor de creante au suferit pe de-o parte daune de natura materiala dar si daune de natura morala – Astfel prin cesiune recupeartorii de creanta Kruk , Prosperocapital, Intrum Debt Justitia, B2 Kapital si altii au comis abuzuri –
a) Au amenintat debitorii si i-au sunat in mod repetat de pana la 10 ori pe zi;
b)Au adaugat dobanzi contractuale desi nu ar fi avut acest drept fiindca nu erau nici reglementati si mai mult de atat nu erau nici banci sau ifn-uri pentru a avea dreptul de a adauga dobanda(o forma de camatarie mascata);
c)Prin cesiunea de creanta BANCILE au fost principalele vinovate pentru incalcarea sau mai bine zis calcarea in picioare a secretului bacar, secret bancar ce a condus la intrarea in posesia unor entitati ILEGALE a datelor personale, informatiilor cu privire la veniturile imprumutatilor locurile lor de munca, datelor de contact si in general tot ce tine de viata privata;
d) In urma cesiunilor ilegale cu incalcarea secretului bancar, a fost posibila inceperea executarilor silite ilegale extrem de multe dintre ele prescrise si fara putere executorie;
e)Dupa ce un contract de credit este cesionat catre recuperatorul de creante, acesta nu mai poate sa imbrace forma executorialitatii, astfel incat prin abuz recupeatorii de creante au fortat legislatia si in loc sa ii cheme in judecata pe debitori au pus direct in executare, contractele bancare, fara drept;
f)Bancile au vandut creante catre persoane fizice!!!
g) Dupa ce recuperatorii de creante au cumparat de la banci creantele “neperformante”, au vandut si ei mai departe creantele catre persoane fizice;
h) Oug 50/2010 vorbeste in mod insidios despre cesiunea / cesionat la recuperatorii de creante, necalificandu-l in persoana altei banci sau entitati ce ar putea sa aiba o asemenea calitate, insa prin excludere, legea bancara de la acel moment spunea clar ce atribute trebuie sa aiba o persoana juridica pentru a putea efectua operatiuni bancare.
i) Desi a intrat in vigoare OUG 52/2016 lege ce permite cesiunea, pe langa faptul ca legea cu privire la textul cesiunii poate fi atacata pe motivul neconstitutionalitatii, sa nu uitam ca vreme de 10 ani, aceste cesiuni s-au tot facut si consecintele de mai sus au afectat sute de mii de debitori.
Toate cele indicate mai sus reprezinta abuzuri. Daca ati fost cesionat la recuperatorii de creante puteti sa opuneti inclusiv in cadrul contestatiei la executare o asemenea chestiune.
Avand in vedere ca incalcarea secretului bancar, duce de fapt catre o incalcare a celorlalte drepturi ale imprumutatilor, consideram ca fiecare, in functie de situatia particulara, poate obtine, despagubire morala dar si materiala in urma acestor cesiuni profund ilegale.
Strategie?
Ca tot am discutat si scris despre plangeri, aici conturez urmatoarele actiuni efective –
a) Plangere la Anspdcp ;
b) Plangere la BNR;
c)Plangere la parchet pentru acest export de date personale(da este infractiune);
d)Chemare in judecata pe protectia consumatorului pentru a nu se achita taxe de timbru si solicitarea de daune suplimentare;
Aici, am mai scris despre GDPR ce a intrat in vigoare in mai 2018, perfect aplicabil pentru cei cesionati.
Av.Drd. Cuculis Adrian
avocat@indrumari-juridice.eu
Doriti o programare cu un avocat specializat in domeniul bancar, click aici.
Ati avut contractul cesionat catre un recuperator de creanta? Obtineti daune morale si materiale, completati formularul de mai jos.
Am un credit din 2008 la ING și a fost cesionat la EOS…am făcut contestație la executare și am pierdut,ce se mai poate face acum??
Sunati la 0722298011 si puteti face o programare la noi la societate pentru a discuta cu un avocat specializat in acest tip de litigii. Cu stima, av. drd. Cuculis
buna ziua am fost cesionat de catre provident si vreau sa stiu daca este legal si ce se poate face
Pentru a va spune acest lucru este necesar sa vedem ce notificare ati primit si care a fost desfasurarea creditului dvs. Cu stima,a v. drd. Cuculis 0722298011
Buna ziua domnule avocat! Ce frumos ar fi sa dea instantele castig de cauza exact cum spuneti dumneavoastra. Eu ma judec de 2 ani in dosarul 340/202/2017 prin intermediul biroului dumneavoastra de avocatura si nu a functionat nimic din ceea ce ati enumerat dvs mai sus. Instanta a incuviintat executarea silita si executarea silita curge in continuare desi in paralel ma judec cu eos ksi si brd. Pana in prezent mi-au retinut din salariu mai bine de 7000 lei si am cheltuit cu judecata peste 5000 lei. Daca as sti ca voi castiga ar fi ok! Dar deja mi-am pierdut sperantele. Mai mult decat atat, comunicarea cu colaboratorii dumneavoastra(avocati) este foarte defectoasa,nu mi se raspunde la telefon,nu mi se raspunde la mail-uri. Daca as putea sa dau timpul inapoi nu as mai face pasul acesta. Pentru un debit de 13000 eu deja am cheltuit 12000, luand in calcul si banii popriti din salariu. Deci unde este rentabilitatea? M-as bucura daca ati lasa sa fie publicat acest comentariu si sa-mi dati si un raspuns la el! Multumesc!
Daca legea organica este din 2006, cate procese au fost castigate pe aceasta speta? Nici unul! Pentru ca judecatorii in Romania,in cea mai mare parte fac jocul bancilor, Asta e realitatea,din pacate!
Am cistigat contestatia la executare impotriva celor de la kruk. Am cistig de cauza daca ma judec cu ei si le cer daune materiale+morale ?
Eu intodeauna am sustinut ca ar trebui ca aceste daune sa fie cerute la toate contestatiile la executare deschise ilegal.
Buna ziua,
am contractat un credit de 4000 lei la un IFN (in nov.2019), pe o perioada de 10 luni, am platit cam 3 rate, dupa care am primit un e-mail de la acest IFN, prin care imi multumea ca am achitat crditul in intregime si ca pot reveni oricand pentru un alt credit.
Dupa 2-3 zile, am primit un mesaj pe telefon de la o firma de recuperare cred (Credit Expres) in care ma anuntau ca creditul meu de la IFN a fost cesionat catre ei si ca de acum trebuie sa le platesc lor. Eu nu am luat legatura cu ei. Dar ei ma suna insa nu raspund.
Nu ar fi trebuit sa fiu instiintata despre cesionare de catre IFN?
ca doar cu ei am semnat contractul.
Imi puteti spune va rog, ce e de facut in acest caz?
Multumesc
Buna ziua, inteleg ca ati primit o adresa de cesionare a debitului. Va rog sa ne sunati la 0722298011 sa vedem daca este legala. Cu stima,a v. drd. Cuculis