Concediul Medical Suspenda Termenul De Preaviz ?

Imi dau demisia si apoi imi iau concediu medical , se poate?

Termenul De Preaviz Concediul medical suspenda practic termenul de preaviz fiindca de esenta asta ar insemna sa acceptam ca angajatorul este lipsit de beneficiul preavizului , respectiv, perioada de timp pe care un angajat o are inainte de a pleca definitiv de la un loc de munca in care sa-si lase lucrurile in regula.

Cititi si :

Daca imi dau demisia in 2021 CONCEDIUL MEDICAL SUSPENDA PERIOADA DE PREAVIZ?

Va aminte ca potrivit art. 50 lit. b) din Codul muncii, contractul individual de munca se suspenda de drept pe durata concediului pentru incapacitate temporara de munca.

In cazul suspendarii contractului individual de munca se suspenda toate termenele care au legatura cu incheierea, modificarea, executarea sau incetarea contractului individual de munca, cu exceptia situatiilor in care contractul individual de munca inceteaza de drept (art. 49 alin. (6) din Codul muncii).

Pe durata concediului medical contractul de munca se suspenda, iar pe durata suspendarii contractului de munca se suspenda toate termenele care au legatura cu incheierea, modificarea, executarea sau incetarea contractului individual de munca, cu exceptia situatiilor in care contractul individual de munca inceteaza de drept.

Articolul 50

Contractul individual de muncă se suspendă de drept în următoarele situaţii:

a) concediu de maternitate;

b) concediu pentru incapacitate temporară de muncă;

Practic, la intrebare acesta raspunsul este ca nu, nu veti scapa de preaviz, daca veti intra in concediu medical.

Termenul De Preaviz – Daca ma inteleg cu angajatorul , pot sa Nu mai stau in previz ?

Optiunea renuntarii la preaviz este clar un beneficiu pe care vi-l poate face doar angajatorul, asta insemnand ca pentru a renunta la preaviz in situatia in care nu discutam despre un concediu medical ce suspenda contractul de munca oricum, angajatorul dvs. trebuie sa va scuteasca de efectuarea zilelor de preaviz ce pot fi stabilite la oricate zile au inteles partile sa aloce acestui transfer, prin contractul de munca.

Ce se intampla daca nu respect preavizul si plec de la locul de munca?

Trebuie sa intelegeti ca prin nerespectarea perioadei de preaviz, orice paguba pricinuita de catre angajat prin nerespectarea preavizului, duce la obligarea ulterioara a angajatului la plata de daune cu privire la aceasta.

Av. Drd. Cuculis Adrian

Str. Vaselor Nr. 16 Sectorul 2
Bucuresti
Romania
4 comments to “Concediul Medical Suspenda Termenul De Preaviz ?”
 1. Buna ziua
  Sunt profesoara nevaccinata . Nu intentionez sa mi fac acel vaccin . Nu sunt bolnava , am comorbiditati , ceva legat de aritmie si timpi de coagulare . Daca se va adopta acel certificat voi fi suspendata de la locul de munca dupa care voi fi concediata . In caz de suspendare va intreb , eu am avut niste documente de facut ptr elevii cu care am lucrat , sunt obligata sa las documentatia la care am muncit si mi am cheltuit resursele materiale fizice si psihice la dispozitia angajatorului in vederea continuarii procesului de lucru educational cu elevii de catre alt cadru didactic , sau acesta poate sa si intocmeasca documentatia specifica ptr cunoasterea elevilor . Eu nu sunt de acord nici cu suspendarea nici cu concedierea pe acest motiv al neacceptarii vacinarii . Mi se pare un abuz al guvernului si nu pot accepta . Principiile mele nu mi dau voie sa accept constrangerea libertatilor mele constitutionale pe care angajatorul mi le ar impune doar sub imperiul unor forte de coercitie statale .
  Multumesc !

 2. Referitor la “Concediul Medical Suspenda Termenul De Preaviz ”

  Daca Demisia a fost inregistrata pe 01.05 (intrand in preaviz) iar in interiorul termenului de preaviz intra in concediu medical (10 zile), care este data la care se emite actul administrativ de incheiere a contractului de munca ?

  Se decaleaza preavizul cu perioada concediului medical ?

  Va multumesc.

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.