Avocat Dreptul Familiei

Divortul,Stabilirea Domiciliului Minorului, Pensia De Intretinere, Programul De Vizitare, Partajul – Doar Avocatul Care Se Ocupa De Dreptul Familiei Va Poate Sprijini

Un avocat de dreptul familiei trebuie sa cunoasca in primul rand volatilitatea unei familii si in mod evident desi apara una dintre parti, acolo unde exista un minor implicat, trebuie sa vizeze toata activitatea lui interesul superior al copilului.

Desi Carta Europeana a drepturilor copilului este una clara, in legislatia din Romania, dreptul familiei este regasit in totalitatea lui in Codul Civil.

Putem sa spunem in mod clar ca in Romania NU exista CODUL FAMILIEI.

Desi noi cei de la SCA CUCULIS&Asociatii avem experienta de 14 ani de zile in materia dreptului familiei si un avocat online dreptul familiei a fost intotdeauna la dispozitia celor care au avut nevoie, consideram ca sunt multe elemente de dreptul familiei care trebuie sa fie incluse in lege si atunci se impune modificarea legislatiei in asa fel incat sa avem un Cod al Familiei.

Pentru a intelege mai bine problematica si pentru a clarifica ce competenta are un avocat de familie, o sa dam mai jos cateva exemple din zona dreptului familiei dar trebuie sa stiti ca intotdeauna cand va confruntati cu un proces pe dreptul familiei , un avocat drept familial este necesar pentru a obtine vizita copiilor sau pensia de intretinere ori alte lucruri conexe unei casatorii ce a ajuns la final.

Avocat dreptul familiei – Sunteti in divort?Vreti sa obtineti pensia de intretinere sau autoritatea parinteasca exclusiva? Completati formularul de mai jos:

Drepturile familiei in Romania

In Romania familia este recunoscuta ca un fundament al societatii. Poate ca nu multa lume cunoaste acest lucru insa unul dintre rolurile importante ale avocatilor de dreptul familiei este sa protejeze familia in procesele de dreptul familiei. Chiar si avocatlui ii este pus in sarcina din punct de vedere deontologic sa gaseasca parghiile prin care sa pastreze familia unita si sa nu militeze pentru destructurarea ei prin divort sau acte de violenta.

Judecatorilor de asemenea le este data ca obligatie sa permita in caz de divort , un termen pentru impacare si sa indice partilor ca au acest ragaz.

Art. 48 din Constitutia Romaniei, vorbeste despre – Familie

(1) Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor.
(2) Condiţiile de încheiere, de desfacere şi de nulitate a căsătoriei se stabilesc prin lege. Căsătoria religioasă poate fi celebrată numai după căsătoria civilă.
(3) Copiii din afara căsătoriei sunt egali în faţa legii cu cei din căsătorie.

Tragem astfel concluzia ca familiei in sine ii sunt conferite toate drepturile cetatenesti generale si mai cu seama unele speciale ce deriva din legea 217/2003 cu privire la combaterea violentei in familiei si aici se precizeaza :

Art. 1

(1)Ocrotirea şi sprijinirea familiei, dezvoltarea şi consolidarea solidarităţii familiale, bazată pe prietenie, afecţiune şi întrajutorare morală şi materială a membrilor familiei, constituie un obiectiv de interes naţional.

(2)Prevenirea şi combaterea violenţei domestice fac parte din politica integrată de ocrotire şi sprijinire a familiei şi reprezintă o importantă problemă de sănătate publică.

(3)Statul român, prin autorităţile competente, elaborează şi implementează politici şi programe destinate prevenirii şi combaterii violenţei domestice, precum şi protecţiei victimelor violenţei domestice.

Astfel, statul Roman, protejeaza in mod deosebit familia prin toate mecanismele sale. De asemenea, protectia oferita in conformitate cu legea este una ce vine din interior si din exterior.

Drepturile sotului si ale sotiei in dreptul in cadrul casatoriei

Un avocat de dreptul familiei va poate spune in mod concret ca atunci cand apar conflicte in ceea ce priveste relatia de casatorie, codul civil a reglementat in mod CLAR drepturi si obligatii in timpul casatoriei.

Astfel putem aprecia ca Ddrepturile şi îndatoririle personale ale soţilor pot fi considerate un contract intre soti!

Art. 308: Luarea deciziilor de către soţi

Soţii hotărăsc de comun acord în tot ceea ce priveşte căsătoria.

Art. 309: Îndatoririle soţilor

(1)Soţii îşi datorează reciproc respect, fidelitate şi sprijin moral.

(2)Ei au îndatorirea de a locui împreună. Pentru motive temeinice, ei pot hotărî să locuiască separat.

Foarte mare atentie fiindca infidelitatea dupa cum observati este trecuta in codul civil. Asta inseamna ca in caz de divort, infidelitatea poate sa va coste si bani! Celalalt sot va poate cere bani.

Art. 310: Independenţa soţilor – Atentie in dreptul familiei exista si independenta care NU poate fi stirbita.

Un soţ nu are dreptul să cenzureze corespondenţa, relaţiile sociale sau alegerea profesiei celuilalt soţ.

Art. 311: Schimbarea numelui de familie

(1)Soţii sunt obligaţi să poarte numele declarat la încheierea căsătoriei.

(2)Dacă soţii au convenit să poarte în timpul căsătoriei un nume comun şi l-au declarat potrivit dispoziţiilor art. 281, unul dintre soţi nu poate cere schimbarea acestui nume pe cale administrativă decât cu consimţământul celuilalt soţ.

Cand vine vorba despre partea financiara din cadrul casatoriei trebuie sa stiti cateva aspecte:

  • Au voie sotii intre ei sa-si vanda bunuri?

Raspunsul este DA si acest lucru rezida din art. Art. 317 Cod Civil si anume Independenţa patrimonială a soţilor

(1)Dacă prin lege nu se prevede altfel, fiecare soţ poate să încheie orice acte juridice cu celălalt soţ sau cu terţe persoane.

(2)Fiecare soţ poate să facă singur, fără consimţământul celuilalt, depozite bancare, precum şi orice alte operaţiuni în legătură cu acestea.

(3)În raport cu instituţia de credit, soţul titular al contului are, chiar şi după desfacerea sau încetarea căsătoriei, dreptul de a dispune de fondurile depuse, dacă prin hotărâre judecătorească executorie nu s-a decis altfel.

Casatoria in dreptul familiei cu persoane din alta tara, pe teritoriul Romaniei

Avand in vedere dispozitiile din codul civil, nu exista nicio opozitie legala cand vine vorba de doua persoane care vor sa se casatoreasca in Romania chiar daca una este cetatean roman si cealalta este cetatean strain.

Astfel problema pe care o pot intampina sotii este din punct de vedere al IGI si nu al casatoriei efective.

Tragem concluzia ca un avocat de dreptul familiei va poate ajuta cu o casatorie cu o persoana straina.

Cititi si:

Avocat de familie – Avocat drept familial

Divortul, Stabilirea Domiciliului Minorului, Pensia De Intretinere, Programul De Vizitare, Partajul Bunurilor

Nu intotdeauna un avocat si casatoria reglementata de dreptul familiei ajung sa fie frumoase. Ei bine atunci intervine avocatul specializat in dreptul familiei si trebuie sa va ajute fie ca vorbim de divort sau alte asemenea.

Vedeti si:

Procese Pe Dreptul Familiei – Avocat litigii dreptul familiei

Problema Juridica: Buna ziua! Am un copil in varsta de 1 an 2 luni si 11 zile. Am trait impreuna cu tatal ei de aproape 3 ani in concubinaj la mn acasa. Au mai existat discutii ca in orice familie…dupa ce am ramas insarcinata am fost si lovita …apoi dupa nastere a inceputdin discutii sa ma loveasca dar numai in cap
stia sa dea…cu copilul intre noi in pat…cu copilul in brate la el sau la mn continua sa ma loveasca chiar daca plangea.

Eu pt ca il iubesc si nu vreau sa stric familia asta sau sa ajung sa.mi ia copilul de langa mn ca ne despartim sa sufere atat eu cat si copilul am mers mai departe.

Inainte de Craciun dupa o vizita la prieteni pe drum din discutii m.a luat la bataie…m.a pus sa opresc intr.o parcare si acolo fiind noapte vroia sa ma omoare spunea sa imi ia masina si sa ma lase acolo….asa spunea…cu copilul in brate in masina … apoi a spus sa plec sa il las ca vine cineva dupa el cu copilul pe marginea srazii…era fff speriat copilul eu batuta rau in cap….am vrut sa apelez 112 vazand m.a luat iar la bataie….apoi nu a mai dat in mn am avut doar discutii … pe data de 24.12.2015 a plecat la munca ….urma ca seara sa vina acada ca de fiecare data…nu a mai venit ….nu a sunat sa ne spuna….dimineata de craciun pe la ora 5.30 il sun ca trebuia sa se imbrace in mos craciun cum stabilisem sa ii facem bucurie fetitei noastre… omul dormea mi.a spus sa.l las ca ii e somn si era cu o doamna care l.a intrebat ce se intampla de e sunat la ora aia….si mi.a inchis tel…nu a mai vb cu el ziua de craciun…pe 25 spre 26 noaptea la ~00:30 a intrat in casa dormeam cu fetita …a venit sa isi ia hainele si certificatul de nastere!

Apoi a plecat…nu a dat nici un semn cateva zile se mutase cu acea femeie la el acasa la sinaia….l.am cautat tot eu copilul avand nevoie de parinti si fiind o mama asa am crezut ca e bn….

am vb la tel prin msg….pe data de 01.01.2016 merg la sinaia sa ne vada….era in casa cu o femeie…mama a 2 copii cu aprocimativ 13 ani mau mare ca el afland ulterior de la el si din alte parti ca este unguroaica si ca a fost sau poate o sa mai fie femeie de produs…m.an panicat rau caci el a dat fata in brate la acea
femeie … am plecat si am avut discutii prin tel si msg.

acum dupa aproape o luna in care doar 6 zile ne.a luat la el spunand ca o sa stea vesnic cu noi si ca imi multumeste ca l.am luat de langa acea individa…de pe 04 pana pe 10.01.2016 …cand a plecat iar de langa noi si s.a dus si sta cu ea…acasa la el am stat si l.am asteptat avand martori ca intra doar sa se spele sa se schimbe si reoede sa plece….

a lasat mancare la fata la capul scarilor si mi.a dat msg dupa ce a plecat….ffff urat…. azi imi spune stiind cu cine umbla ca sa ii fac program sa vada fata dar singur. Eu cum pot sa dau copil de care nu ma despart orice ar fii sa i.l dau ca spune ca are drepturi egale cu mn….dar obligatii nu are? E suficient ca spune ca el o sa imi dea bani????

Ce pot sa fac sunt nelinistita caci el a plecat de atata timp langa cine v.am spus si vrea sa fac cum spune el…ma ameninta ca imi ia copilul e posibil????cum sa risc sa.mi imbolnaveasca copila ???? el nu se ingrijeste de ea asa cum facea innainte…

Raspuns speta expusa de catre client: In mod clar o asemenea raportare la sotie este una care duce la desfacerea casatoriei din culpa sotului agresiv si mai cu seama ii poate aduce si un ordin de protectie si deschiderea unui dosar penal de amenintare.

Copii pot fi luati de la un asemenea tata si evident ca aceasta poate fi si decazut din drepturile parintesti.

In câte feluri poate fi rezolvat un divorț?

In principal se poate rezolva problema divortului atat in instanta cat si pe cale amiabila sau exista si un hybrid intre cele doua variante in sensul in care se poate demara procedura de divort pe cale amiabila si orice alta cerere referitoare la divort cum ar fi pastrarea numelui sa fie transata in instanta.

Care este cea mai simplă modalitate de a divorta?

Modalitatea cea mai simpla este evident perfectarea actelor in fata notarului public sau in fata notarului fiindca orice alta varianta cu siguranta o sa dureze cu mult mai mult de 30 de zile.

Când încep să se complice lucrurile în acest proces?

Lucrurile se complica in momentul in care avem copii in momentul in care sotii nu vor sa isi acorde divortul unul celuilalt si in momentul in care se considera vinovati reciproc si nu vor sa faca concesii.

Cat de important este motivul divortului? Să zicem că ea l-a înșelat pe el, cum afectează situația?

Este foarte important fiindca in functie de motivul de divort puteti obtine o desfacere a casatoriei din culpa celuilalt sot, caruia ii puteti solicita si plata de despagubiri.

Care sunt dovezile acceptate în procesul de divort?

In principal puteti uzita de toate formele de probatoriu. Interogatorii, dovezi cu martori si alte inscrisuri, poze, inregistrari.

Ce se întâmplă, să zicem, în cazuri de violență domestică?

Violenta domestica este clar o zona de illicit penal. Prin urmare, daca suntem intr-o asemenea situatie se poate apela politie care emite un ordin de protectie.

Cum se schimba lucrurile când vine vorba de partaj?

PaRTAJUL poate fi facut si dupa desfacerea casatoriei si poate fi facut si de catre mostenitori insa aici apar de cele mai multe ori neintelegeri majore si partajarea bunurilor comune face cumva ca procesul de partaj sa fie blocat.

Se discuta la un moment dat că, în anumite cazuri, poți cere și o parte din moștenire partenerului? E adevărat?

O prestatie compensatorie poate fi ceruta in cazul casatoriilor ce au durat 20 de ani si s-au terminat prin culpa unuia dintre soti.

De asemenea, doamnele pot dobandi si din bunurile sotului chiar daca nu au avut niciun venit in conditiile in care ele sunt raspunzatoare pentru cresterea copiilor si buna functionare a casei.

Cât durează tot procesul de divorț?

In functie de cum ne intelegem sa nu ne mai intelegem, de la 30 de zile pana la oricat.

Av. Cuculis A.

Str. Vaselor Nr. 16
Bucuresti
Romania
42 comments to “Avocat Dreptul Familiei”
    • Bună seara. Suntem căsătoriți de 30 ani si avem împreună 3 copii printre care un minor cu varsta de 13 ani.Locuim in casa socrilor care între timp au decedat . Soțul mai are o sora si un frate care a decedat având la rândul său un copil..Eu locuind cu socrii am avut grijă de gospodărie de socrii care au avut probleme medicale (soacra a stat la pat si am îngrijito)am crescut copii si am avut si serviciu periodic…Soțul e un om violent ,am avut parte de nenumărate certuri si bătăi, alungată din gospodărie…nu am renuntat si nu am plecat neavând unde merge cu copii.Acum am parte de aceleași scene de cearta si violență, sunt urmărită toată ziua de camera de supraveghere care a montat -o în curte…As vrea să divortez dar nu am posibilitatea financiară și nici unde merge cu minorul..Va rog să mă îndrumați ce pot să fac si cum trebuie să procedez.Va multumesc!

    • Dacă nu am niciun venit si întârzii cu plata pensiei alimentare mai mult de trei luni ce se poate întâmpla?

    • Cum as putea sa fac pt al obliga să-și schimbe adresa pt. a nu-mi mai veni corespondenta lui la adresa la care el a semnat ca nu mai dorește sa locuiască pana la partaj?

  1. Buna dimineata. În cazul unui bun asupra căruia exista un Contract de uzufruct, nudul proprietar mai poate fi executat în instanță de o bancă la care are o datorie neachitate? Multumesc anticipat.

  2. Buna ziua,
    Sunt în divorț cu soțul . Avem doi copiii împreună, din care unul are handicap. Am stat în Anglia din 2017 din luna iulie până în 2020 sfârșitul lunii iunie. In ianuarie 2018 ne am căsătorit în România , eu fiind însărcinată în aproape 7 luni. Totul a fost bine până am născut , apoi au survenit certurile care au fost alimentate și de mama și de sora lui. Am născut în luna aprilie și nu la mult timp am rămas însărcinată din nou. N am vrut sa iau pastile și am optat pentru sterilet. Acolo te pune pe o listă de așteptare, nu este ca la noi. Daca nu i convenea ceva mă trăgea de păr sau îmi dădea o palmă peste cap. In momentul in care a aflat că sunt însărcinată cu al doilea copil mi a pus mâna la gât și a zis că mă omoară. Am trimis mesaj noaptea la poliție exact in momentul in care s a întâmplat. A doua zi la prima ora a venit politia , eu am dat declarație și pe el l a ridicat și l a ținut în arest. Am avut ordin de protecție. Totul s a petrecut în Anglia. Eu am venit acasă cu copilul . Cred că am greșit când i am mai acordat o șansă. De schimbat nu s a schimbat. Menționez că el bea. M a lăsat de atâtea ori în casa cu copiii singura și a plecat și a venit după 3-4 ore. As dori să obțin custodie totală. Doamna judecător când i am zis ce mi s a întâmplat a început să râdă. Pot să obțin custodia totală? Daca da, cum? Am dovada pusă la dosar cu agresiunea, dar doamna judecător nu o ia in seamă.
    Scuzați romanul
    O zi frumoasă!
    Va mulțumesc!

    • Custodia totala este de fapt o veritabila cerere de schimbare a autoritatii parintesti in una exclusiva. Din punctul meu de vedere putem sa facem un asemenea demers insa probat foarte bine. O sa ne auzim la telefonul pe care ni l-ati lasat dvs. la dispozitie. Cu bine. av. dr. Cuculis 0722298011

      • Buna seara, scuzați mă de deranj,eu cu soțul meu suntem căsătoriți din anul 2005 legal avem doi copii împreună (băiat 16 ani și fetiță 22 este studentă) acum o săptămână soțul meu sa întors din Germania așa cum o făcea în toți anii are 8 ani de Germania,a venit ca și cum toate sunt la fel,dar toată săptămâna aproape sa purtat foarte urît cu mine, violența verbală dar noi ne consumam relația de soț și soție chiar și la treburile casnice împreună, vineri seara eu am umblat în telefonul lui pentru că nu înțelegeam de ce așa comportament și am găsit mesaje de dragoste față de altă femeie,de atunci a început iadul pentru mine, duminică a adus o în casă în dormitorul nostru a dormit împreună ia eu am dormit în cameră la fetiță, pină luni seară au stat aici, apoi au plecat împreună la Brașov la ea toată noaptea,sa întors marți la amiază, adică eri
        Întrebarea mea este ce e de făcut în asemenea situații, m-ai am și poze cu ei în pat,eu am fost casnică pentru că așa a dorit,el depune actele de divorț

        • Bună seara.Am și eu o problemă, ce ma interesează e parterul.
          Sunt căsătorită de 30 de ani,în casa în care locuim e moștenire de la părinții mei și sunt singura moștenitoare,noi în acești ani am făcut puține renovări dar în 2022 am început construcția a unei case pe grădină, actele și autorizațiile sunt tot pe mine,iar soțul meu anul trecut a cunoscut o alta persoană la lucru în Slovacia și face presiuni sa îl despăgubească cu 30 mii e bani care ia scos din banca din Slovacia. Doresc să știu cum se împarte, sunt și înșelată, avem și 2 copii mari,ei ce drepturi au din partea.

        • Bună seara! Căsătorită de 14 ani cu 2 copii unul 12 iar celălalt 8ani am cerut ordin de protecție după multe certuri și bătăi în fata minorilor. Cum as putea decade din drepturi părintești tatăl copiilor, oricum nu sa interesat niciodată de ei doar bani au cantat mereu iar acum după 14 ani de căsătorie cu o casă construită de la 0 spune ca tot a făcut el singur. Precizez că e foarte agresiv nu numai cu noi. În ultimul an a devenit foarte violent . Cum as putea să-l decât din drepturile părintești și cum as putea duce un proces de divorț cu el neavând nici o posibilitate materiala.

    • Bună ziua. Sunt in relație de 13 ani,căsătorit de 10 ani,soția avand un copil de 4 ani,actualment 19 ani,pe care l-am intreținut ca pe propriul meu copil. Soția a cerut divorț in urma unei relații extraconjugale,din care a rezultat un alt copil,eu fiind plecat in străinătate la muncă pentru familie. Intr-un cuvant,eu trimiteam bani acasă,și ea făcea copii cu alții. Ținand legătura doar cu copilul care l-am crescut eu,și acela m-a furat de 2000 euro. Intrebarea mea este,ce pot face in beneficiul meu? Avem apartament in contract cu numele amandorura,dar prin istoric,cum pot dovedi că l-am cumpărat din banii mei? Pot dovedi de la notariat că primul apartament a fost cumpărat din banii mei,apoi l-am vandut,și am cumpărat actualul,unde locuiesc eu. Ce pot face in beneficiul meu? Mulțumesc.

  3. Bună ziua.
    Fosra soție m-ia lăsat copii prin judecătorie la divorț.
    În aproximativ 2 ani sa măritat cu acte în regulă și are și un copil de aproximativ 2 ani.
    Am 2 copii 11 respectiv 6 ani.
    Acum după aproape doi ani de la divorț vrea să îmi ia fata cu pretextul că este mică și are nevoie de mamă.
    Întrebarea:
    Poate să îmi ia fata prin judecătorie în condițiile în care băiatul nu vrea să aibă vreo legătură cu ea ?
    Poate să despartă frații ?
    Menționez că eu nu creau să renunț la copii și are un program de vizită emis de judecătorie

    • Buna ziua, in mod aproape cert NU o sa poata sa faca acest lucru. Nu exista o asemenea nepasare sa se transforme intr-un dosar castigat de mama care practic si-a abandonat copii. Cu bine. av. dr. Cuculis 0722298011

  4. Buna ziua.Am si eu o problema in familie cu sotia.Avem o fetita impreuna si ceva bunuri ,un apartament si 2 masini si as vrea sa stiu ce se va intampla cu aceste bunuri dupa divort.Sotia mie infidela .As putea face ceva inootriva ei?O zi buna.

    • Cum pot face sa plătesc ratele la banca într-un cont al meu personal dacă sunt împuternicita sa plătesc ratele și el este titular. Inianuarie am avut decizie de divorț dar el a făcut recurs pt ca nu dorește sa dea suma stabilita pt pensie alimentara Avem rate la un apartament luat cu credit ipotecar din timpul căsniciei. Sa hotărât în tribunal ca eu sa locuiesc în acesta cu copilul de 8 ani.

  5. Bună ziua, ce șanse are o mama care și-a părăsit căminul conjugal și doua fetite de doi ani și noua luni respectiv sase ani și zece luni, plecând cu alt bărbat iar în acest timp neinteresand-o de fete și mai ales de educația și sănătatea lor, are șanse în urma unui divorț sa le câștige?

  6. Am divorțat, avem custodie comună, un program dw vizita al meu stabilit prin hotarare judecatoreasca in care sunt inclusi si părinții mei, eu lucrand in cadru MApN nu sunt mereu disponibil ca in weekend ul 1 si 3 sa iau minora si fosta soție nu vrea sa o dea parintilor mei care prin hotarare are aceleași drepturi ca si mine. Ce este de facut??

  7. Bună seara. Suntem căsătoriți de 30 ani si avem împreună 3 copii printre care un minor cu varsta de 13 ani.Locuim in casa socrilor care între timp au decedat . Soțul mai are o sora si un frate care a decedat având la rândul său un copil..Eu locuind cu socrii am avut grijă de gospodărie de socrii care au avut probleme medicale (soacra a stat la pat si am îngrijito)am crescut copii si am avut si serviciu periodic…Soțul e un om violent ,am avut parte de nenumărate certuri si bătăi, alungată din gospodărie…nu am renuntat si nu am plecat neavând unde merge cu copii.Acum am parte de aceleași scene de cearta si violență, sunt urmărită toată ziua de camera de supraveghere care a montat -o în curte…As vrea să divortez dar nu am posibilitatea financiară și nici unde merge cu minorul..Va rog să mă îndrumați ce pot să fac si cum trebuie să procedez.Va multumesc!

  8. Bună dimineața. Sunt in proces de divorț din 2021. S a dat o pronunțare incorectă,în care dn.judecător explica că,,nu mi sm neglijat indatoririle fără drept de tăgadă,,în schimb nu am putut proba în concepția dumneaei ,,violența” deși,am depus un Ordin de restriçtie , în care se preciza cu probe acest fapt. Am depus apel,insă de un an nu s a precizat o dată ptr.fond. Nu am nicio vină în acest divorț ,chiar niciuna și nu doresc o pronunțare standardizată fără o judecată corectă. Pot obține vina exclusivă a pârâtului? Cum să mai fac,căci de 2 ani se tot amână.Vă respect!

  9. Bună ziua,m am despărțit de curând din cauza certurilor,era gelos pana și pe tatăl lui și îmi reproșa multe neadevăruri,o relație toxică eu neavand voie sa comunic cu familia prea mult.am 2fete de 10 și 4 ani, cea mare a rămas la el și eu am plecat cu cea mica la părinți.la nici o săptămână el avea în casa o femeie și cu un copil după ea.eu aflând de la vecini ca feti ia zis sa nu îmi spună ca să nu iasă scandal influențată și de soacra și de el.acum are alta femeie în casa ca cealaltă a plecat.si fata nici nu sta la el.sta la mama lui.intrebarea mea ce pot face sa îmi iau și fata mare eu neavand bani sa bag divorț, feti ia promis telefon ca să stea acolo sa nu plătească pensie alimentara ca nu are de unde.nu am servici momentan, stau la părinți.am și eu niște obiecte personale de luat din casa care e pe numele amdurora și mia zis sa ii spun când ma duc sa le iau sa mi le scoată afară. Dacă nu vrea sa mi-le dea cum ar trebui sa procedez sa mi iau lucrurile?

  10. Bună seara fostul meu soț nu a plătit pensia alimentară dec3 ani și mam judecat și nimic as vrea sa știu cum pot proceda pt pensia alimentară

    • Buna seara.Sunt in divort,am o fetiță de 12 ani, si nu vrea sa vorbeasca cu tatăl,deoarece ii este frica de el . Fetita a vrut sa mearga in vacanta in Italia dar nu i a dat semnătura spunandumi ca niciodata nu-i va semna.in plus de cate ori o cheamă la el mereu ma demigreaza fiind tot timpul sub influența alcoolului. Ma intreb ce legi sunt in Romania si tatăl are aceleasi drepturi asupra copilului si daca nu contribuie la educatia lui.ce legi sunt in Romania sa oblige copilul sa mearga 2 saptamani si la tata dacă copilul nu dorește. De ce nu se poate obtine custodie axclusva sa nu mai depindă de tata pt semnătura pentru ca drepturile de tata nu le poate lua nimeni daca copilul dorește să aibă o relație cu el.

  11. Buna ziua, Dacă soțul a adus amanta în casa noastră și doarme cu ea în patul nostru și eu dorm în cameră la fetiță, avem și doi copii doar un minor de 16 ani care asistă la tot ceea ce fac ei împreună în această casă,el a fost și a băgat divorțul din culpă comună așa mi-a spus,eu nu i-am greșit niciodată,din contră am fost supusă, umilită și am crescut singură copii el a fost m-ai mult plecat,casa este moștenire de la părinții lui,dar suntem căsătoriți de 18 ani pe acte și 5 fără
    Doresc să știu și eu ce pot face in cazul de față,

  12. Bună seara,sant divorțată și fostul soț lucrează în Italia cu buletin de Italia ,masina în rate luata …dar copiilor plătește 1/3 din salariul minim pe economie din România,nu se prezintă niciodată când înaintez împotriva lui o plângere și Doamna judecătoare tot timpul găsește câte un motiv că el nu e prezent,sa dovedesc eu ca lucrează în regula pentru ca ea nu poate sa hotărască ceva prin vorbe și rămâne tot asa1/3 pentru doi copii …menționez ca el are buletin de Italia,masina luata în rate si lucrează în regula alt cumva nu poți sa cumperi o mașină în rate din concesionare auto …vă rog frumos spuneți-mi cum sa procedez se pare ca trebuie sa ma obișnuiesc cu hotărârea și sa fac tot ce pot eu pt copii..mulțumesc frumos

  13. Mă numesc trandafir corina și am trăit în concubinaj și am o fetiță de 8 ani cum fac să obțin custodia fetiței

  14. Bună ziua!Am o întrebare.sunt din Suceava și asi dori daca pot să îl dau pe tatăl copilului in judecată și să cer pensie . Acum 11 ani am rămas însărcinată cu un băiat mai mare că mine și mă lăsat singura zice că nu este al lui cum pot proceda.

  15. Cum pot face sa plătesc ratele la banca într-un cont al meu personal dacă sunt împuternicita sa plătesc ratele și el este titular. În ianuarie am avut decizie de divorț dar el a făcut recurs pt ca nu dorește sa dea suma stabilita pt pensie alimentara Avem rate la un apartament luat cu credit ipotecar din timpul căsniciei. LA BRD Sa hotărât în tribunal ca eu sa locuiesc în aceasta locuinta cu copilul de 8 ani.

  16. Dacă copilul a refuzat sa se întâlnească cu tatăl.. ( nu a dorit sa aibe zile stabilite de întâlnire cu tatăl) și tatăl continua sa stea pe capul copilului într-un interval de 20 de minute( timp de așteptarea celorlalți copii pt a merge la after) fără sa vorbească cu el. Copii își dau coate ca tatăl este acolo și copilul nu vb cu el. E un joc psihologic pe care tatăl îl face cu copilul și nu ii este deloc bine copilului sa îl vadă mereu acolo. Cum pot împiedică aceasta situație?

  17. Bună zia mam despărțit de soție și vrea să divorțeze suntem împreună de 12 ani casa a fost a bunicilor ei mama ei este moștenitoare, ia Lea donoto lacopii deci copii sunt trecuți ca proprietarii dar suntem și n-oi trecuți în acte la a fost casa veche eu am refăcut totul la divorț am și eu dreptul la ceva

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.