Contract Credit Bancpost 2007 Cu Marja Bancii Inexistenta – Clauze Abuzive Bancpost – Avocat Cuculis

Lipsa Inserarii In Contractul De Credit Al Unei Marje, Desi Exista Sintagma Ca Dobanda Va Fluctua Dupa Marja Bancii Si Indicele De Referinta Trebuie Considerata Ca O Clauza Abuziva Alaturi De Comisionul De Acordare Si Admiistrare  – Avocat Cuculis

Cum Creste Rata La Banci, Cand Liborul Se Prabuseste  – O scurta Incursiune La Suprafata Contractului De Credit

Astazi am analizat un contract 2007 Bancpost in nesfarsita moneda CHF.
Pe de-o parte vad ca bancile au facut conversii peste conversii insa CHF este mai prezenta ca niciodata.
Este prezent pentru ca tot mai multi dintre sutele de mii de imprumutati si-au dat seama ca acea clauza de “restituire a ratelor lunare in moneda imprumutata” este de fapt o clauza abuziva si ei la randul lor nu trebuie sa plateasca sume crescute cu peste 150%.
Incepusem sa va spun despre acel contract Bancpost din 2007.
A inceput cu o dobanda de 5.90% cu “posibilitatea bancii de a modifica unilateral” atat dobanda cat si comisioanele. Un comision de acordare, pentru un credit ce avea temei juridic legea 190/1999, adica complet ilegal acel comision si nu in ultimul rand un comision de adinistrare de 0.10%/sold la fel de ilegal si mentinut in 2016. Ce mi-a atras atentia a fost faptul ca in 2010, cand banca a propus spre semnare imprumutatului, conform oug 50/2010, actul aditional, s-a folosit de sintagma dobanda va fi data de catre marja bancii plus indice referinta libor la 6 luni, insa Marja bancii nu a ajuns niciodata in contract si nu a fost stipulata, ci atentie!! – lasata la voia bancii sa o modifice cum dorea. Cum va inchipuiti deja, dobanda a ajuns in 2016, la 12%. Oare “pacaleala asta” prin ce alte contracte se mai regaseste? Faptul ca banca a introdus sintagma “marja bancii” a fost suficient incat sa convinga in urma plangerii pe cei de la ANPC ca acel contract este corect?

Ce au de facut cei ce se afla in asemenea situatie? Primul rand, calculul pentru sumele platite in plus!

Am facut un calcul, dobanda trebuia sa fie in 2016 de 2 %, STITI cat plateste de fapt? 8%! Stiti ce ce am facut preambulul acesta? Fiindca asta este o alta dovada prin comparatie, o alta aparare a consumatorului de credite in chf, ca “restituirea in aceeasi moneda” este o clauza abuziva, BANCA putand prin strategia aceasta urata si marsava, sa creasca oricat dobanda, sa creasca oricat comisioanele si sa va incaseze orice suma crede de cuviinta. Imprumutatul despre care vorbeam, se chinuie de 10 ani sa plateasca rata la banca, a avut intarzieri cel mult de 30 de zile iar “partenerul financiar” il trateaza ca pe nimic.

Este corect?

Trageti dvs. concluzia! Inghetarea cursului valutar, asa cum a fost obinuta definitiv, este solutia corecta, data de catre justitie. “Memoria, ca forma de justitie” nu trebuie intrepretata decat ca atunci cand o instanta ingheata un curs valutar, nu face altceva decat sa aminteasca bancilor de unde au plecat si cat vor sa bage in buzunare, fara sa tina seama de “parteneriatul contractual” despre care tot vorbesc!
Av. Cuculis Adrian Calin
Inghetare curs
3 comments to “Contract Credit Bancpost 2007 Cu Marja Bancii Inexistenta – Clauze Abuzive Bancpost – Avocat Cuculis”
 1. As dori sa va trimit si eu raspunsul de la Bancpost vizavi ce cesionarea creditului meu .As dori sa ajungala dvs,personal.cu respect Maria Denis.0727fd470-07df533(numarul la care putem vorbi).

 2. Buna ziua,
  Ma numesc Mariana Nica si as dori , daca puteti sa ma ajutati cu un sfat.
  Sotul meu are 2 credite la Unicredit Tiriac.Unul ipotecar in valuta(vechi cu o dobanda de 6% ) și unul de nevoi personale in lei(din 2022) cu o dobanda de 19,99%.
  As dori sa stiu dacă banca poate face tranzactii in locul lui(am aplicatie Mobil Banking). Intreb acest lucru deoarece in data de 12 ianuarie am depus 350 lei rata pentru impumutul în lei. Banca a transferat banii in contul de valută pentru cel in lei figurand cu restanta pana in 22 ianuarie .(Ma gandesc ca este un abuz intrucat ma lasi restant la un imprumut cu dobanda de 19,99 % ca sa transformi in valuta sa acoperi celalat imprumut)

  Va rog sa ma sfatuiti. Nu mai vorbesc ca din 2022 cand am contractat imprumutul de 10000 lei mai avem de plată 8000 lei).

  Multumesc pentru ajutor

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.