Grup De 9 Imprumutati La Bancpost Castiga Anularea Clauzei Referitoare La Modificarea Dobanzii Contractuale-Contractele Cesionate Catre Efg New Europe Funding II BVAvocat Cuculis

Un Grup De 9 Persoane Imprumutate La Bancpost, Cu Contractele Cesionate Catre O Entitate Din Olanda, Efg New Europe Funding II, Au Invins Banca Si Societatea Straina,Reusind Sa Elimine Clauza Referitoare La Modificarea Unilaterala A Dobanzii Contractuale Din Conventia De Credit, Instanta A Declarat-o Abuziva-Avocat Cuculis

Judecatoria Sectorului 2 Bucuresti, a admis cererea noastra, in parte, cu privire la constatarea ca fiind abuzive a clauzelor de modificare unilaterala a dobanzii si/sau comisioanelor!

POENARU EMILIA CU DOM. ALES LA AV CUCULIS ADRIAN Reclamant
SC BANCPOST ROMANIA SA Pârât
PETRESCU CONSTANTIN CU DOM. ALES LA AV CUCULIS ADRIAN Reclamant
PETRESCU MIHAELA CU DOM. ALES LA AV CUCULIS ADRIAN Reclamant
RUGINA LAURA ELENA CU DOM. ALES LA AV CUCULIS ADRIAN Reclamant
FUKSZ ISTVAN RICHARD CU DOM. ALES LA AV CUCULIS ADRIAN Reclamant
FUKSZ ROMINA LAURA CU DOM. ALES LA AV CUCULIS ADRIAN Reclamant
ARON DANIEL CU DOM. ALES LA AV CUCULIS ADRIAN Reclamant
ARON CORINA CU DOM. ALES LA AV CUCULIS ADRIAN Reclamant
MIU ANA MARIA CU DOM. ALES LA AV CUCULIS ADRIAN Reclamant
EFG NEW EUROPE FUNDING II BV Pârât

Dosar: 20.02.2017

Ora estimata: 08:30
Complet: Amanari pronuntare Pelin
Tip solutie: Admite in parte cererea
Solutia pe scurt: Admite în parte cererea de chemare în judecată. Constată că prevederile art. 4. 3 din Contractul nr. ………/14.06.2007, Contractul nr. ………./17.10.2007, Contractul încheiat la data de 27.05.2008 încheiat cu Fuksz Istvan şi Fuksz Romina Laura, Contractul nr. ……/8.05.2008 şi prevederile art. 4.5 din Contractul nr. HL …./4.05.2007 şi Contractul nr. HL …../6.09.2007 sunt abuzive. Respinge în rest cererea ca neîntemeiată. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare, depus la Judecătoria Sector 2 Bucureşti. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 20.02.2017.
Document: Hotarâre    20.02.2017

http://portal.just.ro/300/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=30000000000363679&id_inst=300

Ce clauze au fost contestate? –

4.3 “Pe parcursul derularii contractului, Banca isi rezerva dreptul de a modifica dobanzile, comisioanele si taxele bancare…..In situatia neacceptarii de catre imprumutat a modificarii dobanzii, comisioanelor si taxelor bancare, Banca are dreptul sa declare creditul scadent sis a treaca la recuperarea creditului si a dobanzii aferente.”

4.5 Pe parcursul derularii contractului cu exceptia perioadei mentionate la punctual 4.1, Banca isi rezerva dreptul de a modifica dobanzile si comisioanele bancare. ….In situatia neacceptarii de catre imprumutat a modificarii dobanzii si comisioanelor bancara acesta are dreptul sa denunte unilateral contractul, rambursand in avans creditul, comisioanele si dobanzile aferente.

Ce implicatii are prezenta Efg New Europe Funding II?

In esenta, vasta majoritate a contractelor incheiate cu Bancpost, au fost cesionate foarte repede, dupa semnare, catre aceasta institutie Efg New Europe Funding II. Astfel, pentru opozabilitate si pentru a putea pune in executare o viitoare hotarare definitiva, au fost chemati inclusiv, acesti cesionari.A fost necesara traducerea actelor dar si a cererii de chemare in judecata, in limba olandeza!

av. drd. Cuculis 

avocat@indrumari-juridice.eu

 

Creditul Dvs. a fost externalizat si ati platit dobanzi bancare? Atunci dobanzile au fost incasate ilegal, completari formularul de mai jos:

http://indrumari-juridice.eu/indrumarijuridice/formular-plangere-penala-credite-exportate-pentru-care-s-au-incasat-dobanzi-bancare-ilegale-de-catre-recuperatorii-de-creante-avocat/

 

Clauze cu posibila valenta abuziva? Vedeti deciziile instantelor mai jos si aflati cum sa anulati clauzele abuzive din contractele de credit :

http://indrumari-juridice.eu/indrumarijuridice/inscrierea-in-procesele-colective-ce-vizeaza-denominarea-la-cursul-de-la-data-acordarii-creditului-cat-si-eliminarea-clauzelor-abuzive-din-contracte-de-tip-adeziune-alaturi-de-recalcularea-dobanzii/

 

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.