Stabilirea Paternitatii In Instanta-Stabilire Paternitate Si Mai Ales Cum Se Stabileste Paternitatea In Instanta?-Avocat Cuculis Dreptul Familiei

Cum Se Stabileste Paternitatea In Instanta? Multe Intrebari Se Nasc Cu Privire La Acest Aspect Si Anune Atunci Cand Tatal NU Recunoaste Minorul Sau Atunci Cand Tatal Chiar Are Motive Sa Nu-l Recunoasca-Avocat Cuculis

Doua actiuni ce au la baza recunoasterea sau tagada filiatiei fata de un minor, doua actiuni de dreptul familiei ce au o larga aplicabilitate in dreptul practic – actiunea in tagada paternitatii si actiunea in stabilirea paternitatii –

Prezumtiv, daca in timpul casatoriei s-a nascut un copil, atunci tatal acestuia este sotul mamei insa se prezuma a fi tata cel care a convietuit cu mama copilului in perioada timpului legal al conceptiunii.

Ce text de lege ii permite unei mame sa solicite stabilirea paternitatii fata de copilul ei?

Totul se reduce la dreptul substantial si anume codul civil Art. 424

Stabilirea paternităţii prin hotărâre judecătorească-

Dacă tatăl din afara căsătoriei nu îl recunoaşte pe copil, paternitatea acestuia se poate stabili prin hotărâre judecătorească!

De la acest text de lege, prin intermediul unei avocat, se poate formula o actiune complexa, prin care sa se solicite acest lucru.

De asemenea in cazul in care tatal nu il recunoaste pe minor, potrivit art. 428 Cod civil “Mama copilului poate cere pretinsului tata sa ii plateasca jumatate din cheltuielile cu sarcina si de asemenea mama poate solicita aceste DESPAGUBIRI chiar si atunci cand copilul s-a nascut mort sau a murit inainte de pronuntarea hotararii privind privind stabilirea paternitatii.

Ce se intampla in cazul in care tatal NU recunoaste ca acela ar fi copilul sa? Il poate TAGADUI!

Actiunea pornita in tagada paternitatii poate fi pornita de catre sotul mamei, de mama, de tatal biologic, precum si de copil.

Sotul mamei poate introduce actiunea in tagada paternitatii in termen de 3 ani, care curge fie de la data sotul a cunoscut ca este prezumat tata al copilului, fie de la o data ulterioara, cand a aflat ca prezumtia nu corespunde realitatii.

Actiunea in tagada paternitatii poate fi pornita de catre mama in termen de 3 ani de la nasterea copilului.

Actiunea in tagada paternitatii introdusa de catre cel care se pretinde tata biologic poate fi admisa numai daca acesta face dovada paternitatii sale fata de copil.

In oricare dintre cazurile expuse mai sus, trebuie sa avem in vedere ca ca va interveni un test de tip ADN, prin care se va stabili daca un minor este sau nu este al acelui tata.

av.drd. Cuculis

avocat@indrumari-juridice.eu

 

Problema dvs. necesita o consultanta juridica? Programati AICI-

 

72 comments to “Stabilirea Paternitatii In Instanta-Stabilire Paternitate Si Mai Ales Cum Se Stabileste Paternitatea In Instanta?-Avocat Cuculis Dreptul Familiei”
  1. Buna ziua.As dori sa va supun atentiei o situatie.In cazul unui divort la notar,sotia in momentul divortului era insarcinata cu altcineva.Sotul ( sau fostul sot) a aflat de existenta acestui copil la putin timp dupa nasterea lui.A fost inregistrat pe numele acestuia la starea civila,de fosta sotie,intrucat in momentul in care l-a conceput,divortul nu era pronuntat.A fost introdusa o actiune de tagada a paternitatii.Fosta sotie a recunoscut ca nu fostul sot e tatal copilului,acesta nefiind recunoscut de tatal biologic.Fosta sotie a pastrat numele fostului sot in momentul divortului.Care sunt etapele unui proces de genul asta si cam cat dureaza? Fosta sotie a pastrat numele fostlui sot iar in cazul nerecunoasterii copilului de catre tatal biologic acesta va trebui sa poarte un nume.Care va fi acesta?Copilul va purta in continuare numele fostului sot al mamei?Multumesc

    • Hristos a înviat!Ma adresez din nou dvoastra ,sunt o bunica care doreste sa si faca testamentul si sa las nepotilor mei tot ce am agonisit ,dar inainte de a face acest testament doresc sa fac celor 4 nepoti testul ADN deoarece am avut si am dubii legat de paternitate!Va rog sa mi spuneti ce trebuie sa fac ca sa am acceptul norei mele de a face testul si daca se poate face ,deoarece copii sunt maricei,de 10 ,7,5si 10 luni!Va multumesc!

  2. Buna ziua
    As dori mai multe informați cum îmi pot dobândi dreptul de tata, pentru ca mama copilului nu a vrut sa ma treacă pe certificat, noi traind in concubinaj in perioada când a rămas gravida și ne-am despărțit între timp sa născut copilul și nu a dorit sa fiu trecut pe certificat , cum as putea lega sa îmi acest drept ?
    Mulțumesc

      • Buna ziua, As dori mai multe informații cum îmi pot dobandi dreptul de tata,pentru că mama copilului nu a vrut să mă treacă pe certificatul de naștere noi trăind în concubinaj timp de 8 ani.dupa ce sa născut copilu la un an de zile noi ne-am despartit .cum as putea legal să îmi iau acest drept de a fi tata la copil.multumesc anticipat.

          • Bună ziua tatăl copilului recunoaște copilul iar instanta nu îmi aproba cererea de paternitate pt ca copilul poarta numele fostului soț..iar fostul soț prin înscris notarial recunoaște ca nu e tatăl copilului ce pot face va rog sa îmi răspundeți

            • Tatăl meu biologic nu mă recunoscut și aș vrea să obțin hotărâre judecătorească pentru a vedea dacă este tatăl meu pentru că încă neaga acest lucru
              Cum as putea obține acea hotărâre pentru a face testul

          • Tatăl meu biologic nu mă recunoscut și aș vrea să obțin hotărâre judecătorească pentru a vedea dacă este tatăl meu pentru că încă neaga acest lucru
            Cum as putea obține acea hotărâre pentru a face testul

        • Buna ziua vin si eu cu o Problema Am stat cu Fata 8luni dar in astea 8 luni sa intamplat sa ramana gravidă si sa ne despărțim la nastere nu ma căutat sa trec copilul pe numele meu acum după 4 ani de la nașterea copilul ma dat in judecata sa recunosc copilul.

            • Bună ziua sunt divorțată pe 28.06.2018 și am născut doua fetițe gemene pe data de 11.03.2019 și am probleme tatăl biologic nu poate recunoaște copii in Romania copii sunt concepuți in Spania și recunoscuți tot în Spania aveți idee daca la judecătorie ne mai cere să facem și test de paternitate

          • Bună seara! Cazul pe care o sa îl prezint este un pic mai dificil dar dacă se poate as avea nevoie de un răspuns, astfel 2 tineri căsătoriți au un copil de 1an și jumătate. Când copilul avea 6 luni soțul o aude pe soție vorbind la telefon cu amantul spunandu-i ca acel copil este al lor(al amantului). Soțul ii cere în instanta testul de paternitate, ea refuza, deja sunt la a 6 a înfățișare și nu s-a obținut nimic. Întrebarea este :chiar nu se poate obliga mama sa facă testul de paternitate? Sau ce ar trebui el sa facă în acest caz?Menționez ca soțul nu are posibilitatea de a dovedi cele auzite și nici martori.el doar își dorește sa știe dacă este sau nu copilul sau. Mulțumesc!

      • Buna seara.Am bagat actiunea de divort .Am un copil de 16 ani si uniul de 4 ani ,ma astept ca sotul sa ceara test de paternitate pentru copilul de 4 ani .Ma poate obliga instanta sa il fac si cine va plati ?

  3. Buna ziua vin si eu cu o Problema Am stat cu Fata 8luni dar in astea 8 luni sa intamplat sa ramana gravidă si sa ne despărțim la nastere nu ma căutat sa trec copilul pe numele meu acum după 4 ani de la nașterea copilul ma dat in judecata sa recunosc copilul.

  4. Buna dimineata! Am nevoie de un sfat intr-o problema care il priveste pe fratele meu, Mihai.Povestea a inceput in luna mai a acestui an.Mihai a inceput o relatie cu o fata, pe nume Svetlana, care locuieste in Strasbourg, fiind studenta acolo, dupa spusele ei.ea a venit in Romania in luna mai si au locuit impreuna, Mihai facandu-i carte de identitate pe adresa lui.La inceputul lunii septembrie s-au certat si ea a plecat la Strasbourg.Acum cateva zile l-a anuntat ca este insarcinata in trei luni si ca vrea ca Mihai sa recunosca copilul.El nu are certitudinea ca este copilul lui si i-a cerut sa faca un test de paternitate.Ea a refuzat in prima faza dar apoi a zis ca se mai gandeste.Mihai isi doreste acest copil daca este al lui dar nu o mai doreste pe mama.Ce poate face pentru a obtine custodia deplina a copilului.Numele meu este Laura iar numarul de telefon este .

  5. Buna dimineata! Am nevoie de un sfat intr-o problema care il priveste pe fratele meu, M.Povestea a inceput in luna mai a acestui an.M a inceput o relatie cu o fata, pe nume S care locuieste in Franta, fiind studenta acolo, dupa spusele ei.ea a venit in Romania in luna mai si au locuit impreuna, M facandu-i carte de identitate pe adresa lui.La inceputul lunii septembrie s-au certat si ea a plecat in Franta.Acum cateva zile l-a anuntat ca este insarcinata in trei luni si ca vrea ca M sa recunosca copilul.El nu are certitudinea ca este copilul lui si i-a cerut sa faca un test de paternitate.Ea a refuzat in prima faza dar apoi a zis ca se mai gandeste.M isi doreste acest copil daca este al lui dar nu o mai doreste pe mama.Ce poate face pentru a obtine custodia deplina a copilului?

  6. Buna ziua
    Am avut o relatie cu un barbat de 2 ani pe care nu o pot dovedi si din care a rezultat un copil. In momentul in care el a aflat de copil a plecat in america. In momentul de față el este acolo si am mesaje cu el in care spune ca vine sa recunoasca copilul. De 6 luni spune ca vine dar totusi nu ajunge. Ce pot face in acest sens?
    Multumesc

  7. Buna ziua ,am un copil dintr o relație de 7 ani,tatăl nu isi doreste copilul as dori sa stiu daca poate fi obligat de instanța sa recunoasca copilul …Nu vreau bani nu vreau nimic De la el doar sa aiba trecut numele tata lui in certificat copilul are 7 luni si el stie ca e al lui dar nu dorește să il recunoască.

  8. Pe acurt: In anul 1979 am fost actionat in judecata de o mama pentru recunoasterea unui copil nascut in luna mai a anului. Nu l-am recunoscut niciodata ca fiind copilil meu deoarece am considerat ca doreste doar sa profite de situatia mea sociala si matertiala din acea vreeme si in plus nu am avut relatii intime cu ea in perioada presupusa a fi conceput copilul.
    Mai precizez si faptul ca in timpul procrsului s-a facut o expertiza care nu m-a exclus de la paternitate.Pe perioada testului de paternitate ,mama copililui si-a suspendat procesul pana cand a vazut ca eu nu sunt exclus de a fi tatal copililui,cand a repus in termen dosarul.
    Urmare hotararii data, i-am platit pensie de intretinere pana la varsta de 23 anu conform legii.
    in timpul proceseelor, inclusiv legate de majorarea pensiei de intretinere , cu toate ca am cerut sa vadl copilul, nu am reusit macar sa-l vad cum arata.
    Actualmente fiind casatorit si cu trei copii as vrea sa fac un test de paternitate cu ADN.daca acest lucru mai este posibil..

  9. Pe acurt: In anul 1979 am fost actionat in judecata de o mama pentru recunoasterea unui copil nascut in luna mai a anului. Nu l-am recunoscut niciodata ca fiind copilil meu deoarece am considerat ca doreste doar sa profite de situatia mea sociala si matertiala din acea vreeme si in plus nu am avut relatii intime cu ea in perioada presupusa a fi conceput copilul.
    Mai precizez si faptul ca in timpul procrsului s-a facut o expertiza care nu m-a exclus de la paternitate.Pe perioada testului de paternitate ,mama copililui si-a suspendat procesul pana cand a vazut ca eu nu sunt exclus de a fi tatal copililui,cand a repus in termen dosarul.
    Urmare hotararii data, i-am platit pensie de intretinere pana la varsta de 23 anu conform legii.
    in timpul proceseelor, inclusiv legate de majorarea pensiei de intretinere , cu toate ca am cerut sa vadl copilul, nu am reusit macar sa-l vad cum arata.
    Actualmente fiind casatorit si cu trei copii as vrea sa fac un test de paternitate cu ADN.daca acest lucru mai este posibil.
    07.02.2020

  10. Bună ziua am și eu o problema, am un băiețel de 3 ani și o fetita de 11 luni. La fetita i-am făcut destul ADN și rezultatu a fost negativ, cum as putea sa ies din paternitatea acesteia, mai ales ca soția a decis sa rămână cu tatăl fetitei

  11. Buna ziua,am si eu o nelamurire,am avut acum vreo 5 ani o relatie de scurta durata cu o femeie maritata,dupa care m-am despartit de ea! Peste cateva luni,m-a cautat si a spus ca a ramas insarcinata cu mine si a bagat divortul de sotul ei! Eu nu am vrut sa mai aud de ea dar pana sa divorteze ea,a si nascut o fetita care a fost trecuta automat pe numele sotului si pe care sotul ei a si recunoscuto ca fiind a lui! Mentionez ca divortul ei a fost cu tagada paternitate si dosarul a fost disjuns divortul s-a pronuntat si a ramas pe rol doar dosarul cu tagada paternitate care s-a judecat doar intre ea si fostul ei sot! Desi am inteles ca a primit si ajutor judiciar pt efectuarea de ADN, ea nu s-a mai prezentat la IML si procesul a fost castigat de fostul ei sot,deci fetita a ramas a lui, pe numele lui ceea ce mie imi convine foarte mult! Mai mult decat atat,reclamanta nici nu a facut apel! Ca peste 3 ani de zile,tot reclamanta sa mai deschida inca o data un proces tot de tagada paternitatii la o alta judecatorie in care ne cheama ca parati pe fostul sot,pe fetita si pe mine! Intrebarea mea e daca se poate judeca acest proces de 2 ori pe aceeasi speta,cu aceeasi reclamanta,deci mentionez ca exista o sentinta definitiva in acest dosar! Va multumesc!

  12. Buna seara! Am 19 ani, parintii mei nu au fost căsătoriți niciodata, iar la nastere tatal meu nu a dorit sa ma recunoasca, astfel am trecut pe numele mamei. Din nefericire aceasta din urma a murit pe atunci cand aveam doar 14 ani. Nici la vestea aceasta tatal meu nu a dorit sa se intereseze de mine sau sa ma ajute. L am vazut de trei ori in toata viata. Sunt studenta anul intai la Stiinte Economice. Vreau sa stiu daca as putea in momentul de fata sa il chem in instanta sa faca testul ADN si sa fiu îndreptățită pentru toti acesti ani.
    Mi-as dori sa ma puteti ajuta macar cu o îndrumare. Multumesc anticipat!

  13. Buna ziua,am o problema mai grava,dupa 18 ani de castorie sotia a bagat divort,avem doi copii 11 si 16 ani,ea spune ca vrea sa mergem amiabil cu toate ca ea a gresit( adica am prinso) eu am stat in casa ei si voi ramine pe drumuri,problema mai grava este ca unul din copi nu este al meu ea va cere pensie alimentara si nu stiu daca dupa 18 ani cat am muncit si am lasat tot acolo este normal.Spunetimi va rog cum si cand sa cer test de paternitate,in timpul divortului sau dupa? Specific ca ambi copii sunt pe numele meu.

  14. Buna ziua,

    In urma cu 25 de ani s-a nascut un copil dintr-o relatie de concubinaj. Nu mi-am dorit copilul, am fost socat deoarece traisem cu ideea ca ea nu putea ramane insarcinata, in plus eram foarte tanar si ingrozit de ideea de a fi legat de cineva langa care nu doream sa imbatranesc. Insa mama copilului, o femeie cu multi ani mai in varsta decat mine, a ales impotriva dorintei mele. La nasterea copilului am semnat ca fiind tatal acestuia, apoi l-am mai vazut de cateva ori in primii doi ani, la insistentele mamei. Cand copilul era aproape major am fost chemat in instanta pentru pensie alimentara. M-am conformat si de aceasta data, simtindu-ma oarecum vinovat dar si revoltat. Am platit pensie alimentara pana la finalizarea studiilor. Exista probabilitatea sa nu fie copilul meu, deoarece nu imi seamana sub nicio forma… as vrea sa se faca un test de paternitate, insa nu stiu daca acest copil acum adult este obligat sa fie de acord cu cererea mea. In toti acesti ani nu am tinut legatura, doar am virat pensia alimentara. Il pot obliga prin actionarea in instanta, daca da, ce motiv pot invoca? Multumesc anticipat pentru raspuns!

  15. Bună ziua ma numesc Andreea am o fetita de 1 an și 4 luni eu am născut anul trecut în iunie.Sotul meu este arestat la Vaslui din ianuarie 2020. Motivul pentru care v am scris este ca el fugind anul trecut din tara având mandat de arestare am trecut fata pe numele meu. Acuma am deschis procesul fiind de acord și el ca să recunoască fata doar ca, costa 3200 și eu nu mi permit sa plătesc atâta dar mi s a zis de la tribunal ca trebuie sa depun o cerere pt expertiza și ca ma vor ajuta ei sau statulnu știu exact ca n am înțeles. Îmi puteți spune cum sa fac va rog mai departe?

  16. Buna ziua, daca tatal nu vrea sa recunoasca copilul cand il chem in instanta de judecata ,voi plati eu testul de paternitate sau doar avocatul?Pot deschide procesul fara avocat iar pe parcursul procesului daca nu ajung la o intelegere sa imi pun avocat?

  17. Bună seara! Va rog frumos sa îmi spuneți dacă am vreo șansă să îmi fac tatăl sa ma recunoasca! Am 34 de ani, o familie și o liniuta în dreptul tatălui pe certificatul de naștere iar acest lucru ma doare și acum.Am avut maxim 3 întâlniri iar el nu zice nici da nici nu. As avea vreo șansă dacă îl dau în judecata! Precizez ca are o familie,, cu putere”sa zicem în plan local. Mulțumesc anticipat?!

    • Buna ziua mă numesc Barboiu Mariana Larisa si am si eu o intrebare,Eu sunt căsătorita si am 2 copii cu acesta,dar din cauza batailor si a alcoolului am decis sal parasesc,iar in momentul de față traiesc in concubinaj cu un baiat din Otopeni ilfov de 2 ani din aceasta relatie a rezultat o fetiță acum doresc sai fac certificatul dar vreau sa o trec pe numele lui,dat fiind faptul că eu sunt căsătorita cu alt cineva care este la puscarie pt abuz sexual cu fiica noastra,nu as dori sa trec fetita de 3 saptamani pe numele lui.Am inteles ca daca fac un Test de Paternitate se poate trece pe numele concubinului adica a tatalui fetitei?Si daca pot divorta La tribunalul BUFTEA dat fiind faptul că am viza de flotant pe un an.Va rog sa ma indrumati cum pot pune fetita pe numele tatalui ei adica concubinului.Va multumesc,o zi bună

  18. Bună seara am întrebare dacă copilul meu are 8 luni și e trecut în numele concubinului actual statal lui biologic vrea să-l recunoască ce trebuie facut fără sa ne judecam

  19. Buna, in urma relației am rămas însărcinată, tatăl copilului nu a fost de acord sa pastrez copilul, in certificat tatăl e cu liniuța, iar el acum vrea sa ceara test ADN in instanța pentru a demonstra ca e al lui și sa aibă drepturi, mă poate obliga instanța sa fac testul dacă nu vreau sa aibă drepturi asupra copilul? Sau dacă m-ar obliga sa fac testul, ar câștiga drepturile asupra copilului dacă am dovezi ca nu l-a vrut și ca mi-a cauzat daune morale pe timp de sarcina si ca nu e capabil sa fie părinte din cauza anumitor vicii ?

  20. Buna seara am si eu o intrebare nepotul meu are 25 de ani si vrea sa ceara test de paternitate .Este posibil la varsta asta?

  21. Bună ziua! Dacă eu ca mama înaintez o acțiune în instanta de tagada a paternității copilului care sa născut la o luna după divorț pentru ca legea a trecut copilul pe numele fostului soț nu al tatălui biologic cine este obligat sa facă testul ADN?

  22. Buna ziua!!!Sunt si eu intr-o situatie similara.M-am despartit de tatal copilului cand eram insarcinata in 4 luni.Nu si-a dorit copilul,a preferat jocurile pe calculator si sa fumeze Marijuana.Fetita are liniuta in dreptul tatalui.A vazut-o de 3 ori pana la varsta de 6 luni ai fetitei.Nu s-a implicat in cresterea ei in nici un fel,iar acum,cand fetia are 4 ani jumate,doreste sa vada copilul,si sa se implice.Eu nu sunt de acord,tocmai ca sa nu mi-o destabilizeze din punct de vedere emotional.Ce se poate face in acest sens???

  23. Buna ziua!!!Sunt si eu intr-o situatie similara.M-am despartit de tatal copilului cand eram insarcinata in 4 luni.Nu si-a dorit copilul,a preferat jocurile pe calculator si sa fumeze Marijuana.Fetita are liniuta in dreptul tatalui.A vazut-o de 3 ori pana la varsta de 6 luni ai fetitei.Nu s-a implicat in cresterea ei in nici un fel,iar acum,cand fetia are 4 ani jumate,doreste sa vada copilul,si sa se implice.Eu nu sunt de acord,tocmai ca sa nu mi-o destabilizeze din p

  24. Buna Seara mă numesc Andreea.Am și eu o întrebare la dumneavoastră în legătură cu paternitatea copilului meu…povestea mea este un pic ciudată și aș vrea să mă îndrumați și cum aș putea să procedez:Am un copil de 2 ani și 9 luni din care tatăl biologic refuza să facă testul ADN…eu când am născut copilul a fost trecut la numele meu pe certificatul de naștere și în dreptul tatălui a fost liniuță…pe tatăl biologic nu la interesat nici macar când i-am arătat certificatul…sa precizez că eu mai am o fetiță de 10 ani din prima relație…și după ce m-am împăcat cu actualul partener noi am căzut de acord să treacă și copilul la numele lui nefiind al lui….pentru că tatăl biologic nu la acceptat….eu vreau să îl dau in judecata pe tatăl biologic să facă testul de paternitate și să plătească dreptul copilului(pensie alimentara)va rog frumos cum aș putea să procedez…trebuie sa facem toți 4 testul ADN ex(tatăl biologic,tatăl adoptiv,eu și copilul?și vreau să vă mai spun dacă tatăl biologic refuza să facă testul ADN îl poate obliga instanta?..aștept răspunsul dumneavoastră..

  25. Buna seara as avea si eu o intrebare tatal copilului poate face test ADN si daca am divortat si au trecut 8 ani de zile de la divort mentionez ca copilu e trecut pe numele tatalui

  26. Buna ziua cum pot face să îmi trec copii pe numele tatălui lor biologic ei fiind trecuți pe numele soțului care între timp a decedat copii au vârsta de 9,5 și 3 ani.
    Mulțumesc

  27. Buna ziua! Nici nu stiu cum sa incep… Am urmatoarea problema_ am o fata de 25 de ani, ea a venit pe lume cand eu aveam 17 ani, nefiind casatorita, presupusul tata a zis ca daca nu ne casatorim nu o sa recunoasca copilul. Mentionez ca am intretinut relatii intime sub amenintare pentru ca aflase el ca am intretinut relatii intime cu alt barbat. Dupa nasterea fetitei ne-am casatorit. casatoria nu a durat decat 1 an, dupa care ne-am separat si am divortat. Fiecare si-a vazut de viata eu m-am recasatorit si fetita initial recunoscuta de el la starea civila, a fost trecuta pe numele meu si al sotului actual dupa un lung proces de decadere din drepturi si de adoptie, spun un lung proces din cauza faptului ca desi el a renuntat la drepturile parintesti la notar, nu a fost suficient ci s-a desfasurat un intreg proces la care nu s-a prezentat niciodata si la finalul caruia a fost decazut din drepturi. dupa 22 de ani se apropie de fata si o convinge sa faca test de paternitate, fata vazand ca ii pare rau a facut testul si BUM, nu este tatal ei biologic, desi repet stia ca intretinusem un raport sexual cu altcineva inainte de a fi cu el. Vreau sa mai adaug faptul ca si pentru mine a fost un soc, eram convinsa ca este tatal biologic(stiam de la fata ca urmeaza sa faca test ADN si nu am avut nimic impotriva), pentru ca cu el am si ramas dupa ce am avut prima oara relatii intime. distanta dintre raporturile sexuale cu cei 2 barbati a fost mica – 1 saptamana, maxim 2 . Dupa primirea testului m-a amenintat in toate felurile, desi nu a facut parte din viata fiicei mele niciodata, nici material nici moral in vreun fel, ci a cautat o la varsta de 23 de ani. Intrebarea mea este daca ne poate actiona in judecata pentru ceva? nu i-am pretins vreodata ceva din contra mi-a cerut si banii pe care i-a cheltuit pe drumurile facute sa o cunoasca pe fata si bani pe testul ADN.

  28. Bună seara . Apelez la dumneavoastră cu o problema .. Am stat în concubinaj cu in baiat timp de aproximativ 2 ani. În ultima luna am aflat ca sunt însărcinată iar de aici am ajuns sa ne despărțim pentru ca tatăl copilului ma acuza ca ni ar fi copilul lui . As dori sa îl sa fac testul ADN prin ordin juridic . As vrea sa știu mai exact cât durează această procedură,ce drepturi va avea tatăl, și ce drepturi financiare voi avea eu pentru copil din partea lui . Va mulțumesc și mult respect

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.