Cum executa silit IFN-urilie si la ce metode abuzive se ajunge pentru recuperarea banilor de la datornici. Sfaturi practice, inante de a contracta un imprumut. Av. Cuculis Adrian

 

Nu de putine ori suntem pusi in situatii create de cazuri fortuite si avem nevoie urgenta de o suma de bani mica pentru o perioada scurta.

Oricat de tentant suna, credit cu buletinul sau plata direct pe card, pentru sume cuprinse intre 1000-5000 de lei, sfatul meu este sa va ganditi bine ce intindere monetara aveti pentru a putea fi siguri ca puteti inapoia exact la termenele indicate, sumele imprumutate si da, cititi contractul impreuna cu un profesionist.

IFN-urile  sunt acele insitutii financiare nebancare, tot in subordinea BNR , insa pe care BNR le-a lasat undeva in umbra sa-si poata face treaba, fiind mult prea preocupata de clauzele abuzive din contractele institutiilor bancare si de criza francului elvetian, elemente ce puteau fi evident reduse la un minim daca s-ar fi respectat chiar legea care o guverneaza si anume ” Activitatea prudentiala”.
Daca totusi va hotarati sa luati un credit de la un IFN mai jos sunt catev indicatii, atat scrise cat si explicate prin 2 materiale, unul pentru ProTv si unul pentru Realitatea Tv de catre subsemnatul av. Cuculis Adrian.

a)Verificati, ce comisioane va sunt percepute la semnarea contractului, comision de acordare, de diminuare sold, de rambursare sau de administrare lunara si chiar daca vedeti 0.1% luati un calculator si faceti calculul pe toata perioada de aplicare a creditului, fiindca veti avea surpriza neplacuta ca acel comision sa nu fie chiar asa de nesemnificativ.

b)Verificati graficul de rambursare, nu cumva la sfarsitul perioadei de creditare, sa trebuiasca sa rambursati, in ultima rata tot creditul pe care l-ati luat initial.

c) Verificati Dobanda Contractuala si dobanda anuala- CJUE a stabilit ca pentru un contract cu DAE 90% acel contract este nul si imprumutatul nu mai are nimic de platit.

d) Verificati ce penalitati se aplica contractului in caz de intarziere, veti avea iarasi surpriza neplacuta a unor penalitati extrem de mari.

e) Verificati contractul cu un specialist.

Executarea silita inceputa de catre IFN-uri se extinde usor si catre proprietatile dvs. ca in cazul oricarei executari silite, prin aplicarea unor penalitati exagerate, platiti suma de 2-3 ori pe care o luati cu imprumut.


Aviz celor care cred ca daca nu exista o ipoteca nu se poate executa proprietatea. Nimic mai fals, executarea silita se extinde peste toate bunurile mobile sau imobile.

Practicile cele mai des intalnite de indimitare se refera la amenintarea cu executarea silita, evacuarea din imobile, darea in “vileag” catre vecini ca sunteti debitori si expunerea pe usa imobilului a citatiilor si somatiilor.

Aceste practici sunt abuzive si pot fi stopate prin plangeri catre ANPC si nu in ultimul rand, prin actionarea in instanta pentru daune morale.

Av. Cuculis Adrian

avocat@indrumari-juridice.eu

0314124888

Cum executa silit IFN-urilie si la ce metode abuzive se ajunge pentru recuperarea banilor de la datornici. Sfaturi practice, inante de a contracta un imprumut. Av. Cuculis Adrian was last modified: August 7th, 2015 by Avocat Cuculis Adrian
12 Comments
 1. Buna ziua, am si eu o problema si as dori sa ma indrumati. In 2007 am cumparat cu sotul meu un autoturism in leasing. Din cauza neintelegerilor dintre noi in 2011 eu m-am separat de el. Am locuit la parintii mei. La scurt timp m-am mutat in alt oras. Cand am mers in august in vizita la parinti m-a contactat un politist sa dau o declaratie ca martor si sa ma intrebe daca stiu unde este masina. Am fost si am spus ca nu stiu de masina nimic, ca a ramas la fostul sot. Atunci am aflat ca el instrainase masina la altcineva. Cei de la leasing ma sunase si le-am spus ca sunt separata de el din 2011.In 2014 mi s-a pus poprire pe salariu deoarece sotul meu instrainase masina la altcineva fara acte si acea persoana nu a platit decat 3 rate. Intrebarea mea este : singura solutie este sa il chem pe el si persoana careia i-a fost data masina in judecata sau mai am si alta varianta?

  • Mare grija la executarile acestea absolut ilegale. Nu este posibil sa va execute pe dvs. pe fapta lui, asta doar daca nu apareti si dvs. ca dobeditor. Cu stima, av Cuculis 0722298011

   • Buna seara. Sunt in urmatoarea situatie: am doua credite la Provident, facute prin 2011-2012, unul de 1500 iar celalalt de 2500 lei. Le-am achitat partial, iar acum, suma de rambursat e aproape dubla, conform unei firme de recuperari (Cycle) catre care au fost cesionate creantele. In ambele cazuri (contracte) DAE e peste 93%. Conform precizarilor de mai sus, mai exact cea de la punctul c, ar insemna ca ambele contracte sunt nule? Unde pot gasi hotararea CJUE in acest sens? Va multumesc pentru rabdare.

 2. buna ziua
  am o speta foarte grea dupa parerea mea, am contractat un credit de nevoi personale cu ipoteca la un ifn iar acum ma aflu in executare cu imobilul in care locuiesc. acest imobil; mi-a fost scos la licitatie incepnd cu data de 1.09.2015. eu am platit ifn-ului in aproape 11 luni suma de 50.000, am depus in instanta cererea pentru suspendarea executarii dar actele se misca foarte greu . Ei mi-au declarat creditul scadent anticipat iar eu am continuat sa platesc sume importante de bani. Niciodata nu mi s-a dat soldul si nici nu stiu la ce mi s-a aplicat penalitatea de 1%/zi, penalitate care curge continuu.Mentionez ca nu am alta locuinta iar in aceasta stau impreuna cu mama care are 76 de ani si este foarte bolnava. Va rog din suflet daca ma puteti ajuta macar cu un sfat sau ce trebuie sa fac.

  cu stima,
  clara marinescu

 3. Buna ziua.Am o nelamurire,datorita faptului ca sunt pareri diferite.Pe scurt,am creditla un IFN,a ajuns la executor.Pe perioada executarii penalitatile curg in continuare?
  Multumesc.

 4. Bună ziua. Am o mare problema pentru care nu o mai are nimeni cred. Am contract la multe ifn uri credițe. Am la unul de 15000 lei cu rata 1300 lei pe 2 ani, la alte 3 ifn uri cate 1000 care plătesc cate 400 lei dobanda lunar la fiecare, la alte 2 ifn uri câte 1600 lei cu dobanda lunar de 550 lei la fiecare și altul de 10000 lei cu rata de 1100 lei. Si mai am la bănci 980 lei lunar. Ideea este că nu mai pot plati aceste rate și dobazi uriase. Am apartament pe numele meu și al soției și am un copil. Nu văd nici o ieșire pentru că m am împrumutat din mult în mai mult la ifn uri. O sa mi blocheze contul de salariu din câte am citit după care se trece la executare. Cat mai durează pana îmi pune sechestru pe apartament? Va multumesc

 5. Buna seara!!!
  Acum doua zile am fost cu sotul sa faca o refinantare la banca.
  Aflu ca eu am o datorie si sunt la birou de credite cu o suma de 4000 de lei.
  Acum 3 ani am lucrat la un laborator al unor prieteni de ai mei.
  M au rugat sa le fac un credit la Provident.
  Am acceptat deoarece cand am avut nevoie si ei m au ajutat.
  Dupa un an le-am facut refinantare iar la scurt timp miam dat demisia.
  Nu prea am mai tinut legatura.
  Avand domiciliu unde si ei aveau nu am avut de unde sa aflu de plicuri sau alte documente care imi veneau.
  Clar ramas eu cu datoria.
  Acum eu sunt in imposibilitatea de a lua un credit si imi incurc si sotul cu problema asta.
  Cum as putea iesi din situatia asta.?
  Unde ar trebui sa ma adresez sa nu fiu executata silit.
  Momentan nu am nimic pe numele meu dar pe viitor poate voi avea.
  Cum as putea rezolva sa platesc o suma modica pe luna pana scap de datorie?
  Multumesc anticipat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.