Avocat Divort Bucuresti – Ghid cu acte pentru a divorta in Romania

Totul Despre Procedura De Divort In Instanta – Cum Puteti Inainta Cererea De Divort Si Cum Puteti Obtine Despagubiri In Urma Divortului.

Ne-am propus, alaturi de un avocat specilizat in divorturi din Bucuresti , specializat in procedura divortului si dreptul familiei, sa stabilim in mod exhaustiv, toate elementele legale, legate de ce inseamna divortul in instanta de judecata si cum mai poate fi el obtinut si care sunt motivele pentru care se poate porni o actiune de divort.

Astfel, in randurile de mai jos, veti afla totul despre divort si cum va poate ajuta un avocat pentru divort , sa treceti prin aceasta procedura marcanta, din viata multor cupluri.

Sa incepem!

Sunteti in prag de divort? Contactati rapid un avocat specializat in divorturi, aici:

Datele introduse in formularul de mai sus vor fi folosite de catre SCPA CUCULIS&ASOCIATII in scopul contactarii dvs. pentru a rezolva problema popririi si pentru a putea contesta execuatrea silita prin poprire.

Termenii si conditiile de folosire a platformei indrumari-juridice.eu gasiti aici.

Ce reprezinta divortul?

Divortul, in termeni populari, reprezinta de fapt desfacerea casatoriei incheiate in mod legal sau mai precis, contractul de casatorie desfacut in fata instantei de judecata, asistat find de un avocat specializat in divorturi.

Avocat Cuculis Video despre divort si minori cu un avocat specailizat in divort Bucuresti:

Desi putini stiu acest lucru, divortul este un veritabil contract de oportunitate semnat intre parti, astfel incat atunci cand partile nu se mai inteleg in cadrul acelui “contract”, adica in cadrul casatoriei, ajung in fata instantei de judecata asistati de avocat pentru divort in vedederea desfacerii acelei casatorii.

Procedura divortului se refera astfel, la ruperea relatiilor de familie din punct de vedere legal.

Daca ati ajuns la momentul la care stiti ca trebuie sa divortati, esential este sa apelati la un avocat divort care sa va indrume corect in functie de motivele de divort pe care le aveti.

Divortul cu ajutorul avocatului specializat in divorturi: Acesta poate fi pronuntat prin acordul sotilor, la cererea ambilor soti sau a unuia dintre soti acceptata de celalalt sot;
Un alt motiv intervine atunci cand, din cauza unor motive temeinice, raporturile dintre soti sunt grav vatamate si continuarea casatoriei nu mai este posibila;
La cererea unuia dintre soti, dupa o separare in fapt care a durat cel putin 2 ani;
La cererea aceluia dintre soti a carui stare de sanatate face imposibila continuarea casatoriei.

De asemenea si divortul poate fi pronuntat de mai multe institutii si anume – divortul administrativ, care presupune desfacerea casatoriei de catre ofiterul starii civile, divortul la notar, cel in instanta de judecata, precum si divortul la mediator.

Tipurile de divorturi – Pot divorta amiabil? Vedeti in cate feluri puteti divorta – avocat divort Bucuresti.

Avand in vedere ca exista o serie larga de situatii de viata, la fel a gandit si leguitorul cand a stabilit ca pot exista mai multe feluri in care puteti divorta in fata instantei de judecata.

In functie de cum s-au deteriorat relatiile de familie si de cum este impartita familia dvs. poate chiar unul dintre soti plecat peste hotare, avocat specializat in divorturi va poate identifica corect unde trebuie depusa cererea de chemare in judecata de divort si ce tip de divort trebuie sa alegeti.

Astfel, pentru a intelege situatiile in mod concrect, vom analiza cele 3 posibilitati de a obtine un divort prin cererea de desfacere a casatoriei depusa de catre un avocat divorturi Bucuresti.

1. Avocat pentru divortDivortul prin acordul sotilor, procedura si cui va adresati?

Practic, daca ambele parti sunt de acord, atunci situatia este usor de trecut peste. Daca sotii sunt de acord sa divorteze pe cale amiabila, adica prin acordul partilor, pot solicita serviciile unui avocat pentru divort iar acesta poate sa ii reprezinte pe amandoi in fata instantei de judecata.

Divortul cu acordul sotilor- avocat divort Bucurest

In care exista acordul sotilor pentru desfacerea casatoriei, acestia, pot, fie sa apeleze la un avocat si sa semneze actele in fata lui si ulterior sa sesizeze insanta, fie la starea civila. Divortul la notar, NU este admis in toate tarile U.E si exista posibilitatea sa nu fie recunoscut.

In ceea ce priveste divortul de comun acord acesta se va realiza daca sotii convin de comun acord asupra tuturor aspectelor ce privesc desfacerea casatoriei, aspecte referitoare la:

– numele de familie pe care sa il poarte dupa divort
– exercitarea autoritatii parintesti obligatoriu de catre ambii parinti
– stabilirea locuintei copiilor dupa divort
– modalitatea de pastrare a legaturilor personale dintre parintele separat si fiecare dintre copii
– stabilirea contributiei parintilor la cheltuielile de crestere, educare, invatatura si pregatire profesionala a copiilor.

Atentie – daca apelati la un avocat divort Bucuresti, spre exemplu, prin acordul partilor, puteti divorta la ORICE judecatorie doriti.

Art. 930 Cod procedura civila explica cum se poate implica un avocat specializat in divorturi pentru a va obtine desfacerea casatoriei:

(1)În cazul în care cererea de divorţ se întemeiază, în condiţiile prevăzute de Codul civil, pe acordul părţilor, ea va fi semnată de ambii soţi sau de către un mandatar comun, cu procură specială autentică. Dacă mandatarul este avocat, el va certifica semnătura soţilor, potrivit legii.

2. Avocat pentru divort – Divortul din culpa comuna sau culpa exclusiva a uneia dintre parti. Atentie – PENTRU DIVORTUL DIN CULPA EXCLUSIVA PUTETI PRIMI DESPAGUBIRI.

“Da! Ai gresit si m-ai inselat!! SI AM SI PROBE!” Spune sotia. Atunci trebuie sa va pregatiti sa dovediti in instanta ca lucrurile nu stau asa, altfel puteti fi obligat sa platiti despagubiri pentru ESECUL CASATORIEI.

Aici rolul avocatului pentru divorturi este esential sa va apere prin toate mijloacele procedurale, fie ca sunteti de o parte sau de alta.

Practic, legea a impartit capitolul divort, in 3 elemente – divortul din culpa comuna, din culpa exclusiva sau divortul pentru separatie lunga de timp, adica despartiti dar impreuna, mai pe scurt.

a) Ce spune avocatul specializat in divorturi despre Divortul din culpa exclusiva a unuia dintre soti?

Art. 934: Culpa în destrămarea căsătoriei :

(1)Instanţa va pronunţa divorţul din culpa soţului pârât atunci când, din cauza unor motive temeinice, imputabile acestuia, raporturile dintre soţi sunt grav vătămate şi continuarea căsătoriei nu mai este posibilă.

Instanta va pronunta divortul din culpa sotului parat atunci cand, din cauza unor motive temeinice, imputabile acestuia, raporturile dintre soti sunt grav vatamate si continuarea casatoriei nu mai este posibila. Mai mult chiar, dupa cum explica avocatul, instanta poate pronunta divortul din culpa ambilor soti, chiar atunci cand numai unul dintre ei a facut cerere, daca din dovezile administrate reiese ca amandoi sunt vinovati de destramarea casatoriei.

Aceasta culpa dovedita in instanta care poate tine de mai multe elemente, atrage sau poate sa atraga dupa sine si obligarea sotului parat, declarat vinovat pentru destramarea casatoriei, la plata de despagubiri.

In ce situatii pot fi cerute despagubiri la incetarea casatoriei?

 • declararea sotului ca infidel, acest lucru avand un impact negativ asupra casatoriei si asupra psihicului celuilalt sot si atunci se pot cere despagubiri;
 • violenta in familie;
 • atentatul asupra vietii celuilat sot;
 • alte cauze care duc obiectiv la destramarea casatoriei.

Avocat divort – Culpa comuna a sotilor pentru destramarea casatoriei.

(2)Instanţa poate să pronunţe divorţul din culpa ambilor soţi, chiar atunci când numai unul dintre ei a făcut cerere, dacă din dovezile administrate reiese că amândoi sunt vinovaţi de destrămarea căsătoriei.

In cazul in care sotii nu sunt de acord cu divortul, singura varianta pentru desfacerea casatoriei ramane instanta de judecata. Motivele de divort sunt prevazute de noul Cod civil:

 • atunci cand, din cauza unor motive temeinice, raporturile dintre soti sunt grav vatamate si continuarea casatoriei nu mai este posibila;
  la cererea unuia dintre soti, dupa o separare in fapt care a durat cel putin 2 ani;
  la cererea aceluia dintre soti a carui stare de sanatate face imposibila continuarea casatoriei.

Sunt si situatii in care chiar avocatul angajat pentru divort indruma partile sa aleaga calea culpei comune in sensul in care ambii soti sunt vinovati pentru situatia destramarii casatoriei.

Avocat divorturi Bucuresti – Ochii care nu se vad se uita – este despartit in fapt de mai bine de 2 ani de sotul tau? Poti cere divortul!

Art. 935: Divorţul pentru separarea în fapt îndelungată

Atunci cand sotii sunt separati in fapt de cel putin 2 ani, oricare dintre ei va putea cere divortul, asumandu-si responsabilitatea pentru esecul casatoriei. „In acest caz, instanta ve verifica existenta si durata despartirii in fapt si va pronunta divortul din culpa exclusiva a reclamantului”, puncteaza specialistul.

Acest lucru presupune ca prin orice proba, poate fi si cu martori ca sotul care invoca despartirea in fapt de o lunga perioada de timp, sa o probeze si atunci fara sa existe culpa celuilalt sot ci o culpa a celui ce pretinde despartirea in fapt de lunga durata, isi asuma esecul casatoriei.

(1)Când soţii sunt separaţi în fapt de cel puţin 2 ani, oricare dintre ei va putea cere divorţul, asumându-şi responsabilitatea pentru eşecul căsătoriei. În acest caz, instanţa va verifica existenţa şi durata despărţirii în fapt şi va pronunţa divorţul din culpa exclusivă a reclamantului.

3. Avocat desfacere casatorie – Divortul din pricina starii de sanatate a celuilalt sot.

Vin in viata anumite situatii in care casatoria nu poate continua. Chiar daca pare cinic, legea a prevazut o situatie in care sotii isi pot cere divortul in fata instantei motivand prin avocat divort ca nu mai pot continua casatoria.

Art. 933: Condiţii Când divorţul este cerut pentru că starea sănătăţii unuia dintre soţi face imposibilă continuarea căsătoriei, instanţa va administra probe privind existenţa bolii şi starea sănătăţii soţului bolnav şi va pronunţa divorţul, potrivit Codului civil, fără a face menţiune despre culpa pentru desfacerea căsătoriei.

Nu in ultimul rand, atunci cand divortul este cerut pentru ca starea sanatatii unuia dintre soti face imposibila continuarea casatoriei, instanta va administra probe privind existenta bolii si starea sanatatii sotului bolnav si va pronunta divortul, fara a face mentiune in hotarare despre culpa pentru desfacerea casatoriei.

Avocat Divort Bucuresti – In ce alt mod mai pot divorta in afara de instanta de judecata?

In Romania, actualmente, se poate divorta prin 3 cai distincte:

 1. Instanta de judecata , si aici discutam inclusiv despre divortul international, divort cetatean strain pe care l-am tratat separat, practic instanta de judecata poate pronunta ORICE tip de divort;
 2. Calea administrativa notariala , care poate pronunta doar divorturile amiabile atentie NU SI CELE INTERNATIONALE, precum instanta;
 3. La primarie, in fata ofiterului de stare civila in aceleasi conditii ca la punctul 2.

Astfel, daca relatiile sunt tensionate, aveti copii minori si bunuri de impartit prin partaj, divortul cu avocat specializat in divorturi in fata instantei, este unica varianta pe care o aveti.

Avocat Divorturi – La ce instanta de judecata trebuie sa depuna avocatul specializat in divorturi, cererea de desfacere a casatoriei? Ce instanta poate sa dispuna divortul ?

De multe ori este greu si pentru un avocat de divort sa stabileasca competenta avand in vedere ca situatiile pot fi multiple. Astfel, daca discutam despre un divort national si nu despre unul international, cu elemente de extraneitate, divortul simplu tine de judecatoria de unde au avut sotii ultimul lor domiciliu comun.

Astfel, daca sotii nu au avut acest domiciliu comun avem urmatoarele situatii si exceptii:

Dacă soţii nu au avut locuinţă comună sau dacă niciunul dintre soţi nu mai locuieşte în circumscripţia judecătoriei în care se află cea din urmă locuinţă comună, judecătoria competentă este aceea în circumscripţia căreia îşi are locuinţa pârâtul, iar când pârâtul nu are locuinţa în ţară şi instanţele române sunt competente internaţional, este competentă judecătoria în circumscripţia căreia îşi are locuinţa reclamantul.

Mai pe scurt, ultimul domiciliu comun ori cel putin judecatoria ce circumscriptie, domiciliul paratului ( daca este in Romania) iar cand paratul nu este in tara locuinta reclamantului.

Ce se intampla cu sotii care sunt plecati din tara? Divortul international unde se judeca?

(2)Dacă nici reclamantul şi nici pârâtul nu au locuinţa în ţară, părţile pot conveni expres să introducă cererea de divorţ la orice judecătorie din România. Aceasta prevedere se aplica foarte bine in cazul divorturilor remediu, divort prin avocat care sa ii reprezinte pe ambii soti.

În lipsa unui asemenea acord, cererea de divorţ este de competenţa Judecătoriei Sectorului 5 al Municipiului Bucureşti.

Apreciem ca in raport de codul de procedura civila, toate casatoriile inchieate in Romania, tin ESCLUSIV de competenta instantelor de judecata din Romania si nu din alta tara.

Astfel, sotii plecati din tara, trebuie sa ia legatura cu un avocat pentru divorturi in vederea introducerii cererii de desfacere a casatoriei la Judecatoria Sectorului 5 Din Bucuresti in vederea obtinerii divortului

Avocat divort –  De ce am nevoie de un avocat specializat in divorturi?

Specializat in divorturi nu poate fi decat un avocat. Desi termenul de specializat in divorturi este mult prea restrictiv si as fi tentat mai degraba sa folosesc avocat specailizat in divorturi si dreptul familiei, profesionistul avocat va poate scuti de multe batai de cap si necunoscute.

Spre exemplu, stiati ca in cadrul unui proces de divort puteti fi acuzat de adulter si sa fiti obligat sa platiti despagubiri?

Sau, stiati ca orice proba obtinuta de catre celalat sot, prin mijloace ilegale, poate fi combatuta in instata si eliminata de la probatorii?

Ori, stiati ca puteti obtine in instanta o cota parte din bunurile dobandite in timpului casatoriei care sa fie mai mare de 50%?

Toate lucrurile acestea si desigur, tot ceea ce tine de fiecare situatie in parte, un avocat pentru divorturi este cel care are obligatia si cunoasterea necesara , pentru a le pune cap la cap in asa fel incat sa puteti ajunge la un divort CURAT.

Un avoact divorturi va poate reprezenta atat pe dvs. cat si pe celalalt sot ina sa fel incat NU TREBUIE SA MAI VENITI IN FATA INSTANTEI DE JUDECATA.

Daca spre exemplu nu va aflati in tara, acelasi avocat va poate reprezenta in fata instantei fara ca dvs. sa mai reveniti in tara, avand in vedere si situatia Pandemica.

Probele pierdute NU le mai recuperati – nu putini s-au gandit ca pot gestiona singuri situatiile din instanta si s-au trezit ulterior ca nu sia-u facut apararile corespunzator si au ajuns sa-si piarda casele la care contribuisera si ei 50%.

Astfel, necesitatea ca un avocat divort sa va asiste, rezida si din complexitatea cazului dar si din nevoia de a avea parte de aparare calificata.

Onorariu avocat divort – Cat costa sa divortezi? Cat este taxa de timbu si care este onorariu avocat divort?

Am stabilit deja ca divortului se poate pronunta din mai multe motive, astfel:
a) prin acordul sotilor, la cererea ambilor soti sau a unuia dintre soti acceptata de celalalt sot;
b) atunci cand, din cauza unor motive temeinice, raporturile dintre soti sunt grav vatamate si continuarea casatoriei nu mai este posibila;
c) la cererea unuia dintre soti, dupa o separare in fapt care a durat cel putin 2 ani;
d) la cererea aceluia dintre soti a carui stare de sanatate face imposibila continuarea casatoriei.

Onorariul de avocat divort se stabileste cu avocatul specializat in divorturi in functie de elementele pe care trebuie sa le cuprinda cererea de chmeare in judecata, daca vreti sa obtineti doar divrotul sau daca vreti sa obtineti si partajul si daca divortul este cu copii minori sau nu.

Taxe de timbru pentru divort

Astfel, in cazul in care cererea de divort este introdusa prin acordul sotilor, la cererea ambilor soti sau a unuia dintre soti acceptata de celalalt sot, taxa judiciara de timbru va fi de 200 lei.

Pretul taxei va fi mai mic, de 100 lei, atunci cand, din cauza unor motive temeinice, raporturile dintre soti sunt grav vatamate si continuarea casatoriei nu mai este posibila.

Tot 100 lei costa taxa pentru cererea de divort a unuia dintre soti, dupa o separare in fapt care a durat cel putin 2 ani.

Actul normativ stabileste, de asemenea, ca pentru cererea introdusa de unul dintre soti a carui stare de sanatate face imposibila continuarea casatoriei, tariful taxei judiciare de timbru va fi de 50 lei.

Acelasi tarif, 50 lei, se aplica pentru cererea privind acordarea despagubirilor sau pentru stabilirea prestatiei compensatorii.

Nu uitati, ca daca totusi divortul a intervenit si nu s-a facut partajul, acesta il puteti face pe cale separata si ulterior puteti cere si iesirea din indiviziune.

Ce acte avem nevoie pentru a porni o actiune de divort?

In primul rand actele de stare civila si daca discutam si despre partaj si minori, certificate de nastere si actele imobilului.

Astfel, este esential sa prezenta –

 • certificatul de casatorie ( acesta va fi anulat de catre instanta de judecata in urma desfacerii casatoriei );
 • copii de pe buletinele de identitate;
 • daca aveti si minori implicati in divort, certificatele de nastere si buletinele acestora;
 • daca discutam despre partaj, copii de pe actele de proprietate;
 • taxele de timbru indicate mai sus

Cum se realizeaza partajul bunurilor in urma divortului?

In ceea ce priveste partajul bunurilor comune ale sotilor, acesta va putea fi facut fie odata cu divortul, fie ulterior, dupa obtinerea certificatului de divort sau ramanerea definitiva a sentintei de divort insa cel mai indicat ar fi sa-l faceti in cadrul aceluiasi proces.

In cadrul prezentului articol nu dezbetem exhaustiv procedura partajului, astfel va fi necesar sa apelati avocatului specializat in partaj pentru a afla detalii.

Conform noului Cod civil, regimul matrimonial inceteaza intre soti inca din momentul depunerii cererii de divort sau, in cazul divortului prin acord, de la data separatiei in fapt a sotilor, daca se solicita aceasta.

In plus, in fata instantei se vor achita si taxe judiciare de timbru. Mai precis, potrivit OUG nr. 80/2013, tarifele taxei judiciare de timbru sunt diferite, in functie de motivele divortului.

Cat timp dureaza un proces de divort?

O intrebare sensibila fiindca si situatiile sunt multiple. Daca vrem sa finalizam procedura de divort intr-un termen rezonabil, este cel putin indicat sa ne adresam unui avocat specailizat in divorturi pentru a creiona cu acesta , etapele divortului, procedura prealabila, pasii pe care ii aveti de urmat si desigur si orizontul de timp.

Pentru a putea raspunde totusi intrebarii, vom da niste exemple:

a) Divortul simplu de comun acord – intre 2 luni si 6 luni;

b) Divortul din culpa exclusiva – pana la un an;

c) Divortul din culpa comuna si divortul din motive de sanatate 6-8 luni;

d) Divortul cu minori – peste 12 luni;

e) Divortul cu minori si partaj – peste 16 luni;

Observam ca procedura divortului nu este una simpla, imbraca diferite forme si aspecte, probleme si rezolvari diferite.

Pentru a va asigura ca reusiti sa obtineti solutia corecta in fata instantei, administrand probatoriul corect si coerent, informati-va temeinic si doar alaturi de avocati specializati in dreptul familiei si divorturi.

Dosare castigate de SCA Cuculis&Asociatii , avocatii specailizati in divorturi – Experienta in cazuri de divort.

Practic, ceea ce vedeti mai jos este un dosar castigat de data recenta, 2020, luna decembrie, prin care am obtinut desfacerea casatoriei din CULPA EXCLUSIVA A PARATULUI, si evident si plata unei pensii de intretinere ed 1/4 pentru reclamanta.

Avocatii specializat in divorturi din cadrul departamentului de dreptul familiei au reusit sa dovedeasca faptul ca paratul este cel din culpa careia casatoria nu mai poate functiona, reusind pe de-o parte sa obtina desfacerea casatoriei, dar si plata pensiei de intretinere de 1/4 din ventiurile paratului la nivelul minim pe economie.

Solutia instantei , mai jos:

04.12.2020
Ora estimata: 08:30
Complet: Amanari pronuntare Voinea
Tip solutie: Admite in parte cererea
Solutia pe scurt: Admite în parte acţiunea.

Desface căsătoria încheiată între părţi la data de 30.10.1982, înregistrată sub nr. …în registrul de stare civilă al Consiliului Popular al Sectorului 2, din culpa exclusivă a pârâtului.

Dispune revenirea sotiei la numele purtat anterior căsătoriei, acela de ”Rogozanu”.

Obligă pârâtul la plata către reclamanta a unei pensii de întreţinere lunare în cotă de 1/4 din venitul net obTinut, dar nu mai puTin de 1/4 din venitul minim net pe economie, de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. Respinge în rest cererea, ca neîntemeiată.

Obligă pârâtul la plata către reclamanta a sumei de 4150 lei cu titlu de cheltuieli de judecată.
Document: Hotarâre  10319/2020  04.12.2020

AVOCAT DIVORT BUCURESTI

Av. Drd. Cuculis Adrian

183 comments to “Avocat Divort Bucuresti – Ghid cu acte pentru a divorta in Romania”
 1. Nu doresc divorțul , imputat și implementat de soacra . Nu sunt alcoolic nu sunt violent nu am vici nu am înșelat etcc . Mi-am îndeplinit obligațiile de familie responsabilități “ rate , întreținere , creștere copil , stâlp in casa dar nu am fost susținut de soție și abandonat la orice problema “ exemplu : sa stricat wc a fugit cu cardu la mama ca n-are si eu cheltui lunar peste 3000 in casa “ nu comunica fuge cu copilul de acasa , mici certuri pe tema curățeniei , gătit , spălat care am acceptat sa le fac ca bărbat eu numai sa fie bine , ea complotează cu mama că-s …. sa divorțeze fără sa o bat , fără sa fie martorii certificate Medico legale , internări sau sa vin băut sa fac scandaluri etcc . Ea declara ca ma iubește eu sustin ca o iubesc și totuși nu intaleg de ce îmi cere divorț ! Doresc respingere întrucât nu sunt elemente grave care sa nu se poată remedia partea de Comunicare sot-soție și sa îndreptam unde greșim. Avem minor de 1 an și 8 luni băiețel Atașat și iubit la maxim , nu vreau sa fiu tata de Weekend sa îl crească alții . Am nevoie de un avocat specialist in suspendări , respingere neîntemeiate și care sa ne ajute ! Este influențată zilnic de soacra “ Pleca dacă mai stai cu el nu te mai ajut blesteme etcc cred ca de frica decurge la gesturile astea “ nu prezint pericol in casa , nu am antecendente penale sau pt violenta . Din contra lucrez fata întreruperi sa aduc cât mai mult in casa . Ea se sperie la o factura neplătită deși nu areintenția de sa contribuie la o factura de tv internet apa gaze mâncare . Îmi cere sa le fac pe toate eu nu-s susținut ajutat dar sunt acuzat ! Caut un avocat care a avut de aface cu așa ceva , cazuri de respingere sunt . Din ultimile certuri a chemat politia 112 ca am furat Copilu deși nu-l văzusem de 6 zile ma invitat unde stătea cu el și mama ei la unchiul ei domiciliu nici macar al mamei la USA sal văd și a ieșit cu Unchiu ca un bodyguard . Totuși am cerut intimitate cu băiatul și drepturile egale întrucât nu exista o sentința in favoarea ei și nici un acord sân stea acolo cu copilu , inloc sa remediem ! Politia sa prezentat la domiciliu și a precizat ca nu au autoritatea sa dea ok sa stea acolo ci doar eu ! Iar cineva din agenți ia explicat ca dacă o agreeez dau in ea îmi cs ordin de restricție și am evacuează din propia casa ! A doua zi a solicitat 112 tipa ca ajutor ma omoară și avenit și Smurd care in 2 min a plecat negăsind contuzi sau vânătăi săi rosituri care sa ateste ca am agreato , ci doar circ ! Politia a inspectat casa nu a găsit nimic răvășitor semn de lupte bătăii și a cerut opina la Vecinul din USA care a zis ca sunt un baiat ok cu munca casa nu un vagabont și ca a apelat la el sa sune ca am bătut-o deși el ma găsit calm și râzând pe canapea la ce circ făcea sa obțină acel ordin ca asta avea in cap . Duși la poliție miai pus câteva întrebări dacă am mai bătut-o am recunoscut “ o palma peste ceafa nu fata sau buze sparte semne vânătăi ai șut in fund când mi-am pierdut cumpătul ca veneam de la servici după 9 ore făceam piața dupaia mâncare gătită și ea nici macar drumu la mașina spălat fiind programată plină și pus Dero astea am relatat nicidecum cu arme alebe sau medicale legale etcc . In chestionarul de fata prezent cu întrebări de restricție am sesizat ca întreba “ e violent ea răspundea nu , consuma alcool droguri ea nu , violenta domestică ea nu , va amenințat va simțit urmărită ea nu și nu mi-a dat nici un ordin ci ma înaintat ca o primesc citație fără sa știu pentru ce sau de ce !

   • La împărțire bunurilor se includ și copii de peste 15 ani. Sau numai soți. Copii nu au nici un drept de mostenire.

   • Sunt recăsătorită cu al doilea soț,nu avem copii nu avem ce împărții ,dar mam îmbolnăvit de diabet zaharat tip 2,și de coloană,în timpul căsniciei cu el,aș vrea despăgubire jumătate din salariu pt tratamentul la coloană,atît,ce trebuie să fac,menționez am buletin de București, dar locuiesc la el acasă în Teleorman, eu am casa mea în București moștenire de la mama,vreau să mă mut la casa mea și să divorțez deoarece are animale și eu nu mai pot avea grijă de ele,și-mi tot spune că mă luat bolnavă.mulțumesc anticipat! Nu am venit m-am dat demisia deoarece nu puteam face naveta.

   • De Cate ori se poate Refuza Acordarea Divortului?
    Sub ce motive Solide din PDV Legal?
    Cate termene cu Infatisare se pot taragana Maxim?
    Multumesc pt UN Eventual Raspuns.
    Inculpata nu doreste sa Acorde Divortul dupa 4 Termene deja cu Infatisare. 😉

  • Bună ziua ași dori sa vă intreb sunt cununată civil cu tatal copiilor dar nu mai intelegem el sete vulgar verbal dar si agresiv fizic avem 3 copii minori in timpul căsătoriei s-a cumparat un apartament care este pe numele la amandoi cum ar trebui sa fac eu vreau sa divorțez de el Multumesc frumos.

   • Bună ziua soțul meu a câștigat procesul integrare în familie pentru copil metinez ca copilul i lare cu alcineva copilul are 3 luni cad pote sa o decadă din tote drepturile pe mama? Va rog sami dai un ras.multumesc

    • Bună ziua sunt în divort cu soțul,acesta a luat copilul de la domiciliul comun și la dus la părinți lui .
     Ce pot face sa îmi iau copilul de la el ?

     Politia nu ma poate ajuta deoarece încă suntem căsătoriți legal

  • Buna seara daca eu am divortat de sotul meu din care a rezultat 4 copii si el nu a platit pensie alimentara pentru cei doi copii minori din care cei doi copii sint majori din anul 2019 si pina in prezent nu a platit pensie alimentara avind sa dea pensie alimentara 16.5% minim pe economie ne avind un loc de mumca stabil se prcedeaza ce trebuie mai exact sa fac sfatuitima cum sa procedez astept un raspuns de la dumneavoastra multumesc🙏🙏🙏

  • Daca eu nu am fost căsătorită legal cu fostul și fata e de un an la mine și el nu a contribuit cu creșterea ei și eu am un fiu de 8 ani el poate sa îmi ia fica de lîngă mine ?

  • Daca sotiea isi pastreaza numele de familie a sotului dupa divort! Sotul se mai poate recasatori si sa treaca alta sotie pe numele de familie?

 2. Buna ziua,

  As avea nevoie de ajutor cu recunoasterea divortului pronuntat in Elvetia de catre Tribunalul din Bucuresti.

  Imi puteti spune in primul rand daca ma puteti ajuta si cat m-ar costa.

  Multumesc anticipat.

  Anca Debossens

  • Buna seara.Am divorțat anul trecut,2019,în instanță.Copilul minor a rămas la mama,adică la mine.Am uitat sa mentionez in cererea de divorț si pana la finalizarea procesului in instanta si contul bancar in care sa depună fostul soț pensia alimentara si cheltuielile de judecata.Intrebarea catre dvs este daca tre sa faceti dvs ca avocat o informare legală, notificare legala cu contul bancar,sa o trimiteti prin posta cu confirmare de primire fostului sot spre a mi fi de fllos in instanta ,daca decid sa il dau in judecata in cazul neplatii pensiei alimentare sau o pot face eu in scris catre acesta si sa ma ajute in instanta.Daca e nevoie de dvs ca avocat,ma intereseaza sa discutam detaliile.Va multumesc.

   • Bună seara ,sunt despărțită de soțul meu de16 ani dar sunt ne divorțată, vă rog din suflet sunatima să putem vb mai multe mulțumesc frumos,o seară frumoasă

    • Bună seara,mă numesc Drângă Nicolae Adrian, mă aflu într-o situație mai dificila,am avut o căsnicie cu Matei Mirela, avem împreună doi băieți unul de 14 ani și unul 9 ani, căsătoriți legitim suntem din 2019. Eu am fost plecat în Germania la lucru timp de 3,5 ani, după care am hotărât să îmi duc și familia,pe copii i-am înscris la școală acolo,ei i-am găsit serviciu,am locuit împreună 1 an după care ea a decis că vrea să divorțăm, după multe insistențe de împăcare, ea tot la decizia ei a rămas așa că eu am plecat în țară și ea a zis că merge cu procedurile mai departe. Nici la ora actuală eu nu am o decizie sau un răspuns concret din partea ei. De mai bine de 1 an nu îmi dă voie să țin legătura cu copii. După cele menționate mai sus aș dori să știu dacă pot intenta eu divorț sau sa știu ce este de făcut. Mulțumesc!

      • Eu un avocat nu am din mai multe motive, as dori sa știu dacă pot sa depun la dosar ,actele doveditoare și probe,menționez ca sunt în limba italiana, traduse de subsemnata, dacă trebuie să plătesc vreo taxa și dacă o caseta audio înregistrată de soț poate fi o bună proba în divort și dacă pot sa o las la dosar ?
       Multumesc mult?

    • Buna ziua! Sotul meu locuieste impreuna cu mine si copiii in casa msmei mele, unde moi am si investit niste bani in removari. Acum, el ma insala cu cineva. Eu am descoperit imediat, am gasit mesaje in telrfonjl lui, apeluri de la si catre pers. respectiva, dar el nu recunoaste nimic. Acasa se comporta foarte rece cu mine, nu mai avem contavt sexual de ceva timp. Eu nu am dovezi clare cu care sa pot inainta un proces de divort. Unul din copii este minor iar unul este major. Ce ar trebui sa fac in situatia asta?

     • Bună seara ma numesc Iancu elena am 34 de ani și a-și dori sa divorțez de soț cât mai repede posibil dar exista 3 minori care sunt la mine el și a refăcut viata cu o alta femeie le vor veni un copil în curând și vreau sa divorțat dar cât mai repede la notar este foarte scump și nu ne permitem sunte Ama.doi de comun acord cu toate și nu știm cum sa procedam va rog din suflet sa ne ajutați

    • Dacă Mama sta în chirie și tatăl are casa poate sa obțină copiii?
     Copii în permanență au fost la Mama,chiar dacă a făcut rezidentiatul i n București. Domiciliul comun fiind în Constanța.A un loc cu post în Mercurea Ciuc. Tatăl copiilor nu a dorit să se.mute împreună cu Mama copiilor deși știa situația contractului de munca al mamei care prevede ca 4 ani după ce a devenit medic specialist sa lucreze în Miercurea Ciuc,

    • Bună ziua.Vreau să deschid un proces de divorț după 17de căsătoriei,in urma căruia a rezultat 2copii 15si13ani și o casă.Terenul pe care am construit casa este cumpărat de mine înainte căsătoriei ce drepturi am la casă,menționez faptul că desfacerea divorțul se datorează infidelități soției(închiriat apartament fara să știu cumpărat mașină din banii comunii fara sa stiu plecat de acasă fără să fiu anunțat etc. Mulțumesc

   • Bună ziua, acum 3 ani am fost nevoit să bag divorț de fosta din cauza trădării legământului familial (ma înșelat) ea fiind la a două căsătorie și având un copil din prima căsătorie..menționez că nu au fost niciodată fapte de violența sau jigniri sin partea mea, în cei 7 ani de căsnicie, dar ea avea un comportament violent verbal și uneori sărea și la bătaie sau arunca cu obiecte sau lovea copii, este o femeie cu un caracter vulcanic, însă făcea asta doar când o prindeam cu (mâța în sac ) atunci când mă înșela ! Am chiar o înregistrare cu băiețelul meu când îmi povestea cum fusese și unde în una din zilele care mă înșela..menționez că avem și noi un băiețel împreună! După ce am prins-o, ea a fugit cu respectivul la părinții ei, distanța dintre noi este de 600 km ,Bacău-Tg-jiu mai exact. Am băgat imediat divorțul după ce a fugit cu copii, eu am plecat în Anglia, între timp divorțul sa încheiat iar în hotărâre a rămas ca ,copilul să stea la ea deoarece aveam probleme medicale cu băiatu și trebuia operat pe inimă iar în spital nu puteam sta eu și am fost deacord, și am stabilit o pensie de 350 roni lunar..totul a fost ok,dar mai apoi lucrurile au degenerat, când ea a văzut ca nu puteam să vin acasă în acea perioadă că să nimerit pandemia și nu dădeau drumul la vămi..și a început să mă șantajeze cu băiatu pentru bani deși trimiteam săptămânal pachet la băiat, vb cu el zi de zi la telefon, îi comandam on-line orice dorea copilu ca și jucării, hăinuțe..dar la un moment dat ea nu a mai dorit săi săi trimit sau să mai fac comenzi on-line și ia spus copilului că vrea bani în schimb că își ia el de unde vrea și ce vrea..clar că ajungeam să lucrez pe degeaba în afară că începuse să mă șantajeze ea și cu vorbitul la telefon cu băiatu..vrei sa vb trimiți bani punct..deși plăteam pensia aia lunar..apoi să dus la poliție și a declarat ca nu-i fac plata cu pensia la copil crezân-d că nu pot veni în țară din cauza pandemii și într-un final sa dovedit că a mințit și a luat tot ea amendă pentru asta..pentru că mi-am pus un avocat, am trimis dovezile cu transferul de bani și cei prin western pe care ii trimiteam ei și plus lucruri la copil. După asta, ea nu mi-a mai dat copilul la telefon și deși i-am trimis copilului 3 telefoane din Anglia, spunea că i l-a furat, pierdut sau spart la nici două zile de când le primea și evident nu am mai putut continua așa, iar din cauza asta am făcut și un preinfarct în Anglia și mi-au pus stend la inimă..pentru că nu puteam sa mai vb cu băiatu. După un an de la divorț am venit acasă și evident copilul nu a mai vrut să vb cu mn..nu vrea nici acum să merg să-l văd sau să vorbim..clar că ia băgat în cap copilului toate mizeriile despre mine..iar după câteva luni de când am văzut că nu mai pot avea legătură cu băiatu, nu iam mai trimis nimic, nici acea pensie stabilită..dar îi pun în cont copilului că la 19 ani să aibe acei bani el..acum după 2 ani de când nu am mai vb cu ea sau băiatu, ea îmi cere o procură că vrea să scoată copilu din țară undeva în vacanță cică, dar nu vrea să-mi dea în scris motivul ,destinația și pe ce perioadă stă acolo și mă amenință că dacă nu ii dau procura așa fără condițiile alea, mă va da în judecată și că un avocat ia spus că mă scade din drepturile părintești pentru că nu i-am mai plătit pensia! Spuneți-mi vă rog..dacă femeia asta face asta deși nu am mai deranjat-o ,are copilu cu ea și m-a amenințat că nu o să-l mai văd niciodată pe copil pot să fac și pușcărie? Și dacă fac (doamne ferește) credeți că acea femeie mai rămâne întreagă ? Oare ne mirăm de ce multe femei de genu le dă pe la tv găsite,arse, jupuite îngropate! 7 ani de căsnicie în care i-am crescut copii și pe ea și nu ia lipsit nimic, am un cazier impecabil, nu am vicii, am casa mea, mașina mea, nu am deranjat pe nimeni și ajungem să fim batjocoriți de niște femei care se joacă de-a măritatu și distrug viața unui om care și-ar fi dat și sufletul pentru ea și copii? Unde este si dreptatea noastră oare, sau dreptate au doar aceste femei că mame nu merită să poarte acest nume! Ce aș putea face ca lucrurile să nu degenereze și să am liniște din partea acestei doamne? Mulțumesc.

    • Buna ziua,vreau să divorțez de soția mea,menționez că avem un mariaj de 14ani la partaj înafara de locuință se poate ataca și contul bancar sau mașină menționez că contul bancar e pe numele meu fara împuternicit iar mașina tot pe numele meu.Va multumesc

      • Bună seara, sunt Drângă Nicolae Adrian,am fost cu soția în Germania , avem 2 băieți,după câțiva ani de stat în Germania,am hotărât să ne despărțim,ea a rămas cu copii in Germania ,iar eu m-am întors în țară,ea spune că a intentat divorț, însă nu vrea să îmi trimită actele de divorț,nu îmi răspunde la telefon și nu îmi permite nici să vorbeasc cu și mei copii. De curând am făcut AVC ischemic,nici în condițiile date nu mă lăsa să vorbeasc cu și mei copii. Ce este de făcut? Ce să fac ,cum să procedez să obțin actele de divorț și să pot comunica cu copii? Mulțumesc anticipat!

    • Buna seara,fiul meu pe nume Dorneanu Stefanel ,este în divot de soția lui Gina _ Vasilica! Aceasta din urma a făcut cerere de desfacerea căsătoriei,căsătorie care a durat din data de 19.07. 2019 ! Doar ca în cererea de divorț a specificat niște neadevaruri,,păcănele și violenta! Ceea ce nu este adevărat,el neavând acest caracter! În fine sa trecem peste aceste neadevăruri, în urma căsătoriei ei au construit o casa pe un teren ce a, aparținut bunicii nurori mele! Dar nu a specificat nicăieri ca este și un partaj la aceasta casa! Specific ca în urma căsătoriei nu au rezultat copii! Va întreb și va rog sa îmi dați un sfat cum se poate proceda în continuare? Fiul meu este în Italia! Iar ea este în Germania! Iar procesul o sa fie în loc.Harlau, jud.Iasi! Trebuie sa caut și sa pun un avocat specialist în divorțuri? Menționez că fiul meu dorește sa se desfacă aceasta căsătorie! Toată vina o are Tiktoku domnule Avocat! Toată ziua și noaptea este pe Tiktok nora mea! Asta a dus la destrămarea căsătoriei El muncește din greu pe șantier Iar ea sta tot cu nasul în tel. Din aceasta cauza a lăsat-o în Germania și s- a întors în România! Ulterior plecând în Italia une are contract de munca! Va rugam Ajutați-ne cu un sfat! Abia am reușit sa îl scoatem din starea de melancolie în care era fiul meu! Mulțumesc!

     • Vreau sa divortez imediat
      Dorinta mea este sa o fac la tribunal dar nu accepta atunci spynetimi cat ma costa in tribunal si care este pfocedura si respectiv actele de care am nevoie .motivul :cel final a fost tradarea dar sunt alte si alte motive de comportament care deja ma consumau foarte mult asta a fost ultima cireasa de pe tort care ma asigurat ca fac bine ce fac avem 2 copii insa suntari 21 si 17 si noua luni ..Multunwsc va urmaresc pe toate atformele si va rog sa ma ajutati sa imi restabilesc linistea si pacea emotionsla .

      • Dacă sunt divorțat din 2013 după neamț împăcat și am locuit împreună până acum, ma poate da în judecată pentru indemnizație copilului fin urmă copilul are 16 ani

     • Vreau sa divortez imediat
      Dorinta mea este sa o fac la notariat dar nu accepta atunci spuetimi cat ma costa in tribunal si care este pfocedura si respectiv actele de care am nevoie .motivul :cel final a fost tradarea dar sunt alte si alte motive de comportament care deja ma consumau foarte mult asta a fost ultima cireasa de pe tort care ma asigurat ca fac bine ce fac avem 2 copii insa sunt mari 21 si 17 si noua luni ..Multunwsc va urmaresc pe toate platformele si va rog sa ma ajutati sa imi restabilesc linistea si pacea emotionsla .

    • Bună seara! Eu sh soțul ne-am despărțit anul trecut, nu am divorțat, am stat separați, între timp am cunoscut pe cineva cu care am locuit câteva luni, avem un copil de 3 ani care a stat cu mine în tot timpul asta, el doar suna sa îl vadă și atât, ne-am mutat în alt oraș și a venit doar 1 data sa vadă copilul și în rest aștepta să i-l duc eu, eu neputând tot timpul sa îl duc, am dus copilul la el sa îl vadă și l-a oprit și nu vrea sa mi-l mai dea pe motiv ca nu era copilul ingrijit bine la mine ca asa i-a zis mama mea, dar cat a stat la mine copilul a mers la grădiniță, când nu eram la serviciu eram cu el în permanenta . Dacă bag divorț în instanta, și copilul rămâne la el pe perioada procesului, am șanse sa îl câștig? Mulțumesc!

   • Ma numesc bilibou lenuta mariuca sa judecata bogdan cristi cu mine la tribunalu podu turcului din data pe 16.072021mea chistigat copilu si ma pus la pensea alimentara si day 306 lei si din anul acesta ma amenitat la telefon era in martea sa dau 500 milioane si nu era adevarat ca sa marit pensea ma amenitat prin telefon de cand au chistigat copilu eu am drept la vizita si ei nu arespectat legele eu mai am un copil are 4 LUNI eu nu am venit nu am servici stau casiera barbatimiu munceste cu ziua si ia50 de lei deci eu nu mai vreu sa dau bani astea precum ca nu mea venit nimica acasa dadeam in nainte 306 lei

   • Buna ziua.am o intrebare.Sotul meu ma dat in judecata motivand.ca am parasit domiciliul.dar adevarul este ca am plekat .din cauza abuzului.este foarte violent cu mine cat si cu copii.daca fiul meu are 13 Ani .poate sa ma dea el on judecata si sa fie audiat fara psiholog?eu fiind singura si martorii de frica lui nu vin la istanta.ce trebuie sa fac sa ma pot apara sami spun motivul plecarii.

  • Buna ziua asi dori și eu să vă întreb in legătură cu un partaj care șanț condițiile și ce trebue făcut în situația de față nu șanț copii minori șanț majori am divorțat prin notariat am devenit la numele de fată iar acum asi dori sa bag dosarul de partaj deoarece soțul vrea sa rămână în apartament dar îmi oferă o despăgubire de 7500 de euro apartamentul fiind cu 2 camere et 4 este pe numele meu dar e dobândit în timpul căsătoriei

 3. Bună ziua.Am fost in Romania la notar in februarie 2018 impreuna cu fostul sot sa semnam actele de separare si avocata ne-a asicurat ca va depune actele de divort imediat fara sa stiu ca intre timp fostul sot a sunat-o si i-a spus ca ne-am impacat,am aflat tot anul trecut in septembrie.Am sunat avocata si mi-a spus ca va depune actele imediat. Inrebarea mea este,cat mai trebuie sa astept?Pentru ca varul meu s-a despartit de sotie in 6 luni…..Mulțumesc

 4. Buna ziua! Vreau sa dvortez, probleme de sanatate si neantelegeri, am plecat de la domiciliul in Constanta la fratele meu. Nu am certificatul de casatorie, nu a vrut sa-l dea, pot sa depun cererea de divort. Domiciliul il am in Pantelimon Ilfov, pot sa depun cererea de divort in sect. Bucuresti. La cererea de divort doresc jumatate din banii optinuti din vanzarea apartamentului din bucuresti. Nu exista copii, am 66 de ani si sunt pensionar, mi se reproseaza ca cheltui bani pe medicamente si ca ma intretine. Cum procedez sa depun cererea de divort si daca se poate la un tribunal din sectorul 2 Bucuresti (unde am locuit inainte).
  Cu stima si consideratie.
  Va multumesc.

 5. Nu mai sunt cu fosta de 30 și ceva de ani… De împărțit nu avem, copi nici atât… Cat ma costa și cât durează?

 6. Buna ziua!Vreau sa divortez deoarece nu mai poate continua casatoria din punctul meu de vedere.Sunt vaduva , recasatorita cu actualul acum aprox 15 ani.Sotului nu prea place sa munceasca …dau un exemplu cau 1luna 2 luni pe an si cu banii obtinuti de cele mai multe ori ii cinsteste si le ofera fripturi si bautura prietenilor. A participat foarte rar la cheltuielile gospodaresti…utilitati , rate la banci., ifn uri(credite facute pentru a pleca in strainatate sa lucreze ca in Romania se plateste putin)
  El a plecat…s a intors fara bani sau cu bani putini , iar eu am ramas cu datoriile.
  In momentul in care i am spus ca divortez , a devenit agresiv verbal, amenintandu ma ca ma lasa fara serviciu., si ca trebuie sa i dau bani sa si cumpere o garsoniera ca nu are unde sa se duca.
  Mentionez ca apartamentul unde locuim este proprietatea mea personala achizitionata la virsta de 18 ani si achitata in 1989, cu mult timp inainte de al cunoaste pe actualul sot.
  Doresc sa va intreb ce trebuie sa depun sau ce trebuie sa fac pentru evacuarea lui din apartament si desfacerea casatoriei…si cit ma costa acest lucru?

   • Bună ziua ..sunt căsătorită de 15 ani ,am trei minori , soțul a părăsit domiciliul,și locuiește cu o altă doamnă ân germania.vreau să-mi plătească pensia alimentară.si să divorțez , cât costă ? și cât durează??

  • Sotia a întrat atro depresie de gelozie despre sotia lu fratele meu fără sa fie nimic acuzanduma ca am avut o relație timp de 2 ani ancontinu zi de zi cerându-i sa mergem la psiholog refuzând de fie care data am plecat an alta tara cu ia sa numai aven certuri și acuzați de genu asta de gelozie am renunțat și la telefon timp de 3 luni degeaba am decis să-mi iaubaiatu de 11 ani ia sa rămână cu o fetita de 1 an și sa viu acasă sa nu fac vro prostie mare cum pot sa iau custodia băiatului și divortu

 7. Dupa un divort de comun acord,cu toate ca el m-a inselat cu sora mea),as vrea sa ,,depun” partaj.Este posibil sa castig ceva dupa 10 ani de locuit impreuna,ultimii 2 ani am fost casatoriti,am achizionat un apartament prima casa pe numele luii,acum 4 ani,cu avans 10000euro,bani care au fost ai mei dar nu am facut niciun act intre noi care sa dovedeasca acest lucru.Toate cheltuiele obtinerii apartamentului,apoi cheltuieli amenajare,cheltuielile lunare (rata la banca,utilitati,etc)le-am platit impreuna,am locuit in noul apartament impreuna
  etc…el sustine acum ca tot ce am platit acolo trebuie sa consider ca a fost pt confortul meu si nu are ce sa imparta cu mine.Mentionez ca pe tot parcursul relatiei si ulterior casatoriei, veniturile mele au fost doua ori, chiar si trei in unele luni,mai mari decat ale lui.Acum,as putea obtine prin partaj ceva din banii cheltuiti si de mine ,care nu au fost pt confortul meu se pare,ci pt confortul lui pt ca el dupa obtinerea hotararii de divort a schimbat yala, eu nemaiputand sa intru in casa, si din tot confortul meu a trebuit sa ma multumesc cu o mobila de dormitor si hainele mele. Va mumtumesc anticipat.Daniela V

   • Bună ziua. Dacă sunt căsătorită și vrem să divortam de comun acord dar soțul nu este de acord sa îmi ofere ceva la partaj susținând că e numai munca lui,cum aș putea avea parte la ceva din casă eu fără să particip financiar doar fizic,psihic si moral deoarece el nu a fost de acord ca eu să muncesc? Sau măcar să am parte de despăgubiri,căci nu-mi recunoaste tot sprijinul acordat si munca depusa în casa? În mare parte doresc să divorțez în urma viciului bauturii în care se transforma un alt caracter si jignirile si agresiunea verbala si psihica. Nu avem copii in comun și noi locuim împreună la domiciliu dar eu înca nu am scimbata adresa in buletin. Mulțumesc

     • Bună ziua suntem pe punctul de a divorța avem un copil de 10 ani suntem căsătoriți de 4 ani concubinaj 11 ani casa este al soțului mi-a făcut anubtrecut o donație jumate din casa a cuma vrea să mă scoată a fara din casa cu tot cu copil să băgăm divorțul la notar și să ies afara din casa lui poate să mă de-a a fara din casa cu tot cu copil daca eu nu vreau sa plec pentru că nu am unde sa plec

 8. Buna ziua,
  Fiica mea are 2 copii minori si se afla intro situatie dificla.Timp de 10 ani locuit cu sotul ei in apartamentul mostenit de el de la parinti (cota parte ).Ea detine un apartament – proprietate personala,in alta localitate.Casatoria lor nu mai merge si vrea sa se mute la ea insa nu poate in acest moment pentru ca are nevoie de ceva renovari si sa-si mai cumpere cate ceva pentru a avea conditii cat de cat pentru copii acolo.Mentionez ca timp de 10 ani impreuna ,au investiti in apartamentul in care au locuit.Dupa ce el a aflat ca vrea sa divorteze, face presiuni asupra ei sa plece(spunand ca el nu-i da afara pe copii).Evident ca in momentul in care o sa se mute,o sa-si ia si copilasii cu ea.In luna martie baietelul mai mare trebuie inscris la scoala.Intrebarea mea este:ea poate sa inscrie copilul in localitatea ei de domiciliu sau are nevoie de acordul lui.Pana in prezent nu s-au inceput demersurile pentru divort,autoritate parinteasca..etc,etc.
  Multumesc!

    • Bună ziua,sunt despărțită de fostul soț de 4 ani,el nu vrea sa mi de-a divorțul la notar,avem un copil de 17 ani care locuiește la el,as dori sa știu cât m ar costa sa divorțez,locuiesc în Ilfov deci trebuie prin Judecătoria Cornetu,nu vreau partaj nu vreau nimic decât să mi de-a divorțul cat mai repede,Mulțumesc,aștept răspunsul dvs.

 9. Bună ziua! Am nevoie mare de un avocat ptr divort. E un pic mai complicat la mine avand copilul minor. Multumesc frumos.

   • Bună sunt Tarcea Florentina sunt din Oradea as avea nevoie de o lămurire. În 2016 mam căsătorit cu un cetățean străin doar ca să își facă drept de lucru și permis de ședere, dar de atunci de când am fost la primărie nu ma mai cautat nu știu nimic. As vrea să știu nu pot divorța în lipsa lui dacă nici măcar nu am avut nici o tangenta cu el? Nu se poate fără instanță divorța?

 10. Bună ziua! Ma numesc Gabriel și sint într-o situație de divorț. Soția mea a părăsit domiciliul și cei 3 copii ai noștri de un an de zile și de atunci eu îmi cresc copii minori toți de unul singur.aș putea în instanta sa por recupera pensia alimentara din urma .în acest timp fosta soție nu a contribuit cu absolut nimic la îngrijirea lor .Mulțumesc frumos

 11. Buna ziua!Sunt casatorita de 20 de ani avem 4 copiiii cel mare are 19ani si cel mai mic 3 ani..pe parcursul casatoriei am intampinat foarte multe probleme cu sotul meu din cauza alcoolului ,batai multe injuri,amenintari,de 7 ani q plecat un belgia la munca vine de 2 ori pe an acasa si atunci cand vine cauta motive de scandal de lovit nu ma mai lovit dar in schimb ma demigreaza si pe mine si copiii ma insoseste si stau cu teama cand vine acasa ..tot timpul trebuie sa fiu atenta la ce fac la ce vorbesc eu cat si copii sa nu se deranjeze .Ce si cum ma sfatuiti ce sa fac si cum sa fac..daca eu inaintez actele de divort eu trebuie sa parasesc domuciliul cu copiii pentru ca mie frica sa stau in casa cu el pana pleaca din nou.multumesc ..

  • Bună seara, suntem căsătoriți de 26 ani dar în ultimii 2ani soțul a devenit violent din cauza consumului excesiv de alcool.am lucrat in străinătate timp de 16 ani apoi din păcate m-am îmbolnăvit,am fost operata și nu am mai putut munci,eu l-am întreținut atâția ani dar el îmi cere socoteală și la o pâine.Nu există o zi fără urlete,jigniri,injurii . Vă rog frumos dati-mi un sfat

 12. Buna seara sunt căsătorită de 8 ani jumate și avem doi copii unul dintre ei are 5 ani și unul 2 ani.as vrea sa divorțez de soțul meu pentru că este violent mă bate …chiar și cu cel mic daca îl am în brațe îmi vorbește urat mă amenința că daca plec nu îmi dă copii va rog mă puteți ajuta cu un sfat unde ar rămâne copii in aceste caz

 13. Bună seara! Sunt căsătorit cu soția de 25 de ani, avem un copil de 21 ani care nu mai sta cu noi, eu doresc sa divorțez de soție din motiv ca nu ma mai înțeleg pe niciun plan cu ea. Eu sunt plecat în străinătate dar vin acasă o data la 6 luni și recent am descoperit ca soția m-a exclus dintr-un cont bancar ( titularul fiind ea, eu împuternicit, dar numai eu am adăugat bani în acel cont) și doresc sa divorțez de ea dar ea o luat banii din acel cont, vrea sa rămână și cu apartamentul și mai vrea și jumătate din banii mei strânși. Va rog frumos, cum pot sa procedez în situația asta?

 14. Suntem separat de 3 ani, dar eu momentan muncesc în Germania. Aș putea să divorțez dacă nu sun în țară? Va mulțumesc frumos!

 15. Am nevoie de un ajutor eu vreau sa divortez de soțul meu el nu este de acord la mijloc sunt doi copii minori el continua cu amenințări și șantaje cu tot felu . Divorțul este din cauza certurilor scandalurilor nu ne mai înțelegem el este agresiv . Ce pot face ?

 16. Buna seara,
  Sunt casatorita din 1994, avem o fetita de 11 ani. De mai multi ani sunt singurul intretinator al familiei ( de 3 ani exact el nu are nici un venit ), locuim intr-u apartament de 4 camere. El este un individ violent verbal si face scandaluri din orice, consuma bauturi alcoolice zilnic. Copilul este speriat, am vrea sa ne muta m dar ne ameninta . In urma cu 10 ani a vandut un teren ( i facusem procura) si eu abia acum am aflat, intamplator. Cum ar trebui sa procedez, inainte de a intenta divort, sa cer protectie la politie sau sa plec pur si simplu ?

 17. Buna ziua. Sunt casatorita de 1 an si ceva de zile… dar nu ma mai inteleg cu sotul deloc,m-a lovit,amenintat,jignit .. plus ca l am prin ca era interesat de mai multe escorte si nu mai zic de faptul ca ,consuma zilnic alcool si face scandal. .. la notar nu e de acord sa divorteze,nu avem copii,niciun bun impreuna.. unde sa ma duc?

 18. Fiul meu a divorțat la notar pe cale amiabila , fosta nora a stabilit ca copilul în vârstă de 6 anirămâneimpreuna cu tatăl în apartamentul luat Rin prima casa, cu un avans primit de la noi, mai exact fratele lui mai mic care locuiește impreuna cu noi ca fiind valoarea cotei lui din casa părintească, suma de 10000 euro, și s a obligat sa plătească lunar copilului 500 lei și sa îl ia și ea când are timp. La nici 3 săptămâni de la divorț, aflam ca ea are de mai mult timp o alta relație, a fixat deja data nuntii și ca ar fi însărcinată de 2 luni cu el, la început zicea ca nu are pretenții la apartament, acum în timp ce lumea vorbește despre ea îl învinovățesc pe fiul meu ca răspândește lucruri urate despre ea , și îl suna tot timpul ptr a afla unde este el , amenințând l ca data viitoare când nu răspunde la telefon vine cu politia la ușa și ca o sa I semneze actele ptr apartament numai dacă vrea. Ce se poate face în cazul acesta au fost căsătoriți 6 ani din care ea a avut un loc de munca doar vreo 3 ani, a făcut un împrumut la banca fără știrea fiului meu, de 6 luni ea nu a primit salariul întreg având o poprire de 500 de lei pe luna lucru pe care l a ascunși tind tot timpul ca patronul nu a avut destui bani. Adevărul a ieșit la iveala când fiul meu a vorbit cu patronul asa am aflat ca ea are poprire pe salariu ptr banca. Mai menționez ca ea a intentat divorțul și după o luna a semnat actele nedorind nici un fel de mediere.

  • Bună seara, suntem căsătoriți de 26 ani dar în ultimii 2ani soțul a devenit violent din cauza consumului excesiv de alcool.am lucrat in străinătate timp de 16 ani apoi din păcate m-am îmbolnăvit,am fost operata și nu am mai putut munci,eu l-am întreținut atâția ani dar el îmi cere socoteală și la o pâine.Nu există o zi fără urlete,jigniri,injurii . Vă rog frumos dati-mi un sfat

 19. Buna dimineata,
  A fost pronuntata hotararea de recurs intr-un proces de divort ca nefondat.
  In hotararea judecatoreasca s-a stabilit schimbarea numelui avut inainte de casatorie. Mai exista vreo modalitate de pastrare a numelui din timpul casatoriei acum sau este obligatorie schimbarea actelor avute cu numele de casatorie?
  In cat timp trebuie efectuate aceste schimbari?

 20. Cat este onorariu dvs. pentru a ma reprezenta intr-un proces de divort cu minori .Precizez ca am 2 copii minori, unul e la mine si altul la sot .In prezent am parasit domiciliul conjugal din Bucuresti , sector 2 si mi-am facut domiciliul de o luna la parintii mei, in jud.Mehedinti.
  Doresc sa divortez si sa cer custodia ambilor copii .Mentionez ca sotul nu este de acord cu divortul , initial a fost de acord sa divortam la notar dar apoi s-a razgandit.
  Nu solicit partajarea bunurilor,nu ma intereseaza , nu doresc decat copiii.

 21. Fata mea este căsătorită de sase ani si au un copil minor. Nu se mai inteleg si ea a dorit sa ia o pauză de două săptămâni in care sa vina la mama ei sa se gândeasca. El a insistat foarte mult sa i lase fetiţa până se decide. La insistenţele si promisiunile lui ca dupa o saptamana ii va da fetita a, cedat si i a lasat o. După două zile el ia spus foarte clar că nu vrea sa i dea copilul. Cum isi poate lua fetiţa??

 22. Cum as putea sa optin despăgubiri de la soț ptr că mă înșelat,și-a dorit foarte mult un copil și nea abandonat plus că a introdus actele necesare pentru divorț?va mulțumesc

 23. Buna ziua am si eu o intrebare am 4 copiii cu fie care tata si copiii sunt la mine cum sa procedes sa imi caut un avocat din o ficiu doi copiii sunt pe numele meu de fata si astea doi sunt pe caprariu si una e pe muresan cum sa procedes sa pot sa i dai sa imi plateasca pensie alimentara de atat timp nu mio dat nimic

 24. Buna ziua. Vreau sa bag divort de sot pe motiv ca joaca la aparate, nu aduce banii in casa, nu are timp de mine si de copil (4ani) , se poarta indiferent si vb urat cu noi.
  Lucreaza de luni pana vineri iar sambata si duminica, cand este acasa, gaseste motiv de cearta sa plece!
  El are 2 tir-uri pe numee lui, ma intereseaza , daca divortez, eu primesc bani dupa divort?
  Mentionez ca unul din camioane i-l are dinainte de casatorie si celalalt dupa casatirie l-a achizitionat, noi avem doar actele scoase. Si eu si minorul suntem pe numele lui.
  Va rog , cu respect sa ma ajutati cu aceasta informatie sa stiu ce sa fac mai departe.
  Va multumesc , numai bine

 25. Buna ziua,
  In urma divorțului sotul m-a dat afara din casa,bun comun.
  As dori o consiliere pt a pregati procesul de partaj.
  Mulțumesc cu anticipație!

 26. Buna ziua, as dori sa știu dacă in timpul căsătoriei (20)ani eu muncind in străinătate am trimis avansul pt achiziționarea unui teren care a fost trecut pe numele soacrei și după vânzarea lui sa achiziționat un autoturism care tot la fel a fost trecut pe numele soacrei eu am dreptul la ceva … sotul sa mutat de doi ani și jumătate cu o femeie am și dovezi clare … și sunt multe alte chestii de explicat. Mulțumesc

 27. Doresc sa divortez, pe motivul ca soțul ma inseala. Sunt considerate probe in instanța dovezi obținute prin intermediul unui detectiv particular?

 28. Bună ziua,Cum aflu dacă soția are un credit fara acordul meu. Intro-o procedura de divorț puței solicita dvs.acete informații? Va multumesc

 29. Buna ziua sunt divortat de 6 lumi am divortat la notar cu custodie comuna la copi dar cu domiciliu la mine. Sotia sa mutat de unde a declarat ca sta la notar si vrea sa ia copii la ea de tot ce pot face.

 30. Buna ziua sunt divortat de 6 lumi am divortat la notar cu custodie comuna la copi dar cu domiciliu la mine. Sotia sa mutat de unde a declarat ca sta la notar si vrea sa ia copii la ea de tot ce pot face. Va rog sa ma ajuti.

 31. Ce se întâmplă când:dai în judecată pentru partaj ,instanta obliga pârâtul să-și lase fosta concubina sa aibă relații telefonice ,dreptul sa ia copilul la domiciliu ei,să-l ia în vacanță,iar acesta nu respectă regula

 32. Bună ziua.

  MA confrunt cu o problema grava. Delicata și tot o data foarte gravă.
  Am fost forțat fără nici o explicație sa dau divorț.
  Dar după ce am plătit pensa alimentara 2 luni fosta inpreuna cu un mare influencer cu multe relații nu mia dat voie sa îmi vad copilul.
  Nelegal mia luat toate drepturile.
  Dar ea cu respectivul vor ca eu sa plătesc.
  În actul de divorț am aceleași drepturi.
  Și sunt multe de de spus.

 33. daca sotul are casa mostenire si eu am trait cu el 25 de ani am dreptul la o cota din casa sau raman pe drumuri

 34. Bună ziua. Sunt despărțită în fapt de 13 ani,de soț nu mai știu absolut nimic de 10 ani(mentionez ca sotul este de altă nationalitate)…l-a cautat și politia la domiciliu unde locuiesc după separare.in comun avem doar un copil de 23 de ani în cadrul armatei. As dori o îndrumare spre divorț și dacă ii pot păstra numele. Multumesc

 35. Bună ziua! Am avut o relație de 11 ani din care,6 ani de căsătorie. Soția a plecat,doar cu poșetă,in urmă cu 2 săptămâni. Mă acuză de violența verbală…. A mai făcut gestul ăsta cu ceva timp în urmă,fără nici o explicație concretă,apoi s-au reîntors. Nu avem copiii împreună. Avem un apartament cumpărat cu Prima casă,la care,eu sunt titular de cont și ea,coplatitor. Vreau să divorțez,să facem partajul. Care sunt costurile și care e cota cuvenită fiecăruia. Menționez că eu am achitat toate ratele,am fost plecat în străinătate de unde am trimis bani și pentru susținerea și achitarea mai multor cheltuieli. Mulțumesc

 36. Bună seara,

  Va rog frumos să mă ajutați cu informații despre ce trebuie făcut pentru a mă putea reprezenta în cadrul divorțului.

  Soția a depus actele pentru divorț, eu nu am fost de acord cu termenii impusi, nici ea nu a fost de acord cu termenii propuși de mine, așa că a înaintat cererea in instanță.

  Precizez că divorțul implică și un copil minor, deasemenea nu am primit încă nici un fel de document din partea judecătoriei.

  Vă mulțumesc anticipat,
  Emil Iuga

  • Buna ziua. Am primit solicitarea dvs. de a va prelua dosarul de divort. Am vazut ca ati lasat si numarul de telefon. Va contactam si dvs. stati cu ochii pe posta fiindca judecatoria o sa va trimita actele de divort. Cu bine. av. dr. Cuculis 0722298011

   • Buna ziua! Sunt divorțată din 2018. Fostul sot locuieste in Germania iar eu cu copilul nostru în România. Pensia alimentara a fost stabilita la suma de 1200 de lei pentru ca el, deși lucra cu forme legale nu a dorit sa atașeze contractul de munca la dosar. Doresc sa deschid un proces pentru mărirea pensiei alimentare, dar în continuare nu știu unde lucrează mai exact ( decât firma mama- Bosh).Mi s a spus de către av. care m a reprezentat atunci ca nu îl poate obliga nimeni sa atașeze contractul de munca și sa ma mulțumesc cu cât îmi da. Credeți că există vre o posibilitate în cadrul legii de a afla salariul și de a-i plăti copilului drepturile legale ? Mulțumesc!

 37. Vreau sa divortez. Nu mai ma inteleg cu femeia si nu m-am mai apropiat de ea=relatii intime de 2 ani. M-am mutat de la Bucuresti in Mures. Unde se poate face divortul?
  Documentele de casatorie sunt valide? Atata timp cat statul, primariile…etc ELE NU DETIN ACTUL ORGANIC DE INFIINTARE SI CEL DE PERSONALITATE JURIDICA CONFORM CONSTITUTIEI ART. 117 INFIINTARE.
  DECI: POT CERE ACESTE DOCUMENTE ORICUI. NOTAR, AVOCAT, POLITIE….ETC

 38. Doresc custodia totala a fetitei, numai știu de tatăl fetei de 3 ani nimic și nici pensia nu a plătit niciodată în 8 ani

 39. Buna ziua! Sunt divorțată din 2018. Fostul sot locuieste in Germania iar eu cu copilul nostru în România. Pensia alimentara a fost stabilita la suma de 1200 de lei pentru ca el, deși lucra cu forme legale nu a dorit sa atașeze contractul de munca la dosar. Doresc sa deschid un proces pentru mărirea pensiei alimentare, dar în continuare nu știu unde lucrează mai exact ( decât firma mama- Bosh).Mi s a spus de către av. care m a reprezentat atunci ca nu îl poate obliga nimeni sa atașeze contractul de munca și sa ma mulțumesc cu cât îmi da. Credeți că există vre o posibilitate în cadrul legii de a afla salariul și de a-i plăti copilului drepturile legale ? Mulțumesc!

 40. Buna ziua as dori sa il decad din drepturi parintesti pe tatal copilului ,nu suntem casatoriti doar a recunoscut fata la nastere si atat ! O cresc singura de 8 ani ,niciodata nu mia dat absolut nimic pentru copil ! Ce pot face pentru al scoate din drepturi?

 41. Sunt despărțită de 16 ani ,am un copil minor care nu e al lui dar îi poartă numele și ași dori divorț la care el nu e de acord . Cum procedez. Va multumesc

 42. buna ziua !
  am divorțat de soțul meu in urma cu 4 luni la notar de comun acord,avem un copil de aproape 6 ani ,am căzut de acord atunci la începutul divorțului sa avem custodie comună a copilului,dar acum fostul soț mă amenința că sună la protecția copilului,că o să deschidă proces sa îmi ia copilul,poate sa îmi ia copilul?
  Copilul primește pensia alimentara de 500 lei pe lună,menționez că fostul soț și-a refăcut viața ,iar decate ori ia băiețelul la el vine influențat de el și concubina lui .
  Asi dori să știu dacă poate sa îmi ia copilul de lângă mine ,pt că mă tot amenința cu lucrul asta,am mai vorbit cu un avocat dar mi.a zis că nu poate să 8mi ia copilul de lângă mine,dar vreau și părerea dumneavoastră.
  O zi buna!

 43. Bună ziua am divorțat an anul 2012 iar tatăl copilului nu mea plătit nici odată pensi alimentara, fetita având acum 11 ani .Anul trecut mam recăsătorit iar soția dorește sa ia fetita pe numele lui care sunt pași de urmat .mulțumesc

 44. Am 17 ani și am crescut la casa de copi soțul la fel el are 27 de ani și avem 2 copilași mici el zice ca nu vrea sa mi deie și mă amenință cu chestia asta ca dacă plec nu îmi mai văd copiii cum a-și putea proceda

 45. Buna ziua Domnule Avocat Cuculis,
  Sunt din Ploiesti. Am o problema cu fosta sotie, care nu respecta programul de vizita al tatălui cu minorul. Îmi dă mesaje că dacă vreau sa vad sau sa iau copilul, sa vin la ora care mi-o comunica, deși este un program stabilit de instanță. Minorul nu a mai ieșit cu tatăl său din apartamentul mamei, de mai bine de 5 ani de zile.
  Ce pot face sa pot să îmi petrec timpul cu fetița de 10 ani, așa cum este normal și legal?
  Cu stima,
  Alexandru

 46. Buna ziua.Sunt in proces de divort cu sotul,avand un copil minor si unul major.Am locuit impreuna in casa proprietate a oarintilor mei,dar construita de noi in timpul casniciei.De la depunerea divortului de catre mine,in octombrie 2023 eu cu copilul minor m am mutat la parintii mei,cel major locuieste singur.Sotul nu vrea sa paraseasca locuinta pt a ma putea întoarce acolo cu copiii. Spune ca nimeni nu il va scoate de acolo niciodata,nu conteaza proprietarii.I am sugerat sa vindem acolo,cu acordul parintilor mei si sa impartim suma sau varianta 2 sa se mute,el avand o alta casa in alta localitate, dar care nu este pusa pe numele lui ci pe o ruda a lui in care are incredere,care necesita renovare.Nu accepta nimic,a pus camere de filmat peste tot, ma denigreaza ca eu nu am facut nimic acolo desi eu am avut loc de munca in toti cei 20 ani de casnicie ,el nu.Are multe popriri pe numele lui,datorii la persoane fizice si munceste la negru cu o firma,pusa pe numele unui var,firma plina de datorii.Cum il pot scoate parintii mei de acolo,daca el nu vrea sa oaraseasca locuinta? Multumesc

 47. Vreau divortul din culpa mea eu am plecat din acesta casnicie suntem separati in fapt de patru Ani jumatete eu locuind in Brasov SI muncind aici ….sotul in Timisoara pot depune cerere la Brasov avand domiciliu aici

  • Cum pot sa trec copilul când se va naște pe numele meu in certificat daca concubina nu-i divortata

 48. Buna seara as dori sa bag divorț de soț cu care am o casa și un copil care nu este al lui dar este trecut pe numele lui.cum trebui sa procedez???

 49. Buna ziua.La penultimul meu job nu am primit contract in momentul inceperii activitatii si la sfarsit de an cand am plecat de la ei nu am emnat nici o demisie . Am dovezi din extrasul bancar ca nu am primit nici un leu de la ei .Am nevoie de ajutor in sensul in care este necesar sa se faca o ancheta pentru verificarea informatiilor pe care le detin .

 50. Bună ziua! Dacă doresc să divorțez, deoarece soțul este plecat de 6 ani din țară și nu se implica cu nimic în familie, iar copilul minor este crescut de mine în țară, pot intenta divorț în absența acestuia? Pot solicita pensie alimentară?
  Mulțumesc!

 51. Bună ziua! Aș dori un sfat legat de următoarea problemă : Am ieșit la pensie din Poliție de pe o funcție prevăzută cu studii medii.
  În 2005 am absolvit cu diplomă de licență studii superioare, pt. care am beneficiat de spor de 25% întrucât studiile prezentau utilitate pt. îndeplinirea atribuțiilor profesionale.
  Ulterior, din 2011, am fost mutat tot pe o funcție cu studii medii la IPJ, dar care atribuții (identice), la nivelul Poliției Române erau îndeplinite de ofițeri (studii superioare).
  Deși L. 153/2017, prevede și funcții de agent cu studii superioare, mi s-a acordat în continuare sporul de 25%, fară să fie modificată funcția.
  Mai mult nici vechimea în specialitatea studiilor nu mi-e recunoscută iar pensia a fost, normal, mai mică, deoarece nu am fost încadrat pe funcție de agent cu studii superioare, conf. Legii 153/2017.
  Ce pot face pentru a-mi fi recunoscută vechimea în specialitatea studiilor absolvite și totodată de a solicita modificarea bazei de calcul a pensiei prin luarea în considerare a unei funcții prevăzute în lege dar negată de angajator deși, repet, aceleași atribuții erau îndeplinite la nivelul Poliției Române și de ofițeri? Mulțumesc anticipat pentru disponibilitate!

 52. Buna ziua, care este procedura in momentul in care paratul nu se prezinta la divort si nu este de gasit…nu are o adresa reala unde sa primeasca citatia? A prezentat instantwi un contract de inchiriere cu adresa falsa. De mentionat ca paratul este multiplu infractor pe civil cu nenumarate executari el neavand niciun venit si un fost puscarias tot datorita infractiunilor. De mentionat cacare cel ma inalt grad de narcisism si refuza sa divorteze. Care este procedura ? Exista posibilitatea sa nu se poata obtine divortul daca una dintre parti o refuza si foloseste orice tertip pt asta? Multumesc frumos

   • Bună ziua , ma numesc Alexandru și vreau sa întrerup relația cu soția din câteva motive . De aproximativ 3 sau 4 luni soția primește mesaje și răspunde la mesaje de la o persoana de sex masculin . Eu când am întrebat-o dacă a vb cu respectiva persoana , ea a spus ca nu și eu cu o seara înainte am văzut mesaje între ei , apoi dimineața era totul șters. Ea spune ca nu are nimic cu acea persoana și ca așa i-a spus el sa șteargă toate mesajele ca eu sunt cam suspicios . Împreună avem un copil de 3 luni . Cum trebuie sa procedez .

 53. Bună ziua. Am trăit în concubinaj 6 ani si avem un copil de 6 ani .fosta are acum un amant și tot timpu pleacă cu el și cu copilu peste tot și pe mine nu ma anunță cind și unde pleacă. Copilu este pe numele meu de tata. As vrea sa știu poate sa plece oriunde fără sa ma anunțe și pe mine?

 54. Bună ziua!
  Sunt căsătorită de 40 ani, am crescut 3 copii și acum, în urma neînțelegerilor soțul vrea sa divorțat. Asta nu este o problema pt ca de 10 ani a m.a respins , nu mai avem relații intime, am conviețui asa împreună ca doi colegi. În ultimul an am fost adresata fizic și verbal de multe ori, am 3 certificate medico legale . Problema este ca divorțat dar el nu este o persoana corecta și la partaj risc sa rămân cu nimic după 40 ani de munca! Eu am plătit apartamentul pe statul de plata de la servici, am adeverinta ! Cred ca nici nu lucra în acea perioada! A lucrat sporadic, cad avea chef. Mi.a cerut cerificatul lui de bastere si copie dupa cel de casatorie.
  Întrebarea mea este poate sa bage divorțat fără să știu și pt ce fel de divorț sa optez în situația asta?
  Va mulțumesc!

 55. Am baga de un an divorțul și albe în octombrie anul asta ne ficat data divorțului am avocat angajat dar nu.prea e ok de ce decât ori în zic sa facă cererea sa fie divorțului mai repede ba nu răspunde ba are trava tot ma minte ce e de făcut în acest caz

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.