Contractele De Credit Raman In Continuare Titluri Executorii-Executarea Silita Fara Interventia Instantei-Avocat Cuculis

Contractele de credit, in continuare titluri executorii, executarea silita fara instanta de judecata, ci doar la cererea bancilor sau ifn-urilor -Avocat Cuculis

Mai stiti ca toate contractele de credit ar fi urmat sa NU mai fie titluri executorii? Ei bine printre altele, in mod definitiv, camera deputatilor a respins acest lucru! Ce inseamna de fapt acest lucru?Avocat Cuculis

Contractele de credit vor fi considerate în continuare titluri executorii- adica daca ati semnat un contract cu o banca sau cu un ifn, de orice tip inclusiv CAR, acestea pot fi puse in executare direct, mai pe scurt, imprumutatul este PREZUMAT a fi de rea credinta iar daca IFN-ul sau Banca zice ca esti rau platnic, atunci esti, fara sa poti sa faci dovada in instanta, inainte sa fii executat silit.

Atentie – In continuare, singura varianta va ramane contestatia la executare silita!

Vestea este una de tip negativ, fiindca daca aceasta modificare ar fi operat, atunci, inainte de a putea fi pus in executare silita, banca si/sau ifn-ul avea obligatia de a chema in judecata pe debitor pentru a dovedi ca ca aceasta este “rau platic” sau orice alt fapt negativ, insa in conditiile respingerii modificarii, acest lucru il va face debitorul executat silit, pe calea contestatiei la executare!

Astfel, propunerea legislativă pentru abrogarea art. 120 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 99/2006 privind instituţiile de credit şi adecvarea capitalului prin care se elimina prevederea potrivit căreia ”contractele de credit, inclusiv contractele de garanţie reală sau personală, încheiate de o instituţie de credit constituie titluri executorii”, a fost respinsă definitiv de Camera Deputaților în calitate de for decizional.

De asemenea, Camera Deputaților a respins definitiv și Propunerea legislativă pentru abrogarea art. 52 din Legea nr. 93/2009 privind instituţiile financiare nebancare. Această propunere elimina prevederea potrivit căreia „contractele de credit încheiate de o instituţie financiară nebancară, precum şi garanţiile reale şi personale afectate garantării creditului constituie titluri executorii”.

Prin urmare, contractele de credit, inclusiv cele încheiate cu IFN-uri, vor fi considerate în continuare titluri executorii.

av. drd. Cuculis

avocat@indrumari-juridice.eu

Executat silit? Verificati care este procedura de contestare a executarii, mai jos – 

http://indrumari-juridice.eu/indrumarijuridice/totul-despre-executarile-silite-posibilitatile-de-anulare-si-invocare-a-clauzelor-abuziveevacuarisuspendari-de-executare-si-executari-silite-ilegale-avocat-cuculis/

 

2 comments to “Contractele De Credit Raman In Continuare Titluri Executorii-Executarea Silita Fara Interventia Instantei-Avocat Cuculis”

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume si email)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.