Cum Sa Ne Aparam De Executarile Silite – Un Alt Recuperator De Creante Infrant In Instanta-Secapital Executare Silita Desfiintata De Catre Instanta-Avocat Cuculis

Contestatia La Executare Apararea Dreptului La Proprietate Ipotriva Recuperatorilor De Creante,Bancilor Si Ifn-urilor

Instanta Constată Că Executarea Silită A Fost Pornită Fără Respectarea Dispoziţiilor Legale – Secapital Pierde Contestatia La Executare Si Dosarul Executional Este Anulat-Avocat Cuculis

La sfarsit de an, majoritatea recuperatorilor de creante, bancile, ifn-urile dar in principal toti cei din sistemul financiar bancar, se “ingramadesc” sa depuna dosarele de executare silita imptotriva debitorilor, desi asa cum arata practica, o buna parte dintre executarile silite sunt ilegale.

Astfel, este important, mai ales pentru cei ce aleg sa nu apeleze la un avocat, sa stie care sunt greselile de “moarte” pe care NU trebuie sa le faca!

Cum incepe executarea silita?

Executarile nelegale pornite de recuperatorii de creante sau de alte firme de recuperare pot fi anulate cu succes doar daca debitorii uzeaza de dreptul pe care il au, si anume acela de a depune contestatie la executare.

ATENTIE – Contestatia la executare silita NU se depune la executor asa cum gresesc foarte multi debitori ci ea se depune prin avocat (daca aveti) la INSTANTA!

Prescriptia este unul din motivele pentru care instantele pronunta constant anularea executarilor silite, dar legea prevede si alte situatii in care acestea pot fi desfiintate.

Astfel, chiar daca nu este neaparat vorba despre o prescriptie, puteti stabili cu profesionistul in drept, alte repere pe baza carora sa ANULATI EXECUTARILE SILITE!

Un exemplu de situatie ce ar duce catre anularea unei executari silite si scoaterea ei in afara legii , se refera la necompetenta executorului judecatoresc. Spre exemplu un executor din Bucuresti nu are dreptul sa faca acte de executare in Craiova. La fel, daca nu sunt respectate termenele procedurale de somatie, notificare, procese verbale de cheltuieli sau popriri, actele pot fi aulate.

Astfel, in cazul in care nu mai este posibila recuperarea de bunavoie a creditelor restante, firmele de recuperare, in calitate de creditori, procedeaza la executarea silita a debitorilor.

Cum porneste executarea silita si de ce nu sunt insiintati debitori sau de ce nu sunt chemati in judecata prima data ci primesc DIRECT popriri?

Procedura demareaza prin sesizarea executorului judecatoresc iar urmatorul demers efectuat de executor este sa solicite judecatoriei din raza domiciliului debitorului incuviintarea executarii silite.

Insa aceasta procedura nu este una de natura  contradictorie ci una ce se desfasoara pe camera de consiliu si astfel dvs. nu aveti dreptul sa participati la aceasta sedinta, tocmai pentru ca acel element insidios “de surpriza” si anume poprirea executorie sa poata fi impusa pe numele dvs.

Legea prevede ca o conditie obligatorie, sub sanctiunea anularii executarii, ca incuviintarea sa fie pronuntata de judecatoria din raza domiciliului debitorului de la data inregistrarii cererii de executare silita.

Alte motive care pot duce la anularea executarii silite se refera la inceperea executarii silite impotriva dvs. la un termen mai mare de 3 ani de zile de la momentul ultimei plati catre creditorul dvs.

Astfel, cu titlu de exemplu observati o executare silita, anulata pe considerentul prescriptiei.

Hotararea judecatoreasca pe care am obtinut-o  a pus firma de recuperare in situatia de a nu mai recupera nimic din datoria totala  reprezentand credit restant, dobanzi si cheltuieli de executare, aceasta fiind ANULATA in intregime de instanta de judecata.

Judecatorul a anulat toate actele de executare silita efectuate de executorul judecatoresc impotriva debitoarei, constatand NULITATEAexecutarii silite in baza contractului de credit avand in vedere ILEGALA incepere demarare a procedurii de executare.

Vedeti solutia mai jos –

Dosar:

21738/300/2017

 

Nume Calitate parte
FLORESCU ADRIAN la C.A Cuculis Contestator
SECAPITAL S.A.R.L. Intimat

 

Şedinţe

19.12.2017
Ora estimata: 08:30
Complet: Amanari pronuntare Osiceanu
Tip solutie: Admite in parte cererea
Solutia pe scurt: Admite în parte contestaţia la executare formulată de contestatorul Florescu Adrian în contradictoriu cu intimata Secapital S.a.R.L.

Constată intervenită prescripţia dreptului de a solicita executarea silită. Constată că executarea silită a fost pornită fără respectarea dispoziţiilor legale. Anulează toate actele de executare emise în dosarul de executare nr. 2759MI/2017 al B.E.J. Ionescu Marian Daniel. Anulează executarea însăşi. Respinge, ca neîntemeiat capătul de cerere privind întoarcerea executării. Ia act că contestatorul solicită cheltuieli de judecată pe cale separată. Obligă contestatorul la plata către B.E.J. Ionescu Marian Daniel a sumei de 160,28 lei cheltuieli fotocopiere dosar executare. Cu drept de apel în 10 zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti. Pronunţată în şedinţă publică azi, 19.12.2017.
Document: Hotarâre  13798/2017  19.12.2017

 

http://portal.just.ro/300/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=30000000000469018&id_inst=300

av.drd. Cuculis

avocat@indrumari-juridice.eu

 

Executat silit? Vedet mai jos alte modalitati de aparare!

Totul Despre Executarile Silite, Posibilitatile De Anulare Si Invocare A Clauzelor Abuzive,Evacuari,Suspendari De Executare Si Executari Silite Ilegale – Avocat Cuculis

9 comments to “Cum Sa Ne Aparam De Executarile Silite – Un Alt Recuperator De Creante Infrant In Instanta-Secapital Executare Silita Desfiintata De Catre Instanta-Avocat Cuculis”
 1. http://portal.just.ro/251/SitePages/dosar.aspx?id_inst=251&id_dosar=25100000000023896

  O noua sentinta care anuleaza executarea pornita in baza unei creante prescrise a Sprl Capital prin Kruk Romania
  TRAIASCA CUCULIS SI ASOCIATII SI MULTUMIM!!!!!

  JUDECATORIA LUDUS
  Nr. unic (nr. format vechi) :
  2672/251/2016
  Data inregistrarii
  29.12.2016
  Data ultimei modificari:
  15.06.2017
  Sectie:
  Civil_Penal_CC
  Materie:
  Civil
  Obiect:
  contestaţie la executare
  Stadiu procesual:
  Fond

  Părţi
  Nume
  Calitate parte
  MOLDOVAN HORAŢIU OCTAVIAN
  Contestator
  SC SECAPITAL SARL PRIN REPREZ.LEGAL KRUK ROMANIA SRL
  Intimat

  Şedinţe
  05.05.2017
  Ora estimata: 8:30
  Complet: Complet 4 (FM)
  Tip solutie: Admite cererea
  Solutia pe scurt: Respinge excepţia tardivităţii contestaţiei la executare. Admite excepţia prescripţiei executării silite pentru sumele datorate de contestatorul Moldovan Horaţiu Octavian în dosarul de executare nr. 775/2016 aparţinând SCPEJ Hurubă, Giunca şi Asociaţii. Admite contestaţia la executare formulată de contestatorul Moldovan Horaţiu Octavian, în contradictoriu cu intimata SC Secapital S.a.R.L. prin reprezentant legal Kruk România SRL. Dispune anularea executării silite însăşi şi a tuturor actelor de executare efectuate în dosarul de executare nr. 775/2016 aparţinând SCPEJ Hurubă, Giunca şi Asociaţii pentru recuperarea debitului de 14.163,32 lei şi a cheltuielilor de executare silită . Respinge ca rămasă fără obiect cererea de suspendare a executării silite. Fără cheltuieli de judecată. Cu drept de apel la Tribunalul Mureş în 10 zile de la comunicare, care se va depune la Judecătoria Luduş. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 05 mai 2017.
  Document: Hotarâre 393/2017 05.05.2017

  20.04.2017
  Ora estimata: 8:30
  Complet: Complet 4 (FM)
  Tip solutie: Amână pronunţarea
  Solutia pe scurt: Amână pronuntarea la data de 05 mai 2017.
  Document: Încheiere – Amânare ulterioară a pronunţării 20.04.2017

  05.04.2017
  Ora estimata: 9:00
  Complet: Complet 4 (FM)
  Tip solutie: Amână pronunţarea
  Solutia pe scurt: Amână pronuntarea la data de 20 aprilie 2017.
  Document: Încheiere – Amânare iniţială a pronunţării 05.04.2017

  01.03.2017
  Ora estimata: 9:00
  Complet: Complet 4 (FM)
  Tip solutie: Amână cauza
  Solutia pe scurt: Amânat pentru citarea intimatei cu mentiunea să depună la dosar înscrisuri din care să rezulte întreruperea sau suspendarea termenului de prescriptie.
  Document: Încheiere de şedinţă 01.03.2017

  Căi atac
  Nu există informaţii.

 2. referitor LA EX SILITA EU AM FOST ODATA EX SILT AM FACUT CONTESTATIE SI DIN NOU AM FOST EX SI OBLIGA SA PLATESC ONORARU PENTRU AV,SI CHELTUELI PENTRU EX ,

  • de ce imi respinge judecatori procesul de excutare silita si ma pune sa platesc onoraru pentru av si pentru executor?

   • E NORMAL SA PLATEWC TOT EU CHELTUELI JUDECATORESTI DACA AM FOST EVACUATI DIN IMOBIL UNDE AM INVESTIT 40 DE MII DE EURO, E O RUSINE CUM SA PROCEDAT ,.

 3. EU NU MAI INTELEG CUM SE JUDECA PROCESELE IN TIMISOARA, DACA EU CA PARINTE DE FECEOR AM CONTRIBUIT CU SUMA DE 40 DE MII DE EURO LA CONSTRUIREA IMOBILUI SI TOT EU SA PLATESC ONORARU PENTRU AV, SI EX , JUDECATORESTI NE OPRESTE DIN PENSI , DE SI NOI NU AM FACT PARTE DIN PROCES SI NICI NEAMURILE NOASTRE UNDE SI ELE SUNT OBLIGATE SA PLATESCA DAR VAD CA EXECUTORI NU LE OPRESTE CAM ASA SE PROCEDEAZA

 4. BUNA ZIUA DA AM SA INCERC SA MERG LA ACEL BIROU DAR EU LOCUESC IN ORASUL BUZIEAS SI SUNTEM IN VARSTA ,E CAM COMPLICAT,CU DEPLASAREA CA SUNTEM BOLNAVI, DAR DACA MEATI DA UN NR DE TEF,SA PUTEM SA CONTACTAM BIROUL DUMNEVOASTRA DIN TIMISOARA VA MULTUMIM,

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.