Kruk Si BRD Infrante-Instanta Anuleaza Incheierea De Incuviintare A Executarii Silite Si Toata Executarea Silita-Avocat Cuculis

Incuviintarea executarii silite anulata de catre instanta si desfiintarea intregii executari silite intr-un dosar al KRUK si BRD-Avocat Cuculis

Incuviintarea executarii silite permite creditorului, (banca, recuperator, persoana fizica CHIAR si camatar), prin intermediul unui executor judecatoresc, sa solicite masuri executionale ce pot ajunge pana la vanzarea imobilului debitorului.

Art. 666 ce reglementeaza incuviintarea executarii silite, prevede de asemenea ca incheierea data de catre instanta, ce este o SIMPLA formalitate, poate fi supus controlului instantei de executare, adica judeatorul ce nu are obligatia sa verifice elemente suplimentare cum ar fi (prescriptia, alte impedimente la executare cum ar fi inopozabilitatea, etc), este “controlat” de catre un alt judecator ce ii poate anula aceasta masura!

Art. 666 alin. 6 (6) Incheierea prin care s-a dispus incuviintarea executarii silite poate fi supusa controlului instantei de executare pe calea contestatiei la executare, in conditiile legii. Incheierea prin care se respinge cererea de incuviintare a executarii silite poate fi contestata de catre creditor, in termen de 15 zile de la comunicare, la instanta de executare.

Adica, o munca facuta de 2 ori!

ATENTIE – Titlul executoriu desi prescris, poate fi pus in executare silita si trebuie sa formulati contestatie la executare, pentru a va apara:

-în principiu dreptul de a pune în executare un titlu de creanţă pe care îl deţine, necontestat timp de 3 ani de zile, în vederea recuperării creanţei sale, este prescris, iar acest lucru poate fi constatat doar de catre instanta de judecata.

Solutia instantei – 

Dosar Judecatoria Sectorului 2 Bucuresti

20861/300/2016

14.02.2017

Ora estimata: 8:30
Complet: Complet 12
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite contestaţia la executare. Desfiinţează executarea silită şi toate actele de executare efectuate în dosarul execuţional nr. 1308/2016 al BEJ Mihai Cristian.

Desfiinţează încheierea pronunţată de Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti la data de 17.06.2016 în dosarul nr. 16676/300/2016. Respinge cererea de suspendare a executării silite, ca rămasă fără obiect.

Dispune întoarcerea executării silite în ipoteza în care aceasta s-a realizat până la data pronunţării prezentei sentinţe. În baza art. 45 alin. 1 lit. f din O.U.G. nr. 80/2013 dispune restituirea către contestatori a sumei de 1.000 lei achitate cu titlu de taxă judiciară. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare, care se va depune la Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti. Pronunţată în şedinţă publică azi, 14.02.2017.
Document: Hotarâre  1593/2017  14.02.2017

Verificare dosar portal instante – 

http://portal.just.ro/300/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=30000000000428154&id_inst=300

Desi nu este normala o dubla verificare, fiindca spre asta se tinde din moment ce prima instanta incuviinteaza iar a doua vine si anuleaza, procedura nu este schimbata si din pacate procedura de contestatie la executare este singura arma ramasa in mainile debitorilor pentru a se apara in fata executarilor silite

Vedeti mai jos si inghetarea cursului valutar in cadrul contestatiei la executare – 

http://indrumari-juridice.eu/indrumarijuridice/premiera-in-materia-executarilor-silite-inghetarea-cursului-valutar-in-cadrul-contestatiei-la-executare-a-bancii-otp-bank-avocat-cuculis/

av. drd. Cuculis

avocat@indrumari-juridice.eu

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.