Constata Stinsa Datoria Prin Dare In Plata -Coface Si Banca Romaneasca

Constata stinsa datoria fata de Banca Romaneasca si astfel datoria reziduala din dosarul de executare silita al executorului Manolache Marcel Iulian.

Constata stinsa datoria debitorului prin ADMITEREA SOLICITĂRII DE DARE ÎN PLATĂ A UNUI IMOBIL VALORIFICAT ÎN CADRUL PROCEDURII EXECUȚIONALE

Este de notorietate faptul că băncile promovau încheierea contractelor în valută pentru a obține sume mari de la debitori ca urmare a creșterii valorii monedei împrumutate, ce urma să fie pusă în sarcina exclusivă a consumatorilor.

Constata stinsa datoria
Debitor dator la Banca si Coface

Într-o astfel de situație s-a aflat și doamna Radu Alina, care a fost convinsă de către creditoare să încheie un contract în CHF, aceasta fiind prezentată ca fiind cea mai stabilă monedă de către bancă, însă ulterior anului 2008, francul elvețian a cunoscut o creștere drastică, ajungând în prezent la dublarea valorii pe care o avea la data încheierii contractului.

Din pricina acestei situații, precum și a diminuării veniturilor salariale, doamna Radu a început să înregistreze întârzieri tot mai mari în plata ratelor, urmând și deschiderea executării silite pentru recuperarea debitelor restante.

Începerea executării silite a dus și la executarea imobiliară a  bunului ipotecat, reprezentat de locuința de familie a debitoarei, suma pentru care a fost licitat imobilul fiind de aproximativ 100.000 RON, ce a fost utilizată în exclusivitate pentru acoperirea datoriei către bancă.

Mai jos vedem procesul verbal de de licitatie PUBLICA din 2014 prin care i s-a vandut casa pe care o cumparase in baza contractului de ipoteca.

Datoria la acel moment era de 105000 CHF.

Deși a achitat în mod voluntar o mare sumă către bancă anterior începerii executării silite și i s-a vândut și imobilul ipotecat în favoarea băncii, aceasta din urmă a continuat să perceapă sume suplimentare debitoarei, care a rămas fără casă și cu un salariu insuficient unui trai decent.

Raportat la această situație, debitoarea a apelat la ajutorul nostru pentru a da în plată imobilul executat silit și a se constata stingerea întregii datorii.

În cadrul acțiunii formulate și soluționate favorabil în cadrul Dosarului nr. 6452/197/2019 de către Judecătoria Brașov, am prezentat întreaga situație de fapt ce se circumscrie unei veritabile situații de impreviziune, depunând o serie de înscrisuri de unde să rezulte diminuarea drastică a veniturilor salariale, precum și situația financiară precară, instanța reținând în mod corect stingerea întregii datorii prin darea în plată a imobilului.

Dosar: 6452/197/2019

Constata stinsa datoria debitorului in urma castigarii procesului de dare in plata.

22.07.2019Ora estimata: 09:00
Complet: C10
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite acţiunea formulată de reclamanta RADU ALINA în contradictoriu cu pârâta BANCA ROMANEASCA SA şi în consecinţă: Constată stinse toate obligaţiile născute din contractul de credit bancar nr. B0016265/30.06.2008, încheiat între părţi. Pronunţată azi, 22.07.2019, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, conform art. 396 al.2 NCPC. 
Document: Hotarâre  7197/2019  22.07.2019

Foarte important de reținut este faptul că, o astfel de acțiune este extrem de complexă, fiind necesar ajutorul unui specialist în redactarea și susținerea acțiunii, precum și administrarea a numeroase probe care să ajute instanța la pronunțarea unei hotărâri favorabile.

Alt recuperator pierde dosarul de contestatie la executare.

Av.Drd. Cuculis Adrian

Cititi si :

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.