Avocat Drept Fiscal Bucuresti – Intrebari

Sunteti antreprenor in Romania si va loviti zilnic de abuzurile statului fie prin DGTIL sau ANAF?

Avocat Drept Fiscal – Ce rol are avocatul specializat in drept fiscal?

Fiscalitatea in Romania este INGROZITOARE. In ziua de astazi daca ai un Business si nu lucrezi cu un avocat drept fiscal care sa stie temeinic procedura fiscala si codul fiscal ( care se modifica lunar ), risti sa ajungi sa intri direct in insolventa, asta dupa ce statul prin toate organele lui de control fiscale, ajunge sa iti inventeze datorii.

– Avocat drept fiscal – Cod fiscal- Avocat Control fiscal – Codul de procedura fiscala- Servicii avocat drept fiscal- Experienta Cuculis si Asociatii drept fiscal- onorariu avocat drept fiscal

Intrebare venita din partea unui justitiabil –

Problema Juridica: Buna ziua. sotia mea a lucrat pentru un patron si avea pe mana o
gestiune din functia de vanzatoare. In timpul petrecut la respectiva firma au avut
loc 2 controale ale celor de la fisc (presupun(care au facut inventare. Sotia mea a
semnat ca a luat la cunostiinta de aceste inventare. La unul dintre ele a fost
gasita o diferenta intre marfa din actele de gestiune si marfa reala din magazin.
La terminarea contractului( de fapt cand magazinul si-a incheiat activitatea)
patronul le-a solicitat angajatelor sa semneze pentru incetarea contractului de
munca si un act de intrare pe marfa care era lipsa fizic in gestiune la momentul
inventarului. Acum nu mai lucreaza la acel loc de munca dar a fost solicitata
telefonic sa dea declaratii. Intre timp nu a mai fost contactata de cei care o
solicitau pentru declaratii. Intrebarea ar fi cum ar trebui sa procedeze, sa accepte
sa dea declaratii sau sa astepte o citatie somatie ceva?

avocat@indrumari-juridice.eu
03141214888
7 comments to “Avocat Drept Fiscal Bucuresti – Intrebari”
 1. Buna ziua, sunt o pers fizica, sot si tatal a 2 copii. De-a lungul timpului am detinut eu 1x masina, sotia 1xmasina si am mai avut 1 de rezerva de valoare mica 500-1000euro sa fie la nevoie in caz ca se strica a sotiei/eu fiind mai mult plecat in afara tarii, toate aceste masini fiind pe numele meu.

  Aceasta regula cu 2 masini si 1 de rezerva o aplic de aprox 10 ani consant fiind o practica utila pentru familie, insa acum am primit de la ANAF un telefon ca am un control inopinant pe comert cu autoturisme si ca as avea de platit 10.000 ron intrucat am obtinut venit la vanzarea unor masini.

  o sa dau 1,2 exemple:

  masina cumparata cu 5000 euro, folosita 1 an si vanduta tot cu 5000 euro(in acest interval cursul bnr a crescut de la 4,4 la 4,6 si am de platit impozit pe un venit de 1000ron

  masina cumparata lovita cu 5000euro, reparata cu 2500 euro in regie proprie si vanduta cu 7000 (deci in pierdere) Anaf imi calculeaza venit la 2000 euro.

  Exemplele sunt multiple, in intervalul 2012-2018(7 ani) detinand impreuna cu sotia 19 autoturisme(unele le-am tinut peste 1 an sau 2 altele le-am vandut mai devreme de 1 an).

  Conform modelului folosit de mine 3 masini pe familie, ar fi putut sa am minim 21 de masini.

  Ce pot face in acest caz?este un abuz din partea lor?cum ma pot apara, cu ce justificari legal vorbind?am vreo sansa sa castig contra lor?
  Face sens sa am un avocat in aceasta situatie?
  Multumesc

 2. Buna ziua,am doua opriri pe salariu (1/2) dar primul nu a impartit banii cu al doilea,oprindu-si el toata suma.Drept urmare,al doilea mi-a pus sechestru pe bunuri (o masina),Este legal cum a procedat primul,mai ales ca amandoi au fost instiintati de catre angajatorul meu,legal si la timp?

 3. Buna ziua.
  Mama mea a fost titulara unor despagubiri, la ANRP. Mi-a donat intregul ei drept, printr-o donatie, cu rezervatar. Am platit impozit la valoarea declarata, la notar. In 2019. ANRP a emis o noua decizie, pe numele meu. Anul trecut, trebuia sa incasez transa a IIa. Mergand la CEC, mi s-a spus ca imi vor retine 10% din suma, reprezentand “impozit la sursa”. Am citit Noul Cod Fiscal. Donatiile sunt scutite de la plata impozitelor, in cazul acordarii de despagubiri, conf art 62. Am contactat ANRP, am discutat de n ori. Sunt considerat “alta persoana decat titularul dreptului…”, alt articol. Nu vor sa renunte la aceasta incadrare. In anul 2013, mama mi-a facut chiar un testament autentic, cu titlu particular, cu rezervatar, special pentru aceste despagubiri. Le-am trimis si o copie a testamentului, care atesta si calitatea mea de mostenitor testamentar, actul existand, fiind real si inregistrat.
  Nu au renuntat la impozit, in cazul meu.
  Este legala aceasta impozitare?
  Ce ar trebui sa fac?

  Cu multumiri,
  Adrian B.

 4. Buna ziua,

  Pana acum am fost atent sa nu am de-a face cu fiscul, in sensul ca mi-am platit datoriile.

  Cu toate aceastea, in dec. anul trecut, ca sa nu raman cu datorii am cerut prin SPV o lista cu datoriile de plata in care aparea o suma aferenta declaratiei unice pe care am achitat-o in aceeasi zi.
  Cu toate acestea, m-am trezit la inc. anului cu o somatie de plata pentru o suma fara sens
  Am cerut o fisa analitica si mi-au trimis o fituica in care fara alte justificari apare o “regularizare” din .. 2008 (adica de acum 14 ani)

  Ma puteti reprezenta pentru rezolvarea acestui abuz?

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.