Hotarare Definitiva-Kruk Nu ii Poate Reprezenta Pe Cei De La Secapital In Romania-Executare Silita Anulata -Avocat Cuculis

Decizie Definitiva In Premiera – Recuperatorii De Creante Nu Pot Solicita Executorului  Inregistrarea Si Incuviintarea Executarii Silite Daca Fac Cererea In Numele  Unui Alt Recuperator  Sau In Numele Unei  Din  Dosarului De Executare Silita

Decizia definitiva consacra dispozitiile de la art. 84 din codul de procedura civila insa are o evidenta extrapolare catre procedura necontencioasa a executarii silite, respectiv, incuviintarea executarii silite.

Inca de la inceputul anului ICCJ a decis ca acesti recuperatori NU mai pot fi reprezentati in instanta tot de catre alti recuperatori sau persoane juridice, insa decizia data mai jos,

Astfel, daca pana de curand instantele retineau incidenta art. 84 doar atunci cand recuperatorii de  creante erau in fata instantei de judecata in cadrul unei contestatii la executare, se pare ca practica se schimba si in mod definitiv Tribunalul Bucuresti a stabilit ca inclusiv cererea de incuviintare, deci cererea de inregistrare dosar si celelalte acte  NU POT FI FACUTE DE CATRE RECUPERATOR pentru un alt recuperator sau alta persoana juridica.

Prin urmare, nu vor mai exista entitati din afara tarii care sa controleze in Romania alte entitati de recuperare creante si care sa dispuna prin intermediul acestora din Romania, punerea in executare a unor contracte cesionate in afara patrimoniului bancilor sau inf-urilor!

Atentie – Aveti o executare silita inceputa de catre Kruk pentru Secapital sau alt recuperator din afara tarii? Atunci este ilegala si o puteti anula!

Instanta retine  ca atata vreme cat ” cererea de investire cu formula executorie a contractului de credit  a fost formulata de intimata, KRUK ROMANIA S.R.L, iar aceasta din urma persoana juridica, nu putea avea calitatea de reprezentatn conventional[..] cererea de investire cu formula executorie este lovita de nulitate absoluta”

Dosar: 71482/300/2015 – Tribunalul Bucuresti

Ora estimata: 08:30
Complet: Apel 5
Tip solutie: Schimbat total
Solutia pe scurt: Admite apelul. Schimbă în tot sentinţa civilă apelată, în sensul că: Admite contestaţia la executare.Anulează încheierea din data de 10.07.2015 pronunţată de Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti şi actele de executare întocmite în dosarul de executare nr. 4369/2015. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 28.06.2017.
Document: Hotarâre  2208/2017  28.06.2017

http://portal.just.ro/3/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=30000000000403602&id_inst=3

av. drd. Cuculis A.

avocat@indrumari-juridice.eu

031.412.48.88

 

Totul Despre Executarile Silite, Posibilitatile De Anulare Si Invocare A Clauzelor Abuzive,Evacuari,Suspendari De Executare Si Executari Silite Ilegale – Avocat Cuculis

6 comments to “Hotarare Definitiva-Kruk Nu ii Poate Reprezenta Pe Cei De La Secapital In Romania-Executare Silita Anulata -Avocat Cuculis”
  1. Buna ziua,

    Am citit aceasta postare, cum ca firmele de recuperare creante nu mai pot avea reprezentant legal alta firma de recuperare in Romania. Si eu sunt executata silit din 2014, cu poprire pe venituri, de o firma de recuperare creante din afara tarii de CREDIT PLUS (GULF) LTD prin mandatar COLECTARE RECUPERARE CREANTE CRC SR. Incuviintarea executarii a fost data in 06.05.2014. Va rog sa.mi spuneti daca exista vreun mod de a contesta executarea din acest punct de vedere.
    Va multumesc.

  2. Bună ziua ! Se poate cere anularea executarii dacă nu sunt în cele 15 zile ? Am executare din 2014 ( se poate spune jaf la drumul mare ) de la s capital prin kruk .Ce pot sa mai fac ? Mulțumesc!

    • Buna ziua, av. Cuculis sunt, v-am comunicat pe email solicitarea noastra , in mod cert puteti promova o contestatie la executare! Exista un “TERTIP” insa nu vi-l comunic aici fiindca mai exista si anumiti care ne “urmaresc” postarile si nu as vrea sa le dam ideei bune in asa fel incat sa va poata combate in instanta! Cu stima, av drd. Cuculis 0722298011

  3. Am si eu o executare silita de la Kruk pentru Secapital ,v-am trimis actele scanate pe mailla leonard@indrumari-juridice.eu,credeti ca puteti anula/suspenda o executare de aprox 2 ani imobiliara plus impunere pe salar pe motive ce tin de ilegalitatile facute de cei care au garanti creditului facut de mine si sotia mea iar acum sunt propietari deplini ai constructiei?0757s252,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.