Cand Poate Executorul Judecatoresc Sa Intre In Imobile? Dar Creditorul Recuperator De Creante, Banca Sau Orice Alt Creditor ?Cand Este Legal Si Cand Este Ilegal?-Avocat Cuculis
Cand Au Dreptul Si Cum Sa Demascam Un Abuz Al Executorului Sau Creditorului!?
ATENTIE-pentru a spulbera orice mit legal de recuperatorii de creanta, atunci cand va suna si va spun la telefon ca daca nu platiti, or sa vina la usa la dvs. sau mai grav, or sa patrunda in imobilul dvs. sa stiti ca nici recuperatorul de creante nici banca si nici alta persoana fizica sau juridica, nu au dreptul de a va intra pe proprietate, chiar daca va aflati in faza de executare silita imobiliara! Singurul dar si acesta cu RESTRICTII, ce poate ajunge in imobilul dvs. ar putea fi executorul judecatoresc, insa si el DOAR cu incuviintarea instantei de judecata si in situatii speciale. Pana ce imobilul nu este vandut efectiv, proprietatea este a dvs. si acest drept nu poate fi infrant!
Poate executorul, inainte de vanzarea imobilului sa intre in casa debitorului?
Regula spune clar ca NU! insa dreptul procesual civil are si exceptii iar daca sunteti urmarit pentru bunurile MOBILE, cum ar fi posesiile dintr-un apartament, sau casa, atunci executorul poate intra in IMOBIL insa DOAR daca instanta de judecata a incuviintat acest lucru, practic, echivaleaza cu un mandat pe partea de drept penal, altfel, daca nu exista incuviintare a executarii silite, data in mod expres de catre instata, intrarea in imobil este ILEGALA!!
ATENTIE – Verificati incuviintarea data de catre instanta, nu exista, nu are ce cauta in imobilul dvs.!
Accesul la bunurile debitorului respectiv art. 680 cod procedura civila ne arata CUM poate obtine executorul accesul in imobilul nostru!
(1) În vederea executării unei hotărâri judecătoreşti, executorul judecătoresc poate intra în încăperile ce reprezintă domiciliul, reşedinţa sau sediul unei persoane, precum şi în orice alte locuri, cu consimţământul acesteia, iar în caz de refuz, cu concursul forţei publice.
Tracem concluzia ca executorul poate accesa imobilul daca ii permiteti acest lucru, prin urmare, NU uitati, puteti sa va opuneti executorii, atlfel , el va fi nevoit sa ceara instantei acest lucru, ceea ce va castiga TIMP!
(2) În cazul altor titluri executorii decât hotărârile judecătoreşti, la cererea creditorului sau a executorului judecătoresc, depusă odată cu cererea de încuviinţare a executării silite ori pe cale separată, instanţa competentă va autoriza intrarea în locurile menţionate la alin. (1).
Cand este intrarea unui executor, ilegala, in casa dvs?
Bine de stiut!
Executorul judecatoresc NU ARE DREPTUL sa intre in imobilul dvs. inainte de ora 6:00 si nici dupa ora 20:00.
De asemenea, nici in zilele de sambata si duminica ori sarbatorile legale, acesta nu are acest drept.
De spus, ca orice fel de incalcare de la regulile prezentate mai sus, atrage IMEDIAT nulitatea executarii silite desfasurate.
Sfat!
Nu folositi cuvinte jignitoare, nu imbranciti si nu loviti persoanele ce efectueaza intrarea in imobil, ati putea fi trimis la parchet daca fapta dvs. intruneste elementele unei infractiuni. Calea corecta este sa apelati la instanta de judecata, de unde puteti pe viitor sa solicitati daca v-au fost incalcate drepturile, inclusiv daune morale ori materiale.
Un alt articol de interes este si 735 cod procedura civila
Deschiderea încăperilor şi mobilelor
În toate cazurile, încăperile şi mobilele se vor deschide treptat, pe măsură ce bunurile sechestrate se vor trece în procesul-verbal de sechestru.
Nu uitati, fiecare bun din imobil trebuie sa fie INVENTARIAT!
Nulitatea executarii si invocarea ilegalitatii procedurii de intrare in imobil!
Acest lucru se poate reclama in instanta de judecata, pe calea unei contestatii asupra tuturor actelor incheiate de catre executor, tinzandu-se catre anularea procedurii de sechestru.
In tot cazul sa nu uitam ca atat executorul cat si cei care incearca in mod ilegal(daca este cazul) sa ajunga in imobilul dvs. se vor face vinovati de savarsirea unei fapte penale, astfel incat daca simtiti ca acest lucru s-a petrecut, poate ca va puteti gandi chiar si la o actiune penala.
av. drd. Cuculis Adrian
Vă rog, îmi puteți spune în ce interval de timp trebuie să mă adresez executorului judecătoresc cu privire la recuperarea unei sume? Am o hotărâre pronunțată de instanță în urmă cu un an și jumătate. Mai pot face ceva?
Vă mulțumesc.
Multumim ptr info
Buna ziua! Am atacat contractul de credit in instanta pentru clauze abuzive si practici ilegale inca din august 2017, banca a fost instiintata de catre instanta prin luna octombrie de existenta acestui proces. Ulterior Banca a depus intampinarea in decembrie(2017), iar in ianuarie 2018 Banca a formulat cere catre executorul judecatoresc pentru a ma executa silit desi instanta de judecata inca nu s-a pronuntat cu privire la speta aflata pe rol. Intrebarea mea este: Are Banca dreptul sa ma execute silit folosindu-se de caracterul de titlu executoriu atat timp cat in instanta se cere nulitatea respectivului contract? Va rog sa ma ajutati, ce as putea face in aceasta situatie?
Va multumesc!
Cu deosebita consideratie,
Sabina Iordan
Buna ziua, da poate fi un punct de plecare alaturi si de alte decizii de data recenta cu privire la recuperatorii de creante! cu stima, av. drd. Cuculis 0722298011
Cum pot afla dacă am drept de circulație daca am avut permisul suspendat pe o perioadă de 90 de zile și amenda