Clauzele abuzive demascate in instanta! BCR, VOLKSBANK si multe alte banci luate in vizorul clientilor pentru clauzele abuzive din contractele de credit. Aflati aici dintr-un interviu cu av. Cuculis, ce se poate face in cazul unor clauze abuzive din contracte. Legea 193/2000

In cazul in care in contractul dvs. descoperiti, inainte de prezentarea lui unui specialist pentru a putea determina care sunt clauzele abuzive, comisioane precum cel de RISC, de ADMINISTRARE, GESTIUNE, ACORDARE, in cazul unei dobanzi fixe, lipsa unui element de tip MARJA, este foarte posibil ca acel contract sa fie partial nul sa aibe clauze abuzive inserate si in cele din urma chiar 90% din banii platiti lunar sa se scada din dobanzi abuzive si comisioane si nu PRINCIPAL, iar asta inseamna ca dupa 10 ani de platit rate, suma de restituit va fi aceeasi.

CURATAREA contractului  de CLAUZE ABUZIVE va poate INJUMATATI RATA.

Nu uitati de procesele colective initiate impotriva bancilor, FORMULAR DE INSCRIERE AICI –

 

Biroul de avocatura Cuculis si ASOCIATII.

AVOCAT COORDONATOR –  CUCULIS ADRIAN

031.412.48.88

0722.298.011

20 comments to “Clauzele abuzive demascate in instanta! BCR, VOLKSBANK si multe alte banci luate in vizorul clientilor pentru clauzele abuzive din contractele de credit. Aflati aici dintr-un interviu cu av. Cuculis, ce se poate face in cazul unor clauze abuzive din contracte. Legea 193/2000”
 1. Avem 3 cecuri LIBRET DE ECONOMII cu dobanda si castiguri in autoturisme depuse in 28 dec.1990 indeplinim conditiile?
  Suntem din Carei Satu Mare Daca da va rog sa ne contactati

 2. Buna seara,
  detin mai multe CEC-uri in valoare de 5000 lei(cu dobanda si castiguri in autoturisme) ,cu dobanda,cu dobanda si castiguri,cu depuneri pe termen.
  Ma alatur si eu celor care mai sper sa recupereze ceva;m-am adresat de mai multe ori cu multi ani in urma sucursalei CEC din localitatea mea si am primit raspunsuri jignitoare.
  Astept indicatiile necesare demersului acestei actiuni.
  Va multumesc.

 3. Buna ziua am si eu un carnet de cec cu castig in autoturism . Am mers la Cec si au zis ca nu mai putem recupera nimic ba chiar ca trebuie sa le mai dam noi comision. Suma este de 9917.

 4. buna ziua ! detin mai multe cecuri de 5000 cu castiguri in autoturisme .Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac.va rog sa-mi raspundeti pe mailul personal . Va multumesc!

   • Buna ziua.Sunt Ceausu Melania din jud. Valcea-Alunu.In data de 03/042008 am facut un contract de credit la b.c.r.,cu nr., de contract2008169262,in valoare de 46,900.00.cu finalizare 2018 initial,dar ,in perioada retinerilor de 25 la suta aplicata bugetarilor,nu am mai facut fata,avand si alte imprumuturi la alte banci,am solicitat B.CR=ului reesalonare care s-a efectuat in baza depunerii anticipate a sumei 230 lei -comision de reesalonare,apoi timp de un an mi s-a redus rata lunara prin actul aditional nr 2/27/10 2011. cu o rata lunara de 823,53 cu finalizare in 2023 cu un comision de administrare de 103,18.In anul 2013 am iesit la pensie iar veniturile au scazut si mai mult la 1150 lei/lunar.Dupa aceasta data au urmat hartuirea,amenintarea deoarece pensia ajungea la mine in data de 24-27 ale lunii,iar data scadenta era si este si acum 07 ale fiecarei luni.,banii nu-mi ajungeau sa-i impart si la celelalte banci[Transilvania-Garanti …facturi,alimente,medicamente si alte nevoi ale vietii].De aceea am tot incercat la banca teritorialaB.CR. Horezu sa -mi schimbe data scadentei la data primirii pensiei pt.,a nu mai plati si penalitati de intarziere,si, a evita atatea telefoane care ma disperau,iar cei de la agentie mi-au zis ca este posibil acest lucru numai daca achit pentru inceput doua rate intr-o luna,ori aceasta era imposibil .Am recurs apoi la a sesiza oficial banca centrala BCR Bucuresti domnului director dupa care am asteptat un raspuns afirmativ sau negativ -nimic n-am primit.Am revenit cu alte solicitari la agentia Horezu,am trimis din nou la Bucuresti si abia am primit un raspuns evaziv si solutia tot nu am gasit-o,doresca inaintez plangere penala pt.,anularea comisionului de administrare,,iar ceea ce mi s-a retinut in mod abuziv pana la aceasta data,sa mi se restituie la cursul valutar recalculat,sumele -comisioanele retinute cu ocazia refinantarii si esalonarii,dobanzile exorbitante,recalcularea ratei si scurtare a perioadei de rambursare.Daca va fi posibil STERGEREA CREDITULUI pentru ca le-am dat destui bani pana acum,nu am de unde sa platesc singurul venit este pensia varesta de 63 ani nu ma ajuta sa contactez un loc de munca si nici starea sanatatii.Cu mult respect ,Melnia Ceausu.

 5. Buna seara ma numesc Florescu carmen si as dori daca se poate sa ma indrumati cum sa procedez sa aflu adevarata suma pe care o datorez bancii sau daca este legal ca banca sa mi cesioneze creditul catre kruk fara macar sa ma fi informat in prealabil prin adresascrisa……in data de 12 04 2007 am achizitiont un credit la banc post de 12000de CHFcredit pecare il plateam pana la data de 15 iunie.luna in care am platit ultima rata urmand ca 3luni sa fiu plecata din tara.La intoarcerea in tara in data de 19 septembrie cand am mers sa platesc ratele catre banca ,am fost informata ca acest credit nu mai apare la banca urmand ca in termen de 2 saptamani sa mi se aduca la cunostiinta de catre kruk dar de la banca nici macar o adresa care sa mi se explice ce s a intamplat cu creditulca dosarul afost preluat de ei .surpriza mare a fost cand unul dintre angajatii kruk a aparut la usa noatra spunandu /ne ca avem un credit in lei si nu in CHf o suma destul de mare dupa opinia noastra aprox 312000lei in conditiile in care am platit o rata de 130 CHF lunar timp de 8 ani .adica aprox 7500de franci .Va rog sa ma ajutati sa aflu adevarul despe acest credit nenorocit de care nu pot sa mai scap si daca mai pot da banca in judecata .Va multumesc anticipat!

 6. Buna seara
  si as dori daca se poate sa ma indrumati cum sa procedez sa aflu adevarata suma pe care o datorez bancii sau daca este legal ca banca sa mi cesioneze creditul catre kruk fara macar sa ma fi informat in prealabil prin adresascrisa……in data de 12 04 2007 am achizitiont un credit la banc post de 12000de CHFcredit pecare il plateam pana la data de 15 iunie.luna in care am platit ultima rata urmand ca 3luni sa fiu plecata din tara.La intoarcerea in tara in data de 19 septembrie cand am mers sa platesc ratele catre banca ,am fost informata ca acest credit nu mai apare la banca urmand ca in termen de 2 saptamani sa mi se aduca la cunostiinta de catre kruk dar de la banca nici macar o adresa care sa mi se explice ce s a intamplat cu creditulca dosarul afost preluat de ei .surpriza mare a fost cand unul dintre angajatii kruk a aparut la usa noatra spunandu /ne ca avem un credit in lei si nu in CHf o suma destul de mare dupa opinia noastra aprox 312000lei in conditiile in care am platit o rata de 130 CHF lunar timp de 8 ani .adica aprox 7500de franci .Va rog sa ma ajutati sa aflu adevarul despe acest credit nenorocit de care nu pot sa mai scap si daca mai pot da banca in judecata .Va multumesc anticipat!

 7. Buna.am si eu 2 cecuri fiecare de5000 .depuse în 1986 de părinții mei câștigul de la nunta lor.as dori să știu și eu dacă îi mai pot recupera si ce trebuie sa fac.multumesc

  • Buna ziua.Sunt posesorul mai multor carnete CEC in valoare de 5000 lei cu castiguri in autoturisme facute inainte de 1990. E vorba de 7 carnete CEC .Se mai pot recupera sumele la valoarea lor reala de atunci si cum se procedeaza.Va multumesc anticipat pt raspuns

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.