Avocat Divort Bucuresti – Ghid cu acte pentru a divorta in Romania

Totul Despre Procedura De Divort In Instanta – Cum Puteti Inainta Cererea De Divort Si Cum Puteti Obtine Despagubiri In Urma Divortului.

Ne-am propus, alaturi de un avocat specilizat in divorturi din Bucuresti , specializat in procedura divortului si dreptul familiei, sa stabilim in mod exhaustiv, toate elementele legale, legate de ce inseamna divortul in instanta de judecata si cum mai poate fi el obtinut si care sunt motivele pentru care se poate porni o actiune de divort.

Astfel, in randurile de mai jos, veti afla totul despre divort si cum va poate ajuta un avocat pentru divort , sa treceti prin aceasta procedura marcanta, din viata multor cupluri.

Sa incepem!

Sunteti in prag de divort? Contactati rapid un avocat specializat in divorturi, aici:

Ce reprezinta divortul?

Divortul, in termeni populari, reprezinta de fapt desfacerea casatoriei incheiate in mod legal sau mai precis, contractul de casatorie desfacut in fata instantei de judecata, asistat find de un avocat specializat in divorturi.

Avocat Cuculis Video despre divort si minori cu un avocat specailizat in divort Bucuresti:

Desi putini stiu acest lucru, divortul este un veritabil contract de oportunitate semnat intre parti, astfel incat atunci cand partile nu se mai inteleg in cadrul acelui “contract”, adica in cadrul casatoriei, ajung in fata instantei de judecata asistati de avocat pentru divort in vedederea desfacerii acelei casatorii.

Procedura divortului se refera astfel, la ruperea relatiilor de familie din punct de vedere legal.

Daca ati ajuns la momentul la care stiti ca trebuie sa divortati, esential este sa apelati la un avocat divort care sa va indrume corect in functie de motivele de divort pe care le aveti.

Divortul cu ajutorul avocatului specializat in divorturi: Acesta poate fi pronuntat prin acordul sotilor, la cererea ambilor soti sau a unuia dintre soti acceptata de celalalt sot;
Un alt motiv intervine atunci cand, din cauza unor motive temeinice, raporturile dintre soti sunt grav vatamate si continuarea casatoriei nu mai este posibila;
La cererea unuia dintre soti, dupa o separare in fapt care a durat cel putin 2 ani;
La cererea aceluia dintre soti a carui stare de sanatate face imposibila continuarea casatoriei.

De asemenea si divortul poate fi pronuntat de mai multe institutii si anume – divortul administrativ, care presupune desfacerea casatoriei de catre ofiterul starii civile, divortul la notar, cel in instanta de judecata, precum si divortul la mediator.

Tipurile de divorturi – Pot divorta amiabil? Vedeti in cate feluri puteti divorta – avocat divort Bucuresti.

Avand in vedere ca exista o serie larga de situatii de viata, la fel a gandit si leguitorul cand a stabilit ca pot exista mai multe feluri in care puteti divorta in fata instantei de judecata.

In functie de cum s-au deteriorat relatiile de familie si de cum este impartita familia dvs. poate chiar unul dintre soti plecat peste hotare, avocat specializat in divorturi va poate identifica corect unde trebuie depusa cererea de chemare in judecata de divort si ce tip de divort trebuie sa alegeti.

Astfel, pentru a intelege situatiile in mod concrect, vom analiza cele 3 posibilitati de a obtine un divort prin cererea de desfacere a casatoriei depusa de catre un avocat divorturi Bucuresti.

1. Avocat pentru divortDivortul prin acordul sotilor, procedura si cui va adresati?

Practic, daca ambele parti sunt de acord, atunci situatia este usor de trecut peste. Daca sotii sunt de acord sa divorteze pe cale amiabila, adica prin acordul partilor, pot solicita serviciile unui avocat pentru divort iar acesta poate sa ii reprezinte pe amandoi in fata instantei de judecata.

Divortul cu acordul sotilor- avocat divort Bucurest

In care exista acordul sotilor pentru desfacerea casatoriei, acestia, pot, fie sa apeleze la un avocat si sa semneze actele in fata lui si ulterior sa sesizeze insanta, fie la starea civila. Divortul la notar, NU este admis in toate tarile U.E si exista posibilitatea sa nu fie recunoscut.

In ceea ce priveste divortul de comun acord acesta se va realiza daca sotii convin de comun acord asupra tuturor aspectelor ce privesc desfacerea casatoriei, aspecte referitoare la:

– numele de familie pe care sa il poarte dupa divort
– exercitarea autoritatii parintesti obligatoriu de catre ambii parinti
– stabilirea locuintei copiilor dupa divort
– modalitatea de pastrare a legaturilor personale dintre parintele separat si fiecare dintre copii
– stabilirea contributiei parintilor la cheltuielile de crestere, educare, invatatura si pregatire profesionala a copiilor.

Atentie – daca apelati la un avocat divort Bucuresti, spre exemplu, prin acordul partilor, puteti divorta la ORICE judecatorie doriti.

Art. 930 Cod procedura civila explica cum se poate implica un avocat specializat in divorturi pentru a va obtine desfacerea casatoriei:

(1)În cazul în care cererea de divorţ se întemeiază, în condiţiile prevăzute de Codul civil, pe acordul părţilor, ea va fi semnată de ambii soţi sau de către un mandatar comun, cu procură specială autentică. Dacă mandatarul este avocat, el va certifica semnătura soţilor, potrivit legii.

2. Avocat pentru divort – Divortul din culpa comuna sau culpa exclusiva a uneia dintre parti. Atentie – PENTRU DIVORTUL DIN CULPA EXCLUSIVA PUTETI PRIMI DESPAGUBIRI.

“Da! Ai gresit si m-ai inselat!! SI AM SI PROBE!” Spune sotia. Atunci trebuie sa va pregatiti sa dovediti in instanta ca lucrurile nu stau asa, altfel puteti fi obligat sa platiti despagubiri pentru ESECUL CASATORIEI.

Aici rolul avocatului pentru divorturi este esential sa va apere prin toate mijloacele procedurale, fie ca sunteti de o parte sau de alta.

Practic, legea a impartit capitolul divort, in 3 elemente – divortul din culpa comuna, din culpa exclusiva sau divortul pentru separatie lunga de timp, adica despartiti dar impreuna, mai pe scurt.

a) Ce spune avocatul specializat in divorturi despre Divortul din culpa exclusiva a unuia dintre soti?

Art. 934: Culpa în destrămarea căsătoriei :

(1)Instanţa va pronunţa divorţul din culpa soţului pârât atunci când, din cauza unor motive temeinice, imputabile acestuia, raporturile dintre soţi sunt grav vătămate şi continuarea căsătoriei nu mai este posibilă.

Instanta va pronunta divortul din culpa sotului parat atunci cand, din cauza unor motive temeinice, imputabile acestuia, raporturile dintre soti sunt grav vatamate si continuarea casatoriei nu mai este posibila. Mai mult chiar, dupa cum explica avocatul, instanta poate pronunta divortul din culpa ambilor soti, chiar atunci cand numai unul dintre ei a facut cerere, daca din dovezile administrate reiese ca amandoi sunt vinovati de destramarea casatoriei.

Aceasta culpa dovedita in instanta care poate tine de mai multe elemente, atrage sau poate sa atraga dupa sine si obligarea sotului parat, declarat vinovat pentru destramarea casatoriei, la plata de despagubiri.

In ce situatii pot fi cerute despagubiri la incetarea casatoriei?

 • declararea sotului ca infidel, acest lucru avand un impact negativ asupra casatoriei si asupra psihicului celuilalt sot si atunci se pot cere despagubiri;
 • violenta in familie;
 • atentatul asupra vietii celuilat sot;
 • alte cauze care duc obiectiv la destramarea casatoriei.

Avocat divort – Culpa comuna a sotilor pentru destramarea casatoriei.

(2)Instanţa poate să pronunţe divorţul din culpa ambilor soţi, chiar atunci când numai unul dintre ei a făcut cerere, dacă din dovezile administrate reiese că amândoi sunt vinovaţi de destrămarea căsătoriei.

In cazul in care sotii nu sunt de acord cu divortul, singura varianta pentru desfacerea casatoriei ramane instanta de judecata. Motivele de divort sunt prevazute de noul Cod civil:

 • atunci cand, din cauza unor motive temeinice, raporturile dintre soti sunt grav vatamate si continuarea casatoriei nu mai este posibila;
  la cererea unuia dintre soti, dupa o separare in fapt care a durat cel putin 2 ani;
  la cererea aceluia dintre soti a carui stare de sanatate face imposibila continuarea casatoriei.

Sunt si situatii in care chiar avocatul angajat pentru divort indruma partile sa aleaga calea culpei comune in sensul in care ambii soti sunt vinovati pentru situatia destramarii casatoriei.

Avocat divorturi Bucuresti – Ochii care nu se vad se uita – este despartit in fapt de mai bine de 2 ani de sotul tau? Poti cere divortul!

Art. 935: Divorţul pentru separarea în fapt îndelungată

Atunci cand sotii sunt separati in fapt de cel putin 2 ani, oricare dintre ei va putea cere divortul, asumandu-si responsabilitatea pentru esecul casatoriei. „In acest caz, instanta ve verifica existenta si durata despartirii in fapt si va pronunta divortul din culpa exclusiva a reclamantului”, puncteaza specialistul.

Acest lucru presupune ca prin orice proba, poate fi si cu martori ca sotul care invoca despartirea in fapt de o lunga perioada de timp, sa o probeze si atunci fara sa existe culpa celuilalt sot ci o culpa a celui ce pretinde despartirea in fapt de lunga durata, isi asuma esecul casatoriei.

(1)Când soţii sunt separaţi în fapt de cel puţin 2 ani, oricare dintre ei va putea cere divorţul, asumându-şi responsabilitatea pentru eşecul căsătoriei. În acest caz, instanţa va verifica existenţa şi durata despărţirii în fapt şi va pronunţa divorţul din culpa exclusivă a reclamantului.

3. Avocat desfacere casatorie – Divortul din pricina starii de sanatate a celuilalt sot.

Vin in viata anumite situatii in care casatoria nu poate continua. Chiar daca pare cinic, legea a prevazut o situatie in care sotii isi pot cere divortul in fata instantei motivand prin avocat divort ca nu mai pot continua casatoria.

Art. 933: Condiţii Când divorţul este cerut pentru că starea sănătăţii unuia dintre soţi face imposibilă continuarea căsătoriei, instanţa va administra probe privind existenţa bolii şi starea sănătăţii soţului bolnav şi va pronunţa divorţul, potrivit Codului civil, fără a face menţiune despre culpa pentru desfacerea căsătoriei.

Nu in ultimul rand, atunci cand divortul este cerut pentru ca starea sanatatii unuia dintre soti face imposibila continuarea casatoriei, instanta va administra probe privind existenta bolii si starea sanatatii sotului bolnav si va pronunta divortul, fara a face mentiune in hotarare despre culpa pentru desfacerea casatoriei.

Avocat Divort Bucuresti – In ce alt mod mai pot divorta in afara de instanta de judecata?

In Romania, actualmente, se poate divorta prin 3 cai distincte:

 1. Instanta de judecata , si aici discutam inclusiv despre divortul international, divort cetatean strain pe care l-am tratat separat, practic instanta de judecata poate pronunta ORICE tip de divort;
 2. Calea administrativa notariala , care poate pronunta doar divorturile amiabile atentie NU SI CELE INTERNATIONALE, precum instanta;
 3. La primarie, in fata ofiterului de stare civila in aceleasi conditii ca la punctul 2.

Astfel, daca relatiile sunt tensionate, aveti copii minori si bunuri de impartit prin partaj, divortul cu avocat specializat in divorturi in fata instantei, este unica varianta pe care o aveti.

Avocat Divorturi – La ce instanta de judecata trebuie sa depuna avocatul specializat in divorturi, cererea de desfacere a casatoriei? Ce instanta poate sa dispuna divortul ?

De multe ori este greu si pentru un avocat de divort sa stabileasca competenta avand in vedere ca situatiile pot fi multiple. Astfel, daca discutam despre un divort national si nu despre unul international, cu elemente de extraneitate, divortul simplu tine de judecatoria de unde au avut sotii ultimul lor domiciliu comun.

Astfel, daca sotii nu au avut acest domiciliu comun avem urmatoarele situatii si exceptii:

Dacă soţii nu au avut locuinţă comună sau dacă niciunul dintre soţi nu mai locuieşte în circumscripţia judecătoriei în care se află cea din urmă locuinţă comună, judecătoria competentă este aceea în circumscripţia căreia îşi are locuinţa pârâtul, iar când pârâtul nu are locuinţa în ţară şi instanţele române sunt competente internaţional, este competentă judecătoria în circumscripţia căreia îşi are locuinţa reclamantul.

Mai pe scurt, ultimul domiciliu comun ori cel putin judecatoria ce circumscriptie, domiciliul paratului ( daca este in Romania) iar cand paratul nu este in tara locuinta reclamantului.

Ce se intampla cu sotii care sunt plecati din tara? Divortul international unde se judeca?

(2)Dacă nici reclamantul şi nici pârâtul nu au locuinţa în ţară, părţile pot conveni expres să introducă cererea de divorţ la orice judecătorie din România. Aceasta prevedere se aplica foarte bine in cazul divorturilor remediu, divort prin avocat care sa ii reprezinte pe ambii soti.

În lipsa unui asemenea acord, cererea de divorţ este de competenţa Judecătoriei Sectorului 5 al Municipiului Bucureşti.

Apreciem ca in raport de codul de procedura civila, toate casatoriile inchieate in Romania, tin ESCLUSIV de competenta instantelor de judecata din Romania si nu din alta tara.

Astfel, sotii plecati din tara, trebuie sa ia legatura cu un avocat pentru divorturi in vederea introducerii cererii de desfacere a casatoriei la Judecatoria Sectorului 5 Din Bucuresti in vederea obtinerii divortului

Avocat divort –  De ce am nevoie de un avocat specializat in divorturi?

Specializat in divorturi nu poate fi decat un avocat. Desi termenul de specializat in divorturi este mult prea restrictiv si as fi tentat mai degraba sa folosesc avocat specailizat in divorturi si dreptul familiei, profesionistul avocat va poate scuti de multe batai de cap si necunoscute.

Spre exemplu, stiati ca in cadrul unui proces de divort puteti fi acuzat de adulter si sa fiti obligat sa platiti despagubiri?

Sau, stiati ca orice proba obtinuta de catre celalat sot, prin mijloace ilegale, poate fi combatuta in instata si eliminata de la probatorii?

Ori, stiati ca puteti obtine in instanta o cota parte din bunurile dobandite in timpului casatoriei care sa fie mai mare de 50%?

Toate lucrurile acestea si desigur, tot ceea ce tine de fiecare situatie in parte, un avocat pentru divorturi este cel care are obligatia si cunoasterea necesara , pentru a le pune cap la cap in asa fel incat sa puteti ajunge la un divort CURAT.

Un avoact divorturi va poate reprezenta atat pe dvs. cat si pe celalalt sot ina sa fel incat NU TREBUIE SA MAI VENITI IN FATA INSTANTEI DE JUDECATA.

Daca spre exemplu nu va aflati in tara, acelasi avocat va poate reprezenta in fata instantei fara ca dvs. sa mai reveniti in tara, avand in vedere si situatia Pandemica.

Probele pierdute NU le mai recuperati – nu putini s-au gandit ca pot gestiona singuri situatiile din instanta si s-au trezit ulterior ca nu sia-u facut apararile corespunzator si au ajuns sa-si piarda casele la care contribuisera si ei 50%.

Astfel, necesitatea ca un avocat divort sa va asiste, rezida si din complexitatea cazului dar si din nevoia de a avea parte de aparare calificata.

Onorariu avocat divort – Cat costa sa divortezi? Cat este taxa de timbu si care este onorariu avocat divort?

Am stabilit deja ca divortului se poate pronunta din mai multe motive, astfel:
a) prin acordul sotilor, la cererea ambilor soti sau a unuia dintre soti acceptata de celalalt sot;
b) atunci cand, din cauza unor motive temeinice, raporturile dintre soti sunt grav vatamate si continuarea casatoriei nu mai este posibila;
c) la cererea unuia dintre soti, dupa o separare in fapt care a durat cel putin 2 ani;
d) la cererea aceluia dintre soti a carui stare de sanatate face imposibila continuarea casatoriei.

Onorariul de avocat divort se stabileste cu avocatul specializat in divorturi in functie de elementele pe care trebuie sa le cuprinda cererea de chmeare in judecata, daca vreti sa obtineti doar divrotul sau daca vreti sa obtineti si partajul si daca divortul este cu copii minori sau nu.

Taxe de timbru pentru divort

Astfel, in cazul in care cererea de divort este introdusa prin acordul sotilor, la cererea ambilor soti sau a unuia dintre soti acceptata de celalalt sot, taxa judiciara de timbru va fi de 200 lei.

Pretul taxei va fi mai mic, de 100 lei, atunci cand, din cauza unor motive temeinice, raporturile dintre soti sunt grav vatamate si continuarea casatoriei nu mai este posibila.

Tot 100 lei costa taxa pentru cererea de divort a unuia dintre soti, dupa o separare in fapt care a durat cel putin 2 ani.

Actul normativ stabileste, de asemenea, ca pentru cererea introdusa de unul dintre soti a carui stare de sanatate face imposibila continuarea casatoriei, tariful taxei judiciare de timbru va fi de 50 lei.

Acelasi tarif, 50 lei, se aplica pentru cererea privind acordarea despagubirilor sau pentru stabilirea prestatiei compensatorii.

Nu uitati, ca daca totusi divortul a intervenit si nu s-a facut partajul, acesta il puteti face pe cale separata si ulterior puteti cere si iesirea din indiviziune.

Ce acte avem nevoie pentru a porni o actiune de divort?

In primul rand actele de stare civila si daca discutam si despre partaj si minori, certificate de nastere si actele imobilului.

Astfel, este esential sa prezenta –

 • certificatul de casatorie ( acesta va fi anulat de catre instanta de judecata in urma desfacerii casatoriei );
 • copii de pe buletinele de identitate;
 • daca aveti si minori implicati in divort, certificatele de nastere si buletinele acestora;
 • daca discutam despre partaj, copii de pe actele de proprietate;
 • taxele de timbru indicate mai sus

Cum se realizeaza partajul bunurilor in urma divortului?

In ceea ce priveste partajul bunurilor comune ale sotilor, acesta va putea fi facut fie odata cu divortul, fie ulterior, dupa obtinerea certificatului de divort sau ramanerea definitiva a sentintei de divort insa cel mai indicat ar fi sa-l faceti in cadrul aceluiasi proces.

In cadrul prezentului articol nu dezbetem exhaustiv procedura partajului, astfel va fi necesar sa apelati avocatului specializat in partaj pentru a afla detalii.

Conform noului Cod civil, regimul matrimonial inceteaza intre soti inca din momentul depunerii cererii de divort sau, in cazul divortului prin acord, de la data separatiei in fapt a sotilor, daca se solicita aceasta.

In plus, in fata instantei se vor achita si taxe judiciare de timbru. Mai precis, potrivit OUG nr. 80/2013, tarifele taxei judiciare de timbru sunt diferite, in functie de motivele divortului.

Cat timp dureaza un proces de divort?

O intrebare sensibila fiindca si situatiile sunt multiple. Daca vrem sa finalizam procedura de divort intr-un termen rezonabil, este cel putin indicat sa ne adresam unui avocat specailizat in divorturi pentru a creiona cu acesta , etapele divortului, procedura prealabila, pasii pe care ii aveti de urmat si desigur si orizontul de timp.

Pentru a putea raspunde totusi intrebarii, vom da niste exemple:

a) Divortul simplu de comun acord – intre 2 luni si 6 luni;

b) Divortul din culpa exclusiva – pana la un an;

c) Divortul din culpa comuna si divortul din motive de sanatate 6-8 luni;

d) Divortul cu minori – peste 12 luni;

e) Divortul cu minori si partaj – peste 16 luni;

Observam ca procedura divortului nu este una simpla, imbraca diferite forme si aspecte, probleme si rezolvari diferite.

Pentru a va asigura ca reusiti sa obtineti solutia corecta in fata instantei, administrand probatoriul corect si coerent, informati-va temeinic si doar alaturi de avocati specializati in dreptul familiei si divorturi.

Dosare castigate de SCA Cuculis&Asociatii , avocatii specailizati in divorturi – Experienta in cazuri de divort.

Practic, ceea ce vedeti mai jos este un dosar castigat de data recenta, 2020, luna decembrie, prin care am obtinut desfacerea casatoriei din CULPA EXCLUSIVA A PARATULUI, si evident si plata unei pensii de intretinere ed 1/4 pentru reclamanta.

Avocatii specializat in divorturi din cadrul departamentului de dreptul familiei au reusit sa dovedeasca faptul ca paratul este cel din culpa careia casatoria nu mai poate functiona, reusind pe de-o parte sa obtina desfacerea casatoriei, dar si plata pensiei de intretinere de 1/4 din ventiurile paratului la nivelul minim pe economie.

Solutia instantei , mai jos:

04.12.2020
Ora estimata: 08:30
Complet: Amanari pronuntare Voinea
Tip solutie: Admite in parte cererea
Solutia pe scurt: Admite în parte acţiunea.

Desface căsătoria încheiată între părţi la data de 30.10.1982, înregistrată sub nr. …în registrul de stare civilă al Consiliului Popular al Sectorului 2, din culpa exclusivă a pârâtului.

Dispune revenirea sotiei la numele purtat anterior căsătoriei, acela de ”Rogozanu”.

Obligă pârâtul la plata către reclamanta a unei pensii de întreţinere lunare în cotă de 1/4 din venitul net obTinut, dar nu mai puTin de 1/4 din venitul minim net pe economie, de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. Respinge în rest cererea, ca neîntemeiată.

Obligă pârâtul la plata către reclamanta a sumei de 4150 lei cu titlu de cheltuieli de judecată.
Document: Hotarâre  10319/2020  04.12.2020

AVOCAT DIVORT BUCURESTI

Av. Drd. Cuculis Adrian

10 comments to “Avocat Divort Bucuresti – Ghid cu acte pentru a divorta in Romania”
 1. Nu doresc divorțul , imputat și implementat de soacra . Nu sunt alcoolic nu sunt violent nu am vici nu am înșelat etcc . Mi-am îndeplinit obligațiile de familie responsabilități “ rate , întreținere , creștere copil , stâlp in casa dar nu am fost susținut de soție și abandonat la orice problema “ exemplu : sa stricat wc a fugit cu cardu la mama ca n-are si eu cheltui lunar peste 3000 in casa “ nu comunica fuge cu copilul de acasa , mici certuri pe tema curățeniei , gătit , spălat care am acceptat sa le fac ca bărbat eu numai sa fie bine , ea complotează cu mama că-s …. sa divorțeze fără sa o bat , fără sa fie martorii certificate Medico legale , internări sau sa vin băut sa fac scandaluri etcc . Ea declara ca ma iubește eu sustin ca o iubesc și totuși nu intaleg de ce îmi cere divorț ! Doresc respingere întrucât nu sunt elemente grave care sa nu se poată remedia partea de Comunicare sot-soție și sa îndreptam unde greșim. Avem minor de 1 an și 8 luni băiețel Atașat și iubit la maxim , nu vreau sa fiu tata de Weekend sa îl crească alții . Am nevoie de un avocat specialist in suspendări , respingere neîntemeiate și care sa ne ajute ! Este influențată zilnic de soacra “ Pleca dacă mai stai cu el nu te mai ajut blesteme etcc cred ca de frica decurge la gesturile astea “ nu prezint pericol in casa , nu am antecendente penale sau pt violenta . Din contra lucrez fata întreruperi sa aduc cât mai mult in casa . Ea se sperie la o factura neplătită deși nu areintenția de sa contribuie la o factura de tv internet apa gaze mâncare . Îmi cere sa le fac pe toate eu nu-s susținut ajutat dar sunt acuzat ! Caut un avocat care a avut de aface cu așa ceva , cazuri de respingere sunt . Din ultimile certuri a chemat politia 112 ca am furat Copilu deși nu-l văzusem de 6 zile ma invitat unde stătea cu el și mama ei la unchiul ei domiciliu nici macar al mamei la USA sal văd și a ieșit cu Unchiu ca un bodyguard . Totuși am cerut intimitate cu băiatul și drepturile egale întrucât nu exista o sentința in favoarea ei și nici un acord sân stea acolo cu copilu , inloc sa remediem ! Politia sa prezentat la domiciliu și a precizat ca nu au autoritatea sa dea ok sa stea acolo ci doar eu ! Iar cineva din agenți ia explicat ca dacă o agreeez dau in ea îmi cs ordin de restricție și am evacuează din propia casa ! A doua zi a solicitat 112 tipa ca ajutor ma omoară și avenit și Smurd care in 2 min a plecat negăsind contuzi sau vânătăi săi rosituri care sa ateste ca am agreato , ci doar circ ! Politia a inspectat casa nu a găsit nimic răvășitor semn de lupte bătăii și a cerut opina la Vecinul din USA care a zis ca sunt un baiat ok cu munca casa nu un vagabont și ca a apelat la el sa sune ca am bătut-o deși el ma găsit calm și râzând pe canapea la ce circ făcea sa obțină acel ordin ca asta avea in cap . Duși la poliție miai pus câteva întrebări dacă am mai bătut-o am recunoscut “ o palma peste ceafa nu fata sau buze sparte semne vânătăi ai șut in fund când mi-am pierdut cumpătul ca veneam de la servici după 9 ore făceam piața dupaia mâncare gătită și ea nici macar drumu la mașina spălat fiind programată plină și pus Dero astea am relatat nicidecum cu arme alebe sau medicale legale etcc . In chestionarul de fata prezent cu întrebări de restricție am sesizat ca întreba “ e violent ea răspundea nu , consuma alcool droguri ea nu , violenta domestică ea nu , va amenințat va simțit urmărită ea nu și nu mi-a dat nici un ordin ci ma înaintat ca o primesc citație fără sa știu pentru ce sau de ce !

 2. Buna ziua,

  As avea nevoie de ajutor cu recunoasterea divortului pronuntat in Elvetia de catre Tribunalul din Bucuresti.

  Imi puteti spune in primul rand daca ma puteti ajuta si cat m-ar costa.

  Multumesc anticipat.

  Anca Debossens

  • Buna seara.Am divorțat anul trecut,2019,în instanță.Copilul minor a rămas la mama,adică la mine.Am uitat sa mentionez in cererea de divorț si pana la finalizarea procesului in instanta si contul bancar in care sa depună fostul soț pensia alimentara si cheltuielile de judecata.Intrebarea catre dvs este daca tre sa faceti dvs ca avocat o informare legală, notificare legala cu contul bancar,sa o trimiteti prin posta cu confirmare de primire fostului sot spre a mi fi de fllos in instanta ,daca decid sa il dau in judecata in cazul neplatii pensiei alimentare sau o pot face eu in scris catre acesta si sa ma ajute in instanta.Daca e nevoie de dvs ca avocat,ma intereseaza sa discutam detaliile.Va multumesc.

 3. Bună ziua.Am fost in Romania la notar in februarie 2018 impreuna cu fostul sot sa semnam actele de separare si avocata ne-a asicurat ca va depune actele de divort imediat fara sa stiu ca intre timp fostul sot a sunat-o si i-a spus ca ne-am impacat,am aflat tot anul trecut in septembrie.Am sunat avocata si mi-a spus ca va depune actele imediat. Inrebarea mea este,cat mai trebuie sa astept?Pentru ca varul meu s-a despartit de sotie in 6 luni…..Mulțumesc

 4. Buna ziua! Vreau sa dvortez, probleme de sanatate si neantelegeri, am plecat de la domiciliul in Constanta la fratele meu. Nu am certificatul de casatorie, nu a vrut sa-l dea, pot sa depun cererea de divort. Domiciliul il am in Pantelimon Ilfov, pot sa depun cererea de divort in sect. Bucuresti. La cererea de divort doresc jumatate din banii optinuti din vanzarea apartamentului din bucuresti. Nu exista copii, am 66 de ani si sunt pensionar, mi se reproseaza ca cheltui bani pe medicamente si ca ma intretine. Cum procedez sa depun cererea de divort si daca se poate la un tribunal din sectorul 2 Bucuresti (unde am locuit inainte).
  Cu stima si consideratie.
  Va multumesc.

 5. Nu mai sunt cu fosta de 30 și ceva de ani… De împărțit nu avem, copi nici atât… Cat ma costa și cât durează?

 6. Buna ziua!Vreau sa divortez deoarece nu mai poate continua casatoria din punctul meu de vedere.Sunt vaduva , recasatorita cu actualul acum aprox 15 ani.Sotului nu prea place sa munceasca …dau un exemplu cau 1luna 2 luni pe an si cu banii obtinuti de cele mai multe ori ii cinsteste si le ofera fripturi si bautura prietenilor. A participat foarte rar la cheltuielile gospodaresti…utilitati , rate la banci., ifn uri(credite facute pentru a pleca in strainatate sa lucreze ca in Romania se plateste putin)
  El a plecat…s a intors fara bani sau cu bani putini , iar eu am ramas cu datoriile.
  In momentul in care i am spus ca divortez , a devenit agresiv verbal, amenintandu ma ca ma lasa fara serviciu., si ca trebuie sa i dau bani sa si cumpere o garsoniera ca nu are unde sa se duca.
  Mentionez ca apartamentul unde locuim este proprietatea mea personala achizitionata la virsta de 18 ani si achitata in 1989, cu mult timp inainte de al cunoaste pe actualul sot.
  Doresc sa va intreb ce trebuie sa depun sau ce trebuie sa fac pentru evacuarea lui din apartament si desfacerea casatoriei…si cit ma costa acest lucru?

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume si email)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.