Avocat VIZE SUA

Avocat vize SUA – Statele Unite Ale Americii – Procedura de obtinere si modul in care trebuiesc prezentate actele in fata Ambasadei.

Ce trebuie sa fac pentru a obține viza de turist, de investitor, militara si nu numai?(vedeti pentru fiecare in parte, procedura,mai jos).

Pentru a obtine viza de turist trebuie să fiti pregătit să demonstrati consului cu care vei susține interviul că scopul călătorieri este temporar, de asemenea ca aveti resurse suficiente pentru a va întreține pe întreaga perioadă a vizitei în Statele Unite și că exista interes spre a reveni in tara.

Avocat VIZE SUA
Obtinerea vizei pentru SUA

De regula, se verifica daca nu cumva sub pretextul acestei vize de turist, se incearca o intrare si ramanere pe teritoriul SUA.

Alcătuirea dosarului pentru Ambasadă este cel mai important pas pentru a obține o viza de tip B1/B2. In functie de cum va pregatiti pentru interviu, puteti preconiza si acordarea vizei de turist pe o perioada de pana la 10 ani.

Pentru că de multe ori pașii pentru alcătuirea dosarului nu sunt tocmai ușor de urmat, va asistam pe intreg parcursul procedurii.

Ne vom ocupa de toate documentele dvs., vom trece împreuna prin câteva exemple de întrebări pe care le-ati putea primi la interviu și vom analiza fiecare aspect al profilului dvs. personal.

Ce acte îmi trebuiesc pentru a aplica pentru viza de turist?

In principal de intreg dosarul asa cum am precizat ne vom ocupa noi, insa sunt necesare o serie de acte pe care dvs. trebuie sa le puneti la dispozitie – –

 • Confirmarea achitării taxei interviului de viză (taxa consulară, pe aceasta o veti prezenta dvs. );
 • Confirmarea completarii formularului DS-160(ne ocupam noi alaturi de dvs);
 • Pașaport simplu, electronic;
 • Fotografie tip viză în format fizic și electronic:
 • Dimensiunea fotografiei este de 5 x 5 cm, iar dimensiunea feţei trebuie să fie cuprinsă ȋntre 2,5 şi 3,5 cm de la bărbie până la vârful capului;
 • Fotografia nu trebuie să fie mai veche de 6 luni;
 • Privirea trebuie să fie îndreptată direct către cameră și fața vizibilă în totalitate, fara breton, ochelari, cercei sau alte accesorii.

Acte suplimentare ce va ajuta sa obtineti viza:

Adeverință de salariat;

Adeverință cu privire la veniturile realizate;

Dovezi ale proprietăților sau afacerilor deținute dacă este cazul;

Itinerariul călătoriei împreună cu dovada rezervării biletului de avion și al cazării;

În cât timp se poate primi viza?

 Emiterea vizei de turist durează între 2-3 zile lucrătoare, cu posibilitate de prelungire până la 30 de zile lucrătoare, daca Ambasada solicită o examinare mai amănunțită a cererii . 

Este recomandat să aplicati pentru emiterea vizei cu minim 2 săptămâni înainte de călătorie pentru a evita orice neplăcere.

SCA Cuculis&Asociatii a asistat in premiera un cetatean roman in vederea obtinerii vizei de investitor in SUA.

Obtinerea vizei de investitor pentru SUA-Pentru a ajunge la visul american, investitorii au de dat multe explicatii, vedeti aici.

Alte tipuri de vize si cum le obtineti.


Principala metodă de a ajunge la eliminarea vizelor pentru SUA este reducerea ratei de respingere a solicitanţilor de viză, dar şi îmbunătăţirea sistemului intern de control al fluxurilor de cetăţeni care doresc să călătorească în SUA.


Avocat VIZE SUA – Majoritatea solicitanţilor care nu primesc viză nu au îndeplinit criteriile prevăzute în secţiunea 214 (b) din Immigration and Nationality Act.

Potrivit acestei prevederi legislative, se presupune că solicitanţii de vize temporare sunt potenţiali imigranţi şi aceştia trebuie refuzaţi, exceptând cazul în care fac dovada că deţin legături puternice de natură personală, economică şi socială cu locul de reşedinţă, spun avocatii de vize din Sua. (asta pentru a intelege de ce trebuiesc spulberate aceste suspriciuni).

Un refuz conform 214(b) arată că, în acest moment, solicitantul nu a convins ofiţerul consular că îndeplineşte criteriile pentru viza de Statele Unite.


Cetatenii americani pot depune petitii de vize permanente pentru membrii de familie apropiati. Pentru acestia numarul vizelor de imigrare este nelimitat. Pentru ceilalti membrii de familie, “prioritatile” ofera un numar limitat de vize.

Datorita faptului ca numarul solicitantilor este mai mare decat numarul de vize, de la depunerea petitiei beneficiarul trebuie sa astepte o perioada de timp pana viza sa va deveni disponibila.

Prima “prioritate” este pentru fii si fiice (peste varsta de 21 de ani), necasatoriti, de cetateni americani; a treia, pentru fii/fiice, casatoriti, de cetateni americani; a patra, pentru frati de cetateni americani.


Rezidentii Permanenti pot depune petitii de vize permanente pentru soti si copii necasatoriti, in cadrul celei de a doua prioritati.


Situatia vizelor pe categorii de preferinte si durata de asteptare sunt publicate lunar de Departamentul de Stat American (“DOS”). Pentru a urmari Buletinul de Vize lunar al DOS puteti “traversa” la pagina noastra intitulata “Web Links, CIS Forms”.


VIZE Pe Baza de (Contract de) Munca


Profesorii universitari si cercetatorii recunoscuti pe plan national si international, precum si cei – cu profesii – posedand “abilitati extraordinare”, pot fi admisi ca rezidenti permanenti in SUA pe baza unei proceduri simplificate.


Ceilalti solicitanti, in general, vor trebui mai intai sa obtina certificarea.

Departamentului Muncii printr-o cerere depusa de un patron.

Dupa aprobarea Departamentului Muncii, patronul poate depune o petitie pentru solicitantul de viza la Biroul de Imigrare.

Deci, pentru inceperea acestei proceduri au nevoie de un patron care sa depuna documentatia necesara la Departamentul Muncii si CIS,dar si de un avocat vize sua care sa va indrume.

Vize Pe Baza de Afaceri / Avocat VIZE SUA


Viza L-1 se foloseste pentru transferuri de personal intre companii – ce au birouri in Romania si SUA, sau ce sunt in curs de a deschide birouri in America – si filialele acestora. Viza se acorda personalului de conducere, de specialitate, sau proprietarilor companiilor respective.

Solicitantul trebuie sa fi lucrat cel putin 1 an – in ultimii 3 ani – pentru compania din Romania. Propietarii companiilor si personalul de conducere pot obtine ulterior, printr-o procedura diferita, si rezidenta permanenta americana.

Viza “E-2” se acorda pe baza tratatelor dintre Statele Unite si Romania cu privire la investitorii din cele doua tari.

Persoanele din Romania interesate in investitii in USA pot deschide o companie pe baza unei “investitii substantiale”. Pentru ca investitia sa fie recunoscuta drept “substantiala” nu este stabilita o suma minima de investitie. Cu toate acestea, investitia nu poate fi “marginala”, suficienta numai pentru ca investitorul si familia sa sa se poata intretine.

Alte Categorii de Vize Temporare:
Viza (B-2) de vizitator;
Viza (B-1) pentru scurte vizite de afaceri;
Viza (F-1) de student;
Viza (J-1) pe baza programelor de schimburi de relatii dintre SUA si Romania;
Viza (O) pentru cei cu abilitati extraordinare in stiinta, arta, educatie, afaceri, sau sport;
Viza (P) pentru sportivi, echipe de sportivi, si trupe de artisti;
Viza (R) pentru lucratori religiosi.

Obtinerea de aprobari prin Consulatul American sau prin Biroul de Imigrare, atat pentru vizele temporare cat si pentru cele permanente, necesita o buna pregatire a cererilor si documentatiei inca din faza incipienta a procedurilor respective.

Interventia avocatului, dupa depunerea sau negarea cererii, poate fi – daca nu tardiva – cel putin serios afectata de “limitele” cererii initiale
Cetatenii straini nu au dreptul sa lucreze în SUA fara autorizarea prealabila de la Serviciul de Imigrari (USCIS).

În majoritatea cazurilor o firma din SUA trebuie sa depuna o petitie de lucru la USCIS în numele solicitantului. Dupa ce petitia este aprobata, solicitantul va primi formularul I-797 Notificare de Autorizare (Notice of Approval) pe care îl va folosi pentru a solicita viza.


Viza de lucru nu poate fi acordata pâna cand nu se confirma aprobarea petitiei. Acest proces dureaza, de regula, între doua si trei zile lucratoare. De aceea, este posibil ca viza sa nu fie gata a doua zi dupa interviu. Va rugam sa luati în considerare acest aspect atunci când va programati la interviu si când va faceti planurile de calatorie.(exact ca in cazul celorlalte vize).

Daca sunteti interesat de obtinerea unei vize pentru America, puteti completa formularul de mai jos si ne vom asigura ca vom reveni in scurt timp la dvs.

SCPA Cuculis si Asociatii – Indrumari Juridice Pentru Dvs. online! Prima Initiativa din Tara!!

127 comments to “Avocat VIZE SUA”
 1. Ce ma sfatuiti sa fac in 2013 am fost la viza si am primit o viza de 3 luni a intervenit ceva si nu am plecat in SUA , in decembrie 2013 am fos iarasi di am primit o viza de 1 an am stat 6 luni nu am lucrat am vizitat cam toata coasta de vest si cel maii mult timp lam petrecut la cazino .Acuma am fosts iarasi sa mi de a viza si ma refuzat .Sa merg iara la vize cu acte doveditoare cum ca am fost la cazino ca de la cazino primesc saptamanal email sa ma prezint acolo ca am foarte multe oferte.

  • Sora metà a depus actele in 2006 cit timo trebuie sa astept sa iasa documentele. Astept un raspuns va multumesc.

    • Buna ziua! Sunt o persoana serioasa, destul de cunoscuta in mediul evanghelic,am vizitat toata Europa, inclusiv Canada anul trecut si am stat doar o luna, nu am nici cea mai mica intentie sa raman undeva,am proprietati in tara, sunt casatorit si am doi copii, am 41 de ani,iar de curand am fost respins pentru a cincea oara la ambasada SUA din Bucuresti!
     Nu pot sa inteleg dupa care criterii se obtine viza, sunt dezamagit de ipocrizia ofiterilor consulari! Practic esti sfidat in fata si te simti cel mai josnic om!
     Ce ma sfatuiti sa fac? As vrea sa vizitez America pt ca am multi prieteni!

     • Buna ziua. Puteti sa ma sunati la 0722298011 si vedem ce putem face. Sincer, nu cred ca am avut mai mult de cateva vize respinse. Nu stiu ce sa va spun pentru ca motivul nu este cunoscut. Ce fac pentru dvs. este sa va duc pana in fata consulului.

  • Buna ziua sunt de profesie cântăreț am obținut viza pe 3 luni în 2006 dar din motive de sănătate nu am putut merge as vrea sa obțin viza pe 10 ani pentru a susține concerte petreceri pentru comunitatea românească in America îndeplinesc toate criteriile, cum ma puteți ajuta ? Mulțumesc

 2. De ce spuneti in articol ca va ocupati cu toate tipurile de viza, cand am sunat si domnisoara care a raspuns cand a auzit de viza J1 a reactionat de parca am vorbit in chineza?

 3. Ma numesc florin am fost la viza acum 3 ani dupa am f iar dupa 3 ani de fiecare data ma resping nu inteleg de ce dupa cat timp asi putea incerca din nou?

 4. buna ziua. vreau sa obtin viza de munca pe specializarea mea in sua. Am si angajator care imi ofera postul, insa vreau sa stiu daca aceasta viza imi da voie sa lucrez doar la acest angajator sau o data ce ajung in sua si am viza de munca pot sa ma angajez si altundeva. Va multumesc.

  • in 2002 am cerut viza SUA refuz pe motiv posibil emigrant.dupa 2 ani am mai fost cind mi sa recomandat sa nu mai vin ca numi da viza.,acum Menționez ca de fapt fata surori mele este in state sora mea a murit in 2000 legătura ei cu tara sunt eu si nepoții mei . Eu mi-am luat orice gind iar ea plinge si spune sa mai încerc . Pe de alta parte ce am citit pe forumuri am înțeles ca cei ce nu au primit viza sunt ca si condamnați si mai mult fac un rau ca se prezintă din nou. Eu nici măcar nu mi-am mai facut pașaport fiindcă ce rost ATE sa plătesc destul pentru a-mi triștii oblonul in nas. Niciodata nu am comentat . Eu am 65 de ani între timp mia decedat si unicul meu fiu dupa care-am rămas cu 2 nepoți . Ce am eu ? Peei si un apartament cu 3 camere. Credeți ca mai am vreo șansa de a primi viza? Nu pot lasa l garanție ap PINA ma întorc? Multumesc anticipat

 5. Azi am fost la interviu pentru viza sua dar am fost refuzat ,nu mi să spus motivul mi să dat o hârtie an care se spune ca sunt indicibil , cu ce documente doveditoare trebuie să mă prezint la interviu ca să obțin viza SUA ? Am baiatu de 10 ani în SUA și vreau să merg șal văd . Va mulțumesc .

 6. Azi am fost la interviu pentru viza sua dar am fost refuzat ,nu mi să spus motivul mi să dat o hârtie an care se spune ca sunt indicibil , cu ce documente doveditoare trebuie să mă prezint la interviu ca să obțin viza SUA ? Am baiatu de 10 ani în SUA și vreau să merg șal văd . Va mulțumesc . ,0729647xxx

 7. Buna ziua, am aplicat pentru o viza k1, iar acum mi se cere sa probez extreme hardship. Mentionez ca am 2 condamnari , 1 in 1997 pentru furt (1 an cu suspendare) a doua in 2006 pentru conducere fara permis( 7 luni cu suspendare) Logodnica este cetatean american. Care sunt sansele sa aduc argumente puternice in favoarea mea? Multumesc anticipat pentru raspuns.

 8. Buna ziua , doresc sa obtin o viza pentru sua . Dar situatia particulara ma face sa cer ajutor si consiliere. Sunt intr-o realtie de 4 luni de zile cu un cetatean american si doresc sa plec in state nu doar ca vizitator ci si ca sa muncesc. Nu det in propietati in Romania si nu pot face dovada ca am motive sa ma intorc si nici nu as vrea decat in vizita . Ce ma sfatuiti sa fac pentru ce tip de viza sa aplic tinand cont ca o sa am si unde sa stau acolo si o pot dovedii oricand printr-o scrisoare de intentie.
  Va multumesc.

 9. Buna ziua,as dori si eu un sfat pentru problema mea,am avut viza pe 10 ani Iar cind sa expirat am fost si am aplicat din nou,am fost la interviu totul a fost ok iar dupa o saptamina am primit pasaportul cu viza valabila prin posta,dupa aproximativ o saptamina ma sunat cineva de la ambasada si mia zis ca trebuie sa merg la un al doilea interviu pentru ca asa trebuie si daca nu merg incepe demersurile pentru a o anula,motivul nul stiu doar atit ca ei vor sa ma duc neaparat acolo cu pasaportul cu viza,mentionez ca nu am stat niciodata peste viza de 6 luni in america nu am lucrat acolo fusesem atit in vizita la prieteni,daca a mai fost cineva la fel cu problema mea va rog frumos sami explicati ce este de facut,as dori sa va mai intreb daca eu as pleca cu viza care este valabila as avea probleme oare in aeroport pentru ca eu am si o programare la doctor acolo facuta si ma gindesc sa ma duc direct. Va multumesc si astept orice sfat de la voi

  • E posibil sa te fi reclamat cineva (chiar din cunoscutii tai), ca atunci cand ai avut acea viza de 10 ani si ai fost de multiple ori in SUA ai lucrat, cee ce e ilegal cu viza de turist.
   Si e posibil sa o fi facut din invidie!

 10. Și eu azi am fost refuzată pe motiv 214 b. De fapt aveam toate actele ce demonstrează legătură cu tara. Act ca am apartament. Act ca lucrez și sunt în concediu de maternitate. Procura de la soț ca mă lasă cu 2 copii sa plec în vizita iar el rămâne. Doamna de la ghișeu era atat de severa. Nu a cerut niciun act. Eu doream sa plec la fratele care e de 2 ani în SUA. El este legal și are și permis de munca însă așteaptă Green cardul dar oricum statutul sau este legal și actele sunt în proces. Oare mai merita sa încerc sa aplic la viza.

 11. Buna ziua,
  De ceva vreme, mai exact din iunie 2015 ma confrunt cu o problema care sincer mi-a epuizat toate fortele atat psihic cat si fizic, nu stiu ce cale sa mai urmez ca sa reusesc sa o rezolv, dar nu vreau sa ma las si vreau sa ma ajutati cu un sfat.
  Sotului meu i s-a respins viza de lunga sedere in scop de reantregire a familiei de 3 ori tot timpul motivandu-se ,,migrare ilegala,, concomitent cu ,,casatoria de convenienta,,. Va fac precizarea ca in urma incheierii casatoriei, casatorie incheiata la data de 06.01.2015, m-am prezentat in tara (in termen de 6 luni de la casatorie) pentru a transcrie cerificatul de casatorie.
  Am fost de 2 ori in audienta la cei de la IGI ptr a -mi explica ce motiv au de considera ca solicitarea de viza a sotului meu este considerata ,,migrare ilegala,,si tot timpul explicatia este ca: sotul meu intentioneaza sa intre pe teritoriul Romaniei, iar apoi sa plece in alta tara cumulat cu ,,casatoria de convenienta,,. Ulterior, respingerii cererilor de 2 ori, a 3-a oara sotul meu a depus la dosar documente suplimentare si inscrisuri din care sa rezulte legatura constanta dintre noi, dovada sederii mele in Algeria cat si fotografii de la casatorie, asa cum ni s-a solicitat. In ciuda tuturor demersurile facute de mine nu putem sa convingem pe nimeni ca sotul meu nu intentioneaza sa intre pe teritoriul Romaniei ilegal ca apoi sa plece in alta tara. Tot timpul in urma audientelor sustinute (ultima chiar acum pe 12.05.2016) mi se spune ca se vor face ,,verificari,, dar nu se schimba absolut nimic.
  Acum el isi depune ptr a 4-a oara solicitarea de viza, de aceasta data viza de scurta sedere in scop de vizita.
  Intrebarea mea ar fi: Daca solicitarea de viza este respinsa si de aceasta data cu acelasi articol de ,,migrare ilegala,, ce am putea face si daca putem sa ii actionam in instanta, care este procedura si cum trebuie sa formulez cererea catre instanta de judecata fara sa fiu reprezentata de un avocat?
  Va multumesc.

 12. Buna ziua !
  Doresc sa va prezint cazul meu: Sunt personal Navigant cu pozitia de Sef Mecanic la bordul navelor comerciale. Angajatorul meu face frecvent State pt incarcarea navei, in special Houston. Pe parcursul activitatii mele am fost in State de multe ori si ultima oara pt a imbarca la nava in 25 ianuarie 2016. Nu am avut nici un incident in toate aceste calatorii. Anterior am avut viza c1d de doua ori a cate 5 ani.
  Acum am aplicat pt. viza C1D care inca mai era valabila inca 4 luni in pasaportul vechi si am cerut acolo la ghiseu si cea de B1, B2. La interviu in data de 14/06/2016 am fost verificat la acte, am aratat contractul cu angajatorul, biletele de avion, scrisoarea de garantie a armatorului si persoana de contact agenturare din State, amprentat la cele 10 degete si dupa interviul cu Ofiterul Consular in engleza care s-a finalizat cu un raspuns afirmativ si o urare de : Voiaj Bun !” Pasaportul m-i s-a oprit si l-am primit peste 2 zile prin TNT acasa. Cand la-am deschis stupoare viza asteptata lipsea, si alaturi o scrisoare galbena in care scrie: “”In acest moment Sectia Consulara nu poate decide in privinta solicitarii dumneavoastra de viz atemporara si sub incidenta 221(g) in cazul dumneavoastra sunt necesare documente suplimentare sau procesare administrativa ” Documente necesare nu sunt insemnate mai jos, dar Procesare administrativa este semnat. Tragedia mare este ca viza veche a fost cancelata si ca sa fie intru totul ironic scrie: “” Canceled without prejudice” . Eu am pierdut contractul si conform cerintei minime pentru un marinar nu pot munci fara viza SUA. Adica nu am prejudiciu…..(:(:(:

  Am contactat telefon ic Sectia Consulara si m-i s-a spus ca viza nu este refuzata ci doa este in Proces Administrativ. Nu sunt necesare alte documente si lamuriri, doar sa astept. La intrebarea mea de ce mi-a fost anulata cea valabila m-i s-a spus ca s-a facut in vederea de a o primi pe cea noua. Am sunat din nou si incerc de mai bine de o saptamana sa aflu un raspuns logic dar in zadar. Angajatorul m-a lasat pe tusa si nici altul nu cred sa gasesc [ana nu se solutioneaza aceasta aberatie.

  Acum desi am o profunda durere de creier si o totala indigestie de a rumega cele care mi-au fost comunicate vreau sa intreb daca mai sunt si alti norocosi ca mine sau in ce mai pot spera sau ce a-s putea sa mai fac…

  Va multumesc in avans daca cineva poate sa-mi dea o idee.

  PS: “”All sinces are vain and full of errors that are not born of Experience, the mother of all knowledge….”
  Leonardo da Vinci

  • Buna ziua! Cum s-a solutionat procesarea administrativa in cazul dvs? Ati obtinut viza ?Si daca DA in cat timp ati fost anuntat de consulat? Sunt exact in acceasi situatie ca dvs, anuntat ca am obtinut viza la interviu si apoi foaia galbena venita cu pasaportul prin curier. Doar ca in cazul meu e vorba de o viza turistica B2.

  • Canceled without prejudice este de bine, nu de rau. Am avut si eu o viza Schenghen anulata asa, din cauza unei erori de tipografie a lor. Ai rabdare. Succes

 13. Buna ziua, ma numesc Gabunea Elena .
  Eu si sotul meu dorim sa mergem in California sa muncim ,avem prieteni stabiliti de 5 ani si-au castigat dreptul de sedere prin loteria vizelor ,au locuinta si ne ajuta cu tot ce e nevoie numai sa reusim sa mergem acolo.Eu am studii de economist iar sotul o experinta ca si sofer de tir 5 ani ,cunoastem limba engleza la nivel conversational iar sotu are loc de munca asigurat ca si sofer tir dar fara sonsorizare ne trebuie viza ,tin sa specific ca si noi am aplicat la loteria vizelor de 3 ani si vom mai aplica.
  Ce posibilitate legala avem sa ajungem acolo stiu ca sunt aprope imposibile dar cred ca trebuie sa existe o portita vreun program de familie orice…..
  Va multumesc

 14. Buna ziua.Va rog sa ma ajutati intr-o problema.Sunt in SUA de 11 ani,am stat pe mai multe tipuri de vize,student,sportiv.Sunt casatorita cu un roman, am un copil cu cetatenie americana fiind nascut in USA,acum sunt pe viza P care urmeaza sa expire si nu o mai pot lua.Va rog mult ,am o intrbare la Dvs.Daca fac o investitie de peste 100.000 $ cumparind vreo doua case,eu deja avind casa proprietate ,si intentionez sa le inchiriez ,oare pot obtine viza de investitor E 2 ?, asta ar fi singura varianta la care ne-am gindit Va rog mult ,am nevoie de sfatul Dvs,avizat Eu am 30 de ani. Va multumesc mult ,astept sfatul Dvs. O zi buna!

 15. Buna seara,

  As dori sa stiu daca odata ce sunt in america cu viza de turist si vreau sa ma marit cu un cetatean American mai trebuie sa aplic pt K1 visa sau pot incepe direct procedura pt actele necesare casatoriei?

 16. Buna ziua? Ma interesează dacă pot obține o viza PTR America, ‘Menționez ca am nevoie de ea PTR a pleca in voiaj pe o nava de croaziera. Din păcate din cauza unei neînțelegeri cu un fost angajator am ajuns sa am un dosar penal PTR delapidare, pana se termina termenul de suspendare mai este fix un an(practic pana atunci am cazierul pătat) din 2 ani si 8 luni. Întrebarea mea este dacă pot obține viza PTR a naviga dacă am acest dosar.
  Va Mulțimesc

 17. Buna ziua.Am fost la interviu acum trei zile si ne-au refuzat viza pe motiv ca nu prezentam suficiente motive sa ne intoarcem.Au pus motivul cum au vrut ei,fara sa-mi ceara nici un act doveditor in aparare.Mentionez ca la interviu am fost cu sotul si copilul minor,iar acasa mai avem un copil major.Am solicitat viza b2 si voiam sa vizitam niste prieteni plecati de16ani.Poate ma ajutati sa inteleg si eu ceva.Multumesc anticipat!

 18. Bună seara. Am o relație de 8 luni cu un cetățean cubanez Rezident cu Green card în SUA . Dorim sa ne căsătorim anul viitor și nu știm care ar fi cea mai viabila soluție. Eu as fi dorit sa ne căsătorim în românia dar am auzit ca o soluție mai rapida sa fim împreună cât mai curând ar fi viza de logodna. Așa Cum am menționat, el nu este cetățean dar este rezident. Se poate aplica pentru aceasta viza în acestrăinătate condiții? Care ar fi sfatul dumneavoastră pentru o cale cât mai simpla? Mulțumesc.

 19. Mulțumesc! Am sa va contactez telefonic în Ianuarie 2017 pentru mai multe detalii și îndrumări daca se poate. O zi buna.

 20. Buna ziua! Care este timpul aproximativ de asteptare pt viza de emigrare (reintregirea familiei) fiu de cetatean american necasatorit(divortat) peste 21 de ani cu 1 copil peste 21 de ani ? La cei casatoriti cu copii am inteles ca s-a ajuns pe la 13 ani… Multumesc anticipat pt raspuns !

 21. Buna ziua,
  As dori sa călătoresc spre Republica Dominicana cu escala in Atlanta. As putea aplica direct pentru o viza B1/B2, chiar dacă durata șederii pe teritoriul SUA este de câteva ore? Sau ar trebui sa aplic pentru viza C1, eventual pentru amândouă?
  Multumesc!

 22. Buna ziua! Sunt cetatean al României, am green card-ul câștigat. Peste câtva timp după ce l-am câștigat, m-am căsătorit. Cât durează procedura ca să-mi aduc în state soțul meu. Cum se procedează? De la ce se pornește?
  Mulțumim anticipat!

 23. Buna ziua!
  Am avut interviul pentru viza j1 pe 24 martie dar desi mi s-a spus ca sunt calificata pentru viza mi-a fost dat inapoi pasaportul impreuna cu o foaie pe care scrie “your application requires administrative processing” si mi s-a spus ca o sa fiu contactata de ei pentru a le trimite pasaportul. Cat timp dureaza acest proces? Exista vreo sansa sa nu fie aprobata viza?

 24. Buna ziua
  As dori sa aflui,prietena mea a fost in SUA si a avut acolo un caz mai puțin fericit,a avut un conflict cu opersoana,din care prietena a lovit persoana data cu palma…a fost reținută pe un termen de 21 de zile…toată aceasta întâmplare a fost in 2014…
  Ar putea influența aceasta cauza pt intregirea familiei in Canada
  P.S. Eu deja sunt cetățean Canadian,
  Merci mult

 25. Bună ziua! Viitorul meu sot este rezident permanent american si as fi vrut să stiu daca ne putem casatori pe teritoriul Statelor Unite,eu plecând din Romania cu o viză de turist si dacă îmi pot ajusta statutul de acolo,nemaifiind necesară reintoarcerea mea in Romania. Vă multumesc!

 26. Buna ziua domnule Cuculis.Am si eu o problema.Am avut recent interviu pentru Green Card.Mi-au dat o foaie A4 cu refuz din lipsa unui Cazier Judiciar. (Tot in foaia data este un punct unde scrie:,,Rugam sa prezentati la oficiul TNT cazierul lipsa) Originalele la certificate mi le-au intors,dar pasaportul si comisia medicala nu.Mai am vrio sansa sau e totul pierdut?

 27. Buna ziua,
  Am aplicat pt viza tip turist de 2 ori pana acum,am fost la interviu in data de 10.05 si 16.05,prima data am fost refuzata in baza articolului 214(b) pentru ca domnișoara s-a uitat lung la mine cand i-am spus ca vreau sa stau 6 luni la prietenul meu care lucrează acolo pana la data de 30.11 si ca ne întoarcem impreuna,m-a intrebat ca el de ce nu e cu mine la interviu ceea ce mi s-a părut stupid ca stia ca el e acolo si lucrează,m-a pus sa astept si apoi mi-a împins documentele.La al doilea interviu,am venit cu extras de cont sa dovedesc ca am resurse financiare si dovada de la locul de munca (revisal) cum ca in perioada 01.06.2017-01.12.2017 sunt in concediu fara plata,urmând sa reiau activitatea la finalul acesteia,nu a vrut sa se uite pe documente,a zis ca ma crede ca ma întorc dar ca tot ma refuza ca ea considera ca nu s-a schimbat nimic,repet,refuzând sa se uite pe documente.Joi intenționez sa ma duc din nou,ce as putea sa schimb?nu am proprietăți pe numele meu,pot schimba doar faptul ca nu mai călătoresc singura si ca o sa ma duc impreuna cu părinții lui ce au deja viza si au mai fost in vizita la el anul trecut!multumesc anticipat
  Carmen
  07f807f28f

 28. Buna ziua,vreau sa mă căsătoresc cu un cetățean american.Va rog,sa mi spune ți ce trebuie sa fac,Nu știu de unde sa încep …..acte.Multumesc

 29. Buna ziua ! Am o relatie cu un cetatean american si pe viitor planuim sa ne casatorim in Ro, apoi sa aplic pentru viza de sotie . Intrebarea mea este : daca eu am avut o societate comerciala cu datorii la stat (acum 5 ani), plus condamnare penala din acest motiv ( Legea 241/2005) ma va afecta cu ceva acest lucru in obtinerea vizei? Este de la inceput o chestie sortita esecului? Va multumesc !

 30. Buna ma numesc Roman sunt din Republica Moldova am 27 ani dar am si cetatanie romina sunt casatorit am un copil la moment locuiesc in Chisinau am casa afacere in rominia nam nimic dar din cite stiu rata de refuz pentru romini e mai mica din ce tara mai bine sa cer o viza turistica ce sfat puteti sami dati multumesc.

 31. Buna seara. Azi am avut interviu la Ambasada Americii in Londra si m-a refuzat cu legea 241.Eu locuiesc in Anglia unde am si lucrat pana in decembrie,dupa un accident la munca ,am avut mai multe episoade de depresie.Din iulie 2017 primesc suport de la departamentul de munca si pensie pentru o perioada de 6 luni de inceput. Am primit invitatie de la prietena mea si America pentru 2 saptamani in special pentru a ma ajuta sa ma recuperez un pic si unde ea specifica ,ca se ocupa de cheltuieli pe perioada asta ,eu doar sa-mi iau biletele. In Romania am si o propietate pe numele meu ,iar aici traiesc impreuna cu fiul meu de22 de ani. Faptul ca sunt si divortata cred ca a influientat mult si asta. Vreau,va rog frumos sa-mi spuneti daca am mai multe sanse sa aplic din nou in Romania si dupa cat timp? Ce as putea sa imbunatatesc daca in situatia asta ma aflu acum? Specific ca nu mi-a cerut nimic sa dovedesc nici invitatia nici act de propietate in Londra.Astept cu nerabdare raspunsul dumneavoasta. Cu drag Ilona

 32. Buna seara. Azi am avut interviu la Ambasada Americii in Londra si m-a refuzat cu legea 241.Eu locuiesc in Anglia unde am si lucrat pana in decembrie,dupa un accident la munca ,am avut mai multe episoade de depresie.Din iulie 2017 primesc suport de la departamentul de munca si pensie pentru o perioada de 6 luni de inceput. Am primit invitatie de la prietena mea si America pentru 2 saptamani in special pentru a ma ajuta sa ma recuperez un pic si unde ea specifica ,ca se ocupa de cheltuieli pe perioada asta ,eu doar sa-mi iau biletele. In Romania am si o propietate pe numele meu ,iar aici traiesc impreuna cu fiul meu de22 de ani. Faptul ca sunt si divortata cred ca a influientat mult si asta. Vreau,va rog frumos sa-mi spuneti daca am mai multe sanse sa aplic din nou in Romania si dupa cat timp? Ce as putea sa imbunatatesc daca in situatia asta ma aflu acum? Specific ca nu mi-a cerut nimic sa dovedesc nici invitatia nici act de propietate in Londra.

 33. Buna seara. Vreau sa merg in vacanța in Maimi pentru 2 săptămâni. Am mai încercat la viza si am fost refuzat de 2 ori ,pentru ca nu avem legături cu Romania . Sunt angajat si pot duce si un extras de cont .nu am proprietăți pe numele meu .ar fi vreo șansa să-mi pună viza? Mulțumesc!

 34. Buna ziua, am fost in statele unite prin reintregire de famile , din 2016 pana in 2017 dar din motive personale am venit acasa . Acum as vrea sa plec inapoi , este posibil sa nu mai pot reintra in state daca in romania am stat peste 6 luni ?

 35. Avem viză,pe 10 ani pentru SUA , am fost o data, la socrii mei în vizita și mi-a plăcut foarte mult, iar părinții noștri ar dorii sa ne înainteze actele pentru reîntregirea familiei deoarece, am vrea sa ne mutăm În America. Aș dorii să vă întreb, dacă în acest caz, viza turistică va avea de suferit și ar putea fi anulată în aeroport! Vă mulțumim anticipat!👌🏻

 36. Buna ziua, sunt un tanar de 25 ani, fara proprietati, necasatorit. As vrea sa ajung cumva in US sa lucrez, in principiu orice. Ca studii, am doar diploma de licenta si urmez in prezent un masterat.

  Exista vreo sansa sa realizez asta? legal, bineinteles. Daca nu, credeti ca in Canada se poate mai usor?

  As vrea sa incep o viata intr-un stat care apreciaza munca si care te rasplateste pentru ea, chiar si pentru minimum wage.

 37. Buna ziua ! Sunt casatorita cu cetatean american din aprilie 2015, am obtinut viza de reintregire a familiei ,sunt in State ,cu SSN,cu taxele ptr Green Card platite ,dar din cine stie ce motive green cardul mi-a fost emis,trimis la adresa apoi returnat catre USCIS,fara a fi atentionata in prealabil .Am luat legatura cu cei de la USCIS si eu mi-au trimis email ca in decurs de 90 de zile ,voi primi green cardul .Problema este ca in 13 Martie 2018 ,imi expira viza si nu stiu ce sa fac daca green cardul nu va ajunge pana la acea data !!! Va multumesc !!!

 38. Buna ziua, o firma ma sponsorizeaza pentru green card (eu fiind principalul aplicant), sotul meu a stat in Grecia cu frati lui pentru o perioda de 6 luni maxim un 1 an nu mai stie daca a venit in tara in acea perioada. Are nevoie de cazier judiciar din Grecia? cum va sti NVC ca a stat acolo? mentionez ca nu a avut domiciuliul legal si nu a semnat niciun contract de inchiriere. Multumesc.

 39. Mai am un an si trebuie sa imi iasa viza de emigrare de familie din partea sorei ,vreau sa stiu daca ai rate la banca platite la zi poti optine viza sau trebuie achitat creditul integral.

 40. Buna ziua! As dori sa va intreb daca stiti cazuri in care o persoana ce are cazierul patat de o condamnare pentru alcoolemie la volan,a obtinut viza de turist?

 41. Buna seara! Am aplicat in 2016 pt viza de turist dar mi s-a respins de 2 ori, a doua oara spunandu-mi motivul: nu pot dovedi ca ma intorc in tara [desi am avut un dosar, pe care nu s-a uitat nimeni, cu biletul dus-intors listat, o adeverinta de la locul de munca cu perioada concediului etc] . Dna de acolo mi-a zis clar, pana nu schimb ceva in situatia financiara, dau banii degeaba. In acel moment, lucram cu minimul pe economie, vanzatoare la un supermarket, stateam in chirie, nu ma vazusem deloc in persoana cu prietenul meu, iar la interviu am fost cam timida [asa e felul meu, nu am ce face]. Acum am alt servici, platiti mai bine, dar nu cred ca suficient sa demonstrez ca ma pot intretine daca plec, nu am nimic pe numele meu deocamdata [dar vreau sa iau o locuinta prin credit ipotecar], m-am vazut de 3 ori cu iubitul meu in ultimii 2 ani, ne-am facut vacantele inafara Romaniei. Am vrea sa ne casatorim, dar sincer nu stiu cum sa procedez. Am vreo sansa cu viza de logodna? Faptul ca am mai fost plecata din tara m-ar avantaja, sa vada ca m-am intors? Sincer nu m-as baga sa fac un credit daca am sanse sa plec in SUA definitiv. Pentru orice sfat, multumesc.

 42. Bună seara! Am aplicat pentru obținerea vizei de America C1D și la ambasadă mi-a fost aprobată viza, însă m-am prezentat la TNT să ridic plicul, am primit o scrisoare în care era bifată opțiunea că solicitarea necesită procesare administrativă. Ce pot să fac în acest caz, pentru că știu că am de așteptat, însă pierd contractul. Mulțumesc!

 43. Buna ziua,

  Am fost plecata in perioada 2007 – 2010 in USA. La ultima extindere de viza au fost probleme si nu am putut afla daca petitia mea a fost sau nu aprobata. M-am intors in Romania fara sa am un rezultat concret. Anul acesta cu ajutorul unui avocat din USA specializat in emigrari am aplicat la USCIS in USA pentru Freedom of Information Act. Unul din documentele primite numit US VISIT – ARRIVAL DEPARTURE INFORMATION SYSTEM prezinta toate extinderile mele de viza, iar la overstay days apare cifra 0. Desi am avut probleme si am parasit teritoriul USA mai tarziu decat ar fi trebuit la overstay days apare 0. Ce inseamna oare acest lucru?

 44. Salut.
  Va rog ajutatima cu un sfat…
  Sint din Republica Moldova + am cetatenie romina.
  Am 4 refuzurin la viza de SUA pe pasaport mold. Si 3 refuzuri cu pasaport rom…. dintre care 1 la Bucuresti si 2 liam primit de la ambasada SUA din Vancuver Canada…. Am fost de 3 ori anul acesta la Vancuver. Am depus in febr. si acum in noembrie. Eu lucrez la o firma rusa avind deseori deplasari pin Europa… Ei nu pot inteleje cum eu traesc in Moldova si lucrez la Moscova… am venit la Canada si cer viza la SUA😀😀😀Teoretic se poate dar practic nuuuuuu… asa miau propus sa mai depun din tara unde sint stabilita…. La moment stau la indoiala unde sa depun iaras si pe baza la care pasaport …. ne mai vorbind daca se mai merita sa lupt pentru viva data… Mersiii

 45. Buna ziua, am obtinut viza de turist,intre timp planurile s-au schimbat si nu mai plec cu persoana pe care am trecut-o pe ds160 ca ma insoteste. Aceasta persoana are probleme in mom aplicarii daca nu ma trece pe mine ca il insotesc? Se face corelatie intre formularele noastre? Multumesc!

 46. Buna. Toată familia sa avut vize valabile de SUA pînă în 2024.Eu am fost plecat in 2014 si am stat 3 saptamani. Soția și copilul nu au fost plecați niciodată. Iar in septembrie anul trecut am fost chemați la ambasadă si ne-au anulat vizele la toți. Stiti cumva care ar fi motivul?

 47. buna ziua , am stat in sua intre anii 2005-2008 din care 2,5 ani fara ziza , adica nu am venit la timp , are rost sa aplic acum pentru vizade turist? au trecut 11 ani de cand sunt acasa . multumesc

  • Informatiile acestea de interdictie va vor aparea in sistemul lor informatic, insa asa apreciez si eu ca cel mai simplu ar fi sa aplicati pentru viza de turist la inceput. Pentru procedura puteti lua legatura cu colegii nostrii la 0314124888

 48. buna ziua! as vrea sa va rog un raspuns, aplic pt o reinnoire de viza sua pt un copil de 13 ani, am citit ca a formularul ds 160 trebuie completat si semnat de catre un parinte in cazul unui copil sub 16 ani, la sfarsit exista rubrica speciala daca cineva te a asistat in completare, am scris evident numele parintelui, dar mai exista si rubrica E SIGNATURE, unde apare scris I hereby under penalty of perjury…si enter your passport ; trec pasaportul copilului care aplica sau al adultului care aplica si semneaza pt copil?multumesc frumos

 49. Buna, in 2014 am fost in SUA in baza vizei de student J1, am stat peste termenul de expirare a vizei cu 11 luni mai mult, am revenit in tara in august 2015 . Care sunt sansele sa mai pot obtine vreodata o visa in SUA?
  Multumesc,

 50. buna ziua , in 2005 am ajuns in sua cu viza h2b dar nu am venit acasa , am stat 2 ani jumate peste viza , am venit acasa in 2008 , acum as vrea sa merg din nou , are rost sa incerc la viza? , sunt de 11 ani acasa . multumesc

 51. Buna ziua! eu si prietenul meu ne-am logodit anul acesta si am vrea la anul sa ne casatorim, deci sa ma mut cu el in America. mentionez ca am mai incercat sa obtin viza de turist de 2 ori si mi-a fost respinsa pe motiv ca nu am legaturi cu Romania s.a.m.d. Ar avea acest fact impact asupra vizei de logodna cu care am vrea sa incercam sa ma mut acolo? El ar vrea sa vina cu mine la interviu, dar nu stiu daca are voie sa intre. Multumesc!

 52. Buna ziua,doresc sa aplic pentru loteria vizelor SUA,sora mea locuieste acolo legal plecata tot cu loteria vizelor acum 20 de ani.Eu am cetatenie roamana si canadiana,nu am pasaport romanesc,am doar pasaportul canadian(valabil),doresc intermedierea dosarului,eventual asistenta.Multumesc.

 53. Buna ziua,ma numesc Valentin N.,ce sanse am sa lucrez permanent sau sa imi deschid o afacere familiara in USA,tinand cont de urmatoarele aspecte? :
  am 32 ani,sunt nascut in Romania dar de 13 ani locuiesc in Cipru,am o experienta de 14 ani domeniul auto(electrician-mecanic),am absolvit scoala profesionala din Romania dar si alte 6 cursuri in Cipru in urma carora am obtinut 6 certificate ce atesta competentele mele profesionale eliberate de guvernul cipriot,tin sa precizez ca in cazul in care nu pot obtine o viza de lucru permanenta,as fi dispus sa investesc intr-o mica afacere, mai exact un service auto aprox 40.000 euro, tinand cont de cele precizate mai sus,ce sanse pot avea?multumesc anticipat

 54. Buna ziua,multumesc pentru raspuns
  ok, asta am inteles,tinand cont de experienta in domeniu si calificarile pe care le-am obtinut in tot acest timp dar neavand studii superioare (high school) cum se cere de obicei in SUA si nici un buget mai mare de 40000e ce poate fi investit,pot obtine viza de investitor?multumesc anticipat

 55. Buna ziua,

  In 2016 am mers in SUA cu J1 visa in octombrie cand a trebuit sa ma intorc am aplicat de acolo pentru visa de turist cu ajutoruli unui avocat specializat pe vize. Am obtinut visa pana in martie anult 2017, insa inainte sa imi expire visa am aplicat iar pentru extindere iar in august 2017 am primit o scrisoare sa aduc mai multe dovezi si din nou cu ajutorul avocatului am transmis dovezile insa nu am mai primit nimic. iar in mai 2018 am plecat din state. Intrebarea mea este urmatoarea: sunt sanse sa mai obtin visa de turist sau oricare alt timp de visa pentru a intra in State?

 56. Buna . Azi ii o săptămâna ca am pornit bucuroasa către SUA ptr a 3 oară .Dar bucuria misa stins odată ce am ajuns in Chicago deoarece am a tu parte de un interviu de aproximativ 6 ore după care mi-au anulat viza și Interdicție pe 5 ani .Motivul : nu am declarat când am fost la viza ca am rudeni in America ,fica mea împreuna cu soțul și nu au acte și sora mea cu familia ei da ei au cetățenia .Iar interviul a decurs într-un mod exagerat de brutal verbal deși eu am recunoscut din prima totul.
  S-ar pute face ceva ptr anulare interdicției?
  Va mulțumesc.

 57. Buna seara. Am si eu o intrebare .vreau sa obtin o visa pentru sua ca turist maxin 2 sau 3 saptamani maxim .mentionez ca sunt asociat unic la societatea care o detin. Va rog sami dati o informare daca as putea sa obtin viza pentru sua. Multumesc.

 58. Buna seara ma numesc NAGY ciprian alin si am o relatie cu un cetatean American as dori as stiu ce ar trebuie sa fac as pot pleca in America

 59. Buna ziua, vreau sa ma mut cu familia pe teritoriul Statelor Unite dar am mai multe credite bancare de nevoi personale in Romania dar si un credit ipotecar pe inca 13 ani. Am fost si in biroul de credit in trecut din cauza neplatii dar acum e ok sunt la zi cu toate ratele. As vrea sa stiu daca e posibil sa facem mutarea in conditiile astea si daca as putea sa imi platesc ratele din SUA? Avem sanse sa fim respinsi? Multumesc.

 60. As dori sa reinnoiesc viza pentru sua.
  Am avut de doua ori viza pe 10 ani (1997-2007 si 2007-2017) si nici o problema.

 61. Bună ziua. As avea și eu o întrebare referitoare la căsătoria cu un cetățean american. Vrem sa ne căsătorim dar înainte de asta as vrea sa știu dacă ar fi o problema sau o piedica în obținerea procesului de emigrare pt ca în 2012 am avut o condamnare penala!

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume si email)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.