Ce Fac Atunci Cand Executorul Nu Suspenda Executarea Silita Desi A Fost Depusa Notificarea De Dare In Plata-Avocat Cuculis

Suspendarea Provizorie A Executarii Silite Pentru Situatiile Cand Executorii Nu Respecta Efectele Notificarii De Dare In Plata-Avocat Cuculis

Situatie Juridica- Mentionez ca inainte cu 10 zile de emiterea actului de adjudecare am depus notificare de dare in plata. Desi am depus aceasta notificare, executorul a emis actul de adjudecare iar in prezent cel ce a cumparat imobilul la licitatie publica, incearca sa ma evacueze.

Se ridica  o serie de intrebari referitoare la aceasta situatie – 

Este corecta decizia executorului?

Executorul nu avea dreptul sa mai faca niciun demers atata vreme cat notificarea era emisa. Actul de adjudecare este un act ilegal iar executorul este pasibil de a se face responsabil pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu.

Are putere executorie actul de adjudecare?

Actul de adjudecare este practic titlul de proprietate al celui ce v-a adjudecat imobilul, el are o aparenta de putere executorie insa in esenta, el este NUL. Nulitatea nu o poatea constata decat instanta de judecata.

Mai avea dreptul executorul judecatoresc sa-mi vanda casa prin emiterea actului de adjudecare?

Executorul nu mai era in masura sa faca niciun demers cel putin teoretic. Faptul ca el a emis actul de adjudeare, acest lucru poate fi intors doar in baza unei hotarari judecatoresti.

Avea dreptul cel care a cumparat sa ma evacueze?

In raport de codul de procedura civila, daca instanta anuleaza actul de executare, avand in vedere ca este lovit de nulitate absoluta, atunci toate actele emise si inclusiv evacuarea, sunt lovite si ele de nulitate absoluta si puteti sa le anulati in instanta.

Ce se poate face pentru a nu fi evacuat din imobil in mod ilegal?

Suspendarea provizorie este singura ce se poate pronunta de urgenta si poate impedica evacuarea sau orice alta forma de execuatre.

Cazul de mai jos este unul concret pentru situatia descrisa mai sus –

Dosar: 5041/740/2017

MOISE ANA la CA. CUCULIS Contestator
COPĂCEAN PAUL – SORIN Intimat
MOISE ION CA. CUCULIS Contestator

 

Şedinţe

22.08.2017
Ora estimata: 08:30
Complet: C 4
Tip solutie: Admite cererea de suspendare
Solutia pe scurt: Admite cererea de suspendare provizorie a executării silite, formulată de contestatorii Moise Ion şi Moise Ana. Dispune suspendarea provizorie a executării silite în dosarul execuţional nr. 535/2017 al BEJ Rodica Floriana Al Mutairi până la soluţionarea cererii de suspendare, în dosarul nr. 5011/740/2017. În baza art. 719 alin. 8 C.proc.civ., se va comunica de îndată executorului judecătoresc. Fără cale de atac.
Document: Hotarâre cameră consiliu  2545/2017  22.08.2017

http://portal.just.ro/740/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=74000000000077429&id_inst=740

av. drd. Cuculis

avocat@indrumari-juridice.eu

Totul Despre Executarile Silite, Posibilitatile De Anulare Si Invocare A Clauzelor Abuzive,Evacuari,Suspendari De Executare Si Executari Silite Ilegale – Avocat Cuculis

4 comments to “Ce Fac Atunci Cand Executorul Nu Suspenda Executarea Silita Desi A Fost Depusa Notificarea De Dare In Plata-Avocat Cuculis”
  1. Ce fac daca am proces pe rol – contestatie la executare poprire pe salariu ,,,,,am platit cautiune pentru suspendarea popririi pana la terminarea procesului ,,judecatorul a suspendat poprirea prin hotarare ,,,,dar executorul a refuzat sa,mi suspende poprirea de pe salariu ????? La servici la CFR calatori imi opreste in continuare din salariu ,chiar daca am hotarare de suspendare !!! Mai pot face ceva chiar sa mi recuperez macar cei 1000 lei cautiunea care am platit,o degeaba ?????poprirea nu vor sa mi,o ridice de pe salariu pana se termina tot procesul !!!!!

  2. si in situatia mea este un abuz .eu nu am nici o casa proprietate personala .dar fiind nevoita sa locuiesc undeva si eu .si sa am un buletin si o adresa o persoana cu bune intenti ma ajutat .si sa ma trezesc ca banca vrea sa ai ia casa doar pentru ca eu am acolo adresa .specific eu nu am pus casa in gaj pentru ca nu e amea nu e pe numele meu nu puteam sa fac fals in acte nu imi sta in caracter.femeia de la banca cu pricina a pus in mod ilegal acea casa in acte .dar eu defapt nu am deunde sa ai dau o casa care nu imi apartine .nu e legal nici normal nici moral

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.